Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Δήλωση Γ. Ιωαννίδη για την έναρξη του πρωταθλήματος

Την ικανοποίησή του για την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου σε τέσσερα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Σούπερ Λίγκα και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ο κ.Ιωαννίδης δήλωσε αναλυτικά: «Εν όψει της πρώτης αγωνιστικής του νέου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, εκφράζω την ικανοποίησή μου για την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου, σε 4 γήπεδα της Σούπερ Λίγκα, του Εργοτέλη, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και του Λεβαδειακού.

Υλοποιείται, έτσι, μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι με την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου μέτρου, σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμερών ασφαλείας, συμβάλλουμε αποφασιστικά στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, αντιμετωπίζοντας καθοριστικά το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Η ευθύνη πλέον θα εξατομικεύεται, η κάθε θέση θα έχει ονοματεπώνυμο, ο καθένας δηλαδή θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη δική του θέση και θα γνωρίζουμε επακριβώς που κάθεται ο κάθε φίλαθλος μέσα στο γήπεδο καθώς και ποια είναι η «γειτονιά» του. Σταθερός στόχος μας – όπως έχω επανειλημμένα τονίσει – είναι να καταστούν τα γήπεδά μας απόλυτα ασφαλείς χώροι και οι αθλητικές συναντήσεις να θεωρούνται και πάλι ολοκληρωμένες μορφές ψυχαγωγίας, ελκυστικές για όλη την οικογένεια».

Ο κ.Ιωαννίδης επισήμανε στη συνέχεια: «Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους φιλάθλους να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες του νέου μέτρου, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματά του. Προσβλέπουμε στη συμπαράστασή τους και βασιζόμαστε πολύ στην υποστήριξή τους, ώστε αυτή η αρχική πιλοτική φάση να είναι απόλυτα πετυχημένη, δεδομένου ότι ακολουθεί η μελλοντική εφαρμογή του σε όλα τα γήπεδα, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τις ομάδες».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι ο φίλαθλος του Εργοτέλη, Μιχαήλ Δεμερτζής, έγινε ο πρώτος, σε όλη την Ελλάδα, που προμηθεύτηκε ηλεκτρονικό εισιτήριο, μέσω της νέας διαδικασίας έκδοσης κάρτας φιλάθλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: