Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός στα σίγουρα, Παναθηναϊκός στο άγνωστο!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό που εμπνέει σιγουριά σε αντίθεση με τον απίστευτα… γκαντέμη Παναθηναϊκό, αλλά και την κοινή αφετηρία τους στο Top 16 και στο… Κύπελλο.

Ολυμπιακός στα σίγουρα, Παναθηναϊκός στο άγνωστο
Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Top 16 θαρρείς και ήταν η σύνοψη ολόκληρης της πορείας που έκαναν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στη regular season. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να βαδίζουν στα σίγουρα, οι δε «πράσινοι» κόντρα και στην απίστευτη κακοδαιμονία που τους καταδιώκει εμφανίζουν αστάθεια που μόνο καλό σύντροφο δεν αποτελεί για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Πολωνία επί της Ζιέλονα Γκόρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας είναι χαώδης ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά στα συν των πρωταθλητών Ευρώπης καταγράφεται η σοβαρή αντιμετώπιση ενός αγώνα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, με τρεις σημαντικές απουσίες και πριν από ένα μεγάλο ματς σαν τον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Περπέρογλου βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα, ο Σπανούλης είναι πάντα εκεί στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα, ενώ Λοτζέσκι και Ντάνστον έχουν φροντίσει να μείνουν μια γλυκιά ανάμνηση Παπανικολάου και Χάινς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δείχνει να χειρίζεται άριστα το δυναμικό του, έχει κατανείμει άριστα τους ρόλους και ο Ολυμπιακός εμπνέει σε όλους την εμπιστοσύνη πως θα φτάσει και φέτος μακριά.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν βγάζει αυτή τη σιγουριά. Δείχνει ακόμη να ψάχνεται, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να φαίνεται πως δυσκολεύεται περισσότερο στη διαχείριση ενός μεγάλου και ποιοτικού ρόστερ από την… ανακατασκευή μιας ομάδας σχεδόν από το μηδέν, που έκανε την περασμένη σεζόν με μεγάλη επιτυχία. Οι «πράσινοι» δείχνουν να στερούνται ενέργειας στην άμυνα και ιδεών στην επίθεση, όπου μοιάζουν αιχμάλωτοι των τριπόντων (όπως φάνηκε από την καλή στη μεγάλη νίκη της περασμέης εβδομάδας επί της Λοκομοτίβ και από την... ανάποδη κόντρα στη Μακάμπι έξι μέρες μετά). Δικαιολογία και μάλιστα σοβαρή αποτελούν οι αδιάκοποι τραυματισμοί, που έχουν αποψιλώσει το ρόστερ και δεν έχουν επιτρέψει στο τεχνικό τιμ από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι τις… γιορτές να δουλέψει στις προπονήσεις με πλήρη σύνθεση. Όπως και το γεγονός ότι ο όμιλός του ήταν μάλλον ο δυσκολότερος της πρώτης φάσης. Όμως και οι αναποδιές είναι μέσα στο παιχνίδι και μία ομάδα με το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού οφείλει να τις αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά.

Πολύς λόγος γίνεται ήδη και θα γίνει τις επόμενες μέρες για τη σύνθεση των γκρουπ στα οποία θα βρίσκονται οι «αιώνιοι». Η ουσία είναι η εξής: από την απόδοση των δύο τους αποκλειστικά θα εξαρτηθεί η πορεία τους στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός της πρώτης φάσης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, όπως κι ένας μεταμορφωμένος και… υγιής Παναθηναϊκός.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως αμφότεροι αρχίζουν από κοινή αφετηρία. Το 10/10 των «ερυθρόλευκων», αλλά και το 5/10 των «πράσινων» δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία από τις 2 Ιανουαρίου και μετά, όταν αρχίζει το Top 16. Όπως και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία έφτασαν ως εδώ δεν θα σημαίνει τίποτα την προσεχή Δευτέρα, όταν θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ή εφόσον ανταμώσουν στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας, στο Final 4 ή στους τελικούς της Α1. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: