Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο Έρνεστ Ράτζεν από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο Έρνεστ Ράτζεν από το τεχνικό τιμ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για προσωπικούς λόγους και μάλιστα θα μεταβεί στην πατρίδα του όπου θα εργαστεί εκεί.

Η παραίτηση που δεν έγινε αποδεκτή

poursanidisnea.jpgΗ παραίτηση του Ηλία Πουρσανίδη δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (22/10) στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος Αντώνης Ρέμος βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την εμπιστοσύνη και την πλήρη στήριξη της διοίκησης προς το πρόσωπο του τεχνικού διευθυντή.


Ο Πουρσανίδης είχε θέσει από το βράδυ της Τετάρτης (21/10), την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις της ομάδας. Σήμερα το γνωστοποίησε στο εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της συνέντευξης του Όλεγκ Προτάσοφ, όμως η ΠΑΕ δεν την έκανε αποδεκτή.


«Σε μία περίοδο κρίσης, το πιο εύκολο και βολικό πράγμα είναι να αναζητήσει κανείς εξιλαστήρια θύματα. Εμείς εκτιμούμε ότι, όπως τα καλά είναι προϊόντα συλλογικής προσπάθειας, έτσι και στα άσχημα, η ευθύνη δεν είναι υπόθεση του ενός, αλλά ανήκει σε όλους. Γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα το ήθος, την τιμιότητα και την προσφορά του κ. Ηλία Πουρσανίδη, εκτιμώντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κριθούν οι επιλογές του και θεωρώντας ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη, ώστε η ομάδα να προχωρήσει και να πετύχει τους στόχους της, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κ. Αντώνης Ρέμος, δεν κάνει δεκτή την παραίτηση, που έθεσε στην διάθεσή του ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ. Βρίσκουμε δε την ευκαιρία να του εκφράσουμε, για μία ακόμη φορά, την εμπιστοσύνη και την πλήρη στήριξή μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Σερζ Ντιέ και του Κώστα Γιαννούλη, στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό, μια και οι δύο ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προπόνηση της Πέμπτης (22/10).

Ο πρώτος αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά φτέρνα, ενώ ο δεύτερος στη μέση (ισχιαλγία). Το ιατρικό επιτελείο έδωσε αρκετές πιθανότητες σε Ντιέ και Γιαννούλη, σχετικά με την συμμετοχή τους στον αγώνα της Λιβαδειάς.

Σταμάτησε στα πέντε η Μπενφίκα!

saviola_everton.jpgΤο παιχνίδι της Μπενφίκα με την Έβερτον ήταν θεωρητικά το ντέρμπι του ένατου ομίλου όμως στην πράξη τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι Πορτογάλοι διέσυραν με 5-0 τα «ζαχαρωτά», με τους Σαβιόλα και Καρντόσο να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Νέα ήττα για τον Βαλβέρδε, αυτή τη φορά από την Λάτσιο, με τον Ρόκι να δίνει τη νίκη στις καθυστερήσεις. Περίπατος για την Σαχτάρ, που επικράτησε με 4-0 της Τουλούζ. Ανατροπή και νίκη για την Μπιλμπάο, πρώτη απώλεια για την Βέρντερ.


7ος Όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Λέφσκι Σόφιας 1-0 (45' Σβέντο)
Λάτσιο-Βιγιαρεάλ 2-1 (20' Ζάρατε, 92' Ρόκι - 45' Εγκουρέν)

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Βιγιαρεάλ, η οποία κρατούσε στα χέρια της έναν πολύτιμο βαθμό μέσα στο «Ολίμπικο» αλλά εν τέλει τον έχασε και αυτόν! Η ομάδα του Βαλβέρδε ηττήθηκε με 2-1 από την Λάτσιο, με τους Ιταλούς να σκοράρουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρόκι. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έπαιζαν και με δέκα παίκτες από το 68' λόγω αποβολής του Ματουζάλεμ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 με τα τέρματα των Ζαράτε και Εγκουρέν από το πρώτο μέρος. Την ίδια ώρα, η Σάλτσμπουργκ πετύχαινε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας δύσκολα της ουραγού Λέφσκι με 1-0 χάρη σε γκολ του Σβέντο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Η βαθμολογία
1. Σάλτσμπουργκ 9 (5-1)
2. Λάτσιο 6 (7-3)
3. Βιγιαρεάλ 3 (2-4)
4. Λέφσκι Σόφιας 0 (0-6)


8ος Όμιλος
Σερίφ-Τβέντε 2-0 (41' Μπαλιμά, 90' Ντάγκλας)
Στεάουα Βουκουρεστίου-Φενέρμπαχτσε 0-1 (59' Καζίμ)

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στην Μολδαβία, με την Σέριφ να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη κερδίζοντας με 2-0 την Τβέντε. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο τέλος κάθε ημιχρόνου με τους Μπαλιμά και Ντάγκλας, περιπλέκοντας την κατάσταση στον όμιλο καθώς στέρησαν από τους Ολλανδούς την ευκαιρία να παραμείνουν στην κορυφή. Και αυτό γιατί, στην γειτονική Ρουμανία, η Φενέρμπαχτσε κέρδιζε με 1-0 την Στεάουα και έφτανε τους έξι βαθμούς.

Η βαθμολογία
1. Φενερμπαχτσέ 6 (3-2)
2. Τβέντε 4 (2-2)
3. Σέριφ Τίρασπολ 4 (1-1)
4. Στεάουα Βουκουρεστίου 2 (0-1)


9ος Όμιλος
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-ΑΕΚ 2-1 (85' Αλουμόνα, 51' Παβλόφ - 31' Μπλάνκο)
Μπενφίκα-Έβερτον 5-0 (17', 83' Σαβιόλα, 47', 48' Καρντόσο, 52' Λουιζάο)

Η βαθμολογία
1. Μπενφίκα 6 (7-1)
2. Έβερτον 6 (6-6)
3. ΑΕΚ 3 (2-6)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (3-5)

10ος Όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Τουλούζ 4-0 (8' πεν. Φερναντίνιο, 24', 56' Αντριάνο, 39' Χούμπσμαν)
Κλαμπ Μπριζ-Παρτιζάν 2-0 (4', 58' Πέρισιτς)

Η βαθμολογία
1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 9 (12-2)
2. Μπριζ 4 (5-6)
3. Τουλούζ 4 (5-8)
4. Παρτιζάν 0 (3-9)

11ος Όμιλος
Αϊντχόφεν-Κοπεγχάγη 1-0 (72' Ρέις)
Σπάρτα Πράγας-Κλουζ 2-0 (15' Κούτσκα, 32' Χούμπνικ)

Η βαθμολογία
1. Αϊντχόφεν 7 (4-2)
2. Σπάρτα Πράγας 4 (4-3)
3. Κλουζ 3 (2-3)
4. Κοπεγχάγη 3 (1-3)

12ος Όμιλος
Αούστρια Βιέννης-Βέρντερ Βρέμης 2-2 (73' Σουλιμανί, 87' Σουμάχερ - 19, 63' Πιζάρο)
Μπιλμπάο-Νασιονάλ 2-1 (67' Ετσεμπερία, 86' Γιορέντε - 42' Μίκαελ)

Η βαθμολογία
1. Βέρντερ Βρέμης 6 (8-5)
2. Μπιλμπάο 6 (6-4)
3. Αούστρια Βιέννης 2 (3-6)
4. Νασιονάλ 1 (4-6)

Ο απείθαρχος Γκραφίτε


Σάεεφερ και Γκράφιτε πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Χέρενφειν Η συμπεριφορά του Γραφίτε τις τελευταίες μέρες δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τη διοίκηση και τον προπονητή της Βόλφσμπουργκ. Ο Βραζιλιάνος άσος δεν δίστασε να κριτικάρει τις επιλογές του προπονητή της γερμανικής ομάδας, Αρμίν Βε, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αποβολή του με την Μπεσίκτας για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διοίκηση της πρωταθλήτριας Γερμανίας σε πρώτη φάση θα επιπλήξει τον Γκραφίτε, ενώ αν συνεχιστούν τα κρούσματα απειθαρχίας, τότε αναμένεται να υπάρξει και τιμωρία με πρόστιμο.

Mε πολλά προβλήματα στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Νοκ άουτ κι ο Κονσεϊσάο. Κι ο Τσιρίλο δεν αποκλείεται να μείνει κι αυτός στον πάγκο... Οι απώλειες εξακολουθούν να είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ, ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...
Με μια προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό διπλό για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Κονσεϊσάο συμμετείχε στην σημερινή προπόνηση, ωστόσο στο τέλος αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και αποχώρησε από το γήπεδο. Μουσλίμοβιτς και Αμπουμπακάρι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα

Ο Λούτσιο Φιλομένο δεν συμμετείχε στο σημερινό πρόγραμμα της ομάδας, καθώς στη χθεσινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής επανεξετάστηκε από το ιατρικό τιμ της ομάδας και διαπιστώθηκε, ότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως κάποιες ενοχλήσεις στον τένοντα. Γι' αυτό το λόγο θα συνεχίσει να ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ο Τσιρίλο δε, δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση. Ο Ιταλός δεν αποκλείεται να μείνει τελικά στον πάγκο, κάτι που σημαίνει ότι ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά θα γίνουν το δίδυμο στα στόπερ.

Ο Βίκτορ Βιτόλο ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, αλλά έμεινε πάνω από ένα μήνα εκτός αγώνων και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος.

Είναι, λοιπόν, πολύ πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αποκλείεται να παίξει στο ΟΑΚΑ και παραμένει στο σχήμα των αναπληρωματικών. Ο Βιτόλο πιθανόν να αγωνισθεί με την δεύτερη ομάδα για να πάρει ρυθμό αγώνων και να είναι έτοιμος να επανέλθει στον αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής, με την Ξάνθη, στην Τούμπα. Αντιθέτως ο Μουν είναι «οκέι», αλλά κι αυτός δεν θα ξεκινήσει στην 11άδα, αφού έπαιξε στο σχήμα των αναπληρωματικών στο οικογενειακό δίτερμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα αμυντικογενές σχήμα, χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ προσανατολίζεται να παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος στο ΟΑΚΑ.

Στην βασική ομάδα θα ξεκινήσουν: ακραία μπακ οι Μίροσλαβ Σνάουτνσερ και Μίρκο Σαβίνι, στόπερ οι Πάμπλο Κοντρέρας και Στέλιος Μαλεζάς, με τριάδα στο κέντρο τους Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ίβιτς και Ολιβιέ Σορλέν, ενώ μπροστά στα άκρα αγωνίσθηκαν ο Αντελίνο Βιερίνια με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη και κενή έμεινε η θέση του φορ.

Ο Σάντος αναμένεται ότι θα την καλύψει όχι με τον Θανάση Παπάζογλου, αλλά με τον Βιερίνια, βάζοντας στα άκρα τον Κουτσιανικούλη και τον Σέρζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος δεν συμμετείχε στο χθεσινό διπλό λόγω μικροενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Απ' ότι γίνεται αντιληπτό ο Σάντος θα παρατάξει μια 11άδα με εφτά αμυντικογενείς παίκτες, αφού πλην του Ίβιτς και των τριών στην επίθεση, όλοι οι υπόλοιποι έχουν κυρίως ανασταλτικές ικανότητες. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» το ματς στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Βιερίνια και του Κουτσιανικούλη, αλλά και του Κονσεϊσάο.


Βιερίνια: "Θα χτυπήσουμε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού"
«Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά μας σημεία. Θα προσπαθήσουμε να «χτυπήσουμε» τον Παναθηναϊκό στις αδυναμίες τις οποίες έχει και είμαστε αισιόδοξοι γι' αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αθλόραμα της Δευτέρας» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Ο Πορτογάλος επιθετικός για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι «ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι που παίζει με οποιαδήποτε ομάδα, ότι δυναμικότητα και αν έχει, σ' όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται, κατεβαίνει πάντα για τη νίκη. Αυτό ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι από τη δική μας την πλευρά θα δείξουμε φόβο ή αμφιβολία για το τι μπορούμε να πετύχουμε εμείς στην έδρα του αντιπάλου. Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά μας στοιχεία. Θα προσπαθήσουμε να «χτυπήσουμε» τον Παναθηναϊκό στις αδυναμίες τις οποίες θα μας μεταφέρει ο προπονητής μας και είμαστε αισιόδοξοι γι' αυτό το παιχνίδι»

Για τη νίκη επί του ΠΑΣ είπε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι καταφέραμε να πετύχουμε την δεύτερη συνεχόμενη μας νίκη με τα Γιάννινα, αλλά σε κάθε παιχνίδι καταβαίνουμε για να κερδίσουμε πόσο μάλλον όταν παίζουμε στην έδρα μας, όπου ουσιαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στη δική μας σκέψη. Θα συνεχίσουμε με πίστη και εμπιστοσύνη στα πόδια μας για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο σερί. Να μην σταματήσουμε σ' αυτές τις δύο νίκες μόνο. Θέλουμε πολλά παραπάνω και θεωρούμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Για την τύχη που επιτέλους χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο παιχνίδι με τα Γιάννινα είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, τύχη την οποία δεν είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Είδαμε ότι ενώ δημιουργούσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Μόνο το γκολ μας έλειπε, γιατί ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κάναμε καλές εμφανίσεις, στο τέλος δεν φεύγαμε με τα αποτελέσματα που θέλαμε, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια και κυρίως στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, καταφέραμε να μετουσιώσουμε σε γκολ κάποιες από τις ευκαιρίες που κάναμε».

Στην ερώτηση εάν ο φετινός ΠΑΟΚ έχει αλλάξει αγωνιστικό στυλ απάντησε «νομίζω πως ναι. Πράγματι είναι αλήθεια πως φέτος κάνουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι κάναμε στα περισσότερα παιχνίδια της περσινής σεζόν. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε την τύχη μέχρι τώρα για να μπορέσουμε αυτές τις ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ, ώστε να έχουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, δεν θα έλεγα ότι είμαστε άσχημη σε σχέση με την περσινή σεζόν και αυτό γιατί δεν έχουμε δεχτεί πολλά τέρματα.

Απλώς σε μερικές περιπτώσεις κάποια λάθη ή το γεγονός ότι έχουν έρθει κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πάρουν κάποιο καιρό, αυτόν τον καιρό δηλαδή που έχει περάσει, για να εγκλιματιστούν περισσότερο στην τακτική που ζητάει ο προπονητής. Στο πως ακριβώς θέλει να λειτουργούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι αυτά τα ζητήματα τα έχουμε πλέον λύσει, οπότε μόνο καλύτερα μπορούμε να παίξουμε από εδώ και πέρα.

Κάποια πράγματα βασικά, όμως, όπως η νοοτροπία, η φιλοσοφία αλλά και το οικογενειακό κλίμα είναι πράγματα που δεν αλλάζουν. Συνεχίζουν να υφίστανται και φέτος όπως πέρσι, και πραγματικά νιώθω πολύ παράξενα όταν ακούω κάποιους να λένε ότι στα αποδυτήρια δεν επικρατεί καθόλου καλό κλίμα ή ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Και μιλάω εγώ, που νιώθω ότι έχω το δικαίωμα αφού κάθε μέρα βρίσκομαι μαζί με τους συμπαίκτες μου και βλέπω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Υπήρχε μια φημολογία για διαταραγμένο κλίμα μέσα στην ομάδα και από τον Τύπο, αλλά και από αυτά που άκουγα, αφού δεν είμαι όλη μέρα κλεισμένος στο σπίτι. Βγαίνω, ακούω, με πλησιάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και με ρωτούν. Μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια. Συνεχίζουμε και έχουμε το ίδιο κλίμα όπως πέρσι. Ένα κλίμα που μας βοήθησε πάρα πολύ στο να πετύχουμε αυτά τα οποία πετύχαμε. Το μοναδικό γεγονός που συμβαίνει φέτος είναι ότι δεν κάναμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, κάτι το οποίο σημαίνει πως όταν δεν έρχονται τα θετικά αποτελέσματα, θα υπάρχει μια φημολογία γιατί συμβαίνει αυτό. Κάποιοι δηλαδή αναρωτιούνται μήπως φταίει κάτι άλλο για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, όποτε ο καθένας σε εισαγωγικά «χώνει τη μύτη του» εκεί που δεν χρειάζεται».

Για το αν κάποιοι παίκτες έδωσαν το δικαίωμα σε τρίτους να «χώνουν την μύτη τους» εκεί που δεν χρειάζεται απάντησε πως «πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας έχει μια άποψη, είτε είναι οπαδός, είτε μια εφημερίδα και αυτή η γνώμη θα πρέπει να είναι σεβαστή. Από κει και πέρα άλλο είναι αυτό και άλλο το αν εγώ συμφωνώ με αυτήν την φημολογία η οποία υπάρχει. Και σε αυτό το γεγονός, όπως είπα και πριν, είμαι κάποιος που ζω κάθε μέρα τους συμπαίκτες μου και μπορώ να διαβεβαιώσω πως οι κακές σχέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών δεν υπάρχουν. Μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν σε μια ομάδα, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, όπως κάποιες λανθασμένες αντιδράσεις, κάποιες παρεξηγήσεις αλλά όλα αυτά λύνονται εν τη γενέσει τους και δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα».

Για το ποια ήταν η αιτία του αποκλεισμού από την Ευρώπη επεσήμανε ότι: «καταντάει κουραστικό να μιλάμε συνεχώς για τον παράγοντα της τύχης. Αλλά έπαιξε το ρόλο του στον αποκλεισμό. Στο πρώτο παιχνίδι με την Χέρενφεν δεχτήκαμε ένα γκολ από μια περίεργη φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν ήμασταν κατώτεροι. Αντιθέτως ήμασταν καλύτεροι από την Χέρενφεν. Αυτό που μας έλειψε είναι η εμπειρία διαχείρισης τέτοιων αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου που είναι νοκ άουτ και στους οποίους θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεχτικός σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Θα πρέπει η αυτοσυγκέντρωση σου να είναι συνεχώς στο 100%. Ίσως αυτό σε κάποιες περιπτώσεις να μην συνέβη σε εμάς, δυστυχώς βέβαια γιατί θέλαμε πάρα πολύ να περάσουμε.

Στο δεύτερο παιχνίδι που παίξαμε στην Ολλανδία θεωρώ ότι δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Ξέραμε ότι η νίκη ήταν για εμάς μονόδρομος. Η Χέρενφεν είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία αφού γνώριζε ότι και με την ισοπαλία περνούσε. Οπότε στήθηκε πάρα πολύ καλά με πολλούς ποδοσφαιριστές να πιέζουν και να μας «στραγγαλίζουν» Αυτό ήταν. Συμφωνώ ότι αδικήσαμε τον ΠΑΟΚ με τον αποκλεισμό αφού η Χέρενφεν ήταν μια ομάδα στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό και οι ποδοσφαιριστές είναι ακόμη πολύ στεναχωρημένοι και λυπημένοι. Γιατί αποκλείστηκαν από μια ομάδα η οποία ήταν στα μέτρα μας.

Αν δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι καλύτερη από την Χέρενφεν, σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι είναι ισάξια. Γι΄ αυτό και αυτοί οι αποκλεισμοί πειράζουν περισσότερο τους ποδοσφαιριστές. Αν ο άλλος είναι καλύτερος από σένα, σε πειράζει μεν αλλά το αποδέχεσαι. Είναι πιο εύκολο να το δεχτείς. Όταν όμως αποκλείεσαι από μια τέτοια ομάδα η πίκρα είναι μεγαλύτερη. Γιατί εμείς γνωρίζαμε και την σημασία που είχαν αυτοί οι δύο αγώνες για τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό το όνομα του ΠΑΟΚ να ακουστεί και πάλι στον ευρωπαϊκό χάρτη και να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ουσιαστικά μια χαρά, μια γιορτή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές σκεφτόμαστε ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, είτε αυτή είναι το Γιουρόπα Λιγκ και γιατί όχι το Τσάμπιονς Λιγκ. Η πείρα που αποκτήσαμε από τα παιχνίδια με Χέρενφεν και Βαλερένγκα θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο του χρόνου, όταν θα έρθει μια παρόμοια στιγμή να διαχειριστούμε καλύτερα τα παιχνίδια».
Δεν άντεξε...

Δεν στάθηκε όρθια η ΑΕΚ στη Λευκορωσία Η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε στο Μινσκ της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, έφυγε με άδεια χέρια από τη Λευκορωσία. Η "Ένωση" ηττήθηκε με 2-1 πληρώνοντας τη μέτρια εμφάνισή της, την εχθρική διαιτησία και το ότι αγωνίστηκε για 40' με παίκτη λιγότερο... Με εννιά παίκτες τελείωσε το παιχνίδι ο "δικέφαλος", ενώ αποβλήθηκε και ο Μπάγεβιτς!

Τα αρχικά πλάνα
Ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Βερέμκο ανέλαβε να υπερασπιστεί την εστία της ΜΠΑΤΕ με τους Γιούρεβιτς και Μπορντάκοφ, να αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας και τους Σίτοφ και Σονσόφσκι, στο κέντρο της. Βολόντκο και Λικχτάροβιτς, ήταν οι δύο αμυνικοί μέσοι των γηπεδούχων, με τους Παβλόφ και Νεκχάτσικ, να αγωνίζονται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Κρίβετς είχε ελεύθερο ρόλο και ο Ροντιόνοφ ήταν ο μοναδικός "καθαρός" επιθετικός.

Από την άλλη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς "κατέβασε" την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς και σύστημα 4-4-2. Ο Σάχα ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι κάτω από τα γκολπόστ και οι Μαϊστόροβιτς και Αρτσε στο κέντρο της άμυνας. Ο Γιάχιτς κλήθηκε να καλύψει το κενό στη θέση του δεξιού μπακ (καθώς οι Ααραούχο και Γεωργέας ήταν τιμωρημένοι) και ο Χουανφράν αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της αμυντικής τετράδας. Ενσαλίβα και Καφές ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι με τους Μαντούκα και Σκόκο να αγωνίζονται σε ακραίοι μεσοεπιθετικοί (με τον Βραζιλιάνο δεξιά και τον Αργεντινό δεξιά. Νέμεθ και Μπλάνκο τέλος ήταν το επιθετικό δίδυμο για τον "δικέφαλο".

Γήπεδο: "Ντινάμο Στάντιουμ", Μινσκ
Διαιτητής: Ζολτ Ζάμπο (Ουγγαρία)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρους" στη σέντρα
3': Μακρινό σουτ του Νεκχάτσικ, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
5': Γρήγορο ρυθμό έχει η αναμέτρηση σε αυτά τα πρώτα λεπτά
8': Σουτ του Βολόντκο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Σάχα
10': Η ΜΠΑΤΕ έχει την πρωτοοβυλία των κινήσεων σε αυτά τα πρώτα λεπτά...
11': Μακρινό σουτ του Σκόκο, ο Βερέμκο μπλόκαρε τη μπάλα
15': Με μακρινές μεταβιβάσεις προσπαθούν να παίξουν οι παίκτες της ΑΕΚ κάτι που βολεύει ιδιαίτερα τους γηπεδούχους
17': Νέο σουτ του Νεκχάτσικ, η μπάλα έφυγε άουτ...
21': Φάουλ του Σκόκο, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βερέμκο
26': Αντεπίθεση της ΜΠΑΤΕ, ο Νεκχάτσικ έφυγε στην κόντρα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Μαϊστόροβιτς έβαλε την προβολή και παραχώρησε κόρνερ
28': Ο Ροντιόνοφ κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή βρισκόμενος τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά ο Γιάχιτς με προβολή παραχώρησε κόρνερ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Αργεντινού τερματοφύλακα...
29': Αρκετά παράπονα έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την αμυντική λειτουργία των παικτών του
30': Ο Νέμεθ έβαλε πλάτη τον Σονσόφσκι, βγήκε απέναντι από τον Βερέμκο αλλά πριν σουτάρει ο κεντρικός αμυντικός της ΜΠΑΤΕ τον τράβηξκε και τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Ζάμπο χωρίς δισταγμό καταλόγισε το πέναλτι!
30': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Σονσόφσκι
31': ΓΚΟΟΟΛ (0-1): Ο Μπλάνκο σούταρε δυνατά στη δεξιά γωνία του Βερέμκο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ υπέρ της "Ένωσης"!
35': Το γκολ του Μπλάνκο χάρισε αυτοπεποίθηση και ηρεμία στην ΑΕΚ που πλέον "πατάει" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο
38': Ο Ροντιόνοφ απέφυγε Χουανφράν και Αρτσε μπήκε στην περιοχή, όμως αντί να σουτάρει έκανε μία γλυκιά σέντρα και έδωσε τη δυνατότητα στον Σάχα να μπλοκάρει τη μπάλα
39': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μαϊστόροβιτς για φάουλ στον Ροντιόνοφ
45': Λήξη του ημιχρόνου, χωρίς να κρατηθούν καθυστερήσεις...

46': Ξεκίνησε το β' σαρανταπεντάλεπτο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο
50': Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και τώρα οι γηπεδούχοι έχουν ξεκινήσει πιο δυνατά...
51': ΓΚΟΟΟΛ (1-1): Μακρινό σουτ του Λικχτάροβιτς, ο Σάχα δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, ο Ροντιόνοφ έκανε την προβολή, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ με τα πόδια του είπε "όχι", η μπάλα έφυγε αριστερά και ο Πάβλοφ που παρακολουθούσε τη φάση από πλάγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα
53': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ κόκκινη κάρτα Τα πράγματα δυσκολεύουν για την "Ένωση" που μένει με δέκα παίκτες λόγω ενός -ανούσιου- φάουλ του Μαϊστόροβιτς στον Κρίβετς. Ο Σουηδός βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια...
55': ΑΛΛΑΓΗ Ο Σκάβις στη θέση του Παβλόφ
59': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μάκος στη θέση του Μπλάνκο
60': Ο Μάκος πήρε θέση ως δεξιός μπακ με τον Γιάχιτς να "μετακομίζει" στο κέντρο της άμυνας...
61': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Βολόντκο για φάουλ στον Νέμεθ
62': ΑΛΛΑΓΗ Ο Χουανφράν που από το 57' αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού δεν μπορεί να συνεχίσει. Στη θέση του περνάει ο Καράμπελας
63': Ατομική προσπάθεια του Κρίβετς από τα αριστερά και σουτ από το ύψος της περιοχής και αριστερά, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
65': Στο μισό γήπεδο παίζεται εδώ και ώρα το παιχνίδι. Η ΜΠΑΤΕ πιέζει και η ΑΕΚ αμύνεται με κάθε τρόπο...
66': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκοαριάν στη θέση του Λικχτάροβιτς
68': Μακρινό σουτ του Μπορντάκοφ, δεν ανησυχεί ο Σάχα που βλέπει τη μπάλα να φεύγει άουτ
70': Η ΑΕΚ αντέχει στην πίεση των γηπεδούχων και ψάχνει την αντεπίθεση για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να "κλέψει"¨τη νίκη
71': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Γκοαριάν για φάουλ στον Καφέ
72': Από την κάθετη πάσα του Κρίβετς ο Ροντιόνοφ βρήκε κενό στην άμυνα της ΑΕΚ προχώρησε, μπήκε στην πειροχή, έκανε και το σουτ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
74': Σουτ του Γκοαριάν από το ύψος της περιοχής, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
77': Νέο σουτ του Γκοαριάν από το ύψος της περιοχής, ο Καράμπελας θα βάλει την κόντρα και θα παραχωρήσει κόρνερ...
79': Η πίεση της ΜΠΑΤΕ συνεχίζεται... Ενδεικτικά είναι τα κόρνερ που έχει κερδίσει η κάθε ομάδα. 8 η ΜΠΑΤΕ, 0 η ΑΕΚ!
81': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Καφέ για διαμαρτυρία
83': ΑΛΛΑΓΗ Ο Λεονάρντο στη θέση του Νέμεθ που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού
85': ΑΛΛΑΓΗ Ο Αλουμόνα στη θέση του Μπορντάκοφ
86': ΓΚΟΟΟΛ (2-1): Κόρνερ του Κρίβετς και από την κεφαλιά του νεοησελθόντα Αλουμόνα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Σάχα...
86': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μαντούκα
87': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Αρτσε
90': Δύο είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+1': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ κόκκινη κάρτα Ο Αρτσε αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα...
90'+2': κόκκινη κάρτα Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποβλήθηκε από τον Ούγγρο διαιτητή για διαμαρτυρία...
90'+3': Λήξη του αγώνα

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Βερέμκο, Γιούρεβιτς, Μπορντάκοφ (85' Αλουμόνα), Σίτοφ, Σονσόφσκι, Βολόντκο, Λικχτάροβιτς (66' Γκοαριάν), Πάβλοφ (55' Σκάβις), Νεκχάτσικ, Κρίβετς, Ροντιόνοφ
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Χουανφράν (62' Καράμπελας), Μαϊστόροβιτς, Αρτσε, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο (59' Μάκος), Νέμεθ (83' Λεονάρντο)

Μπήκε κανονικά ο Σηφάκης

Μπήκε κανονικά ο Σηφάκης

Μπορεί τα νέα να μην ήταν ευχάριστα για τον Ρονάλντο Γκιάρο που ακολούθησε πάλι ατομικό πρόγραμμα και τέθηκε ουσιαστικά νοκ – άουτ, όμως ο Ιομάρ Μαζίνιο είδε με ανακούφιση τον Μιχάλη Σηφάκη να λαμβάνει κανονικά μέρος στην σημερινή προπόνηση και να τίθεται στην διάθεση του για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο διεθνής πορτιέρο ξεπέρασε τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν στην μέση και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την «κιτρινόμαυρη» εστία. Ο Νάτσο Γκαρσία ασφαλώς και δεν υπολογίζεται, κάτι που ισχύει και για τον Κρίστι Βανγκέλι ενώ σε ότι αφορά τα σχέδια της ενδεκάδας, υποψήφιος για βασικός είναι ο «Πίτου» Γκαρσία. Στα μετόπισθεν αναμένεται να παραμείνει ο Θέμης Κουλουχέρης ως παρτενέρ του Νασούτι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης πιθανότατα επιστρέφει ο Σεμπαστιάν Αμπρέου έχοντας πίσω του τον Σέρχιο Κόκε.

Ξανθόπουλος: «Οι αποφάσεις για τον Ηρακλή παίρνονται στην Μίκρα, όχι στην Αθήνα»

Ξανθόπουλος: «Οι αποφάσεις για τον Ηρακλή παίρνονται στην Μίκρα, όχι στην Αθήνα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και παλιότερα στέλεχος της ΠΑΕ, Μπάμπης Ξανθόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» σχετικά με την υπόθεση του για ένα χρέος προς το πρόσωπο του από την μεριά της ομάδας: «Το διαψεύδει το χρέος ο κ. Πολύκαρπος. Ξαφνικά εγώ έγινα ο… καθένας. Δύο οράματα είχα, ένα με τον κ. Μυτιληναίο, ένα με τον κ. Ρέμο. Εγώ θα ρωτήσω τον αξιότιμο κ. Πολύκαρπο και τον αξιότιμο κ. Ρέμο. Έβαλα λεφτά εγώ στον Ηρακλή; Βοήθησα την ομάδα; Γιατί λένε ότι δεν έβαλα χρήματα; Δεν ήθελε ο κ. Ρέμος να είμαι στο ραντεβού με την ανταλλαγή των μετοχών από τον κ. Μυτιληναίο, ήθελε να είναι μόνο ο κ. Πολύκαρπος» και συνέχισε: «Ήθελαν να με βάλω να μαλώσω και να γίνω ο κακός για τον κόσμο του Ηρακλή. Με όρισαν εκπρόσωπο του κ. Σπανουδάκη σε ένα διοικητικό συμβούλιο, όπου δεν ήταν παρών ο κ. Ρέμος που ήξεραν όλοι ότι θα είναι στο εξωτερικό. Τον κ. Σπανουδάκη τον εκτιμάω σαν άνθρωπο, όχι σαν πρόεδρο του Ηρακλή. Ο κ. Ρέμος μόνος του αποφάσισε να πάρει τον κ. Βλάχο για προπονητή, δεν ήξερε ότι έχει κακές σχέσεις με τον κ. Μπέο που βοηθούσε τότε την ομάδα; Αποφασίσαμε μετά να πάρουμε τον κ. Γιοβάνοβιτς, συμφωνήσαμε όλοι γι’ αυτό. Αλλά μετά ήρθε ένας κύριος από την Ισπανία, ο κ Φερέρ που έκανε κουμάντο στην ομάδα. Έφυγε ο Γιοβάνοβιτς μετά. Αν αυτοί είναι Ηρακλής, τότε δεν είμαι εγώ. Ο κ. Φερέρ χωρίς να έχει αρμοδιότητα έμπαινε μέσα στα αποδυτήρια και θα έβαζε με τους Έλληνες γιατί ήθελε τους δικούς τους. Ο κ. Φερέρ μας έφερε τέσσερις παίκτες, ο ένας από αυτούς είχε πρόβλημα. Είχε κάνει ήδη τα προσύμφωνα, και του δώσαμε και 4.000 ευρώ. Ονόματι Κλαουντίνιο. Είχα πει να υπογράψουμε νέο συμβόλαιο ότι δεν ισχύει το παλιό προσύμφωνο αλλά δεν υπέγραψαν. Έφυγε ο κ. Κλαουντίνιο, μας έκανε εξώδικο και ο Ηρακλής πλήρωσε 80.000 ευρώ. Ο κ. Φερέρ ήθελε μπίζνες θέση κάθε εβδομάδα, εγώ δεν συμφώνησα.
Έφυγα γιατί το Δεκέμβριο έκανα μία κίνηση, 12 παίκτες δικά μας Ηρακλάκια επαγγελματίες και κανείς δεν είναι τώρα στην ομάδα. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Πουρσανίδη πως θα αισθάνονταν αν στην ηλικία των 18 ετών τον έδιναν δανεικό σε μία ομάδα Γ’ Εθνικής. Έχουμε καλύτερους στην ομάδα; Ήρθαν καλύτεροι τα τελευταία τρία χρόνια στην ομάδα;
Ποτέ δεν έλπιζα σε τίποτα, απλά είμαι Ηρακλής. Ντρέπομαι για την εξώδικο που μου έστειλαν, ντρέπομαι και για τον νομικό σύμβουλο που είναι και συγγενής μου. Τα κουστούμια δεν κάνουν τον άνθρωπο. Ας βγουν να αποδείξουν αν έβαλα λεφτά στον Ηρακλή. Έχω την καρτέλα μου, επειδή ήξερα πόσο κακοί άνθρωποι είναι στον Ηρακλή. Άτοκα έβαλα χρήματα για να βοηθήσω και αυτοί με λένε ψεύτη. Πέστε μου γιατί μένουν οι δυο τους και κανείς άλλος αξιόλογος άνθρωπος δεν μένει μαζί τους. Αυτοί είναι οι σωστοί, που έχουν πάντα δίκιο. Στην εξώδικο δεν υπάρχουν ονόματα, στην λευκή σελίδα γράφουν ότι είμαι αναληθής και ψεύτης. Όταν βρίσκουν τα δύσκολα είναι στην Αθήνα, οι αποφάσεις παίρνονται από την Μίκρα».

Χέρια ψηλά και όλα τα φτάνω...

Με Ίβιτς στην κορυφή ο Δικέφαλος

Με Ίβιτς στην κορυφή ο Δικέφαλος

Το έντονο επιθετικό πρόβλημα που διέπει την ομάδα του, αναγκάζει το Φερνάντο Σάντος να προβεί σε αλχημείες, όπως άλλωστε είχε πράξει και στην αμυντική γραμμή στην αρχή της σεζόν, ελέω των πολλών απουσιών. Έτσι, εκτός απροόπτου, ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Βλάνταν Ίβιτς σε θέση σέντερ φορ! Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο παραμένουν τραυματίες, ενώ ο Παπάζογλου στα δύο προηγούμενα ματς που χρησιμοποιήθηκε έδειξε να μη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Σάντος προσανατολίζεται στο να βάλει στα δύο άκρα της επίθεσης τους ταχύτατους Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη, και θέλει στην κορυφή έναν πιο δημιουργικό παίκτη, που μπορεί να μοιράσει με ευκολία πάσες στους δύο ακραίους. Συνεπώς, η τριάδα Βιεϊρίνια-Ίβιτς-Κουτσιανικούλη φαίνεται ως η επικρατέστερη για να ξεκινήσει στο μεγάλο παιχνίδι της 25ης Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα, στα χαφ, ο Γκαρσία έχει το προβάδισμα για ανασταλτικός, έχοντας πιο μπροστά τους Φωτάκη (δεξιά) και Σορλέν (αριστερά). Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ένα σενάριο θέλει την ίδια τετράδα να συνεχίζει (Αραμπατζή-Λίνο στα άκρα, Τσιρίλο-Μαλεζά στο κέντρο), αλλά ένα άλλο θέλει τον Κοντρέρας να επιστρέφει αντί ενός εκ των δύο κεντρικών αμυντικών. Επίσης, θέση βασικού στα άκρα της άμυνας διεκδικούν και οι Μουν (δεξιά), Σαβίνι (αριστερά). Πηγη Μ ετροσπορ

Μαθήματα... άμυνας από Ερνάντεθ

ernandethleva.jpgΤα μαθήματα αμυντικής τακτικής θέλει να συνεχίσει ο Κίκε Ερνάντεθ στους παίκτες του Λεβαδειακού, καθώς πιστεύει ότι με την εικόνα του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο δεν έχει μέλλον στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Με δυο στόπερ και λίμπερο είναι πιθανό να παρατάξει την ομάδα του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, στο οποίο αναμένεται να επιστρέψει και ο Βίκτορ Αγκάλι.


Η εικόνα που έδειξε ο Λεβαδειακός στο Περιστέρι και τα τρία γκολ που δέχτηκε, σαφώς, δεν μπορούν να αφήσουν ικανοποιημένο τον Κίκε Ερνάντεθ, ο οποίος σκέφτεται να συνεχίσει στους παίκτες του τα μαθήματα αμυντικής τακτικής, από τη στιγμή που θεωρεί ότι με αυτή την εικόνα η ομάδα του δεν έχει καμία τύχη στη Σούπερ Λιγκ. Όσον αφορά τη αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ηρακλή, είναι πολύ πιθανό ο Ισπανός τεχνικός να παρατάξει την ομάδα του με δυο στόπερ και ένα λίμπερο, ενώ αναμένεται να επιστρέψει και, μάλιστα, ως βασικός ο Βίκτορ Αγκάλι, ο οποίος χθες ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα, αλλά δείχνει να είναι έτοιμος για να αγωνιστεί.

Η Τσέλσι κατέθεσε έφεση στο CAS


Το σήμα της Τσέλσι Το Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης θα αποφανθεί οριστικά για την τιμωρία που επέβαλε η FIFA στην Τσέλσι, για την υπόθεση της μεταγραφής του Γκαέλ Κακουτά από τη Λανς. Ο αγγλικός σύλλογος προσέφυγε στο CAS, ζητώντας την ανατροπή της απόφασης της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την οποία απαγορεύτηκε στους «μπλε» να πραγματοποιήσουν μεταγραφές μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CAS, η απόφαση αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου

Διαψεύδει τα σενάρια ο Κοιλιάρας


Κοιλιάρας και Ογκουνσότο σκόραραν για λογαριασμό του Εργοτέλη Ο Δημήτρης Κοιλιάρας, με δήλωσή του την Πέμπτη στην επίσημη ιστοσελίδα του Εργοτέλη, θέλησε να διαψεύσει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού Τύπου, που τον θέλουν να σκέφτεται να αποχωρήσει από την ομάδα του Ηρακλείου κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα για δημοσίευμα εφημερίδας του Ηρακλείου, σύμφωνα με το οποίο επιθυμώ να αποχωρήσω από τον Εργοτέλη την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Διαψεύδω κατηγορηματικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Δηλώνω ότι είναι χαρά και τιμή μου που αγωνίζομαι στον Εργοτέλη, την ομάδα που με ανέδειξε. Επίσης, ήρθα στην ομάδα που αγαπάω με σκοπό να την βοηθήσω, μαζί με τους συμπαίκτες μου, να πάει όσο ψηλότερα γίνεται. ’λλωστε, το καλοκαίρι είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες για να συνεχίσω την καριέρα μου, ωστόσο η δική μου επιθυμία που έγινε και πραγματικότητα ήταν να επιστέψω στον Εργοτέλη", τόνισε χαρακτηριστικά ο παίκτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κοιλιάρας, προέρχεται από τα "σπλάχνα" του Εργοτέλη και μετά από μία σαιζόν στον Πανιώνιο και την Νέα Σμύρνη, επέστρεψε το προηγούμενο καλοκαίρι ως δανεικός στην ομάδα που τον ανάδειξε.

Tέλος καριέρας για τον Βιέρι



Κρίστιαν Βιέρι Ο Κριστιάν Βιέρι ανακοίνωσε την Πέμπτη και επίσημα ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. «Δεν θέλω να αγωνιστώ πλέον και δεν θα μπω στον πειρασμό να παίξω ακόμη και στο εξωτερικό», είπε ο Ιταλός επιθετικός σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδίκασης της δικαστικής διαμάχης που έχει με την Ιντερ, την οποία κατηγορεί ότι τον παρακολουθούσε μυστικά όταν αγωνιζόταν στην ομάδα της.

Ο 36χρονος Βιέρι που έχει αγωνιστεί σε πάρα πολλές ακόμη ομάδες εκ των οποίων σε Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης, έπαιξε την περσινή χρονιά στην Αταλάντα, ενώ φέτος έκανε ένα δοκιμαστικό πέρασμα από την Αγγλία και την Μπλάκμπερν Ρόβερς, χωρίς όμως επιτυχία.

Ετο: "Πρέπει να παίρνουμε μεγαλύτερο ρίσκο"


Ο Σαμουέλ Ετό στο ματς με τη Μπάρι O Ζοζέ Μουρίνιο είναι ένας προπονητής, που ως γνωστόν, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Σπάνια ποδοσφαιριστές του καταφέρονται εναντίον του όμως ο Σάμουελ Ετο δεν δίστασε να κριτικάρει την τακτική του προπονητή του στο παιχνίδι της περασμένης Τρίτης με την Ντιναμό Κιέβου στο Μιλάνο.

«Τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος, με τον Σουαζό να παίζει πιο κοντά σε μένα. Είναι μεγάλος λάθος να παίζουμε με έναν μόνο προωθημένο μέσα στην έδρα μας. Πρέπει να παίρνουμε μεγαλύτερο ρίσκο, παίζοντας με δύο επιθετικούς», ήταν τα λόγια του Ετο, που σίγουρα απευθύνονταν προς τον Μουρίνιο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παραιτήθηκε ο Πουρσανίδης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Ηλίας Πουρσανίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ. Ο παλαίμαχος άσος μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτήν την απόφαση. «Αναλαμβάνω το κομμάτι που μου αναλογεί. Κάναμε τρεις ήττες, πιστεύω, όμως, στην ομάδα και πως οι δυνατότητές της θα φανούν. Έκανα αυτό που θεωρώ σωστό. Περιμένω την απόφαση των διοικούντων», ενώ διευκρίνισε πως θα παραμείνει στη θέση του, μέχρι να πάρουν την απόφασή τους οι διοικούντες την ομάδα.

Ντέγιαν Τομάσεβιτς: «Απλά, θέλω τα οφειλόμενα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ συλλέγει πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία και το συμβόλαιο που ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς είχε υπογράψει με την ΚΑΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπόθεση της προσφυγής που ο έμπειρος σέντερ κατέθεσε στη FIBA. Χθες αποφασίστηκε ότι σε πρώτη φάση πρέπει να υπάρξει μια επικοινωνία με τον ίδιο τον αθλητή, ώστε να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα που δεν είναι τόσο ξεκάθαρα στο έγγραφο της προσφυγής.

«Εγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τον ΠΑΟΚ, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αυτό τουλάχιστον μου είπε ο εκπρόσωπός μου. Υπάρχουν οφειλόμενα από την περασμένη σεζόν και αυτό δεν νομίζω ότι είναι κάτι που αμφισβητείται από κανέναν. Απλά, τα λεφτά μου ζητάω» δήλωσε χθες ο Τομάσεβιτς.

Ο Σέρβος σέντερ είχε συμβόλαιο ύψους 320.000 ευρώ, το οποίο στην πορεία δέχθηκε να μειώσει στα 240.000 ευρώ, ενώ από αυτά έλαβε τα 90.000 ευρώ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αμφίβολος με Πανιώνιο ο Μπαλάφας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αμφίβολος με τον Πανιώνιο είναι ο Σωτήρης Μπαλάφας που ένιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση της Πέμπτης. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Μπουχάν.

Με πολλά προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη.

Ο Γιώργος Παράσχος είδε τον Σωκράτη Μπαλάφα να αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο και να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, και στην προπόνηση της Παρασκευής θα φανεί αν θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα ο Μπουχάν ένιωσε νέες ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο, προκαλώντας την ανησυχία του ιατρικού τιμ του ΠΑΣ. Ο Αργεντινός μέσος θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και λογικά θα τεθεί νοκ άουτ από την Κυριακάτικη αναμέτρηση.

Τέλος με βίντεο ξεκίνησε η προπόνηση της Πέμπτης, με τον Γιώργο Παράσχο να δείχνει στιγμιότυπα από το ματς με τον Ατρόμητο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό διπλό.

ΠΑΟΚ: Ο Lucio Filomeno εκτός για 2 εβδομάδες.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μια προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό διπλό για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Sergio Conceicao συμμετείχε στην σημερινή προπόνηση, ωστόσο στο τέλος αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και αποχώρησε από το γήπεδο. Muslimovic και Abubakari ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα

Ο LUCIO FILOMENO

Ο Lucio Filomeno δεν συμμετείχε στο σημερινό πρόγραμμα της ομάδας, καθώς στη χθεσινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής επανεξετάστηκε από το ιατρικό τιμ της ομάδας και διαπιστώθηκε, ότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως κάποιες ενοχλήσεις στον τένοντα. Γι' αυτό το λόγο θα συνεχίσει να ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Αμφίβολος ο "Πάτσα" στο ντέρμπι κορυφής


Πατσατζόγλου και Λεμονής στην παρουσίαση του πρώτου από την Ομόνοια Αμφίβολος για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα είναι ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα χτύπημα στο οικογενειακό διπλό της Ομόνοιας και αποχώρησε με έντονους πόνους. Ωστόσο ο Τάκης Λεμονής είδε τρεις παίκτες του να επιστρέφουν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων και μάλιστα τους υπολογίζει για το αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνου, Ζουράφσκι και Αλωνέυτοι.

Η Ομόνοια, μαζί με τον επόμενο αντίπαλος της, τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση, ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 11

Κατηγορούν οι οπαδοί της Σταντάρ την ελληνική αστυνομία: «Βάρεσαν γυναικόπαιδα, μας φέρθηκαν σαν ζώα!»

Τη δική τους εκδοχή για τα όσα έγιναν έξω από το γήπεδο «Καραϊσκάκη» έδωσαν οι οπαδοί της Σταντάρ αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπιση που έλαβαν από την ελληνική αστυνομία.Μας είπαν να μαζευτούμε σε ένα σταθμό κέντρου. Από εκεί θα πηγαίναμε και στο γήπεδο. Αλλά μας επιτέθηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού.

Η αστυνομία νόμιζε ότι εμείς τους προκαλέσαμε και άρχισε να δέρνει γυναίκες και παιδιά με τους πατεράδες τους. Μας φέρθηκαν σαν ζώα! Μέσα στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια τουαλέτα για όλους μας, ενώ μας είχαν αφήσει πέντε ώρες χωρίς νερό!»,
διαβάζουμε να δηλώνει οπαδός της Σταντάρ σε βελγική ιστοσελίδα.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ο δωδέκατος παίκτης

Το μετάλλιο του νικητή θέλει να περάσει στους παίκτες ο Φερνάντο Σάντος. Αυτό που χρειάζεται μια ομάδα για να μπορεί να παίρνει θετικά αποτελέσματα. Η δίψα για διακρίσεις δεν φτάνει για να πετύχεις στον στόχο αν δεν υπάρχει η ψυχική διάθεση και η αποφασιστικότητα για να κερδίσεις.
Ο Ζήσης Βρύζας προσπαθεί μέσα από τη μικρή του διαδρομή στον προεδρικό θώκο να μάθει τις υποχρεώσεις αλλά και τις ευθύνες που έχει απέναντι στην ιστορία αυτής της ΠΑΕ που είναι στην προεδρία. Κάθε λύση, κάθε σχέδιο έχει μοναδικό στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει ακόμη καλύτερος. Τα συμφέροντα του Δικεφάλου είναι πάνω από όλα για τον Ζήση Βρύζα ο οποίος αρκετές ώρες την ημέρα ενημερώνει και ενημερώνεται για το πώς η ομάδα και όλα όσα κινούνται γύρω απ’ αυτήν θα γίνουν καλύτερα. Ο Βρύζας είναι ασπίδα σ’ όσους επιβουλεύονται να κάνουν κακό στον ΠΑΟΚ γιατί είναι άνθρωπος μέσα από τον κόσμο της ομάδας που πόνεσε, έκλαψε, γέλασε και προπάντων τίμησε την φανέλα αυτής της ομάδας.
Επιδίωξη όλων στην Τούμπα είναι να γίνουν βήματα μπροστά. Η οικονομική εξυγίανση, το σχέδιο αυτό που μπήκε σε λειτουργία από την μέρα που ανέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης συνεχίζεται με τον νέο πρόεδρο αλλά και τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια αυτή και μάλιστα με το παραπάνω. Παρά την οικονομική κρίση, οι φίλοι του Δικεφάλου δηλώνουν παρών σε κάθε κάλεσμα αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας αλλά και σε κάθε επιθυμία που απαιτεί η ομάδα.
Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης. Η Τούμπα μ’ αυτούς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού στέκεται υπέρμαχος σε κάθε σχέδιο που έχει στόχο να βλάψει τα συμφέροντα αυτής της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα όπως αναφέρει και το σλόγκαν της ΠΑΕ μ’ έναν μοναδικό στόχο επιτυχίες και φτερούγισμα στην κορυφή. Πηγη Μετροσπορ

Προσπάθεια ανασύνταξης στην ΠΑΕ Ηρακλής

Προσπάθεια ανασύνταξης στην ΠΑΕ Ηρακλής

Η κατασταση στην ΠΑΕ δείχνει να είναι δύσκολη για την διοίκηση καθώς από το ξεκίνημα της σεζόν υπάρχουν αποχωρήσεις στελεχών και αυτό δημιουργεί προβλήματα. Πρόσφατα με την δήλωση του ο Αντωνης Ρέμος τόνισε ότι η πόρτα είναι ανοικτή για τον καθένα να έρθεις την ομάδα και να βοηθήσει είτε οικονομικά είτε να στελεχώσει την ομάδα. Αυτό άλλωστε το ζητάει από το ξεκίνημα της θητείας του. Ωστόσο άτομα δεν βρίσκονται και είναι φανερό ότι η ΠΑΕ θέλει να δυναμώσει σε πολλούς τομείς.
Συμφωνα με όσα προκύπτουν ο Αντωνης Ρέμος θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δήμο Πολύκαρπο ώστε να προσπαθήσουν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις διάφορες καταστάσεις.
Καταρχήν χρειάζεται ένα άτομο που θα μπορέσει να αποτελέσει συνδετικό κρίκο με τους φιλάθλους την στιγμή που δείχνει να είναι ένα βασικό πρόβλημα. Η αντιπαράθεση που υπάρχει δεν βγάζει πουθενά και για να μπορέσει ο Ηρακλής να προχωρήσει χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό του , χωρίς να υπάρχουν τριγμοί. Σίγουρα η κατασταση δεν μπορεί να είναι όπως ήταν παλιότερα αλλά θα πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα.
Παράλληλα θα πρέπει να βρει και ένα άτομο που θα αναλάβει να εκτελέσει καθήκοντα γενικού διευθυντή της ΠΑΕ. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που χρειάζονται να αντιμετωπιστούν και γενικά πρέπει να υπάρχει ένα άτομο που θα αναλάβει να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις.
Τέλος – και το πιο δύσκολο κομμάτι- είναι να βρεθούν άτομα που θα έρθουν στην ΠΑΕ και θα βοηθήσουν και οικονομικά προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Κάποιες επαφές έχουν γίνει αλλά καμία δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχουν άμεσες εξελίξεις. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κάτι που βρισκεται σε νηπιακή ηλικία και ίσως να προχωρήσει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Ψάχνουν γενικό αρχηγό

Στα πλανα των κυανολευκων είναι να πλαισιώσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα με ένα γενικό αρχηγό αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιος να εκτελεί αυτά τα καθήκοντα. Υπάρχουν αρκετές σκέψεις μέχρι τώρα όμως δεν έχουν κατασταλάξει σε ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να παίξει το συνδετικό κρίκο με τους παίκτες αλλά να αναλάβει και άλλους ρόλους μέσα στην ομάδα. Μια πρόχειρη σκέψη είναι να στραφούν σε βετεράνους ποδοσφαιριστές της ομάδα αλλά ακόμα δεν έχουν βρει το κατάλληλο πρόσωπο. Δεν αποκλείεται η θέση του γενικού αρχηγού να δοθεί σε κάποιον που να προέρχεται από την οικογένεια του Ηρακλή. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
Το σκεπτικό αυτής της κίνησης είναι ότι ο Ηλίας Πουρσανίδης δεν μπορεί να έχει πολλαπλούς ρόλους μέσα στην ομάδα και να είναι μια ο τεχνικός διευθυντής. Ετσι θα επιμεριστούν τα καθήκοντα του καθενός και λογικά θα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα.
Από την στιγμή που η κατασταση αυτή την στιγμή δεν είναι και η ιδανικότερη για τους «κυανόλευκους» και έτσι ορισμένα ζητήματα έχουν «παγώσει». Για παραδειγμα το θέμα του εσωτερικού κανονισμού που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Παράλληλα είχε προγραμματιστεί να υπάρξει και κάποια κινηση με ορισμένους παίκτες που ήθελαν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους αλλά , προς το παρών δεν υπάρχει τέτοια διάθεση

Κανένα θέμα με Βασιληά

Έντονο ακούστηκε στην χθεσινή μέρα το όνομα του Βασιληά που στο παρελθόν βρίσκονταν ε διαπραγματεύσεις με τον Αντώνη Ρέμμο για να αναλάβει την ΠΑΕ. Ωστόσο κανένα θέμα δεν προκύπτει από την πλευρά του αθηναίου επιχειρηματία που δεν δείχνει πλέον την ίδια θέρμη για να πάρει τον Ηρακλή. Μάλιστα όπως τονίζει ο ίδιος υπήρξε η αντίθετη διαδρομή από τρίτο πρόσωπο αλλά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Πηγη Μετροσπορ

Ανάρπαστα τα εισιτήρια του ντέρμπι

Ανάρπαστα τα εισιτήρια του ντέρμπι

Από την Τρίτη, οπότε και ανακοινώθηκε η διάθεση των εισιτηρίων για το ντέρμπι της Κυριακής, επικράτησε ένας… μικρός χαμός στο Aris Mobile. Ωστόσο, η χθεσινή ημέρα ήταν το κάτι άλλο. Από το πρωί ο κόσμος του Άρη βρέθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης, προκειμένου να προμηθευτεί ένα… μαγικό χαρτάκι για το πολύ μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό που βγαίνει από τα στόματα των υπευθύνων και των υπαλλήλων του Aris Mobile, είναι πως τα εισιτήρια φεύγουν με γοργούς ρυθμούς. Η κινητικότητα είναι μεγάλη και σίγουρα όσο περνάνε οι μέρες, θα γίνεται ακόμα πιο έντονη. Ενδεικτικό της μεγάλης δίψας και του μεγάλου ενθουσιασμού που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας.

Στήριξη σε Ράφα αλλά...

benitez2.jpgΓια πρώτη φορά από τότε που βρίσκεται στο τιμόνι της Λίβερπουλ ο Ράφα Μπενίτεθ περνάει τόσο έντονα το στάδιο της αμφισβήτησης και ανησυχεί για την θέση του. Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της ομάδας, Τζορτζ Τζιλέτ, προς τον παρόν στηρίζει τον Ισπανό τεχνικό αφού σε μια ενδεχόμενη απομάκρυνσή του θα έπρεπε τον αποζημιώσουν με 13 εκατομμύρια ευρώ λίρες.

Παρόλα αυτά μετά την ήττα από τη Λιόν ο Μπενίτεθ δεν θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για την θέση του στον πάγκο της ομάδας. «Γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα μετράνε στο ποδόσφαιρο. Απλά πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με μια ενδεχόμενη πώληση του συλλόγου και να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας», τόνισε ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας.

«Η πώληση και η αλλαγή ιδιοκτησίας είναι σημαντική για τον κάθε σύλλογο. Θα πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο που θα γίνουν οι συζητήσεις. Οι σχέσεις μου με τον Τζορτζ Τζιλέτ είναι πολύ καλές. Μου αρέσει που είμαι στη Λίβερπουλ, η οικογένειά μου έχει προσαρμοστεί εδώ και δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα», πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.

Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Τζορτζ Τζιλέτ, η διοίκηση της Λίβερπουλ δείχνει να στηρίζει τον Μπενίτεθ παρά τα όσα ακούγονται. «Έχουμε κάνει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία μαζί του. Η ομάδα είναι ικανοποιημένη μαζί του. Πιστεύουμε ότι είναι καλά δουλεύοντας για αυτή την ομάδα».

Πρόκριση και στο... ξενοδοχείο!

natalia-rosas-munoz25.jpgΟ Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα συνεχίζει την... παράδοση του Καζανόβα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ επί της Ουρουγουάης και πέρασε το βράδυ μετά τον αγώνα σε εστιατόριο ξενοδοχείου με μια 19χρονη καλλονή. Ο λόγος για την Ουρουγουανή, Ναταλία Ρόσας Μουνιός. Μετά το φαγητό ο Ντιεγκίτο και η Ναταλία συνέχισαν την παρέα τους στο δωμάτιο του κόουτς και φημολογείται ότι αποχώρησαν έπειτα από δύο ώρες όντας πολύ, πολύ χαρούμενοι.

natalia-rosas-munoz.jpg

Με αλεξίσφαιρα γιλέκα τα «πάντσερ»

germany.jpgΤο καλοκαίρι η Νότιος Αφρική θα γίνει η πρώτη χώρα από τη «μαύρη» ήπειρο που θα φιλοξενήσει παγκόσμιο κύπελλο. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν είναι και η ασφαλέστερη για μία τέτοια διοργάνωση, αφού η εγκληματικότητα είναι αρκετή υψηλή. Στη Γερμανία υπάρχει μεγάλος φόβος και όπως αναφέρει η Bild, μεγάλη εταιρία σεκιούριτι τόνισε στην ομοσπονδία ότι καλό θα ήταν οι παίκτες να κυκλοφορούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά και τη συνοδεία σωματοφυλάκων.

Μπορεί μέχρι και πριν λίγο καιρό να υπήρχε η ανησυχία ότι η Νότιος Αφρική δε θα είναι έτοιμη για να διοργανώσει τους αγώνες, αφού υπήρχε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των γηπέδων. Τώρα όμως ένα νέο πρόβλημα βγαίνει στην επιφάνεια. Όπως αναφέρει η Bild, στη Γερμανία ανησυχούν πάρα πολύ για την ασφάλεια της ομάδας, ελέω της υψηλής εγκληματικότητας, και μάλιστα γνωστή εταιρία σεκιούριτι πρότεινε και ακραίες λύσεις για τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ.

Συγκεκριμένα η πρόταση της εταιρίας είναι τα «πάντσερ» να κυκλοφορούν με αλεξίσφαιρο γιλέκο (!) και να μην βγαίνουν από το ξενοδοχείο άμα δεν υπάρχει συνοδεία από άνδρες ασφαλείας. Το σίγουρο είναι ότι οι φόβοι αυτοί υπάρχουν σε αρκετές αποστολές, αφού η Νότιος Αφρική είναι από τις χώρες με την υψηλότερη εγκληματικότητα παγκοσμίως.

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο?εεεεεεεεεεεεε

Τι κοινό έχουν ο Ολυμπιακός και η Μίλαν; Μα φυσικά τον... Πάτο

Φωτο Ημέρας

Δεν ήταν μόνο ο Κλέιζα που έκανε τη διαφορά στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα...

EUROPA LEAGUE: Κρίσιμη βραδιά για ΑΕΚ-ΠΑΟ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Καθοριστικές αναμετρήσεις για τον στόχο της πρόκρισης δίνουν απόψε οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa League. Η ΑΕΚ παίζει στις 20.00 στη Λευκορωσία με την Μπάτε Μπορίσοφ και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 22.05 την Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ. Οι δύο αναμετρήσεις θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η ΑΕΚ θέλει θετικό αποτέλεσμα και ει δυνατόν τη νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης και να αξιοποιήσει την πρόσφατη νίκη της επί της Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι υποδέχονται στο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς την Έβερτον. Θυμίζουμε ότι η Εβερτον έχει 6 βαθμούς, η ΑΕΚ και η Μπενφίκα 3, η Μπάτε κανέναν. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με έναν επιθετικό, τον Νέμεθ, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπλάνκο.

Ο Παναθηναϊκός θέλει οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στην Στουρμ η οποία εδώ και επτά χρόνια δεν έχει ηττηθεί εκτός έδρας στην Ευρώπη σε δέκα σερί αγώνες. Ο Χενκ Τεν Κάτε αναμένεται να επαναφέρει στην ενδεκάδα όλα τα πρώτα βιολιά της ομάδας, δηλαδή τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο και Σπυρόπουλο που δεν είχαν ξεκινήσει εναντίον της Καβάλας. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Γαλατά φιλοξενεί την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Η Γαλατά έχει 4 βαθμούς, ΠΑΟ και Ντινάμο 3, η Στουρμ 1.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Λάτσιο με την Βιγιαρεάλ και της Φούλαμ με την Ρόμα.

Ειπε..........................

"Μη νομίζουν στον Παναθηναϊκό ότι θα κερδίσουν την Στουρμ Γκρατς μόνο και μόνο επειδή έχουν τον τίτλο του φαβορί"

Αντρεας Ιβανσιτς

(ο πρώην άσος του τριφυλλιού και νυν της Μάιντζ στο sport.gr)

ΕΠΣΤΑΪΝ: «Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για τους ρεαλιστικούς στόχους του Ηρακλή, μίλησε στη media day ο Ντένις Επστάιν, επισημαίνοντας πως κάποιοι
βιάστηκαν να μιλήσουν για Ευρώπη.

Ο άσος του Ηρακλή, που γνωρίζει καλά την ομάδα του, δήλωσε πως ο «γηραιός» θα πρέπει να αποκτήσει έναν καλό και σταθερό κορμό και έπειτα θα πρέπει να έχει απαιτήσεις.

«Κάναμε δύο νίκες στην αρχή οι οποίες ενθουσίασαν τους πάντες γύρω από την ομάδα κι εμάς τους παίκτες και κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για Ευρώπη. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε η ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο και ρίχνει 4-5 γκολ στους αντιπάλους της».

«Εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να είμαστε τέτοια ομάδα, τόσο γρήγορα. Όσοι καλοί παίκτες κι αν έχουν έρθει στην ομάδα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτό που άλλες ομάδες το παλεύουν χρόνια. Έναν καλό κορμό. αυτή είναι η πραγματικότητα για τον φετινό Ηρακλή. Να παλεύει κάθε ματς.

«Η ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι και αυτό είναι ένα δεδομένο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε στόχους, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είμαστε το φαβορί».