Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Έριξε το... κάστρο!

Σε ένα ματς θρίλερ στην Πάτρα, ο Άρης με ήρωα τον Βεζένκοφ κατάφερε να φύγει με τη νίκη, 78-76, από την έδρα του Απόλλωνα, υποχρεώνοντας την ομάδα του Βετούλα στην πρώτη της εντός έδρας ήττα.

Έριξε το... κάστρο
Τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα της Α1 έφτασε ο Άρης, που πέρασε από την Πάτρα και την έδρα του Απόλλωνα με σκορ 78-76, στο παιχνίδι που «έκλεινε» την 6η αγωνιστική.

Οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (23 πόντους, 5/5 τρίποντα) να δίνει τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι υποχρέωσαν την ομάδα του Νίκου Βετούλα στην πρώτη εντός έδρας ήττα.

Το πάλεψαν μέχρι τέλους οι γηπεδούχοι που μάζεψαν τη διαφορά των 17 πόντων στο φινάλε και λίγο έλειψε να κλέψουν το ματς στο τέλος με αντεπίθεση διαρκείας των Χιλ και Ντάνιελ. Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ο Άρης, που έφτασε τις τρεις νίκες και τους 9 βαθμούς, όσους και ο Απόλλων Πατρών.

Έβαλε τα θεμέλια

Εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη των παικτών του Απόλλωνα, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε από πολύ νωρίς να «χτίσει» διαφορά. Οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν ακόμη και με εννέα πόντους (9-18) στην πρώτη περίοδο, όμως οι γηπεδούχοι συνήλθαν στα τελευταία λεπτά και με δυο καλές άμυνες κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά στους 6. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Αγγέλου με όπλο την ασφυκτική πίεση στην άμυνα έκλεισαν τον δρόμο προς τη ρακέτα τους αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε αρκετά άστοχα σουτ τριών πόντων. Παράλληλα, Μποχωρίδης και Αθηναίου έδιναν λύσεις επιθετικά και η διαφορά κινήθηκε σε επίπεδα ασφαλείας για τον Άρη που μπήκε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ του 42-33.

Το «κλείδωσε» με Βεζένκοφ

Καταπληκτικό ξεκίνημα έκαναν οι «κίτρινοι» στην 3η περίοδο, ο Βεζένκοφ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά στους 17 πόντους με σερί 8-0 στο πρώτο δίλεπτο. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε γεγονός που έδειξε πως βόλεψε τον Απόλλωνα που βρήκε την ευκαιρία να «τρέξει» στο παρκέ και με οδηγούς τους Χιλ και Ντάνιελ κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στους 11 πόντους (53-64) πριν την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου. Η αντεπίθεση των παικτών του Νίκου Βετούλα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, όμως παρότι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς 3' πριν από τη λήξη, ο Άρης κατάφερε να αντέξει στην άμυνα και να φτάσει στη νίκη χάρη στον ασταμάτητο επιθετικά Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-42, 53-64, 76-78

Απόλλων Πατρών (Νίκος Βετούλας): Χιλ 23, Αργυρόπουλος 6, Τέιλορ 2, Ντάνιελ 17, Λιανός 5, Πέτροβιτς 7, Ζαφείρης 2, Τρεπάλοβατς, Μπολντς 14

Άρης (Βαγγέλης Αγγέλου): Μποχωρίδης 12, Χαντ, Πελεκάνος 3, Γκίκας 6, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 12, Βεζένκοφ 23, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Αθηναίου 13 Πηγή: sport-fm.gr

Αυτόν τον παίκτη λάτρευε ο Φέργκιουσον!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τα γενέθλια ενός μεγάλου παίκτη στον οποίο είχε τεράστια αδυναμία ο Άλεξ Φέργκιουσον. H καριέρα του, η τελεταία δήλωση του Σερ γι΄ αυτόν, φοβερό βίντεο.
Σαν σήμερα το 1963 ήρθε στη ζωή ο μεγάλος Πέτερ Σμάιχελ. Ο άνθρωπος που ακόμα και μέχρι να αποσυρθεί από τους πάγκους αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τη θέση με το Νο1 στη φανέλα.
Ο Σμάιχελ ξεκίνησε την καριέρα του στη χώρα του τη Δανία μέχρι που το 1991 πήγε από την Μπρόντμπι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία αγωνίστηκε για οκτώ ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 1999, με 292 συμμετοχές!
Έκλεισε την καριέρα του το 2003 στη Σίτι κι αφού είχε περάσει από την Άστον Βίλα και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Ο Σμάιχελ αποτελούσε φόβητρο για τους επιθετικούς και κέρδισε πολλούς τίτλους στην καριέρα του. Από το Euro 1992 με την εθνική Δανίας μέχρι το τρεμπλ με τη Γιουνάιτεντ, ενώ αναδείχθηκε και κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου το 1992 και το 1993.
Με τη Μάντσεστερ Γ. ο Σμάιχελ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Φέργκιουσον πάντα μετά την αποχώρησή του έψαχνε τον αντικαταστάτη του, αλλά κανέναν δεν θεώρησε ισάξιο του Σμάιχελ. Αν και δεν έκρυβε την εκτίμησή του και για τον Φαν Ντερ Σάαρ, τον οποίο θεωρούσε τον κορυφαίο της Γιουνάιτεντ στη μετά – Σμάιχελ εποχή, αν και ο Ολλανδός πήγε μεγάλος ηλικιακά στο Όλντ Τράφορντ.
Τον Σμάιχελ, λοιπόν, είχε συχνά και σαν σημείο αναφοράς. Ποιος ξεχνάει τη δήλωση που είχε κάνει πριν δυο χρόνια ο Φέργκιουσον μετά το κακό ξεκίνημα του Ντε Χέα;
"Αυτό που είπα στον Νταβίντ στο ημίχρονο ήταν «καλώς όρισες» στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποτρέψει. Ίσως να έφταιξε η έλλειψη συγκέντρωσής του. Νομίζω πως ήταν καλή εμπειρία γι΄ αυτόν, διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν κάποιος έρχεται από το εξωτερικό χρειάζεται χρόνος ώστε να προσαρμοστεί.
Θυμάμαι το ξεκίνημα του Σμάιχελ, για παράδειγμα. Το πρώτο του ματς ήταν μία …βροχερή Τετάρτη, κόντρα στη Γουίμπλεντον. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ γι΄ αυτόν. Το επόμενο παιχνίδι του ήταν με αντίπαλο τη Λιντς και τότε δέχθηκε ένα φτηνό γκολ. Παρ΄ όλα αυτά, στη συνέχεια έγινε ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ντε Χέα είναι μόλις 20 χρονών κι αυτό που πρέπει να πω είναι πως έχει πολλή δουλειά μπροστά του".
Ας απολαύσουμε μερικές από τις κορυφαίες αποκρούσεις του...




Πηγή: sportdog.gr

Το νέο γήπεδο της Βαλένθια!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την ψηφιακή παρουσίαση του νέου γηπέδου της Βαλένθια. Πολύ ωραίο πραγματικά!



Πηγή: sportdog.gr

Εκτός… έχει θέμα!!

Νέα εκτός έδρας ήττα για τον Ηρακλή, ο οποίος έχασε 1-0 από τον Τύρναβο στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Football League.

Εκτός… έχει θέμα
Ότι «χτίζει» στην έδρα του, το χαλάει μακριά από αυτήν. Ο Ηρακλής ηττήθηκε και στον Τύρναβο, από την καλή ομάδα του Άγγελου Διγκόζη και συνεχίζει να μην έχει πάρει τρίποντο μακριά από το «σπίτι» του.

Ο Σαχινίδης πέτυχε στο «χρυσό» γκολ που έφερε το τρίποντο στους γηπεδούχους, στο 67’, με πολύ ωραίο πλασέ, εκμεταλλευόμενος την υπέροχη πάσα του δραστήριου και καλύτερου του γηπέδου, Ντε Πάουλα.

Με αυτό το τρίποντο, ο Τύρναβος έφτασε τους 13 πόντους, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, ενώ ο Ηρακλής παρέμεινε χαμηλά, στην ένατη, ισοβαθμώντας με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, στους οκτώ πόντους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Tύρναβος (Α. Διγκόζης): Ντάλλας, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σιάτρας, Τέλλος, Ροντρίγκο Μπάρος, Νταντίδης, Ζυγκερίδης, Φελίπε, Σαχινίδης, Ντε Πάουλα.

Ηρακλής (Γ. Ογιος): Χουάντερσον, Παπαστεριανός, Κυριάκος, Πουρτουλίδης, Λίμα, Μπριλάκης, Ματσούκας, Κοντοδήμος, Τάι, Τσιλιανίδης, Ονουάτσι.

Η αγωνιστική (8η)

Νότιος όμιλος

Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος 2-0
(28’ Πλέγας, 90’+2’ Κοντογουλίδης)

Επισκοπή-Χανιά 0-0

Φωκικός-Φωστήρας 1-0
(19’ Τζέκος)

Αχαρναϊκός-Καλλιθέα 0-2
(52’ Γκαλάν, 79’ Καλαμιώτης)

Βύζας Μεγάρων-Αστέρας Μαγούλας 0-1
(78’ Γκόγκας)

Ολυμπιακός Βόλου-Πανηλειακός 2-1
(81' Μπρέσκα, 30' Γιένγκα - 15' Χαλούλος)

Γλυφάδα-Ηρακλής Ψαχνών 1-2
(19’ Πικόν – 27’, 78’ Κρητικός)

Βόρειος όμιλος

Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος 0-1
(53' Σκαθαρούδης)

Καβάλα-Νίκη Βόλου 0-3
(61’, 63’ Γέσιτς, 71’ Ανιέτε)

Τύρναβος-Ηρακλής 1-0
(67' Σαχσανίδης)

Εθνικός Γαζώρου-Βατανιακός 1-0
(53’ Γαϊδαρτζής πεν.)

Κέρκυρα-Αιγινιακός 1-3
(31’ Σουάνης, 17’ Γεωργίου, 52’ Χατζής, 55’ Σίκιμιτς)

Πιερικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1
(8’ Χαρμανάς)

Απόλλων Καλαμαριάς-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-2
(61’ Παρμαξίδης – 29’ Χλωρός, 44’ Βουδούρης)

Η επόμενη αγωνιστική (9η):

Νότιος όμιλος:

Φωκικός-Επισκοπή
Χανιά-Αχαρναϊκός
Φωστήρας-Παναχαϊκή
Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων
Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός Βόλου
Αστέρας Μαγούλας-Γλυφάδα
Ηρακλής Ψαχνών-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος:

Καβάλα-Δόξα Δράμας
Ζάκυνθος-Τύρναβος
Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου
Ηρακλής-Κέρκυρα
Βατανιακός-Πιερικός
Αιγινιακός-Απόλλων Καλαμαριάς
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αναγέννηση ΓιαννιτσώνΠηγή: sport-fm.gr

«Οι παίκτες του Άρη δεν φταίνε…»

foiros-610x400
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Έλληνας τεχνικός, Γιώργος Φοιρός και σχολίασε μεταξύ άλλων την πορεία του Πιερικού και το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για την πορεία του Πιερικού:
“Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια, με πολλές κινήσεις και δουλέψαμε πολύ σκληρά. Είχαμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα στη Β εθνική και ενώ παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο δεν πετυχαίναμε γκολ. Η ομάδα δε πήγε καλά εχθές, χάσαμε δίκαια από τα Γιαννιτσά και όπως είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής πρέπει να πάρει κάποια μέτρα και εγώ παραιτήθηκα.”
Ο Πιερικός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με ιστορία. Υπάρχει ένα άγχος πως πρέπει άμεσα να πρωταγωνιστήσει. Θεωρώ πως έπρεπε φέτος να κινηθεί σταδιακά. Σε συνδυασμό με την επόμενη χρονιά θα μπορέσει να κινηθεί προς την άνοδο. Άμα γινόταν η νίκη με τα Γιαννιτσά πιστεύω πως θα είχε ελπίδες η ομάδα να μπει τετράδα”.
Για την κατάσταση στη Β εθνική:
“Είναι μπερδεμένη η κατάσταση στη Β εθνική. Άμα εξαιρέσουμε την Κέρκυρα και την Νίκη Βόλου που κάνουν καλύτερες πορείες όλες οι άλλες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Όλες οι ομάδες κινούνται στα ίδια επίπεδα”.
Για την πορεία του Άρη:
“Υπάρχει πρόβλημα οικονομικό, δε μπορεί να κάνει και η ομάδα μεταγραφές και κινείται σε έναν δρόμο γεμάτο αγκάθια. Ίσως άμα μπει στο άρθρο 99 να μπορέσει να βρεθεί ένας επενδυτής και να ορθοποδήσει ο σύλλογος.
Βαθμολογικά θα μπορούσε να είναι καλύτερα άμα εκμεταλλευόταν τα παιχνίδια στην έδρα του. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να υπάρξει στήριξη από την πλευρά των φιλάθλων και ηρεμία. Όσο οι οπαδοί αποδοκιμάζουν κάνουν την κατάσταση δυσκολότερη. Οι παίκτες δεν φταίνε, είναι νεαροί και θέλουν στήριξη”.
Για το  ΠΑΟΚ – Άρης:
“Είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ ο οποίος παίζει στο γήπεδο του και έχει καλύτερη ομάδα και καλύτερο υλικό. Παρόλα αυτά παραμένει ένα ντέρμπι και ο Άρης μπορεί να μπει αμυντικά, να παίξει με πάθος και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ βλέπουμε πως δυσκολεύεται στη Τούμπα και δέχεται συχνά γκολ. Αν ο Άρης αντιδράσει σωστά μπορεί να κάνει κάτι καλό. Οι “κίτρινοι” θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη για να πάρουν κάποιο αποτέλεσμα.. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα”.
Για το ποιοί παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ντέρμπι:
“Για τον Άρη θα μετρήσει το σύνολο και όχι ατομικά οι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποιους ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Στοχ,ο Αθανασιάδης και ο Κατσουράνης που μπορούν να κάνουν την διαφορά”.
Για την εξέδρα τις παλαιότερες εποχές:
“Τα παλαιότερα χρόνια υπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Πολλές φορές οι φίλαθλοι ήταν ανακατεμένοι. Υπήρχαν κάποια μαλώματα αλλά τίποτα παραπάνω. Πολλές φορές ξεκινούσαν μαζί Αριανοί και ΠΑΟΚτσήδες και πήγαιναν μαζί στο γήπεδο. Όταν έγιναν οργανωμένοι οι φίλαθλοι χάλασε όλο αυτό”.
Πηγή: arenafm.gr

“Όλα θα κριθούν στα πρώτα 30 λεπτά”

mhtroglou-570
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, Μίχαν Κάλιν, για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ρουμανίας αλλά και για το τι περιμένει από την Εθνική Ελλάδας στο επερχόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων.
Αναλυτικά είπε:
Για το κλίμα στη Ρουμανία:
“Υπάρχει πολύ ένταση στην ατμόσφαιρα καθώς το σκορ είναι δύσκολο και η ομάδα πρέπει να φτάσει σε πολύ υψηλή απόδοση για να το ανατρέψει το σκορ”.
Για το τι περιμένουν οι οπαδοί από την Εθνική ομάδα τους:
“Υπάρχει σολντ άουτ, δεν υπάρχει κανένα εισιτήριο και όλοι περιμένουν να πιέσει πολύ η Ρουμανία με πολύ επιθετική τακτική για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ“.
Για τις αλλαγές στην ομάδα της Ρουμανίας:
“Θα υπάρχουν πολλές αλλαγές στη ομάδα. Στα αμυντικά χαφ δε θα είναι ούτε ο Λάζαρ ούτε ο Μπουρτσεάνο αλλά ο Χομπάν και ο Μαξιν. Ο Πιτούρκα σχολιάστηκε έντονα που δε χρησιμοποίησε τον Μαξίμ στο πρώτο παιχνίδι. Επιπλέον, στην επίθεση θα χρησιμοποιηθεί ο Γκρολάβ η ο Νικολάε δυο επιθετικοί που είναι πολύ μαχητικοί.”
Για το πως θα παίξει η Ρουμανία:
“Ο ταχτικός στόχος της ομάδας θα είναι να μπει πολύ δυνατά και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Σε συνδυασμό με την πολύ καυτή εξέδρα θα θελήσει να πάρει την απαραίτητη ώθηση και να γυρίσει το παιχνίδι”.
Για τον τρόπο με τον οποίο περιμένουν στη Ρουμανία πως θα παίξει η Ελλάδα:
“Πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα παίξει με αντεπιθέσεις. Η Ελλάδα θα περιμένει στην άμυνα και θα χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Ο πιο επικίνδυνος είναι ο Μήτρογλου ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και σκοράρει σε κάθε παιχνίδι. Επίσης εξαιρετικά επικίνδυνοι είναι οι Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης και Τοροσίδης”.
Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:
“Δε μπορώ να μιλήσω για πιθανότητες. Όλα θα κριθούν στα πρώτα 20 με 30 λεπτά. Από τη πλευρά της Ελλάδας θα φανεί το πόσο θα αντέξει στις πιέσεις των Ρουμάνων ενώ από την πλευρά της Ρουμανίας θα φανεί το πόσο έχει την ικανότητα να χτυπήσει το παιχνίδι”.
Πηγή: arenafm.gr

“Δε θέλει να φύγει ο Παπαδόπουλος”

papadopoulos_tsalikis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο  Αλέξανδρος  Ιωαννίδης το μέλος της κίνησης  “Ηρακλής – Αναγέννηση”, που ενδιαφέρεται  για την απόκτηση  της ΠΑΕ  ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως ο Παπαδόπουλος δε θέλει πραγματικά να αποχωρήσει από τον Ηρακλή.
Αναλυτικά είπε:
Για το πότε υπήρξε το πρώτο ενδιαφέρον:
“Δεν είχαμε ενδιαφερθεί το Καλοκαίρι. Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τα τέλη τους Ιανουαρίου. Η ομάδα είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και δε θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Το καλοκαίρι απλά δείξαμε πως υπήρχε κάποιο διάδοχο ενδιαφέρον”.
Για τα χρήματα που είχαν προσφερθεί στις πρώτες διαπραγματεύσεις:
“Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι χρήματα προσφέραμε και το τι χρήματα ζητήθηκαν θα δημιουργηθούν προβλήματα. Ξέρω βέβαια πως θα διαψευστούν όλα από τον νομικό σύμβουλο του Ηρακλή”.
Για το άμα όντως θέλει ο Παπαδόπουλος να φύγει από τον Ηρακλή:
“Η διοίκηση του Ηρακλή δε ήξερε ακριβώς όλη την ομάδα μας αλλά ήξερε κάποιους ανθρώπους. Η προσφορά μας ήταν σοβαρή στα πρώτα ραντεβού αλλά θεωρήθηκε αστεία στη συνέχεια. Τα οικονομικά στοιχεία δε τα πήραμε ποτέ. Ο πρόεδρος του Ηρακλή θεωρώ πως δε θέλει να φύγει  και πως όλο αυτό είναι μια ντρίμπλα. Πιστεύω πως περιμένει να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας”.
Για τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να γίνει πρόταση:
Για να καταθέσουμε την οποιαδήποτε πρόταση πρέπει να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η ΠΑΕ. Αν εμείς πάμε την τετάρτη μια γενική πρόταση των 500.000 ευρώ και η ΠΑΕ χρωστάει 1.200.000 καταλαβαίνουμε πως δε θα υπάρχει βιωσιμότητα. Η διοίκηση ζητάει μεταβίβαση μετοχών αλλά δε γνωρίζουμε πόσα είναι τα χρωστούμενα. Πέρσι σεβαστήκαμε την επιθυμία του να μην βγει τίποτα από έξω, αλλά φέτος θα ενημερώσουμε για τα πάντα. Αυτοί που οδήγησαν την ομάδα σε αυτή την αγωνιστική εικόνα μας είπαν ασόβαρους”.
Για τις λύσεις που προτείνει η “Ηρακλής Αναγέννηση”:
“Θα είμαστε μια ομάδα ατόμων όπου κάποιοι θα είναι μέσα στη διοίκηση και άλλοι εκτός.  Έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα και για αυτό θέλουμε να αναλάβουμε. Δε θέλουμε δημοσιότητα απλά θέλουμε να ξέρει ο κόσμος πως υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Σαν καλύτερη λύση θεωρούμε να υπάρξει διοίκηση πρωτοδικείου για έξι μήνες, να μάθουμε την οικονομική κατάσταση της ομάδας και να βοηθήσουμε. Θα πάμε πέντε άτομα μαζί με τους δικηγόρους για να διαπραγματευτούμε. Λογικό ποσό θεωρούμε το ποσό των 600.000 χιλιάδων ενώ μπορούμε να δώσουμε και κάποιο ποσό στον κύριο Παπαδόπουλο το οποίο θα συμφωνηθεί μαζί του”.
Πηγή: arenafm.gr

«Τουρίστες οι Ρουμάνοι»

Kosmin+Mparkaouan-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και προπονητής του Διγενή Λακκώματος, Κοσμίν Μπαρκαουάν. O Ρουμάνος προπονητής σχολιάσε το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας με την Ρουμανία ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για την ομάδα του Διγενή Λακώματος  τόνισε :“Είναι περίεργο σύστημα κυπέλλου. Άμα κερδίσουμε τον Αστέρα παίζουμε με την ΑΕΚ αλλιώς με τη Καλαμάτα. Είναι ένα πολύ περίεργο σύστημα αλλά εμείς πάμε για την νίκη. Θα ήθελα να φέρω την ΑΕΚ στο Λάκομα”.
Για το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας:“Παρακολούθησα το παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον. Είμαι Ρουμάνος αλλά ταυτόχρονα είμαι και πολύ Έλληνας. Δε περίμενα έτσι το παιχνίδι καθώς οι Ρουμάνοι παίκτες ήρθαν σαν τουρίστες ενώ η Ελλάδα φαινόταν πως ήθελε να πάει στο Μουντιάλ. Από πλευράς Ρουμανίας υπήρχαν παίκτες που περιμέναμε πολλά αλλά δε βοήθησαν Καθόλου. Οι Έλληνες  παίκτες είχα πολύ πάθος και αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα”.
Για την κριτική που ασκείται στον Πιτούρκα:“Δε μπορώ να κρίνω έναν προπονητή. Αυτός βλέπεις ξέρει και γνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Θα υπάρχουν σίγουρα αλλαγές τερματοφύλακα, αριστερό μπακ, στο κέντρο. Όταν έχει 18 παίκτες και επτά δεν έπαιξαν δε πρέπει να γίνουν αλλαγές; Αλλιώς για πιο λόγο είναι στην αποστολή;”
Για την κακή εικόνα της Ρουμανίας:“Οι στόπερ δεν είχα βοήθεια από τα χαφ. Υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στις αποστάσεις. Ο Μαρικά ήταν μόνος κάθε φορά με τέσσερις αμυντικούς. Οι βοήθειες ήταν πολύ μακριά και ένοιωθε πολύ μόνος. Οι πάσες γινόντουσαν από 25 με 30 μέτρα. Δε θέλω να δω μία Ρουμανία με τέτοια εμφάνιση να πάει Βραζιλία. Αν έχεις τρόπο χαρακτήρα και καρδιά κερδίζεις την ποιότητα. Κάτι τέτοιο κάνει συνεχώς η Ελλάδα”.
Για το πως πρέπει να παίξει η Ελλάδα στη ρεβάνς:“Από ότι άκουσα ο Σάντος είπε πως η ομάδα του θα πάει να κρατήσει το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα δε πρέπει να πάει  να κρατήσει το 2-0 αλλά να παίξει το ίδιο καλά με το πρώτο παιχνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση αν δεχτεί γρήγορο γκολ θα έχει μεγάλο πρόβλημα”.
Για το κλίμα που επικρατεί στη Ρουμανία:“Στη Ρουμανία όλοι το βλέπουν σαν τελευταία ευκαιρία. Δε σκέφτονται τι έγινε αλλά τι πρέπει να γίνει. Η έδρα θα είναι πολύ καυτή και όλοι θα κάνουν ότι μπορούν για την πρόκριση”.
Για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ – Άρη:“Ντέρμπι ήταν πριν πέντε με έξι χρόνια που ο Άρης ήταν δυνατός, όχι τώρα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να παίξουν όπως πρέπει.”
Για την διαφορετική εικόνα που δείχνει ο Σαλπιγγίδης σε ΠΑΟΚ και Εθνική:“Ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ καλός παίκτης και με χαρακτήρα. Πρέπει όμως να είναι και επαγγελματίας και να παίζει παντού με τον ίδιο τρόπο. Δε μπορεί να παίζει στην Εθνική και όχι στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί αλλά το θέμα είναι και να το θέλει. Πρέπει να δίνει παντού τα πάντα. Όταν έβλεπα το παιχνίδι ρωτούσα γύρω μου αν είναι ο Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ. Είναι σαν διαφορετικός παίκτης όταν παίζει στην Ελλάδα και τον βλέπουμε να παίρνει την Εθνική στις πλάτες του”.
Για το επίπεδο της Γ Εθνικής:Ανεβήκαμε από κάτω στη Γ Εθνική και τώρα προσπαθούμε να πάμε πιο ψηλά. Κάθε αγώνα θέλουμε νίκη και δεν υπάρχουν ομάδες με καλή ποιότητα για να φοβηθούμε. Έχω περίπου 30 παίκτες στην ομάδα που έχουν την θέληση να πάμε παραπάνω. Θέλουμε να ανεβούμε στη Β εθνική. Υπάρχουν 16-17 παίκτες κάτω των 20 χρονών αλλά ο τρόπος κάποιες φορές κερδίζει την εμπειρία και την ποιότητα”.
Πηγή: arenafm.gr

Παδιώτης στο Metropolis: «Να αναλαμβάνουν οι ΠΑΕ την ευθύνη για την παρουσία φιλοξενούμενων»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης για το ζήτημα της παρουσίας οπαδών του Άρη στο κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας, και γενικότερα ως προς το ζήτημα παρουσίας φιλάθλων και των δύο ομάδων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Προσωπικά είμαι θετικός στο να πηγαίνουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στα γήπεδα. Πρέπει όμως να αλλάξει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει αυτό. Δεν μπορεί όμως να είναι υπεύθυνη η αστυνομία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά η εκάστοτε γηπεδούχος ΠΑΕ. Κάθε σαββατοκύριακο η αστυνομία δουλεύει για τα γήπεδα και δεν αστυνομεύονται οι γειτονιές. Σε ποια άλλη ανώνυμη εταιρεία η αστυνομία πηγαίνει απέξω ώστε να διασφαλίσει την τάξη;»
Πηγή: metrosport.gr

Ματθαίου στο Metropolis: «Να παραιτηθούν τα μέλη της Κοινωνίας Μελών»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Νικήτας Ματθαίου φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το ενδεχόμενο να κλείσει το μοντέλο της Κοινωνίας Μελών, κάνοντας παράλληλα τις δικές του προτάσεις για το διοικητικό μέλλον των κίτρινων.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε:«Βασικά εγώ θα τοποθετηθώ προσωπικά. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε δημοσίευμα του Super 3. Κάποιο μέλος από τον σύνδεσμο μπορεί να δώσει εξηγήσει για το εν λόγω δημοσίευμα. Τα πράγματα στην λέσχη πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ήταν ένα σωστό όραμα, αλλά φάνηκε με την πάροδο του χρόνου ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό του Άρη. Όταν εγώ παραιτήθηκα γιατί δεν μπορούσα να κάνω δουλειά και αυτό αποσιωποιήθηκε, αυτό αποδεικνύει ότι η λέσχη έχει χάσει, οι δύο τελευταίες διοικήσεις έδειξαν μεγάλη αδυναμία. Ο Άρης πέρσι κινδύνευσε».


Για το ενδεχόμενο «λουκέτου» της Κοινωνίας Μελών: «Πώς να τα ενεργοποιήσουμε όταν οι δύο τελευταίες διοικήσεις, δεν διοικούν σωστά την λέσχη; Να δώσουν ένα όραμα στον κόσμο; Μιλάμε για το πόρισμα που έχει καθυστερήσει. Μιλάμε για άτομο του παρελθόντος που έχει κανονικό άτομο; Πως με όλα αυτά το νούμερο από τις 11.000, να μην πάει 1000; Να γίνει γενική συνέλευση και να αποφασιστεί, αν θα συνεχίσει το μοντέλο ή όχι. Είναι σοβαρά πράματα αυτά; Με την μορφή που λειτουργεί το μαγαζί έτσι και με επενδυτές που λένε βουνό ενώ δεν είναι βουνά, με το γεγονός ότι δεν δίνεται όραμα, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης. Όταν ο μεγαλομέτοχος είναι ανύπαρκτος πως θα μπορέσει να κρατηθεί; Ακούμε αστεία πράματα με επενδυτές και ραντεβού. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Πρόταση μου είναι να γίνει μια επιτροπή επιφανών Αρειανών και να βρουν δυνατούς επενδυτές. Επιφανείς από μια τατραμελή ή πενταμελή δυνατή επιτροπή από επιχειρηματίες, που να έχουν κύρος και προσβάσεις στην επενδυτική αγορά. Ο κ. Ηλιάδης χωρίς να θέλω να τον κακολογήσω δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Να παραιτηθούν τα μέλη του φορέα της Κοινωνίας Μελών».Πηγή: metrosport.gr

Έτοιμοι για όλα οι Ρουμάνοι!

Δεν χάνουν την πίστη τους για πρόκριση στο Μουντιάλ οι Ρουμάνοι, οι οποίοι εν όψει του αυριανού επαναληπτικού αγώνα με την Εθνική Ελλάδας, έκαναν προπόνηση στις εκτελέσεις πέναλτι.

Έτοιμοι για όλα οι Ρουμάνοι
Προετοιμασμένους για κάθε ενδεχόμενο θέλει να έχει ο Βίκτορ Πιτσούρκα τους ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας εν όψει του αυριανού αγώνα με την Εθνική Ελλάδας, στο επαναληπτικό του 3-1 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας δείχνει πως πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα ή να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι η αυριανή αναμέτρηση.

Για αυτό τον λόγο οι διεθνείς παίκτες δούλεψαν στις εκτελέσεις πέναλτι για να μην αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, αν φτάσει εκείνη η ώρα.

Συγκεκριμένα, από τα έντεκα βήματα χτύπησαν οι Τανάσε, Μαξίμ, Γκοϊάν, Νικολίτσα, Γκάμαν, Γκάρντος, Γκριγκόρε και Κεσερού, ενώ τερματοφύλακες σε αυτές τις ασκήσεις ήταν ο Λόμποντ και ο Ταταρουσάνου. Από την πλευρά του, ο Κίρικες προπονήθηκε με μάσκα. Πηγή: sport-fm.gr

Οι 350 «πτήσεις» του Πελεκάνου!!

pelekanos
Ο Μιχάλης Πελεκάνος  γράφει ιστορία σήμερα στο κλειστό της Περιβόλας. Ο άσος του Άρη, στον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας,  θα γίνει ο 15ος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Α1 από καταβολής ΕΣΑΚΕ, συμπληρώνοντας 350 αγώνες στην καριέρα του.
Ο ηγέτης του φετινού Άρη ξεκίνησε την καριέρα του στο Περιστέρι και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 την περίοδο 1999-2000, έχοντας 16 συμμετοχές και 78 πόντους. Έμεινε στο Περιστέρι ως το 2004 και ακολούθησε μια διετία στην ΑΕΚ (2004-06), πριν πάει στον Πανελλήνιο (2006-07).
Το 2007 έφυγε για τη Μαδρίτη υπογράφοντας στην Ρεάλ και επέστρεψε μια χρονιά μετά στον Ολυμπιακό με τον οποίο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο! Δόθηκε μια χρονιά δανεικός στο Μαρούσι (2009-10) και από πέρσι αγωνίζεται στον Άρη, με τον οποίο έχει κάνει 32 συμμετοχές, 27 για το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ πέρσι και 5 στην φετινή περίοδο.
Πηγή: arenafm.gr

Μια ωραία ατμόσφαιρα!!

Πολλά γκολ, κόσμος στις κερκίδες, ευφορία για το γήπεδο και το μέλλον της ΑΕΚ. Όλα αυτά συνθέτουν μία… ωραία ατμόσφαιρα μετά και το χθεσινό 5-0 επί του Αγίου Νικολάου.

Μια ωραία ατμόσφαιρα
Συνήθεια τείνει να κάνει η ΑΕΚ τα όμορφα μεσημέρια Κυριακής που προσφέρει στους φίλους της. Ο συνδυασμός πολλών γκολ, αρκετά καλού θεάματος και πολύ κόσμου στις κερκίδες στο ΟΑΚΑ έρχεται να «δέσει» απόλυτα με το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στην ομάδα με την προοπτική της κατασκευής του δικού της γηπέδου, αλλά και την υγεία που αποπνέει για μία ομάδα που σύντομα θα πρωταγωνιστεί όχι στη Γ’ Εθνική, αλλά στη Σούπερ Λίγκα.

Το χθεσινό μεσημέρι στο ΟΑΚΑ είχε από όλα τα παραπάνω. Νίκη με 5-0 και πρόκριση στον τελικό του ομίλου της για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής (όπου στις 15 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Βάρης και πάλι στο ΟΑΚΑ), περισσότερους από 10.000 φιλάθλους, ανάμεσά τους και πολλές οικογένειες στο ΟΑΚΑ και πολλή αισιοδοξία για το μέλλον.

Στα αγωνιστικά κέρδη, συμπεριλαμβάνεται η επανεμφάνιση του Βαγγέλη Πλατέλλα, που είχε καλή απόδοση και σκόραρε ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά και το γεγονός ότι η «Ένωση» κρατά απαραβίαστη την εστία της για πέντε σερί ματς, από τις 29 Σεπτεμβρίου και το 2-1 επί της Θύελλας Ραφήνας.

Και τώρα… Σάββατο

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στο ματς της όγδοης αγωνιστικής του έκτου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον Ηλυσιακό. Το παιχνίδι, παρότι η ΑΕΚ είναι φιλοξενούμενη, αναμένεται να γίνει στο ΟΑΚΑ και πιθανότατα Σάββατο στις 15:00 (εκκρεμεί η επικύρωση από τις αρχές), καθώς την Κυριακή θα γίνει στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας της… ξεσπιτωμένης Καλλονής με τον Πλατανιά για τη Σούπερ Λίγκα. Πηγή: sport-fm.gr

Καθυστέρησε λόγω τροχαίου ο Φώτσης!

Με περίπου 15 λεπτά καθυστέρηση έφτασε στη σημερινή προπόνηση της ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ ο Αντώνης Φώτσης.

Καθυστέρησε λόγω τροχαίου ο Φώτσης
Με περίπου 15 λεπτά καθυστέρηση έφτασε στη σημερινή προπόνηση της ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ ο Αντώνης Φώτσης.

Ο διεθνής φόργουορντ του τριφυλλιού είχε ένα τροχαίο με το αυτοκίνητό του κατά τη διαδρομή του προς το γήπεδο.

Ευτυχώς η σύγκρουση σε άλλο όχημα δεν ήταν δυνατή με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα εντάξει στην υγεία του και σε θέση να γυμναστεί κανονικά.

Μάλιστα άμεσα μπήκε στο ομαδικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε μέχρι και το τέλος του. Πηγή: sport-fm.gr

Με αέρα νίκης η Ξάνθη!

Σε ρυθμούς Παναιτωλικού μπήκε από σήμερα η Ξάνθη που προετοιμάζεται για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής. Με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Βάλλας, Κομεσίδης.

Με αέρα νίκης η Ξάνθη
Σε προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναιτωλικό- στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας- μπήκε σήμερα η Ξάνθη.

Οι παίκτες της ακριτικής ομάδας μετά το χθεσινό ρεπό, άρχισαν με προθέρμανση την προπόνηση και στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις τεχνικής με μπάλα. Τέλος ο ρυθμός ανέβηκε όταν χωρίστηκαν σε γκρουπ και έπαιξαν σε μικρό χώρο.

Ο Μάουρερ δεν μπορεί να υπολογίζει σίγουρα στον τιμωρημένο Χοσέμι ενώ Σπύρος Βάλλας και Δημήτρης Κομεσίδης ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Την Τρίτη η προπόνηση θα είναι διπλή.Πηγή: sport-fm.gr

MVP Οκτωβρίου ο Βίτορ!

Τον τίτλο του MVP του ΠΑΟΚ για το μήνα που μας πέρασε, κατέκτησε ο Μιγκέλ Βίτορ ύστερα από την καθιερωμένη ψηφοφορία που γίνεται από οπαδούς της ομάδας.

MVP Οκτωβρίου ο Βίτορ
Ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, για τον μήνα Οκτώβριο, αναδείχτηκε ο Μιγκέλ Βίτορ.

Η καθιερωμένη ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με 4.000 φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» να παίρνουν μέρος.

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε το 66% των ψήφων τους, αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη με 17% και τρίτο τον Σανθ Χακόμπο με 8%.

Τα σημαντικά γκολ του Ισπανού στόπερ με Αστέρα Τρίπολης και Μακάμπι Χάιφα, αλλά και η συνολική του παρουσία τον μήνα που μας πέρασε, ήταν καθοριστικά για την διάκριση του.Πηγή: sport-fm.gr

Η ευκαιρία τους…!

Ευκαιρία σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, θα δώσει ο Στάικος Βεργέτης στο φιλικό με τη Σπάρτη. Τελευταία ευκαιρία για κάποιους πριν την μεταγραφική του Γενάρη.

Η ευκαιρία τους…
Η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη πλησιάζει και στον Αστέρα Τρίπολης αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις. Ωστόσο, μπορεί και κάποια δεδομένα να ανατραπούν.

Ο Στάικος Βεργέτης θα δώσει μια… τελευταία ευκαιρία σε κάποιους παίκτες που δεν έχουν αποδώσει αυτά που θα περίμενε ο προπονητής τους. Στην αποστολή για το φιλικό με την Σπάρτη συμπεριλήφθηκε ο Κάφα και ο Γκρατσίνι που είναι… «φευγάτοι» αλλά και ο Σάββας Τσαμπούρης με τον Γιάννη Ζαραδούκα που έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Η αποστολή: Γεωργακόπουλος, Παπουρτζής, Τσαμπούρης, Μυρσινιάς, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Γογωνάς, Γκρατσίνι, Ουρτάδο, Χρήστου, Κάφα, Καρυδόπουλος, Βαζούκης, Χουάνμα, Τσιώλης, Βελισσάρης, Καράσκο και Μπακασέτας.

Όσοι δεν αγωνιστούν στο φιλικό παιχνίδι με την Σπάρτη, θα κάνουν προπόνηση κανονικά αύριο το πρωί. Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπαν, αλλά δεν τα βρήκαν!

Δεν βρήκε σύμφωνη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η πρόταση της Αστυνομίας για τη μετακίνηση φιλάθλων του Άρη, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα είπαν, αλλά δεν τα βρήκαν
Με την παρουσία μόνο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του «Δικέφαλου του βορρά» και του Άρη, στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ύστερα από τη σύσκεψη των δύο ΠΑΕ με την Αστυνομική Διεύθυνση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση δεν ήταν αρνητική στο να γίνει μετακίνηση φιλάθλων του Άρη, προτείνοντας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κλείσει τη Θύρα 7, και τις μισές Θύρες 6 και 2.

Ωστόσο, η εν λόγω πρόταση δεν βρήκε σύμφωνο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σε μία τέτοια περίπτωση θα διέθετε μόνο 15.000 εισιτήρια.

Πάντως το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν καλό και πιθανώς να μπήκαν οι βάσεις για μία ανταλλαγή οπαδών των δύο ομάδων στο μέλλον.
Πηγή: sport-fm.gr

Από… αύριο Μαρινάκης!!

Σε νέες εξετάσεις υποβλήθηκε σήμερα ο Νίκος Μαρινάκης, ο οποίος αναμένεται αύριο να προπονηθεί κανονικά με τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Από… αύριο Μαρινάκης
Καθαρά για προληπτικούς λόγους ο Νίκος Μαρινάκης υποβλήθηκε σήμερα σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο 20χρονος παίκτης παρουσιάζεται ετοιμοπόλεμος και από αύριο θα τεθεί εκ νέου στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στη Λεωφόρο.

Εκτός από τον Μαρινάκη που υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ο 40χρονος προπονητής είδε τους Αποστολόπουλο, Κλωναρίδη και Μπαϊαράμι να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Ο τραυματίας Κλωναρίδης θα απουσιάσει από το προσεχές ματς, επειδή συμπλήρωσε κάρτες και αποφασίστηκε σε αυτό να εκτίσει την ποινή του.

Επίσης, απουσίασαν οι διεθνείς Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάκης και Καρέλης.

Στη σημερινή προπόνηση οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ζέσταμα και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και τελειώματα, ενώ στο τέλος υπήρξε δίτερμα με περιορισμούς.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έντερ, αν τελικά φύγει ο Μήτρογλου»

«Έντερ, αν τελικά φύγει ο Μήτρογλου»Ο Έντερ της Μπράγκα θα είναι -κατά του πορτογάλους- ο αντικαταστάτης του Μήτρογλου όταν εκείνος πάρει μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.

Σχετικό δημοσίευμα της A Bola αναφέρει ότι στόχος των ερυθρολεύκων θα είναι ο άσος της Μπράγκα, ο οποίος μετά από ένα διάστημα που είχε μείνει μακριά από τις προπονήσεις λόγω τραυματισμού επέστρεψε και πάλι στη δράση.

Η πορτογαλική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η πίεση προς τον Ολυμπιακό αυξάνεται μέρα με την ημέρα μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Μήτρογλου είτε με τους ερυθρόλευκους, είτε με την Εθνική ομάδα της Ελλάδος, για την μεταγραφή του.

Φυσικά, στον Ολυμπιακό στο θέμα αυτό η θέση ήταν ξεκάθαρη όταν πριν από λίγες ημέρες ο Πιέρω Ισά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αποχώρησης του Μήτρογλου τον Ιανουάριο και μάλιστα ενημέρωσε ότι πρόθεση της ομάδας είναι να παραμείνει και τη νέα χρονιά.

Το δημοσίευμα αυτό, πλέον, αναφέρεται στον πιθανό αντικαταστάτη του διεθνούς επιθετικού από τον Ολυμπιακό όταν εκείνος αποχωρήσει. Βρίσκει ομοιότητες στο παιχνίδι του Έντερ με αυτό του Μήτρογλου και επισημαινει ότι θα μπορούσε άνετα να ταιριάξει στην 11άδα των πρωταθλητών.

«Εκείνο που έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο Ολυμπιακός παραδέχεται ότι υπάρχει η πιθανότητα να πουλήσει σύντομα ή στο μέλλον τον Έλληνα διεθνή. Και η λύση για να τον αντικαταστήσει δεν είναι άλλη από τον Έντερ, ο οποίος μπορεί να καλύψει επάξια το συγκεκριμένο κενό. Η ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ, κάτι που δυσκολεύει τις συζητήσεις να γίνουν μέσα στον Γενάρη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Κινητικότητα για Πελέ!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Πελέ, με τους Ζήση Βρύζα και Γκέρμαν Τσιστιακόφ να κινούνται για να ντύσουν τον Βραζιλιάνο φορ στα ασπρόμαυρα.

Κινητικότητα για Πελέ
Εκ των πρωταγωνιστών της φετινής Σούπερ Λίγκας είναι ο Πελέ, ο οποίος έχει κάνει «κλικ» στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του Βραζιλιάνου μέσου, ξεκινώντας παράλληλα τις επαφές για την απόκτησή του και έχουν μιλήσει με τη διοίκηση του Εργοτέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Goal News», ο Ζήσης Βρύζας και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ έχουν αναλάβει τις συζητήσεις με την κρητική ΠΑΕ, η οποία δεν δείχνει αρνητική σε ενδεχόμενο πώλησης.

Ο Ρώσος γενικός διευθυντής του συλλόγου έχει αναλάβει την πλευρά του 26χρονου ποδοσφαιριστή, αφού η Ναταλία Κουροέντοβα (εκπρόσωπός του) ανήκει στο γραφείο μάνατζερ του και ήδη έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση.

Από εκεί και πέρα, ο Πελέ αναμένεται να αξιώσει περισσότερα από τις 80.000 ευρώ που παίρνει ετησίως στον Εργοτέλη.Πηγή: sport-fm.gr

Απομακρύνονται οι σκέψεις για αποχή!

Πίστωση χρόνου έδωσαν εκ νέου οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου στη διοίκηση για να μπορέσει να βρει λύση στο οικονομικό.

Απομακρύνονται οι σκέψεις για αποχή
Τέλος δεν έχει η υπομονή που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.

Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσιάζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις, αφού οι διοικούντες την ΠΑΕ προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μεταπείσουν τους παίκτες του Νίκου Παντελή να μην κάνουν αποχή.

Οι «κυανέρυθροι» παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στα διοικητικά και περιμένουν την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου παρουσιάζονται αισιόδοξοι και αυτό οδήγησε τους ποδοσφαιριστές στην απόφαση να δώσουν εκ νέου πίστωση χρόνου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι «κυανέρυθροι» θα επιστρέψουν σήμερα στις προπονήσεις μετά το ρεπό που τούς δόθηκε. Ο κ. Παντελής αναμένει σήμερα τον Κώστα Μενδρινό να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Το βλέμμα στο… μέλλον!

Ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων του ΟΦΗ στο χθεσινό νικηφόρο (1-0) ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να «τσεκάρει» ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Το βλέμμα στο… μέλλον
Νεαρούς παίκτες της ομάδας Νέων του ΟΦΗ, οι οποίοι είναι πιθανόν στο μέλλον, να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα των Κρητικών είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Τα παιδιά του Βολονάκη επικράτησαν με σκορ 1-0 του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Κ-20 της Σούπερ Λίγκας, με σκόρερ τον Μανώλη Ροβίθη.

Εκτός από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να τσεκάρει και άλλους παίκτες της επαγγελματικής ομάδας που κατά καιρούς ενισχύουν τη Νέων.

Επίσης, ήταν μια ευκαιρία να τσεκάρει και τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προωθηθεί, ώστε να έχει μια εικόνα για το μέλλον. Αλλωστε, το τεστ ήταν δυνατό, αφού οι μικροί του ΠΑΟΚ κατέβηκαν ως πρωτοπόροι στο Ηράκλειο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Φορτσάρει» για μεταγραφές!

Το «πράσινο φως» για μεταγραφές άναψε ο Ιβάν Σαββίδης και οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ προχωρούν τις επαφές με τους υποψήφιους στόχους εν όψει του Γενάρη.

«Φορτσάρει» για μεταγραφές
Τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ εμφανίζεται διατεθειμένος να καλύψει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έδωσε την έγκρισή του για μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ καθόρισε το μπάτζετ με το οποίο θα κινηθούν οι ιθύνοντες του συλλόγου και τώρα ήρθε η σειρά τους να έρθουν σε επαφή με τους υποψήφιους στόχους με σκοπό την ενίσχυση της ομάδας.

Βασική προτεραιότητα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, με τις περιπτώσεις του Βλαντ Κίρικες και του Μπράνισλαβ Τραΐκοβιτς να είναι εκείνες που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες. Από την πλευρά της, η διοίκηση δεν έχει σχολιάσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς θα επιχειρήσουν να πάρουν και έναν αμυντικό μέσο, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Αλέξανδρος Τζιόλης και το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μεγάλη κουβέντα γύρω από αυτό το θέμα, αφού οι υπόλοιποι δεν ικανοποιούν τον Χουμπ Στέφενς.

Εν τω μεταξύ, ο Ολλανδός τεχνικός περιμένει να γυρίσουν όλοι οι διεθνείς και να συζητήσει παρουσία όλων τα κακώς κείμενα πριν και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο 60χρονος προπονητής σκοπεύει να κάνει μία ανοιχτή συζήτηση στην οποία θα κάνει τις δικές του παρατηρήσεις και θα ακούσει την άποψη των παικτών του, με τον Στέφενς να έχει την αμέριστη στήριξη της διοίκησης για τις όποιες αποφάσεις λάβει. Πηγή: sport-fm.gr

«Ίσως και τον Γενάρη για Μήτρογλου»

Έτοιμη να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου παρουσιάζεται η Ίντερ! Την ίδια ώρα, Άρσεναλ και Ντόρτμουντ παρακολουθούν… διακριτικά την περίπτωση του διεθνούς φορ!

«Ίσως και τον Γενάρη για Μήτρογλου»
Κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος έφυγε ο Μάρκο Μπράνκα από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά τη νίκη (3-1) της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία και ήδη στην Ίντερ συζητούν το όνομα του Κώστα Μήτρογλου.

Ο τεχνικός διευθυντής των «νερατζούρι» είδε από κοντά τον αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο οποίο ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε δύο γκολ.

Ο «ΚΜ11» έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης, όμως οι Μιλανέζοι δείχνουν αυτή τη στιγμή πιο «ζεστοί».

Χθες η ιταλική εφημερίδα «Giornale» έγραψε πως ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ερικ Τοχίρ, βρέθηκε στο Μιλάνο για μεταγραφική σύσκεψη με τους Ματσάρι και Μπράνκα.

Στο συγκεκριμένο ραντεβού ο τελευταίος έθεσε θέμα Μήτρογλου μαζί με τις περιπτώσεις των Τζέκο και Οσβάλντο. Η απόκτηση επιθετικού αποτελεί προτεραιότητα για την Ίντερ, με τον «πιστολέρο» να έχει το προβάδισμα λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο φορμαρισμένος σε σχέση με τους άλλους δύο.

Επίσης, θεωρείται θετικό για τους Ιταλούς η ρήτρα αποδέσμευσης που έχει με τους Πειραιώτες που αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τους «νερατζούρι», ενδιαφέρον υπάρχει και από την Λίβερπουλ, η οποία τον έχει παρακολουθήσει μαζί με τον Κώστα Μανωλά, και από την Άρσεναλ. Επίσης, ο διεθνής άσος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο και της Ντόρτμουντ, η οποία ψάχνει τον διάδοχο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Από την πλευρά τους, στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχουν τον πρώτο λόγο για την περίπτωση του Μήτρογλου και στη διακοπή των Χριστουγέννων αναμένεται να τον καλέσουν για αναπροσαρμογή συμβολαίου με ταυτόχρονη επέκταση. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει τέτοια συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού, ύστερα από το διήμερο ρεπό που είχαν πάρει από τον Μίτσελ.

Οι απουσίες, λόγω των εθνικών ομάδων, θα είναι αρκετές στου Ρέντη, όμως με την επιστροφή τους ο Ισπανός τεχνικός θα έχει περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του, αφού οι τραυματίες (Βάις, Τσόρι, Ολαϊτάν και Ιμπάγασα) ξεπερνούν τα προβλήματά τους. Πηγή: sport-fm.gr

«Επίτευγμα όλων των Ελλήνων»


«Επίτευγμα όλων των Ελλήνων»Επίτευγμα όλων των Ελλήνων θα είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ επεσήμανε ο Φερνάντο Σάντος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος αν επαναληφθεί η εμφάνιση του Καραϊσκάκη.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος στη Συνέντευξη Τύπου:

-για το παιχνίδι:
«Ένας τελικός που παίζεται σε δύο ημίχρονα και τώρα έχουμε τον δεύτερο. Σίγουρα έχουμε τον ρεαλισμό να αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε προβάδισμα. Έχουμε έρθει για να διατηρήσουμε το προβάδισμα αυτό. Εχουμε απέναντι μσς μια πολύ καλή ομάδα όπως η Ρουμανία η οποία πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο ότι θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι για να αντιδράσουν, να ανατρέψουν την κατάσταση με την υποστήριξη των φιλάθλων τους».

-αν επηρεάζει η απουσία Κατσουράνη και άλλων παικτών:
«Όχι… μιλάμε για ομάδες και καμία δεν πρέπει να στηρίζεται σε έναν παίκτη. Δεν σκεφτόμαστε το ότι ο Κατσουράνης δεν μπορεί να παίξει είναι μια πραγματικότητα την οποία γνωρίζουμε εδώ και ημέρες. Είμαστε σίγουροι ότι όποιος και να παίξει θα ανταποκριθεί. Και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα φανεί το κενό και η απουσία του».

-εάν θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς η Εθνική;
«Από την στιγμή που έχουμε δύο γκολ προβάδισμα θα πρέπει να έχουμε την προσοχή στραμμένη εκεί. Μετά το παιχνίδι είχα πει ότι εάν στόχος μας είναι να μην δεχθούμε γκολ και να αμυνθούμε τότε δεν θα υπάρχει καλή εξέλιξη για εμάς. Ο σωστός τρόπος είναι ναι μεν να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Αλλά πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας μακριά από την περιοχή μας, και όχι ανούσια κατοχή. Αλλά να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε ένα γκολ».

-εάν είναι προετοιμασμένη η Εθνική για πέναλτι
«Δεν έχουμε προετοιμαστεί. Δεν νομίζουμε ότι θα φτάσει εκεί το παιχνίδι. Θα τελειώσει πολύ νωρίτερα. Αυτό –τουλάχιστον- πιστεύω εγώ. Και αυτό γιατί έτσι όπως νομίζω να πάει το παιχνίδι. Η Ρουμανία θα προσπαθήσει να πετύχει γκολ για να ανατρέψει το πρώτο αποτέλεσμα. Και από την άλλη θα υπάρχει μια ομάδα που θα προσπαθήσει να αμυνθεί αλλά και αυτή να σκοράρει».

-για το οφ-σάιντ στο πρώτο γκολ του Μήτρογλου;
«Το παιχνίδι το είδαμε και εμείς. Υπήρχε και ένα πέναλτι στο 2ο λεπτό. Για αυτό δεν λέτε τίποτα; Πρέπει να βλέπουμε όλο το παιχνίδι και όχι μόνο αυτό που μας συμφέρει. Ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές. Τόσα χρόνια αυτό κάνω. Είμαι σίγουρος ότι και οι διαιτητές θα προσπαθήσουνε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως και εμείς».

-Τι γνώμη έχετε για τον διαιτητή; Τον ξέρετε του έχετε μιλήσει;
«7-10 χρόνια παλιότερα. Εγώ μένω στην Ελλάδα. Δεν τον έχω δει, δεν του έχω μιλήσει. Ας δούμε όμως που έχει παίξει ο Προένσα… Σε τι παιχνίδια».

-αν η Ρουμανία παίξει όπως η Ελλάδα θα περάσει;
«Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό της Αθήνας. Και αυτό γιατί περιμένουμε την Ρουμανία να είναι πολύ επιθετική. Δεν έχει να χάσει τίποτα και 55.000 ανθρώπους να την βοηθούν. Το παιχνίδι και οι συνθήκες θα μας πουν το πώς πρέπει να αντιδράσουμε».

-αν αλλάζει κάτι η συμμετοχή του Κίρικες;
«Δεν θα αλλάξει κάτι η συμμετοχή του Κίρικες. Είναι ο αρχηγός όμως και θα δώσει περισσότερο πάθος στην ομάδα. Παίζουμε όμως απέναντι σε όλη την ομάδα και όχι σε έναν παίκτη».

-εάν παίζει ρόλο η κατάταξη:
«Η κατάταξη δεν μετράει σε τίποτα. Και η Βοσνία ήταν 40η και τώρα 10η. Αυτό που μετράει είναι ο αγώνας. Και αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να είμαστε οι ίδιοι με την Αθήνα. Με πάθος, αυτοθυσία, αλλά με καθαρό μυαλό στις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε και με εμπιστοσύνη σε αυτά που έχουμε να κάνουμε. Όχι κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε πει. Συμπαγείς για να μην φτάνουν με ευκολία στην εστία μας. Να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας για να μην επιτρέψουμε να κάνει επιθέσεις».

-τι θα πει στους παίκτες:
«Δεν θα τους τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Αλλά θα τους πω να βγάλουμε τα χαρακτηριστικότατου μας έχουν φέρει μέχρι εδώ. Δεν πρέπει να έχουμε πίεση στους παίκτες. Θα τους πούμε ότι απλώς πρέπει να παίξουν όπως στην Αθήνα και θα είμαστε ευχαριστημένοι στο τέλος».

-πώς αισθάνεται λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση και εάν θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ως προπονητής;
«Αυτό που ξέρω είναι ότι αν περάσουμε –που το πιστεύω- θα είναι ένα επίτευγμα που θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες».

-Μήπως ο Καραγκούνης θα παίξει βασικός και εάν σκέφτεται κι άλλη αλλαγή;
«Δεν είμαστε σίγουροι ποιοι θα παίξουν. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα και σήμερα με καθαρό μυαλό θα πάρουμε την απόφασή μας. Σημαντικό το γεγονός ότι θα υπάρχουν και Έλληνες εδώ. Τα ματς όμως παίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες μου έχουν εμπειρίες και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν και αύριο»

Σαλπιγγίδης: «Θα γινόμουν παλαιστής»!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με δηλώσεις του στο σάιτ της FIFA, αναφέρεται στην παιδική του αγάπη, την πάλη και προσθέτει πως «θέλω να σκοράρω όλη την ώρα».

Σαλπιγγίδης: «Θα γινόμουν παλαιστής»!
Η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας φιλοξενεί αφιέρωμα στον «Σάλπι», ενόψει και του αυριανού αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία. Ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ μιλάει, μάλιστα, για την πάλη, το άθλημα που έκανε σε παιδική ηλικία, ενώ αναφέρεται και στην… ερωτική σχέση που έχει με τα δίχτυα!

Διαβάστε το άρθρο στο σάιτ της FIFA:
«Έχοντας πετύχει 13 γκολ σε 71 συμμετοχές σε οκτώ χρόνια, ίσως κάποιος θεωρεί πως ο 32χρονος Σαλπιγγίδης δεν θα αφήσει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στην ιστορία της Ελλάδας. Ωστόσο, στο στόμα κάθε Έλληνα, μία λέξη τον περιγράφει, ήρωας».

Στο αφιέρωμα γίνεται, επίσης, λόγος για το γκολ που είχε σημειώσει ο Σαλπιγγίδης στην Ουκρανία, το οποίο έδωσε στην Εθνική μας την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. «Αυτή ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά επειδή όλοι ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση” δηλώνει ο παίκτης και στη συνέχεια μιλάει για το πρώτο τέρμα της Ελλάδας σε παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό που σημείωσε στο ματς με τη Νιγηρία: «Πήγαμε στη Νότια Αφρική με μεγάλες φιλοδοξίες και θέλαμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και ότι δε βρίσκεται τυχαία εκεί. Έχουμε πάρει το Euro αλλά δεν είχαμε συχνές παρουσίες σε Μουντιάλ. Αυτό το γκολ σήμαινε πολλά για μένα. Ποτέ δε σκέφτομαι την ιστορική πλευρά ενός γκολ, για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα όταν παίζω. Θέλω να σκοράρω όλη την ώρα, κάθε μέρα, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση ! Και αν δεν μπορώ, θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου με οποιονδήποτε τρόπο».

Οσο για το τι του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο: «Πρώτον, το γκολ στην Ουκρανία, δεύτερο με τη Νιγηρία και το τρίτο ελπίζω να είναι με τη Ρουμανία».

Ακολούθως, ο «Σάλπι» αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια, την πάλη, αλλά και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ: «Ήμουν 10 χρονών όταν συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής. Μέχρι τότε ήθελα να γίνω παλαιστής. Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, όπως και μεγάλος μέρος της πόλης. Παίζω στην ομάδα από τη δεκαετία του '90 και αισθάνομαι μια χαρά. Παίζω σε μια ομάδα που έχει μεγάλες φιλοδοξίες . Ο ΠΑΟΚ ανήκει σε ένα κλειστό κύκλο συλλόγων με τους πιο φανατικούς υποστηρικτές στην Ευρώπη. Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα ζει για αυτή την ομάδα. Ποτέ δεν έχω θέσει ως προσωπικό στόχο να παίξω στο εξωτερικό. Θα πήγαινα αλλά για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Στόχος μου είναι να παίξω και πάλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κερδίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

Πιτσούρκα: «Το πιστεύουμε»

Ικανή να ανατρέψει το σε βάρος της 3-1 απέναντι στην Ελλάδα και να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ χαρακτήρισε τη Ρουμανία ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βίκτορ Πιτσούρκα. Γκρίνια πάλι για τη διαιτησία.

Πιτσούρκα: «Το πιστεύουμε»
Αν μη τι άλλο, πίστη έχουν… Ο λόγος για τους Ρουμάνους, που θεωρούν εφικτή την ανατροπή του 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Ελλάδα.

Πρώτος από όλους το πιστεύει ο Βίκτορ Πιτσούρκα, όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ρουμάνος ομοσπονδιακός τεχνικός επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Βλαντ Κίρικες και τόνισε την ανάγκη όχι απλώς να σκοράρει η ομάδα του, αλλά και να προσέξει τα μετόπισθεν.

Αναλυτικά, ο Βίκτορ Πιτσούρκα μίλησε για:

-την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας του: «Η ψυχολογία είναι καλύτερη τώρα, γιατί όλοι ήταν σε άσχημη κατάσταση μετά την ήττα στην Ελλάδα. Έπαιξε ρόλο και ο διαιτητής, γιατί σε αυτό το επίπεδο όλα μετράνε. Συζητήσαμε πολύ με τα παιδιά και πιστεύω πως θα κάνουμε καλή εμφάνιση αύριο. Είναι σημαντικό να παίξουμε καλά μπροστά σε περισσότερους από 50.000 φιλάθλους μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και ελπίζω να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Οι παίκτες μου έχουν τεράστιο κίνητρο και δεν χρειάζονται κάτι έξτρα από μένα. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί από μόνη της».

-το πώς προσεγγίζει αγωνιστικά το ματς: «Χρειαζόμαστε γκολ και θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά. Δεν θα πρέπει όμως να αμελήσουμε το αμυντικό κομμάτι. Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να σκοράρεις εσύ και να μη σκοράρει ο αντίπαλος. Η Ελλάδα έχει παίκτες αξίας, αλλά βασίζεται στην άμυνά της. Στο πρώτο ματς δεχτήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Σίγουρα οι Έλληνες θα κλειστούν στο μισό γήπεδο, αλλά έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή τους και ελπίζω να πετύχουμε γκολ».

-τη συμμετοχή του Κίρικες: «Ο Κίρικες προπονήθηκε κανονικά. Πιστεύω πως θα είναι στην ενδεκάδα. Από ιατρικής άποψης είναι 100% έτοιμος. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για την άμυνα. Έχει μεγάλη ευθύνη όποιος παίξει στα μετόπισθεν, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».

-τη στάση των φιλάθλων: «Ο κόσμος μας πρέπει να είναι στο πλευρό μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπορεί το γκολ που ψάχνουμε να έρθει και στις καθυστερήσεις». Πηγή: sport-fm.gr

Μούτου: «Μπορεί να προκριθεί η Ρουμανία»

Ο Αντριάν Μούτου δεν έκρυψε τις κακές του σχέσεις με τον Βίκτορ Πιτσούρκα, αλλά ξεκαθάρισε πως πιστεύει στην πρόκριση της Ρουμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Ελλάδα.

Μούτου: «Μπορεί να προκριθεί η Ρουμανία»
Η απουσία του από την αποστολή της Ρουμανίας για τα μπαράζ σχολιάστηκε αρκετά. Ακόμη περισσότερο όμως, η φωτογραφία του… Mr Bean σε σώμα Βίκτορ Πιτσούρκα που ανέβασε μετά την ήττα με 3-1 από την Ελλάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Αντριάν Μούτου έδωσε εξηγήσεις τη στάση του και δεν έκρυψε πως ακόμη πιστεύει στην πρόκριση.

«Βρήκα αυτή τη φωτογραφία και την έβαλα. Αυτό είναι όλο. Μου άρεσε και ήθελα να αλαφρύνω το κλίμα από την ένταση που υπήρχε. Φυσικά και είμαι στο πλευρό της ομάδας», ανέφερε ο φορ της Αζαξιό.

«Δεν είδα καν το πρώτο παιχνίδι, αλλά από ό,τι εισπράττω δεν παίξαμε καλά. Πάντως δεν είναι απίθανο να κερδίσουμε με 2-0 στον επαναληπτικό, ειδικά αν πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ. Τα 90 λεπτά είναι πολύς χρόνος. Οι Έλληνες έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά θα έχουμε τον κόσμο στον πλευρό μας κι αυτό μετρά. Οι αντίπαλοι θα είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και παρότι πρέπει να επιτεθούμε, θα πρέπει να προσέξουμε και τα μετόπισθεν γιατί αν δεχτούμε γκολ θα γίνει πάρα πολύ δύσκολη την αποστολή μας», πρόσθεσε.

Όσο για τη σχέση του με τον Βίκτορ Πιτσούρκα, παραμένει κακή. «Μάταια περίμενα να κληθώ. Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό και δεν στηρίζεται σε αθλητικά κριτήρια, αν και δεν θέλει να το παραδεχτεί ο προπονητής. Η πόρτα της εθνικής για μένα με τον Πιτσούρκα προπονητή είναι κλειστή. Δεν έχω αποσυρθεί από την εθνική, θέλω να ξαναπαίξω με αυτή, αλλά στην παρούσα φάση αυτό δεν γίνεται».
Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι θα παίξουν οι Ρουμάνοι!!

Τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με το πρώτο ματς θα έχει η Ρουμανία στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ με την Εθνική την Τρίτη. Τι ετοιμάζει ο Βίκτορ Πιτσούρκα.

Έτσι θα παίξουν οι Ρουμάνοι
Με αρκετές αλλαγές θα παραταχθεί η Ρουμανία την Τρίτη στο Βουκουρέστι στην προσπάθειά της να ανατρέψει το 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Ελλάδα και να είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Βίκτορ Πιτσούρκα θα χρησιμοποιήσει τον Παντιλίμον στο τέρμα, αφού ο Λόμποντ δεν ικανοποίησε στο πρώτο παιχνίδι, ενώ σύμφωνα με τους Ρουμάνους ο Ταταρουσάνου θα μείνει στον πάγκο μετά από τη ρήξη που είχε με ανθρώπους της ομάδας όταν επέμεινε να φέρει έναν δικό του φυσιοθεραπευτή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη μέση του.

Νέο πρόσωπο στην άμυνα θα είναι ο Κίρικες, που έχασε το πρώτο ματς λόγω τραυματισμού στη μύτη. Ο αμυντικός της Τότεναμ, που θα παίξει με προστατευτική μάσκα, θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Γκοϊάν στα στόπερ αντί του Γκάρντος (που όμως δεν χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα). Σταθεροί στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Μάτσελ δεξιά και Ρατ αριστερά. Στο χώρο του κέντρου, ελλείψει των τιμωρημένων Μπουρτσεάνου και Λάζαρ θα μετατεθεί ο Γκάρντος, που αν και φυσική του θέση είναι αυτή του στόπερ είχε χρησιμοποιηθεί ως αμυντικό χαφ κατά το παρελθόν, μαζί με τον Κότσις.

Έκπληξη αποτελεί ότι εκτός ενδεκάδας φαίνεται πως θα μείνει ο Τόρζε. Ο δεξιός εξτρέμ της Εσπανιόλ ήταν από τους λίγους διακριθέντες στον πρώτο αγώνα, ωστόσο ο Πιτσούρκα σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο τού χρεώνει δύο φάουλ που έκανε και από τα οποία προήλθαν το πρώτο και το τρίτο γκολ της Ελλάδας. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε δώσει σαφή εντολή να αποφεύγονται τα… στημένα κοντά στην περιοχή της ομάδας του, καθώς γνώριζε τη δύναμη της Ελλάδας σε αυτές τις φάσεις, αλλά ο Τόρζε δεν πειθάρχησε και θα το πληρώσει. Τη θέση του θα πάρει ο Νικολίτσα, ενώ θα υπάρχει κι άλλη αλλαγή στη μεσαία γραμμή. Ο Μαξίμ θα παίξει σαν επιτελικό χαφ, με τον Στάνκου να μετατίθεται στα αριστερά και τον Τανάσε να μένει στον πάγκο. Ο Μάρικα θα διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε το μάθημά του ο Ολυμπιακός!!

Το παρ’ ολίγον πάθημα από τη Ζιέλονα Γκόρα ήταν διδακτικό για τον Ολυμπιακό, που όντας όσο σοβαρός χρειαζόταν νίκησε εύκολα το Ρέθυμνο στην Κρήτη με 103-79. Κορυφαίος με 20π. ο Περπέρογλου.

Πήρε το μάθημά του ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έμαθε χωρίς να… πάθει από τη νίκη-θρίλερ επί της Ζιέλονα Γκόρα και εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη μετατρέψει ένα ακόμη εύκολο ματς σε δύσκολο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν ένα άνετο απόγευμα στο Ρέθυμνο απέναντι στην τοπική ομάδα νικώντας με 103-79 για την έκτη αγωνιστική της Α1 και διατήρησαν το αήττητό τους εντός κι εκτός συνόρων.

Ο Στράτος Περπέρογλου είχε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε 5 πόντους και 10 ασίστ. Γκάμπριελ με 16 (7 ριμπ.) και ο νεοαποκτηθείς Ράιτ με 10 πόντους (8 ασίστ) ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Κυρίαρχος από το ξεκίνημα

Με Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πέτγουεϊ (που τιμήθηκε πριν το τζάμπολ από την επί διετία ομάδα του) και Ντάνστον ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, ενώ οι γηπεδούχοι με Χαρτ, Κουμπούρα, Κανονίδη, Γκάμπριελ και Αλεξάντερ. Ο τελευταίος πέτυχε μεν το πρώτο καλάθι του ματς, αλλά η συνέχεια ήταν… ερυθρόλευκη. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, καθοδηγούμενοι από Σπανούλη και Περπέρογλου, έτρεξαν ένα σερί 13-0 (2-13) κι έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Ο Χαρτ ήταν απελπιστικά άστοχος (0/4), το Ρέθυμνο έβρισκε σκορ μόνο από μακριά, με τρίποντα από τον Άρμπετ και τον νεοαποκτηθέντα Ράιτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τον αρχηγό τους να μοιράζει αφειδώς ασίστ (5 στο δεκάλεπτο) έκλεισαν το δεκάλεπτο με διψήφιο προβάδισμα (12-23). Ο Μπέγκιτς πρόσφερε πόντους από τον πάγκο και ο Ολυμπιακός, παρά την απροσδόκητη αστοχία του Λοτζέσκι, με όπλα τα επιθετικά ριμπάουντ άρχισε να ξεμακραίνει κι άλλο (21-38). Ο Ράιτ σκοράροντας και δημιουργώντας βοήθησε τους Κρητικούς να πλησιάσουν στους δώδεκα (27-39), αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης τούς έκοψαν τη φόρα με τρίποντα από Περπέρογλου και Ράιτ ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος στο +18 (33-51).

Ο λόγος στο… θέαμα

Έχοντας αποκλειστικό σκόρερ τον Πρίντεζη, που πέτυχε τους εννιά πρώτους πόντους της ομάδας του στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 25 (33-58). Με το νικητή προ πολλού γνωστό, οι δύο ομάδες βρήκαν ευκαιρία να προσφέρουν όμορφες φάσεις στο κοινό. Οι γηπεδούχοι βάζοντας και… ουσία μείωσαν στους 15 (49-64), μόνο όμως για να κάνουν τους Πειραιώτες να σοβαρευτούν γρήγορα και-με τον Σλούκα να επανεμφανίζεται από τον τραυματισμό του-να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (54-79). Η διαφορά στην τέταρτη περίοδο έφτασε και στο +29 (64-93), με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο σε παίκτες με περιορισμένο χρόνο και τον Σίννη να κλέβει την παράσταση από τους γηπεδούχους και τον Κατσίβελη να αξιοποιεί την ευκαιρία από τους φιλοξενούμενους.

Δεκάλεπτα: 12-23, 33-51, 54-79, 79-103.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 8, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 5, Ράιτ 10, Καλαμπόκης 6, Κανονίδης, Σίννης 7, Λάτοβιτς 9, Αλεξάντερ 8, Άρμπετ 8, Γκάμπριελ 16.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 13, Λο 11, Ντάνστον 9, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 20, Σλούκας 2, Λοτζέσκι 10, Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 6. Πηγή: sport-fm.gr

Τιμήθηκε και αποθεώθηκε ο Πέτγουεϊ!

Τον Μπρεντ Πέτγουεϊ τίμησε ο ΑΓΟΡ πριν την έναρξη του ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ γνώρισε την αποθέωση απ’ τους φιλάθλους των Κρητικών.

Τιμήθηκε και αποθεώθηκε ο Πέτγουεϊ
Δεν ξέχασαν την διετή προσφορά του Μπρεντ Πέτγουεϊ στον ΑΓΟΡ, όπως φάνηκε πριν την έναρξη του ματς με τον Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική της Basket League.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε με την φανέλα των Κρητικών για δύο χρόνια (2011-13), πριν πάρει τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» και όταν βρέθηκε ξανά στο δρόμο τους γνώρισε την αποθέωση.

Ο μεγαλομέτοχος του ΑΓΟΡ, Κώστας Ζομπανάκης, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πέτγουεϊ, με τον κόσμο να τον χειροκροτεί ζεστά. Παράλληλα, τιμήθηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος επίσης δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.




Πηγή: sport-fm.gr

Η…τριποντάρα του Γκαγκαλούδη! (video)

Ένα τρίποντο από μακρινή απόσταση του Γιάννη Γκαγκαλούδη στο χθεσινό παιχνίδι του Ίκαρου με τον ΚΑΟΔ, ήταν η αφορμή να… ξεσηκωθεί η εξέδρα στην Χαλκίδα.

Η…τριποντάρα του Γκαγκαλούδη (video)
Ο έμπειρος γκαρντ, έδειξε ένα σύστημα στους συμπαίκτες του, αλλά τελικά αποφάσισε να το… μπουμπουνήσει από τα οκτώ μέτρα και να το πανηγυρίσει δεόντως…





Πηγή: sport-fm.gr

Περάστε στο ταμείο του κύριου… Πρίντεζη! (video)

Πρίντεζης και Πέτγουεϊ έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση τράπεζας-χορηγού εταιρείας του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο.

Περάστε στο ταμείο του κύριου… Πρίντεζη (video)
Από τη θέση του πάουερ φόργουορντ σε αυτή του… τραπεζίτη βρέθηκαν για λίγες ώρες ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση τράπεζας-χορηγού εταιρείας της ΚΑΕ στο Ρέθυμνο και μοίρασαν πολλά αυτόγραφα, αλλά και δώρα.







Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Έχασε έδαφος η Μπόκα Τζούνιορς!! (videos)

Η Μπόκα Τζούνιορς ηττήθηκε με 3-2 από την Άρσεναλ Σαραντί κι έχασε τη θέση της στην κατάταξη της αργεντίνικης Inicial.
Οι Γενοβέζοι δεν κατάφεραν να περάσουν από «Estadio Julio H. Grondona» και παραχώρησαν την 4η θέση. Ο Νικόλας Αγκουίρε άνοιξε το σκορ στο 15’ και ο Μίλτον Καράγλιο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 50’ με το Ματίας Καρούζο, αλλά ο Ραμίρο Καρέρα έκανε το 3-1 στο 55’. Ο Κλαούντιο Ριάνο, στο 76’, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. «Διπλό» είχαμε στα άλλα δύο ματς της 16ης αγωνιστικής. Η Ολίμπο επιβλήθηκε με 3-1 της Ρίβερ Πλέιτ (9’ Τζιοβάνι Σιμεόνε / 44’ Μάρτιν Πέρεζ Γκουέντες, 65’ Ιβάν Φούριος, 79’ Νταβίντ Βέγκα) και η Βελέζ κέρδισε με 3-2 τη Ροζάριο Σεντράλ με χατ τρικ του Ραμίρο Κάσερες (11’, 46’, 54’). Απλώς περφιόρισαν την έκταση της ήττας οι Ουόλτερ Ατσούνα στο 87’ και Γκονζάλο Καστιλέιος στο 90’.







Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Σταθερά δεύτερη η Γκρέμιο!! (videos)

Η Γκρέμιο επικράτησε με 2-1 της Φλαμένγκο και επανήλθε στη δεύτερη θέση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, με την ολοκλήρωση και της 35ης αγωνιστικής.
Στο «Arena Do Gremio», στο Πόρτο Αλέγκρε, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 60’ με το Μάξι Ροντρίγκεθ, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 85’ με το Χοάο Πάουλο. Μόλις ένα λεπτό κράτησε η χαρά των φιλοξενουμένων, καθώς ο Μάξι Ροντρίγκεθ σκόραρε και δεύτερο γκολ στο 86’. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Φλουμινένσε της Σάο Πάολο (24’ Ζαν, 88’ Γκουμ / 17’ Ουέλινγκτον), ενώ η Κρουζέιρο που μεσοβδόμαδα πανηγύρισε και τυπικά τον τίτλο ήρθε ισόπαλη, 2-2, με την Πόντε Πρέτα (74’ Ελίρσε Μπαρμπόσα Ντε Σόουζα, 83’ Βινίτσιους / 5’, 90’ Λεονάρντο Γκονσάλβες Σίλβα). «Λευκή» ισοπαλία είχαμε στο «Pacaembu» του Σάο Πάολο, ανάμεσα στην Κορίνθιανς και τη Βάσκο.
Στο μοναδικό «διπλό» της αγωνιστικής στο Brasileiro η Μπαΐα επιβλήθηκε με 1-0 της Ναούτικο με γκολ του Φερναντάο στο 81’. Με 2-0 κέρδισαν η Βιτόρια τη Σάντος (20’ Ντινέι, 84’ Μαξιμιλιάνο Μπιαντσούτσι) και η Πορτουγκέζα την Ατλέτικο Μινέιρο (45’ Μπρούνο Ενρίκε Σάμπια, 64’ Ενρίκε) και η Γκοΐας έκανε την ανατροπή απέναντι στην Ιντερνασιονάλ (3-1), ανατρέποντας ο γκολ του Οταβίνιο στο 19’ με τους Ουόλτερ (25’), Ούγκο (72’) και Ρόνι (82’).

















Πηγή: onsports.gr

Οι… άλλοι Λέικερς!

Χωρίς τους τραυματίες Κόμπι και Νας, αλλά και με τον Γκασόλ στα ρηχά, οι Λέικερς βρήκαν από αλλού λύσεις και επικράτησαν 114-99 των Πίστονς. Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι εδώ και καιρό τραυματίας. Ο Στιβ Νας είναι και πάλι τραυματίας. Ο Πάου Γκασόλ δεν θυμίζει σε τίποτα τον καλό του εαυτό. Κι όμως, οι Λέικερς βρήκαν τρόπο να νικήσουν τους Πίστονς με 114-99 στο Staples Center.

Ο Τζόρνταν Χιλ έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (24) και ριμπάουντ (17) και μαζί με τους Τζόντι Μικς και Νικ Γιανγκ που πρόσθεσαν από 19 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Οι «λιμνάνθρωποι» έκαναν ένα σερί 16-0 μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου. Οι Πίστονς, που είχαν πρώτο σκόρερ τον Τζος Σμιθ με 18 πόντους, έπαιξαν χωρίς Μπίλαπς και Μπάινουμ.

Δωδεκάλεπτα: 27-29, 50-56, 79-71, 114-99.

Λέικερς (5-7): Χιλ 24 (17 ριμπ.), Μικς 19, Γιανγκ 19, Τζόνσον 13, Γκασόλ 12, Ουίλιαμς 6, Φάρμαρ 6, Χένρι 4, Κέιμαν 2.

Πίστονς (3-6): Τζένινγκς 23 (14 ασίστ), Σμιθ 18, Μονρό 17, Στάκεϊ 16, Ντράμοντ 14 (13 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 7, Σίνγκλερ 2, Γερέμπκο 2, Ντατόμε, Χάρελσον, Μίτσελ, Σίβα.
Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη για Μέμφις!

Οι Γκρίζλις πέρασαν από το Σακραμέντο επικρατώντας των Κινγκς με 97-86
Με την τριάδα των Ράντολφ, Γκασόλ και Κόνλεϊ σε μεγάλα κέφια οι Γκρίζλις είχαν εύκολο βράδυ με το Σακραμέντο, αφού κατάφεραν να ελέγχουν το παιχνίδι και να είναι μπροστά σε ολόκληρη τη διάρκεια του.

Ο Ζακ Ράντολφ πέτυχε νταμπλ-ντάμπλ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μάικ Κόνλεϊ είχε και 9 ασίστ και 19 είχε και ο Μαρκ Γκασόλ με 8 ριμπάουντ. Για τους Κινγκς ξεχώρισαν οι Άουτλο και Τόμας με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Ο Κώστας Κουφός έπαιξε για 13:28 είχε 6 πόντους 2/3 δίποντα 2/2 βολές 6 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ ο Νικ Καλάθης σε ένα ακόμη ματς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Σακραμέντο Κινγκς – Μέμφις Γκρίζλις 86-97

Kινγκς (2-7): Άουτλο 18, Τόμας 15, Θόρντον 12, Σάλμονς 10, Κάζινς 9, Βάσκες 8, ΜακΛεμόρ 5, Εμπά α Μουτ 4, Τόμπσον 3, Εντιαγέ 2, Χέιζ.

Γκρίζλις (5-5): Ράντολφ 22 (10 ριμπάουντ), Κόνλεϊ 19 (9 ασίστ), Γκασόλ 19 (8 ριμπάουντ), Άλεν 12, Μπέιλες 8, Κουφός 6, Πρινς 6, Ποντέξτερ 5, Μίλερ, Ντέιβις. Πηγή: sport-fm.gr

Ποπέσκου: «Πρέπει να το πιστέψουμε»!

Το σύνθημα για τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα της Ρουμανίας με την Εθνική Ελλάδας έδωσε ο Γκίκα Ποπέσκου, μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του.  
Τη στήριξη των φιλάθλων της χρειάζεται η εθνική Ρουμανίας για να καταφέρει να ανατρέψει τη διαφορά των δύο γκολ που έχει με την Ελλάδα μετά το 3-1 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκίκα Ποπέσκου στην ιστοσελίδα prosport.

Ο άλλος άσος της Μπαρτσελόνα τόνισε ότι οι Ρουμάνοι που θα βρεθούν στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου χρειάζεται να στείλουν τη θετική τους ενέργεια, ώστε η ομάδα του Πιτσούρκα να κάνει την ανατροπή και να βρεθούν εκείνοι στη χώρα του καφέ.

«Υπάρχει η δυνατότητα να ανατραπεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όμως χρειάζεται να πιστέψουμε σε αυτό. Νομίζω ότι μαζί μου είναι άλλα 20 εκατ. ευρώ κάτοικοι της Ρουμανίας και θα πρέπει να είναι με τους παίκτες για άλλες 48 ώρες, επειδή έχουν ανάγκη αυτή την στήριξη. Μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα», τόνισε ο παλαίμαχος μεσοαμυντικός και πρόσθεσε:

«Θα θέλαμε όλοι οι Έλληνες να είναι χαλαροί. Θα ήθελα να είναι εκείνοι ήρεμοι και εμείς ταυτόχρονα όχι. Αλλά δεν νομίζω πως θα είναι χαλαροί».

Στη συνέχεια, ο Ποπέσκου απάντησε στο ερώτημα αν μπορούν οι Ρουμάνοι να διασπάσουν την σφιχτή άμυνα της Ελλάδας: «Σίγουρα! Υπάρχουν ο Μαρικά, ο Μαξίμ, Τανάσε, Στάνκου και ο Τόρζε… Έχει σημασία, όμως, πώς θα είμαστε εμείς απέναντί τους. Χρειάζεται να ενώσουμε τα χέρια και να στηρίξουμε την εθνική ομάδα. Πρέπει να το κάνουμε με την ψυχή μας. Όλοι έχουμε να κερδίσουμε από τη συμμετοχή της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ρουμανικό ποδόσφαιρο, οι παίκτες, ο Τύπος, ο αθλητισμός και γενικότερα η χώρα». Πηγή: sport-fm.gr

Να έχουμε την ίδια διαιτησία και στη Ρουμανία!

Πολύ καλή ήταν για την Εθνική Ελλάδας η διαιτησία του πρώτου αγώνα για τα μπαράζ του Μουντιάλ με τη Ρουμανία, όπως σχολίασε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.Την ελπίδα η Εθνική Ελλάδας να έχει ανάλογη διαιτησία την Τρίτη με εκείνη που είχε την Παρασκευή το βράδυ στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στη Ρουμανία εξέφρασε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο:

«Μακάρι να έχουμε ανάλογη διαιτησία και στο δεύτερο παιχνίδι των μπαράζ του Μουντιάλ. Το πρώτο γκολ της Εθνικής (του Μήτρογλου) είναι οφσάιντ. Μετά έχει κάνει ένα λάθος, αφού έπρεπε να αποβάλει τον Γκοϊάν, αφού πήγε με τις τάπες και χτύπησε με τον Μήτρογλου. Σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Στον επαναληπτικό θα περιμένουμε μία… πολεμική ατμόσφυρα. Αν περάσει το πρώτο 20λεπτο χωρίς πρόβλημα, τότε δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα».

Βέβαιος για πρόκριση Κροατίας ο Πράνιτς!

Την σιγουριά του πως η Εθνική Κροατίας, θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Βραζιλίας, Ο Ντάνιελ Πράνιτς επέστρεψε στη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και μάλιστα σαν βασικός, στο πρώτο ματς με την Ισλανδία, αγωνιζόμενος σαν αριστερός μπακ. Μιλώντας στα ΜΜΕ της πατρίδας του, ο 32χρονος μέσος εμφανίστηκε αισιόδοξος και είπε χαρακτηριστικά: «Όλα είναι στο χέρι μας. Παίζουμε μπροστά στο κοινό μας, στο γήπεδο μας και να είστε σίγουροι ότι εμείς θα πάμε Βραζιλία». εξέφρασε σε δηλώσεις του ο άσος του Παναθηναϊκού.
Πηγή: sport-fm.gr

Μήτρογλου στο Kicker: «Σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο»

Σα να ξεκινάει από 0-0 θ’ αντιμετωπίσουν τη ρεβάνς με την Ρουμανία οι διεθνείς μας, όπως επισήμανε σε συνέντευξη στο Kicker, παραχώρησε ο Κώστας Μήτρογλου

Ο στράικερ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στο κορυφαίο αθλητικό γερμανικό περιοδικό και στον Έλληνα συντάκτη του, Γιώργο Βαβρίτσα. Μίλησε τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και για τους δικούς του στόχους. Αναφέρθηκε ακόμα στην συνεργασία του με τον Σαβιόλα και το πόσο τον βοηθάει ο Αργεντινός άσος, αλλά δεν θέλησε να κάνει την παραμικρή νύξη για το μέλλον του.

Αναφερόμενος στη νίκη της Εθνικής επί της Ρουμανίας, είπε: «Ο προπονητής μας προετοίμασε κατάλληλα και εμείς εφαρμόσαμε άψογα στο γήπεδο τις οδηγίες του. Σημαντικότερο όλων η νίκη ενόψει της ρεβάνς. Νίκες κάναμε και νωρίτερα, απλά στα ματς όπου συνήθως κερδίζαμε με ένα γκολ χάναμε αρκετές ευκαιρίες» και πρόσθεσε για τα δύο γκολ που σημείωσε: «Το ποιος θα σημειώσει τα γκολ δεν έχει τόση σημασία, σημαντικότερη είναι η νίκη και η όλη η ομάδα. Ακόμη η χώρα την οποία όλοι μας εκπροσωπούμε. Έχω σκοράρει και σε φιλικό στην Αυστρία δις με τη φανέλα της εθνικής».

Για τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι ο Μήτρογλου υπογράμμισε: «Πάμε σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο ματς. Παίχτηκε το πρώτο ημίχρονο όπως είπε και ο προπονητής κι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Ελπίζω μετά το ματς να έχουμε κάτι καλό. Οι Ρουμάνοι θα ασκήσουν πιθανώς πίεση από τα πρώτα λεπτά για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, με την ελπίδα έτσι να μας αποσυντονίσουν. Με σχεδόν 60.000 φίλους στο πλευρό τους σίγουρα θέλουν να πετύχουν κάτι καλό. Θα δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό, αλλά δεν τους φοβόμαστε».

Για την εξέλιξη του από τη γερμανική Regionalliga (4η κατηγορία) διεθνής στην Ελλάδα και πιθανή συμμετοχή στο Μουντιάλ: "Από το 2007 όταν κι έπαιζα στην Νέων της Γκλάντμπαχ και τη δεύτερη της ομάδα έως τώρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια στα οποία έχω δουλέψει πάρα πολύ. Πάντα προσπαθούσα να βελτιωθώ. Φυσικά πρέπει να έχεις και την ανάλογη υπομονή, όπως και την αναγκαία δόση τύχης".

Για το αν θα του άρεσε η ιδέα να παίξει στην Μπουντεσλίγκα, απάντησε καταφατικά, αλλά απέφυγε ν’ αναφέρει αν υπάρχει πρόταση: "Φυσικά, η Μπουντεσλίγκα είναι για κάθε παίκτη μία πρόκληση. Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό, τώρα η συζήτηση είναι για την Εθνική και το Μουντιάλ».

Η απάντηση του στο πως εξηγεί την έκρηξη στην απόδοση του φέτος και τα πολλά γκολ: «Αποτέλεσμα αρκετής δουλειάς. Απ' όταν ανέλαβε ο νέος τεχνικός, ο κύριος Μίτσελ θέλησε να μας περάσει τη φιλοσοφία του πάνω στο παιχνίδι. Την καταλάβαμε, την εμπεδώσαμε και μετά από πολλή δουλειά το αποτέλεσμα αυτής βγαίνει ιδανικά αυτό τον καιρό στο γήπεδο. Αυτό νομίζω είναι το κλειδί της επιτυχίας μας. Όπως και το γεγονός ότι όσοι είμαστε ήδη εκεί, με τους αρκετούς νέους που ήρθαν «δέσαμε» πολύ καλά».

Τέλος μίλησε για το πώς τον αντιμετωπίζει ο Σαβιόλα, του οποίου τη δόξα κλέβει: "Ο Σαβιόλα είναι πολύ καλός επαγγελματίας, που έχει δει πολλά και μου δείχνει μάλιστα ότι χαίρεται για μένα. Με βοηθά με κάθε τρόπο μάλιστα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου". Πηγή: sport-fm.gr

Με «Κάρα» για την πρόκριση!!

Με τον αρχηγό της στην ενδεκάδα θα παραταχθεί η Εθνική ομάδα στο… δεύτερο ημίχρονο του «τελικού» κόντρα στη Ρουμανία, την Τρίτη στις 21:00, στο Βουκουρέστι.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκριση της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο Φερνάντο Σάντος καταστρώνει τα πλάνα του εν όψει της ρεβάνς με τους Ρουμάνους. Ομάδα που κερδίζει δύσκολα αλλάζει. Όλα δείχνουν λοιπόν ή για να ακριβολογούμε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πορτογάλος θα ακολουθήσει την πεπατημένη.

Μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα θα είναι η χρησιμοποίηση του Γιώργου Καραγκούνη στη θέση του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής -εκτός απροόπτου- θα επιλέξει τον αρχηγό της Εθνικής λόγω της εμπειρίας του σε τέτοιου είδους αγώνες και έτσι ο Ανδρέας Σάμαρης θα μείνει στον πάγκο.

130 συμμετοχές και συνεχίζει…

Ο άσος της Φούλαμ που έχει παίξει αμέτρητα ματς υψηλής σημασίας στην καριέρα του, δείχνει σε καλή κατάσταση και έτοιμος για την πιο κρίσιμη αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην πορεία μέχρι τη Βραζιλία. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καραγκούνης έχει φτάσει τις 130 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, πετυχαίνοντας 10 γκολ και ο μεγάλος στόχος του είναι να κλείσει την πορεία του στη «γαλανόλευκη» με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο το προσεχές καλοκαίρι.

Πιθανή ενδεκάδα

Την εστία της «γαλανόλευκης» θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, τα δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Δημήτρης Σιόβας, αριστέρα στην άμυνα ο Χοσέ Χολέμπας και δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι: Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Καραγκούνης, ενώ η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Γιώργο Σαμαρά (αριστερά), Δημήτρη Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή.

Τι είπε ο Σάντος

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε και ομιλία του Φερνάντο Σάντος με παρατηρήσεις και επισημάνσεις στην ανάλυση του παιχνιδιού της Παρασκευής. Ο Πορτογάλος ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το πρώτο ματς, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει κριθεί η πρόκριση. «Οι Ρουμάνοι θα μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό και θα μας πιέσουν. Εμείς δεν πρέπει να επηρεαστούμε γι’ αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από το ξεκίνημα. Να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να πάρει την κατοχή της».

Στη διάρκεια της ημέρας, ο 59χρονος τεχνικός είχε τετ α τετ με αρκετούς από τους διεθνείς, δείγμα της συγκέντρωσης που υπάρχει στο στρατόπεδο της Εθνικής για τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι. Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 11:00 με πτήση τσάρτερ για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στις 17:15 θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ο Φερνάντο Σάντος και στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η τελευταία προπόνηση της «γαλανόλευκης». Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για το «μπαμ» στην επίθεση η Άρσεναλ!!

Αποφασισμένη να ενισχύσει την επίθεσή της στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι η Άρσεναλ!Οι Λονδρέζοι, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, θα επιδιώξουν την ενίσχυσή τους τον ερχόμενο Γενάρη, με τον πρώην επιθετικό της Μίλαν Αλεξάντρε Πάτο να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ο 24χρονος επιθετικός αγωνίζεται στην Κορίνθιανς, ωστόσο δεν τα πηγαίνει καλά στη Βραζιλία και σκέφτεται την επιστροφή του στην Ευρώπη...Πηγή: sportdog.gr

Και οι Τούρκοι για τον... νυχτοπερπατητή Στοχ!!

Δεν μένουν ασχολίαστα και στον τουρκικό Τύπο τα... τερτίπια του Μίροσλαβ Στοχ, με δημοσίευμα να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχει βυθιστεί και πάλι».
Τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ εμφανίζεται προβληματισμένοι για την εξωγηπεδική ζωή του διεθνούς χαφ, τα Μέσα της γειτονικής χώρας θυμήθηκαν ξανά τον Σλοβάκο άσο. Μπορεί μέχρι πριν από λίγο καιρό αυτό να γινόταν για να μνημονεύσουν τις εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο, αυτή τη φορά όμως δεν ήταν για τον ίδιο λόγο.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον Στοχ δεν πέρασαν απαρατήρητες και στην Τουρκία, από τη στιγμή άλλωστε που ο παίκτης ανήκει στη Φενέρ, με χαρακτηριστικό το κείμενο του «sporx.com», το οποίο έχει τίτλο «Ο Στοχ έχει βυθιστεί και πάλι».
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο Σλοβάκος θυμήθηκε τον... παλιό κακό εαυτό του, με την απόδοσή του να έχει πέσει αισθητά, ενώ αναφέρεται και το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της παραμονής με την εθνική του ομάδα. Παράλληλα σημειώνουν πως στον ΠΑΟΚ περιμένουν τον παίκτη πίσω στη Θεσσαλονίκη για να του ανακοινώσουν την ποινή του.
Πηγή: gazzetta.gr

Τανκς και μπαλαντέρ!!

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει στο blog του για το πώς γνωρισε τον Αλμπερτ Κουράντ, τον δημοσιογράφο που τράβηξε το φιλμ του Πολυτεχνείου! Tον Αλμπερτ Κουράντ (Albert Coreant) τον άνθρωπο που τράβηξε το ιστορικό φιλμάκι της εισόδου του τάνκ στο Πολυτεχνείο το 1973…τον γνωρισα 6-7 χρόνια μετά το γεγονός..
Μόλις είχα ξεκινήσει τη δημοσιογραφία και ήθελα να του πάρω μια συνέντευξη για το περιοδικό ΠΑΝΘΕΟΝ.
Πήγα σπίτι του... Στην οδό Στίλπωνος στο Παγκράτι. Η βεράντα του έβλεπε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Ολλανδός ανταποκριτής των εφημερίδων της χώρας του, αλλά και του Βελγίου, εδώ στην Ελλάδα, παίζει να έμενε στο πιο ακατάστατο σπίτι που΄χω δει ποτέ στη ζωή μου.
Παντού… όταν λέω «παντού» το εννοώ… σκορπισμένες κασέτες ήχου και ταινίες εικόνας, βιβλία, εφημερίδες, κάμερες, γραφική ύλη, ρούχα… Δεν ήταν βρωμικα… ήταν εντελώς ακατάστατα…. λες και τα έπιπλα δεν έπαιζαν κανέναν ρόλο.
Μιλούσε εξαιρετικά ελληνικά.
Με κοίταξε που έβλεπα (έντρομος) το χάος.
Εβαλε τα γέλια.
-Αν δεν ήμουν ακατάστατος… δηλαδή ανοργάνωτος… δεν θα είχα τραβήξει ποτέ το φιλμάκι του Πολυτεχνείου… Γιατι το φιλμάκι ήρθες έτσι δεν είναι;
-Φυσικά…
-Φυσικά (επανέλαβε ελαφρώς μπουχτισμένος).
-Και γιατι δεν θα είχατε τραβήξει ποτέ το φιλμάκι, αν δεν ήσασταν τόσο … (έψαχνα τη λέξη)
-…χύμα;
-Ε, ναι.
-Γιατι αν ήμουν έστω και στο ελάχιστο τακτικός… δλδ με οργανωμένη σκέψη… δεν θα είχα επιμείνει να επιστρέφω στην Ελλάδα κάθε φορά που με διώχνανε (επί χούντας)… αυτό το χύμα με έκανε λοιπόν να γυρίζω στη χώρα σας που τόσο αγαπώ. Ήταν τρομερά επικίνδυνο… και μου το’χαν τονίσει με όλους τους τρόπους.
-Ευτυχώς, γιατι διαφορετικά όντως δεν θα’χατε τραβήξει το φιλμάκι με το τανκ… για πολλούς από μας είσαστε ήρωας.
-Μπά…. Εγω έκανα απλώς τη δουλειά μου… ήρωες ήταν εκείνα τα παιδιά που δεν κουνήθηκαν από τη θέση τους καθώς το άρμα διέλυε την πύλη. Εγω απλώς- κρυμμένος ξαπλωμένος π-ίσω από το περβάζι πάτησα το rec.
(Ο Αλμπερτ Κουράντ πέθανε φέτος στις 13 Ιουλίου στο Αμστερνταμ στην ηλικία των 85 ετών. Τον ξανασυνάντησα μερικές ακόμα φορές στην καριέρα μου… Κάποτε  κανόνισε να πάω στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο για ενημέρωση … «για να μάθεις τι σημαίνει Ενωμένη Ευρώπη!»…μου’χε πει. … Πήγα και ανακάλυψα ότι ήμουν  μόνος. Δεν υπήρχε κανένας άλλος Ελληνας δημοσιογράφος…. Και ενώ ήμουν έτοιμος να πεθάνω από την πλήξη… την τρίτη μέρα του τηλεφωνησα...
-Δεν υπάρχει κανένας εδώ! Τι λέτε; Να φύγω;
Εβαλε τα γέλια.
-Όχι, να κάτσεις εκεί που είσαι.
Ηταν 15 Νοεμβρίου του 1983… σε λίγο έσκασε η είδηση: "Ανακήρυξη του παράνομου ψευδοκράτους από τον Ραούφ Ντενκτάς στο κατεχόμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας."
Ημουν ο μοναδικός Ελληνας δημοσιογράφος εκεί (εργαζόμουν στον «Ελεύθερο Τύπο) … σημειώστε ότι η Ελλάδα εκείνη την εποχή είχε την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου…  Στο πόντιουμ ήταν ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (υπ. Εξωτερικών)… κι εγω έτρεχα και δεν έφτανα. Θα σας πω την ιστορία μιαν άλλη φορά… όταν έρθει η  στιγμή της.
Ο άνθρωπος πάντως ήξερε πολλά!)
Εκείνο το βράδυ λοιπόν της πρώτης μας συνάντησης με κέρασε κρασί ξεροσφύρι και μου εξηγησε πώς και τι έγινε. Μια ιστορία που έτσι κι αλλιώς έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές… Ήταν καλοκαίρι και καθόμασταν στο μπαλκόνι.
-Ησυχη νύχτα… του είπα κάποια στιγμή.
-Γι’ αυτό μ αρέσει που μένω δίπλα στο Νεκροταφείο…
-Για την ησυχία;
-Χμ… μπορείς να το πεις κι έτσι… αλλά εμένα ο θάνατος εκείνων των παιδιών εκείνη τη νύχτα με σημαδέψε περισσότερο από το φιλμάκι μου, που τόσο αγαπάτε. Κάθε φορά που σηκώνω τα μάτια και κοιτάω προς τα εκεί (μου έδειξε το Νεκροταφείο) τα θυμάμαι… έχω υποχρέωση να τα θυμάμαι.
Ηταν αργά κι έπρεπε να φύγω.
Το κασετοφωνάκι μου ήταν ήδη γεμάτο…
-Τελικά τι ήταν αυτό που πραγματικά σας συγκλονισε εκείνη τη νυχτα; τον ρωτησα στην εξωπορτα.
-Μια παρέα κυριών που έπαιζε κουμ-κάν κουτσομπολεύοντας και γελώντας όλο το βράδι στο σαλόνι του ξενοδοχείου «Ακροπολ» αδιαφορώντας εντελώς, για το γεγονός ότι 10 μέτρα πιο εκεί σκοτωνόντουσαν παιδιά. Τους ενοχλούσε αφάνταστα ο θόρυβος από τον …δρόμο. Μάλλον τις μπέρδευε για το που θα βάλουν τον μπαλαντέρ.
Πηγή: gazzetta.gr