Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τί άλλο θα δουν τα μάτια μας;

Μέσα σε 23’ λεπτά, η Μπαρτσελόνα είχε πετύχει τρία γκολ, είχε σκοράρει ένα ακόμα που δεν μέτρησε και είχε δύο δοκάρια, κόντρα στην Σοσιεδάδ, της οποίας επικράτησε 4-1.

Τί άλλο θα δουν τα μάτια μας;
Τί και αν κάνει προσπάθειες να αλλάξει το στυλ του παιχνιδιού της, τι και αν πολλοί υποστηρίζουν πως η Μπαρτσελόνα… αλλάζει και «ψάχνεται»;

Η ομάδα της Καταλωνίας μέσα σε 23’ λεπτά είχε καταφέρει να σκοράρει δύο φορές, να πετύχει ένα τρίτο τέρμα που ακυρώθηκε και να έχει δύο δοκάρια σε μια απλή… επίδειξη δύναμης.

Ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ στο 5’ με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, για να… «σερβίρει» λίγο αργότερα, ένα έτοιμο στον Μέσι. Ο Μπούσκετς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 23’, ενώ ο Μπάρτρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 77’.

Αξιοσημείωτο είναι πως… έφαγε γκολ ο «αγνώριστος» φέτος Βίκτορ Βαλτνές, από τον Ντε Λα Μπέλα στο 64’.

Στο άλλο παιχνίδι που άνοιγε την αυλαία της έκτης αγωνιστικής της Primera Division, η Λεβάντε έμεινε στο 1-1 με την Βαγιαδολίλ. Ο Μπάμπα άνοιξε το σκορ στο 36, όμως έξτι λεπτά αργότερα ο Γκουέρα έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Η έκτη αγωνιστική:

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-0
(5’ Νεϊμάρ, 8’ Μέσι, 23’ Μπούσκετς, 77’ Μπάρτσα – 64’ Ντέ Λα Μπέλα)

Λεβάντε-Βαγιαδολίδ 1-1
(36’ Μπάμπα-42’ Γκουέρα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα
Μάλαγα-Αλμερία
Γρανάδα-Βαλένθια
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπιλμπάο-Μπέτις
Χετάφε-Θέλτα
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ

Η επόμενη (έβδομη) αγωνιστική:

Βαλένθια-Βαγιεκάνο
Σοσιεδάδ-Σεβίλλη
Βαγιαδολίδ-Μάλαγα
Οσασούνα-Λεβάντε
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανιόλ-Χετάφε
Μπέτις-Βιγιαρεάλ
Αλμερία-Μπαρτσελόνα
Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα-ΈλτσεΠηγή: sport-fm.gr

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Super League!!

Εντονη ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΟΦΗ, στη συνεδρίαση της Super League, λόγω των όσων έγιναν στη Λεωφόρο κατά τη διάρκεια του ματς του Σαββάτου και μετά απ' αυτό.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Super League
Κάθε άλλο παρά ήρεμη δεν ήταν η συνεδρίαση της Super League, κάτι που για πολλούς ήταν αναμενόμενο, μετά τα θλιβερά γεγονότα του Σαββάτου, με τα επεισόδια έξω από τη Λεωφόρο και τη συνέχεια που δόθηκε από Nova και Παναθηναϊκό.

Αρχικά, ο Μάνθος Πουλινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ κατηγόρησε τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», τονίζοντας ότι είχαν τοποθετήσει 30 μπράβους και τρομοκρατούσαν το τιμ της κρητικής ομάδας, στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι εκπρόσωποι των «πράσινων» αρνήθηκαν ότι συνέβη κάτι τέτοιο, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να τονίζει: «Εμείς δεν έχουμε μπράβους στα παιχνίδια μας, δεν είμαστε Ολυμπιακός», για να αντιδράσει ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος:

«Τι είναι αυτά που λέτε κ. Κωνσταντίνου, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να λέτε τέτοια πράγματα»; Σε εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν, με μέλη κι άλλων ΠΑΕ να συμμετέχουν, αλλά έπειτα από λίγα λεπτά η ψυχραιμία επικράτησε.

Ο πρόεδρος της λίγκας, Γιάννης Μώραλης, τοποθετήθηκε επί του θέματος, με δηλώσεις του: «Αναφορικά με επιστολή που μας έστειλε η Nova για τα επεισόδια του Σαββάτου στη Λεωφόρου, οι 18 ομάδες της Super League καταδικάζουμε τα όσα έγιναν και αυτές τις συμπεριφορές. Εκ των πραγμάτων οι δυνατότητες της λίγκας για να πάρει μέτρα, είναι περιορισμένες. Γι' αυτό θα επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να συναντηθούμε, να το συζητήσουμε και να ζητήσουμε καλύτερη οργάνωση και καλύτερα μέτρα.

Δεν θέλω να σχολιάσω την θέση της Nova περί ηθικής αυτουργίας του προέδρου του Παναθηναϊκού. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση Nova-ΣΚΑΪ. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό γιατί οπλίζονται χέρια ανθρώπων που δεν έχουν καθαρό μυαλό».

Επιστρέφει στις 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα!!

Την απόφαση να μειωθούν προσεχώς οι ομάδες του πρωταθλήματος άρχισε να δρομολογεί η Σούπερ Λίγκα. Η διοργανώτρια θα καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε η σεζόν 2015/16 να ξεκινήσει με 16 αντιπάλους.

Επιστρέφει στις 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα
Την πρόθεσή της να επιστρέψει σε πρωτάθλημα 16 ομάδων επιβεβαίωσε η Σούπερ Λίγκα.

Στο συμβούλιο που έγινε την Τρίτη στα γραφεία της διοργανώτριας αποφασίστηκε ομόφωνα πρόταση στην ΕΠΟ, ώστε από τη μεθεπόμενη σεζόν να μειωθεί ξανά ο αριθμός των συλλόγων στην πρώτη κατηγορία.

Δεδομένου λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει δεκτή από την ομοσπονδία, πρωτάθλημα με 18 ομάδες θα διεξαχθεί μονάχα φέτος και του χρόνου. Όσο για τον τρόπο που θα γίνει η επιστροφή στους 16 συλλόγους (δηλαδή πόσοι θ' ανέβουν και πόσοι θα πέσουν για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος αριθμός) σχετική εισήγηση θα γίνει προσεχώς από τη Λίγκα.

Κατά τ’ άλλα, η διοργανώτρια καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε το βαν της NOVA στη Λεωφόρο και ανακοίνωσε κινήσεις ώστε να ληφθούν σχετικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Παρείχε διευκρινίσεις, δε, για το τι ισχύει με τα έργα στα γήπεδα ΠΑΣ, Βέροιας και Καλλονής και πώς αυτά θα επηρεάσουν το πρόγραμμα των αγώνων.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.

2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα.

Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.

3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League.

«Επιβεβαιώνεται ο Παναθηναϊκός»

Ως απόλυτη δικαίωση της θέσης του -ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα εμπρησμού του βαν της NOVA στη Λεωφόρο- χαρακτήρισε ο Παναθηναϊκός τα στοιχεία των αστυνομικών ερευνών.

«Επιβεβαιώνεται ο Παναθηναϊκός»
Επιβεβαίωση των ισχυρισμών του πως δεν έχει σχέση με τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο θεωρεί ο Παναθηναϊκός τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας.

Σε ανακοίνωσή της η «πράσινη» ΠΑΕ τονίζει πως το γεγονός ότι οι υπαίτιοι είναι άγνωστοι αποδεικνύει πως η ίδια ουδεμία ανάμειξη έχει στην απόπειρα εμπρησμού του βαν της NOVA.

Πριν καταδικάσει, δε, κάθε μορφή βίας, καλεί τον κόσμο της ομάδας να την προφυλάξει από ενδεχόμενες προβοκάτσιες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών των αρμοδίων αστυνομικών αρχών άγνωστοι είναι οι υπαίτιοι για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα πολλή ώρα μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ-ΟΦΗ και εκτός του γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώνεται συνεπώς η θέση του Παναθηναϊκού, που με ανακοίνωσή του το ίδιο βράδυ είχε τονίσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα συμβάντα αυτά.

Μετά ταύτα καλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να διαφυλάξει την ομάδα μας και το γήπεδο από ενδεχόμενες προβοκάτσιες που στόχο έχουν την τιμωρία του γηπέδου και του Συλλόγου.

Αυτονοήτως, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, όπως αναφέρεται και στη μήνυση του Προέδρου μας κατά των υπευθύνων της NOVA, καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και εάν αυτή προέρχεται»
.

«Στο πόδι» η Τούμπα!! (video)

Βίντεο με πλάνα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου απ’ το πρόσφατο παιχνίδι με τον Πλατανιά ανάρτησε ο ΠΑΟΚ στο επίσημο κανάλι του στο Youtube.

«Στο πόδι» η Τούμπα (video)
(Photo: paokfc)
Το εκπληκτικό γκολ του Βούκιτς. Η οικογενειακή κερκίδα. Οι αντιδράσεις του Χουμπ Στέφενς. Το αμήχανο, αλλά ευτυχισμένο βλέμμα της μικρής Θεοδώρας που βρέθηκε τελικά στην Τούμπα και, μάλιστα, καλεσμένη του ειδώλου της, του Πάμπλο Γκαρσία και πάτησε χορτάρι συνοδεύοντας τον δεύτερο αγαπημένο της παίκτη, τον Λίνο.

Οι αντιδράσεις του Χουμπ Στέφενς. Οι αφίξεις των ομάδων. Η βράβευση Χρήστου Τερζανίδη. Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα βρίσκονται στο βίντεο που ετοίμασε το PAOK TV για την τέταρτη νίκη του ΠΑΟΚ στη Super League.




Πηγή: sport-fm.gr

Χτίζει τον μύθο του ο Φέτελ!!

Τη… ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του τέταρτου παγκόσμιου τίτλου συνεχίζει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, καταρρίπτοντας ρεκόρ.

Χτίζει τον μύθο του ο Φέτελ!
Ασταμάτητος δείχνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην πορεία του για τον τέταρτο Παγκόσμιο τίτλο του. Ο Γερμανός πιλότος στη διεκδίκηση ενός ακόμη τίτλου γράφει τη δική του ιστορία στο πρωτάθλημα της Formula 1.

* Στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την 33η νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1 και προσπέρασε τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είναι ο μοναδικός -εν ενεργεία- πιλότος με τον οποία ανταγωνίζεται για τις συνολικές νίκες.

inner

* Στη Σιγκαπούρη ο Γερμανός πιλότος έκανε το τρίτο “grand slam” της καριέρα του, ισοφαρίζοντας τον Νέλσον Πικέ. Δηλαδή πήρε την πολ ποζίσιον, έκανε τον ταχύτερο χρόνο και οδηγούσε την κούρσα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο ο Αλόνσο (από τους εν ενεργεία πιλότους )έχει καταφέρει το ίδιο στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης το 2010.

Από ένα “grand slam” έχουν οι Λάουντα, Μπέργκερ, Χιλ, Αλόνσο, Μος, Ζ. Βιλνέβ.

*Στους δρόμους μπροστά από τη Μαρίνα Μπέι ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη Σιγκαπούρη και είναι ο μοναδικός πιλότος που το καταφέρει μετά το 2008 και τον Φελίπε Μάσα.

inner

* Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πιλότος που έχει τους περισσότερους γύρους στην κορυφή. Ωστόσο, βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από τους Σουμάχερ, Σένα και Προστ.

* Ο χρόνος του στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ότι ο πιο γρήγορος που έχει γίνει ποτέ (1:42.841) στη διεκδίκηση της πολ ποζίσιον στη Σιγκαπούρη.




Πηγή: sport-fm.gr

Στο… ρελαντί η Λιλ!

Ούτε που… ίδρωσε η Λιλ απέναντι στην Εβιάν, την οποία νίκησε 3-0 εντός έδρα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Στο… ρελαντί η Λιλ
Νίκη στο… ρελαντί, που την φέρνει έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πέτυχε η Λιλ στην έδρα της απέναντι στην Εβιάν για την 7η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι «λιλουά» δίχως να… ιδρώσουν επικράτησαν 3-0 της αντιπάλου τους και πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Το σκορ για την Λιλ άνοιξε στο 12ο λεπτό ο Καλού, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στο ημίχρονο με δύο τέρματα διαφορά, μετά από αυτογκόλ του Χάνσεν στο 32’. Στο δεύτερο μέρος ο Ροντελέν στο 71’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Τρίτη 24/9

Λιλ-Εβιάν 3-0
(12’ Καλού, 32’ αυτ. Χάνσεν, 71’ Ροντελέν)

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (22:00)

Τετάρτη 25/9

Αζαξιό-Λιόν (20:00)
Μπορντό-Ρεμς
Γκινγκάμπ-Σοσό
Ναντ-Νις
Τουλούζ-Λοριάν
Βαλανσιέν-Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό-Μπαστιά (22:00)
Μονπελιέ-Ρεν Πηγή: sport-fm.gr

Επτά «θετικοί» στη Μόσχα!!

Τελικά, οι αυστηροί έλεγχοι που προανήγγειλε η IAAF για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας έφεραν αποτελέσματα.

Επτά «θετικοί» στη Μόσχα
Έτσι, η παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού ανακοίνωσε πως στη ρωσική πρωτεύουσα βρέθηκαν εφτά πρωταθλητές «θετικοί» σε απαγορευμένες ουσίες και ήδη όλοι οι «παραβάτες» τιμωρήθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ελεγχθούν τα δεύτερα δείγματά τους.

Το πρώτο όνομα αφορά τον πέμπτο στο τελικό του ακοντισμού, τον Ρόμαν Αβραμένκο. Επίσης, ντοπέ «πιάστηκαν» οι Μασούντ Αζίζι στα 100 μέτρα, Ελισαβέτα Μπρίγκζινα στα 200 μέτρα, Αϊμάν Κοζακμέτοβα στα 20 χιλιόμετρα βάδην, Ιμπραχίμ Ραχιμιάν στα 20 χιλιόμετρα βάδην ανδρών, Γέλενα Ριάμποβα στα 200 μέτρα και Τζερεμίας Σαλόι στον Μαραθώνιο.

Όταν επιβεβαιωθούν οι ποινές των προαναφερόμενων και ακυρωθούν τα αποτελέσματά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τότε δύο Ελληνίδες αθλήτριες θα κερδίσουν μία θέση, ήτοι η Μαρία Μπελιμπασάκη θα ανέβει 22η στην κατάταξη των 200 μέτρων και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη 31η στα 20 χλμ. βάδην. Πηγή: sport-fm.gr

Η απάντηση Βούκιτς στον Κάτσε!!

Ο Έργκους Κάτσε βρέθηκε χθες στην προπόνηση του ΠΑΟΚ και θέλησε να ζητήσει συγνώμη από τον Σέρβο Βούκιτς για την φανέλα του UCK που φόρεσε.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο Αλβανός άσος πήγε μόνος του στον Βούκιτς και προσπάθησε να του εξηγήσει πως δεν ήξερε τίποτα και ότι ήταν ένα λάθος η κίνηση του να φορέσει την συγκεκριμένη φανέλα.

Ο Βούκιτς, που λόγω καταγωγής θα νιώθει σίγουρα και αυτός προσβεβλημένος δεν θέλησε να ανεβάσει τους τόνους και του απάντησε δίνοντας του και μία σύμβουλη. |

«Συγνώμη δε χρειάζεται να ζητήσεις από εμένα, αλλά από τον εαυτό σου που κινδυνεύει να μείνει χωρίς καριέρα. Είσαι νεαρός και θα πρέπει να παίζεις και όχι να μιλάς. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου» είπε ο Σέρβος μεταξύ άλλων. 

 Πηγή: sportdog.gr

Ο χασάπης του Μπιλμπάο! (vid)

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 30 χρόνια, ο Ντιέγκο Μαραντόνα τον είχε νιώσει στο πετσί του. Ο Μίλτος ο Νταλικέρης θυμάται, στις ρετρό ιστορίες της Τρίτης...
Ήταν 24 Σεπτεμβρίου του 1983 όταν ο μεγάλος Ντιέγκο, ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα τότε, έφυγε από το γήπεδο με το πόδι στα χέρια. Ποιος του το έδωσε; Ο Άντονι Γκοϊκοετσέα Ολασκοάγα, ένας καλοκάγαθος Βάσκος αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος, εξαιτίας προφανώς της έμφυτης ευγένειας που τον διέκρινε εντός αγωνιστικών χώρων, συνέδεσε την καριέρα του με το προσωνύμιο «Ο χασάπης του Μπιλμπάο»! Ο ίδιος τζέντλεμαν που έσπασε το πόδι του Ντιέγκο, ουσιαστικά τέλειωσε και την καριέρα του σπουδαίου Γερμανού Μπερντ Σούστερ, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.
Θυμηθείτε το ...χάδι του Άντονι Γκοϊκοετσέα στον Ντιέγκο Μαραντόνα στο βίντεο που ακολουθεί και μετά πάμε παρακάτω, στη ρετρό ιστορία μας...




Μπορεί ο Γκοϊκοετσέα να πλήγωσε βάναυσα το απόλυτο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα των παιδικών μας χρόνων, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μας φάνηκε χρήσιμος ως «σημειολογική» αναφορά. Όπως, για παράδειγμα, όταν στην περιοχή εμφανίστηκαν δύο φρέσκα «φρούτα». Δυο αδέρφια που είχαν μεγαλώσει στην Ιταλία, τα οποία «δέθηκαν» με άλλη παρέα και αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τους μόνιμους αντιπάλους σε ό,τι κι αν παίζαμε. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ. Μέχρι και το άλλο που παίζαμε, όταν πηγαίναμε στο σινεμά για καμιά σεξοκωμωδία, χωριστά το κάναμε. Δεν πηγαίναμε σινεμά μαζί τους! Αν το έργο παιζόταν Δευτέρα-Τρίτη, Δευτέρα βλέπαμε εμείς τον «Μπόμπο γιατρό στο Ίκα», Τρίτη τον έβλεπαν οι Ιταλοί με την παρέα τους, έστω κι αν εκείνοι θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα επειδή ήξεραν τη γλώσσα του Μπόμπο.

Την πρώτη φορά που τους συναντήσαμε, η ομάδα τους λεγόταν αλλιώς. Δεν θυμάμαι πώς. Από την επομένη, όμως, για εμάς ήταν οι «Ιταλοί», παρότι ήταν πατριωτάκια και μιλούσαν καλά ελληνικά, έστω με μια σχετική ιταλική, τραγουδιστή προφορά. Η πρώτη γνωριμία ήταν επεισοδιακή. Ο μεγάλος αδερφός, ο οποίος λεγόταν Μιχάλης (είχε πάρει το όνομα του Έλληνα παππού του), μας συστήθηκε ως «Μικέλε» κι ο Φώτης άρπαξε φωτιά κοιτάζοντας στα μάτια τον μικρό αδερφό. «Και του λόγου σου πώς σε λένε; Πρόσεξε τι θα πεις...». Ο μικρός, που τον είχαν βαφτίσει Ιωσήφ, Σήφη ντε, δεν πρόσεξε τι θα πει και συστήθηκε ως «Τσίπε». «Ποιον ήρθατε να κοροϊδέψετε, ρε ζουλάπια; Ο ένας ...Νικέλε, ο άλλος Τζιπ... Τι σόι τζιπ, ρε; Λαντ Ρόβερ;», φούντωσε ο Φώτης και μέχρι να του εξηγήσουν οι Ιταλοί και να του εξηγήσουμε κι εμείς τα περί Μιχάλη, Ιωσήφ, Σήφη και τα ρέστα, το κλίμα είχε γίνει ήδη πολεμικό. «Που θα μου πει εμένα Τζιπ... Στα μούτρα σου, ρε χάχα»!
Από το πρώτο ματς τους πήραμε τον αέρα. Πότε με το καλό, πότε με το άγριο, οι «Ιταλοί», δηλαδή ο Μικέλε, ο Τσίπε και η παρέα τους, ήταν οι καλύτεροί μας πελάτες. Ακόμα κι αν τρία λεπτά πριν το τέλος χάναμε με δυο γκολ διαφορά, το έβλεπες στα μάτια τους πως θα πάμε τουλάχιστον παράταση. Κι αν κατάφερναν να προηγηθούν κι εκεί, είχαμε σίγουρα τα πέναλτι. Τότε έπαιζα τερματοφύλακας, σε ένα ψυχολογικό παιχνίδι που ουσιαστικά κατάλαβα αρκετά χρόνια αργότερα. Όταν ήμουν απέναντί τους στα πέναλτι, σούταραν λες και έκλειναν τα μάτια. Ούτε λίμνη δεν θα μπορούσαν να πετύχουν, πολύ περισσότερο να σημαδέψουν ανάμεσα στον ...πυροσβεστικό κρουνό και τον τσιμεντόλιθο που είχαμε για δοκάρια.
Εννοείται πως κάπου εκεί άρχισαν και οι πλάκες και πως κάπου εκεί κολλάει και ο ...αγαπημένος Άντονι Γκοϊκοετσέα. Μετά τα πρώτα, αναγνωριστικά παιχνίδια αρχίσαμε να παίζουμε με τα νεύρα τους πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες. Έτσι, κάποια φορά ανακάλυψα ένα μεγάλο σακί από πατάτες και πριν τη σέντρα, σε μια κίνηση αντίστοιχη της ανταλλαγής λαβάρων ανάμεσα σε αρχηγούς, πήγα και το παρέδωσα στα χέρια του Μικέλε που τότε έπαιζε τερματοφύλακας στους «Ιταλούς». Όταν ρώτησε «τι να το κάνω», του είπα «για να βάζεις τα γκολ που θα μαζέψεις». Από το βλέμμα του και μόνο απέναντι στα δικά μας γέλια, καταλάβαμε πως εκείνη τη μέρα είχαμε κερδίσει πριν τη σέντρα...
Η «πλάκα Γκοϊκοετσέα» όμως, ή αλλιώς, «πλάκα χασάπης του Μπιλμπάο» ήταν σαφώς πιο άγρια. Ψαχουλεύοντας στην αποθήκη είχα ανακαλύψει ένα τσεκούρι. Το οποίο τσεκούρι, με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας, «φόρεσε» ο Φώτης. Απίθανη εικόνα. Κοντομάνικο, λευκό πουκάμισο γκόμενου, μπλε σορτσάκι με άσπρες, πετσετέ τσέπες (μόδα της εποχής), μαύρα, φρεσκοβαμμένα σκαρπίνια, άσπρες, αθλητικές κάλτσες μέχρι το γόνατο και ...ένα τσεκούρι μέσα από τη μία κάλτσα, με τη λεπίδα του να εξέχει ακριβώς δίπλα στο γόνατο. Ο Φώτης υποτίθεται πως θα έπαιζε μπάλα ...έτσι! Με το τσεκούρι εφαρμοσμένο πάνω του, έτοιμος να κόψει φέτες κάθε αντίπαλο που θα τον πλησίαζε. Είχαμε τον ...Γκοϊκοετσέα μας! Μόλις τον είδαν οι αντίπαλοι, σοκαρίστηκαν. «Δεν μπορεί να παίξει έτσι», είπε ο Μικέλε, «εμείς δεν παίζουμε», συμπλήρωσε ο Τσίπε κι έκανε να φύγει και φυσικά, αφού πρώτα σκάσαμε στα γέλια, μετά τους πήραμε στο ψιλό για την αντίδρασή τους στο θεατρικό δρώμενο. Φυσικά και δεν θα έπαιζε ο Φώτης με το τσεκούρι, φυσικά και δεν θα έπαιζε ο Φώτης γενικώς, πρώτα απ΄ όλα γιατί συνήθως μας έσκαγε τις μπάλες με τα σκαρπίνια, αλλά και γιατί ...είχε ραντεβού. Με ή χωρίς Φώτη, με ή χωρίς τσεκούρι, με την ψυχολογία των αντιπάλων στα Τάρταρα, ξέρετε ποιος κέρδισε...
Μέχρι να ξεχάσω την «πλάκα Γκοϊκοετσέα», εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...
Πηγή: gazzetta.gr

Ισπανός βασικός, 43 χρόνια μετά!!

Ο Γιορέντε ήταν στην 11άδα της Γιουβέντους κόντρα στην Βερόνα και έγινε ο πρώτος Ισπανός βασικός μετά τον Λουίς Ντελ Σολ.
Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν την πρώτη εμφάνιση του Βάσκου φορ μετά την ελεύθερη μεταγραφή του από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο 29χρονος επιθετικός πέτυχε στο ντεμπούτο του το νικητήριο γκολ για τους Μπιανκονέρι (2-1).
Οντας στο αρχικό σχήμα, ο πρωταθλητής κόσμου το 2010 με την Φούρια Ρόχα, έγινε ο πρώτος Ισπανός που βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της Γιουβέντους τα τελευταία 43 χρόνια! Τελευταίος που είχε ξεκινήσει για τους Τορινέζους ήταν ο Λουίς Ντελ Σολ, ο οποίος είχε παίξει στις 26 Απριλίου του 1970 στη νίκη επίσης με 2-1 με αντίπαλο την Μπάρι.


Πηγή: gazzetta.gr

«Καθαρή ανατροπή»

polatian
Ο Λάζαρος Πολατιάν που στο παρελθόν έχει διατελέσει ως διαιτητής στην πρώτη εθνική αλλά και μέλος της ΠΑΕ Άρης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 για την φάση που οι “κιτρινόμαυροι” ζητάνε πέναλτι στον αγώνα με την Ξάνθη.
Είναι πέναλτι ή όχι:
«Κατά την γνώμη μου είναι πέναλτι. Από την στιγμή που ανατρέπεται ο Τάτος είναι πέναλτι».
Γιατί δεν το έδωσε;
«Έχει παρεξηγηθεί λίγο η κατάσταση με τον βοηθό και τον διαιτητή. Όπως μία ομάδα ακολουθεί μία συγκεκριμένη τακτική έτσι και η διαιτητική ομάδα ακολουθεί την δική της. Μπορεί ο διαιτητής να μην ζήτησε βοήθεια. Πριν το παιχνίδι μιλάνε οι διαιτητές. Επειδή η περιοχή είναι λίγο λεπτή περιοχή, συνήθως ο διαιτητής ρωτάει τον βοηθό . Τι είδες. Δεν μπορώ να ξέρω τι ειπώθηκε χθες και αν του ζήτησε βοήθεια».
Μίλησε ο βοηθός με τον Τάτο και του είπε πως ήταν όντως πέναλτι;
«Δεν νομίζω ο βοηθός να είπε αυτό το πράγμα. Αν το είπε είναι λάθος του βοηθού που πήγε να δώσει εξηγήσεις στον ποδοσφαιριστή. Υπάρχει ο παρατηρητής διαιτησίας που είναι αρμόδιος να κρίνει. Είδα όλο το παιχνίδι. Περισσότερη ευθύνη φέρει ο διαιτητής πάρα ο βοηθός. Γιατί στην φάση δεν υπάρχει οπτικό εμπόδιο. Ο διαιτητής θα έπρεπε να είναι ελαφρώς έξω από την μεγάλη περιοχή και προς το ημικύκλιο οπότε την φάση να την βλέπει από τα 10-12 μέτρα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να του κλείνει το οπτικό πεδίο. Έπρεπε να το δει σύμφωνα με την  οπτική γωνία του και έτσι όπως κινείται στην φάση. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν το σφύριξε αλλά από εκεί και έπειτα γίνονται λάθη. Όπως ο Σταυρόπουλος έχασε το άχαστο μπορεί και ο διαιτητής να μην αξιολόγησε καλά την φάση».
Για να πει στην συνέχεια:
«Λάθη γινόντουσαν και όταν ήμουν και εγώ στην ΠΑΕ . Το θέμα είναι πως τα διαχειρίζεσαι εκείνη την στιγμή στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής μπει στο δεύτερο ημίχρονο με το βάρος ότι με αδίκησε ο διαιτητής δεν μπορεί να αποδώσει. Αλλά από εκεί και έπειτα είναι το πώς το διαχειρίζεσαι. Όλοι οι διαιτητές έχουν ένα σύστημα. Αν κάποια στιγμή πέρασε φευγαλέα κάποιος ποδοσφαιριστής και του έκλεισε το οπτικό πεδίο δεν το ξέρω. Αν δεν έχει ξεκάθαρη άποψη ας ζητούσε την βοήθεια του βοηθού».
Πηγή: arenafm.gr

«Έχουμε πεισμώσει»

drmpahs
Ο γενικός διευθυντής του Άρη, Κώστας Δράμπης, μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε στην χθεσινή ήττα από την Ξάνθη. Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες έχουν πεισμώσει και πλέον να περιμένουμε να τους δούμε πιο αποφασισμένους.
 Στην αρχή  ανέφερε: «Η πίκρα ξεχειλίζει. Τι άλλο να κάνουμε; Μέσα σε 15 μέρες η ομάδα έφερε τα πάνω κάτω. Γύρισε η εικόνα, βελτιωνόμαστε με αλματώδη βήματα. Χάσαμε ένα γκολ με τον Σταυρόπουλο στο 90’  στον αγώνα με τον Λεβαδειακό ενώ αυτοί έκαναν μία φάση. Και στις πέντε αγωνιστικές τρώμε γκολ στο πρώτο 15λεπτο…».
Για το γεγονός ότι ο διαιτητής επέμεινε στα αποδυτήρια ότι δεν ήταν πέναλτι: «Ο διαιτητής είπε κάθετα ότι ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο ήταν πέναλτι. Όταν ένας άνθρωπος τοποθετείτε κάθετα και μετά το βλέπει στην τηλεόραση θα ήθελα να ξέρω πως θα συμπεριφερθεί μετά. Τι μπορείς να πεις όταν βλέπεις με μάτια σου το αντίθετο από αυτό που βλέπουν όλοι. Είμαστε καταρρακωμένοι όλοι. Πρόκειται για το τέταρτο-πέμπτο πέναλτι που ζητάμε φέτος. Ο Τάτος έχει αυτό το χάρισμα όταν μπει στην περιοχή που δεν μπορείς να του πάρεις την μπάλα. Αν πας να του την πάρεις παίρνει πέναλτι. Είναι ένα πλεονέκτημα του παίκτη. Αλλά δεν μπορεί κάθε διαιτητής επί πέντε αγωνιστικές να μας το στερεί. Στην πρώτη αγωνιστική είπα ότι απαιτούμε σεβασμό και δεν υπάρχει αυτό το πράγμα».
Για το μέλλον: «Εγώ συμφωνώ με την ΠΑΕ, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, όλοι μαζί ένα. Είμαστε αισιόδοξοι που η ομάδα αρχίζει να πατάει στο γήπεδο, πολλοί παίκτες δείχνουν τις δυνατότητες τους και απαιτούμε να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε. Δηλαδή το δίκαιο. Για την ΚΕΔ τι να πω; Από μόνη της δεν πρέπει να επέμβει και να διορθώσει τα πράγματα που βγάζουν μάτια;. Τα δοκάρια η ατυχία είναι και αυτά μέσα αλλά υπάρχουν και εξόφθαλμα πράγματα. Γιατί και η φάση με τον Ψυχογιό είναι πέναλτι. Δηλαδή πότε είναι πέναλτι; Ας μας πει κάποιος».
Για την ατμόσφαιρα στην ομάδα: «Αυτά τα σημάδια που βλέπουμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες μας κάνουν αισιόδοξους. Η συγκομιδή με δύο τρία καλά αποτέλεσμα θα μας φέρει σε ένα καλό σημείο. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Απλά έχουμε την πικρία γιατί ενώ έχουμε στο χέρι το αυγό αυτό σπάει. Όμως, νομίζω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα στην συνέχεια. Πλέον εξηγούνται και ορισμένα πράγματα που δεν μπορούσε να καταλάβει ο φίλαθλος. Ο Έλσνερ παίρνει τα πάνω του. Το παιδί ήρθε πριν από δύο μήνες. Δεν δικαιούται προσαρμογής; Και αυτός θα συνέλθει. Βλέπω κάποια σημάδια βελτίωσης. Όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα στα πρώτα παιχνίδια δεν πατάνε καλά οι ομάδες. Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά την πέμπτη αγωνιστική. Τώρα είμαστε στην… εστία έχουμε προπονηθεί αρκετά και από εδώ και πέρα θα πάμε καλύτερα. Έχουμε πεισμώσει».
Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Παναιτωλικό. Το τι θα κάνει είναι άλλη ιστορία. Σε εμάς το πείσμα η αγανάκτηση και το γινάτι βγαίνουν πλέον. Είμαστε αποφασισμένοι. Τώρα πιστεύουν και τα ίδια τα παιδιά ότι έχουμε αυτές τις δυνατότητες που λέγαμε».
Για την επιστροφή Αγκάνθο: «Τελείωσε η ποινή του. Θα είναι ένα καλό τεστ στον Βόλο για το Κύπελλο και ελπίζουμε και σε αυτόν. Είναι λίγο ευερέθιστος στις κάρτες αλλά πιστεύω ότι έχει ωριμάσει. Ελπίζω να έχει επιστρέψει και ο Παπαδόπουλος και ο Κύργιας».
Πηγή: arenafm.gr

Κεκλεισμένων και με Μακάμπι Χάιφα ο ΠΑΟΚ!!

Απόφαση σοκ από την ΟΥΕΦΑ αφού τιμώρησε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών επειδή στο ματς με την Σάλκε ο κόσμος ήταν υπεράριθμος. Έτσι θα εκτίσει αυτή την αγωνιστική στο ματς με την Μακάμπι. Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ ο Στέφενς για την αποβολή του στο ματς με την Σάλκε. Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος του Βορρά δε θα είναι στον πάγκο ούτε στο ματς με την Άλκμααρ ούτε και με την Σαχτιέρ. Η ανακοίνωση:
Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για την παρουσία 40 υπεράριθμων θεατών στις εξέδρες της Τούμπας στην, επίσης κεκλεισμένων των θυρών, αναμέτρηση με τη Σάλκε για τα play off του Champions League. Ο ΠΑΟΚ θα ασκήσει έφεση για την αυστηρή απόφαση της UEFA.

Στις εξέδρες για λογαριασμό της γηπεδούχου τιμωρημένης ομάδας, βάσει των κανονισμών, πρέπει να βρίσκονται μόνο 75 άτομα συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα διαπιστώθηκε πως στο γήπεδο υπήρχαν επιπλέον 40 θεατές, κάποιοι εκ των οποίων είχαν προμηθευτεί εισιτήρια από τους φίλους της Σάλκε, προσκλήσεις της UEFA προς χορηγούς και διαπιστεύσεις από τα τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν τα δικαιώματα μετάδοσης του αγώνα.

Επίσης, στον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος αποβλήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Σάλκε, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα εκτίσει το υπόλοιπο της τιμωρίας του στα ματς με Αλκμααρ και Μακάμπι Χάιφα.Πηγή: metrosport.gr

Τέλος η τιμωρία του Αγκάνθο!!

Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, ο «εφιάλτης» της τιμωρίας του Νταβίντ Αγκάνθο τελείωσε. Ο Ισπανός εξέτισε την 5η και τελευταία αγωνιστική της υπερβολικά αυστηρής ποινής που του επιβλήθηκε πέρσι, στα όρια της εξόντωσης.

Ο Αγκάνθο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη πέρσι και η επιστροφή του αναμένεται να δώσει ποιότητα και ισχύ. Τα γκολ, η εμπειρία και η προσωπικότητα του λείπουν από έναν Άρη που είναι γεμάτος από νεαρούς και άπειρους παίκτες.

Ο ίδιος έχει μιλήσει με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, δείχνει ορεξάτος και αποφασισμένος. Παραμένει άγνωστο, εάν θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό Βόλου στο κύπελλο την Πέμπτη ή θα προφυλαχθεί για να αγωνιστική στο (όπως έγιναν τα πράγματα) ζωτικής σημασίας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πηγή: metrosport.gr

''Φρένο'' της Αστυνομίας στους οπαδούς του ΠΑΟΚ!!

Ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα έχει κανονικά κόσμο στο πλευρό του στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ξαφνικά μια απόφαση της αστυνομίας βάζει προσωρινά φρένο σε αυτή τη μετακίνηση.

Οι καλές σχέσεις των ομάδων, κυρίως σε επίπεδων οπαδών, είναι γνωστή έτσι είχε συμφωνηθεί πως οι ΠΑΟΚτσήδες θα φιλοξενούνταν στη θύρα 6 του «Γεντί Κουλέ». Όπως έγινε όμως γνωστό πριν από λίγο, η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου άναψε «κόκκινο» στο αίτημα του Δικεφάλου μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του παιχνιδιού κάνοντας λόγο για παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας!

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν αύριο Τετάρτη όταν θα γίνει νέα σύσκεψη προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση για αυτό το θέμα. Πηγή: metrosport.gr

Βαρούχας στο Αθλητικό Metropolis: «Και κάποιος τυφλός θα το έδινε»

Καυστικός εμφανίστηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφερόμενος στην διαιτησία του Μαντάκη στο χθεσινό ματς του Άρη στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τη φάση του πεντακάθαρου πέναλτι πάνω στον Τάτο: «Τί να πω για τη φάση; Και τυφλός να είσαι το δίνεις αυτό το πέναλτι. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το έδωσε. Μπορεί να μην το είδε, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία. Γι? αυτό το λόγο είσαι διαιτητής και συμμετέχεις στον αγώνα, για να μπορείς να βλέπεις τέτοιες φάσεις και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Πολύ περισσότερο μέσα στην περιοχή, οι διαιτητές πρέπει να εφιστούν την προσοχή τους ακόμη πιο πολύ. Στη σέντρα και να μην δώσεις ένα φάουλ δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Στην περιοχή είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είναι ενα χοντρό λάθος. Μπορεί να άλλαζε τη μορφή του αγώνα. Και απορώ πως ο Πανόπουλος δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση γιατί μας έχει συνηθίσει και σε τέτοια πράγματα...»

Για τις δηλώσεις του Τάτου μετά το ματς: «Όταν ο διαιτητής κάνει λάθος πρώτοι εμείς θα πούμε έκανες λάθος. Οι παίκτες ας κάνουν και τη δική τους αυτοκριτική. Γιατί στο προηγούμενο ματς ο Τάτος έριξε κουτουλιά, και ο διαιτητής του τη χάρισε».

Για το αν θα τιμωρηθεί ο Μαντάκης: «Δεν πιστεύω ότι θα περάσει έτσι του Μαντάκη. Βέβαια, δεν είναι ό, τι το καλύτερο το να κόβεις κεφάλια διαιτητών, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Τα αρμόδια όργανα θα επιληφθούν του θέματος».

Για τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις των διαιτητών: «Έως τώρα έχουμε καλές διαιτησίες οι οποίες δεν έχουν προβληματίσει τον κόσμο. Σαφώς, τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο,αν ένας διαιτητής κάνει επαναλαμβανόμενα λάθη πρέπει να πηγαίνει σπίτι του. Από τη στιγμή που αμείβονται με τόσο υψηλές αποδοχές πρέπει να είναι αντάξιοι των προσδοκιών που υπάρχουν γι' αυτούς. Αν δεν αξίζουν να μπουν άλλοι να δείξουν περισσότερα πράγματα. Δεν παντρεύεται κανείς τη θέση».Πηγή: metrosport.gr

Με 600 οπαδούς ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη!

Σε συμφωνία με τον ΟΦΗ ήρθε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει 600 εισιτήρια για τον μεταξύ τους αγώνα της Σούπερ Λίγκας για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με 600 οπαδούς ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη
ΟΦΗ και ΠΑΟΚ ήραν σε συμφωνία έτσι ώστε ο «Δικέφαλος του Βορρά» να εξασφαλίσει 600 εισιτήρια για τον μεταξύ τους αγώνα, την Κυριακή (29/9), για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν παρών στην σύσκεψη προέβαλλε αντιρρήσεις για την παρουσία των φίλων του ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ», αλλά τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και οι Θεσσαλονικείς πήραν τα εισιτήρια για το κυριακάτικο ματς.

Την Τετάρτη (25/9) θα ξαναγίνει σύσκεψη, για τυπικούς κυρίως λόγους. Πηγή: sport-fm.gr

Σήμερα η «πρώτη» του Μάουρερ!!

Το απόγευμα της Τρίτης (24/9) ο Ράινερ Μάουρερ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός της Ξάνθης.

Σήμερα η «πρώτη» του Μάουρερ
Την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ράινερ Μάουρερ στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, διαδέχτηκε η άφιξη του στην πόλη.

Ο 52χρονος τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας (23/9), όπου και είχε συνάντηση με τον τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Γιάννη Παπαδημητρίου και τον υπεύθυνο σκάουτινγκ, Κώστα Κωνσταντινίδη.

Σήμερα το απόγευμα (Τρίτη, 24/9, 17:00) αναμένεται να γνωρίσει και τους παίκτες του, στην πρώτη του προπόνηση με την Ξάνθη. Πηγή: sport-fm.gr

Νοκ άουτ για έναν μήνα ο Κύργιας!!

Με την τύχη του μπορεί να τα βάλει ο Μιχάλης Κύργιας, ο οποίος θα απουσιάσει από τα επόμενα τρία ματς του Άρη

Νοκ άουτ για έναν μήνα ο Κύργιας
Χωρίς τον Μιχάλη Κύργια θα αγωνιστεί ο Άρης τον επόμενο μήνα.

Ο νεαρός στόπερ έχει υποστεί θλάση, όχι ακριβώς στον δικέφαλο, αλλά σε έναν άλλο μυ και θα μείνει εκτός για περίπου τριάντα μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσει στα επόμενα τρία παιχνίδια των «κίτρινων» με Ολυμπιακό Βόλου, Παναιτωλικό και Πανιώνιο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Άρη υποβλήθηκε σε υπέρηχο από τον γιατρό Βαγγέλη Πανταζή, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι υπέστη θλάση αρκετά μεγάλη, κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος αποθεραπείας υπολογίζεται σε σχεδόν ένα μήνα!

Ο παίκτης θα υποβληθεί σήμερα σε μια νέα θεραπεία από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Βαγγέλη Πανταζή, ώστε να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Βέροια στις 20 Οκτωβρίου.Πηγή: sport-fm.gr

«Γκάζια» από Βελλή!!

Με την επιβολή προστίμων απείλησε ο Σταμάτης Βελλής τους παίκτες του αν δεν αλλάξουν αγωνιστική εικόνα.

«Γκάζια» από Βελλή
Συνάντηση με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ είχε ο Σταμάτης Βελλής το απόγευμα της Δευτέρας (23/9) στο γήπεδο της Ριζούπολης, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο (2-0) για την πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα τόνισε πως για ακόμη μια φορά δεν είδε οι ποδοσφαιριστές του να παίζουν με πάθος, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Μάλιστα, τόνισε πως το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά (26/9) θα είναι η τελευταία τους ευκαιρία πριν αρχίσει να επιβάλει πρόστιμα.Πηγή: sport-fm.gr

«Ο κ. Φασομυτάκης προκάλεσε τους οπαδούς μας»

Παραπλανητικές χαρακτηρίζει η διοίκηση του Παναθηναϊκού τις δηλώσεις του Γιάννη Φασομυτάκη για «ζούγκλα» στη Λεωφόρο στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

«Ο κ. Φασομυτάκης προκάλεσε τους οπαδούς μας»
Για σκηνές «ζούγκλας» έκανε χθες ο Γιάννης Φασομυτάκης και σήμερα ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απαντήσει στις κατηγορίες του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Το «τριφύλλι» αναφέρει πως ο συγκεκριμένος παράγοντας προκαλούσε τους οπαδούς της ομάδας και, μάλιστα, ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να τον αποβάλει.

Η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ

«Με αφορμή παραπλανητικές δηλώσεις παράγοντα του ΟΦΗ περί “ζούγκλας”, “τρομοκρατίας” κλπ, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος παράγων, αφού επί αρκετή ώρα προκάλεσε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού υβρίζοντάς τους, αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του ά ημιχρόνου από το διαιτητή του αγώνα. Τα γεγονότα δεν διαστρεβλώνονται με ύβρεις και ψεύδη».

«Ήταν πέναλτι»!

Πολλά παράπονα για τη φάση του 32’, όταν ο Στέφανος Μαντάκης δεν υπέδειξε πέναλτι, για το μαρκάρισμα πάνω στον Ανδρέα Τάτο έχουν στον Άρη. «Ήταν πέναλτι η ανατροπή σου», υποστήριξε ο βοηθός διαιτητή.

«Ήταν πέναλτι»!
Στην παραδοχή πως ήταν πέναλτι υπέρ του Ανδρέα Τάτου στο 32’ προχώρησε ο βοηθός του Στέφανου Μαντάκη, Γιάννης Σίπκας στην ανάπαυλα του χθεσινού αγώνα του Άρη στην έδρα της Skoda Ξάνθης.

Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον παρατηρητή διαιτησίας, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνήματα του προέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Ηλιάδη σε Σαρρή και Μώραλη.

Ωστόσο, νωρίτερα ο βοηθός διαιτητή, κ. Σίπκας, είπε στον διεθνή χαφ, ο οποίος έμεινε άναυδος: «Ήταν πέναλτι η ανατροπή, αλλά περίμενα να πάρει το σφύριγμα πάνω του ο διαιτητής (σ.σ. Μαντάκης) και να το σφυρίξει»! Πηγή: sport-fm.gr

Οι «αμαρτίες» του παρελθόντος…!

Καθησυχαστικοί παρουσιάζονται στον ΟΦΗ για τα εξώδικα που έχουν σταλθεί απ’ την Παγκρήτια Τράπεζα για τις οφειλές του παρελθόντος.

Οι «αμαρτίες» του παρελθόντος…
Ένα από τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον ΟΦΗ είναι εκείνο της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Μάνθος Πουλινάκης παρουσιάζεται ήρεμος και φέρεται ήδη να έχει ενημερώσει τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου πως από τις 25 Απριλίου έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με τους υπεύθυνους της Παγκρήτιας Τράπεζας, παραδίδοντας προς ενημέρωση όλη την αλληλογραφία.

Όπως αναφέρουν οι Ηρακλειώτες, το θέμα θα λήξει σύντομα με συνάντηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ εξουσιοδοτήθηκε από το Δ. Σ. για την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, μια σύμβαση που είναι κατά 40% μειωμένη οικονομικά σε σχέση με πέρυσι.
Πηγή: sport-fm.gr

Το γιόρτασαν στη Βέροια!!

Έκπληξη στον Ζεζίνιο που χθες (23/9) είχε γενέθλια έκαναν οι συμπαίκτες του πριν την έναρξη της προπόνησης.

Το γιόρτασαν στη Βέροια
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Ζεζίνιο πριν την έναρξη της χθεσινής (Δεύτερα, 23/9) προπόνησης.

Ο Πορτογάλος μέσος μπαίνοντας στα αποδυτήρια είδα τους συμπαίκτες του μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της Βέροιας, Γιώργο Κικερίδη, να τον υποδέχονται με μία τούρτα, κάνοντας του έκπληξη για τα γενέθλια του.

Στα αγωνιστικά η Βέροια πλέον στρέφεται στο παιχνίδι Κυπέλλου στο οποίο θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Ψαχνών με τον Ολλανδό τεχνικό της ομάδας, Τον Κάανεν, να μην υπολογίζει στους Μπάρμπα, Ρίος και Γκιγιέρμο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν παίζει στο Κύπελλο ο Ντε Βιντσέντι!

Για προληπτικούς λόγους ο Τόμας Ντε Βινσέντι δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αιγινιακό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Δεν παίζει στο Κύπελλο ο Ντε Βιντσέντι
Μία ελαφρά κάκωση «κληρονόμησε» ο Τόμας ντε Βινσέντι απ’ το πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό.

Για αυτό τον λόγο ο Αργεντινός χαφ έκανε θεραπεία στη χθεσινή προπόνηση των Ηπειρωτών και αναμένεται να προφυλαχθεί στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ματς δεν θα ισχύσουν τα διαρκείας και η ΠΑΕ όρισε γενική είσοδο 5 ευρώ για να προσελκύσει τον κόσμο στο γήπεδο.

Μετά το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη θα ξεκινήσουν τα έργα στους «Ζωσιμάδες», με ενίσχυση του αποστραγγιστικού συστήματος και θα τοποθετηθούν κάποια κομματάκια χλοοτάπητα.Πηγή: sport-fm.gr

«Ποτέ δεν φοβήθηκα»

Σίγουρος για τις δυνατότητες του Πανθρακικού, ακόμη και όταν κανείς δεν πίστευε στην ομάδα ήταν απ’ το καλοκαίρι ο Άκης Μάντζιος, όπως παραδέχθηκε στη SportDay.

«Ποτέ δεν φοβήθηκα»
Το καλοκαίρι αποχώρησαν πολλά απ’ τα βασικά στελέχη του Πανθρακικού, όμως ο Άκης Μάντζιος δεν φοβήθηκε στιγμή – όπως τονίζει στη SportDay – για τις δυνατότητες της ομάδας του.

«Η περσινή καλή πορεία είχε ανεβάσει έτσι κι αλλιώς τον πήχη για φέτος, αλλά έπρεπε να προχωρήσουμε», τόνισε ο 44χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Βρήκαμε κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές για να καλύψουμε τα κενά και το θέμα ήταν να δέσουμε ως ομάδα».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός στη SportDay

Για το δύσκολο «χτίσιμο» του Πανθρακικού:

«Το ότι θα καλούμασταν να φτιάξουμε μία ομάδα σχεδόν από την αρχή στον Πανθρακικό, ήταν γνωστό όταν ανέλαβα. Οχι, δεν φοβήθηκα».

Για την κατάσταση στην ομάδα:

«Εφυγαν, πράγματι, πολλοί καλοί και έμπειροι παίκτες από τον Πανθρακικό και η περσινή καλή πορεία είχε ανεβάσει έτσι κι αλλιώς τον πήχη για φέτος, αλλά έπρεπε να προχωρήσουμε. Βρήκαμε κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές για να καλύψουμε τα κενά και το θέμα ήταν να δέσουμε ως ομάδα».

Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό για την ομάδα της Κομοτηνής:

«Δεν υπάρχει μυστικό για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Μόνο η δουλειά και η πίστη σ' αυτό που κάνουμε. Πιστεύω ότι και στους πέντε αγώνες μας είχαμε πλάνο, οργάνωση και προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Και έχουμε μαζέψει 8 βαθμούς, που είναι ικανοποιητική συγκομιδή, αλλά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη».

Για την περσινή του χρονιά στην Κέρκυρα, στην οποία ακόμα του χρεώνουν τον υποβιβασμό της:

«Μη ξεχνάμε ότι υπέγραψα στην Κέρκυρα πριν προκύψει το πρόβλημα με την αδειοδότηση. Και εκεί χάσαμε σημαντικούς παίκτες, τους οποίους δεν μπορούσε να αντικαταστήσει η ομάδα λόγω του περιορισμού των μεταγραφών. Παλέψαμε, όμως, με τα όπλα που διαθέταμε και για ένα διάστημα ήμασταν η έκπληξη του πρωταθλήματος, με αρκετά θετικά αποτελέσματα κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Αλλά δεν ήταν εύκολο να συνεχιστεί για πολύ αυτό, με τόσα εσωτερικά και οικονομικά προβλήματα και με τις δεδομένες αγωνιστικές αδυναμίες».

Για το αν δίνει τώρα τις απαντήσεις του, αφού στον Πανιώνιο τον έβλεπαν μόνο ως προπονητή – λύση ανάγκης:

«Νομίζω ότι όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουν ποιος προπονητής κάνει καλή δουλειά και ποιος όχι. Δεν νιώθω ότι δίνω απαντήσεις σε κανέναν».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Άκη Μάντζιου στο σημερινό (24/09) φύλλο της SportDay…

«Κάθε ματς και καλύτεροι»!

Αισιόδοξος για την συνέχεια του Παναιτωλικού μετά την εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κούσας, μιλώντας στη SportDay.

«Κάθε ματς και καλύτεροι»!
Δεν πετούν στα… σύννεφα στον Παναιτωλικό μετά την «λευκή» ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Γιώργου Κούσα στη SportDay.

«Θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», ήταν η απάντηση του έμπειρου στόπερ στην ερώτηση για το αν κοιτούν ψηλά στο Αγρίνιο.

Επίσης, τόνισε πως η ομάδα σε κάθε παιχνίδι θα είναι και καλύτερη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούσας στη SportDay

Τελικά σας πάνε τα... μεγάλα ματς;

«Στα ντέρμπι και στα θεωρητικά... μεγάλα παιχνίδια όλοι οι παίκτες πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω. Μόνο έτσι μπορείς να πάρεις θετικά αποτελέσματα».

Η ομάδα έχει δείξει τις πραγματικές της ικανότητες;

«Εχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Τα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται και να μαθαίνει ο ένας τον άλλον. Αυτή τη καλή εικόνα θέλουμε να διατηρήσουμε και στα επόμενα ματς».

Με εμφανίσεις και αποτελέσματα όπως προχθές υπάρχει βλέψη για κάτι παραπάνω;

«Οχι...Οχι... Η κατηγορία είναι δύσκολη και υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Εμείς θέλουμε να μείνουμε και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος».

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι ευθύνη;

«Είναι μεγάλη τιμή. Προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Και φυσικά να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα».

Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ακολούθησε η ήττα στην Κομοτηνή. Το πάθημα έγινε μάθημα;

«Πιστεύω πως ναι. Εχουμε βελτιωθεί αρκετά. Δεν νομίζω πως θα κάνουμε τα ίδια λάθη».

Είσαι για τέσσερα χρόνο στην ομάδα. Αισθάνεσαι.... Αγρινιώτης;

«Σίγουρα (σ.σ.: γέλια). Εχω αγαπήσει την ομάδα και τον κόσμο όπως με έχουν αγαπήσει κι αυτοί».

Ηταν το προχθεσινό το καλύτερο αποτέλεσμα του Παναιτωλικού στο διάστημα που είσαι στην ομάδα.

«Ηταν ένα πολύ όμορφο βράδυ. Οπως και με τον ΠΑΟΚ που κερδίσαμε. Και τα δύο αποτελέσματα ήταν τα κορυφαία».

Ο κόσμος έδωσε προχθές βροντερό «παρών».

«Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Τον θέλουμε πάντα έτσι κοντά μας. Είναι ο 12ος παίκτης μας».

Δεύτερη ευκαιρία σε Κάτσε!!

Με… σιωπηλό συγχωροχάρτι μεθοδεύεται η επιστροφή του Έργκους Κάτσε στον ΠΑΟΚ. Ολικό ροτέισον ετοιμάζει ο Χουμπ Στέφενς για να πετύχει η ομάδα το «4 στα 4» πριν απ’ την διακοπή του πρωταθλήματος.

Δεύτερη ευκαιρία σε Κάτσε
Την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη στην πολυσυζητημένη υπόθεση του Έργκους Κάτσε και την κίνησή του να φορέσει την μπλούζα «UCK», κάτι που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, περιμένουν στον ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον διεθνή άσο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθεί για την ενέργειά του.

Άλλωστε, υπέρ του να δοθεί «συγχωροχάρτι» στον Κάτσε ήταν και ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος πριν από τον αγώνα με την Σαχτέρ Καραγκαντί είχε δηλώσει: «Είναι μικρός σε ηλικία και πρέπει να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό βέβαια είναι θέμα της διοίκησης. Θα μιλήσω και εγώ μαζί του».

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει συζητηθεί διεξοδικά στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια και ο Σαββίδης φέρεται να επιθυμεί την σταδιακή επιστροφή του 20χρονου μέσου στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Κάτσε έχει την υποστήριξη των συμπαικτών του και του τεχνικού επιτελείου, όμως οι οπαδοί δεν θέλουν να τον ξαναδούν με τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Εφόσον προκύψει πρόβλημα με την επιστροφή του Αλβανού χαφ, τότε η διοίκηση θα ψάξει τη «χρυσή τομή» για να απομακρυνθεί ο παίκτης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στον ΠΑΟΚ προετοιμάζονται για τον μεθαυριανό αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας για το Κύπελλο Ελλάδας και το κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Σήμερα όσοι αγωνίστηκαν στον προηγούμενο αγώνα με τον Πλατανιά έχουν ρεπό και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Χουμπ Στέφενς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ολικό ροτέισον για τον θεσμό των εκπλήξεων.

Στη διάθεση του Ολλανδού επανέρχεται ο Νίκος Σπυρόπουλος, ενώ κανονικά προπονείται και ο Πάμπλο Γκαρσία.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τους Καρδιτσιώτες, την Κυριακή πάει στην Κρήτη, την Πέμπτη παίζει στην Ολλανδία με την Άλκμααρ και την επόμενη Κυριακή υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Το «4 στα 4» είναι ένας μεγάλος στόχος πριν την επόμενη διακοπή του Οκτωβρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Αλλαγές διαιτητών και παρατηρητών σε ματς Κυπέλλου!!

Στην απόφαση να αλλάξει διαιτητή και παρατηρητή στα ματς Κυπέλλου, Ολυμπιακός-Φωκικός και Κέρκυρα-Παναιτωλικός αντίστοιχα προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Αλλαγές διαιτητών και παρατηρητών σε ματς Κυπέλλου
Στην αλλαγή διαιτητή και παρατηρητή προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στα ματς Ολυμπιακός-Φωκικός και Κέρκυρα-Παναιτωλικος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακός-Φωκικός για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος αντικαθίσταται η βοηθός Κουρομπίλια Χρυσούλα (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) από τον Ταρανά Αθανάσιο (ΕΠΣ Αθηνών).

Επίσης, στον αγώνα Κέρκυρα-Παναιτωλικός αντικαθίσταται ο παρατηρητής Νταμπώσης Δημήτριος (ΕΠΣ Πιερίας) από τον Δαγκλή Χρήστο (ΕΠΣ Μακεδονίας).»

Σολάκης: «Σεβασμός και όχι φόβος για Άρη»

Στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας αναφέρθηκε ο Ηλίας Σολάκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας.

Σολάκης: «Σεβασμός και όχι φόβος για Άρη»
Χωρίς φόβο, αλλά με σεβασμό, θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου τον Άρη για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Σολάκης στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού Βόλου στους 89.5

«Ο Άρης είναι ένα μεγάλο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο καλά αγωνιστικά. Τις μεγάλες ομάδες πρέπει να τις σέβεσαι, αλλά να μην τις φοβάσαι. Σίγουρα εμείς είμαστε αρκετά έτοιμοι.

Μία ενδεχόμενη νίκη θα μας βοηθήσει πολύ, γιατί ο Άρης είναι μεγαλύτερη ομάδα από εμάς, όσον αφορά την κατηγορία. πάντως δεν θα ξεγελαστούμε από το οποιοδήποτε υπέρ μας σκορ σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας».

Αναγκαστικό rotation στη Βέροια!!

Με αρκετές απουσίες η Βέροια θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Ψαχνών στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναγκαστικό rotation στη Βέροια
Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Βέροιας για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο τεχνικός της ομάδας, Τον Κάανεν, θα κατεβάσει την ομάδα με αρκετές αλλαγές – αναγκαστικές- δεδομένου ότι οι Ρίος και Γκιγιέρμο δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν. Ακόμη, δεν έχει στη διάθεσή του ούτε τον τιμωρημένο Μπάρμπα.

Συνεπώς, οι 18 εκλεκτοί του Ολλανδού τεχνικού είναι οι εξής: Κοτταρίδης, Τζημογιάννης, Μπαργάν, Παυλίδης, Ορέστες, Βεργώνης, Λόπεζ, Μάνος, Πλαβούκος, Όστοιτς, Μπέν, Ντακόστα, Μρντάκοβιτς, Σεκούντο, Αποστολόπουλος, Σισοκό, Σιόντης, ΟικονόμουΠηγή: sport-fm.gr

Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια!!

Με γενική είσοδο 10 ευρώ ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων του μεθαυριανό αγώνα του Πλατανιά με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια
Ξεκίνησε σήμερα (24/09) το πρωί η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλων Σμύρνης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

Η πώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, από τα Γραφεία της Π.Α.Ε. στον Πλατανιά και από τα Γραφεία Διάθεσης Εισιτηρίων στα Χανιά (Κυδωνίας 67, δίπλα στο κατάστημα «Σταύρος Σπορ»).

Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Σημειώνεται ότι 200 θέσεις της Θύρας 4 θα διατεθούν δωρεάν, από τον Πλατανιά Χανίων, σε μαθητές σχολείων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στους αγώνες Κυπέλλου ισχύουν μόνο οι κάρτες διαρκείας VIP και όχι οι κάρτες διαρκείας για τις Θύρες 1, 2 και 3
. Πηγή: sport-fm.gr

Τα μέτρα ασφαλείας του Παναθηναϊκός-Εργοτέλης!

Για τα μέτρα τήρησης της τάξης στον αυριανό αγώνα με τον Εργοτέλη για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Τα μέτρα ασφαλείας του Παναθηναϊκός-Εργοτέλης
Στην ενημέρωση των οπαδών του Παναθηναϊκού για τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στον αυριανό αγώνα με τον Εργοτέλη προχώρησε η διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την απόφαση για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – Εργοτέλης, για τα ακόλουθα:

• Ο Εργοτέλης δεν ζήτησε και δεν πήρε εισιτήρια για τους φιλάθλους του και συνεπώς δεν θα διατεθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους για συγκεκριμένη κερκίδα του γηπέδου.

• Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 18:30 την ημέρα του αγώνα.

• Οι φίλαθλοι καλούνται να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα ΜΜΜ.

• Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του Γηπέδου, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η πρόσβαση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

• Θα αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Γήπεδο φιλάθλων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

• Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε φίλαθλο φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

• Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για την παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι λόγω της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η διαδικασία εισόδου στο γήπεδο θα είναι διαφορετική από τη συνήθη. Για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση των φιλάθλων και τους καλούμε να προσέλθουν κατά το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η καθυστέρηση της πρόσβασής τους στις κερκίδες και να διευκολυνθεί η είσοδός τους στο γήπεδο και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους».

«Μέσα» ο Βερπακόφσκις!!

Στην αποστολή του Εργοτέλη για τον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό συμπεριελήφθη ο Μάρις Βερπακόφσκις.

«Μέσα» ο Βερπακόφσκις
Αποφασισμένοι να αποδράσουν με το «διπλό» από τη Λεωφόρο είναι οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή συμπεριλήφθη και ο Βερπακόφσκις, ο οποίος στους πέντε αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του στο πρωτάθλημα έχει παίξει μόνο 27 λεπτά και αυτή ως αλλαγή, ενώ άλλη μία φορά έμεινε στον πάγκο.

Ο Γιάννης Πετράκης ετοιμάζει αλλαγές γι' αυτό το ματς και είναι πιθανό ο Λετονός φορ να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης των Κρητικών.

Αναλυτικά η 19μελής αποστολή αποτελείται από τους: Αθανασίου, Καβουσάκη, Τζανακάκη, Ρέντζα, Κοιλιάρα, Γιοβάνοβιτς, Σαρρή, Κοζορώνη, Ρομάνο, Πελέ, Ουέλινγκτον, Μπαντιμπανγκά, Χρυσοφάκη, Ρουγκάλα, Δωματά, Μπαμ Μπαμ, Βερπακόφσκις, Χαλκιαδάκη, Διαμαντάκο.Πηγή: sport-fm.gr

Τα «φώτα» στη Μασσαλία!!

Η αναμέτρηση Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν στο «Βελοντρόμ», δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του Σαμπιονά, που ανοίγει σήμερα την αυλαία της με δύο παιχνίδια.

Τα «φώτα» στη Μασσαλία
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της εμβόλιμης αγωνιστικής ανάμεσα στην ομάδα της Μασσαλίας με τους «Στεφανουά» διεξάγεται σήμερα (24/09) στις 22:00 το βράδυ. Οι δύο ομάδες φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, καθώς η Σεντ Ετιέν είναι 2η με 12 βαθμούς και η Μαρσέιγ 4η με 11. Η γηπεδούχος προέρχεται από τρεις συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη και ενδέχεται να μην έχει στη σύνθεσή της τον Ζινιάκ που απεκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στο παιχνίδι με τη Μπαστιά. Η φιλοξενούμενη προέρχεται από την εντός έδρας ήττα-σοκ από την εκ των ουραγών Τουλούζ και θα αγωνιστεί χωρίς τον Μπραντάο, που είναι τραυματίας και δεν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Η άλλη αναμέτρηση της ημέρας είναι αυτή ανάμεσα στην Λιλ και την Εβιάν, ενώ στο αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα Βαλανσιέν-Παρί Σεν Ζερμέν, Αζαξιό-Λιόν και Μονακό-Μπαστιά. Οι Παριζιάνοι θα επισκεφτούν την έδρα της ουραγού Βαλανσιέν χωρίς τον Τιάγκο Σίλβα που θα μείνει εκτός για ένα με ενάμιση μήνα, την ώρα που οι «λιονέ» μετά την επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Ναντ, θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα στην έδρα της αδύναμης Αζαξιό που παραμένει χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα. Εκτός δράσης για τον Ρεμί Γκαρντ, παραμένουν οι Γκουρκίφ και Βερκούτρ.

Η Μονακό, που κατάφερε να παραμείνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία μετά την ισοπαλία που απέσπασε στο «Παρκ Ντε Πρενς» κόντρα στην Παρί, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να καταβάλει την αντίσταση της Μπαστιά, που εκτός έδρας έχει να επιδείξει μόλις έναν βαθμό σε τρία παιχνίδια. Μοναδική απουσία για τον Κλαούντιο Ρανιέρι είναι αυτή του τραυματία Τουλαλάν.

Η αγωνιστική, θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη (26/09), με την αναμέτρηση της Μονπελιέ με την Ρεν.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Τρίτη 24/09

Λιλ-Εβιάν (20:00)
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (22:00)

Τετάρτη 25/09

Αζαξιό-Λιόν (20:00)
Μπορντό-Ρεμς
Γκινγκάπ-Σοσό
Ναντ-Νις
Τουλούζ-Λοριάν
Βαλανσιέν-Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό-Μπαστιά (22:00)

Πέμπτη 26/09

Μονπελιέ-Ρεν

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 28/09

Λοριάν-Μαρσέιγ (15:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ (18:00)
Εβιάν-Μπορντό (21:00)
Λιόν-Λιλ
Νις-Γκινγκάπ
Σοσό-Βαλανσιέν
Σεντ Ετιέν-Μπαστιά

Κυριακή 29/09

Ρεν-Ναντ (15:00)
Αζαξιό-Μονπελιέ (18:00)
Ρεμς-Μονακό (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Πόσοι θα μείνουν;

Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας αποκλείστηκαν τέσσερις ομάδες της Bundesliga. Ο δεύτερος «απειλεί» να θέσει νοκ άουτ ακόμη περισσότερες.

Πόσοι θα μείνουν;
Γκλάντμπαχ, Βέρντερ, Νυρεμβέργη και Μπράουνσβαϊγκ αποχαιρέτισαν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας και η όρεξη των «μικρών» άνοιξε για να πετάξουν εκτός συνέχειας του θεσμού και άλλους μεγάλους.

Σήμερα και αύριο διεξάγονται οι αγώνες της δεύτερης φάσης. Η τροπαιούχος Μπάγερν υποδέχεται το Ανόβερο χωρίς Γκέτσε, Μαρτίνεθ και Τιάγκο, αλλά και με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να ετοιμάζει αλλαγές.

Η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στη Βαυαρία από τη Μόναχο 1860 με τις σημαντικές απουσίες των Γκουντογκάν, Πίστσεκ και Κελ.

Η Σάλκε δοκιμάζεται στην έδρα της Ντάρμσταντ, που αγωνίζεται μεν στην τρίτη κατηγορία, αλλά στον πρώτο γύρο απέκλεισε τη Γκλάντμπαχ. Συν τοις άλλοις, οι «βασιλικοί μπλε» θα παίξουν χωρίς Παπαδόπουλο, Φουχς, Χούντελαρ, Ομπάσι και Ανάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των νοκ άουτ αναμετρήσεων:

Τρίτη 24/9

Πρόισεν Μίνστερ-Άουγκσμπουργκ 20:00
Βίντενμπρικ-Ζαντχάουζεν 20:00
Μόναχο 1860-Ντόρτμουντ 20:00
Βόλφσμπουργκ-Άαλεν 20:00
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Λεβερκούζεν 21:30
Αμβούργο-Γκρόιτερ Φιρτ 21:30
Χόφενχαϊμ-Κότμπους 21:30
Μάιντς-Κολωνία 21:30

Τετάρτη 25/9

Ζααρμπρίκεν-Πάντερμπορν 20:00
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπόχουμ 20:00
Φρανκφούρτη-Ίνγκολσταντ 20:00
Καϊζερσλάουτερν-Χέρτα Βερολίνου 20:00
Όσναμπρικ-Ουνιόν Βερολίνου 21:30
Ντάρμσταντ-Σάλκε 21:30
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 21:30
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 21:30 Πηγή: sport-fm.gr

Η σύγκρουση των εκπλήξεων!!

Η αναμέτρηση της Ίντερ με τη Φιορεντίνα ξεχωρίζει στην πέμπτη αγωνιστική της Serie A. Εύκολο έργο για τη Νάπολι, επικίνδυνες έξοδοι για Ρόμα και Γιουβέντους.

Η σύγκρουση των εκπλήξεων
Λίγοι θα περίμεναν τόσο καλό ξεκίνημα στη Serie A από Ίντερ και Φιορεντίνα. Οι δύο ομάδες, που συγκατοικούν στους δέκα βαθμούς, μονομαχούν για την πέμπτη αγωνιστική στο «Μεάτσα». Ο Βάλτερ Ματσάρι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κίβου και Ζανέτι, ενώ στον αντίποδα για τους «βιόλα» αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μάριο Γκόμεζ.

Η εκ των πρωτοπόρων Νάπολι έχει θεωρητικά εύκολο έργο υποδεχόμενη τη νεοφώτιστη και… άποντη Σασουόλο με μοναδικό πρόβλημα την απουσία του Μάτζιο. Η άλλη ομάδα της κορυφής, Ρόμα, μετά το θρίαμβο επί της Λάτσιο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας (2-0) δοκιμάζεται στη Γένοβα από τη Σαμπντόρια δίχως τους Ντέστρο, Μπράντλεϊ και Λόμποντ.

Η Γιουβέντους με τη σειρά της παίζει με την Κιέβο στη Βερόνα χωρίς τους Πέπε, Ρουμπίνιο και Κάσερες. Η Μίλαν, που έχει μόλις τέσσερις βαθμούς σε ισάριθμα ματς, συναντά τον Παναγιώτη Κονέ στην Μπολόνια. Ο τιμωρημένος Μπαλοτέλι ήρθε να προστεθεί στο απουσιολόγιο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που περιλαμβάνει επίσης τους Ελ Σαραουί, Μοντολίβο, Κακά, Μπονέρα, Ντε Σίλιο, Σιλβέστρ και Πατσίνι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

Τρίτη 24/9

Ουντινέζε-Τζένοα 21:45

Τετάρτη 25/9

Μπολόνια-Μίλαν 21:45
Κιέβο-Γιουβέντους 21:45
Λάτσιο-Κατάνια 21:45
Λιβόρνο-Κάλιαρι 21:45
Νάπολι-Σασουόλο 21:45
Πάρμα-Αταλάντα 21:45
Σαμπντόρια-Ρόμα 21:45
Τορίνο-Βερόνα 21:45

Πέμπτη 26/9

Ίντερ-Φιορεντίνα 21:45
Πηγή: sport-fm.gr

Πάρε αμυντικό, όχι… γραβάτες!!

Μία ανάρτηση για τη συλλογή γραβατών του Αντριάνο Γκαλιάνι στον επίσημο λογαριασμό Instagram της Μίλαν προκάλεσε αντιδράσεις από οπαδούς της ομάδας.

Πάρε αμυντικό, όχι… γραβάτες
Η Μίλαν παραπαίει αγωνιστικά, προερχόταν από ήττα με 2-1 από τη Νάπολι στο «Σαν Σίρο» και το timing δεν ήταν το καλύτερο για να αναρτηθεί στη σελίδα της στο Instagram μία φωτογραφία με την προσωπική συλλογή κίτρινων γραβατών του αντιπροέδρου, Αντριάνο Γκαλιάνι.

Οι αντιδράσεις ήταν αρκετές, με πιο χαρακτηριστική ενός φίλου των «ροσονέρι» που έγραψε: «Κύριε Γκαλιάνι, μην αγοράζετε άλλες γραβάτες. Παρακαλώ πάρτε κανέναν αμυντικό γιατί έχουμε τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Είναι ντροπή». Πηγή: sport-fm.gr

«Τεστ» για Μπάρτσα!!

Την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία έκανε την έκπληξη πέρσι και αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, υποδέχεται η Μπαρτσελόνα για την 6η αγωνιστική της Ισπανίας. Πιο εύκολες «αποστολές» έχουν η Ρεάλ και η Ατλέτικο.

«Τεστ» για Μπάρτσα
Μία εβδομάδα πριν απ’ το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο στο οποίο μπορεί να υπάρξουν «απώλειες», η Μπαρτσελόνα καλείται να δώσει «τεστ» απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι Καταλανοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς μετά το 4-0 επί του Άγιαξ στο Champions League επικράτησαν με το ίδιο σκορ της Ράγιο Βαγεκάνο και δείχνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Η αποψινή της αντίπαλος, όμως, δεν θεωρείται απ’ τις πιο εύκολες στην Primera Division και προσπαθεί να αποδείξει ότι η περσινή – εξαιρετική χρονιά δεν ήταν απλώς μια «φωτοβολίδα».

Οι παίκτες του Γιακόμπα Αρασάτε προσπαθούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο, με την μπάλα χαμηλά και να είναι απειλητικοί με κάθε είδος επίθεσης. Οι «μπλαουγκράνα» θα αγωνιστούν χωρίς τους Φάμπρεγας, Πουγιόλ, Κουένκα και Άλμπα.

Από την πλευρά τους, οι δύο ομάδες της Μαδρίτης – η Ρεάλ και η Ατλέτικο - αντιμετωπίζουν την Έλτσε και την Οσασούσα αντίστοιχα.

Οι «μερένχες» προέρχονται από ένα εξαιρετικό σερί τριών αγώνων, έχοντας σκοράρει συνολικά 12 γκολ! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δείχνει να έχει πάρει φόρα και να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος μετά την επέκταση του συμβολαίου του.

Ο Κάρλος Αντσελότι δεν υπολογίζει τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του αγώνα με την Χετάφε. Επίσης, εκτός είναι οι Μαρσέλο και Αλόνσο, ενώ ο Κασίγιας είναι αμφίβολος.

Οι «ροχιμπλάνκος», με τη σειρά τους, προσφέρουν θέαμα στους οπαδούς τους, αφού την 4η αγωνιστική πέτυχαν 4 γκολ, προχθές σημείωσαν 2 τέρματα και για το Champions League φιλοδώρησαν με τρία «τεμάχια» την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Δεν υπολογίζεται ο Αραθούνμπια.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:00)
Λεβάντε-Βαγιαδολίδ (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα (23:00)
Μάλαγα-Αλμερία (23:00)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Γρανάδα-Βαλένθια (21:00)
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μπιλμπάο-Μπέτις (21:00)
Χετάφε-Θέλτα (23:00)
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ (23:00)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βαγιαδολίδ-Μάλαγα (22:00)

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο (17:00)
Αλμερία-Μπαρτσελόνα (19:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο (23:00)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οσασούνα-Λεβάντε (13:00)
Θέλτα-Έλτσε (18:00)
Εσπανιόλ-Χετάφε (20:00)
Μπέτις-Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γρανάδα-Μπιλμπάο (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Εξασφάλισε πιστοποιητικό ο Άρης!!

Το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1 εξασφάλισε η ΚΑΕ Άρης αφού ολοκλήρωσαν κάθε εκκρεμότητα σύμφωνα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εξασφάλισε πιστοποιητικό ο Άρης
Την άδεια έτσι ώστε να συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών εξασφάλισε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» προσκόμισαν την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι συμπληρώθηκε ο φάκελος για να πάρει το σχετικό πιστοποιητικό συμμετοχής.

Το πρωί της Τρίτης (24/9) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε το φάκελο του Άρη και πλέον η μοναδική ομάδα που δεν αδειοδοτηθεί είναι ο ΠΑΟΚ, για τον οποίο αναμένεται να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό του Άρη.Πηγή: sport-fm.gr

Πιάστηκε το χέρι του Σπανούλη!!

Κουράστηκε να υπογράφει φανέλες με το όνομά του ο Βασίλης Σπανούλης στη Μαδρίτη.

Πιάστηκε το χέρι του Σπανούλη
Όχι, δεν χρειάζεται ο κόσμος του Ολυμπιακού να ανησυχεί πως μετά το διάστρεμμα θα πάθει και τενοντίτιδα. Απλώς ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στη Μαδρίτη για την παρουσίαση του NBA 2K14 που περιλαμβάνει για πρώτη φορά ομάδες της Ευρωλίγκας.

Η παρουσία του μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους φίλους του μπάσκετ και ο ιδιαίτερα δημοφιλής και στο εξωτερικό Έλληνας γκαρντ υπέγραψε υπομονετικά ένα… βουνό με φανέλες του Ολυμπιακού με το όνομά του. Πηγή: sport-fm.gr

Τεστ… Ευρωλίγκας!!

Την πρωτάρα στην Ευρωλίγκα Μπουντιβέλνικ αντιμετωπίζει απόψε (20:15) ο Ολυμπιακός σε φιλικό στην Κωνσταντινούπολη. Απουσίες για τον Μπαρτζώκα. Η «διαχείριση» του Σπανούλη.

Τεστ… Ευρωλίγκας
Ο Ολυμπιακός μπαίνει σιγά-σιγά σε ρυθμούς Ευρωλίγκας. Μπορεί η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου από τους πρωταθλητές Ευρώπης να αρχίζει στις 18 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα δοκιμαστούν σε ένα τουρνουά επιπέδου… Ευρωλίγκας μέχρι την Παρασκευή.

Από χθες η αποστολή βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου απόψε θα αντιμετωπίσει την Μπουντιβέλνικ, την Πέμπτη την Αναντολού Εφές και την Παρασκευή μία εκ των Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Μπεσίκτας και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η αποψινή αντίπαλος ίσως να μη λέει πολλά, αλλά δεν είναι αυτό που… φαίνεται. Η Μπουντιβέλνικ ετοιμάζεται για την παρθενική της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα κι έχει ενισχυθεί σημαντικά με αξιόλογους παίκτες όπως ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς (που πάντως θα λείψει μιας και προχθές ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Λιθουανίας). Παράλληλα διαθέτει αξιόλογους Αμερικανούς όπως οι γκαρντ Μπλέικ Αχέρν και Ρίκι Μινάρντ, αλλά και οι φόργουορντ Μίκα Ντόουνς και Νταχουάν Σάμερς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μίρζα Μπέγκιτς, που θα ενσωματωθεί στην ομάδα με την επιστροφή της από την Πόλη, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη που ταλαιπωρείται ακόμη από το διάστρεμμα που είχε υποστεί στο Ευρωμπάσκετ και κάνει εντατικές θεραπείες. Η κατάσταση του αρχηγού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων. Είναι αμφίβολο ακόμη κι αν θα παίξει στον διπλό τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με την Πινιέιρος στη Βραζιλία (4 και 6 Οκτωβρίου) ή θα βάλει σαν στόχο κατευθείαν την πρεμιέρα της Α1 με τον Παναθηναϊκό στις 12 ή 13 Οκτωβρίου.

Οι αγώνες του τουρνουά δεν θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα, ωστόσο θα υπάρχει μετάδοση από το τουρκικό δίκτυο NTV μέσω διαδικτύου (http://www.ntvspor.net).Πηγή: sport-fm.gr

Θα ξεχειλίζει… μόνο από παλμό!!

Κινήσεις προκειμένου στους αγώνες του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ να παρέχονται ασφάλεια και ανέσεις στους φίλους της ομάδας κάνουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ, με στόχο να μην επαναληφθούν τα περσινά.

Θα ξεχειλίζει… μόνο από παλμό
Ένα ΟΑΚΑ που θα είναι υπόδειγμα και θα παρέχει στους φίλους του Παναθηναϊκού ανέσεις, αλλά και ασφάλεια για την παρακολούθηση των αγώνων της αγαπημένης τους ομάδας θέλουν να παρουσιάσουν φέτος οι άνθρωποι της ΚΑΕ.

Μετά από όσα έγιναν πέρσι, με τους οπαδούς να «στοιβάζονται» στις κερκίδες στα παιχνίδια των προημιτελικών της Ευρωλίγκας απέναντι στην Μπαρτσελόνα δημιουργώντας ακόμη και ζήτημα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρξει βαριά τιμωρία της έδρας από την Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» παίρνουν μέτρα. Απόφαση της διοίκησης είναι να τηρείται αυστηρά ο αριθμός των θεατών και των θέσεων στο ΟΑΚΑ, να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν δίχως εισιτήριο ή ονομαστική διαπίστευση και το γήπεδο να ξεχειλίζει μόνο από ενθουσιασμό.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί αρχικά με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ενώ μετά την έφεση που κατατέθηκε η ποινή μειώθηκε στις δύο αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» θα εκτίσουν την τιμωρία τους στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με τη Λαμποράλ Κούτσα και της τέταρτης με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πηγή: sport-fm.gr