Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πιτσούρκα: «Το πιστεύουμε»

Ικανή να ανατρέψει το σε βάρος της 3-1 απέναντι στην Ελλάδα και να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ χαρακτήρισε τη Ρουμανία ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βίκτορ Πιτσούρκα. Γκρίνια πάλι για τη διαιτησία.

Πιτσούρκα: «Το πιστεύουμε»
Αν μη τι άλλο, πίστη έχουν… Ο λόγος για τους Ρουμάνους, που θεωρούν εφικτή την ανατροπή του 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Ελλάδα.

Πρώτος από όλους το πιστεύει ο Βίκτορ Πιτσούρκα, όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ρουμάνος ομοσπονδιακός τεχνικός επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Βλαντ Κίρικες και τόνισε την ανάγκη όχι απλώς να σκοράρει η ομάδα του, αλλά και να προσέξει τα μετόπισθεν.

Αναλυτικά, ο Βίκτορ Πιτσούρκα μίλησε για:

-την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας του: «Η ψυχολογία είναι καλύτερη τώρα, γιατί όλοι ήταν σε άσχημη κατάσταση μετά την ήττα στην Ελλάδα. Έπαιξε ρόλο και ο διαιτητής, γιατί σε αυτό το επίπεδο όλα μετράνε. Συζητήσαμε πολύ με τα παιδιά και πιστεύω πως θα κάνουμε καλή εμφάνιση αύριο. Είναι σημαντικό να παίξουμε καλά μπροστά σε περισσότερους από 50.000 φιλάθλους μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και ελπίζω να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Οι παίκτες μου έχουν τεράστιο κίνητρο και δεν χρειάζονται κάτι έξτρα από μένα. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί από μόνη της».

-το πώς προσεγγίζει αγωνιστικά το ματς: «Χρειαζόμαστε γκολ και θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά. Δεν θα πρέπει όμως να αμελήσουμε το αμυντικό κομμάτι. Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να σκοράρεις εσύ και να μη σκοράρει ο αντίπαλος. Η Ελλάδα έχει παίκτες αξίας, αλλά βασίζεται στην άμυνά της. Στο πρώτο ματς δεχτήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Σίγουρα οι Έλληνες θα κλειστούν στο μισό γήπεδο, αλλά έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή τους και ελπίζω να πετύχουμε γκολ».

-τη συμμετοχή του Κίρικες: «Ο Κίρικες προπονήθηκε κανονικά. Πιστεύω πως θα είναι στην ενδεκάδα. Από ιατρικής άποψης είναι 100% έτοιμος. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για την άμυνα. Έχει μεγάλη ευθύνη όποιος παίξει στα μετόπισθεν, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».

-τη στάση των φιλάθλων: «Ο κόσμος μας πρέπει να είναι στο πλευρό μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπορεί το γκολ που ψάχνουμε να έρθει και στις καθυστερήσεις». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: