Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Mε πολλά προβλήματα στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Νοκ άουτ κι ο Κονσεϊσάο. Κι ο Τσιρίλο δεν αποκλείεται να μείνει κι αυτός στον πάγκο... Οι απώλειες εξακολουθούν να είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ, ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...
Με μια προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό διπλό για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Κονσεϊσάο συμμετείχε στην σημερινή προπόνηση, ωστόσο στο τέλος αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και αποχώρησε από το γήπεδο. Μουσλίμοβιτς και Αμπουμπακάρι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα

Ο Λούτσιο Φιλομένο δεν συμμετείχε στο σημερινό πρόγραμμα της ομάδας, καθώς στη χθεσινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής επανεξετάστηκε από το ιατρικό τιμ της ομάδας και διαπιστώθηκε, ότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως κάποιες ενοχλήσεις στον τένοντα. Γι' αυτό το λόγο θα συνεχίσει να ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ο Τσιρίλο δε, δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση. Ο Ιταλός δεν αποκλείεται να μείνει τελικά στον πάγκο, κάτι που σημαίνει ότι ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά θα γίνουν το δίδυμο στα στόπερ.

Ο Βίκτορ Βιτόλο ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, αλλά έμεινε πάνω από ένα μήνα εκτός αγώνων και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος.

Είναι, λοιπόν, πολύ πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αποκλείεται να παίξει στο ΟΑΚΑ και παραμένει στο σχήμα των αναπληρωματικών. Ο Βιτόλο πιθανόν να αγωνισθεί με την δεύτερη ομάδα για να πάρει ρυθμό αγώνων και να είναι έτοιμος να επανέλθει στον αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής, με την Ξάνθη, στην Τούμπα. Αντιθέτως ο Μουν είναι «οκέι», αλλά κι αυτός δεν θα ξεκινήσει στην 11άδα, αφού έπαιξε στο σχήμα των αναπληρωματικών στο οικογενειακό δίτερμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα αμυντικογενές σχήμα, χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ προσανατολίζεται να παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος στο ΟΑΚΑ.

Στην βασική ομάδα θα ξεκινήσουν: ακραία μπακ οι Μίροσλαβ Σνάουτνσερ και Μίρκο Σαβίνι, στόπερ οι Πάμπλο Κοντρέρας και Στέλιος Μαλεζάς, με τριάδα στο κέντρο τους Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ίβιτς και Ολιβιέ Σορλέν, ενώ μπροστά στα άκρα αγωνίσθηκαν ο Αντελίνο Βιερίνια με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη και κενή έμεινε η θέση του φορ.

Ο Σάντος αναμένεται ότι θα την καλύψει όχι με τον Θανάση Παπάζογλου, αλλά με τον Βιερίνια, βάζοντας στα άκρα τον Κουτσιανικούλη και τον Σέρζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος δεν συμμετείχε στο χθεσινό διπλό λόγω μικροενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Απ' ότι γίνεται αντιληπτό ο Σάντος θα παρατάξει μια 11άδα με εφτά αμυντικογενείς παίκτες, αφού πλην του Ίβιτς και των τριών στην επίθεση, όλοι οι υπόλοιποι έχουν κυρίως ανασταλτικές ικανότητες. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» το ματς στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Βιερίνια και του Κουτσιανικούλη, αλλά και του Κονσεϊσάο.


Βιερίνια: "Θα χτυπήσουμε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού"
«Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά μας σημεία. Θα προσπαθήσουμε να «χτυπήσουμε» τον Παναθηναϊκό στις αδυναμίες τις οποίες έχει και είμαστε αισιόδοξοι γι' αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αθλόραμα της Δευτέρας» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Ο Πορτογάλος επιθετικός για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι «ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι που παίζει με οποιαδήποτε ομάδα, ότι δυναμικότητα και αν έχει, σ' όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται, κατεβαίνει πάντα για τη νίκη. Αυτό ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι από τη δική μας την πλευρά θα δείξουμε φόβο ή αμφιβολία για το τι μπορούμε να πετύχουμε εμείς στην έδρα του αντιπάλου. Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά μας στοιχεία. Θα προσπαθήσουμε να «χτυπήσουμε» τον Παναθηναϊκό στις αδυναμίες τις οποίες θα μας μεταφέρει ο προπονητής μας και είμαστε αισιόδοξοι γι' αυτό το παιχνίδι»

Για τη νίκη επί του ΠΑΣ είπε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι καταφέραμε να πετύχουμε την δεύτερη συνεχόμενη μας νίκη με τα Γιάννινα, αλλά σε κάθε παιχνίδι καταβαίνουμε για να κερδίσουμε πόσο μάλλον όταν παίζουμε στην έδρα μας, όπου ουσιαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στη δική μας σκέψη. Θα συνεχίσουμε με πίστη και εμπιστοσύνη στα πόδια μας για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο σερί. Να μην σταματήσουμε σ' αυτές τις δύο νίκες μόνο. Θέλουμε πολλά παραπάνω και θεωρούμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Για την τύχη που επιτέλους χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο παιχνίδι με τα Γιάννινα είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, τύχη την οποία δεν είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Είδαμε ότι ενώ δημιουργούσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Μόνο το γκολ μας έλειπε, γιατί ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κάναμε καλές εμφανίσεις, στο τέλος δεν φεύγαμε με τα αποτελέσματα που θέλαμε, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια και κυρίως στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, καταφέραμε να μετουσιώσουμε σε γκολ κάποιες από τις ευκαιρίες που κάναμε».

Στην ερώτηση εάν ο φετινός ΠΑΟΚ έχει αλλάξει αγωνιστικό στυλ απάντησε «νομίζω πως ναι. Πράγματι είναι αλήθεια πως φέτος κάνουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι κάναμε στα περισσότερα παιχνίδια της περσινής σεζόν. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε την τύχη μέχρι τώρα για να μπορέσουμε αυτές τις ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ, ώστε να έχουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, δεν θα έλεγα ότι είμαστε άσχημη σε σχέση με την περσινή σεζόν και αυτό γιατί δεν έχουμε δεχτεί πολλά τέρματα.

Απλώς σε μερικές περιπτώσεις κάποια λάθη ή το γεγονός ότι έχουν έρθει κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πάρουν κάποιο καιρό, αυτόν τον καιρό δηλαδή που έχει περάσει, για να εγκλιματιστούν περισσότερο στην τακτική που ζητάει ο προπονητής. Στο πως ακριβώς θέλει να λειτουργούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι αυτά τα ζητήματα τα έχουμε πλέον λύσει, οπότε μόνο καλύτερα μπορούμε να παίξουμε από εδώ και πέρα.

Κάποια πράγματα βασικά, όμως, όπως η νοοτροπία, η φιλοσοφία αλλά και το οικογενειακό κλίμα είναι πράγματα που δεν αλλάζουν. Συνεχίζουν να υφίστανται και φέτος όπως πέρσι, και πραγματικά νιώθω πολύ παράξενα όταν ακούω κάποιους να λένε ότι στα αποδυτήρια δεν επικρατεί καθόλου καλό κλίμα ή ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Και μιλάω εγώ, που νιώθω ότι έχω το δικαίωμα αφού κάθε μέρα βρίσκομαι μαζί με τους συμπαίκτες μου και βλέπω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Υπήρχε μια φημολογία για διαταραγμένο κλίμα μέσα στην ομάδα και από τον Τύπο, αλλά και από αυτά που άκουγα, αφού δεν είμαι όλη μέρα κλεισμένος στο σπίτι. Βγαίνω, ακούω, με πλησιάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και με ρωτούν. Μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια. Συνεχίζουμε και έχουμε το ίδιο κλίμα όπως πέρσι. Ένα κλίμα που μας βοήθησε πάρα πολύ στο να πετύχουμε αυτά τα οποία πετύχαμε. Το μοναδικό γεγονός που συμβαίνει φέτος είναι ότι δεν κάναμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, κάτι το οποίο σημαίνει πως όταν δεν έρχονται τα θετικά αποτελέσματα, θα υπάρχει μια φημολογία γιατί συμβαίνει αυτό. Κάποιοι δηλαδή αναρωτιούνται μήπως φταίει κάτι άλλο για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, όποτε ο καθένας σε εισαγωγικά «χώνει τη μύτη του» εκεί που δεν χρειάζεται».

Για το αν κάποιοι παίκτες έδωσαν το δικαίωμα σε τρίτους να «χώνουν την μύτη τους» εκεί που δεν χρειάζεται απάντησε πως «πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας έχει μια άποψη, είτε είναι οπαδός, είτε μια εφημερίδα και αυτή η γνώμη θα πρέπει να είναι σεβαστή. Από κει και πέρα άλλο είναι αυτό και άλλο το αν εγώ συμφωνώ με αυτήν την φημολογία η οποία υπάρχει. Και σε αυτό το γεγονός, όπως είπα και πριν, είμαι κάποιος που ζω κάθε μέρα τους συμπαίκτες μου και μπορώ να διαβεβαιώσω πως οι κακές σχέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών δεν υπάρχουν. Μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν σε μια ομάδα, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, όπως κάποιες λανθασμένες αντιδράσεις, κάποιες παρεξηγήσεις αλλά όλα αυτά λύνονται εν τη γενέσει τους και δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα».

Για το ποια ήταν η αιτία του αποκλεισμού από την Ευρώπη επεσήμανε ότι: «καταντάει κουραστικό να μιλάμε συνεχώς για τον παράγοντα της τύχης. Αλλά έπαιξε το ρόλο του στον αποκλεισμό. Στο πρώτο παιχνίδι με την Χέρενφεν δεχτήκαμε ένα γκολ από μια περίεργη φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν ήμασταν κατώτεροι. Αντιθέτως ήμασταν καλύτεροι από την Χέρενφεν. Αυτό που μας έλειψε είναι η εμπειρία διαχείρισης τέτοιων αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου που είναι νοκ άουτ και στους οποίους θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεχτικός σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Θα πρέπει η αυτοσυγκέντρωση σου να είναι συνεχώς στο 100%. Ίσως αυτό σε κάποιες περιπτώσεις να μην συνέβη σε εμάς, δυστυχώς βέβαια γιατί θέλαμε πάρα πολύ να περάσουμε.

Στο δεύτερο παιχνίδι που παίξαμε στην Ολλανδία θεωρώ ότι δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Ξέραμε ότι η νίκη ήταν για εμάς μονόδρομος. Η Χέρενφεν είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία αφού γνώριζε ότι και με την ισοπαλία περνούσε. Οπότε στήθηκε πάρα πολύ καλά με πολλούς ποδοσφαιριστές να πιέζουν και να μας «στραγγαλίζουν» Αυτό ήταν. Συμφωνώ ότι αδικήσαμε τον ΠΑΟΚ με τον αποκλεισμό αφού η Χέρενφεν ήταν μια ομάδα στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό και οι ποδοσφαιριστές είναι ακόμη πολύ στεναχωρημένοι και λυπημένοι. Γιατί αποκλείστηκαν από μια ομάδα η οποία ήταν στα μέτρα μας.

Αν δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι καλύτερη από την Χέρενφεν, σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι είναι ισάξια. Γι΄ αυτό και αυτοί οι αποκλεισμοί πειράζουν περισσότερο τους ποδοσφαιριστές. Αν ο άλλος είναι καλύτερος από σένα, σε πειράζει μεν αλλά το αποδέχεσαι. Είναι πιο εύκολο να το δεχτείς. Όταν όμως αποκλείεσαι από μια τέτοια ομάδα η πίκρα είναι μεγαλύτερη. Γιατί εμείς γνωρίζαμε και την σημασία που είχαν αυτοί οι δύο αγώνες για τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό το όνομα του ΠΑΟΚ να ακουστεί και πάλι στον ευρωπαϊκό χάρτη και να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ουσιαστικά μια χαρά, μια γιορτή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές σκεφτόμαστε ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, είτε αυτή είναι το Γιουρόπα Λιγκ και γιατί όχι το Τσάμπιονς Λιγκ. Η πείρα που αποκτήσαμε από τα παιχνίδια με Χέρενφεν και Βαλερένγκα θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο του χρόνου, όταν θα έρθει μια παρόμοια στιγμή να διαχειριστούμε καλύτερα τα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: