Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πήρε το μάθημά του ο Ολυμπιακός!!

Το παρ’ ολίγον πάθημα από τη Ζιέλονα Γκόρα ήταν διδακτικό για τον Ολυμπιακό, που όντας όσο σοβαρός χρειαζόταν νίκησε εύκολα το Ρέθυμνο στην Κρήτη με 103-79. Κορυφαίος με 20π. ο Περπέρογλου.

Πήρε το μάθημά του ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έμαθε χωρίς να… πάθει από τη νίκη-θρίλερ επί της Ζιέλονα Γκόρα και εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη μετατρέψει ένα ακόμη εύκολο ματς σε δύσκολο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν ένα άνετο απόγευμα στο Ρέθυμνο απέναντι στην τοπική ομάδα νικώντας με 103-79 για την έκτη αγωνιστική της Α1 και διατήρησαν το αήττητό τους εντός κι εκτός συνόρων.

Ο Στράτος Περπέρογλου είχε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε 5 πόντους και 10 ασίστ. Γκάμπριελ με 16 (7 ριμπ.) και ο νεοαποκτηθείς Ράιτ με 10 πόντους (8 ασίστ) ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Κυρίαρχος από το ξεκίνημα

Με Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πέτγουεϊ (που τιμήθηκε πριν το τζάμπολ από την επί διετία ομάδα του) και Ντάνστον ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, ενώ οι γηπεδούχοι με Χαρτ, Κουμπούρα, Κανονίδη, Γκάμπριελ και Αλεξάντερ. Ο τελευταίος πέτυχε μεν το πρώτο καλάθι του ματς, αλλά η συνέχεια ήταν… ερυθρόλευκη. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, καθοδηγούμενοι από Σπανούλη και Περπέρογλου, έτρεξαν ένα σερί 13-0 (2-13) κι έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Ο Χαρτ ήταν απελπιστικά άστοχος (0/4), το Ρέθυμνο έβρισκε σκορ μόνο από μακριά, με τρίποντα από τον Άρμπετ και τον νεοαποκτηθέντα Ράιτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τον αρχηγό τους να μοιράζει αφειδώς ασίστ (5 στο δεκάλεπτο) έκλεισαν το δεκάλεπτο με διψήφιο προβάδισμα (12-23). Ο Μπέγκιτς πρόσφερε πόντους από τον πάγκο και ο Ολυμπιακός, παρά την απροσδόκητη αστοχία του Λοτζέσκι, με όπλα τα επιθετικά ριμπάουντ άρχισε να ξεμακραίνει κι άλλο (21-38). Ο Ράιτ σκοράροντας και δημιουργώντας βοήθησε τους Κρητικούς να πλησιάσουν στους δώδεκα (27-39), αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης τούς έκοψαν τη φόρα με τρίποντα από Περπέρογλου και Ράιτ ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος στο +18 (33-51).

Ο λόγος στο… θέαμα

Έχοντας αποκλειστικό σκόρερ τον Πρίντεζη, που πέτυχε τους εννιά πρώτους πόντους της ομάδας του στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 25 (33-58). Με το νικητή προ πολλού γνωστό, οι δύο ομάδες βρήκαν ευκαιρία να προσφέρουν όμορφες φάσεις στο κοινό. Οι γηπεδούχοι βάζοντας και… ουσία μείωσαν στους 15 (49-64), μόνο όμως για να κάνουν τους Πειραιώτες να σοβαρευτούν γρήγορα και-με τον Σλούκα να επανεμφανίζεται από τον τραυματισμό του-να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (54-79). Η διαφορά στην τέταρτη περίοδο έφτασε και στο +29 (64-93), με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο σε παίκτες με περιορισμένο χρόνο και τον Σίννη να κλέβει την παράσταση από τους γηπεδούχους και τον Κατσίβελη να αξιοποιεί την ευκαιρία από τους φιλοξενούμενους.

Δεκάλεπτα: 12-23, 33-51, 54-79, 79-103.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 8, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 5, Ράιτ 10, Καλαμπόκης 6, Κανονίδης, Σίννης 7, Λάτοβιτς 9, Αλεξάντερ 8, Άρμπετ 8, Γκάμπριελ 16.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 13, Λο 11, Ντάνστον 9, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 20, Σλούκας 2, Λοτζέσκι 10, Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 6. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: