Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«Χρυσό» deal για Μήτρογλου!

Ο Κώστας Μήτρογλου τετραπλασίασε μέσα σε έντεκα μήνες τις αποδοχές του στον Ολυμπιακό. Οι λεπτομέρειες της ανανέωσης ως το 2017 και η συμφωνία κυρίων για μεταγραφή στο εξωτερικό.

«Χρυσό» deal για Μήτρογλου
Ο Ολυμπιακός πρόσφερε γη και ύδωρ στον Κώστα Μήτρογλου. Αναγνωρίζοντας την τεράστια εξέλιξη και προσφορά του στην ομάδα, αλλά ταυτόχρονα δένοντάς τον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο συμβόλαιό του, ανανέωσε τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Η συμφωνία αφήνει και τις δύο πλευρές απόλυτα ικανοποιημένες.

Η πρώτη επαφή για την επέκταση του συμβολαίου έγινε μετά το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον ποδοσφαιριστή, με τη διοίκηση να εκφράζει πρόθεση να κλείσει το θέμα πριν τις γιορτές. Μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Άντερλεχτ, ο Μήτρογλου και ο μάνατζέρ του κλήθηκαν για τα… καθέκαστα για το πρωί της Πέμπτης. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου έξι ώρες και στο τέλος της χρειάστηκαν… 18 λέξεις για να επισημοποιηθεί η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οι όροι και η… μεταγραφή

Το συμβόλαιο προβλέπει ετήσιες αποδοχές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή στη Σούπερ Λίγκα. Ο διεθνής φορ κατάφερε μέσα σε έντεκα μήνες να τετραπλασιάσει τις αποδοχές του, αφού μέχρι τον περασμένο Γενάρη εισέπραττε 400.000 ευρώ το χρόνο και με την πρώτη επέκταση είχε ανέβει στις 700.000. Το νέο συμβόλαιο θα έχει ισχύ άμεσα κι όχι από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στη νέα συμφωνία δεν προβλέπεται ρήτρα για μεταγραφή. Οι δύο πλευρές έχουν άριστες σχέσεις και υπάρχει συμφωνία κυρίων, που προβλέπει πως ο Ολυμπιακός δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή αν προκύψει πρόταση που καλύπτει και τους δύο, αλλά και ο ποδοσφαιριστής δεν θα το… κουνήσει από το λιμάνι αν δεν πρόκειται για κάποια εξαιρετική πρόταση που θα δώσει νέα πνοή στην καριέρα του, καθώς είναι απόλυτα ευτυχής που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Μάλιστα φέρεται να είπε «όχι» σε κρούσεις από Μπενφίκα και Γουέστ Χαμ.

Η συμμετοχή του Μήτρογλου στους «16» του Champions League με τον Ολυμπιακό και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του 25χρονου άσου και να… καταφθάσει προσφορά που θα βγάλει απόλυτα κερδισμένους τόσο τον ποδοσφαιριστή όσο και το σύλλογο. Αν και κερδισμένοι είναι δεδομένα αμφότεροι από την εξαιρετική τους συνεργασία.

Επιμένουν πως… «δεν»

Από τον Ολυμπιακό επιμένουν πως δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταγραφική κίνηση τον Ιανουάριο, παρότι ο Πελέ πρέπει να θεωρείται κλεισμένος από τον Εργοτέλη. Δεν αποκλείεται πάντως καθόλου να υπάρξουν αποχωρήσεις. Για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ δεν υπάρχει πρόταση δανεισμού, παρότι στον γαλλικό Τύπο γίνεται λόγος για την Μπαστιά. Όσον αφορά στον Καρλ Μεντζανί, μαζί του θα γίνει μία συζήτηση πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία εν όψει γιορτών. Ο Αλγερινός αμυντικός έχει εκφράσει δημοσίως την επιθυμία να αποχωρήσει, καθώς είναι εκτός πλάνων του Μίτσελ. Εφόσον φύγει, δεν θα αποκτηθεί άλλος παίκτης στη θέση του, αφού με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο υγιή και τους Παπάζογλου αλλά και Τόρες διαθέσιμους για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν λύσεις πίσω από Μανωλά και Σιόβα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: