Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ζοσέ, χάσαμε...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον ημιτελικό της Ρεάλ με τη Ντόρτμουντ που έδωσε το εισιτήριο στους Γερμανούς.

Στο τέλος, όλοι ευχαριστημένοι έμειναν. Στο περίπου. Οχι ότι πανηγυρίζει η Ρεάλ που αποκλείστηκε. Το ευχάριστο για την ίδια είναι ότι άγγιξε την πρόκριση. Στο φινάλε βλέπεις ότι έμεινε για ένα γκολ έξω από τον τελικό. Πήγε να κάνει το θαύμα των θαυμάτων με τρια γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά θα ήταν εντελώς κόντρα σε ότι έγινε στη Μαδρίτη.

Η εικόνα του αγώνα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο έδειχνε ότι η Ντόρτμουντ έπρεπε να νικήσει και μάλιστα άνετα. Οι Γερμανοί έπαθαν πανικό στο ξεκίνημα με τη Ρεάλ να πιέζει ψηλά και να χάνει κλασσικές ευκαιρίες. Οσο περνούσε όμως η ώρα με την απογοήτευση να κυριαρχεί μετά τις φάσεις που χάθηκαν η Ρεάλ εγκατέλειψε την προσπάθεια. Τον έλεγχο πήρε πλήρως η Μπορούσια που είδε τον Λεβαντόφσκι να χάνει όσα γκολ έβαλε στο πρώτο παιχνίδι. Στο "Μπερναμπέου" όμως όλα γίνονται. Τα δυο γκολ από Μπενζεμά και Ράμος έβαλαν φωτιά στο ματς και μπλόκαραν τους άπειρους Γερμανούς.

Οτι γλύτωσαν το απόλυτο σοκ στο φινάλε ήταν προϊόν τύχης και κυρίως ότι πάγωσε το ματς με τον τραυματισμό του Μπέντερ μετά το γκολ του Ράμος. Μεγάλο ματς, μεγάλο φινάλε, άξιο των δυο ομάδων. Το 2-0 λέει ότι η Ρεάλ ήταν στο παραλίγο. Πως προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν είναι έτσι. Το σκορ λέει ψέμματα. Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη. Πιο συγκεντρωμένη, με περισσότερο πάθος και πιο διαβασμένη. Δεν είχε την ψυχραιμία ούτε στην αρχή μήτε στις φάσεις που μπορούσε να σκοράρει. Πήρε όμως δίκαια την πρόκριση. Η Ρεάλ στα δυο αυτά ματς δεν ήταν αντάξια των περιστάσεων.

Ο Μουρίνιο δεν μπόρεσε να οργανώσει την ομάδα του έτσι ώστε να δικαιολογήσει το όνομα της (και το δικό του) στα ημιτελικά. Η Ρεάλ είναι κερδισμένη (παρηγοριά στον άρρωστο τα καλά λόγια) με το παραλίγο. Χαμένος είναι ο Πορτογάλος που απέτυχε και πάλι στον μεγάλο του στόχο από την πρώτη μέρα που πήγε στην Ισπανία. Για αυτό τον πήραν και του έδωσαν αμέτρητα χρήματα. Στις λεπτομέρειες κρίνονται όλα, αλλά σε αυτές έχασε ο "Μου".

Και μόνο ότι διαλύθηκε στη Γερμανία ήταν αρκετό. Εκεί χάθηκε η πρόκριση και μάλιστα με θεαματικό τρόπο. Τα γκολ δεν είναι στραγάλια να μπαίνουν όποτε θες σε μια ρεβάνς. Μεγάλη, τεράστια πρόκριση η Ντόρτμουντ. Πέτυχε το δικό της θαύμα και πάει για έναν ακόμη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ; Πολύ κακό για το τίποτα. Ετσι είναι για μια ομάδα που φτιάχτηκε για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν πήγε ούτε μια φορά στην τριετία αυτή στον τελικό...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: