Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πρόκριση «θρίλερ» για τη Νέων!!

Με γκολ του Παντελάκη στο 90ό λεπτό η Εθνική Νέων πήρε την πρόκριση στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Θοδωρή Παχατουρίδη αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Σλοβακία.

Πρόκριση «θρίλερ» για τη Νέων
Η «χρυσή» αλλαγή του Θοδωρή Παχατουρίδη ήταν αυτή που χάρισε στην Εθνική Νέων την πρόκριση στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος . Ο Παντελάκης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 3-3 απέναντι στην Σλοβακία χαρίζοντας έτσι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την 1η θέση στον 6ο προκριματικό όμιλο.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός παρά το γρήγορο προβάδισμα της Εθνικής χάρη σε γκολ του Κρητικού στο 18λεπτό. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μετατράπηκε σε πρωταγωνιστή για ένα ρόλο, με τον Μπέρο να πετυχαίνει χατ τρικ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και αρχικά μείωσαν στο σκορ με γκολ του Δώνη στο 76λεπτό και πανηγύρισαν την πρόκριση στο 90ό λεπτό με το τέρμα που πέτυχε ο Παντελάκης ο οποίος ήταν η χρυσή αλλαγή που είχε κάνει ο Παχατουρίδης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σλοβακία: Τσόβαν, Σάτκα, Λάτσκο, Κράλικ, Μπέρο, Καστέλοβιτς, Ιβάν (90΄+2΄ Γιακούμπεκ), Λούπτσο, Σκρίνιαρ (46΄ Σόκε), Τσριέν, Βεστενίτσκι (81΄ Χαρασλίν)

Ελλάδα: Στρέζος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Οικονόμου (74΄ Κουλούρης), Πολίμος, Δεληγιαννίδης (88΄ Παντελάκης), Ρούσσος, Σταυρόπουλος (53΄ Μήλιος), Δώνης, Κρητικός

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Παχατουρίδης δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης «Στο πρώτο μισό του αγώνα ήμασταν πάρα πολύ καλοί και θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η αλήθεια είναι ότι αδρανήσαμε και βγάλαμε το κακό μας πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, μετά το 3-1 αφυπνιστήκαμε και τότε μίλησε η ελληνική ψυχή. Πιστεύω ότι δίκαια προκριθήκαμε στην elite round. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί διεκδικήσαμε και κατακτήσαμε αυτό που μας άξιζε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το σημερινό αγώνα, αλλά και για τη συνολική εικόνα που έδειξαν σε αυτό το προκριματικό τουρνουά». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: