Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η σαλάτα του Σεφ! (Μπερτομέου)

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, που ξεπέρασε και την Σούπερλιγκα.  
Τελείωσε η πρώτη φάση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουν άλλη μια μέρα για να μάθουμε την τελική μορφή του Top 16. Θα έχουμε εμφύλιο; Δεν θα έχουμε; Την μαργαρίτα τη μαδάει ο Μπερτομέου, που δεν έκανε το αυτονόητο. Αυτό που θα σκέφτονταν ακόμα και στον ΕΣΑΚΕ ή την Σούπερλιγκα.
Έχει ξεμείνει ένα ματς για την Παρασκευή με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Παίζει η Λαμποράλ Κούτσα με την Λοκομοτίβ, που δεν έπαιξαν Πέμπτη. Θα ήταν κόπος προφανώς για την Ευρωλίγκα να το μεταθέσει κατά μία μέρα το παιχνίδι, για να μην περιμένουμε όλοι ως αύριο.
Η Κούμπαν με νίκη βγαίνει δεύτερη, αφήνει τον Παναθηναϊκό τρίτο και την Κούτσα τέταρτη, αλλά όχι και καταϊδρωμένη. Ρώσοι και Βάσκοι συνεχίζουν παρέα με τον Ολυμπιακό, οι πράσινοι πάνε στον άλλο όμιλο...
Τι θα γίνει αν η Κούτσα κερδίσει με +1; Βγαίνει δεύτερη, μένει τρίτη η Λοκομοτίβ και τέταρτος ο Παναθηναϊκός, άρα έχουμε εμφύλιο... Αν τώρα νικήσει η Κούτσα με 1 πόντο, είναι δεύτερη η Λοκομοτίβ, τρίτη η Κούτσα και τέταρτος ο Παναθηναϊκός.
Τι θέλουν οι Ρώσοι και τι οι Βάσκοι μόνοι οι ίδιοι το ξέρουν... Λογικά την επιλογή την κάνει η Λοκομοτίβ γιατί το σενάριο του ενός πόντου είναι ακραίο. Αλλά πόσο βοηθάει το μπάσκετ μια τέτοια κατάσταση; Πόσο αστείο είναι το σκηνικό, που θα μπορούσε να αποφευχθεί σε διάρκεια αν ο Μπερτομέου είχε κάνει το αυτονόητο; Να τα βάλει όλα τα ματς μαζί; Τέτοια σαλάτα μόνο καλό δεν κάνει στην Ευρωλίγκα, που και πέρυσι είχε κάνει το ίδιο, αλλά τελευταία στιγμή το πρόλαβε. Γιατί δεν επέμειναν οι ενδιαφερόμενος ομάδες είναι ένα θέμα, όπως είναι και άλλο ένα το ότι ο Μπερτομέου σκέφτηκε μόνο το ενδεχόμενο να μεταφέρει το ματς Παναθηναϊκός - Μακάμπι. Κάτι που για προφανείς λόγους είναι αδύνατο, αφού υπάρχει το Κύπελλο Ελλάδας. Οποιος όμως θέλει να κάνει δύσκολη τη ζωή του, ταλαιπωρείται. Στην προκειμένη, μας ταλαιπωρεί και όλους εμάς.
Κατά τα άλλα; Το σχόλιο για το Top 16 θα το κάνουμε όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική... Μπερτομέου, αν και ο Ε' όμιλος θα είναι φωτιά σε περίπτωση που θα συμπληρωθεί από τον Παναθηναϊκό. Ολυμπιακός, Φενέρ του Ομπράντοβιτς, Μπαρτσελόνα του Παπανικολάου περιμένουν, μαζί με την Εφές του Βασιλειάδη, το Μιλάνο και τη Μάλαγα... Είναι ξεκάθαρο ότι ο όμιλος στον οποίο θα βρεθεί τελικά ο Παναθηναϊκός, θα έχει και το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Γιατί λογικά οι πράσινοι θα βελτιώσουν την εικόνα τους στην πορεία, η εικόνα με την Μακάμπι δεν είναι ενδεικτική. Υπάρχουν τραυματισμοί, λείπει η ενέργεια, όμως η σεζόν δεν έφτασε καν στη μέση.
Οσο για τον Ολυμπιακό; Εκανε το 10 στα 10 στην Ευρωλίγκα, είναι αήττητος παντού, αλλά στη δεύτερη φάση ξεκινάει από το μηδέν... Ο,τι γράφει δεν ξεγράφει, όμως από την άλλη δεν μεταφέρεται και κανένα αποτέλεσμα. Και στη δεύτερη φάση ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: