Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Το κλίμα στην ΑΕΚ μετά τη φυγή Κυργιάκου

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ για την Ρουμανία για το φλέγον ζήτημα της επικείμενης μεταγραφής του Σωτήρη Κυργιάκου στην Λίβερπουλ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του να πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον έλληνα διεθνή αμυντικό.

"Δεν χρειάζεται να συζητάμε τώρα γι' αυτό", απάντησε ο προπονητής της Ενωσης σε σχετική ερώτηση. "Πρέπει να ξεχάσουμε τον Κυργιάκο, έκανε αυτό που ήθελε. Η ομάδα πρέπει να μείνει ήρεμη στο επόμενο διήμερο αλλά και στη συνέχεια".

Για το κατά πόσο επηρεάζει η απώλεια του Κυργιάκου τα αγωνιστικά του πλάνα, τόνισε ότι: "Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην 11άδα. Εχουμε κάνει διάφορες δοκιμές και αποφασίσει ποιοι θα παίξουν. Τη θέση του Κυργιάκου θα πάρει ο Αλβες".

Αναφερόμενος στην πρώτη αναμέτρηση με την Βασλούι για τα προκριματικά του Europa League (20/8), ο Μπάγεβιτς σημείωσε: "Είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές αν δεν προσέξεις. Εμείς αν κάνουμε αυτό που πρέπει, μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο ματς. Είμαι ικανοποιημένος με τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας".

Στο θέμα Κυργιάκου αναφέρθηκε και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα.

"Ηταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας", δήλωσε ο αργεντίνος. "Μια μέρα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας, σίγουρα είναι κάτι που δεν μας αφήνει ανεπηρέαστους. Οι παίκτες που θα κληθούν να τον αντικαταστήσουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού".

Οσο για το παιχνίδι με την Βασλούι, ο Σάχα τόνισε: "Εχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Εχουμε βγάλει συμπεράσματα Αύριο θα είμαστε σε κατάλληλη φόρμα για να κάνουμε το παχινίδια μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι η ΑΕΚ ήταν φαβορί απέναντι στην Ομόνοια αλλά δεν πέρασε. Εχουμε μελετήσει τον αντίπαλό μας και πιστεύω ότι θα περάσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: