Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ξανθόπουλος: «Οι αποφάσεις για τον Ηρακλή παίρνονται στην Μίκρα, όχι στην Αθήνα»

Ξανθόπουλος: «Οι αποφάσεις για τον Ηρακλή παίρνονται στην Μίκρα, όχι στην Αθήνα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και παλιότερα στέλεχος της ΠΑΕ, Μπάμπης Ξανθόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» σχετικά με την υπόθεση του για ένα χρέος προς το πρόσωπο του από την μεριά της ομάδας: «Το διαψεύδει το χρέος ο κ. Πολύκαρπος. Ξαφνικά εγώ έγινα ο… καθένας. Δύο οράματα είχα, ένα με τον κ. Μυτιληναίο, ένα με τον κ. Ρέμο. Εγώ θα ρωτήσω τον αξιότιμο κ. Πολύκαρπο και τον αξιότιμο κ. Ρέμο. Έβαλα λεφτά εγώ στον Ηρακλή; Βοήθησα την ομάδα; Γιατί λένε ότι δεν έβαλα χρήματα; Δεν ήθελε ο κ. Ρέμος να είμαι στο ραντεβού με την ανταλλαγή των μετοχών από τον κ. Μυτιληναίο, ήθελε να είναι μόνο ο κ. Πολύκαρπος» και συνέχισε: «Ήθελαν να με βάλω να μαλώσω και να γίνω ο κακός για τον κόσμο του Ηρακλή. Με όρισαν εκπρόσωπο του κ. Σπανουδάκη σε ένα διοικητικό συμβούλιο, όπου δεν ήταν παρών ο κ. Ρέμος που ήξεραν όλοι ότι θα είναι στο εξωτερικό. Τον κ. Σπανουδάκη τον εκτιμάω σαν άνθρωπο, όχι σαν πρόεδρο του Ηρακλή. Ο κ. Ρέμος μόνος του αποφάσισε να πάρει τον κ. Βλάχο για προπονητή, δεν ήξερε ότι έχει κακές σχέσεις με τον κ. Μπέο που βοηθούσε τότε την ομάδα; Αποφασίσαμε μετά να πάρουμε τον κ. Γιοβάνοβιτς, συμφωνήσαμε όλοι γι’ αυτό. Αλλά μετά ήρθε ένας κύριος από την Ισπανία, ο κ Φερέρ που έκανε κουμάντο στην ομάδα. Έφυγε ο Γιοβάνοβιτς μετά. Αν αυτοί είναι Ηρακλής, τότε δεν είμαι εγώ. Ο κ. Φερέρ χωρίς να έχει αρμοδιότητα έμπαινε μέσα στα αποδυτήρια και θα έβαζε με τους Έλληνες γιατί ήθελε τους δικούς τους. Ο κ. Φερέρ μας έφερε τέσσερις παίκτες, ο ένας από αυτούς είχε πρόβλημα. Είχε κάνει ήδη τα προσύμφωνα, και του δώσαμε και 4.000 ευρώ. Ονόματι Κλαουντίνιο. Είχα πει να υπογράψουμε νέο συμβόλαιο ότι δεν ισχύει το παλιό προσύμφωνο αλλά δεν υπέγραψαν. Έφυγε ο κ. Κλαουντίνιο, μας έκανε εξώδικο και ο Ηρακλής πλήρωσε 80.000 ευρώ. Ο κ. Φερέρ ήθελε μπίζνες θέση κάθε εβδομάδα, εγώ δεν συμφώνησα.
Έφυγα γιατί το Δεκέμβριο έκανα μία κίνηση, 12 παίκτες δικά μας Ηρακλάκια επαγγελματίες και κανείς δεν είναι τώρα στην ομάδα. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Πουρσανίδη πως θα αισθάνονταν αν στην ηλικία των 18 ετών τον έδιναν δανεικό σε μία ομάδα Γ’ Εθνικής. Έχουμε καλύτερους στην ομάδα; Ήρθαν καλύτεροι τα τελευταία τρία χρόνια στην ομάδα;
Ποτέ δεν έλπιζα σε τίποτα, απλά είμαι Ηρακλής. Ντρέπομαι για την εξώδικο που μου έστειλαν, ντρέπομαι και για τον νομικό σύμβουλο που είναι και συγγενής μου. Τα κουστούμια δεν κάνουν τον άνθρωπο. Ας βγουν να αποδείξουν αν έβαλα λεφτά στον Ηρακλή. Έχω την καρτέλα μου, επειδή ήξερα πόσο κακοί άνθρωποι είναι στον Ηρακλή. Άτοκα έβαλα χρήματα για να βοηθήσω και αυτοί με λένε ψεύτη. Πέστε μου γιατί μένουν οι δυο τους και κανείς άλλος αξιόλογος άνθρωπος δεν μένει μαζί τους. Αυτοί είναι οι σωστοί, που έχουν πάντα δίκιο. Στην εξώδικο δεν υπάρχουν ονόματα, στην λευκή σελίδα γράφουν ότι είμαι αναληθής και ψεύτης. Όταν βρίσκουν τα δύσκολα είναι στην Αθήνα, οι αποφάσεις παίρνονται από την Μίκρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: