Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Σπανούλης: «Η ομάδα βγάζει υγεία»

Ικανοποιημένος από την παρουσία του Ολυμπιακού ως τώρα, αλλά σίγουρος πως μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος εμφανίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Τι είπε για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Σπανούλης: «Η ομάδα βγάζει υγεία»
Ομάδα που βγάζει υγεία και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσωπική του παρουσία, την αναγνώριση που απολαμβάνει ο ίδιος και η ομάδα του στην Ευρώπη, αλλά και τον ημιτελικό Κυπέλλου της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-το 10/10 του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση: «Θα είναι ψέματα να πούμε ότι δεν σημαίνει τίποτα το 10/10. Έχουμε παίξει καλά στα περισσότερα παιχνίδια, κάποιες νίκες τις αντιμετωπίσαμε σαν ήττες κι έχουμε δουλέψει όλοι πολύ σκληρά. Πλέον έχουμε μπροστά μας το Top 16 και θέλουμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πρόσωπο».

-το αν το 10/10 αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια: «Έχουμε δει ομάδες να παίζουν καλά από την αρχή της χρονιάς και να παίρνουν τον τίτλο κι άλλες να μην τα καταφέρνουν. Εμείς δεν κοιτάμε μακριά, θέλουμε να διατηρούμε τα καλά σημεία και να βελτιωνόμαστε σε αυτά που δεν είμαστε καλοί. Θα ήταν παράδοξο να παίζουμε τέλεια. Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε, όπως τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Όλα θα διορθωθούν μέσα από την προπόνηση. Με τις νίκες απλά τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας».

-την προσωπική του παρουσία φέτος: «Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό με την Εθνική και αυτό με άφησε αρκετά έξω. Με τη βοήθεια του τιμ βρήκα τη φόρμα μου. Δεν μου άρεσε αυτό που έβγαζα στην αρχή της σεζόν, αλλά δούλεψα και επέστρεψα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός και να βοηθώ την ομάδα μου. Νιώθω πραγματική ευλογία που παίζω μπάσκετ καθημερινά κι αυτή η αγάπη με κάνει να δίνω το 100% καθημερινά».

-το αν η φετινή ομάδα είναι καλύτερη από την περσινή: «Αυτό θα το πούμε στο τέλος της χρονιάς. Η ομάδα δείχνει καλά δείγματα. Μπορεί να έχεις καλύτερη ομάδα και να μην κερδίσεις τίτλους. Είναι θέμα τάιμινγκ, τύχης, συγκυριών. Το θέμα είναι πως η ομάδα βγάζει υγεία κι έχει κερδίσει την αναγνώριση σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχουμε διαφορετική κουλτούρα και αντίληψη. Στην Ευρώπη τα βλέπουν διαφορετικά. Δυστυχώς αυτό είναι ένα από τα άσχημα στοιχεία μας σαν λαός. Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από την αποδοχή του κόσμου».

-τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Από τώρα ξεκινά η συγκέντρωση για το παιχνίδι της Δευτέρας. Είμαστε έτοιμοι, σε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσουμε στον τελικό. Είναι ένα ματς ιδιαιτεροτήτων. Για μένα το σημαντικό είναι να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα και είναι πιο συγκεντρωμένος και τυχερός. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο ματς, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο καλύτερος να κερδίσει».


Περπέρογλου: «Δεν έχουμε φτάσει εκεί που μπορούμε»
Ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο απόδοσης που μπορεί, σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου.

Ικανός για ακόμη καλύτερο μπάσκετ είναι ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου μετά τη νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα.

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο να τερματίσεις αήττητος. Εμείς θέλαμε να προκριθούμε, το καταφέραμε γρήγορα και στη συνέχεια παίξαμε για την αξιοπρέπειά μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και απουσίες. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στις προπονήσεις».

Όσο για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα, είπε: «Πάντα είναι ανοικτό και ιδιαίτερο ένα τέτοιο ματς, σε όποια κατάσταση κ αν είναι οι δύο ομάδες. Ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο ματς και ο καλύτερος να πάρει την πρόκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: