Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Φόρος τιμής στον Χένρι

Ο τραγικός χαμός του 18χρονου Χένρι Σέρτις σε αγώνα F2 στο Μπραντς Χατς προκάλεσε συγκίνηση σε όλο τον κόσμο του μηχανοκίνητου του αθλητισμού.
Ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου και παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το 1964, Τζον Σέρτις, έσπευσε να αποδώσει φόρο τιμής στον γιο του, στην καριέρα του οποίου είχε αφιερώσει τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια.

"Ο Χένρι ακολούθησε την καρδιά του από την πρώτη στιγμή που κάθισε σε ένα καρτ", ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Σέρτις.

"Προσπαθούσε με σοβαρότητα να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των σπουδών του, καθώς είχε μόλις τελειώσει τις εισαγωγικές του εξετάσεις για το πανεπιστήμιο.

"Ο κόσμος τον δελέαζε και αντλούσε δύναμη από την ελευθερία να επικεντρωθεί στους αγώνες του. Παρά το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα, είχε αποδείξει ότι είχε τις πιθανότητες να φτάσει μέχρι την κορυφή.

"Παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε δείξει ωριμότητα, κατανόηση σε τεχνικά ζητήματα και ταχύτητα. Και το κυριότερο, ήταν ένας καλός άνθρωπος και ένας αγαπημένος γιος και αδερφός. Θα μας λείψει βαθύτατα".

Φόρο τιμής στον Χένρι Σέρτις απέδωσε σύσσωμη η κοινότητα των motorsports.

FIA: "Υστερα από το χτεσινό τραγικό ατύχημα, η FIA προσφέρει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Τζον Σέρτις. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Η FIA αναμένει την αναφορά για το περιστατικό".

MSA (Βρετανική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού): "Εκ μέρους του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, η MSA στέλνει τα βαθύτατά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Χένρι Σέρτις, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο χτες στον αγώνα F2 στο Μπραντς Χατς. Οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς του, Τζον και Τζέιν, και την υπόλοιπη οικογένεια Σέρτις σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Αντι Πρίο (πρωταθλητής του WTCC και μέντορας του Χένρι στην Formula BMW): "Το άθλημά μας μπορεί να γίνει πολύ σκληρό, αλλά ποτέ πιο σκληρό από όταν χάνεται μια ζωή. Είναι μια τραγωδία αυτό που συνέβη και γίναμε όλοι μάρτυρες στο Μπραντς Χατς.

"Ο Χένρι Σέρτις ήταν ένας άριστος νεαρός στα πρόθυρα της καριέρας του στο άθλημα, τον οποίο είχα την ευχαρίστηση να εκπαιδεύσω όταν έτρεχε στην Formula BMW. Ο θάνατός του υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και η καρδιά μου είναι με τους γονείς του, Τζον και Τζέιν Σέρτις. Ο Τζον είναι ένα από τα είδωλά μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για όλα όσα έχει πετύχει στη ζωή του στο σπορ.

"Ως οδηγός, αλλά και ως γονιός ενός γιου που ίσως μιας μέρα ακολουθήσει τα χνάρια μου στο άθλημα, είναι σκληρό να φανταστώ πώς είναι το να αντέξεις μιας τέτοια απώλεια".

Ferrari: "Ο πρόεδρος Λούκα ντι Μοντετζέμολο και η Ferrari είναι κοντά στον Τζον Σέρτις σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης θλίψης".

Φελίπε Μάσα (οδηγός Ferrari): "Εμαθα σήμερα το πρωί για τον θάνατο του Χένρι Σέρτις και συγκινήθηκα πραγματικά πάρα πολύ. Λυπάμαι τόσο πολύ για αυτή την τραγωδία και είμαι κοντά στην οικογένειά του αυτή τη στιγμή της μεγάλης θλίψης.

"Περιστατικά σαν αυτό μας υπενθυμίζουν το πόσο πολύ η ασφάλεια θα πρέπει να παραμείνει η προτεραιότητα μέσα στην πίστα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απρόσεκτοι".

Χάιμε Αλγκουερσουάρι (παλιός team mate στην F3): "Αυτό το Σαββατοκύριακο θα ήταν πιθανότατα το καλύτερο της ζωής μου, αλλά τώρα υπάρχει μια σκιά. Το ρίσκο είναι κάτι που κάθε οδηγός γνωρίζει, όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει αυτή η πολύ μικρή πιθανότητα.

"Για όλους του ανθρώπους των motorsports πρόκειται για μια πολύ άσχημη είδηση. Οι προσευχές μου πηγαίνουν στην οικογένειά του".

Εντοάρντο Πίσκοπο (συναθλητής στην F2): "Είναι μια μεγάλη τραγωδία και όλοι είμαστε σοκαρισμένοι για αυτό που συνέβη. Είναι πραγματικά ένα θλιβερό ατύχημα που θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα μας. Ο Χένρι ήταν ένα καλό παιδί και ένας σπουδαίος οδηγός. Σε αυτές τις ανυπόφορες στιγμές, οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια Σέρτις".

Τζακ Κλαρκ (συναθλητής στην F2): "Οι πιθανότητες αυτού του περιστατικού να συμβεί ήταν απλά απίστευτες. Ο Χένρι ήταν μόνο 18, ήταν πολύ τίμιος και ένα πραγματικά καλό παιδί. Επίσης ήταν τόσο γρήγορος. Κοίταζες τους χρόνους και αναρωτιόσουν πώς το έκανε.

"Τις περισσότερες φορές βλέπεις τους άλλους οδηγούς ως αντιπάλους σου, που το σημαντικότερο πράγμα είναι να τους κερδίσεις. Αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και αλλάζουν οι προτεραιότητες, είναι κάτι που σε στοιχειώνει.

"Κάθε φορά που χάνεται ένας νεαρός και ταλαντούχος άνθρωπος είναι τραγικό, αλλά πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να θυμόμαστε τον Χένρι είναι η pole του στο Μπρνο και το βάθρο του το Σάββατο, όταν ήταν στην κορυφή. Οι σκέψεις όλων μας είναι με τον Τζον, την Τζέιν και την οικογένειά του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: