Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ο Μπέλσερ και οι ανάγκες του Άρη

Ο Άρης δοκιμάζει αυτές τις ημέρες τον Αμερικανό Κόρεϊ Μπέλσερ (1.98μ) έναν παίκτη που πέρυσι αγωνιζόταν στην Ολύμπια Λάρισας με καλή παρουσία ( έπαιξε σε 16 αγώνες με μέσο όρο 10,2 πόντους-4,5 ριμπάουντ -1,8 ασίστ ). Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν βρει άλλη ομάδα μέχρι την πρώτη «μάχη» με το Μαρούσι για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκα θα δηλωθεί μόνο στην Ευρώπη σαν τέταρτος ξένος.
Ο εν λόγω παίκτης είναι περιφερειακός εκεί που φέτος υπάρχει πληθώρα παικτών. Οι τρεις Αμερικανοί,ο συμπατριώτης τους με κοινοτικό διαβατήριο Κίκι Κλαρκ, ο Νίκος Χατζηβρέτας, ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο μοναδικός εν ενεργεία διεθνής με την ανδρών Κώστας Παπανικολάου και οι άλλοι δυο νεαροί Λίνος Χρυσικόπουλος και Σπύρος Μούρτος είναι και αυτοί παίκτες της περιφέρειας. Αν αναλογισθεί κανείς ότι σε ψηλό σχήμα ο Αντρέα Ματσόν προτιμά τον Νίκο Μπάρλο σαν τριάρι όπως έδειξε πέρυσι καταλαβαίνει και ο ποιο αφελής ότι στην περιφέρεια οι κίτρινοι έχουν πληρότητα.
Αν αποκτηθεί και ο Μπέλσερ ο Άρης στην Ευρώπη θα έχει δέκα περιφερειακούς παίκτες και μόλις τέσσερις που θα μπορούν να αγωνισθούν στις θέσεις «4» και «5». Στην θέση του πάουερ φόργουορντ υπάρχει το δίδυμο Ντικούδη –Μπάρλου. Εκεί που πονούν είναι στην θέση του σέντερ καθώς η ομάδα πέρα από τον Άντριου Μπέτς δεν έχει άλλη αξιόλογη λύση. Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε την παρουσία του 22χρονου Γάιου Σκορδίλη που είναι μεν ένας ταλαντούχος παίκτης άλλα του λείπουν παιχνίδια και δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω του η ομάδα.
O νεαρός σέντερ στα τελευταία τέσσερα χρόνια που ανήκει στην ομάδα του Άρη σε 138 αγώνες συνολικά που έδωσε η ομάδα για το Ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξε μόλις 73 λεπτά! Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος χρόνος συμμετοχής του ανά παιχνίδι ήταν περίπου μισό λεπτό!!!
Θα περίμενε κανείς οι κίτρινοι έστω και αν σε αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή το μπάτζετ δεν το επιτρέπει να φέρουν και να δοκιμάσουν έναν ψηλό Αμερικανό και αν τους πείσει να του κάνουν μικρής χρονικής διάρκειας συμβόλαιο για να βοηθήσει με Μαρούσι αρχικά και την Άλμπα Βερολίνου στην συνέχεια.
O Άρης για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους πρέπει να ξεπεράσει αυτά τα παιχνίδια και να περάσει στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Αγωνιστικά για να φανεί ότι άξιζε να πάρει μια θέση στην κορυφαία σε συλλογικό επίπεδο διοργάνωση της Ευρώπης και οικονομικά γιατί μια πρόκριση θα του δώσει από τηλεοπτικά και εισιτήρια ένα ποσό έξτρα της τάξεως των 500.000-600.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: