Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αυτόν τον παίκτη λάτρευε ο Φέργκιουσον!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τα γενέθλια ενός μεγάλου παίκτη στον οποίο είχε τεράστια αδυναμία ο Άλεξ Φέργκιουσον. H καριέρα του, η τελεταία δήλωση του Σερ γι΄ αυτόν, φοβερό βίντεο.
Σαν σήμερα το 1963 ήρθε στη ζωή ο μεγάλος Πέτερ Σμάιχελ. Ο άνθρωπος που ακόμα και μέχρι να αποσυρθεί από τους πάγκους αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τη θέση με το Νο1 στη φανέλα.
Ο Σμάιχελ ξεκίνησε την καριέρα του στη χώρα του τη Δανία μέχρι που το 1991 πήγε από την Μπρόντμπι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία αγωνίστηκε για οκτώ ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 1999, με 292 συμμετοχές!
Έκλεισε την καριέρα του το 2003 στη Σίτι κι αφού είχε περάσει από την Άστον Βίλα και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Ο Σμάιχελ αποτελούσε φόβητρο για τους επιθετικούς και κέρδισε πολλούς τίτλους στην καριέρα του. Από το Euro 1992 με την εθνική Δανίας μέχρι το τρεμπλ με τη Γιουνάιτεντ, ενώ αναδείχθηκε και κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου το 1992 και το 1993.
Με τη Μάντσεστερ Γ. ο Σμάιχελ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Φέργκιουσον πάντα μετά την αποχώρησή του έψαχνε τον αντικαταστάτη του, αλλά κανέναν δεν θεώρησε ισάξιο του Σμάιχελ. Αν και δεν έκρυβε την εκτίμησή του και για τον Φαν Ντερ Σάαρ, τον οποίο θεωρούσε τον κορυφαίο της Γιουνάιτεντ στη μετά – Σμάιχελ εποχή, αν και ο Ολλανδός πήγε μεγάλος ηλικιακά στο Όλντ Τράφορντ.
Τον Σμάιχελ, λοιπόν, είχε συχνά και σαν σημείο αναφοράς. Ποιος ξεχνάει τη δήλωση που είχε κάνει πριν δυο χρόνια ο Φέργκιουσον μετά το κακό ξεκίνημα του Ντε Χέα;
"Αυτό που είπα στον Νταβίντ στο ημίχρονο ήταν «καλώς όρισες» στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποτρέψει. Ίσως να έφταιξε η έλλειψη συγκέντρωσής του. Νομίζω πως ήταν καλή εμπειρία γι΄ αυτόν, διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν κάποιος έρχεται από το εξωτερικό χρειάζεται χρόνος ώστε να προσαρμοστεί.
Θυμάμαι το ξεκίνημα του Σμάιχελ, για παράδειγμα. Το πρώτο του ματς ήταν μία …βροχερή Τετάρτη, κόντρα στη Γουίμπλεντον. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ γι΄ αυτόν. Το επόμενο παιχνίδι του ήταν με αντίπαλο τη Λιντς και τότε δέχθηκε ένα φτηνό γκολ. Παρ΄ όλα αυτά, στη συνέχεια έγινε ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ντε Χέα είναι μόλις 20 χρονών κι αυτό που πρέπει να πω είναι πως έχει πολλή δουλειά μπροστά του".
Ας απολαύσουμε μερικές από τις κορυφαίες αποκρούσεις του...




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: