Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σκοτώσαμε το ...θηρίο!!

Ο Σωτήρης Γεωργίου από το Βίλνιους διαφωνεί με τους ..διθυράμβους και μας εξηγεί γιατί πρέπει να κρατάμε χαμηλά τους τόνους παρά την σημαντική νίκη με την Σλοβενία. «Ωραία η εθνική αλλά δεν σκοτώσαμε το ...θηρίο»!
Σκοτώσαμε το ...θηρίο!
Nαι τελικά είναι πραγματικότητα! Η Ελλάδα σκότωσε το θηρίο! Καθάρισε σαν ..αυγό όπως είπε και ένας συνάδελφος την Σλοβενία. Τεράστια νίκη άκουγα μετά, άθλος, θρίαμβος κλπ... Ο Παπανικολάου έβαλε δύο τρίποντα και τον ρωτούσαν πως τους ...μησε! Τελικά μάλλον δεν είμαι στο Βίλνιους... ! Μάλλον σε άλλο γήπεδο ήμουν! Μάλλον έγινα άσχετος! Μάλλον όμως μας δουλεύουν κάποιοι ή τελικά δουλεύουμε τους εαυτούς μας... Και μιλάω για μερικούς συναδέλφους, για προπονητές, για παίκτες, για οπαδούς , για φιλάθλους.
Κερδίζει η εθνική; Τους ..μησαμε! Χάσαμε από τα Σκόπια; Οι μισοί στήριξη του κερατά λες και έχουν πριμοδοτηθεί και οι άλλοι μισοί "δεν πάει άλλο, ντροπή, αίσχος"! Και μετά από όλα αυτά ψάχνουμε γιατί πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τι βλέπει και γιατί σκοτώνονται στα γήπεδα και γιατί και γιατί... Μέχρι και τους ...μησε ο Ζήσης διάβασα και άκουσα! Σόρι, αλλά δεν θα πάρω. Σόρι αλλά οι σοφοί στην ήττα λένε "κερδίσαμε, αλλά δεν έγινε κάτι και να δούμε τα λάθη μας" και στην ήττα "χάσαμε, αλλά έχουμε θετικά σημεία που πρέπει να δούμε για να κερδίσουμε την επόμενη φορά"!
*Λοιπόν για να τελειώνει το παραμυθι με την εθνικολατρεία για διάφορους λόγους , δεν σκοτώσαμε το θηρίο. Την..τρέντι Σλοβενία κερδίσαμε αλλά αυτό δεν μειώνει την νίκη μας. Αλλά δεν μας επιτρέπει κιόλας να ονειροβατούμε. Για όποιον βλέπει μπάσκετ η εθνικη μας στον όμιλο τον άλλο αν κέρδιζε ένα ματς με την Γερμανία και αν και αυτό, θα ήταν επιτυχία.
Απλά είμαστε τυχεροί βάση κλήρωσης και θα πετύχουμε και τον στόχο μας. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι για όσους δεν καταλαβαίνουν και τι διαβάζουν, απόλυτα ευχαριστημένος. Επειδή πήραμε το κρίσιμο χιαστί με την Κροατία που ήταν σαφώς δυσκολότερος αντίπαλος από την τωρινή αξιοθρήνητη Σλοβενία και σε ένα ματς χωρίς αύριο ενώ χτες και να χάναμε δεν άλλαζε κάτι. Επειδή η ομάδα αυτή έχει δουλέψει και επειδή αυτή η ομάδα έχει κατεύθυνση , χημεία και καλό κλίμα και πεθαίνει στο παρκέ!
Άρα για μένα τα παιδιά είναι επιτυχημένα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να βλέπουμε σωστά το μπάσκετ ή να υπερικτιμήσουμε τις δυνατοτητές τους. Και όπως μετά το κάζο με τα Σκόπια, είπα "δεν πειράζει, δεν άλλαξε κάτι, δεν ανησυχώ, προχωράμε", τα ίδια λέω και τώρα! Η απόδοση αυτής της ομάδας έχει ταβάνι αλλά ελπίζεις σαφώς πάντα στο καλύτερο επειδή έχεις φανέλα και εν πάση περιπτώση επειδη αθλητισμός είναι, ματς είναι και υπάρχει και το απρόβλεπτο.
Που πάντως δεν εμφανίζεται κάθε μέρα. Τα λέω αυτά από τώρα μην έρθει καμία στραβή και καμιά 20αρα σε κανένα ματς στην συνέχεια και αρχίζετε τα ανάποδα σχόλια! Ή μας καθαρίσει καμιά Ρωσία στο 5-8 και τους κράζουμε κιόλας! Μια χαρά πάει λοιπόν η ομάδα αλλά επαναλαμβάνω για να γίνεις καλύτερος δεν λες, "α τους καθαρίσαμε, πετάμε"! Θυμηθείτε τον Ομπράντοβιτς πως ρίχνει τους τόνους μετά από μεγάλες νίκες και πως ψάχνει τα λάθη που έχουν γίνει. Γι αυτό ο σέρβος κάθε χρόνο είναι και καλύτερος!
*Χτες λοιπόν τι είδαμε; Μια εθνική ομάδα χωρίς αγχος στην αρχή αλλά και γενικά να σουτάρει καλύτερα. Μια εθνική ομάδα συγκεντρωμένη πάλι στην αρχή να μπαινει με καλή ψυχολογία και δουλεμένη αφού ο Ζούρος και οι συνεργάτες του πάλι εξαφάνισαν με την τακτική τους τον ηγέτη του αντιπάλου, εν προκειμένω τον Λόρμπεκ. Τι είδαμε μετά ; Ομίχλη μετά το +15!
Μπλακ άουτ και πάλι που έχει λογική όπως έχουμε ξαναπεί γιατί είμαστε άπειρη ομάδα με μικρό ρόστερ και αν δεν ρισκάρεις με παγκίτες που μπορεί να βγει και χειρότερο πληρώνεις την κούραση. Ομως χτες έγιναν και λάθη. Το ροτέϊσον μεγάλωσε , ΟΚ δεν είναι τόσο κακό , αλλά η χημεία δεν μ άρεσε. Σε μια φάση για λίγο πάντως είχαμε στο παρκέ Ξανθόπουλο, Μπράμος, Παπανικολάου; Ποιός θα σκόραρε ; Εγώ;; Και καπάκι Μπράμος-Παπανικολάου αρκετή ώρα;
Αποτέλεσμα; Η ομάδα κολλημένη 7' με ένα καλάθι και πέντε άποντη. Αν είχαμε σοβαρό αντίπαλο δεν θα είχαμε καταλάβει τι έγινε! Όπως και με τον Καϊμακόγλου; Τι γύρευε τόση ώρα σε ένα ματς που δεν του πήγαινε και χτες ήταν παραφωνία; Συνδιάζοντας αντίπαλο, εικόνα συνολική και ατομικά, το +15 και μερικά στοιχεία ακόμα, δεν ηταν καλή η εθνική. Και δεν ήταν καλή καθώς δεν θα ξαναέχουμε εύκολα ή συχνά 9/17τρ και μάλιστα από πάικτες που δεν πρέπει να σουτάρουν παρά σπάνια!
Θα μου πείτε "μα τα εβαλαν"! Δηλαδή αν μετά το 27/100 βάλεις 9/17 συνίσταται επιτυχία;;; Απλή ερώτηση κάνω. Ε , ναι , κάποια μέρα και εμείς αν μπούμε που έχουμε μείνει χρόνια εκτός, κάτι θα βάλουμε! Δεν είναι λογική ένα στα πέντε ή και στα τέσσερα ματς να λες "τα έβαλα"! Βέβαια από την άλλη είναι μεγάλη επιτυχία να κερδίζει αυτή η ανανεωμένη και με λιγότερο από ποτέ ταλέντο εθνική, την Σλοβενία, έστω αυτή την Σλοβενία, δίκαια. Κρατάω και μερικά ακόμα στοιχεία.
Τρύπες στην άμυνα στην φροντ λάιν. Επίσης ο Κουφός χτες μπορούσε να κάνει πάρτι και έπαιξε μόλις 13'! Γιατί; Όπως και ο Φώτσης έπαιξε 15'. Εχω την εντύπωση ότι με Φώτση και Βασιλειάδη η εθνική μας που της ταίριαζε το δίδυμο αυτό χτες, θα έκανε περίπατο. Επίσης άκουσα και άλλα. Η Σλοβενία λέει που σάρωσε στο πρώτο όμιλο στην 1η φάση! Εκεί που έπαιζε πραγματικά με ..καφενεία σε σχέση με τις ομάδες του 1ου και 2ου ομίλου . Με ομάδες των 55-60π! Και επίσης κάτι ακόμα.
Οταν συγκρίνεις αμυντικές επιδόσεις κοιτάς και τον αντίπαλο. Δηλαδη στους άλλους ομίλους πλην του 4ου στην 1η φάση, ίδιες επιδόσεις θα είχαμε; Πλάκα κάνομε;Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει τρομερή δουλειά στην άμυνα. Χτες κρατάμε και τον μαχητικό Μαυροειδή στον ρόλο του, τα 2τρ του Παπανικολάου και σε κρίσιμο σημειο (και ας έκανε αιρ μπολ μετά) που δείχνουν ότι πρέπει να σουτάρει όταν είναι ελέυθερος . Μόνο τότε όμως. Για τον Ζήση δεν έχω να πω κάτι. Είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες μας και δεν αποτελεί κανένα επίτευγμα η εμφανισή του εκτός αν τον ..ισοπεδώσαμε και μας φάνηκε περίεργο που ήταν θετικότατος! Αυτός πρέπει να είναι ο πραγματικός Ζήσης που και τα σουτ χτες που δεν του βγήκαν ήταν σωστά.
*Αυτά και προχωράμε. Πλέον μπορούμε να χτυπήσουμε τους ρώσους για την 1η θέση. Για να βρούμε Σερβία ή Τουρκία που έχουμε ένα 25-30% να διεκδικήσουμε το ματς. Και την μπόμπα. Αφού δεν υπάρχει άγχος. Αλλιώς θα έχουμε πάλι την ευκαιρία του στόχου μας που είναι το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά. Η Ρωσία δεν με τρομάζει και ας δείχνει σε φόρμα. Σαφώς είναι καλύτερη από την Σλοβενία, αλλά σε κανένα σημείο δεν την φοβόμαστε!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: