Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Όσο περνά από το χέρι της…!

Ό,τι περνά από το χέρι τους για να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα στην «Αγια-Σοφιά» κάνουν στην ΑΕΚ. Όμως υπάρχει ανησυχία για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Καμπάνια για το γήπεδο εν όψει.

Όσο περνά από το χέρι της…
Ο Ιανουάριο είναι καθοριστικός μήνας για το πότε θα αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Κι αν για ό,τι αφορά την πλευρά της «Ένωσης» οι διαδικασίες κινούνται τάχιστα και χωρίς να χάνεται ούτε… δευτερόλεπτο, δεν είναι αντίστοιχα γρήγορη η κινητοποίηση των άλλων φορέων που πρέπει να συνδράμουν για να μπουν μπουλντόζες στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο μεγάλος στόχος της έναρξης των εργασιών το Μάρτιο φαίνεται πως είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Κι αυτό όχι με ευθύνη της ΑΕΚ, αλλά λόγω… γραφειοκρατίας. Η έγκριση της προμελέτης για το έργο, αλλά και η μεταφορά των σκουπιδιών από το χώρο που σχεδιάζεται να γίνει το γήπεδο είναι δύο βασικοί λόγοι καθυστέρησης.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο αργές μπορεί να είναι οι διαδικασίες στο ελληνικό Δημόσιο, κάνει ό,τι μπορεί μαζί με τους συνεργάτες του για να πιέσει καταστάσεις και θέλει από την πλευρά της ΑΕΚ να είναι όλα πανέτοιμα και οργανωμένα, ώστε να μην προκύψει ούτε μία μέρα επιπλέον καθυστέρησης. Μάλιστα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αγορά των οικοπέδων που είναι στο σχέδιο για το γήπεδο, προκειμένου να συμπεριληφθούν και αυτοί οι τίτλοι στο φάκελο που θα κατατεθεί στην Περιφέρεια για την έγκριση του σχεδίου και φυσικά την εκταμίευση των 20 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευτεί αυτή να καταβάλει για το έργο. Επίσης θα γίνει σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς, υπουργεία, Δήμο και Περιφέρεια, από τις πρώτες μέρες του 2014.

Προχωρούν για τη χρηματοδότηση

Την ίδια ώρα, τρέχουν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του έργου. Εκτιμάται πως από τα 65 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται το κόστος του έργου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50. Από τα μέσα Ιανουαρίου θα αρχίσει νέα καμπάνια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», προκειμένου ακόμη περισσότερος κόσμος να συνδράμει με την αγορά μετοχών. Η κινητοποίηση των φιλάθλων της ομάδας είναι από πολύ ικανοποιητική ως… συγκινητική, αλλά είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι της διοίκησης περίμεναν περισσότερη στήριξη από οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας.

Ένα μεγάλο μέρος του υπολειπόμενου ποσού για την κατασκευή του γηπέδου θα προέρχεται από την ονοματοδοσία και την εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης περιμένει το προσεχές διάστημα προσφορές από τη Sport 5 αλλά και άλλες εταιρείες έχοντας σαν στόχο το καλύτερο δυνατό deal για την ΑΕΚ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: