Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινάει με Μίλαν ο Σισέ!!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ξεκινάει στη βασική 11άδα του ντέρμπι της πρεμιέρας στη Serie A μεταξύ της Μίλαν και της Λάτσιο στο "Σαν Σίρο".
Ξεκινάει με Μίλαν ο Σισέ
Ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού θα παίξει με τους Χερνάνες και Μάουρι πίσω από τον Μίροσλαβ Κλόζε.

πηγή: sportdog.gr

"Δεν ήταν εύκολο"...!!

Χαρούμενος για τη νίκη παρουσιάστηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι που παραδέχτηκε πως η Τουρκία έπαιξε πολύ σκληρά, η νίκη ήρθε και πλέον στο μυαλό των Γερμανών υπάρχει μόνο η Λιθουανία.
"Δεν ήταν εύκολο"...
Ο σταρ των Ντάλας Μάβερικς και της εθνικής Γερμανίας δήλωσε μετά τη νίκη κόντρα στους Τούρκους: «Δεν μπορώ να πω πως ήταν καλό ματς. Χάσαμε αρκετά εύκολα σουτ. Η Τουρκία έπαιξε καλά και σκληρά. Δεν ήταν εύκολο. Δεν ήταν εύκολο αλλά είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε. Η οικοδέσποινα θα είναι σκληρή αντίπαλος αλλά θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».
Πηγή: gazzetta.gr

Πάει να τους... ψήσει ο Μάκος!!

Στη Νιον όπου θα γίνει η εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ για την τιμωρία του με τέσσερις αγωνιστικές, θα βρεθεί την Δευτέρα ο Γρηγόρης Μάκος.

Πάει να τους... ψήσει ο Μάκος
Πρόκειται για κίνηση τακτικής από την ΠΑΕ, που θεωρεί πως η παρουσία του ποδοσφαιριστή θα βοηθήσει.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάκος είχε αποβληθεί στα αποδυτήρια μετά το τέλος του επαναληπτικού με την Ντιναμό στην Τιφλίδα.

"Ντου" και ξύλο σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι!!

Λίγες μέρες μετά τη φονική συμπολοκή οπαδών στο Ηράκλειο, οι χούλιγκαν συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο... Επίθεση με ξύλα, σίδερα και πέτρες δέχτηκε λοιπόν το απόγευμα της Παρασκευής (9/9), σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι.
"Ντου" και ξύλο σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι
Συγκεκριμένα, ομάδα αποτελούμενη από 30-40 άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα επιτέθηκε σε σύνδεσμο που στεγάζεται σε διώροφο κτήριο στην οδό Δυρραχίου με πέτρες και διάφορα άλλα… πολεμοφόδια.
Ομως κάθε άλλο παρά απροετοίμαστοι πιάστηκαν όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σύνδεσμο καθώς, εκτός του ότι ανέβηκαν άμεσα στην ταράτσα του κτηρίου και από κει προσπαθούσαν να τους απωθήσουν, ήταν και πολλοί περισσότεροι, σχεδόν διπλάσιοι στον αριθμό.
Το «ντου» διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά, με τους… επιτιθέμενους να εξαφανίζονται μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να μπορούν να τους ελέγξουν (σ.σ αρχικά έφτασαν δύο μηχανές της ομάδας Ζ αλλά... δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη «μάχη»).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα νωρίτερα υπήρξε συμπλοκή κοντά στον σύνδεσμο, με άτομα να… μάχονται σώμα με σώμα. Από τις αρχές δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις.
Πηγή: sentra-goal.gr

Ποιος Νοβίτσκι; Ο Σβέτελμ!!

Οι Τούρκοι από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε. Κέιμαν και Νοβίτσκι έκαναν ζημιά, αλλά τη μεγαλύτερη την έκανε ο Φίλιπ Σβέτελμ, ο οποίος με 14 πόντους έδωσε στη Γερμανία τη νίκη με 73-67.

Ποιος Νοβίτσκι; Ο Σβέτελμ!

Πλέον, η ομάδα του Ντιρκ Νοβίτσκι θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης επί των Λιθουανών και νίκη των Τούρκων επί των Σέρβων για να προκριθούν ως τέταρτοι από τον πέμπτο όμιλο.
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν κακό. Ιδιαίτερα για τη Γερμανία. Οι Τούρκοι, πότε με τον Τούρκογλου και πότε με τον Ασίκ έβαζαν μερικούς πόντους, την ίδια στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε σπάσει τα καλάθια. Έτσι το 13-6 του πρώτου δεκαλέπτου υπέρ της Τουρκίας κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
Στο δεύτερο δεκαλεπτο, ο Νοβίτσκι βρήκε κάποια στιγμή ρυθμό ενώ αρκετά καλή δουλειά έκανε και ο Κέιμαν. 'Ετσι, το 22-14 με το οποίο προηγήθηκαν οι Τούρκοι, λόγω Ασίκ και Σαβάς, έγινε 26-22 στο τέλος του ημιχρόνου και αυτό γιατί Νοβίτσκι και Κέιμαν παρέσυραν και όλους τους υπόλοιπους και έτσι η Γερμανία μάζεψε τη διαφορά.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάφαρτζικ έδωσε βοήθειες στους δύο μεγάλους ΝBAer και με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν με τρεις πόντους 41-38. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τη Γερμανία μπροστά με 48-46, αλλά και τον Νοβίτσκι φορτωμένο με τρία φάουλ.
Κέιμαν και Νοβίτσκι ήταν και στο τέταρτο δεκάλεπτο οι πρωταγωνιστές της Γερμανίας, κάτι που φυσικά όλοι περίμεναν. Οι Γερμανοί, όμως, έφτασαν στο +9 (61-52), λόγω Σβέτελμ. Ο Γερμανός φόργουορντ με 3 (!) τρίποντα έβαλε την ομάδα του μπροστά και΄ανάγκασε τους Τούρκους να τρέχουν και να μην φτάνουν. Ο Ομέρ Ασίκ όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με συνεχόμενους πόντους νοήθησε ώστε η ομάδα του να μειώσει σε 63-60, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ο Σβέτελμ, όμως, με ακόμη ένα τρίποντο έκανε το 67-62 και φάνηκε να "καθαριζει" τους Τούρκους. Οι οποίοι, όμως, μείωσαν αρχικά σε 67-64 και στη συνέχεια με ένα δώρο του Λαμόνικα, που αντί για να δώσει φάουλ και τρεις βολές στον Σβέτελμ, έδωσε επιθετικό (!) στον Γερμανό φόργουορντ, μείωσαν σε 67-66. Στο τέλος, όμως, ο Νοβίτσκι ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και έδωσε τγη νίκη στην ομάδα του.
Δεκάλεπτα: 6-13, 23-26, 48-46, 73-67
Γερμανία: Μπένζινγκ, Χέρμπερ, Χάμαν 8, Σούλτσε, Σάφαρτζικ 10 (5ριμπ, 5ασ), Σβέτελμ 14 (4), Κέιμαν 20 (7ριμπ), Νοβίτσκι 19 (7ριμπ, 3ασ), Γιάγκλα 2.
Τουρκία: Ακιόλ, Πρέλτζιτς 7, Ονάν 6, Ιλιασόβα 4 (6ριμπ), Τουντσερί 3, Σαβάς 3, Ασίκ 19 (11ριμπ), Αρσλάν 5 (1ριμπ, 2ασ), Καντέρ 11 (3ριμπ), Τούρκογλου 9 (3ριμπ, 3ασ).
Πηγή: gazzetta.gr

«Αν δικαιωθεί ο Ηρακλής, ν’ αυξηθούν οι ομάδες»!

Την άποψη πως κακώς συνδέθηκε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ηρακλή με την τύχη του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα, εξέφρασε ο Γιώργος Σφυρής.
«Αν δικαιωθεί ο Ηρακλής, ν’ αυξηθούν οι ομάδες»!
Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το πρώην μέλος του Δικαστηρίου εξέφρασε την εκτίμηση πως ορθώς παίζουν στην πρώτη κατηγορία οι Αρκάδες.
Αφού έκανε λόγο, δε, για «δικονομικό πραξικόπημα» στην υπόθεση του «Γηραιού», τόνισε ότι -εφόσον δικαιωθεί και εξασφαλίσει άδεια- πρέπει ν’ αυξηθούν οι ομάδες για ν’ αγωνιστεί επίσης στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σφυρής:
Για τους λόγους της παραίτησής του και την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου στην υπόθεση του Ηρακλή: «Στην τρισέλιδη επιστολή παραίτησής μου εξηγούνται όλοι οι λόγοι. Θεωρώ ότι υπήρξε ένα δικονομικό πραξικόπημα, μια υπέρβαση δικαιοδοσίας από ένα κατώτερο δικαστήριο. Ήταν ένας σημαντικός λόγος. Ο δεύτερος ήταν επειδή είχα κατ’ επανάληψη ζητήσει συνάντηση με κάποιον παράγοντα της ΕΠΟ, διότι είχαμε δεχθεί κρίσεις, ύβρεις και δηλώσεις εναντίον μας (από ανθρώπους ΠΑΕ και παράγοντες) όσο ήταν σε εξέλιξη οι υποθέσεις.
Θα έπρεπε οπωσδήποτε να προστατευθεί το ανώτατο δικαστήριο. Αντίθετα, είχαμε δηλώσεις Φάκου που ενώ εκκρεμούσε η υπόθεση του Ηρακλή, έκανε εκτιμήσεις για το αν είμαστε αρμόδιοι. Αλίμονο αν μέσα από συνεντεύξεις ορίζουμε τη δικαιοδοσία δικαστηρίων.
Αν μιλάμε για ανώτατη αρχή αυτό είναι το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Το καταστατικό της ομοσπονδίας -που είναι «βίβλος»- αναφέρει πως ανώτατη αρχή είναι το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν αυτό δεν ήταν ανώτερο της Επιτροπής Εφέσεων, για ποιο λόγο αναφέρεται στο καταστατικό ως τέτοιο; Αν το Τακτικό δεν ήταν ανώτατο, τότε η όποια λειτουργία του θα περιοριζόταν σε γνωμοδοτικό ρόλο. Εμείς είμαστε Δικαστήριο, όχι συμβουλευτικός φορέας.
Στην υπόθεση του Ηρακλή δεν τηρήθηκε η ιεραρχία των οργάνων. Κι εν πάση περιπτώσει, αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αρμοδιότητα του Τακτικού, υπάρχει άρθρο του καταστατικού που αναφέρει ότι σε περιπτώσεις ασάφειας, αποφαίνεται το Δ.Σ. Για ποιο λόγο η επιτροπή πήρε όλη την υπόθεση στις πλάτες της και δεν την πήγε στο Δ.Σ;
Εφόσον έγιναν όλα αυτά, δεν μπορούσα να μείνω. Ο τρόπος που αντιμετωπιζόμασταν και δεχόμασταν πιέσεις από παράγοντες της ΕΠΟ ωθούσε την εξέλιξη -και έφτιαχνε κλίμα- για μια συγκεκριμένη κρίση. Θεωρώ ότι ο κ. Πιλάβιος έχει αγαθές προθέσεις».
Για τη (μη) σύνδεση των υποθέσεων Ηρακλή και Αστέρα: «Συνδέθηκε το πρόβλημα του Ηρακλή μ’ εκείνο του Αστέρα. Είναι λάθος το συμπέρασμα ότι η απόφαση η δική μας για τον Ηρακλή αφορά και τον Αστέρα. Αυτή τη στιγμή ο Αστέρας παίζει στη Σούπερ Λίγκα βάσει απόφασης του Δ.Σ. της, μετά την οποία υπεγράφη η προκήρυξη του πρωταθλήματος -η οποία εν συνεχεία υπογράφηκε από την ΕΠΟ. Άρα ορθώς παίζει στη Σούπερ Λίγκα. Αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός αυτός των υποθέσεων, κανείς δεν θα μιλούσε σήμερα για το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Για το ποια πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη του, η εξέλιξη: «Να αγωνιστούν όσες είναι σήμερα στη Σούπερ Λίγκα -με τη συμμετοχή και του Αστέρα. Σε περίπτωση, τώρα, που δικαιωθεί ο Ηρακλής από τα αρμόδια όργανα, να συνέλθει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και μέσω διαδικασιών αύξησης των ομάδων, να συμπεριληφθεί και ο Ηρακλής -εφόσον φυσικά περάσει πρώτα τη διαδικασία της αδειοδότησης.
Για την αρμοδιότητα του Διαιτητικού Δικαστηρίου: «Μην αξιολογείτε το Δικαστήριο μέσα από συνεντεύξεις και λεγόμενα τρίτων, αλλά βάσει των αποφάσεων που εκδίδει. Οι κανονισμοί έχουν κάποια ελλείμματα, αλλά όλα είναι γραμμένα. Όταν βγήκε η απόφαση για τον Ηρακλή, πήρε την τελευταία θέση. Η μόνη περίπτωση που αναφέρεται κάτι τέτοιο στον κανονισμό έχει να κάνει με ομάδες που δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν. Αυτό δεν υπήρχε, εφευρέθηκε. Οι νόμοι και οι ποινές που επιβάλλουν είναι ξεκάθαρες.
Θεωρώ ότι η ομοσπονδία είναι αδρανής. Αυτοδιοίκητο σημαίνει συγκοινωνούντα δοχεία. Πρέπει όταν υπάρχουν αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, αυτές πρέπει να εφαρμόζονται. Εδώ υπάρχει μια αδράνεια του προέδρου να εφαρμόσει τις αποφάσεις, μεταφέροντας έτσι το βάρος σε άλλα όργανα».
Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά εκτός η Φενέρ!!

Η Φενερμπαχτσέ έχασε πλέον κάθε ελπίδα για να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς σήμερα απορρίφθηκε και η έφεση της στο CAS.
Οριστικά εκτός η Φενέρ
Η απόφαση που βγήκε σήμερα το απόγευμα απέρριψε την ένσταση των πρωταθλητών Τουρκίας κι έτσι η Τραμπζονσπόρ θα λάβει οριστικά και αμετάκλητα μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ.
πηγή: sportdog.gr

"Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Ψηλά τα κεφάλια!"

Ο Ανδρέας Παντελή, μίλησε στο «Libero fm 107,4» και ζήτησε από τον κόσμο του Ηρακλή να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να δώσει βροντερό παρών στο αυριανό (10/09) συλλαλητήριο (στις 18.00 στο Κατσάνειο).
"Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Ψηλά τα κεφάλια!"
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αρχικά είπε: «Στις 20 του μήνα θα εκδικαστεί η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων. Η εξέταση της υπόθεσης, δεν νομίζω να μπορεί να γίνει πιο γρήγορα από τις 20 του μηνός. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν σχέση με αυτά της ΕΠΟ. Τα πολιτικά δικαστήρια κινούνται βάσει των άρθρων του Συντάγματος και όχι του ΚΑΠ. Αυτό που εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε και να αποδεχτεί το Δικαστήριο είναι πως το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι το ανώτατο».
Σε ερώτηση για το αν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, είπε: «Περιμένουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα στα πολιτικά δικαστήρια και μετά τις υπόλοιπες κινήσεις αφήστε τις σε εμένα. Υπόσχομαι πως θα κηνυγήσω όλους όσους έκαναν αυτά τα βρόμικα παιχνίδια στη πλάτη του Ηρακλή. Ο Ηρακλής θα γίνει ο πρωτοπόρος της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Κλείνοντας, ζήτησε από τον κόσμο του Ηρακλή: «Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Ψηλά τα κεφάλια. Δεν θέλω μιζέρια ούτε κλάματα, δεν κάναμε κάτι για να κλαίμε. Εμείς έχουμε μια ιστορία 103 χρόνων και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό να σκέφτομαστε όλοι. Βάσει της ιστορίας μας θα πρέπει όλοι μαζί να οργανωθούμε και να κινηθούμε. Θα πάμε, στην ΟΥΕΦΑ, στη ΦΙΦΑ, όπου χρειαστεί. Θα κάνουμε τα πάντα. Περιμένω τον κόσμο του Ηρακλή να είναι στο αυριανό (10/09) συλλαλητήριο. Εγώ θα είμαι εκεί, παρών στην πρώτη γραμμή», κατεληξε.
Πηγή: bluearena.gr

Τα κάνανε... μπάχαλο και τώρα δεν το αντέχουν!!

Οι υπεύθυνοι της Σούπερ Λιγκ έχουν... ξεπεράσει τον εαυτό τους! Ο νομικός εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής Γιάννης Οικονομάκης ανέφερε πως τα πράγματα έχουν τελματώσει και τόνισε πως η Λίγκα δεν αντέχει αυτό το... κουτσουρεμένο πρωτάθλημα!
Τα κάνανε... μπάχαλο και τώρα δεν το αντέχουν!
«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», τόνισε ο κ. Οικονομάκης μιλώντας στον Novasportfm 94.6.

Αναφορικά με την υπόθεση του Ηρακλή και το τι θα κάνει η Σούπερ Λίγκα σε περίπτωση που ο «γηραιός» δικαιωθεί, είπε: «Αν ο Ηρακλής πάρει άδεια από την ΕΕΑ, λάβει άδεια από την επιτροπή αδειοδότησης και υπάρξει απόφαση που υποχρεώνει τη Σούπερ Λίγκα, τότε θα παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, δεν αντιδικεί η Σούπερ Λίγκα με τον Ηρακλή… ούτε παίρνει θέση στην αντιδικία του με τον Αστέρα Τρίπολης».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Η Σούπερ Λίγκα δεν αντέχει αυτό το… κουτσουρεμένο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να αποδεχθεί περαιτέρω κουτσούρεμα. Οφείλουμε να προστατέψουμε ως θέαμα και ως προϊόν το ποδόσφαιρό μας. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Πρωτάθλημα με πέντε ή έξι αγώνες κάθε αγωνιστική! Και άλλωστε, πρέπει να σεβαστούμε και τη NOVA, με την οποία έχουμε συνάψει συμφωνία».

Για το… νομικό μπάχαλο και γιατί αυτό είναι τόσο περίπλοκο στο ποδόσφαιρο, δήλωσε: «Οι αρμοδιότητες είναι ασαφείς και αντιφατικοί. Ας πούμε, είναι μεγάλος γρίφος το αν το διαιτητικό δικαστήριο έχει αρμοδιότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφαση ενός νομικού. Εδώ που φτάσαμε, δεν πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες. Καμιά φορά, η ζωή εξελίσσεται και είναι δύσκολο για το νομοθέτη να προβλέψει τόσο ακραίες καταστάσεις, όπως οι φετινές».

Τέλος, σημείωσε: «Όπως τονίσαμε και στην ανακοίνωσή μας, στο τελευταίο Δ.Σ., βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εκκρεμούν οι υποθέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, αλλά και του Ηρακλή… και εδώ και στο CAS! Πρότασή μας είναι να καλέσουμε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία πρακτική λύση. Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν τελματώσει. Αν βρούμε, όμως, μία λύση, πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα…»

Χαλάει του Μεντί!!

Σε ναυάγιο οδηγείται η μεταγραφή του Φρεντερίκ Μεντί αφού την τελευταία στιγμή η πλευρά του Σενεγαλέζου μεσοεπιθετικού αξίωσε περισσότερα χρήματα.
Χαλάει του Μεντί!
Ο παίκτης έφτασε στην Αθήνα με τρεις μάνατζερ όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Gentikoule. Μάλιστα, η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη απέναντι στο Νίκο Μαχλά αφού με πολύ άσχημο τρόπο απαίτησαν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνήσει.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΟΦΗ ήταν τόσο εκνευρισμένος από την εξέλιξη των συζητήσεων με την πλευρά του Φρεντερίκ Μεντί που αποχώρησε νευριασμένος από το ξενοδοχείο!
“Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με τον Μεντί. Η πολιτική που ακολουθούμε είναι συγκεκριμένη, δεν αλλάζει και δεν δεχόμαστε κανέναν εκβιασμό” έλεγε ο Νίκος Μαχλάς!
Πηγή: gentikoule.gr

Πέταξε τις... μπηχτές του ο Μπλατ!!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, θυμήθηκε ξανά το περσινό παιχνίδι Ελλάδα-Ρωσία, στο οποίο είχε κατηγορήσει τους Έλληνες διεθνείς ότι ηττήθηκαν επίτηδες με στόχο να μη βρουν στο διάβα τους την Ισπανία, στο πλαίσιο του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.
Πέταξε τις... μπηχτές του ο Μπλατ
Τότε είχε επιτεθεί λεκτικά στην ελληνική αποστολή, χαρακτηρίζοντας την... κίνηση τους -να χάσουν ηθελημένα, όπως υποστήριζε- «ντροπή» και το ίδιο αλλά με διαφορετικό τρόπο, πράττει και τώρα. Μόλις την παραμονή του σημαντικού αυτού αγώνα -για την Εθνική Ελλάδος- ο Μπλατ μίλησε σε Ρώσους δημοσιογράφους και μιλώντας σε γενικότερο επίπεδο αρχικά τόνισε ότι «δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο και δεν θα το κάνουμε. Δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε. Πρέπει να αγωνιζόμαστε στο φουλ» για να δεχθεί ερώτηση που αφορούσε το ματς με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας.
Μετά από ερώτηση που δέχθηκε όμως περί του περσινού ματς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έκανε νέα διάλεξη περί.... ηθικής, λέγοντας ότι «Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Είναι διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές καταστάσεις. Προσπαθώ να το ξεχάσω. Γνωρίζω πολλούς Έλληνες παίκτες, τους σέβομαι και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έκαναν».
Τέλος, υποστήριξε πως αν του γίνει πρόταση θα ήθελε να συνεχίσει να κοουτσάρει την εθνική Ρωσίας μέχρι το 2018.
Πηγή: novasports.gr

Η απορία του Ντούντα...!!

Η Σερβία έχασε πολύ εύκολα από την Ισπανία με 84-59 και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όντας απογοητευμένος από την εμφάνιση των παικτών του, τους έθεσε προ των ευθυνών τους...
Η απορία του Ντούντα...
Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ανέφερε: "Η Ισπανία ήταν εμφανώς καλύτερη από  εμάς απόψε. Άξιζε τη νίκη. Η επιθυμία τους για τη νίκη ήταν απίστευτη. Είπα στους παίκτες μου στο  ημίχρονο, πως είναι  δυνατόν η Ισπανική ομάδα που αποτελείται από πρωταθλητές ΝΒΑ και  από πρωταθλητές Ευρώπης να μας σέβεται περισσότερο από ότι εμείς αυτούς;"
πηγή: sportdog.gr