Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ο Κουφρέ στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ



Ο Λεάντρο Κουφρέ Παρότι αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά και σήμερα απέκτησε τον Λεάντρο Κουφρέ. Ο Αργεντινός μπακ υπέγραψε διετές συμβόλαιο και οι αποδοχές του θα είναι 650.000 ευρώ το χρόνο. "Νιώθω και πάλι πιτσιρίκος 17 ετών, σα να υπογράφω συμβόλαιο για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων της Ντιναμό, που πίστεψαν σε μένα", δήλωσε ο 30χρονος άσος που θα είναι συμπαίκτης του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην ομάδα του Ζάγκρεμπ.

Ο Κουφρέ έγινε γνωστός στην Ευρώπη στο διάστημα που αγωνίστηκε στη Ρόμα (2002-2006), στη Σιένα ως δανεικός (2002-2003) και στη Μονακό (2006-2008). Μετά το αποτυχημένο πέρασμα από τη Χέρτα Βερολίνου (μόλις 9 συμμετοχές σε όλη την περσινή περίοδο), στις 19 Ιουλίου επέτρεψε στην πατρίδα του και τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, στην οποία έκανε τα πρώτα του "βήματα".

Ομως, την περασμένη Κυριακή (16/8) επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιο που -μόλις λίγες ημέρες πριν- είχε υπογράψει. Η Χιμνάσια δέχθηκε, ο Κουφρέ έμεινε ελεύθερος και λίγα 24ωρα μετά πέταξε στο Ζάγκρεμπ για να παρουσιαστεί επισήμως από τη νέα του ομάδα!

Παρουσίασαν τους "νέους" και τις φανέλες


Ο Ντίκα με τη φανέλα του Ηρακλή Παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Αντώνη Ρέμου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των νέων ποδοσφαιριστών της ομάδας, όπως και της νέας σειράς αγωνιστικής φανέλας του Ηρακλή για την περίοδο 2009 - 2010.

Παρουσιάστηκαν λοιπόν, οι Νικολέα Ντίκα, Σαμουέλ Ντάλα Μπόνα, Βίκτορ Ιακόμπ, Μάουρο Μιλάνο,Σαρμπέλ Τούμα, Ιβάν Μπόσνιακ, Ματίας Λέκι, Στέλιος Ηλιάδης, Γιώργος Κατσικάς και Πασχάλης Βουτσιβάς, ενώ ο Νούνο Πιλότο που πρόσφατα χειρουργήθηκε απουσίαζε στην Πορτογαλία.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της επίσημης σειράς αγωνιστικής φανέλας για τη νέα περίοδο, την οποία ετοίμασε η χορηγός εταιρεία αθλητικής ένδυσης του Ηρακλή. Η πρώτη φανέλα είναι η (παραδοσιακή) μπλε, η δεύτερη, ακριβώς αντίθετου χρωματισμού από την πρώτη, είναι λευκή, και η τρίτη φανέλα, όπως υποχρεούνται όλες οι ομάδες, είναι ουδέτερου χρωματισμού (εκτός του επίσημου χρωματισμού του συλλόγου) και επελέγη το πορτοκαλί χρώμα, σε συνδυασμό με μπορντό και μπλε στοιχεία.

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η Χέρενφεν

Χωρίς τον Σουηδό μέσο, Βίκτορ Ελμ, έφθασε στις 3.30 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Χέρενφεν, ενόψει του αυριανού αγώνα της με τον ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα Λιγκ. Την ολλανδική ομάδα συνοδεύουν και περίπου 80 φίλοι της, ενώ αύριο στο γήπεδο της Τούμπας θα δώσουν το «παρών» και μερικοί ακόμη Ολλανδοί που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη. Η ολλανδική ομάδα θα προπονηθεί στις 8 στο γήπεδο της Τούμπας. Κατά την άφιξη της ομάδας της Χέρενφεν, ο ελληνικής καταγωγής επιθετικός της, Μίχαλ Παπαδόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός και από συγγενικά του πρόσωπα, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στην Θεσσαλονίκη και έχω δηλώσει πως συμπαθώ τον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα ο καθένας θα προσπαθήσει για το καλύτερο για την ομάδα του». Πηγη Μετροσπορ

Ο Δαλούκας σφυρίζει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός!

daloukasssss.jpgΟ Γιώργος Δαλούκας θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ! Ο Βασίλης Παμπορίδης θα διευθύνει το Σάββατο την αναμέτρηση του Παγκρητίου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εργοτέλη, ενώ ο Ντάκος είναι ο διαιτητής του Πανιώνιος-ΠΑΟΚ.




Βοηθοί του θα είναι οι Ακρίβος και Βασιλειάδης. Ο Β. Παμπορίδης θα σφυρίξει στο Εργοτέλης-Παναθηναϊκός, ενώ ο Ντάκος θα διευθύνει το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι διαιτητές της πρεμιέρας:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Δαλούκας Γ.
Βοηθοί: Ακρίβος, Βασιλειάδης

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Ντάκος
Βοηθοί: Πάνου, Παπαχαραλάμπους

Πανθρακικός-Ηρακλής

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης
Βοηθοί: Τρύφων, Γκάγκας

Λεβαδειακός-Νέα Καβάλα

Διαιτητής: Κάκκος
Βοηθοί: Τρύφωνας, Σωτηρόπουλος

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα

Διαιτητής: Κύρκος
Βοηθοί: Γούκος,Μπαλτάς

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Παμπορίδης
Βοηθοί: Δάλλας, Τάτσης

Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Παπασταμάτης
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Καρατζίκας

Άρης-Ατρόμητος


Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Φαντόπουλος, Ευθυμιάδης

Σάντος: "Νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ"


Από τη συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος πριν το πρώτο παιχνίδι με την Χέρενφεν Τη νίκη με μηδέν παθητικό στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Χέρενφεν θέλει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, και αυτό επεσήμανε στις δηλώσεις του, ενόψει του πρώτου αγώνα με την ολλανδική ομάδα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

«Σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με τη Βαλερένγκα, η ομάδα μου θα είναι καλύτερη σε αρκετούς τομείς. Βέβαια, εννοείται ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να διορθώσουμε και ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Νομίζω, πάντως, ότι η ομάδα, παρόλο που δεν είναι ακόμα στο 100%, θα είναι έτοιμη αύριο και θα φτάσει στη φόρμα που πρέπει, για να διατηρηθεί έτσι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος» είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο κ. Σάντος συμπλήρωσε: «Κάποιους ποδοσφαιριστές δεν θα τους έχουμε στη διάθεσή μας για διάφορους λόγους, αλλά ξέρουμε και κατανοούμε ότι και αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου, μπορεί να συμβεί. Θα προτιμούσαμε να τους είχαμε όλους στη διάθεσή μας, για πολλές εναλλακτικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν θα ανταποκριθούν πάρα πολύ καλά. Όποιοι κι αν είναι. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, γνωρίζουν πλέον επαρκώς τον αντίπαλο, ξέρουμε και ως ομάδα τι πρέπει να κάνουμε. Όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες έχουν μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα για το ματς αυτό. Θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, θα κάνουν ένα καλό παιχνίδι και έχοντας υπόψη τους ότι δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά μια προκριματική φάση, το πρώτο από τα δύο παιχνίδια. Είναι διαφορετικό σε σχέση με τον Πανιώνιο. Είναι διαφορετικές διοργανώσεις εντελώς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ματς, αύριο το πρώτο ημίχρονο, μετά το δεύτερο ημίχρονο στην Ολλανδία. Ενώ το πρωτάθλημα είναι μια πρόβα μακράς διαρκείας. Για μας είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, για να μπορέσουμε μετά στην Ολλανδία να κάνουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να περάσουμε. Το θέλουμε πάρα πάρα πολύ».

Ερωτηθείς σχετικά με το πως θα παίξει στον αυριανό αγώνα ο κ. Σάντος είπε: «Δεν μπορώ να πω, τα έχω πει στους παίκτες μου. Εχουμε μελετήσει όσο καλύτερα μπορούσαμε τις τελευταίες ημέρες τον αντίπαλο, για να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία στο παιχνίδι του και ταυτόχρονα να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πιο δυνατά του, αυτά που πρέπει να προσέξουμε. Στο ότι η Χέρενφεν έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της πρέπει να αντιπαραβάλλουμε την ομάδα μας, τις δυνατότητες μας και τη σκέψη μας ως ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρξουν στιγμές που οι γραμμές θα είναι μακριά η μία από την άλλη». Σε άλλη ερώτηση για το ποιο αποτέλεσμα θα ήθελε αύριο, ο κ. Σάντος τόνισε: «Σίγουρα η νίκη, χωρίς να δεχτούμε γκολ».

Την Τετάρτη έγινε αντικατάσταση στη λίστα των 22 παικτών που έχουν δηλωθεί στην UEFA από τον ΠΑΟΚ για τους δυο αγώνες με τη Χέρενφεν. Ετσι την θέση του τραυματία Μίροσλαβ Σνάουτσνερ παίρνει ο Ματίας Βερόν. Για την προσθήκη αυτή του Ρικάρντο Ματίας Βερόν στο ρόστερ, ο κ. Σάντος σχολίασε στις σημερινές δηλώσεις του: «Ο Βερόν μπαίνει στην 22άδα, λόγω των πολλών τραυματισμών που είχαμε. Δεν μπορεί να έχουμε παίκτες που δεν θα παίξουν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, καλύτερα να έχουμε κάποιον που θα μπορεί να αγωνιστεί».

Για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του και την προφορική συμφωνία του με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Το είχα πει ότι θα βρισκόταν η κατάλληλη στιγμή για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος θεώρησε ότι ήρθε η στιγμή αυτή για να μου θέσει το θέμα, συζητήσαμε, φτάσαμε σε μια συμφωνία και πλέον αρχίζει ένας νέος κύκλος».

Τσιάρτας vs... φαντασμάτων!

billtsart.jpgΠοιος άκουσε τον Βασίλη Τσιάρτα και δεν τον φοβήθηκε. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στην Ένωση και στην ουσία... φωτογράφισε χωρίς να κατονομάσει ως υπεύθυνο της κατάστασης τον Ντέμη Νικολαϊδη! « Υπάρχουν φαντάσματα» είπε μεταξυ αλλων




Αναλυτικά τι είπε ο Τσιάρτας, μιλώντας στον Sentra 103,3


Για την παραχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ:

«Πολύ απλά στο ποδόσφαιρο όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται. Ομάδες όπως η Λίβερπουλ θα προκαλούσαν οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να πάει. Σίγουρα ο Κυργιάκος ήθελε να αρπάξει τη μοναδική ευκαιρία που έχει και να γίνει μέλος της. Είναι παίκτης που ο σωματότυπος και το στιλ παιχνιδιού του, ταιριάζουν στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Στην Αγγλία υπάρχουν δυνατότεροι αντίπαλοι απ' ότι στη Σκωτία όμως ταιριάζουν ως στιλ τα δύο πρωταθλήματα. Υπάρχει βέβαια διαφορά ποιότητας.

Η Λίβερπουλ δείχνει τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία, με πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Θα εξαρτηθεί και από τον ίδιο αν θα καθιερωθεί και αν θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις. Οι απαιτήσεις τώρα είναι πολύ μεγαλύτερες από όποια άλλη ομάδα έχει παίξει μέχρι τώρα ο Κυργιάκος».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σωτήρη Κυργιάκου για παραμονή του στην ΑΕΚ:


«Μέχρι να προκύψει μια τέτοια πρόταση ισχυροποιείς και αναφέρεις αυτό που είσαι. Αφού δεν υπήρχε πρόταση λογικό ήταν να λέει ανήκω στην ΑΕΚ και έχω άλλα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο».

Για τον αντικαταστάτη του Κυργιάκου:

«Σε δώδεκα μέρες κλείνει η μεταγραφική περίοδος. Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Τα περιθώρια για την ΑΕΚ να αντικαταστήσει τον Κυργιάκο στενεύουν. Στην αγορά δεν υπάρχει η διαθεσιμότητες του Ιουνίου ή του Ιουλίου. Τώρα ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα. Από οικονομικής πλευράς είναι ένα καλό ντιλ.

Η ΑΕΚ παίρνει τρία εκατομμύρια ευρώ και γλιτώνει και τα χρήματα του συμβολαίου του Κυργιάκου. Αρα κερδίζει περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ. Δεν ξέρω αν η πολιτική της ομάδας είναι αυτή. Είδαμε και τον Ριβάλντο να φεύγει στο τέλος και η ΑΕΚ έδωσε πολλά λεφτά για να πάρει τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν είναι Ριβάλντο. Μέσα στη χρονιά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά σε αυτή την κίνηση».

Για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη παραχώρηση:

«Ψάξτε ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα πράγματα. Είναι αγοραπωλησίες που χρίζουν έρευνας. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από κάποιον που αγαπάει την ομάδα. Σκέφτεται ότι έχει δύσκολο ματς μπροστά της και μένουν μόλις δώδεκα μέρες για τις μεταγραφές. Ξέρουμε ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση και ξαφνικά φεύγει παίκτης, τον οποίο ο προπονητής έχει βασικό και τώρα πρέπει να τρέξει να τον αντικαταστήσει.

Και δεν ξέρουμε τι θα βρεθεί αυτή τη στιγμή. Εγώ πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν φαντάσματα πάνω από την ΑΕΚ που κινούν τα νήματα. Κάποια σκιά δεν έχει φύγει σίγουρα. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει ποιος δάκτυλος δημιούργησε αρνητικές καταστάσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για να μην ορθοποδήσει η ομάδα».

Για το αν θεωρεί ότι πίσω από την πώληση κρύβεται ο Ντέμης Νικολαΐδης:

«Δεν ξέρω κάποιον συγκεκριμένα. Ακούω πολλές φορές να υπάρχουν αμφιβολίες αν τις μετοχές τις έχουν αυτοί που τις έχουν. Το ερώτημα πλανάται εδώ και καιρό στον κόσμο. Λογικά ο κόσμος είναι δύσπιστος. Λογικό είναι ο κόσμος καθώς δεν βλέπει την ομάδα να προχωράει μπροστά. Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά και ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ποιός κίνησε όλη τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι που συζητείται όλο το καλοκαίρι. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δεν χρειάζεται να το πω εγώ».

Τι θα έπρεπε να κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ:

«Αυτή τη στιγμή ήρθε μια πρόταση. Μια σοβαρή ομάδα ρωτάει τον προπονητή. Τι κάνουμε; Εύλογα ο προπονητής, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της μετακίνησης και γνωρίζοντας ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, λέει ναι. Όμως λέει περιμένετε να βρω τον αντι-Κυργιάκο και μετά προχωρείστε. Ο παίκτης πήγε στην προπόνηση, χαιρέτησε κι έφυγε και ο προπονητής έχει αύριο δύσκολο ματς, την Κυριακή δυσκολότερο και την άλλη εβδομάδα τη ρεβάνς.

Ο προπονητής δεν ξέρει αν θα αντικατασταθεί συγκεκριμένος παίκτης. Αντιλαμβάνεστε την προχειρότητα της διαχείρισης και πόσο εκτεθειμένος είναι ο προπονητής. Δεν μπορεί να δέχεται τα πυρά ο Μπάγεβιτς. Δεν λέω να μην γινόταν το ντιλ. Όμως δίνεις περιθώριο στον προπονητή. Αν ήμουν Μπάγεβιτς θα έλεγα να τον αντικαταστήσουμε πρώτα και μετά να προχωρήσουμε».

Για την επόμενη ημέρα:

«Δεν είμαι στη διοίκηση για να πω τι λέει η επόμενη μέρα. Τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ προπονητή και διοίκησης και αν είναι υπέρ, ή κατά της ομάδας. Κάνω ένα απλό ερώτημα. Λέει ο Μπάγεβιτς ότι θέλω τον κ. Ασημακόπουλο γιατί αυτόν πιστεύω. Η διοίκηση λέει όχι γιατί δεν έχει χρήματα. Τι γίνεται τότε; Θα πάνε σε λύσεις-μπαλώματα;

Δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Με αυτή τη μετακίνηση φαίνεται πως δεν υπάρχει καλή συνεργασία. Κοιτάμε να βάλουμε στο ταμείο χρήματα, αλλά έχουμε έτοιμη την εναλλακτική λύση. Σκεφτείτε τι διαφορετική αισθητική θα είχε, αν υπήρχε έτοιμη η λύση. Τώρα η ΑΕΚ καλείται να τρέξει, να βρει -αν θα βρει- λύση. Τελείως διαφορετικά πράγματα».

Για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι ανάλογο με άλλον παίκτη:

«Θα πρέπει μέχρι τις 31 Αυγούστου να χάσουν όλοι τον ύπνο τους γιατί μπορεί να έρθει πρόταση και για άλλον ποδοσφαιριστή. Κάπου τα πράγματα μπερδεύονται. Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος του γιατί είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, ο κ. Καινούργιος μέχρι στιγμής προσπαθεί με τις υποδείξεις του να φέρει παίκτες που χρειάζεται ο προπονητής στην ομάδα. Καλό θα είναι να ξέρει ο κόσμος ότι κοιτά να ενισχύσει την ομάδα. Κάποιοι άλλοι λειτουργούν αντίθετα και η ομάδα αποδυναμώνεται. Έτσι δημιουργείται τεράστια ανασφάλεια που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει».

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει δόλος:

«Μιλούν τα γεγονότα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δεδομένο. Με βάση αυτό αναλύουμε τι έγινε. Χρησιμοποιούν κάποιοι ως ασπίδα τον Μπάγεβιτς. Αυτή τη στιγμή δεν θα πω ότι υπάρχει δόλος. Οτι δεν υπάρχει συνεργασία είναι ηλίου φαεινότερο. Και οι πιο βλάκας μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα έξυπνος. Ρωτήστε τη διοίκηση τι συμβαίνει».

Για τη στάση του Ντούσαν Μπάγεβιτς:

«Είναι τυχερή η σημερινή διοίκηση που έχει τον Μπάγεβιτς, ο οποίος αν και έχει αμφισβητηθεί δείχνει με τον τρόπο του πόσο αγαπά την ΑΕΚ,. Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε σηκωθεί να φύγει. Η αγάπη που έχει γι' αυτή την ομάδα τον κρατά. Καλό θα είναι όσοι τον αμφισβήτησαν να σβήσουν την παραμικρή αμφιβολία και να καταλάβουν ποιος πραγματικά θέλει να πάει την ομάδα μπροστά.

Στον βαθμό που μπορεί να προετοιμαστεί η ομάδα και με δεδομένη την απώλεια του Κυργιάκου, ο Μπάγεβιτς κοιτάει τι θα αντιμετωπίσει. Εγώ δεν έχω βρεθεί στη θέση του προπονητή για να σας πω αν θα έφευγα. Πάντως δεν θα πρέπει κάποιοι να στηρίζονται στην υπέρμετρη αγάπη του για την ομάδα».

Κυρίαρχος του «παιχνιδιού» η Λέσχη Φίλων Άρη

Διευρύνεται -ολοένα και περισσότερο- ο θεσμικός ρόλος της Λέσχης και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα η πόρτα για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο η ιδέα του Ενιαίου Άρη. Όπως πλέον διαμορφώνεται η κατάσταση, εκτός από τα διοικητικά της ΠΑΕ, στα οποία το κορυφαίο όργανο έπαιζε μέχρι τώρα καθοριστικό ρόλο, από σήμερα θα ορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τις τύχες τόσο της ΚΑΕ όσο και του ΑΣ αφού θα μπορεί να παρεμβαίνει -νόμιμα- στις εξελίξεις.
Κατά μια έννοια η Λέσχη γίνεται απόλυτος κυρίαρχος ,ενώ κατά μία άλλη μπορούμε να πούμε ότι η Λέσχη μετατρέπεται σε ασπίδα προστασίας και των τριών τμημάτων(του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του ερασιτέχνη).
Για να οδηγηθούμε όμως σε αυτές τις σημαντικές εξελίξεις χρειάστηκε να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα από την ηγεσία της Λέσχης, σε συνεργασία πάντα με τα δύο προαναφερόμενα προεδρεία.
Χτες, απλά, το θέμα έκλεισε και τυπικά αφού εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού του πιο σημαντικού φορέα της «κιτρινόμαυρης οικογένειας», ο οποίος από δώ και στο εξής θα επεμβαίνει ως «ο αποκλειστικός θεματοφύλακας» και θα εμπλέκεται σε όλες τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται στα τρία τμήματα του Άρη

Κυρίαρχος του «παιχνιδιού» η Λέσχη Φίλων Άρη

Ο Τίμοθι Μπάρτον νέος ιδιοκτήτης της Μπάρι


Το σήμα της Μπάρι Αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς η Μπάρι, η οποία από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στο Καμπιονάτο. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, επήλθε προκαταρκτική συμφωνία για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου στον Αμερικανό Τίμοθι Μπάρτον.

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Μπάρτον πλήρωσε 25 εκατ. ευρώ για να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου που εδρεύει στη νότια Ιταλία. Η Μπάρι αλλάζει ιδιοκτήτη μετά από 26 χρόνια, στα οποία καθοδηγήθηκε από τον Βιτσέντσο Ματαρέζε. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Μπάρτον θα αναλάβει την πλήρη κατοχή του πλειοψηφικού πακέτου στις 31 Οκτωβρίου.

Η Μπάρι επανήλθε εφέτος στα σαλόνια της Serie A μετά από απουσία οκτώ ετών και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Ιντερ.

Το ΜΠΑΜ με Beynié η Δόξα

Μεγάλη μεταγραφή ετοιμάζει η Δόξα Δράμας. Η διοίκηση των μαυραετών είναι ένα βήμα πριν την ανακοίνωση του 22άχρονου Γάλλου αμυντικού μέσου Romain Beynié ο οποίος ανήκει στην Λυών. Οι μαυραετοί έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με τους πρώην πρωταθλητές Γαλλίας για τον δανεισμό του παίκτη,κίνηση η οποία αναμένεται να ενθουσιάσει και άλλο το φίλαθλο κοινό της Δράμας.
Ο νεαρός είχε μια γεμάτη χρονιά την περσινή χρονιά με την A.F.C. Tubize Βελγίου όπου αγωνιζόταν και πάλι με τη μορφή δανεισμού.
Εντωμεταξύ η διοίκηση των Δραμινών ανακοίνωσε ότι εχουν δωθεί 619 εισιτήρια διαρκείας.


Επιμέλεια : Κώστας Δουλγέρης

Ο Μίτσελ Σαλγκάδο στην Μπλάκμπερν


Μιτσέλ Σαλγκάδο Στην Αγγλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίτσελ Σαλγκάδο, την απόκτηση του οποίου για δύο χρόνια ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκηση της Μπλάκμπερν. Ο 33χρονος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνιζόταν την τελευταία δεκαετία.

Ο Ισπανός άσος, ο οποίος έχει φορέσει 53 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ρόβερς. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας.

Ο Σαλγκάδο θα επιστρέψει στην Ισπανία, προκειμένου να αγωνιστεί τη Δευτέρα στην αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ για το τρόπαιο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η οποία θα αποτελέσει το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη «βασίλισσα»

Ανακοίνωσε Παβίσεβιτς η Καβάλα


Σάβο Παβίσεβιτς Μία ακόμα μεταγραφή ξένου παίκτη, που έχει συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Καβάλα. Συγκεκριμένα απέκτησε τον διεθνή Μαυροβούνιο δεξιό μπακ, Σάβο Παβίσεβιτς, ο οποίος κατά την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στην Γερμανία με την φανέλα της Κότμπους.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "H PUMA ΠΑΕ Καβάλα ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου διεθνή, Μαυροβούνιου αμυντικού Σάβο παβίσεβιτς και πρώην παίκτη της Γερμανικής ομάδας Κότμπους, για τα επόμενα τρία (3) χρόνια".

Ο Παβίσεβιτς έχει γεννηθεί στις 12/11/1980 και έχει ύψος 1.86. Εχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στις Βοϊβοντίνα Νόβισαντ, Χάιντουκ Κούλα, Νιέγκος, Τεκστίλατς και Μπάκα Τόπολα.

Από κει και πέρα, δημοσιεύματα από την Αργεντινή θέλουν την Καβάλα να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μαουρίτσιο Σπερντούτι ως δανεικό από την Νιούλες Ολντ Μπόις. Παράλληλα φήμες θέλουν τους Μακεδόνες να είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Ιωνικό για τους Ονουάτσι, Οικονόμου.

TENORIO !..Στοίχημα....


Την καλησπέρα μου στην παρέα ....

Miα μικρή αναφορά σε μερικά σημερινά σημεία....

Ημέρα Τσάμπιονς Λιγκ καί σήμερα, αλλά εγώ πρωσοπικά
δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τα παιχνίδια αυτά...

Αν σας είναι γνωστό είμαι λάτρης των πρωταθλημάτων
καί εκεί εστιάζω την προσοχή μου...

Στη β Σουηδίας η προσοχή μου όπου θα ρισκάριζα μερικά ψιλά
για τα διπλά των...

Νόρκεπινγκ και Ασιρίσκα...

Προβάδισμα στο διπλό της Νότς-Κάουντι στη 2η Αγγλίας

Προβάδισμα και στο διπλό της ανεβασμένης ψυχολογικά
Τ'οτεναμ προερχόμενη απο την μεγάλη νίκη επί της
Λ'ιβερπουλ....

Απουσιούλες για την Τότεναμ σήμερα , πίο σοβαρές νομίζω είναι
της Χάλ... στο 1,95 εκτός( οππάπ ) η Τότεναμ....

καλά να περνάτε...τα σέβη μου ΤΕΝΟRIO....

Ξεχωρίζει το Λιόν - Αντερλεχτ


Το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ....... Μπορεί τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων να είναι στραμμένα στο μεγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο όμως την Τετάρτη γίνονται ακόμα τέσσερα αρκετά σημαντικά παιχνίδια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αναμέτρηση της Λιόν με την Αντερλεχτ ξεχωρίζει φυσικά από τις υπόλοιπες.

Στις 21:45 παίζουν επίσης στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ με την Μακάμπι Χάιφα σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Αμφίρροποι αναμένεται να είναι και οι αγώνες της Βέντσπιλς απέναντι στην Ζυρίχη και της Λέφσκι Σόφιας κόντρα στην Ντέμπρετσεν.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 19 Αυγούστου

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) Novasports 3
Βέντσπιλς (Λετονία)-Ζυρίχη (Ελβετία)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) Novasports 7
Λιόν (Γαλλία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο) Νοvasports 2

Σουίτες αξίας 240.000 ευρώ!


Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο... Περίπου 240.000 ευρώ ξόδεψαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά προκειμένου να αγοράσουν υπερπολυτελέστατες σουίτες στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", όπως αναφέρει την Τετάρτη η ισπανική εφημερίδα "Sport". Φυσικά μπορεί το ποσό να ακούγεται τεράστιο για τον απλό κόσμο όμως για τους δύο σούπερ σταρ της "βασίλισσας" σίγουρα μιλάμε για... ψίχουλα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι πρόσφατα ο Κριστιάνο προχώρησε στην αγορά ενός νέου πανάκριβου αυτοκινήτου! Ετσι πλέον τα διάσημα μοντέλα, που κατά καιρούς περνάνε από την... αγκαλιά του Πορτογάλου αστέρα, θα μπορούν να απολαμβάνουν τις βόλτες τους με το υπερσύγχρονο Audi R8 5.2 FSI Quattro και φυσικά να παρακολουθούν τους αγώνες της Ρεάλ από τις σουίτες, ιδιωτικής χρήσης του Ρονάλντο.

Ο Ντε Μπλέεκερε σφυρίζει την Εθνική στην Ελβετία


Φρανκ Ντε Μπλέεκερε Ο Βέλγος Φρανκ Ντε Μπλέεκερε ορίστηκε να σφυρίξει την καθοριστική αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας στην Βασιλεία απέναντι στην Ελβετία στις 5 Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Βοηθοί του θα είναι οι Πίτερ Χέρμανς, Βάλτερ Βρόμανς και τέταρτος διαιτητής ο Πολ Αλερτς.

Ο 43χρονος διαιτητής έχει διευθύνει στο παρελθόν άλλες δύο φορές το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το 2003 στη νίκη με 1-0 επί της Ουκρανίας και το 2005 στην ήττα με 0-1 από τη Δανία.

Απίστευτες καταγγελίες από τον Ριπέρ


Ο Ριπέρ σε προσπάθειά του... Ο Γκιγιόρμ Ριπέρ δεν πρόκειται να φορέσει τελικά την φανέλα της Καβάλας και όπως ο ίδιος δήλωσε σε γαλλικά ΜΜΕ οι λόγοι που δεν θα γίνει αυτό είναι γιατί ουσιαστικά... εκβιάστηκε από την διοίκηση της ομάδας. Μάλιστα τόνισε ότι θα προσφύγει και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου παίκτη: "Μια εβδομάδα αφού υπέγραψα με την ομάδα υπήρχε φιλικός αγώνας. Σε επικοινωνία που είχα με τον σύνδεσμο των Γάλλων ποδοσφαιριστών έμαθα ότι δεν λήφθηκε κανένα συμβόλαιο, έτσι με τη σειρά μου είπα στην ομάδα πως αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία δεν θα αγωνιστώ.

Την ημέρα του αγώνα ο γιος του πρόεδρου μου είπε να μην ανησυχώ και πως αν ήθελα θα μπορούσαμε να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο. Λίγες μέρες μετά είπα στον μεταφραστή μου να πει στον πρόεδρο πως φεύγω αν δεν διευθετηθεί το θέμα.

Μόλις το έμαθε προσπάθησε να με πείσει να πάω στα γραφεία στην Αθήνα για να βρούμε μια λύση, μάλιστα μου είπαν πως θα μου δώσουν χρήματα για να μην βγάλω προς τα έξω την ιστορία.

Τα ξημερώματα ήρθαν στο δωμάτιο μου και μου είπαν να μην φύγω, μου είπαν μάλιστα πως θα καλέσουν ταξί για να με πάει στο αεροδρόμιο. Το πρωί όμως δεν είδα τίποτε και για να μην χάσω την πτήση μου έφυγα μόνος μου.

Στην Γαλλία έμαθα πως ουδέποτε είχε επικυρωθεί το συμβόλαιο μου. Ωστόσο ο πρόεδρος είχε υπογράψει μόνος του όλα τα έγγραφα μπροστά στα μάτια μου, ενώ υπήρχε και φωτογραφία!

Μπορεί να μην με απείλησαν με μαχαίρια και όπλα αλλά αρκετές φορές προσπάθησαν να με εντυπωσιάσουν με την παρουσία σωματοφυλάκων. Μάλιστα μια ημέρα μου είπαν πως αν δεν δεχθώ τα χρήματα τους η ζωή μου θα γίνει μαρτύριο.

Μια μέρα πήγα με ένα φίλο μου σε ένα μπαρ. Ο πρόεδρος από την πλευρά του είπε πως είχε φωτογραφία μου και πως θα τη δημοσίευε. Ωστόσο η φωτογραφία δεν έδειχνε κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο με μένα και ένα φίλο μου σε ένα τραπέζι. Χωρίς αλκοόλ και τσιγάρα.

Θα πληρώσουν για ότι έκαναν. Δεν είναι θέμα χρημάτων, απλά κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Εχω φωτοαντίγραφο του συμβολαίου, έδωσα συνεντεύξεις, πέρασα ιατρικές εξετάσεις. Αν δεν βρούμε μια λύση θα πάω στη FIFA".

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:ΠΑΙΡΝΕΙ''ΣΟΤΙΣ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μια ανάσα από την μεταγραφή του στην ομάδα'' μεγαθήριο''της Ευρώπης Λίβερπουλ είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Αγγλικό Σύλογο για την παραχώρηση του διεθνή σεντερ μπάκ της Ενωσης.
Η μεταγραφή του στους''κόκκινους''στοίχησε 3.000.000 ευρώ.Πλέον η ΑΕΚ θα πρέπει να ψάξει μέσα σε 1,5 εβδομάδα τον αντικαταστάτη του Κυργιάκου.Τα περιθώρεια αρχίζουν και στενεύουν καθώς απέμειναν μόλις 10 μέρες για το κλείσιμο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιοδου.

Ειπε..........................

"Ηταν μια εμπειρία για εμάς ο Ολυμπιακός"

Λέονιντ Κουτσούκ

(...ο προπονητής της Σερίφ αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού)

Ψιθυροι......................

Στους Θρακομακεδόνες βρέθηκαν περίπου 15 φίλοι της ΑΕΚ την ώρα της χτεσινής (18/8) προπόνησης, οι οποίοι αποδοκίμασαν την διοίκηση της ομάδας, ενώ ακούστηκαν και κάποιες χαλαρές αποδοκιμασίες κατά του Κυργιάκου


22:10GR: Και ανακοίνωση να βγάλει ο Σωτήρης Κυργιάκος στο προωσπικό του site, δύσκολα θα τη διαβάσουμε με την "κίνηση" που έχει


Ο Ουσέιν Μπολτ την ώρα που έμπαινε στο στάδιο για τα προκριματικά των 200μ. έδειχνε στους δημοσιογράφους με τα χέρια του ότι νυστάζει. Πάντως το 20.70 που σημείωσε ήταν μια χαρά χρόνος για τον... αγουροξυπνημένο σπρίντερ.

«Θρίλερ» με Αγκουέρο!

athletikosintypoy.jpgΤην ώρα που ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο, δήλωνε ότι ο Κουν Αγκουέρο δεν πρόκειται να παραχωρηθεί, ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Τσέλσι ετοιμάζεται να προσφέρει την ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, που αγγίζει τα 60εκ. ευρώ! Πάντως, ο τεχνικός της Ατλέτικο Άμπελ Ρεσίνο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης θα αγωνιστεί κανονικά!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται ο Αμπράμοβιτς μετά από εισήγηση του Αντσελότι αναμένεται να προσφέρει αυτό το ποσό, μιας και σε αυτή την περίπτωση η Ατλέτικο δεν μπορεί να απαντήσει αρνητικά και έτσι αν ο παίκτης το θέλει μπορεί να γίνει κάτοικος Λονδίνου! Αν τα σενάρια επαληθευτούν τότε ο Αργεντινός πολύ δύσκολα θα είναι στην διάθεση του Αμπέλ Ρεσίνο για την κόντρα με το «τριφύλλι».

Ρεσίνο: «Δεν πωλείται ο Αγκουέρο»

Από την πλευρά του τεχνικός της Ατλέτικο Άμπελ Ρεσίνο ανέφερε σχετικά: «Ο Αγκουέρο ταξίδεψε στην Αθήνα μαζί μας και δεν υπάρει καμία περίπτωση να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Αυτό φαίνεται πως είναι αρκετό για να διαψεύσει όλα τα ρεπορτάζ των εφημερίδων».

Για το ενδιαφέρον της Τσέλσι: «Δεν έχουμε δεχτεί καμία πρόταση από την Τσέλσι. Αυτή η ιστορία γίνεται κάθε χρόνο αλλά η απάντηση μας είναι μονίμως η ίδια. Ο Σέρτζιο δεν πωλείται».

Κάτοικος Κομοτηνής ο Μίτου

mariousmity.jpgΣπουδαία μεταγραφική προσθήκη για τον Πανθρακικό όπου ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του 33χρονου Ρουμάνου μεσοεπιθετικού Μάριους Μίτου. Ο εν λόγω αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντουμιτρέσκου και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Στεάουα Βουκουρεστίου.



Παίκτης του Πανθρακικού είναι και επίσημα ο Μάριους Μίτου ο οποίος υπέγραψε στους «πράσινους για ένα χρόνο. Ο τεχνικός του συλλόγου της Ροδόπης Ίλιε Ντουμιτρέσκου στηρίζει πολλά πάνω στον συγκεκριμένο παίκτη και ευελπιστεί ότι θα προσδώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην μεσαία γραμμή του συλλόγου.

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη με του Νουόκο και Ρουνιέ οι οποίοι δεν φαίνεται να υπολογίζονται.Το βιογραφφικό του Μίτου είναι πλούσιο αφού στο παρελθόν εκτός από την Στεάουα Βουκουρεστίου έχει αγωνιστεί σε Φαρούλ, Ουνιβερσιτέα Κραιόβα, Λιρς, Αντέρλεχτ και Μέταλουργκ Ντόνετ

Φλαμένγκο για Κλέιτον

cleyton_alkazar.jpgΟ Σίλβα Κλέιτον δεν έχει βρει ακόμα το επόμενο σταθμό της καριέρας του και παρότι βρισκόταν πολύ κοντά στην Σίβασπορ ήρθε μια πρόταση από την Φλαμένγκο που αλλάζει τα δεδομένα. Ο προπονητής της βραζιλιάνικης ομάδας ήρθε σε επαφή με τον μέσο του Παναθηναϊκού και του ανέφερε ότι τον θέλει στη «Φλα». Ερχονται προτάσεις για Τζιόλη. Μπάχαλο με Γίρανεκ.



Ο Κλέιτον είναι θετικός στο να επαναπατριστεί καθώς απάντησε: «Φυσικά και θέλω να έρθω. Βρείτε τα με τον Παναθηναϊκό και έρχομαι». Η Φλαμένγκο προσφέρει στον πρώην άσο της Λάρισας 700.000 ευρώ καθαρά ετησίως ενώ η Σίβασπορ του δίνει 550.000 ευρώ.
Τις επόμενες μέρες η βραζιλιάνικη ομάδα θα κάνει και επίσημα πρόταση στο τριφύλλι και θα ζητήσει τον δανεισμό του Κλέιτον με οψιόν αγοράς για του χρόνου. Οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται μετά τα παιχνίδια με την Ατλέτικο με τον Παναθηναϊκό να μην λέει όχι στο δανεισμό του.

Επιμένουν για Λούσιους για Π,Α.Ο.Κ.

theolousious.jpgΟλλανδικά δημοσιεύματα συνεχίζουν να στέλνουν τον 33χρονο μέσο Τέο Λούσιους στον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του «δικέφαλου του Βορρά» ξεκαθαρίζουν ότι νδεν υπάρχει θέμα. Ο Βιτόλο σε δηλώσεις του έδωσε το ...σύνθημα για το ποιος πρέπει να είναι το αφεντικό στην αυριανή αναμέτρηση με την Χέρενφεν.



Μπορεί οι ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης να ισχυρίζονται ότι δεν θα κινηθούν για την απόκτηση του Λούσιους ωστόσο οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι επιμένουν ότι ο παίκτης βρίσκεται σε επαφές με τον ΠΑΟΚ και ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο διεθνής Ολλανδός έχει πλούσιο βιογραφικό αφού πριν πάρει μεταγραφή στην Φέγενορντ όπου ανήκει έχει αγωνιστεί σε Ντε Μπος, Αϊντχόβεν και Ουτρέχτη.

Σε ότι αφορά την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Χέρενφεν έκανε δηλώσεις ο Βιτόλο όπου τόνισε ««Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ο καθένας μας ξεχωριστά και η ομάδα ως σύνολο έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε στις ικανότητες μας. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε εμείς το αφεντικό σε αυτά τα ματς και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μέσα στην ''Τούμπα'».

Παράλληλα στο αυριανό ματς αναφέρθηκε και ο Μαλεζάς όπου ξεκαθάρισε «Έχουμε απουσίες και προβλήματα τραυματισμών, αλλά το θετικό είναι ότι έχουμε πλήρες ρόστερ και όποιοι κι αν παίξουν θα αναπληρώσουν τα κενά. Το βασικό είναι να μην αιφνιδιαστούμε για κανένα λόγο. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στην Ολλανδία».

Στο αγωνιστικό τομέα ο Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σορλέν και Μπιζέρα οι οποίοι έχουν τεθεί νοκ άουτ για το παιχνίδι με τους Ολλανδούς.

Οι διαιτητές για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

collum_william.jpgΟρίστηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ των ελληνικών ομάδων. Το ματς της ΑΕΚ με την Βασλούι θα διευθύνει ο Γάλλος Σαΐντ Ενζιμί ενώ αυτό του ΠΑΟΚ με την Χέρενφεν ο Σκωτσέζος Ουίλιαμ Κόλουμ.

Οι βοηθοί του Γάλλου στην Ρουμανία θα είναι οι συμπατριώτες του Φρεντερίκ Κανό και Τζεμέλ Ζιπούνι με τέταρτο, τον ο Ντιντιέ Φαλκόνε.
Στην Τούμπα βοηθοί του Κόλουμ θα είναι οι Κιθ Κόρμπι και Φράνσις Άντριους και τέταρτος ο Μπόμπι Μάντεν.

Μουρίνιο εναντίον Λίπι...


O Μουρίνιο στην προπόνηση της Ίντερ Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη και την Τρίτη "ξεσπάθωσε" εναντίον του Μαρτσέλο Λίπι. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας έδωσε τα δικά του προγνωστικά ενόψει της έναρξης του καμπιονάτο, προβλέποντας ότι τον τίτλο θα κατακτήσει η Γιουβέντους. Δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω, για να αντιδράσει άμεσα ο τεχνικός της πρωταθλήτριας, Ιντερ, ο οποίος κατηγόρησε για ασέβεια τον Λίπι.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου διαβάζω ότι ο προπονητής τής εθνικής, ένα άτομο με τεράστια ευθύνη, δηλώνει πως το πρωτάθλημα θα κατακτήσει μία συγκεκριμένη ομάδα» είπε ο Πορτογάλος προπονητής και πρόσθεσε: «Ακόμα κι αν το πιστεύει, θεωρώ πως αποτελεί έλλειψη σεβασμού το γεγονός ότι το είπε δημοσίως».

Ο "Πολ Νιούμαν", από την πλευρά του, έριξε τους τόνους και, σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport, τόνισε: «Λυπάμαι που ο Μουρίνιο μετέφρασε κατ΄ αυτόν τον τρόπο όσα είπα. Ηταν απλώς μία από τις χιλιάδες υποθετικές προβλέψεις που γίνονται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

Δεύτερη νίκη με ανατροπή για την Τσέλσι


Σκόραρε από την άσπρη βούλα ο Λαμπάρντ Δεύτερη νίκη με δεύτερη ανατροπή για την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Οπως στον αγώνα της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Χαλ, έτσι και την Τρίτη στο "Στάδιο του Φωτός" απέναντι στη Σάντερλαντ, οι "μπλε" βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, όμως στην ανάπαυλα τους άγγιξε το... μαγικό ραβδι του Κάρλο Αντσελότι και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με 3-1.

Επίσης, πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η "νεοφώτιστη" Γουλβς με 1-0 επί της Γουϊγκαν.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

  • Σάντερλαντ-Τσέλσι 1-3
    (18' Μπεντ - 52' Μπάλακ, 61' πεν. Λάμπαρντ, 70' Ντέκο)

  • Γουϊγκαν-Γουλβς 0-1
    (8' Κίογκ)

    Τετάρτη, 19/8
    Μπέρμιγχαμ-Πόρτσμουθ
    Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γ.
    Χαλ-Τότεναμ
    Λίβερπουλ-Στόουκ Σίτι
  • Ηττήθηκε αλλά... ελπίζει ο ΑΠΟΕΛ


    Λύγισε στη Δανία ο ΑΠΟΕΛ Ο ΑΠΟΕΛ τα έδωσε όλα για να αντέξει μέσα στην "καυτή" έδρα της Κοπεγχάγης όμως ηττήθηκε τελικά με 1-0. Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς λύγισαν στο 52' με το τέρμα του Πόσπερς, ωστόσο οι ελπίδες πρόκρισης είναι ακόμη ζωντανές και στη ρεβάνς του ΓΣΠ σε μια εβδομάδα καλούνται να ανατρέψουν το σκηνικό.

    Η κυπριακή ομάδα είχε την τύχη με το μέρος του στο 64' όταν το σουτ του Αλμέϊδα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι και είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 90' με το Νούνο Μοραίς, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έσωσε την ομάδα του.

    Κόκκινη: Χατζί (δεύτερη κίτρινη)
    Διαιτητές: Αλεν Χάμερ/ Μάνγκεν, Χόντγκεν (Λουξεμβούργο)

    Κοπεγχάγη: Κρίστιανσεν, Πόσπες, Νόρενγκαρτ, Αλμέιδα(75' Νόρτστραντ), Κβίστ, Γκρόνγκερ, Σαντίν(23' Εντόιγ), Χούτκινσον, Αντονσον, Γουέντ, Γιόρκενσεν
    ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Π.Ζόρζε, Γκριτσάροφ, Χαραλαμπίδης (76' Αλεξάνδρου), Κοσόφσκι(85' Μπρέσκα), Σατσιάς (68' Ζεβλάκοφ), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Μιροσάβλιεβιτς, Χατζί

    "Καθάρισαν" Αρσεναλ και Στουτγκάρδη


    Οι παίκτες της Αρσεναλ πανηγυρίζουν μπροστά στους απογοητευμένους οπαδούς της Σέλτικ Η Αρσεναλ κατάφερε να κερδίσει την Σέλτικ στην Σκωτία με 2-0 χάρη σε δύο τυχερά τέρματα. Η Στουτγκάρδη νίκησε με το ίδιο σκορ την Τιμισοάρα στην Ρουμανία ενώ στο εντυπωσιακότερο παιχνίδι της ημέρας, η Φιορεντίνα έφυγε με το 2-2 από την Λισαβόνα και την αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ.

  • Σέλτικ - Αρσεναλ 0-2
    (43' Γκαλάς, 71' αυτογκόλ Κάλντγουελ)

    ΣΕΛΤΙΚ: Μπόρουτς, Χίνκελ, Κάλντγουελ, Λούβενς, Φοξ, Ενγκουεμό (76' ΜακΚόουρτ), Μπράουν, Ντονάτι (56' ΜακΝτόναλντ), ΜακΓκίτι, Μαλόνεϊ, Σαμαράς (56' Φορτσιούν).
    ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Σανιά, Γκαλάς, Βερμέλεν, Κλισί, Σονγκ, Φαμπρέγκας, Ντενίλσον, Φαν Πέρσι, Αρσάβιν (70' Ντιαμπί), Μπέντνερ.


  • Σπόρτινγκ - Φιορεντίνα 2-2
    (58' Βούκσεβιτς, 66' Μιγκέλ Βελόσο - 6' Βάργκας, 79' Τζιλαρντίνο)

    ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουΐ Πατρίσιο, Πέδρο Σίλβα (57' Περεϊρίνια), Ντάνιελ Καρίκο, Πόλγκα, Αντρέ Μάρκες (67' Μάρκο Κανέιρα), Μιγκέλ Βελόσο, Ζοάο Μουτίνιο, Βούκσεβιτς, Ματίας Φερνάντες, Έλντερ Πόστιγκα, Λίεντσον.
    ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρε, Κόμοτο, Γκαμπερίνι, Νταϊνέλι, Γκόμπι, Τζανέτι, Μοντολίβο, Μαρκιόνι, Βάργκας, Μούτου (64' Γιόβετιτς), Τζιλαρντίνο.


  • Τιμισοάρα - Στουτγκάρδη 0-2
    (28' Γκέμπχαρτ πέναλτι, 30' Χλεμπ)

    ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ: Παντιλίμον, Έντερ, Σικόφσκι, Νιμπομπέ, Αρταβάντζ Καραμιάν, Αλέξα, Σκουτάρου (46' Μπορμπέλι), Στάνκου, Αρμάν Καραμιάν, Μπούκουρ, Μαγκέρα (69' Ιονέσκου).
    ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Λέμαν, Σελότσι, Τάσκι, Ντελπιέρε, Μανίν, Κεντίρα, Χίτζλσπεργκερ, Γκέμπχαρτ, Χλεμπ (61' Έλσον), Μαρικά, Πογκρεμπνιάκ.
  • Τι άλλο θα δούμε !!!

    Αυστραλιανά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναπαρήγαγαν την Τρίτη (18/8) την είδηση ότι η IAAF σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλει την Κάστερ Σεμένια σε τεστ DNA για να διαπιστώσει αν είναι κανονική γυναίκα, καθώς υπάρχουν φήμες ότι είναι ερμαφρόδριτη.

    Η πρωταθλήτρια της Ν. Αφρικής έχει προκριθεί στον τελικό της Τετάρτης (19/8) των 800μ., καθώς στα ημιτελικά πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση αφήνοντας εκτός τελικού τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη του Πεκίνου Πάμελα Τζελίμο.

    Η φυσική της κατάσταση και αντοχή έχει προκαλέσει πολλές... υποψίες γι' αυτό και προέκυψε η σχετική φημολογία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF για να μπορέσει μια αθλήτρια να συμμετάσχει σε αγώνες γυναικών θα πρέπει να διαθέτει χρωμοσώματα γυναίκας μόνο και να μην είναι ερμαφρόδιτη.

    Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σεμένια θα υποβληθεί εκτός από τεστ DNA και σε τεστ φυσικής κατάστασης πριν της επιτραπεί η συμμετοχή στον τελικό των 800μ.

    Δήλωση Γ. Ιωαννίδη για την έναρξη του πρωταθλήματος

    Την ικανοποίησή του για την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου σε τέσσερα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Σούπερ Λίγκα και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

    Ο κ.Ιωαννίδης δήλωσε αναλυτικά: «Εν όψει της πρώτης αγωνιστικής του νέου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, εκφράζω την ικανοποίησή μου για την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου, σε 4 γήπεδα της Σούπερ Λίγκα, του Εργοτέλη, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και του Λεβαδειακού.

    Υλοποιείται, έτσι, μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι με την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου μέτρου, σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμερών ασφαλείας, συμβάλλουμε αποφασιστικά στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, αντιμετωπίζοντας καθοριστικά το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Η ευθύνη πλέον θα εξατομικεύεται, η κάθε θέση θα έχει ονοματεπώνυμο, ο καθένας δηλαδή θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη δική του θέση και θα γνωρίζουμε επακριβώς που κάθεται ο κάθε φίλαθλος μέσα στο γήπεδο καθώς και ποια είναι η «γειτονιά» του. Σταθερός στόχος μας – όπως έχω επανειλημμένα τονίσει – είναι να καταστούν τα γήπεδά μας απόλυτα ασφαλείς χώροι και οι αθλητικές συναντήσεις να θεωρούνται και πάλι ολοκληρωμένες μορφές ψυχαγωγίας, ελκυστικές για όλη την οικογένεια».

    Ο κ.Ιωαννίδης επισήμανε στη συνέχεια: «Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους φιλάθλους να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες του νέου μέτρου, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματά του. Προσβλέπουμε στη συμπαράστασή τους και βασιζόμαστε πολύ στην υποστήριξή τους, ώστε αυτή η αρχική πιλοτική φάση να είναι απόλυτα πετυχημένη, δεδομένου ότι ακολουθεί η μελλοντική εφαρμογή του σε όλα τα γήπεδα, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τις ομάδες».

    Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι ο φίλαθλος του Εργοτέλη, Μιχαήλ Δεμερτζής, έγινε ο πρώτος, σε όλη την Ελλάδα, που προμηθεύτηκε ηλεκτρονικό εισιτήριο, μέσω της νέας διαδικασίας έκδοσης κάρτας φιλάθλου.

    Ο Μπέλσερ και οι ανάγκες του Άρη

    Ο Άρης δοκιμάζει αυτές τις ημέρες τον Αμερικανό Κόρεϊ Μπέλσερ (1.98μ) έναν παίκτη που πέρυσι αγωνιζόταν στην Ολύμπια Λάρισας με καλή παρουσία ( έπαιξε σε 16 αγώνες με μέσο όρο 10,2 πόντους-4,5 ριμπάουντ -1,8 ασίστ ). Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν βρει άλλη ομάδα μέχρι την πρώτη «μάχη» με το Μαρούσι για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκα θα δηλωθεί μόνο στην Ευρώπη σαν τέταρτος ξένος.
    Ο εν λόγω παίκτης είναι περιφερειακός εκεί που φέτος υπάρχει πληθώρα παικτών. Οι τρεις Αμερικανοί,ο συμπατριώτης τους με κοινοτικό διαβατήριο Κίκι Κλαρκ, ο Νίκος Χατζηβρέτας, ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο μοναδικός εν ενεργεία διεθνής με την ανδρών Κώστας Παπανικολάου και οι άλλοι δυο νεαροί Λίνος Χρυσικόπουλος και Σπύρος Μούρτος είναι και αυτοί παίκτες της περιφέρειας. Αν αναλογισθεί κανείς ότι σε ψηλό σχήμα ο Αντρέα Ματσόν προτιμά τον Νίκο Μπάρλο σαν τριάρι όπως έδειξε πέρυσι καταλαβαίνει και ο ποιο αφελής ότι στην περιφέρεια οι κίτρινοι έχουν πληρότητα.
    Αν αποκτηθεί και ο Μπέλσερ ο Άρης στην Ευρώπη θα έχει δέκα περιφερειακούς παίκτες και μόλις τέσσερις που θα μπορούν να αγωνισθούν στις θέσεις «4» και «5». Στην θέση του πάουερ φόργουορντ υπάρχει το δίδυμο Ντικούδη –Μπάρλου. Εκεί που πονούν είναι στην θέση του σέντερ καθώς η ομάδα πέρα από τον Άντριου Μπέτς δεν έχει άλλη αξιόλογη λύση. Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε την παρουσία του 22χρονου Γάιου Σκορδίλη που είναι μεν ένας ταλαντούχος παίκτης άλλα του λείπουν παιχνίδια και δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω του η ομάδα.
    O νεαρός σέντερ στα τελευταία τέσσερα χρόνια που ανήκει στην ομάδα του Άρη σε 138 αγώνες συνολικά που έδωσε η ομάδα για το Ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξε μόλις 73 λεπτά! Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος χρόνος συμμετοχής του ανά παιχνίδι ήταν περίπου μισό λεπτό!!!
    Θα περίμενε κανείς οι κίτρινοι έστω και αν σε αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή το μπάτζετ δεν το επιτρέπει να φέρουν και να δοκιμάσουν έναν ψηλό Αμερικανό και αν τους πείσει να του κάνουν μικρής χρονικής διάρκειας συμβόλαιο για να βοηθήσει με Μαρούσι αρχικά και την Άλμπα Βερολίνου στην συνέχεια.
    O Άρης για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους πρέπει να ξεπεράσει αυτά τα παιχνίδια και να περάσει στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Αγωνιστικά για να φανεί ότι άξιζε να πάρει μια θέση στην κορυφαία σε συλλογικό επίπεδο διοργάνωση της Ευρώπης και οικονομικά γιατί μια πρόκριση θα του δώσει από τηλεοπτικά και εισιτήρια ένα ποσό έξτρα της τάξεως των 500.000-600.000 ευρώ.

    Εκνευρισμός στη Χερενφέιν

    Μόνο καλό δεν είναι το κλίμα στη Χερενφέιν, πριν τον αγώνα της με τον ΠΑΟΚ για το Europa League στην Τούμπα.
    Όπως αναφέρουν ολλανδικά δημοσιεύματα, στην χθεσινή προπόνηση ο Μποναβεντίρ Καλού και ο Πάουλο Ενρίκε φιλονίκησαν μετά από ένα μαρκάρισμα του δεύτερου στον πρώτο και χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην …παίξουν ξύλο. Δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν από τη διοίκηση.

    Στο μεταξύ, οι Ολλανδοί θα έχουν μια σημαντική απουσία αφού ο Βίκτορ Ελμ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και τέθηκε νοκ άουτ από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης.

    Δηλώσεις παικτών του Ολυμπιακού

    "Ετσι είναι αυτά τα ματς, έπρεπε να πάρουμε αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και έχουμε μεγάλο αβαντάζ τώρα. Σίγουρα έχουμε χαρά και αισιοδοξία γιατί θέλουμε να είμαστε στην κλήρωση για το Champions League", είπε ο 38χρονος γκολκίπερ.

    Στη συνέχεια, ο Νικοπολίδης τόνισε: "Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, έχουμε σκορ ασφαλείας, είναι θετικό που παίζουμε στο γήπεδο μας. Αυτό που λέμε πάντα είναι να δούμε το ματς με σοβαρότητα".

    Τέλος, για το πόσο επηρέασε το γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, είπε: "Ηταν κλειδί το 1-0, γιατί το γρήγορο γκολ άλλαξε τη ροή του ματς. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε από την πίεση αλλά στο δεύτερο βάλαμε το γκολ και επικρατήσαμε ολοκληρωτικά".

    Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ο Ντουντού είπε με τη σειρά του: "Για μένα στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο πιέσαμε και ήμασταν καλύτεροι. Το αποτέλεσμα μετράει πάντως που είναι καλό για τη ρεβάνς.

    Ο βραζιλιάνος πρόσθεσε: "Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει έτσι και να μην εφησυχάσουνε και να εμφανιστούμε καλύτεροι στο "Καραϊσκάκη". Πρέπει να είμαστε σε καλή φόρμα ενόψει των ομίλων καθώς οι όμοιλοι του Champions League είναι η δυσκολότερη διοργάνωση.

    Στο πρώτο μέρος δεν μπορέσαμε να βρούμε διαδρόμους, αλλά μόλις βάλαμε το γκολ βρήκαμε χώρους και μας απελευθέρωσε. Δεν πιστεύω πως έχασα το δεύτερο γκολ".

    O Eντσο Μαρέσκα είπε από την πλευρά του: "Υπάρχει ένα ματς ακόμη, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό και μας βοηθάει να πάρουμε την πρόκριση. Δεν παίξαμε καλά αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε γκολ. Τώρα θα ξεκουραστούμε γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ"

    Ο Ζαουάντ Ζαϊρί, είπε: "Σημαντικό αποτέλεσμα για μας. Πάντα όταν κερδίζεις εκτός έδρας είναι καλά. Το καλό είναι ότι πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να σκοράρουμε στο κατάλληλο σημείο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα κόντρα σε μια καλή ομάδα. Ομως τα ξεπεράσαμε, βάλαμε δύο γκολ και πλέον έχουμε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους. Το γκολ του Ντούντου ήταν εκπληκτικό".

    Οσον αφορά στον Ολαφ Μέλμπεργκ, ανέφερε: "Είναι σπουδαίο ν' αξιοποιείς τις ευκαιρίες που κάνεις σ' έναν αγώνα και εμείς το κάναμε. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε. Τώρα κοιτάμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα το πρώτο μου παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθότι θα τεθώ αντιμέτωπος με τον Μαϊστόροβιτς".

    Το κλίμα στην ΑΕΚ μετά τη φυγή Κυργιάκου

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ για την Ρουμανία για το φλέγον ζήτημα της επικείμενης μεταγραφής του Σωτήρη Κυργιάκου στην Λίβερπουλ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του να πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον έλληνα διεθνή αμυντικό.

    "Δεν χρειάζεται να συζητάμε τώρα γι' αυτό", απάντησε ο προπονητής της Ενωσης σε σχετική ερώτηση. "Πρέπει να ξεχάσουμε τον Κυργιάκο, έκανε αυτό που ήθελε. Η ομάδα πρέπει να μείνει ήρεμη στο επόμενο διήμερο αλλά και στη συνέχεια".

    Για το κατά πόσο επηρεάζει η απώλεια του Κυργιάκου τα αγωνιστικά του πλάνα, τόνισε ότι: "Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην 11άδα. Εχουμε κάνει διάφορες δοκιμές και αποφασίσει ποιοι θα παίξουν. Τη θέση του Κυργιάκου θα πάρει ο Αλβες".

    Αναφερόμενος στην πρώτη αναμέτρηση με την Βασλούι για τα προκριματικά του Europa League (20/8), ο Μπάγεβιτς σημείωσε: "Είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές αν δεν προσέξεις. Εμείς αν κάνουμε αυτό που πρέπει, μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο ματς. Είμαι ικανοποιημένος με τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας".

    Στο θέμα Κυργιάκου αναφέρθηκε και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα.

    "Ηταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας", δήλωσε ο αργεντίνος. "Μια μέρα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας, σίγουρα είναι κάτι που δεν μας αφήνει ανεπηρέαστους. Οι παίκτες που θα κληθούν να τον αντικαταστήσουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού".

    Οσο για το παιχνίδι με την Βασλούι, ο Σάχα τόνισε: "Εχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Εχουμε βγάλει συμπεράσματα Αύριο θα είμαστε σε κατάλληλη φόρμα για να κάνουμε το παχινίδια μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

    "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι η ΑΕΚ ήταν φαβορί απέναντι στην Ομόνοια αλλά δεν πέρασε. Εχουμε μελετήσει τον αντίπαλό μας και πιστεύω ότι θα περάσουμε".