Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«Ανέβηκε» το πόρισμα!!

Στην ιστοσελίδα της Κοινωνίας Μελών Άρη, δημοσιεύτηκε εδώ και λίγα λεπτά, το πόρισμα αναφοράς της ΠΑΕ Άρης, για την περίοδο 01/07/2004-30/06/2012 σε μορφή pdf. Όπως αποφασίστηκε λοιπόν στην έκτακτη γενική συνέλευση της 18ης Δεκεμβρίου το πόρισμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Σωματείου και όποιος επιθυμεί, μπορεί να διαβάσει τις 212 σελίδες στον παρακάτω σύνδεσμο.


http://www.arismembers.gr/images/announcements/2013-14/porisma_1.pdf

http://www.arismembers.gr/images/announcements/2013-14/porisma_2.pdf 

http://www.arismembers.gr/images/announcements/2013-14/porisma_3.pdf 

«Γι' αυτό αποφασίστηκε νέα Α.Μ.Κ ύψους 19.914 εκ ευρώ»

Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκ. ευρώ.

Αρχικά, μίλησε για τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ επί εποχής Ιβάν Σαββίδη: "Στη διάρκεια του έτους κατατέθηκαν 25 εκ. ευρώ. Είναι τα λεφτά από τις δύο αυξήσεις. Στην πρώτη μπήκαν 9,9 εκ. ευρώ που γινόταν για 22 εκ. και στη συνέχεια, στην έκτακτη αύξηση 14 εκ. ευρώ που έφτασαν σύνολο τα 25. Πέρα απ' αυτό υπάρχουν και 4.7 εκ. ευρώ ζημίας, της τελευταίας χρήσης. Γι' αυτό επιλέχθηκε να γίνει νέα αύξηση που θα καλύπτει όλες τις διατάξεις των Νόμων τις προϋποθέσεις που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο. Αρχικά, η πρόταση της διοίκησης ήταν να γίνει πρόταση της διοίκησης 11.9 εκ. ευρώ, αλλά μετά από κάποια άλλα στοιχεία που προέκυψαν, αποφασίστηκε στο τέλος να πάμε στα 19.914 εκ. ευρώ"

Για το αν καλυφθεί αποκλειστικά από τον Σαββίδη η αύξηση: "Δεν μπορώ να πω τίποτα γι' αυτό. Θεωρητικά αν οι μέτοχοι καταθέσουν τα λεφτά, τότε θα καλυφθεί. Παραδέχθηκε, όμως, ουσιαστικά ότι η αύξηση "φωτογραφίζει" τον Ιβάν Σαββίδη".
Ακόμη, απάντησε για το πως εξηγείται να υπάρχουν 4,7 εκ. ευρώ ζημίες από τη στιγμή που υπάρχει ισχυρός μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ: "Οι ζημίες πολλές φορές προέρχονται από τη λειτουργία της ομάδας. Κόστισε στην ΠΑΕ η μη παρουσία στην Ευρώπη. Αν είχαμε εισπράξει τα λεφτά από την Ευρώπη και τα εισιτήρια, τότε δε θα είχαμε τόση μεγάλη ζημία. Επιπλέον, άλλαξε η αξία των ποδοσφαιριστών. Πέρυσι το Υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούσε το ρόστερ της ομάδας στα 11.5 εκ. ευρώ και φέτος στα 10 εκ. ευρώ και αυτό είναι κάτι που δεν το καθορίζουμε εμείς".

Για τα "παγωμένα" χρέη και τις προσφυγές στα δικαστήρια: " Οι εκδικάσεις θα αρχίσουν το Φεβρουάριο και σαφώς πρέπει να βρεθεί λύση για το θέμα των χρεών".

Σε νέα ερώτηση γιατί τελικά γίνεται νέα αύξηση 20 εκ. ευρώ:"Καλύπτουμε τις κεφαλαιακές ανάγκες της ομάδας. Για να είναι καλειμένη από το Νόμο η ΠΑΕ πρέπει να κατατεθούν αυτά τα λεφτά". Πηγή: metrosport.gr

Μποροβήλος στο Metropolis: «Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Άρη»

Ο αντιπρόεδρος της Σούπερλιγκ και πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το παιχνίδι του Άρη με την Αρκαδική ομάδα, σχολιάζοντας παράλληλα τις εξελίξεις στο διοικητικό επίπεδο των κίτρινων.

Αναλυτικά:

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Πιστεύω έγινε ένα καλό παιχνίδι, ο Άρης είχε τα διοικητικά προβλήματα, αυτό είχε επιρροή για την ομάδα, κυνηγούσε την νίκη και πιστεύω πως ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Για τις διοικητικές εξελίξεις στον Άρη:«Σίγουρα δεν είναι ευχάριστα αυτά όπου γίνονται, ο κόσμος είναι διχασμένος από όσα γίνονται, δεν είχε την στηρίξει που θα έπρεπε, κάτι λογικό από όλα όσα συμβαίνουν, πιστεύω θα βρει τον δρόμο του γιατί είναι μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλη ιστορία, από τις πιο ιστορικές στην Ελλάδα».

Στην συνέχεια είπε: «Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ιστορικές ομάδες που έχουν κόσμο, είναι πολύ σημαντικό στον ανταγωνισμό, σε όλα. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στον Άρη, η κρίση έχει χτυπήσει τον αθλητισμό. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στα εσωτερικά της ομάδα, πιστεύω πως οι αρμόδιοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Παράλληλα τόνισε πως η Σούπερλιγκ στηρίζει τον Άρη: «Ως αντιπρόεδρος της Σούπερλιγκ στηρίζω τον Άρη, η Λίγκα συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο τον Άρη και κάναμε τα πάντα για να αδειοδοτηθεί, γιατί όπως βλέπει κανείς υπάρχει ταλαιπωρία με τις μεταγραφές».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταγραφών για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια: «Δεν υπάρχει περίπτωση τροποποίησης τον Ιανουάριο για τις ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Ο Άρης γνωρίζει την διαδικασία η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει».Πηγή: metrosport.gr

Λάκης Οικονομίδης στο Metropolis: «Βαδίζει προς πλήρη υγεία ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα» μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λάκης Οικονομίδης και αναφέρθηκε στην νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Για να λειτουργήσει μια ανώνυμη εταιρεία θα πρέπει να γίνονται τέτοιες κινήσεις. Είναι υποχρέωση του αφεντικού της ομάδας από τη στιγμή που από τα λογιστικά φαίνεται ότι πρέπει να γίνει η αύξηση. Εμένα αυτό που με ικανοποιεί είναι το γεγονός ότι με τα χρήματα που μπαίνουν στη νέα αύξηση ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς πλήρη υγεία. Δεν πήρε καμιά μικρή ομάδα ο Σαββίδης. Ο Σαββίδης πήρε την μεγαλύτερη ομάδα στη Βόρεια Ελλάδα με το 50% των Ελλήνων δίπλα της. Πήρε μια ιδιαίτερη ομάδα, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κόσμο και πρεπει να την «περπατήσει» σωστά. Όταν καταφέρει και τακτοποιήσει και το ζήτημα των χρεών τότε θα έχει εξυγιανθεί πλήρως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα μπορεί μετά να δει τί οφέλη μπορεί να αποκομίσει επιχειρηματικά ο Ιβάν Σαββίδης από τον ΠΑΟΚ».

Για το αν έπιασαν τόπο τα χρήματα: «Εν μέρει έπιασαν και εννοώ ότι οι παίκτες που υπάρχουν αυτήν την στιγμή έχουν τη σιγουριά τους. Όλα δουλεύουν αρμονικά. Αυτό είναι σίγουρα θετικό. Τώρα όσον αφορά τον σχεδιασμό και εκεί έχουμε επιτυχίες κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο, με την ομάδα που έχεις δεν μπορείς να πας για πρωτάθλημα. Όταν λες ότι πας για πρωτάθλημα προσπαθείς να φτάσεις τον αντίπαλό σου και να τον ξεπεράσεις».

Για το πώς βλέπει το μέλλον του ΠΑΟΚ: «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, ωστόσο θέλω το κάτι παραπάνω. Θέλω να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα μπορούμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό, γιατί κόντρα αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει».Πηγή: metrosport.gr

Απέσυρε το ενδιαφέρον της η «Ηρακλής Αναγέννηση»

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόσυρση του ενδιαφέροντός της για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε η κίνηση «Ηρακλής Αναγέννηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η παράταξη "Ηρακλής Αναγέννηση", δηλώνει ότι με συνέπεια και αίσθηση ευθύνης απέναντι κυρίως στο φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή προσπάθησε να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις που προβάλλονταν από την άλλη πλευρά, ώστε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και τη διοίκηση της ομάδας. Ανταποκριθήκαμε σε όλους τους όρους, υπομείναμε διάφορες προκλήσεις και κακοήθειες που εκδηλώθηκαν σε βάρος μας και διατηρήσαμε τη σοβαρότητα και το επίπεδο που αρμόζει σε τέτοιες διαδικασίες.

Όμως δεν είναι δυνατό να υπομείνουμε άλλο τον εμπαιγμό μας και το αστείο παιχνίδι που εξελίσσεται σε βάρος του Ηρακλή, με την αναμονή και την εμφάνιση «επενδυτών» από διάφορα εξωτικά μέρη του κόσμου, που αποσκοπούν στην καθυστέρηση και διαιώνιση της παρουσίας της σημερινής διοίκησης. Μετά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη λήψη απάντησης, δηλώνουμε ότι οριστικά αποσύρουμε την πρότασή μας για την αγορά των μετοχών και την ανάληψη της διοίκησης.

Η κίνησή μας δεν διαλύεται και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, με κριτικό πνεύμα, αλλά με πλήρη υποστήριξη σε κάθε κίνηση που θα βοηθήσει τον Ηρακλή να βρει το δρόμο του, απαλλαγμένος από τους ερασιτεχνισμούς και την αναξιοπιστία με την οποία διοικείται σήμερα».

Ο Αρης χάνει χρόνο!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το μαρτύριο των οπαδών του Αρη, την ζωή χωρίς νόημα και προοπτική που κάνει ο καταχρεωμένος και αβοήθητος Αρης στην Superleague.
Κυκλοφορείς για ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, πιάνεις κουβέντα στα ταξί, στο γήπεδο, στις καφετέριες, τα μπαρ, τα περίπτερα, τα εστιατόρια, τα πεζοδρόμια και τα ξενοδοχεία και φεύγεις με την εντύπωση ότι έχεις επισκεφθεί μια άλλη πόλη συγκριτικά με αυτήν που συναντούσες ένα – δυο χρόνια πίσω, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Είναι σαν να έχει αλλάξει ξαφνικά θεαματικά η ανθρωπογεωγραφία της πόλης, σαν να εξαφανίστηκαν οι οπαδοί του Αρη και να έχουν καταλάβει την πόλη μόνο αυτοί του ΠΑΟΚ. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ψυχολογία των ΠΑΟΚτσήδων, που είναι στα “επάνω” τους χάρη στη ζωή που έχει δώσει στον σύλλογο η χρηματοδότηση από τον Ιβάν Σαββίδη. Οφείλεται πολύ στην ψυχολογία των οπαδών του Αρη, η οποία τούτη την εποχή αγγίζει ή/και σκάβει κάτω από το ναδίρ. Δεν λιγόστεψαν ξαφνικά οι Αρειανοί. Εχουν όμως βυθιστεί στη σιωπή, ζουν τη βουβαμάρα που τους προκαλούν τα όσα ζουν αυτή την εποχή με την αγαπημένη τους ομάδα.
Αυτό που τραβάει φέτος ο Αρης, μια ζωή χωρίς νόημα στη Superleague, μια διαρκής κίνηση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δίνει πολύ κουράγιο στους οπαδούς της ΑΕΚ. Βλέπουν τι τραβά ο Αρης οι ΑΕΚτσήδες και επιβεβαιώνουν την αντίληψή τους ότι είναι προτιμότερη η δοκιμασία της επανεκκίνησης από την Γ' Εθνική από μια ζωή σαν αυτή που κάνει ο Αρης στην πρώτη κατηγορία.
Το ίδιο μου έλεγαν, μεταξύ σοβαρού κι αστείου βεβαίως, οπαδοί του ΠΑΟΚ την περασμένη Δευτέρα σε σχέση με τα χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Η “αν δεν βρει άκρη ο Ιβάν, ας πάμε στη Γ', να μην έχουμε ανάγκη κανέναν, να δει το κράτος τι θα πάρει...” θεώρηση αρχίζει και αυξάνεται ποσοτικά στην κοινωνία των οπαδών του ΠΑΟΚ. Κι ας ξέρουν ότι το πιθανότερο είναι πως ο Σαββίδης θα βρει την άκρη, θα συνεννοηθεί με την Τρόικα και την κυβέρνηση και θα καλύψει την οφειλή του παρελθόντος.
Κοιτάζεις την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Αρης, βλέπεις να εκλέγεται μια νέα διοίκηση χωρίς χρηματοδότη και δίχως κανένα σχέδιο για να φέρει το επιθυμητό οικονομικό αποτέλεσμα, και μένεις με την ερώτηση σχετικά με το τι προσπαθεί να κάνει σήμερα ο Αρης και ποια είναι η προοπτική που δημιουργεί. Μένεις με την ερώτηση σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να κάνει μια διοίκηση αρχή με τον προπονητή όταν δεν έχει λύσεις για τα θεμελιώδη, τα βασικά, τα προβλήματα που καθορίζουν αν θα επιβιώσει ή όχι η ΠΑΕ, δηλαδή αν θα επιβιώσει ή όχι ο Αρης στην Superleague.
Μοιάζει με χαμένος χρόνος αυτός που ζει πλέον ο Αρης. Μοιάζει να έχει κάνει λάθος που δεν ακολούθησε τον δρόμο της επανεκκίνησης, από την Γ' Εθνική. Και φαίνεται ακόμη δυσκολότερη η περιπέτεια που έχει μπροστά του, συγκριτικά με αυτή της ΑΕΚ, αν ο Ερασιτέχνης κουβαλά όσα χρέη καταγράφονται στα ρεπορτάζ. Διότι φαίνεται πιθανό ότι του Αρη, που μάλλον παιδεύεται άσκοπα όσο δεν γίνεται το θαύμα της εμφάνισης χρηματοδότη, αφενός θα του κοστίσει ακριβά ο χρόνος που χάνει φέτος και αφετέρου δεν θα του αρκεί η κάθοδος στην Γ' Εθνική για να απαλλαγεί από τα χρέη του παρελθόντος του.
Πηγή: gazzetta.gr

Η σαλάτα του Σεφ! (Μπερτομέου)

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, που ξεπέρασε και την Σούπερλιγκα.  
Τελείωσε η πρώτη φάση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουν άλλη μια μέρα για να μάθουμε την τελική μορφή του Top 16. Θα έχουμε εμφύλιο; Δεν θα έχουμε; Την μαργαρίτα τη μαδάει ο Μπερτομέου, που δεν έκανε το αυτονόητο. Αυτό που θα σκέφτονταν ακόμα και στον ΕΣΑΚΕ ή την Σούπερλιγκα.
Έχει ξεμείνει ένα ματς για την Παρασκευή με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Παίζει η Λαμποράλ Κούτσα με την Λοκομοτίβ, που δεν έπαιξαν Πέμπτη. Θα ήταν κόπος προφανώς για την Ευρωλίγκα να το μεταθέσει κατά μία μέρα το παιχνίδι, για να μην περιμένουμε όλοι ως αύριο.
Η Κούμπαν με νίκη βγαίνει δεύτερη, αφήνει τον Παναθηναϊκό τρίτο και την Κούτσα τέταρτη, αλλά όχι και καταϊδρωμένη. Ρώσοι και Βάσκοι συνεχίζουν παρέα με τον Ολυμπιακό, οι πράσινοι πάνε στον άλλο όμιλο...
Τι θα γίνει αν η Κούτσα κερδίσει με +1; Βγαίνει δεύτερη, μένει τρίτη η Λοκομοτίβ και τέταρτος ο Παναθηναϊκός, άρα έχουμε εμφύλιο... Αν τώρα νικήσει η Κούτσα με 1 πόντο, είναι δεύτερη η Λοκομοτίβ, τρίτη η Κούτσα και τέταρτος ο Παναθηναϊκός.
Τι θέλουν οι Ρώσοι και τι οι Βάσκοι μόνοι οι ίδιοι το ξέρουν... Λογικά την επιλογή την κάνει η Λοκομοτίβ γιατί το σενάριο του ενός πόντου είναι ακραίο. Αλλά πόσο βοηθάει το μπάσκετ μια τέτοια κατάσταση; Πόσο αστείο είναι το σκηνικό, που θα μπορούσε να αποφευχθεί σε διάρκεια αν ο Μπερτομέου είχε κάνει το αυτονόητο; Να τα βάλει όλα τα ματς μαζί; Τέτοια σαλάτα μόνο καλό δεν κάνει στην Ευρωλίγκα, που και πέρυσι είχε κάνει το ίδιο, αλλά τελευταία στιγμή το πρόλαβε. Γιατί δεν επέμειναν οι ενδιαφερόμενος ομάδες είναι ένα θέμα, όπως είναι και άλλο ένα το ότι ο Μπερτομέου σκέφτηκε μόνο το ενδεχόμενο να μεταφέρει το ματς Παναθηναϊκός - Μακάμπι. Κάτι που για προφανείς λόγους είναι αδύνατο, αφού υπάρχει το Κύπελλο Ελλάδας. Οποιος όμως θέλει να κάνει δύσκολη τη ζωή του, ταλαιπωρείται. Στην προκειμένη, μας ταλαιπωρεί και όλους εμάς.
Κατά τα άλλα; Το σχόλιο για το Top 16 θα το κάνουμε όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική... Μπερτομέου, αν και ο Ε' όμιλος θα είναι φωτιά σε περίπτωση που θα συμπληρωθεί από τον Παναθηναϊκό. Ολυμπιακός, Φενέρ του Ομπράντοβιτς, Μπαρτσελόνα του Παπανικολάου περιμένουν, μαζί με την Εφές του Βασιλειάδη, το Μιλάνο και τη Μάλαγα... Είναι ξεκάθαρο ότι ο όμιλος στον οποίο θα βρεθεί τελικά ο Παναθηναϊκός, θα έχει και το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Γιατί λογικά οι πράσινοι θα βελτιώσουν την εικόνα τους στην πορεία, η εικόνα με την Μακάμπι δεν είναι ενδεικτική. Υπάρχουν τραυματισμοί, λείπει η ενέργεια, όμως η σεζόν δεν έφτασε καν στη μέση.
Οσο για τον Ολυμπιακό; Εκανε το 10 στα 10 στην Ευρωλίγκα, είναι αήττητος παντού, αλλά στη δεύτερη φάση ξεκινάει από το μηδέν... Ο,τι γράφει δεν ξεγράφει, όμως από την άλλη δεν μεταφέρεται και κανένα αποτέλεσμα. Και στη δεύτερη φάση ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει.
Πηγή: gazzetta.gr

Τι παικταρά βλέπαμε...! (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή λέμε ποιος θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα, ο Ρονάλντο ή ο Μέσι, έτσι κάποτε είχαμε την τύχη να δούμε στην Ελλάδα έναν παίκτη τέτοιας αξίας. Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο αδιανόητο φαίνεται ότι είχε περάσει από τα ελληνικά γήπεδα ένας ποδοσφαιριστής της αξίας του Ριβάλντο.
Και, μάλιστα, ο Ρίμπο δεν έμεινε λίγο στην Ελλάδα. Έκατσε από το 2004 μέχρι το 2008, αγωνιζόμενος αρχικά στον Ολυμπιακό και μετά στην ΑΕΚ.
Δεν είχε έρθει, εξάλλου, σε μεγάλη ηλικία. Μόλις στα 32 του ήταν όταν πήρε το αεροπλάνο από το Μιλάνο για τον Πειραιά.
Ο Ριβάλντο, λοιπόν, σαν σήμερα το 1999 ανακηρυσσόταν από το γαλλικό περιοδικό France Football ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς με 219 ψήφους. Έπαιρνε τη Χρυσή Μπάλα αφήνοντας πίσω του τον Μπέκαμ με 154 και τον Σεφτσένκο με 64.
Και μόνο ότι την προηγούμενη χρονιά είχε πάρει τη διάκριση ο Ζιντάν, τα λέει όλα.
Μια τεράστια προσωπική δικαίωση, λοιπόν, για τον Ριβάλντο που βρισκόταν σε φοβερή κατάσταση και μάγευε τόσο με την Μπαρτσελόνα, όσο και με την εθνική Βραζιλίας εκείνα τα χρόνια.

Πηγή: sportdog.gr

Στέφενς: «Θετικό φινάλε»

Μια καλή εμφάνιση προκειμένου να κλείσει με νίκη η χρονιά θέλει να δει ο Χουμπ Στέφενς στην προσεχή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Λεβαδειακό.

Νίκη με καλή εμφάνιση προκειμένου να κλείσει θετικά το 2013 θέλει ο Χουμπ Στέφενς στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Λεβαδειακό. Ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά», μιλώντας στη Nova, τόνισε πως θέλει να δει απόλυτα συγκεντρωμένους τους παίκτες του στο ματς ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν το ρόστερ είναι χρήσιμοι.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Νova:

«Λέμε διαρκώς πως έχουμε μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, είμαστε ομάδα και τους χρειαζόμαστε όλους. Θα δούμε πως θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση και γι' αυτόν τον αγώνα αλλά πιστεύω πως διαθέτουμε αρκετή ποιότητα που μπορούμε να παρουσιάσουμε την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε».
Σ' ότι έχει να κάνει με το τι σκέφτεται να ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του για την επικείμενη αναμέτρηση προκειμένου να κλείσουν νικηφόρα το τρέχον έτος πρόσθεσε: «Να είναι συγκεντρωμένοι κι αφοσιωμένοι στον αγώνα. Μετά θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στους δικούς τους ανθρώπους και να το γιορτάσουν . ελαφρώς, μια εβδομάδα θαρρώ γιατί θα πρέπει να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και να προετοιμαστούμε για την επόμενη αγωνιστική μας υποχρέωση η οποία θα μας περιμένει στις 5 Ιανουαρίου. Είμαστε χαρούμενοι που αυτό είναι το τελευταίο μας παιχνίδι γι' αυτή τη χρονιά αλλά ακόμη κι έτσι θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια πολύ καλή εμφάνιση ως κατευόδιο», ολοκλήρωσε ο κ. Στέφενς την τοποθέτησή του».

«Ο Άρης μπορεί να σωθεί»

Αισιόδοξος ότι ο Άρης μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία των «κίτρινων».

«Ο Άρης μπορεί να σωθεί»
Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Άρη έκανε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ για την επαναπρόσληψή του και την παρουσίασή του στους παίκτες από τον πρόεδρο, Λάμπρο Σκόρδα, ο έλληνας τεχνικός μίλησε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο των «κίτρινων».

«Δεν περίμενα ότι θα είναι, αυτή την εποχή, τελευταίος ο Άρης. Στόχος είναι να βάλουμε, από κάτω, τις άλλες ομάδες. Στόχος είναι το κάθε παιχνίδι και η κάθε προπόνηση. Αύριο μεθαύριο θα είναι μαζί μου και οι συνεργάτες μου. Αν τα καταφέρουν θα έρθουν νομίζω και θα πάνε όλα καλά με τη δουλειά. Δεν περιμένουμε την τύχη. Μην ψάχνουμε για δικαιολογίες, γιατί έχουν τελειώσει. Υπεύθυνοι είμαστε εγώ και οι παίκτες. Πρέπει να το καταλάβουν τα παιδιά για να μείνουμε στην κατηγορία, όπως έγινε και πέρσι», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό που μετράει είναι η διάρκεια. Δε θα ήμουν εδώ αν δεν είχα πετύχει πέρσι. Μένουν 18 ματς και πρέπει να έχουμε διάρκεια. Πολλοί λένε πως είμαστε τελειωμένοι. Αφήστε τους να το λένε. Πέρσι κανείς δεν περίμενε να μείνει ο Άρης. Φέτος η ομάδα πάει να πέσει αγωνιστικά και όχι διοικητικά, όπως έγινε με την ΑΕΚ. Αγωνιστικά θα σωθούμε»

Τέλος για το αν θεωρεί ότι η επιστροφή του αποτελεί προσωπική δικαίωση, ανέφερε: «Δε νιώθω δικαίωση που ξανάρχομαι. Η δικαίωση ήρθε από τον κόσμο το καλοκαίρι. Θα ήμουν τρελός εάν πίστευα ότι δεν θα πάει καλά η ομάδα, γι` αυτό και ήρθα πέρσι. Δικαίωση φέτος θα είναι η σωτηρία και η προσπάθεια των παικτών. Φέτος, θα με θυμούνται ακόμα πιο ωραία».

Βαριά τιμωρία σε Κουτσιανικούλη!!

Πολύ ακριβά θα πληρώσει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης όσα φέρεται να είπε στον διαιτητή Λαμπρόπουλο. Στηριζόμενη στο φύλλο αγώνα, η Σούπερ Λίγκα επέβαλε ποινή έξι αγωνιστικών στον παίκτη του ΟΦΗ!

Βαριά τιμωρία σε Κουτσιανικούλη!
Μισή ντουζίνα… ματς θα στοιχίσουν στον Βασίλη Κουτσιανικούλη τα όσα έγραψε για ‘κείνον στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Λαμπρόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ρέφερι του αγώνα με τη SKODA Ξάνθη, ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ εξύβρισε τα Θεία.

Κάτι που επισύρει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και σε συνδυασμό με την ίδια τιμωρία που προβλέπεται για εξύβριση του διαιτητή, οδήγησε στην απόφαση να του επιβληθεί αποχή έξι παιχνιδιών (σ.σ. οι δυο ποινές συγχωνεύονται, γι’ αυτό δεν γίνονται οκτώ).

Εφόσον λοιπόν η ποινή δε μειωθεί μετά την έφεση -που είναι δεδομένο πως θα καταθέσει ο ΟΦΗ- ο Κουτσιανικούλης θα λείψει απ’ τους αγώνες με Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Βέροια, Καλλονή (Κύπελλο), Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης. Πηγή: sport-fm.gr

Παρουσιάστηκε ο Σούλης!

Επέστρεψε στο Δασυγένειο και παρουσιάστηκε από τον Λάμπρο Σκόρδα ο νέος προπονητής του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος επιστρέφει μετά από έξι μήνες, με σκοπό να «σώσει» τους «κίτρινους».

Παρουσιάστηκε ο Σούλης
Την επιστροφή του Σούλη Παπαδόπουλου ως προπονητή του Άρη, σηματοδότησε η σημερινή επίσκεψη του Λάμπρου Σκόρδα στο Δασυγένειο.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε φύγει στο τέλος της περασμένης σεζόν από τους «κίτρινους», αφού είχε καταφέρει να «κρατήσει» την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Το έργο του Σούλη Παπαδόπουλου δεν είναι ούτε αυτή τη φορά εύκολο αφού πρέπει να καταφέρει να «σώσει» τον Άρη από τον υποβιβασμό για άλλη μία φορά.

Ο πρώην τεχνικός -μεταξύ άλλων- της Προοδευτικής μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για παραπάνω από μία ώρα προσπαθώντας να τους τονώσει την ψυχολογία για την πολύ δύσκολη συνέχεια που αναμένεται.
Πηγή: sport-fm.gr

Έβρεξε «καμπάνες» στον ΟΦΗ!

Τιμωρήθηκαν Σα Πίντο, Μαρινάκης και ο γυμναστής του ΟΦΗ για τη συμπεριφορά τους στον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη. Πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Πανθρακικό.

Έβρεξε «καμπάνες» στον ΟΦΗ
Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 μέρες τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας ο προπονητής του ΟΦΗ, Ρικάρντο Σα Πίντο, για το ξέσπασμά του κατά του διαιτητή Λαμπρόπουλου μετά το τέλος του αγώνα με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Επίσης τιμωρήθηκαν ο Πέτρος Μαρινάκης και ο γυμναστής της ομάδας. Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Πανθρακικό.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ Απόλλων, SANCHEZ LAWRENCE (προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. SANCHEZ LAWRENCE: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Εργοτέλης, Μ. Ξημεράκη (προπονητή τερματοφυλάκων): Για τη συμπεριφορά του κ. Μ.Ξημεράκη: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Ε)ΠΑΕ ΟΦΗ, Σ.Ρούσση (γυμναστή),DA SILVΑ SA PINTΑ RICARDO MANUEL(προπονητή), Π.Μαρινάκη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά των κ.κ. Σ.Ρούσση, DA SILVΑ SA PINTΑ RICARDO MANUEL, Π.Μαρινάκη καθώς επίσης διότι: «Με την λήξη του αγώνα ενώ ο διαιτητής βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου, σύσσωμοι ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της εγκαλουμένης κινήθηκαν προς το μέρος του, αλλά απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των σεκιούριτι και της αστυνομίας»: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ. Επιβάλλει στον κ. Σ.ΡΟΥΣΣΗ την ποινή α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.DA SILVA SA PINTO RICARDO MANUEL την ποινή α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε15) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων ευρώ. Τέλος, επιβάλλει στον κ.Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗ την ποινή α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ Πανθρακικός: διότι : «Στο 54΄λεπτό του αγώνα ο εκφωνητής του γηπέδου από τα μεγάφωνα είπε τα εξής : «ΚΑΚΩΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΟΦΣΑΙΝΤ ΣΤΟ 49΄ΛΕΠΤΟ»: χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ.

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 15η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Κακά μαντάτα για Βίτορ!

Επιβεβαιώθηκαν οι δυσάρεστες εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Μιγκέλ Βίτορ, που λόγω θλάσης θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα.

Κακά μαντάτα για Βίτορ
Έναν από τους… ούτως ή άλλως λίγους αμυντικούς του χάνει ο ΠΑΟΚ. Οι φόβοι για τον τραυματισμό του Μιγκέλ Βίτορ στον αγώνα με τον Ατρόμητο την Τετάρτη βγήκαν αληθινοί, καθώς οι εξετάσεις που έγιναν στον Πορτογάλο αμυντικό έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση β’ βαθμού με αιμάτωμα στο αριστερό τετρακέφαλο. Αυτό μεταφράζεται σε απουσία του από τα γήπεδα για ένα μήνα και αυτόματα καθίσταται προτεραιότητα για το «Δικέφαλο του Βορρά» η απόκτηση στόπερ.

Στην προπόνηση της Παρασκευής, που έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς καθώς οι παίκτες είναι καταπονημένοι, δεν συμμετείχαν οι Λόρενς, Νίνης και Στοχ, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Το… μενού περιλάμβανε ασκήσεις τεχνικής για τη μεταβίβαση της μπάλας και τακτικής για την κυκλοφορία και την πίεση της μπάλας.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με το Λεβαδειακό στην Τούμπα (15:00) ολοκληρώνεται το Σάββατο με προπόνηση στις 15:30 στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η αποστολή.




Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος και επίσημα ο Μιλίνκοβιτς!

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Άρη ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς μετά το ραντεβού που είχε με τον Λάμπρο Σκόρδα που αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Τέλος και επίσημα ο Μιλίνκοβιτς
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο του Άρη.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας, Λάμπρο Σκόρδα και έλυσαν την συνεργασία τους.

Αν και ακόμα δεν είναι επίσημο, ο αντικαταστατής του θα είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Την φετινή χρονιά ο 45χρονός μετρούσε 2 νίκες σε 15 παιχνίδια και ήταν χωρίς νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ μαζί του αποχωρεί και ο συνεργάτης του, Ζόραν Λόντσαρ.

Η ομάδα την Παρασκευή (20/12) είχε ρεπό άλλα πήγε κανονικά στο Ρύσιο για προπόνηση αλλά και για να χαιρετήσουν τον Ζόραν Μιλίνκλοβιτς.

Όπως ακούγεται στον πάγκο της ομάδας την Δευτέρα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τους Ζόραν Μιλίνκοβιτς και Ζόραν Λόντσαρ, αποφασίστηκε να δοθεί άδεια μέχρι τις 25 του μήνα τόσο στον Σέρβο προπονητή όσο και στον άμεσο συνεργάτη του, καθώς και στον γυμναστή Ραντιβόγιε Ραντάκοβιτς.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να έχουν νέα συνάντηση εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα για τη λύση της συνεργασίας τους.

Προσφυγή ο Μενδρινός, πληρωμές εν όψει στον Πανιώνιο!

Το χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν σήμερα (20/12), μετά από αρκετό καιρό, οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου. Την ελευθέρας του ζητάει ο Μενδρινός.

Προσφυγή ο Μενδρινός, πληρωμές εν όψει στον Πανιώνιο
Πληρωμές θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας στον Πανιώνιο, ενώ οφείλονται αρκετά χρήματα στους παίκτες της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ προσφυγή από τον Κώστα Μενδρινό, που ζητάει τα λεφτά που του οφείλονται και την ελευθέρας του. Μάλιστα εφόσον δεν κάνει πίσω, ο 28χρονος μέσος, θα κινηθεί για την απόκτηση του ο Πλατανιάς.

Η κατάσταση στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης είναι σε οριακό σημείο και η ομάδα λαϊκής βάσης, που είχε αρχίσει να δημιουργείται τον τελευταίο καιρό μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσουμε. Ο λόγος είναι, όπως έγινε γνωστό προχθές, το πώς χειρίστηκε το θέμα του πρώην προπονητή της ομάδας η νυν διοίκηση.Πηγή: sport-fm.gr

Φεύγει και ο Έλσνερ από τον Άρη!

Τον δρόμο των Ουντζότζι και Ίμπε ακολουθεί τέσσερις μέρες μετά ο Ροκ Έλσνερ, ο οποίος αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του, ύστερα από έξι μήνες παρουσίας στην ομάδα.

Φεύγει και ο Έλσνερ από τον Άρη
Τρίτος παίκτης μέσα σε λίγες ημέρες μετά τους Ουντότζι και Ίμπε αποτελεί παρελθόν από τον Άρη. Ο Ροκ Έλσνερ ήδη έχει αρχίσει να μαζεύει τα πράγματα του για να επιστρέψει στη Σλοβενία.

Ο 27χρονος μέσος είναι καιρό απλήρωτος, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και το τεχνικό τιμ. Ωστόσο υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος προβλέπει ότι μπορεί να φύγει εφόσον μείνει απλήρωτος για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό το διάστημα συμπληρώθηκε και ο Έλσνερ είναι ένα βήμα από την έξοδο, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει άλλο.

Ο Έλσνερ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και σε 16 αγωνιστικές έχει 12 συμμετοχές, όλες πλην μίας ως βασικός.
Πηγή: sport-fm.gr

Αύξηση-μαμούθ στον ΠΑΟΚ!!

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 19 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μεγάλη ζημιά καταγράφηκε κατά τη χρήση της περασμένης σεζόν.

Αύξηση-μαμούθ στον ΠΑΟΚ
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 19.014.000 ευρώ προχωρά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση. Η τιμή της μετοχής θα είναι 0,11 ευρώ και η διαδικασία θα είναι κλειστή, με δικαίωμα συμμετοχής σε ποσά 100.000 ευρώ και άνω. Αυτό σημαίνει πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι εκείνος που θα καλύψει σχεδόν όλο το ποσό.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε πως η χρήση της περασμένης σεζόν, ήτοι από το διάστημα από τις 1/7/2012 μέχρι τις 30/6/2014, έκλεισε με ζημία 4.784.265 ευρώ για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό αποδίδεται στον αποκλεισμό της ομάδας από την Ευρώπη και τα έσοδα που χάθηκαν από τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League.

Παρόντες στη γενική συνέλευση από πλευράς ΠΑΕ ήταν ο πρόεδρος Ζήσης Βρύζας και ο νομικός σύμβουλος, Αχιλλέας Μαυρομάτης.Πηγή: sport-fm.gr

Βοσκάκης στη Ριζούπολη, Στυλιάρας στη Λεωφόρο!!

Βοσκάκης στη Ριζούπολη, Στυλιάρας στη ΛεωφόροΟ Μιχάλης Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι Απόλλων-Ολυμπιακός για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στο Παναθηναϊκός-SKODA Ξάνθη θα σφυρίξει ο Στυλιάρας και στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός ο Θάνος.

Αναλυτικά:

Σάββατο (21/12)

ΟΦΗ – Παναιτωλικός (15:00)

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Ατρόμητος – Πανθρακικός (17:15)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Καρσιώτης (Κορινθίας), Καρατζίκας (Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αθηνών)

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός (19:30)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Τέταρτος διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κυριακή (22/12)

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (15:00)

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Χαρίσης (Γρεβενών), Πασχάλης (Ηπείρου)
Τέταρτος διαιτητής: Γκράνας (Ξάνθης)

ΑΕΛ Καλλονής – Εργοτέλης (17:15)

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Τέταρτος διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

Αστέρας Τρίπολης – Βέροια (17:15)

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής)
Τέταρτος διαιτητής: Καμπαξής (Εύβοιας)

Πλατανιάς – Πανιώνιος (17:15)

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής)
Τέταρτος διαιτητής: Ανούσος (Λακωνίας)

Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη (19:30)

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)
Τέταρτος διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Δευτέρα (23/12)

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης (19:30)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κουλά (Ξάνθης)
Τέταρτος διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Λόρενς: «Αγαπώ τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του»

Την πρόθεσή του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, ομάδα που αγαπάει και θέλει να βοηθήσει, εξέφρασε ο Λίαμ Λόρενς.

Λόρενς: «Αγαπώ τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του»
Τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ όσον αφορά στην παραμονή του στην ομάδα διέψευσε με τον τρόπο του ο Λίαμ Λόρενς, εκφράζοντας τη δική του πλευρά.

Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός δήλωσε πως επιθυμία του είναι να παραμείνει στην ομάδα και να τη βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί για να ικανοποιήσει τους στόχους της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Metrosport»:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον ΠΑΟΚ, αγαπώ πολύ την ομάδα και τους φιλάθλους της. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να επιστρέψω (σ.σ. ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα μετά την θλάση α΄ βαθμού στη γάμπα που είχε υποστεί στο παιχνίδι με τον Άρη) και να πολεμήσω για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του».

Προς αποχώρηση ο Μρντάκοβιτς!!

Την πόρτα της εξόδου της Βέροιας αναμένεται να περάσει μετά τους Ορέστες και Ντα Κόστα και ο Μρντάκοβιτς.

Προς αποχώρηση ο Μρντάκοβιτς
Το δρόμο που ακολούθησαν οι Ντα Κόστα και Ορέστες, οι οποίοι αποτελούν παρελθόν από τη Βέροια αναμένεται να ακολουθήσει και ο Μρντάκοβιτς.

Ο Σέρβος επιθετικός μένει να συμφωνήσει με την «βασίλισσα του βορρά» για την αποζημίωσή του, ώστε να αποχωρήσει.

Ο Μρντάκοβιτς έχει συμμετάσχει σε 13 αναμετρήσεις της Βέροιας και έχει βρει δίχτυα πέντε φορές.

Στα αγωνιστικά η Βέροια πλέον έχει στο μυαλό της την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής (17η) στην οποία θα ταξιδέψει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα (22/12). Πηγή: sport-fm.gr

Αιχμηρή αντίδραση Παναθηναϊκού!

Από πλευράς Παναθηναϊκού υπήρξε δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Λεβαδειακός κάνοντας λόγο για τζαμπατζήδες οπαδούς της ομάδας στο γήπεδο της Βοιωτίας την Τετάρτη.

Αιχμηρή αντίδραση Παναθηναϊκού
Με δυσαρέσκεια υποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό την ανακοίνωση του Λεβαδειακού που έκανε λόγο για είσοδο μεγάλης μερίδας οπαδών του «τριφυλλιού» στο γήπεδο της Βοιωτίας για τον αγώνα της Τετάρτης χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.

Επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε, ωστόσο κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός για τους οπαδούς μας, που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν 20 ευρώ για να δουν την ομάδα τους στο συγκεκριμένο γήπεδο. Καταρχήν το όποιο ‘θέμα εισόδου’ δεν μπορεί να αφορά τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό, από τη στιγμή κιόλας που έχουμε παράπονα με τον έλεγχο, τη στάση και την συμπεριφορά της Αστυνομίας σε σχέση με όσα ισχύουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων ομάδων. Αν πάντως ο γνωστός και μη εξαιρετέος στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κ. Κομπότης πιστεύει ότι πέρα από τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, ζημιώθηκε και οικονομικά, τότε μπορεί εκτός από παίκτες να ζητήσει από τους επί χρόνια καλούς του φίλους και δανεικά χρήματα ώστε να καλύψει τη ζημιά. Άλλωστε, είναι της μόδας τελευταία…».

Ο φευγάτος Βλαχοδήμος και το… χαρτί του ΠΑΣ!!

Δύσκολα θα παραμείνει μετά τον Ιανουάριο στην Άουγκσμπουργκ ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ενδιαφέρον από τρεις ελληνικές ομάδες, αλλά ο ίσως ο ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

Ο φευγάτος Βλαχοδήμος και το… χαρτί του ΠΑΣ
Δυσαρεστημένος είναι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στην Άουγκσμπουργκ. Ο 22χρονος εξτρέμ έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και σύμφωνα με τον «τρελό του χωριού» της «Sportday» θέλει να αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα, στην οποία έχει παραχωρηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Οι εξελίξεις πιθανολογείται ότι θα είναι άμεσες, διότι ο ίδιος ο παίκτης δεν θέλει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι, καθώς επιθυμεί να αλλάξει ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ενδιαφέρον έχουν δείξει εδώ και λίγο καιρό ο Άρης και ο Πλατανιάς που έβλεπαν ότι ο πρώην παίκτης Skoda Ξάνθης δεν περνάει καλά στον σύλλογο της Bundesliga, έχοντας μόλις 14 λεπτά συμμετοχής. Στους «μνηστήρες» προστέθηκε πρόσφατα ο ΠΑΣ Γιάννινα και ίσως να έχει και προβάδισμα. Αυτό προκύπτει, διότι η ομάδα της Ηπείρου είναι διατεθειμένη να δώσει και αντάλλαγμα. Όχι κατευθείαν, όμως. Σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» θελήσουν να αποκτήσουν τον Κοροβέση, ο οποίος κάνει καλή σεζόν μέχρι στιγμής, θα έχουν προβάδισμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη, αγνοείται…!!

Αρνητικό ρεκόρ για τον Αρη που έκλεισε τον πρώτο γύρο της Super League, χωρίς εντός έδρας νίκη!

Νίκη, αγνοείται…
Τα αρνητικά ρεκόρ για τον Αρη συνεχίζονται. Οι «κίτρινοι», που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, κάτι που σημαίνει ότι ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο γύρο της βαθμολογίας, δίχως εντός έδρας νίκη! Κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους…

Οι Θεσσαλονικείς μετρούν τέσσερις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες στο «Κλεάνθης Βικελίδη». Τελευταία εντός έδρας επιτυχία ήταν πριν από περίπου οκτώ μήνες, όταν ο Αρης είχε επικρατήσει με το ευρύ 5-1 επί του Αστέρα Τρίπολης…Πηγή: sport-fm.gr

Σιγά μην τον αφήσει!

Προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό η επέκταση συμβολαίου στον Τάσο Λαγό. Σε εξέλιξη οι επαφές με τον νεαρό μέσο, που δεσμεύεται ως το καλοκαίρι. Αμοιβαία η επιθυμία για ανανέωση.

Σιγά μην τον αφήσει
Στον Παναθηναϊκό δεν περίμεναν την προχθεσινή εμφάνιση και τα δύο γκολ του Τάσου Λαγού απέναντι στον Λεβαδειακό για να πειστούν ότι είναι απαραίτητος για την ομάδα που χτίζεται. Οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο 21χρονος μέσος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το προσεχές καλοκαίρι και βάσει κανονισμών μπορεί από την 1η Ιανουαρίου να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του μετακομίζοντας σε αυτή τον Ιούλιο χωρίς οι «πράσινοι» να εισπράξουν… ευρώ.

Όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και ο λόγος είναι απλός. Οι δύο πλευρές είναι απόλυτα ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει στο πρόσωπο του Λαγού έναν εξελίξιμο παίκτη που φέτος ρίχτηκε στα βαθιά και ανταποκρίνεται περίφημα, ο δε ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται πως είναι στο συμφέρον του να παραμείνει σε μία ομάδα που θα έχει το χρόνο συμμετοχής που απαιτείται για να βελτιωθεί και να αξιοποιήσει το ταλέντο του.

Το θέμα αναμένεται να κλείσει σύντομα (και θετικά), καθώς ο Παναθηναϊκός είναι σε ανοικτή γραμμή με τον μάνατζερ του Λαγού, ο οποίος είναι ομογενής από τη Γερμανία. Όλα δείχνουν πως η νέα συμφωνία θα αφορά συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2017 ή του 2018.

Περιμένει Σίλντενφελντ

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ δεν προπονήθηκε ούτε χθες κανονικά λόγω των ενοχλήσεων που είχε στο μηρό από την Τρίτη. Πάντως ο Κροάτης αμυντικός θα δοκιμάσει να μπει σήμερα στο πρόγραμμα της ομάδας και αν τα καταφέρει ίσως να είναι στην αποστολή για το ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη. Σίγουρα εκτός είναι ο τραυματίας Μπεργκ, ο ανέτοιμος Μπαϊράμι και οι τιμωρημένοι Λαγός και Κουτρουμπής, ενώ επανέρχεται από κάρτες ο Πράνιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Λεφτά και μεταγραφές από Σαββίδη!

«Ζεστό» χρήμα ρίχνει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και για τουλάχιστον δύο μεταγραφές. Το βλέμμα στην Ανζί. Προσεχώς και αποχωρήσεις από την ομάδα.

Λεφτά και μεταγραφές από Σαββίδη
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν αφήνει την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ στην τύχη της. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα συμμετέχει με ποσό που πλησιάζει τα 20 εκατ. ευρώ στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ παράλληλα έχει εγκρίνει ένα ευσεβές ποσό για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο προσθήκες, αφού πέρα από χαφ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναζητεί και στόπερ μετά το νέο τραυματισμό του Μιγκέλ Βίτορ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσθήκη κάποιου ακραίου ή περιφερειακού επιθετικού. Δεν έχει προκύψει για την ώρα κάποιο συγκεκριμένο όνομα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Ανζί, που μετά την απόφαση του ζάπλουτου ιδιοκτήτη της να… κλείσει την κάνουλα, προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα μεγάλα συμβόλαια. Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, που είχε συνεργασία με τη ρωσική ομάδα, αποτελεί το συνδετικό κρίκο για τις επαφές που μπορούν να γίνουν για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ.

Τελειώνουν τρεις

Στην ατζέντα του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν μόνο προσθήκες, αλλά και αποχωρήσεις. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την πλευρά του Λίαμ Λόρενς και του Ινίγο Λόπεθ για τη λύση των συμβολαίων τους, καθώς τόσο ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός, όσο και ο Ισπανός αμυντικός είναι εκτός πλάνων. Μόλις βρεθεί η χρυσή τομή για το ύψος της αποζημίωσης, αμφότεροι θα αποτελέσουν παρελθόν. «Φευγάτος» είναι και ο Τόμας Νέτσιντ, που ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά θα αποχωρήσει πριν το καλοκαίρι. Ήδη έχουν γίνει επαφές με τη Σλάβια Πράγας. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσό» deal για Μήτρογλου!

Ο Κώστας Μήτρογλου τετραπλασίασε μέσα σε έντεκα μήνες τις αποδοχές του στον Ολυμπιακό. Οι λεπτομέρειες της ανανέωσης ως το 2017 και η συμφωνία κυρίων για μεταγραφή στο εξωτερικό.

«Χρυσό» deal για Μήτρογλου
Ο Ολυμπιακός πρόσφερε γη και ύδωρ στον Κώστα Μήτρογλου. Αναγνωρίζοντας την τεράστια εξέλιξη και προσφορά του στην ομάδα, αλλά ταυτόχρονα δένοντάς τον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο συμβόλαιό του, ανανέωσε τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Η συμφωνία αφήνει και τις δύο πλευρές απόλυτα ικανοποιημένες.

Η πρώτη επαφή για την επέκταση του συμβολαίου έγινε μετά το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον ποδοσφαιριστή, με τη διοίκηση να εκφράζει πρόθεση να κλείσει το θέμα πριν τις γιορτές. Μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Άντερλεχτ, ο Μήτρογλου και ο μάνατζέρ του κλήθηκαν για τα… καθέκαστα για το πρωί της Πέμπτης. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου έξι ώρες και στο τέλος της χρειάστηκαν… 18 λέξεις για να επισημοποιηθεί η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οι όροι και η… μεταγραφή

Το συμβόλαιο προβλέπει ετήσιες αποδοχές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή στη Σούπερ Λίγκα. Ο διεθνής φορ κατάφερε μέσα σε έντεκα μήνες να τετραπλασιάσει τις αποδοχές του, αφού μέχρι τον περασμένο Γενάρη εισέπραττε 400.000 ευρώ το χρόνο και με την πρώτη επέκταση είχε ανέβει στις 700.000. Το νέο συμβόλαιο θα έχει ισχύ άμεσα κι όχι από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στη νέα συμφωνία δεν προβλέπεται ρήτρα για μεταγραφή. Οι δύο πλευρές έχουν άριστες σχέσεις και υπάρχει συμφωνία κυρίων, που προβλέπει πως ο Ολυμπιακός δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή αν προκύψει πρόταση που καλύπτει και τους δύο, αλλά και ο ποδοσφαιριστής δεν θα το… κουνήσει από το λιμάνι αν δεν πρόκειται για κάποια εξαιρετική πρόταση που θα δώσει νέα πνοή στην καριέρα του, καθώς είναι απόλυτα ευτυχής που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Μάλιστα φέρεται να είπε «όχι» σε κρούσεις από Μπενφίκα και Γουέστ Χαμ.

Η συμμετοχή του Μήτρογλου στους «16» του Champions League με τον Ολυμπιακό και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του 25χρονου άσου και να… καταφθάσει προσφορά που θα βγάλει απόλυτα κερδισμένους τόσο τον ποδοσφαιριστή όσο και το σύλλογο. Αν και κερδισμένοι είναι δεδομένα αμφότεροι από την εξαιρετική τους συνεργασία.

Επιμένουν πως… «δεν»

Από τον Ολυμπιακό επιμένουν πως δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταγραφική κίνηση τον Ιανουάριο, παρότι ο Πελέ πρέπει να θεωρείται κλεισμένος από τον Εργοτέλη. Δεν αποκλείεται πάντως καθόλου να υπάρξουν αποχωρήσεις. Για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ δεν υπάρχει πρόταση δανεισμού, παρότι στον γαλλικό Τύπο γίνεται λόγος για την Μπαστιά. Όσον αφορά στον Καρλ Μεντζανί, μαζί του θα γίνει μία συζήτηση πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία εν όψει γιορτών. Ο Αλγερινός αμυντικός έχει εκφράσει δημοσίως την επιθυμία να αποχωρήσει, καθώς είναι εκτός πλάνων του Μίτσελ. Εφόσον φύγει, δεν θα αποκτηθεί άλλος παίκτης στη θέση του, αφού με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο υγιή και τους Παπάζογλου αλλά και Τόρες διαθέσιμους για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν λύσεις πίσω από Μανωλά και Σιόβα. Πηγή: sport-fm.gr

Ανανέωσε με Λίβερπουλ ο Σουάρες!!

Δεν το κουνάει από τη Λίβερπουλ ο Λουίς Σουάρες! Ο... on fire Ουρουγουανός υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τους «κόκκινους», βάζοντας φρένο στις ορέξεις άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων!

Ανανέωσε με Λίβερπουλ ο Σουάρες!
Με την φανέλα της Λίβερπουλ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για αρκετά χρόνια ακόμα ο Λουίς Σουάρες! Οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο, δίχως να γίνει γνωστή η χρονική διάρκειά του!

Βάσει των ρεπορτάζ, αυτό θα έχει πενταετή ισχύ, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου, μετά την αύξηση αποδοχών που του έγινε!

Ο 26χρονος άσος είναι πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή, με 17 τέρματα, διανύει μια εκπληκτική φόρμα, οδηγεί τη Λίβερπουλ εκ του ασφαλούς και είναι από τις βασικές αιτίες που οι οπαδοί της ονειρεύονται ξανά τίτλο, ύστερα από 24 χρόνια!

«Είμαι χαρούμενος που υπέγραψε νέο συμβόλαιο και θα μείνω στη Λίβερπουλ και στο μέλλον. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και όσο περνάει ο καιρός η ομάδα βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Πιστεύω πως μπορώ να κατακτήσω τρόπαια στο μέλλον και να παίξω το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορώ. Γι’ αυτά θα προσπαθήσω. Χωρίς αμφιβολία, στην απόφασή μου ρόλο έπαιξαν και οι οπαδοί, λόγω της αγάπης που μου δείχνουν. Είμαι πάντα περήφανος να αγωνίζομαι για λογαριασμό τους», ανέφερε ο Σουάρες στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση.

«Αυτά τα νέα είναι τρομερά για όλους που έχουν σχέση με το σύλλογο: για τους παίκτες, για τους ιδιοκτήτες και κυρίως για τους οπαδούς. Ο Λουίς είναι ένας παίκτης παγκοσμίου επιπέδου και το ότι εξασφαλίσαμε την μακρόχρονη παραμονή του είναι ενδεικτικό αυτού που προσπαθούμε να πετύχουμε. Το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε ηλικία 26 ετών τα καλύτερα χρόνια του είναι μπροστά του και γνωρίζουμε ότι θα τον δούμε να φτάνει στην κορυφή της απόδοσής του με τη φανέλα της Λίβερπουλ», ανέφερε ο προπονητής των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς.

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί για Γουέστ Μπρομ ο Σόλσκιερ!

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Γουέστ Μπρομ. Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή στο Νησί ο Νορβηγός παλαίμαχος φορ.

Φαβορί για Γουέστ Μπρομ ο Σόλσκιερ
Σε… pole position για τη θέση του προπονητή της Γουέστ Μπρομ, που χηρεύει μετά την απόλυση του Στιβ Κλαρκ, βρίσκεται ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Νορβηγός προπονητής θα έχει συζητήσεις με τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη θέση. Παράλληλα είναι και αυτός που φέρνουν τα μεγάλα γραφεία στοιχημάτων του Νησιού στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ.

Ο 40χρονος τεχνικός, που έκανε σπουδαία καριέρα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ, έχει παρουσιάσει εξαιρετικές προδιαγραφές σαν προπονητής, καθώς έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στη Νορβηγία με τη Μόλντε. Το συμβόλαιό του βαίνει προς την ολοκλήρωσή του και ο ίδιος δεν έχει κρύψει πως θα ήθελε να εργαστεί στην Premier League.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Κλωναρίδη ο Σάντος!

Στα υπόψη του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Έτοιμη να… προωθήσει τις διαδικασίες για να πάρει ελληνική υπηκοότητα ο παίκτης η ΕΠΟ. Θετικός ο άσος του Παναθηναϊκού.

«Βλέπει» Κλωναρίδη ο Σάντος
Έναν παίκτη που μπορεί μεσοπρόθεσμα να προσφέρει πολλά στην Εθνική βλέπει στο πρόσωπο του Βίκτωρα Κλωναρίδη ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για τις δυνατότητες και την προοπτική εξέλιξης του 21χρονου μεσοεπιθετικού και η ΕΠΟ εμφανίζεται έτοιμη να προωθήσει την υπόθεση εξασφάλισης ελληνικής υπηκοότητας του ποδοσφαιριστή.

Ο ίδιος ο παίκτης του Παναθηναϊκού κατά το παρελθόν, όσο ακόμη αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και είχε από τότε μπει στο μάτι της Εθνικής, είχε εκφράσει την επιθυμία να παίξει στην εθνική Βελγίου. Άλλωστε η μητέρα του είναι Βελγίδα, ο ίδιος έχει γεννηθεί στο Κονγκό και διαθέτει βελγική υπηκοότητα. Μάλιστα είχε κληθεί στις Ελπίδες της χώρας, αλλά αυτό δεν του στερεί το δικαίωμα να παίξει σε άλλο συγκρότημα Ανδρών.

Πλέον, ωστόσο, και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά το ανεπιτυχές του πέρασμα από Λιλ και Μουσκρόν, ο Κλωναρίδης βλέπει διαφορετικά και θετικά το ενδεχόμενο να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα. Αυτό ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δύσκολα βλέπει πως μπορεί να κληθεί στην πολύ ποιοτική εθνική Βελγίου, ενώ την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα είναι περισσότερο ανοικτή σε νέα στελέχη.

Εφόσον αποφασιστεί από τον ίδιο τον παίκτη και με την αρωγή της ΕΠΟ, η διαδικασία εξασφάλισης ελληνικής υπηκοότητας από τον Κλωναρίδη θα γίνει πολύ γρήγορα. Άλλωστε ο ποδοσφαιριστής μετρά χρόνια στην Ελλάδα, μιας και αγωνιζόταν στις ακαδημίες της ΑΕΚ.Πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι, με τη Μονακό να… παραμονεύει!

Το κυριακάτικο(22/12) παιχνίδι μεταξύ της πρωτοπόρου της βαθμολογίας Παρί Σεν Ζερμέν και της τρίτης, Λιλ δεσπόζει στη 19η αγωνιστική του Championnat.

Ντέρμπι, με τη Μονακό να… παραμονεύει
Οι Παριζιάνοι είδαν το τελευταίο καιρό τη διαφορά τους με τη δεύτερη θέση να μειώνεται, αφού η Μονακό είναι δύο πόντους πίσω της ύστερα από την ήττα από την Εβιάν. Το προσεχές παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να δείξει ότι είναι ακόμη το αφεντικό στη Γαλλία.

Από την άλλη οι «λιλουά» έχουν δύσκολη αποστολή, αλλά και τη δυνατότητα να δείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Απόντες για τους γηπεδούχους θα είναι οι Ραμπιό και Ντιν, ενώ από την άλλη πλευρά δεν θα παίξουν οι Ρουίθ και Μέντες.

Εύκολο αναμένεται το έργο της Μονακό κόντρα στη Βαλενεσιέν, που ευελπιστεί σε «στραβοπάτημα» της Παρί στο ντέρμπι για να τη φτάσει ή και να ξεπεράσει. Με πέντε συνεχόμενες νίκες στα πέντε τελευταία εντός έδρας οι Μονεγάσκοι δύσκολα θα έχουν απώλεια βαθμών κόντρα στη 18η της βαθμολογίας. Απομένει να δούμε να χρησιμοποιηθεί ο Φαλκάο από τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο Κολομβιανός δεν έχει παίξει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και ο Ιταλός προπονητής δήλωσε πρόσφατα: «Ο Ρανταμέλ είναι έτοιμος. Το μόνο που μένει να αποφασίσω είναι αν θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ή θα παραμείνει στον πάγκο».

Αυτή είναι η τελευταία αγωνιστική για το 2013 και θα έχει ξανά… δράση στο γαλλικό πρωτάθλημα στις 10 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική

Παρασκευή(20/12)

Μονακό- Βαλενσιέν(21:30)

Σάββατο(21/12)

Σεντ Ετιέν- Ναντ(18:00)
Μπαστιά-Μονπελιέ(21:00)
Νις-Εβιάν(21:00)
Ρεμς-Αζαξιό(21:00)
Σοσό-Ρεν(21:00)
Τουλούζ-Γκινγκαμπ(21:00)

Κυριακή(22/12)

Μαρσέιγ-Μπορντό(15:00)
Λοριάν-Λιόν(18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ(22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Παρασκευή(10/1)

Μονπελιέ-Μονακό(20:30)

Σάββατο(11/1)

Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Μπορντό-Τουλούζ(21:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν(21:00)
Λιόν-Σοσό(21:00)
Ρεν-Νις(21:00)
Βελενσιέν-Μπαστιά(21:00)

Κυριακή(12/1)

Ναντ-Λοριάν(15:00)
Εβιάν-Μαρσέιγ(18:00)
Λιλ-Ρεμς(22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ανατριχιαστικό βίντεο για τη Ντόρτμουντ!! (video)

Η Ντόρτμουντ γιόρτασε 104 χρόνια ζωής και η φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης έντυσε με καταπληκτική μουσική τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της.

Ανατριχιαστικό βίντεο για τη Ντόρτμουντ (video)
Ένα καταπληκτικό δώρο έκανε στη Ντόρτμουντ η φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης για τα 104 χρόνια από την ίδρυσή της, που συμπληρώθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου.

Τα μέλη της ορχήστρας έντυσαν με καταπληκτική μουσική τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου.

Δείτε το βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα σε φίλους και μη της Μπορούσια.



Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα που λείπει η Μπάγερν…!!

Ελλείψει Μπάγερν, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ολοκληρώνεται το 2013 για την Bundesliga κι ακολουθεί χειμερινή διακοπή.

Τώρα που λείπει η Μπάγερν…
Στη 17η αγωνιστική της Bundesliga, τελευταία πριν τη χειμερινή διακοπή, η Μπάγερν δεν θα νικήσει, γιατί δεν θα… παίζει. Οι Βαυαροί βρίσκονται στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το ενδιαφέρον εστιάζεται στις υπόλοιπες αναμετρήσεις.

Η δεύτερη αλλά πλέον στο -7 από την κορυφή Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στη Βρέμη απέναντι στη Βέρντερ και μάλιστα χωρίς τους Σαμ, Χίλμπερτ, Σπάχιτς, Ράιναρτς και Παλόπ.

Η τρίτη Ντόρτμουντ φιλοξενεί την έβδομη Χέρτα με τους Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ και Γκουντογκάν να παραμένουν εκτός μάχης.

Η τέταρτη Γκλάντμπαχ υποδέχεται την πέμπτη Βόλφσμπουργκ, ενώ η έκτη Σάλκε παίζει στη Νυρεμβέργη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να είναι από την περασμένη αγωνιστική και πάλι διαθέσιμος.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/12

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ (21:30)

Σάββατο 21/12 (16:30)

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Νυρεμβέργη-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 22/12

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (29/1, 21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή, 24/1

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου (21:30)

Σάββατο 25/1 (16:30)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο
Στουτγκάρδη-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή, 26/1

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (16:30)
Αμβούργο-Σάλκε (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Ρεάλ χωρίς… περιθώρια!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια χωρίς περιθώρια για άλλες απώλειες. Επικίνδυνη αποστολή με Χετάφε η Μπαρτσελόνα, υποδέχεται τη Λεβάντε η Ατλέτικο.

Ρεάλ χωρίς… περιθώρια
Στο «Μεστάγια» φιλοξενείται το ματς της αγωνιστικής στην Primera Division, με τη Βαλένθια να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» δεν έχει πολλά περιθώρια για άλλες απώλειες, αφού ήδη τη χωρίζουν πέντε βαθμοί από τις συμπρωτοπόρους Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει στους Πέπε και Βαράν, αλλά τουλάχιστον θα είναι διαθέσιμος ο Σέρχιο Ράμος μετά την ακύρωση της μίας κίτρινης κάρτας που δέχτηκε στο ματς με την Οσασούνα.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στη Μαδρίτη τη Χετάφε χωρίς τον ανέτοιμο Λιονέλ Μέσι, που συνεχίζει αποθεραπεία στην Αργεντινή, αλλά και τον τιμωρημένο Νεϊμάρ, ενώ ο Ντάνι Άλβες πιθανότατα επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ελπίζει σε στραβοπάτημα των «μπλαουγκράνα» ώστε με νίκη κόντρα στη Λεβάντε να μείνει μόνη πρώτη.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/12

Έλτσε – Μάλαγα 21:30

Σάββατο 21/12

Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 17:00
Μπέτις – Αλμερία 19:00
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε 21:00
Γρανάδα – Σοσιεδάδ 23:00

Κυριακή 22/12

Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ 13:00
Χετάφε – Μπαρτσελόνα 18:00
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγεκάνο 20:00
Θέλτα – Οσασούνα 22:00
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Η επόμενη αγωνιστική:

Αλμερία-Γρανάδα
Μπαρτσελόνα-Έλτσε
Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα-Εσπανιόλ
Ράγιο Βαγεκάν0ο-Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο
Σεβίλλη-Χετάφε Βαλένθια-Λεβάντε
Βαγιαδολίδ-Μπέτις
Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκες» ευχές

Τις ευχές της στον Δημήτρη Αγραβάνη, που έχει σήμερα Παρασκευή τα γενέθλια του, έστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Ερυθρόλευκες» ευχές
Τα 19 κλείνει σήμερα Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Αγραβάνης και η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν παρέλειψε να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter.

Πηγή: sport-fm.gr

Πάρτι-έκπληξη για τον Μπάνε!!

Τα γενέθλιά του γιόρτασε σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, όπου οι παρευρισκόμενοι του έκαναν έκπληξη φέρνοντάς του μια τούρτα με το«7» πάνω.

Πάρτι-έκπληξη για τον Μπάνε
Τα 47α γενέθλιά του γιόρτασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς και στο δείπνο που παρέθεσε στην ομάδα και το προπονητικό τιμ σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί τον περίμενε μία έκπληξη, αφού όπως καταγράφηκε σε βίντεο και ανέβηκε στο youtube της ΚΑΕ, έφεραν μία τούρτα στον πρόεδρο της ΚΑΕ η οποία πάνω είναι ένα κεράκι με το «7», το νούμερο που συνόδευσε τον Μπάνε Πρέλεβιτς σε όλη του την αθλητική καριέρα.



Πηγή: sport-fm.gr

Κόντρα Ολυμπιακού-ΕΟΚ!

Έντονη δυσαρέσκεια για την ΕΟΚ εκφράζουν στον Ολυμπιακό καταγγέλλοντας άρνηση να δοθούν στην ΚΑΕ τις προσκλήσεις που δικαιούται για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Η απάντηση της ομοσπονδίας.

Κόντρα Ολυμπιακού-ΕΟΚ
Άναψαν τα αίματα λίγο πριν τον μεγάλο ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά όχι ανάμεσα στους «αιωνίους», αλλά μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και της ΕΟΚ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατήγγειλαν πως «… υπάλληλος της ΚΑΕ πήγε στα γραφεία της ομοσπονδίας για να παραλάβει τις 15 προσκλήσεις που δικαιούται ο Ολυμπιακός. Εκεί ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης και οι υπάλληλοι τις Ομοσπονδίας αρνήθηκαν να τις παραδώσουν».

Από πλευράς ομοσπονδίας υποστηρίζεται πως τις προσκλήσεις ζήτησε άγνωστος άνδρας αρνούμενος να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και να επικυρωθεί αυτή μέσω της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ αναρτήθηκε σχετική γραπτή δήλωση του Τάκη Τσαγκρώνη: «Το πρωί της Παρασκευής 20/12, εμφανίστηκε στο γραφείο μου, όπου βρισκόμασταν με μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ, άγνωστος άνδρας και επί λέξει είπε θέλω τις προσκλήσεις του Ολυμπιακού. Σε ερώτηση για το ποιος είναι και ποιος τον στέλνει, απάντησε τι σημασία έχουν αυτά, δώσε μου τις προσκλήσεις. Όπως ο καθένας καταλαβαίνει, οι προσκλήσεις του φιλοξενούμενου για τέτοιον αγώνα, δεν θα μπορούσαν να δοθούν στον κάθε τυχόντα. Ενημέρωσα τον εν λόγω κύριο ότι έπρεπε να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για να μου επιβεβαιώσουν ότι ήταν δικός τους απεσταλμένος, αφού ουδείς με είχε ενημερώσει για την άφιξή του. Την ίδια ώρα, εκείνος αποχώρησε εκστομίζοντας ύβρεις. Προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και απαράδεκτες συμπεριφορές, επιστρέφονται στους εμπνευστές τους».

Θλάση ο Ούκιτς!!

Απίθανο είναι να προλάβει ο Ρόκο Λένι Ούκιτς τον ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τη Δευτέρα. Θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο μηριαίο έδειξαν οι εξετάσεις.

Θλάση ο Ούκιτς!
Χωρίς τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, εκτός κι αν γίνει κάποιο… ιατρικό θαύμα, θα αναγκαστεί ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ (19:30).

Ο Κροάτης γκαρντ τραυματίστηκε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου του χθεσινού αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σήμερα έβγαλε μαγνητική τομογραφία και οι εξετάσεις έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο μηριαίο. Αυτό μεταφράζεται συνήθως σε απουσία από τα γήπεδα για 7-10 μέρες και δεδομένου πως απομένουν μόλις… τρεις για το ντέρμπι, ο Ούκιτς θα πρέπει να διαγραφεί από τα πλάνα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος παίκτης διέψευσε τους πάντες μετά τα προβλήματα με τα οποία επέστρεψε στους αχίλλειους από το Ευρωμπάσκετ γύρισε σε χρόνο ρεκόρ, αν και οι εκτιμήσεις τον έφερναν εκτός παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πλέον στον Παναθηναϊκό εκτός από ένα… θαύμα για τον Ούκιτς περιμένουν μήπως τα καταφέρουν οι Γιόνας Ματσιούλις και Νίκος Παππάς. Ο Λιθουανός φόργουορντ και ο Έλληνας γκαρντ ακολουθούν θεραπείες για τη θλάση και τον τραυματισμό στον αγκώνα αντίστοιχα και θα προσπαθήσουν έστω και την ύστατη στιγμή να είναι διαθέσιμοι, αν και οι πιθανότητες δεν φαίνεται να είναι με το μέρος τους.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν φοβάται κανέναν. Εκείνοι τον φοβούνται!!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για το 10/10 στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και πίστη για ανάλογη πορεία στο Top 16. Στόχος το 24/24 τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ανησυχία για Λο-Πέτγουεϊ.

Δεν φοβάται κανέναν. Εκείνοι τον φοβούνται
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με… άριστα 10 τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και έκλεισε αήττητος την πρώτη φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κάτι τέτοιο έχουν πετύχει στο παρελθόν άλλες δύο ομάδες, δις η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μία η Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο η τελευταία (το 2010) έφτασε ως τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δεν σκέφτονται μέχρι το Final Four του Μιλάνου, παρά μόνο το Top 16 που αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα βρουν στο δρόμο τους τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου, την Αναντολού Εφές του Κώστα Βασιλειάδη και του Τζαμόν Λούκας, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, τη Μάλαγα που αντιμετώπισε και στην πρώτη φάση, καθώς και δύο εκ των Λοκομοτίβ Κουμπάν, Λαμποράλ Κούτσα ή… Παναθηναϊκού. Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα στο αποψινό Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κουμπάν: α) αν οι Βάσκοι νικήσουν με πάνω από έναν πόντο, θα βρεθούν μαζί με τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του Ολυμπιακού, β) αν οι Βάσκοι νικήσουν με… ακριβώς έναν πόντο, Λοκομοτίβ και Παναθηναϊκούς θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού και γ) αν κερδίσει η Λοκομοτίβ, τότε θα αποφευχθεί ο «εμφύλιος» και οι Ρώσοι μαζί με τους Βάσκους θα βρεθούν στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά στον Ολυμπιακό δεν φοβούνται. Γνωρίζουν πως με βάση την εικόνα που έχει παρουσιάσει ως τώρα η ομάδα, αλλά και με τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που υποστηρίζουν πως ακόμη υπάρχουν, αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι οι αντίπαλοι.

Για το 24/24 στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει την προσοχή του στον νοκ άουτ ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Δευτέρα στο ΟΑΚΑ (19:30). Στόχος δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του αήττητου που θα σημάνει και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου πιθανότατα στο Ηράκλειο απέναντι στο νικητή του Άρης-Πανιώνιος που αναμετρώνται την Κυριακή.

Στον Ολυμπιακό αγωνιούν για τη συμμετοχή των Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο πρώτος συνεχίζει θεραπευτική αγωγή για το υγρό στο γόνατό του, το πρήξιμο έχει υποχωρήσει, αλλά η συμμετοχή του είναι ακόμη αμφίβολη. Ο δεύτερος αποχώρησε από το χθεσινό ματς με ενόχληση στη μέση μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις με την επιστροφή της ομάδας. Πάντως για αμφότερους υπάρχει αισιοδοξία πως θα είναι παρόντες, δεδομένης και της σημασίας του αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκη»... συνήθεια και διπρόσωπος «εξάστερος»

«Ερυθρόλευκη»... συνήθεια και διπρόσωπος «εξάστερος»Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Ευρωλίγκα για τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, ενώ αν η Λαμποράλ Κούτσα νικήσει το βράδυ της Παρασκευής τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, τότε θα έχουμε μετά από 12 χρόνια ελληνικό... εμφύλιο στο ΤΟΠ-16. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.

Βέβαια, η επικείμενη σύγκρουση των δύο ελληνικών ομάδων δεν είναι ο μοναδικός "πονοκέφαλος" σε αμφότερα τα στρατόπεδα, καθώς οι υπόλοιποι αντίπαλοι σίγουρα προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Ή τουλάχιστον χρίζουν ιδιαίτερου... σεβασμού και δεν αφήνουν ορθάνοιχτο το μονοπάτι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ανέβει φέτος επίπεδο, με τον Ζοτς να βάζει... φαρδιά πλατιά την υπογραφή, κάτι που κάνει εξάλλου σε όποια ομάδα πηγαίνει από το 1992 που κατέκτησε την Ευρωλίγκα με τα " χρυσά μωρά" της Παρτιζάν και μετά... Οι Τούρκοι μπορούν να φτάσουν ψηλά και θα επιδιώξουν στην πρωτιά του ομίλου στο ΤΟΠ-16.
Αν η Φενέρμπαχτσε φαντάζει ως δύσκολος αντίπαλος, τι να πει κανείς και για τη Μπαρτσελόνα, που διαθέτει ένα πληρέστατο ρόστερ, με τον Κώστα Παπανικολάου να ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά αντίπαλος με τον Ολυμπιακό, κάτι που ισχύει και για τον Τζόι Ντόρσεϊ.
Οι "Μπλαουγκράνα" έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, όμως η ποιότητα στις τάξεις τους ξεχειλίζει, όπως και η "φλόγα" για την κατάκτηση του τροπαίου.
Πέραν των δύο "μεγαθηρίων", ποιος μπορεί να παραβλέψει την ποιότητα που έχει και φέτος η Εφές Αναντολού; Πέρυσι, ο Ολυμπιακός την απέκλεισε στα προημιτελικά, όμως το έργο του ήταν κάθε άλλο παρά εύκολο. Τα ψηλά κορμιά της κοντά στο καλάθι του είχαν δημιουργήσει πρόβλημα και για τέτοια παιχνίδια αποκτήθηκε ο Μίρζα Μπέγκιτς.
Επικίνδυνες είναι τόσο η πιο σοβαρή φέτος Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, όσο και η Μάλαγα. Το ερώτημα που τίθεται για να σταματήσουν τα... αν και για τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα, είναι το τι θα γίνει στο παιχνίδι της Λαμποράλ Κούτσα με την Λοκομοτίβ Κούμπαν.
Αν έρθει η επικράτηση από τους Ρώσους και καταληφθεί η τρίτη θέση, τότε στο δρόμο του "εξάστερου" θα βρεθούν οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατάσαραϊ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις και Μπάγερν Μονάχου. Ας δούμε, λοιπόν τι θα γίνει σε μερικές ώρες στη χώρα των Βάσκων και στη συνέχεια θα μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Θέλοντας να κάνουμε μια μίνι-ανασκόπηση των δύο "αιωνίων", αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά τους είναι πως ο Ολυμπιακός έδειξε πιο σοβαρό πρόσωπο και μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη, ενώ κοινό σημείο είναι πως κανένας εκ των δύο δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κάποια υπερομάδα στυλ... ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα ή Φενέρμπαχτσε για να δούμε πώς θα αντιδράσουν σε τέτοιο επίπεδο.
Σίγουρα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να βγάλουν το καλό τους πρόσωπο σε έναν όμιλο που ήταν στα... μέτρα τους και να φτάσουν αήττητοι στην κατάληψη της πρώτης θέσης, αν και στα μισά παιχνίδια, το ροζ φύλλο ήρθε μετά από φοβερές ανατροπές.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν απέχθεια στην ήττα και έκαναν τη νίκη... αγαπημένη τους συνήθεια. Να δούμε αν θα δείξουν ανάλογες... τάσεις κόντρα στη Μπαρτσα και τη Φενέρ.
Πάμε και στον Παναθηναϊκό, που πραγματικά προβληματίζει με ορισμένες από τις φετινές του εμφανίσεις. Οι εντός έδρας ήττες "πόνεσαν" τους "πράσινους", οι οποίοι πάντως πήραν τα λεγόμενα "σημαδεμένα" για νίκη παιχνίδια, που τους έδωσαν και το εισιτήριο για την επόμενη φάση, παίζοντας λίγες φορές καλό μπάσκετ. Κι αυτό σε έναν όμιλο όπου δεν υπήρχε ισχυρός αντίπαλος, πέραν της Μακάμπι, η οποία πάντως δεν είναι στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Την προσεχή Δευτέρα (23/12) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός λύνουν τις διαφορές τους στο Κύπελλο Ελλάδας, κι αν τελικά τεθούν αντιμέτωποι και στην Ευρωλίγκα, θα ευχηθούμε απλά οι μειονότητες των οπαδούς τους που δημιουργούν επεισόδια να καταλάβουν κάποια πράγματα και να μην γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Γιατί δεν μας αξίζει με δύο τόσο υψηλού επιπέδου ομάδες...

Πηγή: superbasket.gr

Η απίστευτη ντρίμπλα του Σπανούλη!! (video)

Ντρίμπλα βγαλμένη από τα πιο όμορφα… μπασκετικά όνειρα έκανε ο Βασίλης Σπανούλης στο παιχνίδι με τη Ζιέλονα Γκούρα.

Η απίστευτη ντρίμπλα του Σπανούλη! (video)
Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη νίκη των ερυθρόλευκων, με 91-80 και συνδύασε θέαμα και ουσία. Η ντρίμπλα που θα δείτε παρακάτω και το καλάθι που ακολούθησε, απλώς «μαγικά»!

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ φρόντισε μέσω του επίσημου καναλιού της στο Youtube να δημοσιεύσει το video.



Πηγή: sport-fm.gr

Στην κορυφή το κάρφωμα του Γκιστ!! (video)

Το σκηνικό γνώριμο… Διαμαντίδης, ασίστ, Γκιστ, κάρφωμα!

Στην κορυφή το κάρφωμα του Γκιστ (video)
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ηττήθηκε, από τη Μακάμπι αλλά υπήρχαν στιγμές θεάματος από τον «εξάστερο» στο ΟΑΚΑ. Μια απ’ αυτές βγήκες ως η πιο θεαματική της βραδιάς από την Ευρωλίγκα.

Ηταν η στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδωσε ασίστ στον Τζέιμς Γκιστ, αυτός «απογειώθηκε» και κάρφωσε την μπάλα.

Δείτε το βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος τους χρειάζεται;

Οι Σπερς χωρίς Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι πέρασαν με 104-102 από την έδρα των Ουόριορς με από μηχανής Θεό τον Τιάγκο Σπλίτερ. Προελαύνει η Θάντερ.

Ποιος τους χρειάζεται;
No Big Three, no problem… Οι Σπερς παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Τόνι Πάρκερ και με τους Ντάνκαν και Τζινόμπιλι να παίρνουν ανάσες από τον Γκρεγκ Πόποβιτς νίκησαν τους Ουόριορς στο Όκλαντ με 104-102. Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Τιάγκο Σπλίτερ, ο οποίος με φόλοου στα 2,1’’ πριν το τέλος μετά από άστοχο λέι απ του Μπορίς Ντιαό πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Ο Στίβεν Κάρι αστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή για τους «πολεμιστές». Ο Μάρκο Μπελινέλι με 28 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και ο Καουάι Λέοναρντ με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τα «σπιρούνια».

Δωδεκάλεπτα: 23-18, 51-53, 74-82, 102-104.

Ουόριορς (14-12): Λι 32 (13 ριμπ.), Κάρι 30 (15 ασίστ), Τόμπσον 13, Μπόγκουτ 8 (18 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 6, Σπέιτς 6, Ντάγκλας 3, Γκριν 2, Μπέιζμορ 2, Μπαρνς.

Σπερς (20-5): Μπελινέλι 28, Λέοναρντ 21 (10 ριμπ.), Μιλς 20, Γκριν 11, Μπέινς 2, Τζόζεφ 5, Σπλίτερ 4, Έιρς 4, Μπόνερ, Ντε Κολό.

Η Θάντερ έφτασε τις οκτώ σερί νίκες και τις 13 σε ισάριθμα ματς στην Οκλαχόμα μετά το 107-95 επί των Μπουλς. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 32 πόντους, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πρόσθεσε 20 μοιράζοντας και 10 ασίστ, ενώ ο Ρέτζι Τζάκσον έδωσε άλλους 18 πόντους από τον πάγκο. Ο Γιοακίμ Νοά με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ διασώθηκε από τους «ταύρους», που μετρούν επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους και έπαιξαν χωρίς Ρόουζ, Ντενγκ, Μπάτλερ και Χάινριχ.

Δωδεκάλεπτα: 35-24, 55-52, 84-72, 107-95.

Θάντερ (21-4): Ντουράντ 32, Γουέστμπρουκ 20 (10 ασίστ), Τζάκσον 18, Σεφολόσα 10, Κόλισον 9, Λαμπ 7, Ιμπάκα 5, Άνταμς 4, Ρόμπερσον 2, Φίσερ, Πέρκινς, Τζόουνς.

Μπουλς (9-16): Νοά 23 (12 ριμπ.), Γκίμπσον 16, Όγκουστιν 15, Ντανλίβι 11, Μπούζερ 10, Σνελ 10, Μοχάμεντ 4, Τιγκ 3, Μπάτλερ 3, Μέρφι.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… τρέχει!!

Σε μπελάδες μπήκε ο Πανηλειακός μετά και την εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τον Αχαρναϊκό, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Football League.

Και τώρα… τρέχει!
Δεν έκλεισε καλά το 2013 ο Πανηλειακός καθώς ηττήθηκε 3-1 στην έδρα του Αχαρναϊκού και βυθίστηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας του νοτίου ομίλου της Football League.

Με αυτή την απώλεια βαθμών οι παίκτες του Θοδωρή Βαγγόπουλου θα πρέπει να ανησυχούν διότι βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις και κινδυνεύουν.

Αντίθετα οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα με την νίκη που πέτυχαν πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και ατενίζουν διαφορετικά τη συνέχεια.

Όσο αναφορά το παιχνίδι ο Νεόφυτος με τα δυο γκολ που πέτυχε στο 58΄και στο 91' ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ στο 81΄με εκτέλεση πέναλτι ο Ντάλας είχε σφραγίσει την νίκη για τους γηπεδούχους.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπιτάνγκ.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Βόρειος όμιλος

Κυριακή 22/12 (15:00)

Ζάκυνθος - Ηρακλής

Δόξα Δράμας - Βατανιακός

Καβάλα – Αιγινιακός

Τύρναβος - Αναγέννηση Γιαννιτσών

Πιερικός – Κέρκυρα

Αν. Καρδίτσας - Νίκη Βόλου (18:00)

Δευτέρα 23/12 (18:00)

Εθνικός Γαζώρου - Απόλλων 1926

Νότιος όμιλος

Παρασκευή 20/12

Αχαρναϊκός - Πανηλειακός 3-1
( 58΄,90+1΄Νεόφυτος , 81΄πεν. Ντάλας- 94΄Μπιτάνγκ)

Κυριακή 22/12 (15:00)

Ηρακλής Ψαχνών - Φωστήρας

Φωκικός - Αστ. Μαγούλας

Παναχαϊκή - ΑΟ Γλυφάδας

Ολυμπιακός Βόλου - Βύζας Μεγάρων

Δευτέρα 23/12 (16:00)

ΑΟ Χανιά - Καλλιθέα

Επισκοπή - Παναιγιάλειος

Επόμενη αγωνιστική 14η

Βόρειος Όμιλος

Ζάκυνθος - Αν. Καρδίτσας
Νίκη Βόλου - Δόξα Δράμας
Ηρακλής – Καβάλα
Βατανιακός – Τύρναβος
Αιγινιακός - Εθνικός Γαζώρου
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Κέρκυρα
Απόλλων 1926 – Πιερικός

Νότιος Όμιλος

ΑΟ Χανιά - Ηρακλής Ψαχνών
Φωστήρας – Επισκοπή
Καλλιθέα – Φωκικός
Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός
Αστ. Μαγούλας – Παναχαϊκή
Πανηλειακός - Βύζας Μεγάρων
ΑΟ Γλυφάδας - Ολυμπιακός Βόλου Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται οι Ιρανοί για Ηρακλή!!

Σε καλό δρόμο φαίνεται πως είναι η πώληση του Ηρακλή σε Ιρανό επιχειρηματία. Έρχονται εκπρόσωποι του ενδιαφερόμενου επενδυτή στη Θεσσαλονίκη πριν το… 2014.

Έρχονται οι Ιρανοί για Ηρακλή
Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία πώλησης των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής στον Ιρανό επιχειρηματία, Χουσεΐν Χαντεγιατί.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου, εκπρόσωποι υποψηφίου επενδυτή αναμένονται στη Θεσσαλονίκη πριν την αλλαγή του χρόνου, καθώς υπάρχει έγκριση για την ολοκλήρωση της αλλαγής σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ηρακλής ενημερώνει ότι η διαδικασία πώλησης της, έχει μπει στην τελική ευθεία καθώς μετά την αποστολή των οικονομικών στοιχείων από την ΠΑΕ στον όμιλο εταιριών ιρανικών συμφερόντων που ενδιαφέρεται να αγοράσει τον Ηρακλή, δόθηκε η έγκριση από την πλευρά του αγοραστή για να προχωρήσει η διαδικασία της αγοροπωλησίας.

Ήδη σήμερα με την παρουσία του Έλληνα εκπροσώπου του ιρανικού Ομίλου στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής, ξεκίνησαν οι διαδικασίες πρόσκλησης και έκδοσης βίζας των ανθρώπων του ιρανικού Ομίλου που θα ολοκληρώσουν την αγοροπωλησία και αναμένονται στις 27 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη ο οικονομικός ελεγκτής και ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ομίλου. Οι εκπρόσωποι του αγοραστή θα κάνουν τον τελικό έλεγχο της ΠΑΕ Ηρακλής και θα παρακολουθήσουν και τις αναμετρήσεις με Καβάλα και ΠΑΟΚ
».

Σε… κλοιό από το Δημόσιο ο Ψωμιάδης!!

Νομοθετική ρύθμιση επιτρέπει στο Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα που θα επιδικαστούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ από την κατάχρηση του Μάκη Ψωμιάδη.

Σε… κλοιό από το Δημόσιο ο Ψωμιάδης
Η ΑΕΚ μετά τη διάλυση της ΠΑΕ δεν έχει… λαμβάνειν από την πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση της κατάχρησης χρημάτων από τα ταμεία της. Όμως το Δημόσιο φρόντισε ώστε να του επιδικαστεί ποσό, εφόσον κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και εντοπιστούν χρήματα σε λογαριασμούς του, προκειμένου να εισπράξει έστω κι ένα μέρος από τα χρήματα που του οφείλονταν από την «Ένωση».

Σχετική νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε από τη Βουλή:

«Με το προτεινόμενο άρθρο παρέχεται η δυνατότητα στο Δημόσιο για την είσπραξη τελεσίδικα επιδικασθεισών απαιτήσεων Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών που δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία κατά τρίτων, ως πρόσθετη εξασφάλιση για την εξόφληση ισόποσων υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο, καθ' όσον αυτές, λόγω της ειδικής και ταχείας εκκαθάρισης, δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο, που διαρκούν οι ανοιγείσες ποινικές και λοιπές νομικές διαδικασίες, για να ικανοποιηθούν, ήτοι να εισπράξουν τα οφειλόμενα σε αυτές αλλά και να επιτύχουν την ποινική τιμωρία των υπαιτίων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος τους.

Η εκχώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας, δεν επηρεάζει την προβλεπόμενη από γενικές ή ειδικές διατάξεις ευθύνη της υπό ειδική εκκαθάριση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας καθώς και την προσωπική ευθύνη κάθε τρίτου συνυποχρέου (μέλους διοίκησης κλπ.) έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, για την εξόφληση των οφειλών τους, ούτε εξ αυτής θίγεται οιαδήποτε προβλεπόμενη από οποιαδήποτε άλλη διάταξη ευθύνη τους.

Το Ελληνικό Δημόσιο, μετά την εκχώρηση, αυτονόητα δεν κωλύεται να λαμβάνει οποιοδήποτε προβλεπόμενο από τις κείμενες διατάξεις μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη των απαιτήσεών του τόσο κατά του υπό ειδική εκκαθάριση νομικού προσώπου όσο και κατά των προσώπων που κατά νόμο υπέχουν πρόσθετη-προσωπική ευθύνη για την εξόφληση οφειλών του (αλληλέγγυα και εις ολόκληρον ευθύνη)
».