Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Προς Φενέρ ο Ίβκοβιτς!!

Το πρωί ο τουρκικός Τύπος είχε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ωστόσο η ιστοσελίδα «trendbasket.net» κάνει λόγο για καταρχήν συμφωνία της Φενέρ με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς!

Όπως αποκαλύπτεται στο δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμα το ραντεβού της ομάδας της γειτονικής χώρας με τον «Ζοτς», καθώς έχει συμφωνήσει προφορικά με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.Πηγή: metrosport.gr

Επιστροφή Βαζάκα στο Βόλο!!

Ο Γιώργος Βαζάκας είναι ο αντικαταστάτης του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Ηρακλή Ψαχνών επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, αφού ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Τον Οκτώβριο, όμως, μετά από μια σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων αποχώρησε για να επιστρέψει τώρα ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού Βόλου να πετύχει το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Πηγή: metrosport.gr

Βόμβα στην ΕΠΣ Κορινθίας!!

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρκών Σωματείων Κορινθίας. Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της ΕΠΣ Κορίνθου και σύμφωνα με το ekorinthos.gr, κινητοποιήθηκαν έγκαιρα Αστυνομικές Δυνάμεις και η Ασφάλεια Κορίνθου.

Αποκλείστηκε η περιοχή και βρέθηκε ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελείτο από δοχείο (μπιτόνι) με εύφλεκτη υλικό, κροτίδα και φυτίλι, που ήταν προσδεμένα με χαρτοταινία.
Πηγή: metrosport.gr

«Έκλεισε» η πώληση του ΟΠΑΠ!!

Αποδεκτή έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την προσφορά της κοινοπραξίας Emma Delta για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ.

«Έκλεισε» η πώληση του ΟΠΑΠ
Αποδεκτή έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την προσφορά της κοινοπραξίας Emma Delta για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ.

Το τίμημα της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 652 εκατ.ευρώ, προσφορά βελτιωμένη κατά 30 εκατ.ευρώ σε σχέση με την αρχική πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανά μετοχή θα είναι γύρω στα 6,5 ευρώ, καθώς οι νέοι μέτοχοι του Οργανισμού δεν θα έχουν δικαίωμα στο μέρισμα του 2012.

Εφόσον κοπεί το μέρισμα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, τότε φέρνει την τιμή της χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα.

Εάν δε, το μέρισμα προστεθεί στην τιμή των 6,5 ευρώ, τότε φέρνει τη μετοχή πάνω από τα 7 ευρώ που σημαίνει ότι αντιστοιχεί σε μια κεφαλαιοποίηση άνω των 700 εκατ. ευρώ για το 33% - νούμερτο που εκτιμάται στα 712 εκατ. ευρώ.

Στουρνάρας: Πολλαπλά τα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο
«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας», δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επισημοποιώντας την επιτυχή ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

«Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο», τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Με αφορμή την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, ο υπουργός των Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι «το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Πηγή: www.protothema.gr

Στο νοσοκομείο ο Σισοκό!!

Με πόνους στον ώμο αποχώρησε ο Σισοκό από τον αγωνιστικό χώρο μετά το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια.

Στο νοσοκομείο ο Σισοκό
Σε εξετάσεις στον ώμο θα υποβληθεί ο Σισοκό στην Κύπρο.

Ο άσος του Παναθηναϊκού χτύπησε σε μια φάση του φιλικού αγώνα με την Ομόνοια με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή με τον Ντίνα.

Έτσι αποφασίσθηκε να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχει κάτι.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών αναμένονται τις επόμενες ώρες. Πηγή: sport-fm.gr

Έφυγε «ζεστό» το χρήμα…!!

Το ποσό των 250.000 ευρώ διέθεσε η ΠΑΕ Άρης για δόσεις που αφορούν το άρθρο 44 αλλά και μισθούς παικτών και υπαλλήλων στην ομάδα.

Έφυγε «ζεστό» το χρήμα…
Εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και η ΠΑΕ Άρης φρόντισε να πληρώσει κάποιες από τις υποχρεώσεις της.

Έτσι, τα περίπου 250.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία των «κίτρινων» από τον ΟΠΑΠ έγιναν γρήγορα-γρήγορα καπνός.

Τα 150.000 δόθηκαν σε δύο δόσεις που εκκρεμούσαν για το άρθρο 44 κι ενώ απομένουν ακόμη δύο για να διευθετηθεί το θέμα.

Τα υπόλοιπα δόθηκαν σε μισθούς παικτών και υπαλληλικού προσωπικού στην ΠΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια πολλά Ατρόμητε»

Τα 90 χρόνια… ζωής συμπλήρωσε το Ατρόμητος στην Μεγάλη Τετάρτη. Με μια ανακοίνωση, η ΠΑΕ λέει τα δικά της χρόνια πολλά.

«Χρόνια πολλά Ατρόμητε»
Ενενήντα χρόνια ζωής για τον Ατρόμητο. Η «κυανόλευκη» ομάδα συμπλήρωσε 90 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε την 1 Μαΐου 1923 και με μια ανακοίνωση που εξέδωσε λέει τα χρόνια πολλά στο… «Αστέρι της».

Ανακοίνωση:

«Ατρόμητε χρόνια πολλά!. Ήταν Μάιος του 1923 όταν οι πρωτεργάτες της ιδέας για τη δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας αποφάσισαν να ιδρύσουν τον «Αθλητικό και Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Αθηνών Ατρόμητος».

Στην Αθήνα της διαφορετικότητας, η παρέα που σύχναζε στην σημερινή Πλατεία Βικτωρίας υλοποίησε το σχέδιο της πριν από ενενήντα ακριβώς χρόνια.
Κολομβούνης, Πέτας, Σταθόπουλος, Συνοδινός, Γλυκοφρύδης ήταν τα ονόματα των πρώτων «Ατρόμητων».

Το βάρος της οργάνωσης έπεσε πάνω στον καθηγητή Μαθηματικών Βαγγέλη Σταμάτη, ο οποίος ήταν ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της προπολεμικής περιόδου και βοήθησε με τις γνώσεις του την παρέα της Πλατείας Βικτωρίας να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της δημιουργίας μιας νέας ομάδας.

Τον Μάιο, τον μήνα της αναγέννησης, της βλάστησης, του ερχομού του καινούργιου «γεννήθηκε» ο Ατρόμητος.

Αστέρι μας να τα εκατοστίσεις!»

Skoda Ξάνθη: «Να γίνει στο playstation»

Ανακοίνωση με νόημα, προτείνοντας να παιχτεί ο αγώνας μπαράζ με τον Παναθηναϊκό στο playstation, εξέδωσε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Skoda Ξάνθη: «Να γίνει στο playstation»
Η ημερομηνία και η έδρα διεξαγωγής του μπαράζ για την έκτη θέση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Skoda Ξάνθη πέρασε από… χίλια κύματα. Τελικώς, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η ακριτική ΠΑΕ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και με ανακοίνωση που εξέδωσε, πρότεινε να παιχτεί ο αγώνας στο… playstation!

Αναλυτικά:

«Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το παιχνίδι να γίνει εδώ, να γίνει εκεί, να γίνει παραπέρα, για το παιχνίδι Παναθηναϊκός SKODA ΞΑΝΘΗ «μιλάμε». Παρ’ ότι η απόφαση έχει παρθεί και στην απόφαση αυτή έχουμε συμμετάσχει κι εμείς σαν SKODA ΞΑΝΘΗ ώστε να γίνει το παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την συμβουλή ενός φιλάθλου που γράφτηκε σε site, να συμφωνήσουμε με τον Παναθηναϊκό να παίξουμε το παιχνίδι στο playstation».

Tο πρόγραμμα των play-offs!!

Το πλήρες πρόγραμμα των play-offs, με ώρες και ημερομηνίες ανακοίνωσε η Super League.

Tο πρόγραμμα των play-offs
Μπορεί ήδη να γνωρίζαμε ποιες θα είναι οι αγωνιστικές των play-offs αλλά σήμερα (1/5) η Super League ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα. Τηλεοπτική μετάδοση όλων των αναμετρήσεων από τη NOVA.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική

Τετάρτη 15 Μαΐου
17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
19:15 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

2η αγωνιστική

Κυριακή 19 Μαΐου
18:15 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
20:30 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

3η αγωνιστική

Τετάρτη 22 Μαΐου
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
20:30 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική

Κυριακή 26 Μαΐου
18:15 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
20:30 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

5η αγωνιστική

Τετάρτη 29 Μαΐου
18:15 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος
20:30 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα

6η αγωνιστική

Κυριακή 2 Ιουνίου
20:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
20:30 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Πηγή: sport-fm.gr

Αντίστροφη μέτρηση για Βούκιτς-Σταφυλίδη!!

Στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων του ΠΑΟΚ αναμένεται να μπουν τις επόμενες μέρες οι Βούκιτς και Σταφυλίδης, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους.

Αντίστροφη μέτρηση για Βούκιτς-Σταφυλίδη
Μπορεί το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Δώνη να κυριαρχεί στην επικαιρότητα και την… καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν μπροστά προκειμένου να πετύχουν τον στόχο στο πρωτάθλημα, που είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, που ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, έκανε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης την δεύτερη του προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Μεσημβρίας. Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα με ασκήσεις φυσικής κατάστασης οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες για το δεύτερο κομμάτι. Αυτό περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής κατάρτισης σε μικρό χώρο με στόχο τον αμυντικό και επιθετικό προσανατολισμό της ομάδας μέσα στο γήπεδο.

Τα προβλήματα δεν έλειπαν, αλλά τις επόμενες μέρες, ο υπηρεσιακός τεχνικός του «δικεφάλου», θα μπορεί να υπολογίζει σε δύο επιπλέον παίκτες. Οι Βούκιτς και Σταφυλίδης ακολούθησαν ειδικό ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης στο γήπεδο και προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας ή στην προπόνηση την δεύτερη μέρα του Πάσχα αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ξεχωριστό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο ακολούθησε ο Κατσικάς, ενώ οι τραυματίες Σίλντενφελντ, Κωσταντινίδης και Καμαρά (λόγω ενοχλήσεων στη μέση) ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας.

Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Μεσημβρίας και θα ξεκινήσει στις 10:00. Θα ακολουθήσει άλλη μια προπόνηση το πρωί (10:00) της Μ. Παρασκευής στο γήπεδο της Τούμπας πριν τη μικρή διακοπή για το Πάσχα και την επιστροφή στις προπονήσεις τη Δεύτερα του Πάσχα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Μπήκε» ο Χολέβας!!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (11/05) με τον Χοσέ Χολέβας να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα.

«Μπήκε» ο Χολέβας
Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν την Μεγάλη Τετάρτη στις υποχρεώσεις τους, έπειτα από το διήμερο ρεπό που τους είχε δοθεί και προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες των συνεργατών του Μίτσελ.

Κανονικά ακολούθησε το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης ο Χοσέ Χολέβας, ενώ ατομικό είχε το… μενού για τον Άριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς.

Το παρών στην προπόνηση έδωσε και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν έπειτα από επέμβαση που υποβλήθηκε στη χολή. Ο Ισπανός κόουτς παρακολούθησε μέρος της προετοιμασίας και στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του για να… καταστρώσει το πλάνο του για τον τελικό.

Την Μεγάλη Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στις 10:30, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει φιλικό με τον Ατρόμητο. Πηγή: sport-fm.gr

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μίτσελ!!

Όλα καλά βαίνουν για τον Μίτσελ, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και πέρασε κιόλας μια βόλτα από το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μίτσελ
Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Μetropolitan» πήρε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε επέμβαση στην χολή πριν λίγες ημέρες, η υγεία του βελτιώθηκε σημαντικά και τελικά σήμερα βγήκε από το νοσοκομείο.

Μάλιστα, ο Μίτσελ πριν πάει στο σπίτι του να ξεκουραστεί πέρασε μια βόλτα από το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη.
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος δύο στον Λεβαδειακό!!

Παρελθόν από τον Λεβαδειακό θα πρέπει να θεωρούνται οι Τζάκσον Μεντί και Ολιβιέ Μπουμάλ.

Τέλος δύο στον Λεβαδειακό
Τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν ο Τζάκσον Μεντί και ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Οι δύο ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν από τον τεχνικό διευθυντή του Λεβαδειακού, Δημήτρη Φαράντο, πως δεν πρόκειται να συνεχιστεί η συνεργασία τους τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν οπότε απομένουν τα τυπικά για να λυθούν τα συμβόλαια τους.

Επίσης, οι Βοιωτοί εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως δεν έχει γίνει επαφή με κανέναν προπονητή μέχρι σήμερα και χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν οτιδήποτε σχετικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

«Με τον τεχνικό διευθυντή κ. Φαράντο συναντήθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές Mendy και Boumal, από τον οποίο και ενημερώθηκαν ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους με τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Σχετικά με ονόματα προπονητών που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι δεν έχει γίνει καμία επαφή με κανέναν προπονητή μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, όσον αφορά σε δημοσιεύματα για ξένο προπονητή, από την ΠΑΕ χαρακτηρίζονται ως ανυπόστατα».

Μασάδο: «Θέλουμε το νταμπλ»

Τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου και ακόμα ένα τρόπαιο επιθυμεί να κατακτήσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Πάουλο Μασάδο.

Μασάδο: «Θέλουμε το νταμπλ»
Ευχαριστημένος αλλά όχι ικανοποιημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Πάουλο Μασάδο. Ο Πορτογάλος άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως θέλει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να πανηγυρίσει και το Κύπελλο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

«Εν τέλει είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά όχι ικανοποιημένοι. Θέλουμε το νταμπλ, καθώς είναι σημαντικό για την ιστορία του συλλόγου», ήταν τα λόγια του Μασάδο.Πηγή: sport-fm.gr

«Όλοι θέλουν να δουλέψουν στον Άρη»

Τιμή χαρακτήρισε τα λεγόμενα του Λάμπρου Σκόρδα στον NovaΣΠΟΡ FM, πως θα τον κρατήσει στον πάγκο του Άρη αν παραμείνει στην προεδρία του συλλόγου, ο Σούλης Παπαδόπουλος.

«Όλοι θέλουν να δουλέψουν στον Άρη»
Στην… αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται ο Σούλης Παπαδόπουλος για να μάθει αν θα συνεχίσει στον πάγκο του Άρη και τη νέα σεζόν. O Έλληνας τεχνικός τόνισε πως αποτελεί τιμή για εκείνον όσα ειπώθηκαν από τον Λάμπρο Σκόρδα χθες, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ επισήμανε πως όλοι οι προπονητές επιθυμούν να εργαστούν στους «κίτρινους».

Διαβάστε όσα είπε ο Σούλης Παπαδόπουλος:

«Σίγουρα είναι τιμή τα λόγια αυτά του προέδρου, όλοι οι προπονητές θέλουν να δουλέψουν στον Άρη, αλλά το θέμα είναι να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες, μια και πρέπει να κάνουμε τα πράγματα που θέλει και ονειρεύεται ο κόσμος. Με τιμάει αυτό που είπε ο πρόεδρος, ο κ. Σκόρδας, είχαμε μια άψογη συνεργασία στα τρία τελευταία παιχνίδια. Δεν έγινε κάποια επίσημη επαφή ή συζήτηση, περιμένω τις εξελίξεις γενικότερα, αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχει θετικό κλίμα. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει, ειδικά όταν είσαι προπονητής».

Στο μυαλό του Γ.Χ.!!

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Γ.Χ. Γεωργιάδης ενόψει των play-offs. Δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα ο Έλληνας τεχνικός.

Στο μυαλό του Γ.Χ.
Ο ΠΑΟΚ άλλαξε οδηγό και με τον… νέο θα πάει στα κρίσιμα play-offs. Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης γνωρίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον «Δικέφαλο του Βορρά» η κατάληψη της πρώτης θέσης και η έξοδος στο Champions League και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και κανείς δεν ξέρει τι προτίθεται να κάνει. Το σίγουρο είναι όμως πως φτάνουμε στο τέλος της σεζόν και θα είναι ανώφελο να αλλάξεις μια ομάδα και τον τρόπο που έχει μάθει να αγωνίζεται σε μία ολόκληρη χρονιά για 6 αγώνες. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γ.Χ., ο οποίος ναι μεν θα βάλει τις δικές του πινελιές αλλά όχι ολόκληρο το αγωνιστικό σύστημα.

Σε αυτό που ελπίζει ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν οι τραυματίες προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα στα ματς των play-offs.Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι για Νέα Φιλαδέλφεια!

Μόνο συμμάχους και αρωγούς βρίσκει η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να χτίσει νέο γήπεδο στην ιστορική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το διαρκώς αυξανόμενο τιμ του Μελισσανίδη και η χρηματοδότηση του σχεδίου.

Όλοι για Νέα Φιλαδέλφεια
Θετικά μηνύματα έρχονται από παντού για το γήπεδο της ΑΕΚ. Η πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει βρει μέχρι τώρα μόνο συμμάχους και αρωγούς στην προσπάθειά του να χτίσει το νέο «σπίτι» της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο «τίγρης» από τη στιγμή που εξέφρασε ανοικτά τις προθέσεις του είδε οικονομικά επιφανείς και μη φίλους της ομάδας να δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ, το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας να εμφανίζεται κάτι παραπάνω από θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και την Πολιτεία να δείχνει έτοιμοι να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για ένα έργο που θα προσφέρει πνοή και θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη εποχή.

Μελισσανίδης, Χατζηϊωάννου, Παππάς και αρκετοί ακόμη οικονομικά ισχυροί ΑΕΚτζήδες έχουν σχηματίσει ήδη ένα ισχυρό τιμ. Το ζήτημα της χρηματοδότησης-καθώς το κόστος για το νέο γήπεδο υπολογίζεται σε 50-60 εκατ. ευρώ-θα καλυφθεί από τους προαναφερθέντες, αλλά όχι μόνο από αυτούς. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα συνεισφέρει σημαντικά, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις (ήπιες) εμπορικές χρήσεις και την ονοματοδοσία του γηπέδου κατά την πρακτική πολλών μεγάλων σταδίων ανά τον κόσμο.

Η απόσβεση της επένδυσης για την κατασκευή του γηπέδου θεωρείται δεδομένη και θα γίνει πολύ γρήγορα, δεδομένης της δίψας του κόσμου για να ξαναδεί την ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα. Αν, δε, η ομάδα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία σε δύο χρόνια (μιας και το πιθανότερο σενάριο είναι να πτωχεύσει και να παίξει στην τρίτη κατηγορία), τότε είναι πολύ πιθανό να μπει στο νέο της γήπεδο στη θέση που της αρμόζει, από τη Σούπερ Λίγκα.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι πολύ γρήγορες. Μετά τις απαραίτητες συναντήσεις με το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και τις κυβερνητικές αρχές, θα πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή που εν συνεχεία θα πάρει και… θεσμική μορφή για το γήπεδο, προκειμένου να τρέξει όλο το πρότζεκτ. Οι μελέτες (στατικές, μηχανολογικές και περιβαλλοντικές) και τα σχέδια δεν αναμένεται να καθυστερήσουν, ενώ μπούσουλα θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του 2005 από τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη. Ο τελευταίος πιθανότατα θα είναι αυτός που θα σχεδιάσει και το νέο γήπεδο.Πηγή: sport-fm.gr

Ματσάρα με «καρέ» από πέναλτι!!

Την φιλική νίκη με 5-2 πήρε ο Άρης κόντρα στον Πιερικό, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να χρησιμοποιεί πολλούς νεαρούς, την ώρα που εκτελέστηκαν συνολικά τέσσερα πέναλτι!

Ματσάρα με «καρέ» από πέναλτι
Να μείνεις στα πέντε γκολ που σημείωσε ο Άρης ή στα συνολικά τέσσερα πέναλτι που εκτελέστηκαν; Όπως και να 'χει, οι «κίτρινοι» επικράτησαν 5-2 του Πιερικού σε φιλικό αγώνα.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μοίρασε τον χρόνο στους παίκτες του, θέλοντας να δοκιμάσει πολλούς «μικρούς» από την ομάδα Νέων.

Η ομάδα της Κατερίνης προγήθηκε στο σκορ, όταν βρήκε δίχτυα ο Γιαζιτζόγλου στο 32’. Στην συνέχεια όμως, ακολούθησε η «καταίγιδα» των Θεσσαλονικέων, με πέντε γκολ εκ των οποίων τα τρία από την άσπρη βούλατι! Έτσι, ο Αγγελούδης με δύο προσωπικά τέρματα, έδωσε προβάδισμα στον Άρη με 2-1, ενώ ο Καραγιάννης από τα εννιά μέτρα, έγραψε το 3-1. Τα δύο επόμενα γκολ των «κίτρινων» ήρθαν στο 71’ με τον Παλιάτσο (πέναλτι) και στο 82’ με τον Σταυρόπουλο. Το τελικό 5-2 σημείωσε ο Κόιτς, με ποιον τρόπο; Μα φυσικά, με πέναλτι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Βελλίδης (74? Γκέλης), Ηρακλής, Μαργαρίτης (61’ Ζαραδούκας), Πουλίδο (42’ Παπαζαχαρίας), Νταμαρλής (84? Φούσκας), Οικονομόπουλος (77? Σταυρόπουλος), Τριανταφυλλάκος (38’ Παπαστεριανός), Ζήση (40’ Καραγιάννης), Καζναφέρης (50’ Σουνάς), Τάτος (54’ Παλιάτσος), Αγγελούδης (58’ Κοτσαρίδης).

Πιερικός: Βασιλειάδης (33’ Παπανικολάου, 60’ Παπατολίκας), Γιασιτζόγλου (67? Μπαμίχας), Ιορδανίδης, Ντόκιτς, Αποστολίδης (76? Κόιτς), Μπελόσεβιτς (83? Τσικαδέρης), Μασάδο (67? Παπατόλιος), Μανίκας (67? Ανδριόπουλος), Καρακατσάνης, Βραζχνός, Σεχολάρι. Πηγή: sport-fm.gr

Restart στον ΠΑΟΚ!

Να τονώσουν την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ –μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες- επιχείρησαν οι Γιώργος Γεωργιάδης και Γκέρμαν Τσιτσιακόφ.

Restart στον ΠΑΟΚ
Μπορεί η προπόνηση στον ΠΑΟΚ να είχε… επισκέψεις από τους φίλους της ομάδας, ωστόσο τόσο ο νέος τεχνικός, Γιώργος Γεωργιάδης, όσο και ο στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Γκερμάν Τσιτσιακόφ θέλουν να φτιάξουν την ψυχολογία των παικτών.

Κι αυτό γιατί μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, το κλίμα δεν είναι στα καλύτερά του, την ώρα μάλιστα που απομένει ο μεγάλος στόχος του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ.

Έτσι, το… δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη προσπάθησε αφυπνίσει τους «ασπρόμαυρους», λέγοντας… «Ο προπονητής είναι παρελθόν, το γνωρίζετε αυτό. Εχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια στα οποία πρέπει να εσείς να δείξετε πως αντιδράτε για να πετύχουμε τον στόχο μας στο πρωτάθλημα».

Από την μεριά του, ο νέος προπονητής των Θεσσαλονικέων ανέφερε στην ομιλία του: «Εχουμε έναν μήνα μπροστά μας με πολύ κρίσιμα παιχνίδια, πρέπει να είστε όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτά για να πετύχουμε τον στόχο της πρωτιάς στα πλέι οφ». Πηγή: sport-fm.gr

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Καλαϊτζίδης!!

Το δικό του «αντίο» στους παίκτες της Βέροιας είπε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που φαίνεται πως οριστικά αποχωρεί από τον πάγκο του συλλόγου.

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Καλαϊτζίδης
Φαίνεται πως οριστικά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Βέροιας, αφού στην προπόνηση της Τρίτης αποχαρείτησε τους παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε όλη την σεζόν.

Ο Έλληνας τεχνικός μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους για την υπερπροσπάθεια που έκαναν και κατάφεραν να κρατήσουν την «βασίλισσα του βορρά» στην Σούπερ Λίγκα, ενώ τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Κατά τα άλλα, η ομάδα της Ημαθίας την Μεγάλη Τετάρτη θα δώσει φιλικό αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Μαΐου.Πηγή: sport-fm.gr

Τα πέντε γκολ της Μπάρτσα!! (video)

Με πέντε γκολ το βράδυ η «μεγάλη» Μπαρτσελόνα προκρίνεται. Με πέντε γκολ (τα καλύτερα αυτής της εβδομάδας) η «μικρή» Μπαρτσελόνα απλά επιβεβαιώνει πως ετοιμάζει νέα ποδοσφαιρικά… τσογλανάκια!

Τα πέντε γκολ της Μπάρτσα! (video)
Οι μεγάλοι «μπλαουγκράνα» έχουν εσχάτως ένα ψιλο-πρόβλημα.

Ειδικά μετά τη σφαλιάρα στο Μόναχο.

Οι μικροί της Μπαρτσελόνα ωστόσο συνεχίζουν… απτόητοι! Έτσι, τα καμάρια της «Μασία» εξακολουθούν να κάνουν χαβαλέ στ’ άλλα παιδάκια.

Πριν δεις την πρώτη ομάδα λοιπόν να ψάχνει πέντε γκολ για να προκριθεί απέναντι στην Μπάγερν, δες τα ισάριθμα καλύτερα που πέτυχαν αυτή τη βδομάδα οι πιτσιρικάδες.

Όχι επειδή τα τέσσερα πρώτα αποτελούν κάτι πολύ σπουδαίο. Αλλά επειδή το νο 1… «Λιονελίζει» επικίνδυνα!










Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πήρε θέση ο Γκουαρντιόλα!!

Διάλεξη για την Μπαρτσελόνα έδωσε σήμερα ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην Κολομβία. Oι ερωτήσεις στράφηκαν γύρω απ’ τον σημερινό ημιτελικό των Καταλανών με την Μπάγερν, όμως δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα!

Δεν πήρε θέση ο Γκουαρντιόλα!
Ικανές για όλα θεωρεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα την… πρώην και την επόμενη ομάδα του, για τον σημερινό επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρότι το 4-0 του πρώτου ματς δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα τόνισε πως όλα μπορούν να συμβούν:

«Και οι δυο ομάδες είναι φοβερές, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Έχουν ξεχωριστή θέση στα εγχώρια πρωταθλήματα και ό,τι έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα τους αξίζει».

Όταν του ζητήθηκε όμως να προβλέψει ένα αποτέλεσμα, «ξέφυγε» αναφέροντας πως δεν είναι καλός στις προβλέψεις.

Ο Πεπ Γκουαντιόλα μίλησε στην εφημερίδα «Weather» της Κολομβίας, με αφορμή την διάλεξη που έδωσε εκεί για την θητεία του στην Μπαρτσελόνα μπροστά για 10.000 άτομα.

Όταν ρωτήθηκε για τον Γιόχαν Κρόιφ, απάντησε: «δεν θα μπορούσα να φανταστώ την σημερινή Μπαρτσελόνα χωρίς αυτό που έκανε πριν 20 χρόνια», ενώ για τον Λιονέλ Μέσι ανέφερε πως οι Καταλανοί θα ήταν διαφορετική ομάδα χωρίς αυτόν.Πηγή: sport-fm.gr

Η σύντροφος του Πουγιόλ… πιστεύει!!

Την πίστη πως η Μπαρτσελόνα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην Μπάγερν εξέφρασε η σύντροφος του Κάρλες Πουγιόλ, Βανέσα Λορέντζο.

Η σύντροφος του Πουγιόλ… πιστεύει
«Μπορούμε, αλλά θα είναι δύσκολο…». Αυτό δήλωσε η σύντροφος του Κάρλες Πουγιόλ, Βανέσα Λορέντζο, για τις πιθανότητες της Μπαρτσελόνα να ανατρέψει το σε βάρος της 4-0 απέναντι στην Μπάγερν στον αποψινό επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League.

Το 36χρονο μοντέλο, που θα είναι απόψε στο «Καμπ Νου» και δηλώνει πιστή οπαδός της Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο επίδειξης μόδας για νυφικά. Ασφαλώς ρωτήθηκε αν σκοπεύει να ντυθεί νύφη δίπλα στον αρχηγό των «μπλαουγκράνα», αλλά… έστειλε την μπάλα στην εξέδρα.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν θέλουμε να δούμε τον… άλλο Μέσι»

Τον… πραγματικό Λιονέλ Μέσι φοβάται πως θα βρει μπροστά της αυτή την φορά η Μπάγερν Μονάχου ενόψει του επαναληπτικού με την Μπαρτσελόνα, όπως τόνισε ο Τόμας Μίλερ.

«Δεν θέλουμε να δούμε τον… άλλο Μέσι»
Στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί ήταν σε κακή βραδιά.

Όπως φυσικά και ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Τόμας Μίλερ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως αυτή την φορά θα εμφανιστεί ο… κανονικός «Λέο», κάτι που –βέβαια- δεν επιθυμεί ο Γερμανός άσος!

«Στο πρώτο παιχνίδι ο Μέσι δεν ήταν καλός, καθώς προερχόταν κι από τραυματισμό. Πιστεύω πως την Τετάρτη θα δούμε, όμως, έναν άλλο Μέσι, παρά το γεγονός πως δεν το θέλουμε αυτό. Θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να τον περιορίσουμε. Είναι κομβικό σημείο για την Μπαρτσελόνα, είναι παίκτης που βάζει 50 γκολ σε μια σεζόν», τόνισε ο Μίλερ. Πηγή: sport-fm.gr

FC: Μας λείπεις ακόμα...!!

19 χρόνια μετά, ο Άιρτον ζει ακόμα σε κάθε μαρσάρισμα, κάθε τετακέ και κάθε στροφή που κάποιος μπαίνει «με όσα».

FC: Μας λείπεις ακόμα...
Τι να γράψει κανείς για τον Άιρτον Σένα που δεν έχει γραφτεί και τι να πει που δεν έχει ειπωθεί; 19 χρόνια μετά από εκείνη την καταραμένη Πρωτομαγιά, όπου η στροφή Ταμπουρέλο τον πήρε για πάντα μαζί της κι ακόμα συζητάμε για τις μοναδικές του ικανότητες, την επίδραση που είχε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τον κλειστό του χαρακτήρα, την αινιγματική προσωπικότητα, τον ανταγωνισμό του με τους άλλους σπουδαίους πιλότους της εποχής, το ποιος έφταιξε για τον θάνατό του. Συζητάμε, όπως συζητούν οι συγγενείς και οι κοντινοί φίλοι για έναν δικό τους που χάθηκε. Μιλάμε με δέος για έναν οδηγό, που όσα χρόνια και να περάσουν, θα είναι σημείο αναφοράς για τη Formula 1. Τον νοσταλγούμε, διότι δεν τον χορτάσαμε. Και «αποδίδουμε ευθύνες» στον Φρανκ Γουίλιαμς, στους διοργανωτές, στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, διότι σε όλους μας αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Άιρτον Σένα υπήρξε ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που κατάφεραν να γίνουν - με τη ζωή και τον θάνατό τους - μεγέθη ίσα ή και μεγαλύτερα από το άθλημα στο οποίο διακρίθηκαν. Τέτοιος ήταν ας πούμε ο Μαραντόνα στο ποδόσφαιρο, ο Τζόρνταν στο παγκόσμιο μπάσκετ, ο Γκάλης στο ελληνικό μπάσκετ. Όχι μόνο διότι από τη μέρα που σταμάτησαν ψάχνουμε τον επόμενο (Σένα, Μαραντόνα, Τζόρνταν, Γκάλη), αυτό είναι άλλωστε ένα «ιερό καθήκον» του παγκόσμιου μάρκετινγκ, αλλά κυρίως διότι ο κάθε πιτσιρικάς που έκανε μια επιδέξια τιμονιά ένιωθε ένας μικρός Άιρτον, όποιος ντρίπλαρε τρεις στη σειρά φανταζόταν τον εαυτό του να φοράει το «10» της Αλμπιτσελέστε στην πλάτη και όποιος έπαιζε μπάσκετ ονειρευόταν να καρφώσει πατώντας στη γραμμή του φάουλ σαν τον Τζόρνταν ή να κάνει διπλό σπάσιμο της μέσης στον αέρα, σαν τον Νικ. Κι όλα αυτά, κανένα μάρκετινγκ δεν μπορεί να στα επιβάλει, όποιον κι αν βαφτίσουν «νέο Τάδε» ή «επόμενο Δείνα»: το αισθητήριο και το ένστικτο του απλού κόσμου, είναι αλάνθαστο. Ο καθένας μας, ξέρει μέσα του σε ποιον θα ήθελε να μοιάσει, ποιος ήταν ο καλύτερος, ποιον βλέπει σε ένα αφιέρωμα στην τηλεόραση και η καρδιά του χτυπάει δυνατά, οι παλάμες του ιδρώνουν από έξαψη και η αγωνία του για την εξέλιξη του γκραν - πρι, του σλάλομ ανάμεσα στους αμυντικούς ή του τζαμπ - σουτ με δυο αντιπάλους κρεμασμένους πάνω του είναι η ίδια, όπως τότε που το έβλεπε live - κι ας ξέρει την κατάληξη.

Ήταν Πρωτομαγιά και Κυριακή του Ορθόδοξου Πάσχα όταν ο Άιρτον Σένα έτρεξε για τελευταία φορά. Μια μέρα πριν, είχε χάσει τη ζωή του ένας άλλος οδηγός, λιγότερο γνωστός, ονόματι Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ. Εκείνο το καταραμένο Σαββατοκύριακο δεν πήρε απλά μαζί του δυο ανθρώπους, αλλά άλλαξε για πάντα το άθλημα της Formula 1. Θα τον θυμόμαστε πάντα τον Σένα με τεράστιο σεβασμό, όχι απλά σαν έναν άνθρωπο που οδηγούσε γρήγορα αλλά κυρίως σαν έναν οδηγό που έκανε πράγματα, τα οποία δεν εξηγήθηκαν ποτέ από τους ειδικούς του αθλήματος - η όπισθεν που «κάρφωσε» εν κινήσει το 1991 στην Καταλούνια για να αποφύγει τη σύγκρουση, είναι ένα από τα πράγματα που κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει πώς έγινε. Θα τον θυμόμαστε σαν ένα ανθρώπινο κομπιούτερ πολύ μπροστά από την εποχή του, το μυαλό του οποίου έκανε παραπάνω πράγματα απ’ όσα κάνουν σήμερα οι μηχανικοί, τα περίπλοκα συστήματα, η τηλεμετρία και όλα τα μπλιμπλίκια που υπάρχουν στην Formula 1.

Κυρίως, θα θυμόμαστε τον σπουδαίο οδηγό με τα μελαγχολικά μάτια, τον απόλυτο αντι-σταρ, που πέθανε όσο γρήγορα έζησε αλλά ζει ακόμα σε κάθε εκκίνηση αγώνα, κάθε τετακέ, κάθε μαρσάρισμα και κάθε στροφή όπου ένας οδηγός μπαίνει «με όσα».

* Αν ανήκετε ηλικιακά στη γενιά των ανθρώπων που δεν πρόλαβε να δει live τα κατορθώματα του Άιρτον Σένα ή αν θέλετε να θυμηθείτε ή να μάθετε πολλά και ενδιαφέροντα από τη ζωή του σπουδαίου Βραζιλιάνου, ο Βασίλης Τσακίρογλου έχει γράψει μια πληρέστατη βιογραφία του Σένα, σε δυο τόμους, το «Άιρτον Σένα - Adeus» και «Adeus 2». Προσπαθώ να ψήσω τον Βασίλη να βγάλει και τρίτο τόμο εδώ και χρόνια, διότι υλικό έχει άπειρο, αλλά προς το παρόν αντιστέκεται σθεναρά...
Πηγή: sport-fm.gr

Κυνηγώντας ένα θαύμα!!

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για τον δεύτερο ημιτελικό της Ρεάλ με τη Ντόρτμουντ.

Κυνηγώντας ένα θαύμα
Χαίρετε κύριοι,

Ο Μουρίνιο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι έκανε τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του. Είχε έτοιμο τον Εσιέν και με την παρουσία του θωράκισε την πλευρά που έβγαζε επίθεση ο Ρόις. Βγάζοντας εκτός συζήτησης τον Λεβαντόφσκι, ο Ρόις στο πρώτο παιχνίδι έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα της Ρεαλ.

Στο χθεσινό παιχνίδι για να ελευθερωθεί αναγκαζόταν να αλλάξει πλευρά. Η χρησιμοποίηση του Εσιέν στα δεξιά έφερε, όπως ήταν λογικό, την επιστροφή του Ράμος στο κέντρο της άμυνας. Ο Ισπανός αμυντικός έχει φάει με το κουτάλι τέτοια παιχνίδια και ξέρει πώς να δώσει το μήνυμα. Στην πρώτη μονομαχία που έδωσε κέρδισε την μάχη στον αέρα και σχεδόν ταυτόχρονα έριξε μια αγκωνιά στο πρόσωπο του Λεβαντοφσκι για να του δώσει να καταλάβει πως η σημερινή ημέρα θα είναι τελείως διαφορετική.

Πέραν του ότι έσπασε τον τσαμπουκά του Λεβαντόφσκι και απέδειξε πόσο διαφορετικό θα ήταν το πρώτο παιχνίδι αν ο Εσιέν ήταν διαθέσιμος, έμενε στο κέντρο της άμυνας. O τρόπος που έπαιξε ήταν ο κύριος λόγος που η Ρεάλ κατάφερε να κρατήσει στην άμυνά της το μηδέν που ήταν το σημαντικό ζητούμενο για να μπορεί να έχει ελπίδες μέχρι τέλους για την ανατροπή.

Με τον τρόπο που αναπτύσσεται η Ντόρτμουντ και με την ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες του Κλοπ στο παιχνίδι τους, αυτός ήταν και ο δύσκολος στόχος του Μουρίνιο. Έπαιξε ρόλο σίγουρα και η τύχη στο διάστημα 50-80 αλλά τα κατάφερε. Η Ρεάλ έπαιξε την πρόκριση μέχρι τέλους γιατί δεν δέχτηκε γκολ. Δεν ολοκλήρωσε το κόλπο επειδή το δικό τους πρώτο τέρμα ήρθε αργά. Έχω την αίσθηση πως αυτό το παιχνίδι είχε ετοιμάσει ο Μουρίνιο.

Αιφνιδιασμός στο πρώτο τέταρτο, με προσπάθεια να ανοίξει την άμυνα της Ντόρτμουντ με τη χρησιμοποίηση του Μόντριτς, δηλαδή ενός επιπλέον παίκτη που τρέχει τη μπάλα από χαμηλά και δίνοντας εντολή στον Ιγκουαίν να τραβιέται προς τα πίσω και προς τα αριστερά της άμυνας της Ντόρτμουντ. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να πετύχει δύο πράγματα. Να τραβήξει έναν εκ των δύο στόπερ έξω από την περιοχή και να πάει το παιχνίδι από την πλευρά του Σμέλτσερ.

Ο Μουρίνιο το ματ στον Κλοπ το έκανε και σε αυτό το διάστημα δημιουργήθηκαν τρία καθαρά τετ-α-τετ τα οποία χάθηκαν. Αν είχε πετύχει εκεί το πρώτο τέρμα, στο τέλος το δεύτερο κόλπο μπορεί να του έδινε και την πρόκριση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η επιλογή ανάπτυξης και η ένταση που έβγαλε η Ρεάλ στο πρώτο τέταρτο ανέδειξαν αρκετές αδυναμίες της Ντόρτμουντ. Ο Κλοπ ήταν φυσιολογικό να αντιδράσει και όσο και αν φαίνεται περίεργο πήρε μια μεγάλη ανάσα από τον τραυματισμό του Γκέτσε.

Φάση που λειτούργησε σαν τάιμ άουτ, καθώς εκεί βρήκε την ευκαιρία για να αλλάξει τα αμυντικά του πλάνα και να δώσει εντολές αντιμετώπισης του επιθετικού πλάνου της Ρεάλ στους παίκτες του. Από εκείνο το σημείο οι Σούμποτιτς, Χούμελς σταμάτησαν να ακολουθούν την κίνηση του Ιγκουαιν την οποία ανέλαβε να επιτηρεί ο Μπέντερ που κατέβηκε χαμηλά. Με αυτήν την τακτική αλλαγή και με την είσοδο του Γκροσγκρόιτς το κέντρο της Ντόρτμουντ έδεσε πολύ καλύτερα. Το δίκαιο βέβαια θα ήταν στο πρώτο τέταρτο ο Μουρίνιο να έχει εξαργυρώσει το πετυχημένο του τρικ με ένα τέρμα.

Αυτό δεν έγινε. Βέβαια στάθηκε τυχερός που η Ντόρτμουντ δεν βρήκε τέρμα στο διάστημα που ισορρόπησε, απέκτησε κατοχή και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης που δημιουργούσε στους αντίπαλους το γεγονός πως δεν έβρισκαν τρόπους να ανοίξουν την άμυνα και η άσχημη ημέρα του Ρονάλντο. Επειδή ο Μουρίνιο έψαχνε τρία γκολ θεωρώ δεδομένο πως είχε προετοιμάσει στο μυαλό του πως το παιχνίδι θα το τελείωνε παίρνοντας το ρίσκο να παίξει με τριάδα στην άμυνα.

Αυτό ήταν το τελευταίο του χαρτί για να ασκήσει πίεση όμως θα ήθελε όταν το δοκιμάσει να έχει βρει ήδη ένα τέρμα. Με την τριάδα Εσιέν, Ράμος, Βαράν στο ύψος της σέντρας πέτυχε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις να κρατήσει μέσα στα καρέ της την Ντόρτμουντ και να την πανικοβάλει. Σε αυτό το διάστημα κατάφεραν οι τρεις αμυντικοί που χρησιμοποίησε να αναχαιτίσουν πολύ ψηλά όλες τις πιθανές επιθέσεις της Ντόρτμουντ, έδωσαν πολλές συνεχόμενες κατοχές και το δικαίωμα στους συμπαίκτες τους να επιβάλλουν την κυριαρχία τους και να παλέψουν για το θαύμα.

Φέρνοντας στο μυαλό μας συνολικά τα δύο παιχνίδια η Ντόρτμουντ άξιζε να περάσει. Πιθανότατα όμως αυτό να μην γινόταν αν στο πρώτο τέταρτο η Ρεάλ έβρισκε το γκολ που έψαχνε. Για να είμαστε ειλικρινείς οι μερένχες αποκλείστηκαν στο Βεστφάλεν. Αντιμετώπισαν κάπως υπεροπτικά το παιχνίδι και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως έδωσαν άδεια στον Ντι Μάρια να μην ταξιδέψει με την αποστολή στο Ντόρτμουντ προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον ετοιμόγεννη γυναίκα του.

Απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει ο Ντι Μάρια το παιχνίδι και χάλασε ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες στη δεξιά πλευρά. Σίγουρα ο special one θα έχει μετανιώσει που στο δίλλημα που είχε για τον τρόπο που θα καλύψει τις απουσίες στη δεξιά του πλευρά αυτός επέλεξε να πάρει από το κέντρο άμυνας τον Ράμος και να τον πάει στα δεξιά. Για εμένα αποδείχθηκε ξεκάθαρα από τον τρόπο που τον έπαιξε στις μεταξύ τους μονομαχίες πως απέναντί του δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να βάλει 4 γκολ ο Λεβαντόφσκι.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Γουέμπ φέρνει και ένα τέλος ενός μεγάλου κύκλου για τον Μουρίνιο. Κύκλος που κλείνει χωρίς να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος του 10ου Champions League για τον σύλλογο και τρίτο προσωπικό του. Γι’ αυτήν τη διαδρομή θα ασχοληθούμε στο επόμενο κείμενο.

ΧαιρετώΠηγή: sport-fm.gr

Το αστέρι που έσβησε νωρίς…!

Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια -1η Μαΐου 1994- το αστέρι του Άιρτον Σένα έσβησε με τον πιο άδικο τρόπο…

Το αστέρι που έσβησε νωρίς…
Η πορεία του μπορεί να παρομοιαστεί με τη «ζωή» ενός αστεριού, ζωή που όμως διήρκησε λίγο.

Εμφανίστηκε, έλαμψε, έγινε σημείο αναφοράς και απότομα έσβησε...

Η μοίρα του που είχε προαποφασίσει το... μοιραίο τέλος του, τον έστειλε στο πρωτάθλημα της Formula 1 και από εκεί έμελλε να αποχαιρετήσει τον κόσμο μας.

Ο λόγος για τον Άιρτον Σένα, ο οποίος την 1η Μαΐου του 1994, έτρεξε για τελευταία φορά...

«... Οι αγώνες, ο ανταγωνισμός είναι μέσα στο αίμα μου, είναι μέρος του εαυτού μου. Θα μπορούσα να το έκανα αυτό για όλη μου τη ζωή...»


Η ταχύτητα, το όριο και το ρίσκο ήταν συνδεδεμένα με τον Βραζιλιάνο πιλότο κάτι που συνήθιζε να αναφέρει συνέχεια.



Στα δέκα χρόνια που βρίσκονταν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πανηγύρισε τρεις Παγκόσμιους τίτλους με την ομάδα της McLaren.

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του από την Toleman, ενώ οι Lotus και Williams ακολούθησαν.

Στη δεκαετή καριέρα του συμμετείχε σε 162 γκραν πρι, είδε την καρό σημαία 41 φορές, ενώ σε 80 αγώνες εκπροσώπησε την ομάδα του στο βάθρο.

«...Η αίσθηση του φόβου πάντα υπάρχει. Η πρόκληση είναι να ανακαλύψεις νέους κινδύνους...»


Αυτούς τους κινδύνους- τους άγνωστους- μπορεί να είχε νιώσει την 1η Μαΐου του 1994, πριν την έναρξη του αγώνα στην Ιταλία, ενός αγώνα που από την πρώτη ημέρα είχε δείξει το τραγικό φινάλε του.

Ο τραυματισμός του Ρούμπενς Μπαρικέλο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα της Ιταλίας και ο θάνατος του Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών είχαν αναστατώσει τον Σένα, ο οποίος προσπαθούσε να αποτρέψει τη διεξαγωγή του γκραν πρι.

Παρά τους φόβους του τα κόκκινα φώτα στην Ίμολα έσβησαν, μαζί με τα φώτα της εκκίνησης έσβησε και το αστέρι του Σένα σε ηλικία 34 ετών, ύστερα από εφτά γύρους.

Ο Άιρτον Σένα «μπήκε» στη στροφή Ταμπουρέλο με 217 χλμ. την ώρα, η Williams δεν έστριψε ποτέ και ο 34χρονος πιλότος πέταξε για άλλα μέρη.

«...Και ξαφνικά όταν φτάνεις το όριο σου, κάτι συμβαίνει και πας λίγο παραπάνω. Με τη δύναμη του μυαλού σου, την αποφασιστικότητα σου, το ένστικτο και την εμπειρία μπορείς να φτάσεις ψηλά...»


Κάπου εκεί ψηλά βρίσκεται και ο Άιρτον Σένα…


Πηγή: sport-fm.gr

Πέτυχε ή όχι ο Μουρίνιο;

Ο αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Ντόρτμουντ θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της «βασίλισσας». Το www.sport-fm.gr επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αν πέτυχε ή όχι.

Πέτυχε ή όχι ο Μουρίνιο;
Τον αποκαλούν εκλεκτό. Κι όχι άδικα, αφού οδήγησε την Πόρτο στην κορυφή της Ευρώπης, έβγαλε την Τσέλσι από την αφάνεια και την οδήγησε στην ελίτ της Premiership και του Champions League, ενώ οδήγησε την Ίντερ από την ανυποληψία στο τρεμπλ. Η τελευταία, μέχρι την επόμενη, μεγάλη αποστολή του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε το καλοκαίρι του 2010 την πρόκληση να εκθρονίσει την Μπαρτσελόνα και να οδηγήσει τη «βασίλισσα» στον δέκατο τίτλο της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο χθεσινός αποκλεισμός από τη Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του Champions League, αφού η νίκη με 2-0 δεν έφτανε μετά το 4-1 της Βεστφαλίας, θα αποτελέσει-όπως όλα δείχνουν-το κύκνειο άσμα του στον πάγκο της Ρεάλ. Τελικά ο Ζοσέ Μουρίνιο πέτυχε ή όχι; Το www.sport-fm.gr επιχειρεί να δώσει μία απάντηση στο ερώτημα.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Και όσα επιχειρήματα υπάρχουν υπέρ της πρώτης άποψης, άλλα τόσα μπορεί να βρει κανείς για τη δεύτερη.

Ερχόμενος το καλοκαίρι του 2010 στη Μαδρίτη βρήκε μία ομάδα που είχε χάσει για τρεις βαθμούς τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα, που είχε αποκλειστεί στους «32» του Κυπέλλου από την Αλκορκόν της τρίτης κατηγορίας και στους «16» του Champions League από τη Λιόν. Ουσιαστικά, δηλαδή, παρέλαβε… χάος.

Η επίδρασή του στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης άργησε να έρθει. Ζήτησε ακριβές μεταγραφές (Εζίλ, Κεντίρα, Ντι Μαρία, Καρβάλιο) και η διοίκηση δεν του χάλασε χατίρι, αλλά η διαφορά από το αντίπαλο δέος ήταν μεγάλη. Το 5-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» στις 29 Νοεμβρίου του 2011 προκάλεσε εξ αρχής αμφισβήτηση στο πρόσωπό του, ο αποκλεισμός από τους «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά του Champions League δεν βελτίωσε την κατάσταση, αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στους Καταλανούς και η απώλεια του πρωταθλήματος για μόλις τέσσερις βαθμούς ήταν στοιχεία αρκετά για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και να πάρει μία ακόμη ευκαιρία.

Στη δεύτερη χρονιά του τα πράγματα ήταν ασφαλώς καλύτερα και δίχως πολλές προσθήκες (Κοεντράο, Σαχίν, Καγεχόν και Βαράν). Με παίκτες που είχαν μάθει πλέον τα χούγια του, η σεζόν άρχισε μεν με απώλεια του Σούπερ Καπ από την Μπαρτσελόνα και συνεχίστηκε με αποκλεισμό από την ίδια στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά επιτεύχθηκε ο στόχος της εκθρόνισής της από την κορυφή της Primera Division μετά από τρία χρόνια, συνοδευόμενη από πολλά ρεκόρ (100 βαθμοί, 121 γκολ υπέρ, +89 στο goal average, 32 νίκες και 16 από αυτές εκτός έδρας). Και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού ο τίτλος εξασφαλίστηκε με τη νίκη 2-1 στο «Καμπ Νου» πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η «βασίλισσα» πλησίασε στο όνειρο του τελικού του Champions League, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπάγερν και η αποστολή του προπονητή της δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε κερδίσει πλέον την εξέδρα που έβλεπε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που νίκησε την Μπαρτσελόνα και μπορεί να οδηγήσει τη Ρεάλ ξανά στην κορυφή. Αποκτήθηκαν οι Μόντριτς, Εσιέν και Ντιέγκο Λόπεθ, η σεζόν άρχισε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ κόντρα στους «μπλαουγκράνα», αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Διαδοχικές απώλειες έφεραν τη «βασίλισσα» από πολύ νωρίς σε μεγάλη απόσταση από την «Μπάρτσα» και οι ρήξεις στα αποδυτήρια δεν άργησαν να έρθουν, με μεγαλύτερη αυτή με τον Ίκερ Κασίγιας. Οι νίκες επί της Μπαρτσελόνα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (πρόκριση στα προημιτελικά) έδωσαν πίστωση χρόνου στον Μουρίνιο, που θα έσωζε την παρτίδα αν κατακτούσε το Champions League. Η εντυπωσιακή πορεία μέχρι τα ημιτελικά σταμάτησε, ωστόσο, πάνω στη Ντόρτμουντ.

Ακόμη και αυτή η κατάκτηση του Κυπέλλου, στον εκκρεμή τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 17 Μαΐου, δεν δείχνει πλέον ικανή να κρατήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Μαδρίτη. Φτωχός ο απολογισμός για μία σεζόν που άρχισε με μεγάλα όνειρα, ενώ η κριτική από τον Τύπο είναι σκληρή και οι σχέσεις του με αρκετούς παίκτες όχι η καλύτερη δυνατή. Ο ίδιος, κάποτε εκλεκτός, δεν θέλει να μείνει ως ανεπιθύμητος. Σκοπεύει να πάει κάπου που τον αγαπούν και τον χρειάζονται. Στην Αγγλία τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες.

Αφήνει στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα πρωτάθλημα, ένα (για την ώρα) Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ, τρεις παρουσίες στα ημιτελικά του Champions League με ισάριθμους άδοξους αποκλεισμούς και σε 168 ματς 122 νίκες (73%), 26 ισοπαλίες και 20 ήττες με γκολ 448 υπέρ (2,66 μ.ο.) και 149 κατά (0,88 μ.ο.), πολλούς φίλους και επίσης πολλούς εχθρούς.

Τα συμπεράσματα δικά σας…
Πηγή: sport-fm.gr

Από… κατάρα σε κατάρα η Ρεάλ!!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε «φάει» κατάρα να φτάνει μόνο μέχρι τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα πια -και για τρεις σερί σεζόν- σταματάει συνέχεια στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Από… κατάρα σε κατάρα η Ρεάλ!
Είτε εχθρός είτε φίλος, όλοι λίγο πολύ θα θυμούνται τα έξι σερί χρόνια, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης «κολλούσε» πάντα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μπορούσε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Αυτή η «κατάρα» πλέον έχει αλλάξει. Γιατί, τα τελευταία τρία χρόνια η «βασίλισσα» ναι μεν φτάνει στα προημιτελικά, ναι μεν προκρίνεται στα ημιτελικά, αλλά εκεί σταματάει η πορεία της και δεν μπορεί να φτάσει στον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Μάλιστα, οι Μαδριλένοι έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που σε τρεις σερί χρονιές σταματά στους «4».

Το 2005, η Ρεάλ Μαδρίτης μένει εκτός προημιτελικών, αφού η Γιουβέντους αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι». Μια χρονιά αργότερα, είναι η σειρά της Άρσεναλ να την αφήσει εκτός οκτάδας. Το 2007, η Μπάγερν Μονάχου έχοντας περισσότερα εκτός έδρας γκολ γίνεται ο θύτης της «βασίλισσας». Την επόμενη σεζόν, η Ρόμα πετυχαίνει το ίδιο ακριβώς, με δύο νίκες σε «Ολίμπικο» και «Μπερναμπέου». Για πέμπτη σερί χρονιά, οι Μαδριλένοι δεν καταφέρνουν να προκριθούν στους «8», με την Λίβερπουλ να κάνει επιβλητικές εμφανίσεις με αποκορύφωμα το 4-0 του δεύτερου παιχνιδιού. Η… κατάρα ολοκληρώθηκε το 2010, με την Λιόν να είναι η τελευταία ομάδα που πέταξε εκτός προημιτελικών την Ρεάλ.

Κάπου εκεί, όμως, δημιουργήθηκε η νέα «κατάρα». Γιατί το 2011, στο clasico, η Μπαρτσελόνα αποκλείει στους «4» την Ρεάλ Μαδρίτης, ένα χρόνο μετά στην ίδια φάση της διοργάνωσης, το ίδιο επιτυγχάνει η Μπάγερν Μονάχου, ενώ τα φετινά και πιο πρόσφατα παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, έφεραν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, αφού η «βασίλισσα» έμεινε εκτός μεγάλου τελικού. Πηγή: sport-fm.gr

«Σπάσιμο» από Γκρίζλις!!

Οι Γκρίζλις πέρασαν με 103-93 από το Λος Άντζελες, έκαναν το 3-2 απέναντι στους Κλίπερς και πλέον απέχουν μία νίκη από την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των play offs.

«Σπάσιμο» από Γκρίζλις!
Το πέμπτο ματς της σειράς ήταν και το φαρμακερό για τους γηπεδούχους. Οι Γκρίζλις άλωσαν το «Staples Center» του Λος Άντζελες με 103-93, έκαναν το 3-2 απέναντι στους Κλίπερς και πλέον απέχουν μία νίκη από τα ημιτελικά της Δύσης, όπου θα περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Θάντερ-Ρόκετς (3-1).

Καθοδηγούμενοι από την τριπλέτα των Ζακ Ράντολφ, Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ, που είχαν 25, 21 και 20 πόντους αντίστοιχα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ματς από τη δεύτερη περίοδο και μετά. Οι γηπεδούχοι περίμεναν τα πάντα από τον Κρις Πολ που είχε 35 πόντους, την ώρα που ο Μπλέικ Γκρίφιν έμεινε στους 4 με 2/7 σουτ παίζοντας μόλις 19:27 λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Το έκτο ματς της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στο Μέμφις, ενώ αν χρειαστεί έβδομο ματς θα γίνει ξανά στο Λος Άντζελες.

Δωδεκάλεπτα: 28-26, 48-54, 65-73, 93-103.

Κλίπερς: Πολ 35 (6 ριμπ.), Κρόφορντ 15, Μπλέντσοου 7, Μπαρνς 6 (9 ριμπ.), Τζόρνταν 6 (8 ριμπ.), Μπάτλερ 5, Όντομ 5, Γκρίφιν 4 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Χόλινς 4, Μπίλαπς 3, Τουριάφ 3.

Γκρίζλις: Ράντολφ 25 (11 ριμπ.), Γκασόλ 21 (8 ριμπ.), Κόνλεϊ 20 (6 ασίστ), Πρινς 15, Μπέιλες 9, Άλεν 6 (8 ριμπ.), Άρθουρ 4, Ντούλινγκ 2, Ποντέξτερ 1, Ντέιβις, Ρότεν. Πηγή: sport-fm.gr

Οι Νάγκετς έχουν ακόμη σφυγμό!!

Ζωντανοί παρέμειναν οι Νάγκετς, καθώς επικράτησαν 107-100 των Ουόριορς στο Ντένβερ και μείωσαν σε 3-2 το σκορ της σειράς. Από τον πάγκο ξεκίνησε ο Κουφός.

Οι Νάγκετς έχουν ακόμη σφυγμό
Απέφυγαν τον πρόωρο αποκλεισμό και πλέον ελπίζουν σε μία επική ανατροπή οι Νάγκετς. Η ομάδα του Τζορτζ Καρλ επιβλήθηκε 107-100 των Ουόριορς στο Ντένβερ και μείωσε σε 3-2 το σκορ της σειράς, το έκτο ματς της οποίας θα διεξαχθεί στο Όκλαντ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι «σβόλοι» προηγήθηκαν με 22 πόντους και στο τέλος παρά το come-back που επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους. Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα είχε 25 πόντους, 12 ριμπάουντ κα 7 ασίστ, ενώ ο Τάι Λόσον και ο Γουίλσον Τσάντλερ πρόσθεσαν από 19 για τους γηπεδούχους. Ο Κώστας Κουφός ερχόμενος από τον πάγκο (κι όχι στην πεντάδα όπως συνέβη σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου) είχε 6 πόντους (3/6 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 15:18.

Από τους «πολεμιστές» ξεχώρισε ο Χάρισον Μπαρνς με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Στίβεν Κάρι έμεινε στους 15 και ήταν άστοχος (6/12 δίποντα, 1/7 τρίποντα).

Δωδεκάλεπτα: 36-22, 66-46, 86-69, 107-100.

Νάγκετς: Ιγκουοντάλα 25 (12 ριμπ., 7 ασίστ), Λόσον 19 (10 ασίστ), Τσάντλερ 19, Φαρίντ 13 (10 ριμπ.), ΜακΓκι 10 (8 ριμπ.), Μίλερ 11 (5 ασίστ), Κουφός 6 (5 ριμπ.), Μπρούερ 5, Στόουν, Ράντολφ.

Ουόριορς: Μπαρνς 23 (9 ριμπ.), Τζακ 20 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Τόμπσον 19 (6 ριμπ.), Κάρι 15 (8 ασίστ), Λάντρι 9, Εζέλι 8 (5 ριμπ.), Γκριν 3, Μπόγκουτ 2 (5 ριμπ.), Τζέφερσον 1, Μπέιζμορ, Μασάντο, Τζόουνς. Πηγή: sport-fm.gr

Ρίβερ Πλέιτ: Δεν σταματάει ο Τρεζεγκέ!!

Tην επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται και να μην αποσυρθεί παρά τον σοβαρό του τραυματισμό στο γόνατο, εξέφρασε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ.
«Μετά τον τραυματισμό μου στο γόνατο, πράγματι σκέφτηκα να αποσυρθώ. Όμως στόχος μου είναι να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο και να είμαι παρών στο επόμενο πρωτάθλημα τον Ιούλιο. Θέλω να επιστρέψω δυνατός και να είμαι 100% έτοιμος», δήλωσε ο 35χρονος επιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ.
Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πλεονέκτημα για Παλμέιρας!! (videos)

Αν και φέτος θα παίξει στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, η Παλμέιρας βρέθηκε κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά το 0-0 στο Μεξικό απέναντι στην Τιχουάνα.
Άλλωστε, ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μινέιρο ή τη Σάο Πάολο στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Στην προκειμένη, η Παλμέιρας έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης κατά διαστήματα, αλλά χρειάστηκε και τύχη, ώστε να αποφύγει το 1-0 από τους ανώτερους Μεξικανούς.
Ακόμα, η Τίγκρε από την Αργεντινή κέρδισε με 2-1 την Ολίμπια από την Παραγουάη, αποτέλεσμα ευνοϊκό για τους φιλοξενούμενους, που μείωσαν στο 77ο λεπτό με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του 27χρονου αμυντικού, Ερμίνιο Μιράντα. Προγενέστερα, οι Γκάμπριελ Πενιάλμπα και Ματίας Πέρεζ Γκαρσία διαμόρφωσαν το 2-0, ενώ ο κορυφαίος των νικητών, Ρουμπέν Μπότα, αποχώρησε πρόωρα με τραυματισμό στο γόνατο.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Α/Α
ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
Α’
Β’

1
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ατλ. Μινέιρο (Βραζιλία)
02/05
08/05

2
Γκρέμιο (Βραζιλία)-Σάντα Φε (Κολομβία)
01/05
07/05

3
Τίγκρε (Αργεντινή)-Ολίμπια (Παραγουάη)
2-1
16/05

4
Μπόκα (Αργεντινή)-Κορίνθιανς (Βραζιλία)
01/05
15/05

5
Νιούελς (Αργεντινή)-Βελέζ (Αργεντινή)
0-1
14/05

6
Έμελετς (Εκουαδόρ)-Φλουμινένσε (Βραζιλία)
02/05
08/05

7
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νασιονάλ (Ουρουγουάη)
1-0
09/05

8
Τιχουάνα (Μεξικό)-Παλμέιρας (Βραζιλία)
0-0
14/05


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’

9
Νικητής 8-Νικητής 1



10
Νικητής 7-Νικητής 2



11
Νικητής 6-Νικητής 3



12
Νικητής 5-Νικητής 4




ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’ 

13
Νικητής 12-Νικητής 9



14
Νικητής 11-Νικητής 10




ΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
 Β’


Νικητής 14-Νικητής 13






Πηγή: onsports.gr