Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος Νοβίτσκι; Ο Σβέτελμ!!

Οι Τούρκοι από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε. Κέιμαν και Νοβίτσκι έκαναν ζημιά, αλλά τη μεγαλύτερη την έκανε ο Φίλιπ Σβέτελμ, ο οποίος με 14 πόντους έδωσε στη Γερμανία τη νίκη με 73-67.

Ποιος Νοβίτσκι; Ο Σβέτελμ!

Πλέον, η ομάδα του Ντιρκ Νοβίτσκι θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης επί των Λιθουανών και νίκη των Τούρκων επί των Σέρβων για να προκριθούν ως τέταρτοι από τον πέμπτο όμιλο.
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν κακό. Ιδιαίτερα για τη Γερμανία. Οι Τούρκοι, πότε με τον Τούρκογλου και πότε με τον Ασίκ έβαζαν μερικούς πόντους, την ίδια στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε σπάσει τα καλάθια. Έτσι το 13-6 του πρώτου δεκαλέπτου υπέρ της Τουρκίας κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
Στο δεύτερο δεκαλεπτο, ο Νοβίτσκι βρήκε κάποια στιγμή ρυθμό ενώ αρκετά καλή δουλειά έκανε και ο Κέιμαν. 'Ετσι, το 22-14 με το οποίο προηγήθηκαν οι Τούρκοι, λόγω Ασίκ και Σαβάς, έγινε 26-22 στο τέλος του ημιχρόνου και αυτό γιατί Νοβίτσκι και Κέιμαν παρέσυραν και όλους τους υπόλοιπους και έτσι η Γερμανία μάζεψε τη διαφορά.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάφαρτζικ έδωσε βοήθειες στους δύο μεγάλους ΝBAer και με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν με τρεις πόντους 41-38. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τη Γερμανία μπροστά με 48-46, αλλά και τον Νοβίτσκι φορτωμένο με τρία φάουλ.
Κέιμαν και Νοβίτσκι ήταν και στο τέταρτο δεκάλεπτο οι πρωταγωνιστές της Γερμανίας, κάτι που φυσικά όλοι περίμεναν. Οι Γερμανοί, όμως, έφτασαν στο +9 (61-52), λόγω Σβέτελμ. Ο Γερμανός φόργουορντ με 3 (!) τρίποντα έβαλε την ομάδα του μπροστά και΄ανάγκασε τους Τούρκους να τρέχουν και να μην φτάνουν. Ο Ομέρ Ασίκ όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με συνεχόμενους πόντους νοήθησε ώστε η ομάδα του να μειώσει σε 63-60, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ο Σβέτελμ, όμως, με ακόμη ένα τρίποντο έκανε το 67-62 και φάνηκε να "καθαριζει" τους Τούρκους. Οι οποίοι, όμως, μείωσαν αρχικά σε 67-64 και στη συνέχεια με ένα δώρο του Λαμόνικα, που αντί για να δώσει φάουλ και τρεις βολές στον Σβέτελμ, έδωσε επιθετικό (!) στον Γερμανό φόργουορντ, μείωσαν σε 67-66. Στο τέλος, όμως, ο Νοβίτσκι ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και έδωσε τγη νίκη στην ομάδα του.
Δεκάλεπτα: 6-13, 23-26, 48-46, 73-67
Γερμανία: Μπένζινγκ, Χέρμπερ, Χάμαν 8, Σούλτσε, Σάφαρτζικ 10 (5ριμπ, 5ασ), Σβέτελμ 14 (4), Κέιμαν 20 (7ριμπ), Νοβίτσκι 19 (7ριμπ, 3ασ), Γιάγκλα 2.
Τουρκία: Ακιόλ, Πρέλτζιτς 7, Ονάν 6, Ιλιασόβα 4 (6ριμπ), Τουντσερί 3, Σαβάς 3, Ασίκ 19 (11ριμπ), Αρσλάν 5 (1ριμπ, 2ασ), Καντέρ 11 (3ριμπ), Τούρκογλου 9 (3ριμπ, 3ασ).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: