Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η τεσσάρα της... ανησυχίας!!

Οι εφιάλτες επέστρεψαν στο «Ολντ Τράφορντ» και ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για την χθεσινή ήττα που σκόρπισε μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή της εξάρας στις 23 Οκτωβρίου!
Ο Εντιν Τζέκο πετυχαίνει το 6-1 στις καθυστερήσεις και το ματς της 23ης Οκτωβρίου 2011 περνά στην ιστορία ως η πιο βαριά εντός έδρας ήττα της Γιουνάιτεντ. Ηταν το ματς - κλειδί για τους «πολίτες», ώστε να πάρουν τα πάνω τους για το πρωτάθλημα, αλλά και η αναμέτρηση στην οποία απέδειξαν πως δεν ήταν ο φτωχός συγγενής της πόλης. Δυο χρόνια μετά και το 1-6... ξεχάστηκε από τους οπαδούς της Μάντσεστερ εξαιτίας ενός μεγαλύτερου εφιάλτη. Ναι, το 4-1 του «Ετιχαντ» ήταν πιο βαρύ, πιο... εφιαλτικό για τους οπαδούς των «κόκκινων», κάτι που μαρτυρούν όλα τα γκάλοπ που ακολούθησαν λίγο μετά τη νέα συντριβή. Οχι, η Γιουνάιτεντ δεν χάνει τον τίτλο, όχι δεν θα καταρρεύσει, αλλά η ροή του ματς απεικονίζει περίτρανα, πως ο κόσμος της ομάδας φοβήθηκε περισσότερο, απ' ότι μετά την εξάρα της 23ης Οκτωβρίου!

Τι έγινε τότε; Μπορεί ο Σερ Αλεξ να τόνιζε πως ήταν η χειρότερή του μέρα, μπορεί οι αρθρογράφοι να έγραφαν πως η εξάρα θα... επηρεάσει τις επόμενες γενιές οπαδών, μπορεί οι οπαδοί της Σίτι να διαφήμιζαν hotline με αριθμό... 0161 616161, ωστόσο υπήρχαν ελαφρυντικά! Η Γιουνάιτεντ έπαιζε με δέκα παίκτες ένα ολόκληρο ημίχρονο, δέχθηκε τρία γκολ στις καθυστερήσεις γιατί προσπάθησε να κάνει μια τεράστια ανατροπή, οι παίκτες είχαν κουραστεί, ενώ υπήρχε πνεύμα μαχητικότητας!
Τι υπήρχε χθες στο 1-4; Τίποτα από τα παραπάνω... Το 4-0 διαμορφώθηκε στα πρώτα 50 λεπτά και μετά οι παίκτες της γηπεδούχου χαλάρωσαν μιας και δεν ήθελαν να βάλουν τα πόδια τους στη... φωτιά. Η Σίτι μπορούσε να απειλήσει όποτε ήθελε, αλλά δεν το έκανε, με τους «Πολίτες» να βλέπουν τα επόμενα ματς σε Λιγκ Καπ, Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρούνεϊ πέτυχε το μοναδικό γκολ της Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις και μπορεί να ήταν γκολάρα, αλλά δεν ήταν κάποια δουλεμένη προσπάθεια που να περάσει στα θετικά.
Το χειρότερο; Η ομάδα του Μόγιες έδειξε με το καλημέρα του ματς στοιχεία κατωτερότητας και πρόωρης κατάρρευσης που δεν μπορεί να εξηγηθεί από κανέναν, ούτε και από τον προπονητή! Η εικόνα ήταν απογοητευτική, ίχνος μαχητικότητας, χωρίς πάθος, φαντασία και εγωισμό! Ο Μόγιες δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα ντέρμπι και πλέον τίποτα δεν είναι σίγουρο... Το 70% τονίζει πως η τεσσάρα... πόνεσε χειρότερο από την εξάρα, οι λόγοι μάλλον είναι οι παραπάνω συν ακόμα ένας σοβαρός! Ο Μόγιες δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί την επόμενη μέρα μιας βαριάς ήττας, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ ανησυχούν και δεν δείχνουν να πιστεύουν πως ένας... Φαν Πέρσι φέρνει την άνοιξη! Το μέλλον θα δείξει αν ο Μόγιες έχει τις λύσεις, ώστε οι «κόκκινοι διάβολοι» να παραμείνουν στην κορυφή της Αγγλίας. Αλήθεια, εσείς τι πιστεύετε, το 4-1 ήταν πιο καταστροφικό από το 6-1;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: