Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Όλοι για Νέα Φιλαδέλφεια!

Μόνο συμμάχους και αρωγούς βρίσκει η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να χτίσει νέο γήπεδο στην ιστορική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το διαρκώς αυξανόμενο τιμ του Μελισσανίδη και η χρηματοδότηση του σχεδίου.

Όλοι για Νέα Φιλαδέλφεια
Θετικά μηνύματα έρχονται από παντού για το γήπεδο της ΑΕΚ. Η πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει βρει μέχρι τώρα μόνο συμμάχους και αρωγούς στην προσπάθειά του να χτίσει το νέο «σπίτι» της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο «τίγρης» από τη στιγμή που εξέφρασε ανοικτά τις προθέσεις του είδε οικονομικά επιφανείς και μη φίλους της ομάδας να δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ, το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας να εμφανίζεται κάτι παραπάνω από θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και την Πολιτεία να δείχνει έτοιμοι να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για ένα έργο που θα προσφέρει πνοή και θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη εποχή.

Μελισσανίδης, Χατζηϊωάννου, Παππάς και αρκετοί ακόμη οικονομικά ισχυροί ΑΕΚτζήδες έχουν σχηματίσει ήδη ένα ισχυρό τιμ. Το ζήτημα της χρηματοδότησης-καθώς το κόστος για το νέο γήπεδο υπολογίζεται σε 50-60 εκατ. ευρώ-θα καλυφθεί από τους προαναφερθέντες, αλλά όχι μόνο από αυτούς. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα συνεισφέρει σημαντικά, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις (ήπιες) εμπορικές χρήσεις και την ονοματοδοσία του γηπέδου κατά την πρακτική πολλών μεγάλων σταδίων ανά τον κόσμο.

Η απόσβεση της επένδυσης για την κατασκευή του γηπέδου θεωρείται δεδομένη και θα γίνει πολύ γρήγορα, δεδομένης της δίψας του κόσμου για να ξαναδεί την ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα. Αν, δε, η ομάδα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία σε δύο χρόνια (μιας και το πιθανότερο σενάριο είναι να πτωχεύσει και να παίξει στην τρίτη κατηγορία), τότε είναι πολύ πιθανό να μπει στο νέο της γήπεδο στη θέση που της αρμόζει, από τη Σούπερ Λίγκα.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι πολύ γρήγορες. Μετά τις απαραίτητες συναντήσεις με το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και τις κυβερνητικές αρχές, θα πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή που εν συνεχεία θα πάρει και… θεσμική μορφή για το γήπεδο, προκειμένου να τρέξει όλο το πρότζεκτ. Οι μελέτες (στατικές, μηχανολογικές και περιβαλλοντικές) και τα σχέδια δεν αναμένεται να καθυστερήσουν, ενώ μπούσουλα θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του 2005 από τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη. Ο τελευταίος πιθανότατα θα είναι αυτός που θα σχεδιάσει και το νέο γήπεδο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: