Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο κύριος… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!!

Το πιο τρελό του όνειρο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ο Βούλγαρος Μάριν Ζντράβκοβ Λέβιντζεφ, αφού πέτυχε να αλλάξει το όνομα τού και να πάρει αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τόσο αγαπά.

Ο κύριος… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Τη νύχτα που οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το Champion League, επιτυγχάνοντας μία από της επικότερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Μάριν Ζντράβκοβ Λέβιντζεφ έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό του, την οποία θα έκανε τα πάντα για να την τηρήσει.

Υποσχέθηκε να αλλάξει το όνομα του, ώστε πλέον να τον λένε… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Το 1999, λοιπόν, ο Μάριν Ζντράβκοβ Λέβιντζεφ ξεκίνησε την προσπάθειά του κόντρα στη γραφειοκρατία του Βουλγαρικού κράτους για να αλλάξει το όνομά του.

Χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια και αρκετές εφέσεις με τελευταία αυτή του 2007, όταν και τα βουλγαρικά δικαστήρια του επέτρεψαν να χρησιμοποιεί το όνομα Μάντσεστερ Λέβιντζεφ.

Ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ο σκοπός του ήταν να έχει όλο το όνομα της αγαπημένης του ομάδας, οπότε έκανε έφεση και τελικά δικαιώθηκε αφού το βουλγαρικό κράτος του επέτρεψε τελικά να πάρει το όνομά της.

Μετά την νίκη του κόντρα στη γραφειοκρατία το όνομα αυτού έγινε Μάντσεστερ Ζντραβκοβ Γιουνάιτεντ Λέβιντσεφ.

Την ιστορία του κυρίου Γιουνάιτεντ την έκανε ευρύτερα γνωστή ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε το 2011 και αφορούσε τη ζωή του και όλη του την προσπάθεια για να μετονομαστεί.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ ήταν «My mate Manchester United». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: