Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

«Ποτέ δεν φοβήθηκα»

Σίγουρος για τις δυνατότητες του Πανθρακικού, ακόμη και όταν κανείς δεν πίστευε στην ομάδα ήταν απ’ το καλοκαίρι ο Άκης Μάντζιος, όπως παραδέχθηκε στη SportDay.

«Ποτέ δεν φοβήθηκα»
Το καλοκαίρι αποχώρησαν πολλά απ’ τα βασικά στελέχη του Πανθρακικού, όμως ο Άκης Μάντζιος δεν φοβήθηκε στιγμή – όπως τονίζει στη SportDay – για τις δυνατότητες της ομάδας του.

«Η περσινή καλή πορεία είχε ανεβάσει έτσι κι αλλιώς τον πήχη για φέτος, αλλά έπρεπε να προχωρήσουμε», τόνισε ο 44χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Βρήκαμε κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές για να καλύψουμε τα κενά και το θέμα ήταν να δέσουμε ως ομάδα».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός στη SportDay

Για το δύσκολο «χτίσιμο» του Πανθρακικού:

«Το ότι θα καλούμασταν να φτιάξουμε μία ομάδα σχεδόν από την αρχή στον Πανθρακικό, ήταν γνωστό όταν ανέλαβα. Οχι, δεν φοβήθηκα».

Για την κατάσταση στην ομάδα:

«Εφυγαν, πράγματι, πολλοί καλοί και έμπειροι παίκτες από τον Πανθρακικό και η περσινή καλή πορεία είχε ανεβάσει έτσι κι αλλιώς τον πήχη για φέτος, αλλά έπρεπε να προχωρήσουμε. Βρήκαμε κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές για να καλύψουμε τα κενά και το θέμα ήταν να δέσουμε ως ομάδα».

Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό για την ομάδα της Κομοτηνής:

«Δεν υπάρχει μυστικό για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Μόνο η δουλειά και η πίστη σ' αυτό που κάνουμε. Πιστεύω ότι και στους πέντε αγώνες μας είχαμε πλάνο, οργάνωση και προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Και έχουμε μαζέψει 8 βαθμούς, που είναι ικανοποιητική συγκομιδή, αλλά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη».

Για την περσινή του χρονιά στην Κέρκυρα, στην οποία ακόμα του χρεώνουν τον υποβιβασμό της:

«Μη ξεχνάμε ότι υπέγραψα στην Κέρκυρα πριν προκύψει το πρόβλημα με την αδειοδότηση. Και εκεί χάσαμε σημαντικούς παίκτες, τους οποίους δεν μπορούσε να αντικαταστήσει η ομάδα λόγω του περιορισμού των μεταγραφών. Παλέψαμε, όμως, με τα όπλα που διαθέταμε και για ένα διάστημα ήμασταν η έκπληξη του πρωταθλήματος, με αρκετά θετικά αποτελέσματα κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Αλλά δεν ήταν εύκολο να συνεχιστεί για πολύ αυτό, με τόσα εσωτερικά και οικονομικά προβλήματα και με τις δεδομένες αγωνιστικές αδυναμίες».

Για το αν δίνει τώρα τις απαντήσεις του, αφού στον Πανιώνιο τον έβλεπαν μόνο ως προπονητή – λύση ανάγκης:

«Νομίζω ότι όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουν ποιος προπονητής κάνει καλή δουλειά και ποιος όχι. Δεν νιώθω ότι δίνω απαντήσεις σε κανέναν».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Άκη Μάντζιου στο σημερινό (24/09) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: