Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Αυτά δίνει ο Τζέιμς στον Ολυμπιακό!!

Ο Σον Τζέιμς θα αντικαταστήσει τον Πάτρικ Γιάνγκ στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως αποκάλυψε το www.sportfm.gr και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το τι μπορεί να προσφέρει ο Αμερικανός σέντερ.

Αυτά δίνει ο Τζέιμς στον ΟλυμπιακόΜία μεταγραφή τελειώνει όταν πέσουν οι υπογραφές και εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση, όμως στην περίπτωση Ολυμπιακού και Σον Τζέιμς, όλα δείχνουν πως και αυτά είναι θέμα χρόνου για να γίνουν γεγονός. Όπως αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης το www.sportfm.gr, ο Αμερικανός σέντερ ήταν, όταν το θέμα της επιλογής μπήκε στη τελική ευθεία, ο ένας εκ των δύο εκλεκτών για την αντικατάσταση του Πάτρικ Γιάνγκ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να του δώσει το χρίσμα (ο παίκτης έχει ήδη το συμβόλαιό στα χέρια του), εκτιμώντας την εμπειρία του, τις ικανότητές του και την καταπληκτική χρονιά που κάνει φέτος σε Ισπανία και Eurocup με τη Μπιλμπάο, οπότε, πάμε να δούμε τι κερδίζει και τι χάνει (σε σχέση με τον Γιάνγκ) ο πρωταθλητής Ελλάδας με τον 32χρονο παίκτη. Με ύψος 2.08 και άνοιγμα χεριών 2.29 (!) ο Τζέιμς προσφέρει ποιότητα στην άμυνα, αφού εκτός από καλός στα κοψίματα, παίζει άριστα κοντά στη στεφάνι, είναι καλός ριμπάουντερ, κλέβει μπάλες και αλλοιώνει πολλές φάσεις (είτε σουτ, είτε πικ εν ρολ). Στις περιστροφές είναι λίγο πιο αργός, απ’ ότι πρέπει, αλλά καλύπτει αυτό το μειονέκτημα με τα μακριά του άκρα.

Είναι λιγότερο αθλητικός και δυνατός από τον Γιάνγκ, αλλά δύσκολα βρίσκεις σωματοδομή ανάλογη με του μεγάλου άτυχου της σεζόν. Στην επίθεση είναι καλός στο τελείωμα του πικ εν ρολ, έχει 9,5 πόντους μέσο όρο φέτος στο Eurocup και 9,8 στο πολύ δύσκολο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ τον μήνα Νοέμβριο, συγκέντρωσε 17 βαθμούς μέσο όρο στο ranking και ήταν πρώτος απ’ όλους τους παίκτες της Μπιλμπάο! Παράλληλα, είναι πολύ έξυπνος, καταλαβαίνει τα συστήματα, πράγμα απαραίτητο για να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο παιχνίδι και τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, ενώ όπως έχουν αναφέρει αρκετοί συμπαίκτες του, πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί.

Ο τελειομανής, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι σίγουρο πως θα έψαξε ενδελεχώς και αυτό το στοιχείο, διότι η υγεία στα αποδυτήρια και το εξαιρετικό κλίμα, είναι αυτό που έχει κάνει τη συγκεκριμένη ομάδα να ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια. Σε καμία περίπτωση η καριέρα του Τζέιμς, δεν είναι στη παρούσα φάση στην εξαιρετική της κατάσταση όπως στη Μακάμπι τη τριετία 2011-2014, αφού ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω, όμως δείχνει να έχει επανέλθει πολύ δυνατός. Ο Γιώργος Μπόγρης, που τον ζει καθημερινά τους τελευταίους μήνες, διαβεβαίωσε μέσω του ΣπορFm 94,6 για το άριστο της κατάστασης της υγείας του, χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα, ιδανική επιλογή.

Αν και όλα θα φανούν στην πράξη, θα συμφωνήσω μαζί του, καθώς τηρουμένων των αναλογιών και της δύσκολης περίστασης να ψάχνεις για καλό ψηλό μεσούσης της σεζόν, είναι μία πολύ καλή κίνηση, με το λιγότερο δυνατό ρίσκο από πλευράς Ολυμπιακού.

Υ.Γ. Η επιλογή ήταν δύσκολη διότι εκτός του ότι βρισκόμαστε στον Δεκέμβριο, οι καλοί ψηλοί σπανίζουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Καλό θα είναι λοιπόν η ανανέωση του Χάντερ να γίνει νωρίτερα απ’ ότι το καλοκαίρι… *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πολύ σημαντικός ο Τζεμπούρ»


«Πολύ σημαντικός ο Τζεμπούρ»

Την πεποίθηση πως ο Τζεμπούρ θα εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη για την ΑΕΚ και θα «κρίνει» το αν θα αποκτηθεί άλλος φορ εξέφρασε ο Γκουστάβο Πογέτ. Τι είπε για στόχους, φιλοσοφία και μεταγραφικά.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκαθάρισε πως περιμένει μεταγραφές, αλλά όχι απαραίτητα σέντερ φορ κι αυτό γιατί ποντάρει πολλά στην παρουσία του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο προπονητής της ΑΕΚ ανέλυσε τη φιλοσοφία του, τις προτεραιότητες που δίνει, αλλά και τους στόχους που θέλει να πετύχει σε πρώτη φάση με την «Ένωση».

Αναλυτικά, ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε για:

-τη φιλοσοφία του: «Η δική μας νοοτροπία στηρίζεται σε γενικές γραμμές σε δύο πράγματα. Να καλύψουμε κάθε πιθανότητα ώστε η ομάδα, τα βασικά πράγματα στο ποδόσφαιρο να τα κάνει πάντα. Ίσως πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πολύ απλά να γίνουν μέσα στο γήπεδο, όμως δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα συστήματα, ο τρόπος παιχνιδιού και αυτά που ζητούν οι προπονητές, κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή του ποδοσφαιριστή να κάνει τα απλά πράγματα. Παράδειγμα: λένε πολλοί ότι σήμερα οι τερματοφύλακες πρέπει να παίζουν καλά με τα πόδια. Όμως, πρώτα απ' όλα οι τερματοφύλακες πρέπει να πιάνουν τη μπάλα. Μετά, αν μπορούν και να παίξουν με τα πόδια, ακόμη καλύτερα. Θα ήταν πολύ όμορφο να λέμε ότι ο δικός μου τερματοφύλακας παίζει τη μπάλα με τα πόδια πολύ ωραία, σαν παράδειγμα, αλλά έτσι θα πρέπει να μιλήσουμε για κάθε θέση ξεχωριστά μέσα στο γήπεδο για το τι πρέπει να κάνουμε. Εμένα συνεπώς μου αρέσει να κάνουμε πρώτα τα βασικά και αφού τα κάνουν, μετά δε θέλω να πω άλλα για να μη τα ξέρετε όλα (σ.σ.: γέλασε)».

-τη δυσκολία να χτίσει ομάδα παίρνοντας αποτελέσματα: «Είναι καλή ερώτηση αυτή. Δεν είναι... 50-50. Με ενδιαφέρει περισσότερο να παίρνουμε το παιχνίδι και σιγά σιγά να χτίζεται και η ομάδα. Προσπαθούμε να τα δουλεύουμε και τα δύο μαζί. Αλλά δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει και εσείς, οι αλλαγές που κάνουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι για να το κερδίσουμε και όχι τόσο για να αφομοιώσουμε το σύστημα».

-το στοιχείο που τον εξέπληξε θετικά και ποιο τον προβλημάτισε: «Το θετικό είναι ότι η πλειοψηφία των παικτών, σχεδόν όλοι, έχουν μεγάλη όρεξη για να παίξουν. Προσπαθούν όλοι για το καλύτερο και αυτό κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά του προπονητή, να επιλέξει. Το αρνητικό σχετίζεται με αυτό που είπα. Είναι πολύ μεγάλο το ρόστερ. Το ρόστερ είναι μεγάλο, όλοι θέλουν να παίξουν και τα πράγματα δυσκολεύουν. Επίσης, δε μου άρεσε καθόλου η βαθμολογική διαφορά που υπάρχει με τον Ολυμπιακό».

-τον αριθμό ποδοσφαιριστών που θέλει στο ρόστερ: «Μαζί με τους τερματοφύλακες, από 23 μέχρι 25. Αυτή τη στιγμή έχουμε 31!».

-την επιλογή διάταξης: «Με τα χρόνια και την εμπειρία που έχω συσσωρεύσει ως προπονητής, προσαρμόζω το σύστημα στα χαρακτηριστικά που έχει κάθε παίκτης και στο πώς μπορεί να βοηθήσει ο καθένας την ομάδα. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο σύστημα (4-3-3), όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα, οι παίκτες μπορούν να προσαρμοστούν άνετα και πιο γρήγορα στον αντίπαλο, παίζοντας το δικό μας σύστημα. Αν παίζαμε άλλο σύστημα θα ήταν λίγο πιο περίπλοκο για τους ποδοσφαιριστές μας. Είναι καθαρά θέμα τακτικής».

-τους νέους ρόλους για Γιόχανσον και τον Σιμόες: «Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο γήπεδο που είναι πολύ σημαντικές. Οι πιο εύκολες είναι του τερματοφύλακα και του επιθετικού. Εμάς μας ενδιαφέρει η κάθετη γραμμή, στον άξονα. Να ενισχύσουμε τις θέσεις. Γι' αυτό και κάναμε την κίνηση με τον Σιμόες, να είναι μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, έχουμε αλλάξει σε δύο παιχνίδια και τον κεντρικό αμυντικό (σ.σ.: Άρθο), τώρα έρχεται και ο Τζεμπούρ να ενισχύσει τον άξονα... Δεν είναι μόνο τα χαρακτηριστικά του τρόπου παιχνιδιού που ζητάμε, αλλά και ποιος θα έχει την... ηγετική γραμμή».

-το αν θα παίξει με δύο φορ: «Στο ματς με τον Πανελευσινιακό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό που συζητάμε τώρα. Αν και είναι διαφορετικό το παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να δούμε αν μπορούμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο, με πόσους επιθετικούς παίζει ο αντίπαλος, είναι πολλά που επηρεάζουν».

-την ύπαρξη πολλών περιφερειακών φορ: «Είναι πάρα πολλοί αυτοί που μπορούν να παίξουν εκεί. Αυτό που ζητάμε από τους παίκτες, όπως για παράδειγμα από τον Μπουονανότε, είναι να προσαρμόζονται είτε στα πλάγια, είτε ως δεύτεροι επιθετικοί και να δούμε πώς μπορούν να βοηθήσουν. Προσπαθούμε να δώσουμε στον δεύτερο επιθετικό μια ελευθερία, μέσα σε μια δεδομένη πειθαρχία και κάποιες κινήσεις που θα πρέπει να γίνονται. Όχι να πηγαίνουν... όπου να 'ναι».

-το αν θα εφαρμόσει το 3-5-2: «Θα εξαρτηθεί. Αν μπορέσουμε να παίξουμε με δύο κυνηγούς, όπως θα παίξουμε με τον Πανελευσινιακό... Θα δούμε πώς θα κυλήσει. Η ομάδα πάντως πήγε καλά με αυτό το σύστημα, αν και δεν το είχαμε δουλέψει καθόλου. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε το 4-3-3, όμως χωρίς να το έχουμε δουλέψει πήγε καλά, οπότε μπορεί να το δούμε ξανά».

-τον Μπουονανότε: «Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά στη θέση που έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι (αριστερός εξτρέμ), είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Αργεντινή. Ίσως να τον έχετε γνωρίσει ως δεκάρι, αλλά επειδή τα αμυντικά χαφ είναι συνήθως τεράστια και χάνεται ο Μπουονανότε ανάμεσά τους, προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να βελτιωθεί στη θέση που παίζει τώρα, να έχει μια συνέχεια στα πόδια του, για να μπορέσει να αποδώσει. Είναι πολύ εύκολο λόγω της γλώσσας να επικοινωνούμε. Μιλάμε συνέχεια. Πριν την προπόνηση, μετά την προπόνηση, πριν τον αγώνα, μετά τον αγώνα... Χθες μιλήσαμε, σήμερα μιλήσαμε πάλι. Η επικοινωνία μας είναι συνεχής».

-τον Κρισάντους: «Πολλές φορές ένα σύστημα μπορεί να βλάψει έναν ποδοσφαιριστή. Ο «Μάκης» πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει έτσι όπως σκέφτομαι να παίξουμε. Δουλέψαμε σε κάποιες προπονήσεις χωρίς να το έχει καταλάβει ο «Μάκης», κάποιες θέσεις στις οποίες θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Ο ίδιος δεν το αντιλήφθηκε, εγώ το δούλευα. Στο ματς με τον Πανελευσινιακό θα παίξει, δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει, αλλά θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Όσα λεπτά και αν αγωνιστεί θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει».

-το ρόλο του Μάνταλου και την κάμψη στην απόδοσή του: «Δεν με ανησυχεί αυτό που συμβαίνει με τον Μάνταλο, γιατί είμαστε καθημερινά μαζί, μιλάμε... Είναι θέμα περιόδου. Να περάσει αυτή η περίοδος και να επανέλθει. Σε σχέση με τον Μάνταλο είμαι ήρεμος».

-τον Γιόχανσον: «Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι ότι αν και έπαιζε πάντα ως δεύτερος αμυντικός χαφ, μόλις του είπαμε ότι χρειαζόμαστε παίκτες να ανεβαίνουν πιο πολύ, να πατάνε στην περιοχή όταν κάνουμε επίθεση, το κατάλαβε αμέσως και αυτό κάνει πάντα έναν προπονητή χαρούμενο».

-τον Τζεμπούρ: «Εγώ πιστεύω ότι θα βελτιωθεί πάρα πολύ ο Ράφικ Τζεμπούρ. Τον Ράφικ τον είχα δει και στη Νότιγχαμ όταν έπαιζε, αλλά πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα βελτιωθεί πολύ και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Θα είναι πολύ σημαντικός».

-το αν η ΑΕΚ θα αποκτήσει φορ: «Αν ρωτήσετε οποιαδήποτε ομάδα, όλες θέλουν επιθετικό. Εξαρτάται πάρα πολύ από τον Τζεμπούρ. Πιστεύουμε πάρα πολύ στον Ράφικ. Αν γίνει μια μεταγραφή και έρθει ένας επιθετικός, θα πρέπει να ξέρει ότι έχει έναν ή δύο παίκτες μπροστά του, που προηγούνται. Οπότε αν μπορέσουμε και έχουμε την ευκαιρία και χρήματα... Εξαρτάται από τον πρόεδρο. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, είναι μια επιλογή».

-το αν υπάρχει πιθανότητα να μη γίνει μεταγραφή: «Θα υπάρξει. Νομίζω… Καταρχάς θα δούμε τα παιχνίδια μέχρι και αρχές Ιανουαρίου, πώς θα δουλέψει η ομάδα, γιατί μέχρι 1η Ιανουαρίου δεν γίνεται καμία μεταγραφή, θα δούμε πώς θα δουλέψει το σύστημα με τους δύο επιθετικούς, θα δούμε αν οι επιθετικοί μας είναι «στατικοί» ή αν κάνουν κινήσεις προς τα πλάγια για να ανοίγουν το παιχνίδι και μετά, με αυτά τα δεδομένα θα αποφασίσουμε τα χαρακτηριστικά του επιθετικού που θέλουμε».

-το αν θα ενδιαφερθεί για δανεικό η ΑΕΚ: «Εξαρτάται. Από τον παίκτη, από τα χαρακτηριστικά του...».

-για την περίπτωση Σκόκο: «Καταρχάς δεν μίλησα εγώ ο ίδιος τώρα με τον Νάτσο, μίλησε ο βοηθός μου. Έχουμε να μιλήσουμε από τότε που ήταν στη Ροσάριο. Τώρα, για τη μεταγραφική περίοδο, δε θα ήταν επιλογή μου. Ίσως δύο τρία χρόνια πριν ναι, αλλά τώρα ξέρω ότι και να θέλουμε δεν θα έρθει».

-τις προπονητικές του επιρροές: «Δεν ήταν κάποιος προπονητής αυτός που με επηρέασε. Σε ένα γκρουπ που δουλεύαμε ως προπονητές, αυτό που έγινε ήταν ότι προσπαθώντας να δώσουμε αυτό που θέλουν όλοι, την ταυτότητα, να κρατάμε τη μπάλα, καταλάβαμε ότι ο ποδοσφαιριστής αν του ζητάς πάρα πολλά, ξεχνάει τα βασικά. Οπότε αυτό που κάναμε ήταν να διατηρήσουμε τα βασικά του ποδοσφαίρου και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε. Όχι να τα πάμε ανάποδα. Να θυμάστε και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ότι ο ποδοσφαιριστής ότι καλό κάνει μέσα στο παιχνίδι, με νέες ιδέες, το κάνει όσο είναι καλά σε φυσική κατάσταση, είναι φρέσκος. Όταν κουράζεται, επιστρέφει σε αυτά που ήξερε παλιά. Ο προπονητής πρέπει να τον βοηθήσει την ώρα που είναι κουρασμένος».

-το αν οι ρεαλιστικοί στόχοι της ΑΕΚ είναι η δεύτερη θέση, το Τσάμπιονς Λιγκ, η κατάκτηση του Κυπέλλου και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας για του χρόνου: «Αν τα κάνουμε όλα αυτά, θα κάνουμε πάρτι (σ.σ.: γέλασε). Είναι θέμα καθαρά κατανόησης ανάμεσα στη διοίκηση και εμένα, η διοίκηση να βοηθά τον προπονητή και ο προπονητής να βοηθά τη διοίκηση, για να βγούμε κερδισμένοι και οι δύο. Για την ώρα δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Όσον αφορά τους στόχους... εκεί είμαστε. Θα ήταν τέλειο».

-τη σημασία της κατοχής: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ούτε να συγκριθούμε, ούτε να μιμηθούμε την Μπάγερν ή τη Μπαρτσελόνα. Αυτό που θέλουμε είναι να ξέρει ο ποδοσφαιριστής ότι όσο πιο πολλές χαζές πάσες κάνουμε, τόσο πιο πολύ θα κάνουμε άμυνα. Φυσικά, για να κερδίσεις το παιχνίδι, πρέπει να ρισκάρεις με τη μπάλα. Μου αρέσει αυτοί που έχουν την τεχνική και την ποιότητα να ρισκάρουν».

-το πώς θα γίνονται μεταγραφές: «Τα πράγματα θα γίνουν αρκετά φυσικά, όπως γίνονται πάντα. Θα μαζευτούμε, θα μιλήσουμε μεταξύ μας, εγώ μπορώ να πω κάποια χαρακτηριστικά που θέλω, αλλά με βάση και τις οικονομικές συνθήκες, θα πάρουμε τις αποφάσεις. Τα πράματα θα γίνουν πολύ φυσικά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για δες καιρό που διάλεξε, η ΑΕΚ να αλλάξει!!


Για δες καιρό που διάλεξε, η ΑΕΚ να αλλάξει

Οι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ της μπασκετικής ΑΕΚ ήταν επιβεβλημένες. Το τάιμινγκ όμως δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο και ο κακός σχεδιασμός «πληρώνεται». Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Οι διαδοχικές ήττες της ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της σεζόν δεν αποτελούν έκπληξη, αλλά μάλλον φυσική συνέπεια του λάθος σχεδιασμού της ομάδας που άρχισε το καλοκαίρι και συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Το μέχρι πρότινος αήττητο σε μάλλον εύκολα ματς πρωταθλήματος και κάποιες σημαντικές νίκες στο Eurocup μπορεί να έκρυψαν κάτω από το χαλί το πρόβλημα, αλλά αυτό αργά ή γρήγορα θα έβγαινε στην επιφάνεια και δυστυχώς για την «Ένωση» συμβαίνει τη χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή.

Οι αστοχίες στη στελέχωση του ρόστερ… πολλές. Ο Γουόρεν ήταν σούτινγκ γκαρντ παγιδευμένος στο κορμί πλέι μέικερ, ο Σκραμπ έχει πολύ ταλέντο αλλά θέλει ακόμη περισσότερο χρόνο να ωριμάσει, ο Όρτον ήταν υπερταλαντούχος πλην όμως ανεξέλεγκτος, ο Ανοσίκε ήταν φιλότιμος αλλά χαμηλής ποιότητας… Κοινώς η ΑΕΚ πέτυχε ΜΟΝΟ τις επιλογές ξένων στις οποίες απλώς δεν γινόταν να κάνει λάθος, με τους εγνωσμένων δυνατοτήτων Χέρστον και Κάρτερ, αλλά και το λαβράκι (συνυπολογίζοντας τον παράγοντα value for money) Μιλόσεβιτς που αποτελεί εύρημα Ζιάγκου.

Η ανάγκη διορθωτικών κινήσεων ήταν εμφανής από τον Οκτώβριο, αλλά αυτές έγιναν με χρονοκαθυστέρηση και σε ακατάλληλο τάιμινγκ. Ουδείς αμφιβάλλει πως ο Ντι Τζέι Κούπερ και ο Μάλκολμ Άρμστεντ είναι κανονικοί πλέι μέικερ, από αυτούς που έχει ανάγκη η ΑΕΚ (αν και υπάρχουν ενστάσεις για το αν ήταν αναγκαία η παρουσία δύο γκαρντ με παρόμοια χαρακτηριστικά και σωματότυπο). Όμως η ταυτόχρονη ενίσχυση με δύο γκαρντ που προέρχονται από ομάδες του Eurocup με την ταυτόχρονη αποδέσμευση του Γουόρεν άφησε την «Ένωση» γυμνή στη θέση του οργανωτή λίγο πριν τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο μεν Κούπερ ρίχτηκε στη μάχη με 2-3 προπονήσεις στο καθοριστικό παιχνίδι με τον (συμπαγή και δίχως καμία προσθαφαίρεση ξένου από το καλοκαίρι) Άρη, ο δε Άρμστεντ αποκτήθηκε τραυματίας και η ομάδα ακόμη τον περιμένει να… γιάνει. Και σε όλο αυτό το διάστημα ο Γουόρεν ζούσε με την αβεβαιότητα του «μένω-φεύγω» και ο Σκραμπ συνεχίζει να βιώνει το ίδιο, βλέποντας σε ορισμένα ματς να ξεκινά στην πεντάδα και μετά το πεντάλεπτο να μην ξαναπατά παρκέ και σε άλλα να είναι απλός θεατής από τον πάγκο.

Θέλετε κι άλλα λάθη; Ο όπως αποδεικνύεται πολύτιμος Μαυροειδής δεν είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι γιατί αναζητείτο κάτι καλύτερο (που τελικά δεν ήρθε ποτέ) και λίγους μήνες μετά ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα, όταν οι επιλογές ξένων ψηλών αποδείχτηκαν αποτυχημένες και ο Σαρικόπουλος τραυματίστηκε. Ο 37χρονος Καλαμπόκης αποκτήθηκε από σπόντα μετά τον τραυματισμό του Κάρτερ και δικαίως έχει κερδίσει ρόλο στην ομάδα, πράγμα που μαρτυρά ένα ακόμη λάθος στο αρχικό πλάνο. Οι δε επενδύσεις σε νέους παίκτες, το μέλος της κορυφαίας πεντάδας στο Ευρωπαϊκό U18 Άτιτς, το κορυφαίο ελληνικό ταλέντο στην ηλικία του Μωραΐτη, τον ζηλευτών σωματικών προσόντων Τσαλμπούρη και τον εξαιρετικό σουτέρ Καμαριανό, δεν έχουν πάρει την παραμικρή ευκαιρία. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Ντράγκαν Σάκοτα τσακώθηκε με τον κουμπάρο του, Άγγελο Κορωνιό, κάνοντας στη διάρκεια της σεζόν προσθαφαιρέσεις ΚΑΙ στο τεχνικό τιμ.

Οι λανθασμένες ή άκαιρες επιλογές παικτών σε συνδυασμό με αρκετές ατυχίες με τραυματισμούς είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουν υπερωρίες στο παρκέ Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον, παίκτες με ιστορικό τραυματισμών. Οι ενοχλήσεις του Λουκά πριν το ματς με τη Νίζνι δεν είναι τίποτα περισσότερο από φυσική συνέπεια του «ξεζουμίσματος» που έχει υποστεί για να καλύψει τα κενά. Και μη χειρότερα.

Όλα τα παραπάνω επαναλαμβανόμενα λάθη έχουν στοιχίσει στην ΑΕΚ. Σε αποτελέσματα, σε δυνάμεις, αλλά ΚΑΙ σε χρήματα. Για δεύτερη συνεχή σεζόν η «Ένωση» προσπαθεί να διορθώσει πράγματα μεσούσης της περιόδου. Αν όμως για την περασμένη σεζόν υπήρχε λόγος, καθώς ο λυτρωτής Μάκης Αγγελόπουλος μπήκε στην ομάδα μετά την έναρξη των υποχρεώσεών της, φέτος δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Στο μπάσκετ, όπως και στη ζωή, το «ό,τι σπέρνεις, θερίζεις» είναι περίπου νόμος. Και η καλοκαιρινή σπορά της ΑΕΚ έγινε μεν σε πολύ πρόσφορο έδαφος, αλλά με ακατάλληλο λίπασμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θα είχε ενδιαφέρον ένα πείραμα με «ρόμβο» απ’ τον Πογέτ!!


Θα είχε ενδιαφέρον ένα πείραμα με «ρόμβο» απ’ τον Πογέτ

Ο Κώστας Μιαούλης περιμένει πειραματισμούς από τον Πογέτ σήμερα, ενώ σχολιάζει και τη νέα ήττα της ομάδας μπάσκετ από τη Νίζνι Νοβγκοροντ.

Το απογευματινό ματς με τον Πανελευσινιακό, θεωρώ πως είναι από εκείνα που προσφέρονται για πειράματα. Περιμένουμε την επιστροφή του Μπακάκη, έστω και για κάποιο διάστημα στον αγώνα, δεν παίξει βασικός και διάφορα σχήματα πάνω στα οποία ο Ουρουγουανός τεχνικός θα πειραματιστεί. Κι επειδή, όπως είδαμε στα τελευταία ματς, δεν «κόλλησε» ν’ αλλάξει το σύστημα μέσα στην εξέλιξη ενός ματς, σε συνθήκες πολύ πιο ανταγωνιστικών αγώνων, απ’ όσο θα είναι το παιχνίδι με την Ελευσίνα, στο οποίο η ΑΕΚ θα καθαρίσει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Από τις εκτιμήσεις των ρεπορτάζ, περιμένω πως θα δούμε μαζί στην ενδεκάδα τους Τζεμπούρ και Μπουονανότε. Όπως και τον Βαγγέλη Πλατέλλα, να παίρνει ξανά θέση βασικού. Μακάρι μαζί με τον «τρομοκράτη» να συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν απέναντι στον Παναιτωλικό και να ευχαριστηθεί όσος κόσμος, ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ. Το πιο πιθανό σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι τώρα είναι πως ο Πογέτ, θα ξεκινήσει με 4-3-3, βάζοντας εσωτερικό μέσο προς τα αριστερά τον Μπουονανότε. Όμως για μένα θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον το να παίξει ο Enano δεκάρι, έχοντας μπροστά του, δύο επιθετικούς, με τον έναν από τους δύο, να είναι ο Ράφικ. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να δούμε, Μπουονανότε δεκάρι και μπροστά Τζεμπούρ και Πλατέλλα.

Οι καλοί παίκτες της ΑΕΚ, θεωρώ πως θα μπορούσαν να υπηρετήσουν πολύ καλύτερα αυτό το σύστημα, συγκριτικά με άλλα που έχουμε δει ως τώρα να επιλέγονται και σίγουρα να εφαρμόσουν καλύτερα τον «ρόμβο» από το κουραστικό 4-2-3-1 και το πολύ δύσκολο 4-3-3. Τουλάχιστον σε ματς σαν το ματς με την Ελευσίνα ή όπως θα είναι το επόμενο για το Πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Καλλονή, νομίζω πως θα μπορέσει να προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια για δημιουργία φάσεων. Με πολλούς παίκτες που δεν είναι ακριβώς ακραίοι, αλλά και με δύο επιθετικούς, θαρρώ πως μπορεί να γίνεται πολύ πιο απλό το σκοράρισμα και λιγότερη η ταλαιπωρία, μέχρι να φτάσει η ΑΕΚ στο γκολ.

Ξέρω πως πολλοί φίλοι, θα περίμεναν ν’ ασχοληθώ κυρίως με το μπάσκετ. Αλλά αυτά που θα μπορούσε κανείς να γράψει, θεωρώ πως έχουν εξαντληθεί πλέον. Και με σχόλια που διαβάζω από άλλους Ενωσίτες, ο κοινός παρονομαστής είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ένα παιχνίδι που σου πάει τέλεια στο πρώτο μέρος σε δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, δίχως τον Μαυροκεφαλίδη, κατάφερε να το απωλέσει και αυτό και πλέον η υπόθεση πρόκριση, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη.

Απλά θα καταγράψω πως ο Σάκοτα μπαίνει μέσα στην 3η περίοδο (ξεκινάει) και βγαίνει έξω στην 4η, όταν το ματς έχει πάρει ανάποδη τροπή με ένα επιμέρους 28-15 και οι Ρώσοι έχουν γυρίσει την κατάσταση. Όποιος θέλει ποστάρει στον Ντούσαν Σάκοτα, η ΑΕΚ έχει πάψει να έχει ηρεμία και ο αρχηγός της ΑΕΚ, πραγματοποιεί έξι σερί άστοχα σουτ. Πάλι καλά που δεν υπήρχε κόσμος της «Ένωσης» να τα ρίξει στην...πίεση. έξω Κάρτερ στην τελευταία περίοδο και καμία πρόβλεψη για να κατέβει η μπάλα πιο εύκολα στις "παγίδες" που αναμενόμενα έστησε η Νίζνι στο β’ μέρος, όταν η "Ένωση" κατέβαζε την μπάλα. Όσο η ΑΕΚ θα δέχεται 40+ στο ημίχρονο, η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ήρθε κι έδεσε με την χρησιμοποίηση και του Μιλόσεβιτς στο 5 στο τέλος, εκεί που κρίθηκε το ματς. Ο Σαρικόπουλος που όσο έπαιξε, ήταν πολύ καλός, στην επανάληψη δεν είδε ούτε...δευτερόλεπτο.

Πέρα απ’ αυτό τα υπόλοιπα με τους πλέι-μέικερ η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και καταδικαστική για το Eurocup. O κόουτς Σάκοτα, εξαφάνισε και πάλι τον Σκραμπ και το μόνο που απομένει είναι να περιμένουμε, ποιόν άλλον τρόπο θα βρει ο προπονητής για να χάσει η ΑΕΚ, παιχνίδι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμένοι στην προπαγάνδα…!!


Χαμένοι στην προπαγάνδα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr κάποιες μικρές αλήθειες για τον Ολυμπιακο και το φετινό πρωτάθλημα.

• Λένε, λένε ό,τι θέλουν λένε για τον Ολυμπιακό…

• Δεν ρίχνουν μία ματιά στην πραγματικότητα. Να αναλύσουν ρε παιδί μου τη βαθμολογία. Έτσι απλά. Δεν μιλάω για τους βαθμούς.Μπορείς να δεις κι άλλα πράγματα σε ένα βαθμολογικό πίνακα.

• Βλέπεις τον Ολυμπιακό να έχει διαφορά τερμάτων +26 σε 11 παιχνίδια. Δεν βάζω μέσα το άνευ αγώνα 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Ισχύουν όσα παίχτηκαν. Λοιπόν +26 διαφορά γκολ σε 11 αγωνιστικές. Σα να λέμε ότι κάθε ματς του Ολυμπιακού λήγει κατά μέσο όρο με σκορ 2,5-0!

• Βλέπεις και τη διαφορά τερμάτων των άλλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. Των τριών παραδοσιακών αντιπάλων του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης, που εδώ και χρόνια είναι δύναμη. Ο Παναθηναϊκός έχει +9. Η ΑΕΚ +8. Ο ΠΑΟΚ +4. Κι ο Αστέρας +2. Κι οι τέσσερις μαζί έχουν διαφορά τερμάτων +23.Κι ο Ολυμπιακός μόνος του +26.

• Και κάνουν συζήτηση, να πουν τι;…Ποια διαιτησία; Πόσες δυσκολίες έχει ξεπεράσει ο Ολυμπιακός; Δεν βλέπουν;

• Μέχρι το 88’ του αγώνα του με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ ήταν 0-0. Και κέρδισε 2-0. Βοήθησε κανείς διαιτητής κι επόπτης; Έβαλε τυχερά γκολ; Μαγκιά του που τα έβαλε. Δεν τον βοήθησε, όμως, κανείς. Κι επειδή μιλάμε για τύχη: σε εκείνο το ματς, πριν σκοράρει, είχε δύο δοκάρια…

• Πάει στο Περιστέρι κι έχει άλλο δοκάρι στο 0-0. Γκίνια. Έβαλε μετά δύο γκολ ο Μποτία και τον κέρδισε τον Ατρόμητο…

• Την Κυριακή με τον Αστέρα πάλι είχε δοκάρι ο Ολυμπιακός στο 0-0. Γκίνια. Έβαλε μετά τρία γκολ και την κέρδισε την Τρίπολη…

• Ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο τη μακράν καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με 31 γκολ (21 ο ΠΑΟΚ). Έχει μέχρι και τα περισσότερα δοκάρια, έξι! Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

• Είχε πάει ο Ολυμπιακός να παίξει στην Ξάνθη. Προηγήθηκε και με το που ξεκινάει το β΄ ημίχρονο, ο Μποτία κάνει δώρο το 1-1. Γκίνια. Μέσα σε ένα τέταρτο, δύο γκολ ο Φορτούνης και νίκη με 3-1.

• Ξεκινάει το ματς με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη. Πρώτο λεπτό δίνει πέναλτι ο διαιτητής στον Πλατανιά. Το πιάνει ο Ρομπέρτο. 3-1 μετά το σκορ…

• Αρκούν αυτά; Δεν τα βλέπουν; Χάνονται μήπως μέσα στην προπαγάνδα; Όπως λέμε, χαμένοι στη μετάφραση;
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι έχασε η ΑΕΚ στη Ρωσία!! (video)


Έτσι έχασε η ΑΕΚ στη Ρωσία (video)

Δείτε πώς η ΑΕΚ -απόντος και Μαυροκεφαλίδη την τελευταία στιγμή- ηττήθηκε στο Νόβγκοροντ από την Νίζνι (86-79) και πλέον πάει στο Ισραήλ για τον υπέρ πάντων αγώνα με την Χάποελ.

Ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος -και παρά το σοκ της απώλειας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη την τελευταία στιγμή- ωστόσο στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έμεινε από... δυνάμεις και μοιραία ηττήθηκε 86-79 από τη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Κάτι που πλέον την αναγκάζει να ψάξει υποχρεωτικά τη νίκη την επόμενη αγωνιστική μέσα στο Ισραήλ, απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, προκειμένου να συνεχίσει στο Eurocup.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 10, Χέρστον 15 (7 ριμπ.), Μιλόσεβιτς 10, Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 3, Κατσίβελης 5 (6 ασίστ), Καλαμπόκης 5, Μαυροειδής 26 (10 ριμπ.).




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δίνουν ευκαιρίες Ολυμπιακός και ΑΕΚ!!


Δίνουν ευκαιρίες Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ μπαίνουν την Τετάρτη στη μάχη για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα σε Παναιγιάλειο και Πανελευσινιακό αντίστοιχα, με τους Σίλβα και Πογέτ να μοιράζουν ευκαιρίες.

Ως μία πολύ καλή συγκυρία για να δοκιμάσουν νέα πρόσωπα που δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα μέσα στη χρονιά πολλές ευκαιρίες αντιμετωπίζουν οι Μάρκο Σίλβα και Γκουστάβο Πογέτ τους σημερινούς αγώνες Κυπέλλου του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον Παναιγιάλειο (19:30, OTESPORT 1) στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, καθώς στην 1η αγωνιστική «κόλλησε» στην ισοπαλία με αντίπαλο τον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός θα ξεκουράσει αρκετούς παίκτες, αλλά αναμένεται να παρατάξει μια πολύ ισχυρή ενδεκάδα, αφού έχει στην αποστολή τους Φινμπόγκασον, Σαλίνο, Καπίνο, Φουστέρ, Ντουρμάζ, Ντομίνγκεζ, Κολοβός, Κασάμι, Ερνάνι κλπ.

Από την άλλη μεριά, η «Ένωση» έχοντας επικρατήσει την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου εκτός έδρας της Ξάνθης, θέλει τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Πανελευσινιακού (17:15, OTESPORT 1) που είναι ουραγός στη Football League για να οριστικοποιήσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει αφήσει εκτός αποστολής του Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Ντίντακ και Μάνταλο για να πάρουν… ανάσες ενώ τραυματίες είναι οι Άρθο, Ανάκογλου και τιμωρημένος είναι ο Βάργκας. Παρ’ όλα αυτά, στις επιλογές του Ουρουγουανού βρίσκονται οι Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Πλατέλλας, Τζεμπούρ, Μπουανότε κλπ.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λεβαδειακός-Κέρκυρα (4ος όμιλος, 14:30-OTESPORT 3), Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης (8ος όμιλος, 15:00 – OTESPORT 2), ΑΕΛ – Ξάνθη (7ος όμιλος, 15:00 – OTESPORT 1).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης για το Κύπελλο Ελλάδας:

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβαδειακός – Κασσιόπη (14:30, OTESPORT 3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Παναθηναϊκός 3 (3-0)
2. Παναχαϊκή 1 (1-1)
3.Κασσιόπη 1 (1-1)
4.Λεβαδειακός 0 (0-3)

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πλατανιάς – Απόλλων Σμύρνης (16:00, OTESPORT 7)
Παναιγιάλειος – Ολυμπιακός (19:30, OTESPORT 1)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Απόλλων Σμύρνης 3 (3-1)
2.Ολυμπιακός 1 (2-2)
3.Πλατανιάς 1 (2-2)
4.Παναιγιάλειος 0 (1-3)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΛ – SKODA Ξάνθη (15:00, OTESPORT 1)
ΑΕΚ- Πανελευσινιακός (17:15, OTESPORT 1)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΑΕΚ 3 (1-0)
2.ΑΕΛ 3 (4-1)
3.SKODA Ξάνθη 0 (0-1)
4. Πανελευσινιακός 0 (0-1)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Κισσαμικός – Αστέρας Τρίπολης (15:00, OTESPORT 2)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Αστέρας Τρίπολης 3 (4-0)
2.Πανσερραϊκός 1 (0-0)
3. Κισσαμικός 1 (0-0)
4. ΑΕΛ Καλλονής 0 (0-4)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θεσσαλονίκη η… σειρά σου!!


Θεσσαλονίκη η… σειρά σου!

Η ΑΕΚ έπαιξε και δυστυχώς έχασε. Όμως, την Τετάρτη μπαίνουν στη «μάχη» της πρόκρισης για τους «32» του Eurocup οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης, Άρης και ΠΑΟΚ κόντρα σε Ούνιξ και Μπεσίκτας αντίστοιχα.

Δυστυχώς, αν και πάλεψε στο Νόβγκοροντ η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Νίζνι να κάνει το σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του Eurocup. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι δεν έχει χαθεί για την «Ένωση», όπως επίσης το ίδιο ισχύει για τους Άρη και ΠΑΟΚ που ρίχνονται στη «μάχη» την Τετάρτη (2/12).

Βέβαια, οι βίοι των δύο «αιώνιων» της Θεσσαλονίκης δεν είναι… παράλληλοι στη διοργάνωση, καθώς οι μεν «κίτρινοι» σε περίπτωση νίκης επί της Ούνιξ Καζάν βρίσκονται με το… ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, ενώ ο δε «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Μπεσίκτας, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανός».

Ο Άρης είναι αυτός που παίζει πρώτος, καθώς υποδέχεται στις 19:00 στο –όπως αναμένεται- κατάμεστο «Nick Galis Hall» την Ούνιξ. Οι «κίτρινοι» είχαν πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη στον πρώτο γύρο μέσα στο Καζάν με 74-73 στην παράταση. Μάλιστα, η ψυχολογία των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη είναι στο… ζενίθ ύστερα και από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ το θετικό είναι πως το απουσιολόγιο είναι «λευκό». Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, καθώς εκτός από πρώτη στον τέταρτο όμιλο, έρχεται από δύο σερί νίκες στην VTB League απέναντι σε Χίμκι και Νίζνι Νόβγκοροντ.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

Ούνιξ Καζάν 5-2
Άρης 4-3
Τραμπζονσπόρ 4-3
Μπουντούτσνοστ 3-4
Μπάνβιτ 3-4
Στεάουα 2-5

Αναμφισβήτητα, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Μπεσίκτας, στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, το κίνητρο της νίκης προκειμένου να μείνει «ζωντανός» μπορεί να κάνει τους παίκτες του να ξεχάσουν την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας στο «Σινάν Ερντέμ». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει –ίσως- το τελευταίο του… χαρτί για την πρόκριση στους «32» και ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα είναι και η βαριά ήττα με 100-80 μέσα στην Πυλαία στον πρώτο γύρο. Από την άλλη, όμως, ούτε οι «Αετοί» έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους και έτσι «καίγονται» και εκείνοι για τη νίκη, την οποία θα διεκδικήσουν –όπως όλα δείχνουν- χωρίς τους Ματσέι Λάμπε και Ντι Τζέι Σίλι. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους φάση, μετρώντας δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα τη μία από την Γκαζιαντέπ εκτός έδρας και την άλλη πιο… βαριά από την Φενερμπαχτσέ μέσα στο σπίτι τους.

Η βαθμολογία του πέμπτου ομίλου

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 6-1
Άβτοντορ 5-2
Σόλνοκι 3-4
Μπεσίκτας 3-4
Λιέτουβος Ρίτας 2-5
ΠΑΟΚ 2-5
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αράζει» ο Μέσι!!


«Αράζει» ο Μέσι

Ανάσες αναμένεται να πάρει ο Λιονέλ Μέσι στον αποψινό επαναληπτικό της Μπαρτσελόνα με την Βιγιανοβένσε για το Κύπελλο. Το πρόγραμμα του θεσμού.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Λιονέλ Μέσι δεν θα παίξει απόψε απέναντι στη Βιγιανοβένσε. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην καθάρισε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ισπανίας απ' το πρώτο παιχνίδι (0-0), ωστόσο και χωρίς τον «Λέο» δεν θα 'χει πρόβλημα να το κάνει στο «Καμπ Νου»...

Γι' αυτό και σύμφωνα με τα καταλανικά Μέσα, ο Αργεντινός δεν θα αγωνιστεί. Αυτή η -όπως όλα δείχνουν δεδομένη- απόφαση του Λουίς Ενρίκε, έχει να κάνει και με το ότι ο αστέρας των μπλαουγκράνα μόλις τώρα επανήλθε ύστερα από δίμηνη απουσία και κρίνεται σκόπιμο να πάει... λάου-λάου, δεδομένου πως ήδη έχει παίξει 215' στα τελευταία τρία ματς (με Ρεάλ, Ρόμα, Σοσιεδάδ).

Από 'κει και πέρα στη μάχη ρίχνονται και οι άλλες ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν και μάλιστα υπάρχουν μεταξύ τους αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις. Πλην της Μπάρτσα, όλοι οι άλλοι αγώνες είναι οι πρώτοι στις διπλές μονομαχίες για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η φάση των 32 (πρώτα ματς πλην αυτό της Μπαρτσελόνα)

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου

Ρέους-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
Λεγκανιές-Γρανάδα 2-1

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

Μπαρτσελόνα-Βιγιανοβένσε (21:00, 0-0 το πρώτο παιχνίδι)
Μπαρακάλδο-Βαλένθια (22:00)
Λογρονιές-Σεβίλλη
Αλμερία-Θέλτα
Γιαγκοστέρα-Λα Κορούνια
Μπέτις-Σπόρτινγκ Χιχόν
Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε
Κάντιθ-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

Ρεάλ Λινένσε-Μπιλμπάο (21:00)
Ουέσκα-Βιγιαρεάλ (22:00)
Μιράντες-Μάλαγα
Πονφεραντίνα-Εϊμπάρ
Λεβάντε-Εσπανιόλ
Λας Πάλμας-Σοσιεδάδ (23:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» Μινιολέ η Λίβερπουλ!!


«Δένει» Μινιολέ η Λίβερπουλ

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για νέο συμβόλαιο κάθισαν Λίβερπουλ και Σιμόν Μινιολέ.

Την έμπρακτη στήριξή της στον Σιμόν Μινιολέ δείχνει η Λίβερπουλ. Σύμφωνα με την Guardian, οι δύο πλευρές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχθηκε πως δεν ψάχνει για τερματοφύλακα, υψώνοντας ασπίδα προστασίας στον Βέλγο γκολκίπερ και τώρα οι κόκκινοι του δείχνουν με τον πλέον πειστικό τρόπο πόσο τον πιστεύουν και πόσο τον υπολογίζουν ως νούμερο «1» κάτω από την εστία.

Λέγεται -σύμφωνα με το αγγλικό δημοσίευμα- πως ο 27χρονος πορτιέρε, που αποκτήθηκε το 2013, θα αυξήσει και τις ετήσιες απολαβές του, εφόσον βάλει τη «τζίφρα» του, η οποία θα τον κρατήσει στο Άνφιλντ και πέρα από το 2018 όταν και εκπνέει το νυν συμβόλαιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι σαν συγνώμη προσπάθησε να ζητήσει η Sportday!!


Κάτι σαν συγνώμη προσπάθησε να ζητήσει η Sportday

Στο πρωτοσέλιδο της Τετάρτης η εφημερίδα ζητάει συγνώμη από τους οροθετικούς, αλλά παράλληλα αφήνει αιχμές για όσους της άσκησαν κριτική.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε την Τρίτη με το πρωτοσέλιδο της που έκανε λόγο για AIDS στο ανοσοποιητικό σύστημα του Παναθηναϊκού, η Sportday κυκλοφόρησε σήμερα ζητώντας συγγνώμη από τους οροθετικούς, ενημερώνοντας ότι τα έσοδα από το φύλλο της Τρίτης θα διατεθούν στον σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας.

Καλή κίνηση.

Από εκεί και πέρα πάντως η εφημερίδα, στις εσωτερικές της σελίδες δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να αφήσει πίσω της το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο, που όπως είναι λογικό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

Αντίθετα μας θυμίζει πρόσφατα πρωτοσέλιδα της που ήταν όπως λέει διαφορετικά, ενώ χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο «σχήμα λόγου από τα αμέτρητα στη δημοσιογραφική πρακτική», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσους της άσκησαν κριτική.

Μάλλον ακόμα δεν έχουν καταλάβει το πόσο άστοχο και κακόγουστο ήταν.

Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού γράφει: « Όταν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, θα υπερασπιστεί τους οροθετικούς;».

Δείτε το πρωτοσέλιδο και τις δύο σελίδες με τα κείμενα:

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατριχίλα για Κόμπι!! (video)


Ανατριχίλα για Κόμπι (video)

Η «ιδιαίτερη πατρίδα» του Κόμπι Μπράιαντ, η Φιλαδέλφεια, τον υποδέχθηκε για τελευταία φορά... με μαγικό τρόπο. Δείτε το συγκινητικό βίντεο και την αποθέωση. Ξεκίνησε με 3 τρ. κι όλοι φώναζαν «MVP»!

Μπορεί καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του (που τελειώνει το καλοκαίρι) να έπαιξε στους Λέικερς, ωστόσο ο Κόμπι Μπράιαντ είναι γέννημα θρέμμα της Φιλαδέλφεια.

Και στο τελευταίο παιχνίδι του εκεί (αφού δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος στην ιδιαίτερη πατρίδα του), οι... δικοί του άνθρωποι φρόντισαν να του χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

Το βίντεο που προβλήθηκε από τα μάτριξ -και έφτιαξαν οι 76ers- είναι απλά συγκλονιστικό. Με στιγμές του μεγάλου Κόμπι, με λόγια... καρδιάς από ανθρώπους που δεν τον είδαν με την φανέλα της ομάδας τους, αλλά που δε μπορούν παρά να είναι υπερήφανοι γι' αυτόν.



Όλο το γήπεδο όρθιο να τον αποθεώνει στην παρουσίασή του, στην τελευταία του παράσταση στη Φιλαδέλφεια...




Και ο ίδιος φρόντισε να κάνει... παπάδες στην εκκίνηση του ματς. Πετυχαίνοντας τους πρώτους 11 πόντους των Λέικερς με 3 τρίποντα, όπου ανάγκασαν όλο τον κόσμο να φωνάξει ρυθμικά «MVP-MVP-MVP» για το... καμάρι τους!





Εντάξει, κάπου... παρασύρθηκε και ο ίδιος ο Κόμπι και σούταρε από το... σπίτι του. Και πάλι χειροκρότημα έλαβε. Κόμπι είσαι...

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανταρσία» στην εθνική Βενεζουέλας!!


«Ανταρσία» στην εθνική Βενεζουέλας

Τα άσχημα αποτελέσματα της εθνικής Βενεζουέλας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 δημιούργησαν αναστάτωση στους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

Έτσι, δεκαπέντε διεθνείς, ανάμεσά τους και ο Ρόναλντ Βάργκας της ΑΕΚ, υπέγραψαν την Τρίτη ανακοίνωση με την οποία απειλούν να μη συμμετέχουν στις επόμενες υποχρεώσεις της εθνικής, εφόσον παραμείνει στην "κεφαλή" η νυν διοίκηση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Αφορμή για αυτό ήταν η δήλωση του προέδρου, Λαουρέανο Γκονσάλες, στην εφημερίδα «Diario Lider» πως: «Οι ποδοσφαιριστές επεξεργάζονται σχέδιο για να διώξουν τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, Νοέλ Σανβινσέντε».

Στην ανακοίνωσή τους, οι 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές χαρακτηρίζουν «ψευδείς και επιζήμιες για την τιμή τους τις ανωτέρω δηλώσεις», ενώ εκφράζουν και την «απογοήτευσή μας για την έλλειψη στήριξης από το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας απέναντι σ' αυτές τις κατηγορίες.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν είμαστε σύμφωνοι με τη τωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε μία ατμόσφαιρα που την έχουν χαλάσει οι συγκεκριμένοι διοικούντες», ολοκληρώνεται η σχετική ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Τομάς Ρινκόν, Οσβάλντο Βισκαρόντο, Σαλομόν Ροντόν, Ρομπέρτο Ροσάλες, Σέσαρ Γκονσάλες, Λουίς Μανουέλ-Σέιχας, Φράνκλιν Λουσένα, Γκρέντι Περόσο, Χοσέφ Μαρτίνες, Χουάν Φαλκόν, Νικολάς Φεντόρ, Γκαμπριέλ Σιτσέρο, Ρόναλντ Βάργκας, Αλεχάντρο Γκέρα και Κριστιάν Σάντος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο δύο αήττητες!!


Μόνο δύο αήττητες

Μόνο οι Βέντσπιλς και Τουρκ Τέλεκομ κατάφεραν να κάνουν τα «6 στα 6» στα ματς της Τρίτης για την έκτη αγωνιστική του FIBA Europe Cup.

Οι Λετονοί σάρωσαν με 96-73 την Τούροφ εντός έδρας, παραμένοντας μια από τις ισχυρές ομάδες και δείχνοντας πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για την είσοδο στο φάιναλ φορ.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι σάρωσαν με 97-72 την Κότκα στη Φινλανδία και δείχνουν σταθερά σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Επέστρεψε στις νίκες η Βιλερμπαν, η οποία νίκησε με 97-86 στην έδρα της Κόρμεντ.

Την πρόκρισή τους στους «32» εξασφάλισαν την Τρίτη οι Χάβρη, Πιένο, Κλουζ και ΑΕ Κιτίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν ο... θεός του μπάσκετ μάς συστήθηκε!! (pic)


Όταν ο... θεός του μπάσκετ μάς συστήθηκε (pic)

Σαν σήμερα, 2/12/1979, το ιερό τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ, Νικ Γκάλης έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη. Θυμήθηκε εκείνη την στιγμή που ήταν η απαρχή του για να δημιουργηθεί ο θρύλος του.

Μια τέτοια μέρα πριν 36 χρόνια (2 Δεκεμβρίου 1979) ο Νικ Γκάλης μάς συστηνόταν με την φανέλα του Άρη.

Σαν σήμερα, ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ έκανε το ντεμπούτο του στην χώρα μας απέναντι στον Ηρακλή και ουσιαστικά... κάπως έτσι ξεκίνησε να χτίζει τον μύθο του για να γίνει αργότερα ένας απ' τους λόγους που μπήκε το άθλημα στην καρδιά μας.

Σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια εμφανίστηκα για πρώτη φορά στα Ελληνικά γήπεδα φορώντας τη φανέλα του ΑΡΗ. Εκείνο το βράδυ...
Δημοσιεύτηκε από Nick Galis στις Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ίδρωσε» η Μίλαν!! (video)


«Ίδρωσε» η Μίλαν (video)

Τέλος καλό, όλα καλά... Αν και μόχθησε περισσότερο του αναμενόμενου, αν και χρειάστηκε την παράταση, εν τέλει η Μίλαν έκαμψε την αντίσταση της Κροτόνε (3-1) και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας!

Μετά κόπων και βασάνων η Μίλαν απέφυγε το σοκ και έκανε το καθήκον της.

Έστω και στην παράταση, οι ροσονέρι επικράτησαν 3-1 (1-1 κανονικός αγώνας) της Κροτόνε και προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας.

Ο Λουίς Αντριάνο στο 47' έδειξε να λύνει το γόρδιο δεσμό στο Σαν Σίρο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν με όμορφο τρόπο στο 68' και να μείνουν όρθιοι ως τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Κι εκεί που φαινόταν πως η Μίλαν θα περνούσε (ακόμα πιο) δραματική νύχτα, ήρθε η... σπέσιαλ εκτέλεση φάουλ στο 105' της παράτασης να δώσει αέρα -και να διώξει το άγχος- στους γηπεδούχους, προτού ο φορμαρισμένος Νιανγκ στο 115' κλειδώσει οριστικά στην πρόκριση.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Λιόν… σταθερή!!

Ξανά δε νίκησε η Λιόν στο Championnat, αφού έφερε 0-0 στο «Λα Μποζουάρ» με τη Ναντ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Λιόν… σταθερήΗ Λιόν ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Ναντ στο «Λα Μποζουάρ», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Championnat και έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα, μένοντας στο -16 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν, παρά την «γκέλα» των Παριζιάνων νωρίτερα, στο -1 από την τρίτη προνομιούχο θέση και στο +1 στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Europa League, από τη Νις.

Αντίθετα, τα «καναρίνια» έμειναν στο -5 από τις προνομιούχες θέσεις και θα παλέψουν όσο μπορούν για να πλησιάσουν εκεί.

Πάντως, οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε για να μη χάσει πρωτίστως.


ΝΑΝΤ: Ντουπέ, Ντουμπουά, Βιθκαμόντο, Τζιτζί, Σαμπαλί, Ντε, Αντριάν (68’ Βαμού), Τουρέ, Ιλόκι (61’ Εντέλ), Σάλα (68’ Σίγκθορσον), Λενιανί

ΛΙΟΝ: Γκοργκελίν, Ράφαελ (31’ Τολισό), Κονέ, Μορέλ, Μπεντιμό, Γκοναλόν, Φερί, Μ’ Βουεμπά, Μαλμπράν (82’ Καστίγιο), Μποβέ (74’ Γκεζάλ), Λακαζέτ



Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:


Τρίτη (1/12)

Λοριάν-Νις 0-0

Ανζέ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-0

Ναντ-Λιόν 0-0

Τετάρτη (2/12)

Τρουά-Τουλούζ (20:00)

Μονακό-Καέν (20:00)

Μονπελιέ-Αζαξιό (20:00)

Γκινγκάμπ-Ρεμς (20:00)

Μπαστιά-Μπορντό (20:00)

Λιλ-Σεντ Ετιέν (22:00)

Πέμπτη (3/12)

Ρεν-Μαρσέιγ (22:00)


Επόμενη αγωνιστική (17η):

Παρασκευή (04/12)
Νις-Παρί Σεν Ζερμέν (21:30)

Σάββατο (05/12)
Λιόν-Ανζέ (18:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Ναντ (21:00)
Μπαστιά-Μονακό (21:00)
Καέν-Λιλ (21:00)
Ρεμς-Τρουά (21:00)
Τουλούζ-Λοριάν (21:00)

Κυριακή (06/12)
Μαρσέιγ-Μονπελιέ (15:00)
Μπορντό-Γκινγκάμπ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Ρεν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση για Τρέντο!!

Την πρόκρισή της στους «32» του Euro Cup πανηγυρίζει η Τρέντο την Τρίτη, μετά το 85-79 επί της Ναντέρ στη Γαλλία, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της πρώτης φάσης.

Πρόκριση για ΤρέντοΗ Τρέντο νίκησε με 85-79 τη Ναντέρ στην παράταση (κ.α. 74-74) στη Γαλλία, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του Euro Cup και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας στην αγωνία τους Γάλλους μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η Ναντέρ προηγούνταν στην τέταρτη περίοδο, όμως δέχτηκε ένα σερί και οι δύο ομάδες οδηγηθήκαν στο έξτρα μισάωρο, όπου η ομάδα του Τρεντίνο είχε περισσότερες λύσεις.


Τα οκτάλεπτα: 24-19, 33-37, 55-52, 74-74, 79-85


Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


1ος Ομιλος
Ναντέρ-Τρέντο 79-85 παρατ. (κ.α. 74-74)
2/12
Τέλεκομ Μπον-Ολίμπια Λιουμπλ.
Μπιλμπάο-Ολντενμπουργκ

2ος Ομιλος
2/12
Αλμπα-Λε Μαν
Ρέτζιο Εμίλιο-Λούντβιγκσμπουργκ
Μπρίντιζι-Γκραν Κανάρια

3ος Ομιλος
2/12
Σαραγόσα-Νανσί
Σαρλερουά-Βενέτσια
Βαλένθια-Ουλμ

4ος Ομιλος
2/12
Αρης-Ούνιξ Καζάν
Μπάνβιτ-Στεάουα Βουκουρεστίου
Μπούντουτσνοστ-Τραμπζονσπόρ

5ος Ομιλος
2/12
Αβτοντορ-Λιέτουβος Ρίτας
Ζενίτ-Σόλνοκι
Μπεσίκτας-ΠΑΟΚ

6ος Ομιλος
Νίζνι-ΑΕΚ 86-79
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Γαλατάσαραϊ 86-82
2/12
Κράσνι Οκτιάμπρ-Νεπτούνας *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει στον Ολυμπιακό ο Τζέιμς!!


Υπογράφει στον Ολυμπιακό ο Τζέιμς!

Με το στυλό στο χέρι ο Σον Τζέιμς! Ο Αμερικανός σέντερ είναι οριστικά ο εκλεκτός και απομένουν οι υπογραφές για να πάρει το αεροπλάνο και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Μια «ανάσα» απ’ τον Ολυμπιακό ο Σον Τζέιμς. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όπως σας ενημέρωσε από το πρωί το sport-fm.gr και αυτός αναμένεται να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ο Αμερικανός σέντερ… για την ώρα της Μπιλμπάο (και παρά την… διάψευση του ίδιου) έχει στα χέρια του το συμβόλαιο των Πειραιωτών και ουσιαστικά αυτό που απομένει είναι να βάλει την υπογραφή του για να ενταχθεί και τυπικά στο ρόστερ.

Εφόσον λοιπόν αυτό γίνει –λογικά μετά το ματς των Βάσκων την Τετάρτη- τότε θα πάρει το αεροπλάνο και θα έρθει στην χώρα μας για να αποτελέσει τον αντι-Γιανγκ ως το τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θα καταβάλει κάτι παραπάνω από τα 20.000 ευρώ που προβλέπει το buy out του παίκτη (για ομάδες Ευρωλίγκας) κι αυτό προκειμένου να τον κάνει δικό του από τώρα και να μην περιμένει το τέλος της πρώτης φάσης του Eurocup.

Ο 32χρονος άσος (2,08μ.) φέτος πετυχαίνει 9,5 πόντους, μαζεύει 6 ριμπάουντ και μοιράζει 2,5 τάπες ανά ματς. Είναι ευέλικτος, καλός αμυντικός και ικανός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Αξίζει να σημειωθεί πως θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα από τη φάση του Top-16.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σίφουνας» η Σίτι!! (video)


«Σίφουνας» η Σίτι! (video)

Δια περιπάτου προς την κατάκτηση ενός τροπαίου η Μαν. Σίτι! Οι «πολίτες» επικράτησαν 4-1 της Χαλ και πέρασαν στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, όπως και οι Έβερτον («όργια» Ντεουλοφέου), Στόουκ (με Αφελάι).

Βρήκαμε τις τρεις, ψάχνουμε την άλλη μία (θα προκύψει από το Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ την Τετάρτη)!

Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον και Στόουκ επικράτησαν εύκολα των Χαλ, Μίνστλεσμπρο και Σέφιλντ Γουένσντεϊ αντίστοιχα και τσέκαραν το εισιτήριό τους για την τετράδα του Λιγκ Καπ Αγγλίας, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στο στόχο τους.

Οι τρεις «μεγάλοι» της Πρέμιερ Λιγκ έδειξαν τη σοβαρότητα που επέβαλε η κατάσταση και έφτασαν άνετα στην πρόκριση. Στο Etihad, οι πολίτες άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Μπονί, κλείδωσαν τη νίκη με τον Κελέτσι στο 80', ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κέβιν Ντε Μπρούιν έδειξε πως παραμένει "καυτός", πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ φέτος, προτού ο Ρόμπερτσον των φιλοξενούμενων διαμορφώσει το τελικό 4-1.



Στο... άψε-σβήσε καθάρισε την Μίντσλεμπρο η Έβερτον! Με τον Ζεράρ Ντεουλοφέου να πετυχαίνει πολύ ωραίο γκολ στο 20' και να μοιράζει οκτώ λεπτά αργότερα για την -εξαιρετική- κεφαλιά του Λουκάκου, τα ζαχαρωτά έκαμψαν την αντίσταση της πάντα δυνατής Μπόρο (2-0) και πέρασαν εξίσου στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.



Δεν έδωσε περιθώρια η Στόουκ μέσα στο Μπριτάνια. Με τον Αφελάι να ανοίγει –με γκολάρα- το δρόμο και τον Μπάρντσλεϊ να κλειδώσει την πρόκριση, οι «πότερς» επικράτησαν 2-0 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και συνεχίζουν για το… κάτι παραπάνω.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέσιμο του παίκτη στον προπονητή που τον έκανε αλλαγή!! (video)


Πέσιμο του παίκτη στον προπονητή που τον έκανε αλλαγή (video)

Προπονητής σε ομάδα του Παναμά κάνει αλλαγή τον επιθετικό. Ο παίκτης δεν το παίρνει και τόσο ψύχραιμα...

















*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αποχαιρέτησε» ο ΠΑΟΚ!!


«Αποχαιρέτησε» ο ΠΑΟΚ

«Αντίο» στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ των ανδρών είπε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε με 0-3 σετ από τη Νόλικο Μαασέικ στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 0-3 σετ από τη Νόλικο Μαασέικ στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ των ανδρών και γνώρισε την τρίτη του ήττα στη διοργάνωση, μένοντας ουσιαστικά εκτός συνέχειας και ελπίζοντας σε συγκεκριμένα αποτελέσματα στις τρεις αγωνιστικές του δεύτερου γύρου του γκρουπ, ώστε να συνεχίσει τουλάχιστον την ευρωπαϊκή του "περιπέτεια" στο Challenge Cup.

Ουσιαστικά, ο «Δικέφαλος» "αυτοκτόνησε" στο πρώτο σετ, χάνοντας εννιά σετ μπολ και το έχασε με 37-35, ενώ προηγούνταν σταθερά και, στη συνέχεια, κατέρρευσε ψυχολογικά, αν και πάλεψε στα επόμενα δύο για το καλύτερο κόντρα στη θεωρητικά χειρότερη και πιο βατή ομάδα του ομίλου, έχοντας να αντιμετωπίσει και μια κακή και εχθρική διαιτησία στο πρώτο σετ.

Αυτή φαίνεται πως διαμόρφωσε το 37-35, αφού στο 36-35 δεν είδε το πεντακάθαρο φιλέ που έκανε ο Μπόντιε, ενώ, λόγω των δικαιολογημένων διαμαρτυριών του Κουρνέτα, ο "Δικέφαλος" ξεκίνησε και το δεύτερο σετ με ένα πόντο πίσω, αφού ο αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδος πήρε κόκκινη.


Τα σετ: 37-35, 25-22, 25-19


Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-15, 20-21, 37-35
2ο σετ: 6-8, 15-16, 21-20, 25-22
3ο σετ: 8-6, 16-13, 21-16, 25-19


* Οι πόντοι της Νόλικο Μάασεϊκ προήλθαν από 7 άσσους, 50 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 1 άσσο, 47 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.

ΝΟΛΙΚΟ ΜΑΑΣΕΪΚ (Τόρκιο): Μάαν 17 (14/17 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 40 % υπ -18% άριστες), Περέιρα 14 (13/29 επ, 1 άσσος), Βάισμανς 15 (11/20 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 64% υπ - 42% άριστες), Ρέιμεϊκερς 3 (3/7 επ), Πινιέιρο 4 (2/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπόντιε 14 (7/13 επ, 1 άσσος, 6 μπλοκ) / Γιόρνα (λ. - 80% υπ - 67% άριστες)

ΠΑΟΚ (Ζελιάσκοφ): Χιμένες 11 (11/22 επ, 50% υπ -27% άριστες), Ντίνας 7 (5/6 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας, Σεπέδα 20 (20/39 επ), Γκεοργκίεφ 6 (5/7 επ, 1 άσσος), Πέτρογλου 9 (6/11 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 44% υπ -15% άριστες) / Γκαράς (λ. - 80% υπ -25% άριστες), Τερζής, Εφραιμίδης, Καρασαββίδης


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Τρεντίνο 2 6 (6-1)
2. Τουρ 2 6 (6-2)
3. Νόλικο Μαασέικ 3 3 (4-6)
4. ΠΑΟΚ 3 0 (2-9)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πολυτιμότερος ο Χάμιλτον!!


Πολυτιμότερος ο Χάμιλτον

Ο Τζάστιν Χάμιλτον αναδείχθηκε MVP Νοεμβρίου στην ACB.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Αμερικανού φόργουορντ της Βαλένθια τον βοήθησαν να γνωρίσει αυτή τη διάκριση, αφού οι "νυχτερίδες" έχουν σημειώσει 16-0 σε Ισπανία και Euro Cup σε αυτό το διάστημα.

Ο Χάμιλτον τον Νοέμβριο είχε μέσο όρο 18.8 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα ‘φερε… τούμπα η Ατλέτικο!! (video)


Τα ‘φερε… τούμπα η Ατλέτικο (video)

Αν και δέχθηκε ψυχρολουσία από την άσημη Ρέους, η Ατλέτικο Μαδρίτης γύρισε το ματς Κυπέλλου (2-1) και μπορεί να παίξει... ήρεμη τον επαναληπτικό στο Βιθέντε Καλντερόν.


Θέση στις καλύτερες 16 ομάδες του Κυπέλλου Ισπανίας… έκλεισε από απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι ροχιμπλάνκος έκαναν την ανατροπή κόντρα στην άσημη –πλην μαχητική- Ρέους και με σκορ 2-1, μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό του Βιθέντε Καλντερόν (17/12).

Η ομάδα της τρίτης κατηγορίας δεν «μάσησε» από τη δεδομένη διαφορά ποιότητας και στο 30’ προκάλεσαν ένα μίνι σοκ στους Μαδριλένους, παίρνοντας προβάδισμα με τον Καρμπιά.

Οι παίκτες του Σιμεόνε (που έκανε ροτέισον) αντέδρασαν γρήγορα-γρήγορα και στο 36’ ισοφάρισαν με τον Βιέτο. Και στο 63’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή, χάρη στο τέρμα του Σαούλ, που ουσιαστικά φέρνει… πρόωρα την ομάδα του στην επόμενη φάση του θεσμού…



Η σύνθεση της Ατλέτικο: Μογιά, Σικέιρα, Χέσους Γκάμεθ, Σάβιτς, Ερνάντες, Σαούλ, Κόκε, Όλιβερ Τόρες, Παρτέι, Βιέτο, Κορέα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Ντιέγκο Μπεχαράνο!!


Πρόβλημα με Ντιέγκο Μπεχαράνο

Με νέο πρόβλημα τον Ντιέγκο Μπεχαράνο ολοκληρώθηκε την Τρίτη η προπόνηση του Παναιτωλικού στο EMILEON.

Ο Βολιβιανός διεθνής μέσος των Αγρινιωτών αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και ακολούθησε θεραπεία και ατομικό, δημιουργώντας άγχος στον Γιάννη Μαντζουράκη, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τον Εργοτέλη για τη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου.

Θεραπεία έκανε ο Παπουτσογιαννόπουλος, ενώ θεραπεία και ατομικό ο Καμαρά.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε επιθετική τακτική και παιχνίδι με πιέσεις.

Η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει στις 08.45 και, στη συνέχεια, η αποστολή που θα ανακοινωθεί θα αναχωρήσει για την Κρήτη.

Τέλος, ο Λεάντρο Κάπελ, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καϊμακόγλου: «Ανατριχιάζω στο όνομα του Νίκου Γκάλη»


Καϊμακόγλου: «Ανατριχιάζω στο όνομα του Νίκου Γκάλη»

Τον υπέρτατο σεβασμό του στον Νίκο Γκάλη έδειξε ο Κώστας Καϊμακόγλου με αφορμή το ματς της Ούνικς Καζάν με τον Άρη –τον οποίο εγκωμίασε- την Τετάρτη. «Όλοι προσοχή όταν ακούμε το όνομά του», είπε!

Ανατριχίλα -και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του- προκαλεί το ιερό τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, στον Κώστα Καϊμακόγλου!

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε για το παιχνίδι της Τετάρτης ανάμεσα στην Ούνικς και τον Άρη, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τους κίτρινους και περιμένει πώς και πώς να ζήσει, έστω σαν αντίπαλος, το «καμίνι» στο Παλέ!

Αναλυτικά οι δηλώσεις Καϊμακόγλου

Για τον αυριανό αγώνα: «Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Από εδώ και πέρα, τα παιχνίδια κρίνουν το ποιοι θα πάρουν την πρόκριση. Για μας το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο λόγω της ήττας από τον Άρη στον πρώτο αγώνα. Θα χρειαστεί να υπερβάλλουμε εαυτούς, να παίξουμε πολύ καλύτερα από το παιχνίδι στη Ρωσία, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Ο Άρης είναι αήττητος στην έδρα του, θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του κι όλα αυτά δυσκολεύουν την εξίσωση και την αποστολή μας. Ελπίζω μετά την καλή βδομάδα που είχαμε με τρεις νίκες σε έξι μέρες απέναντι σε πολύ καλές ομάδες, να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ κι αν συμπεριλήφθηκε στο σκάουτινγκ ριπόρτ ενόψει του αυριανού αγώνα: «Φυσικά. Ο Άρης έκανε ένα κακό παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ, όμως όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν μια κακή εμφάνιση. Το πώς έπαιξε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, απέδειξε ότι διαθέτει χαρακτήρα κι έχει κτιστεί από την αρχή με σωστά βήματα και παίζει πολύ καλό μπάσκετ».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν αύριο στο Παλέ: «Προσωπικά, μου έχει λείψει αυτή η ατμόσφαιρα. Έχω μιλήσει και με τα παιδιά στην ομάδα, θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα, είτε είναι οι οπαδοί του αντίπαλου ή οι δικοί μας. Εύχομαι ο κόσμος που θα έρθει, να απολαύσει το μπάσκετ. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες, κάποιοι έχουν παίξει και αντίπαλοι του Άρη και ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα αντιμετωπίσουν αύριο».

Για την εκτενή αναφορά των Ρώσων στον Νίκο Γκάλη: «Όταν λέμε το όνομα Νίκος Γκάλης, πρέπει όλοι να καθόμαστε προσοχή. Εγώ προσωπικά ανατριχιάζω. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά στη Ρωσία, ακόμα και στο μακρινό Καζάν, να έχει τέτοια αποδοχή το ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα ο Νίκος Γκάλης. Πάντοτε με τους Ρώσους είχαμε παρόμοια κουλτούρα, είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μας αγαπούν πολύ, τους αρέσει η Ελλάδα και επειδή την δεκαετία του ’80 υπήρξαν οι μεταξύ μας μονομαχίες, έγινε και η ιδιαίτερη αναφορά».

Πρόβλημα με Φώτση!!


Πρόβλημα με Φώτση

Τραυματισμό από το ματς με το Λαύριο αποκόμισε ο Αντώνης Φώτσης, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του ενόψει Μπαρτσελόνα.

«Στροφή» στην Ευρώπη κάνει ξανά ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε την προετοιμασία του για το ματς της Παρασκευής με την Μπαρτσελόνα, στο ΟΑΚΑ.

Όσοι αγωνίστηκαν χθες στο Λαύριο (σε ένα παιχνίδι που άπαντες θέλουν να ξεχαστεί… γρήγορα) έκαναν αποθεραπεία, εκτός του Φώτση που έκανε… θεραπεία!

Κι αυτό διότι ο Batman –μετά από μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη- αποκόμισε χθες έναν μυϊκό σπασμό στο δικέφαλο.

Τραυματισμός, που βέβαια δεν εμπνέει ανησυχία στο τιμ του τριφυλλιού και ο Έλληνας φόργουορντ αναμένεται –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να παίξει κανονικά με την Μπαρτσελόνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν έκανε τη… χάρη στην ΑΕΚ η Γαλατά!!!


Δεν έκανε τη… χάρη στην ΑΕΚ η Γαλατά!

Δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του Eurocup μπήκε η Χάποελ, καθώς νίκησε 86-82 την Γαλατασαράι, με το ματς στην Ιερουσαλήμ κόντρα στην ΑΕΚ να παίρνει χαρακτήρα τελικού!

«Ζωντανή» για την πρόκριση στους «32» του Eurocup είναι η Χάποελ μετά τη νίκη με 86-82 επί της Γαλατασαράι. Το αποτέλεσμα αυτό προσθέτει άγχος στην ΑΕΚ, γι’ αυτό το μεταξύ τους ματς στην Ιερουσαλήμ είναι τελικός.

Ντέρμπι ήταν καθ’ όλη τη διάρκειά της η αναμέτρηση, με τους πρωταθλητές Ισραήλ να ήταν καλύτεροι στην τρίτη περίοδο. Κομβικό σημείο του ματς ήταν οι δύο χαμένες βολές του ΜακΚόλουμ στα 19’’ πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν στο 85-82.

Πρώτος σκόρερ της Χάποελ ήταν ο Ρόουλαντ με 21 πόντους, ενώ ο Ντάνκαν πρόσθεσε άλλους 17. Από την ομάδα του Εργκίν Αταμάν κορυφαίος ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-43, 68-64, 86-82
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάθε πέρυσι και καλύτερα…!!


Κάθε πέρυσι και καλύτερα…

Καλό θα είναι, πριν αρχίσουν την γκρίνια οι διοικήσεις των ΠΑΕ για τη μειωμένη προσέλευση στα γήπεδα, να αναλογιστούν τι προσφέρουν και σε ποια τιμή!

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ την… πάτησα μαζί με πολλούς άλλους και περίμενα ότι φέτος θα παρακολουθούσα ένα πολύ πιο θεαματικό πρωτάθλημα από το περσινό. Οι οιωνοί ήταν οι καλύτεροι, αλλά πριν καν χειμωνιάσει, τα δείγματα γραφής αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι οι ελπίδες ήταν φρούδες…

Γράφει ο Σταύρος Χονδροθύμιος

Έχοντας παρακολουθήσει 12 αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ, ομολογώ όχι τόσο από επιθυμία, αλλά λόγω επαγγελματικής… υποχρέωσης, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι από τις 16 ομάδες, μόνο μία αποδίδει καλύτερα από πέρυσι, δύο κινούνται στα αγωνιστικά επίπεδα που περιμέναμε και 13 παίζουν χειρότερη μπάλα, μη δικαιώνοντας τις προσδοκίες του Αυγούστου. Για να εξηγούμαι, κάνω λόγο μόνο για το θέαμα που προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές.

Ο Πανιώνιος είναι ο μοναδικός που έχει θετικότατο πρόσημο και αποδίδει πέρα από κάθε φαντασία. Η ομάδα του Ουζουνίδη, άρχισε τη χρονιά με πολλά προβλήματα και ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά από πολύ νωρίς έδειξε ότι φέτος θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός και Ηρακλής είναι περίπου στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο που περίμενε η ποδοσφαιρική πιάτσα και πέραν αυτών, οι υπόλοιπες ομάδες άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, απογοητεύουν με την εικόνα τους στο χορτάρι.

Περίμενα να δω έναν πιο θεαματικό Παναθηναϊκό, μιας και διατήρησε τον ίδιο κορμό και προπονητή, κινήθηκε μεταγραφικά πιο νωρίς από ποτέ και έκλεισε το ρόστερ του σε χρόνο ρεκόρ. Όμως οι «πράσινοι» ούτε παραγωγικό ποδόσφαιρο παίζουν, ούτε έχουν γοητεύσει με την απόδοσή τους και προβληματίζει η αγωνιστική τους ανάπτυξη.

Στην Τούμπα ο αέρας αισιοδοξίας που ήρθε μαζί με τους Άρνεσεν, Τούντορ, Μπερμπάτοφ και τις υπόλοιπες μεταγραφές, πολύ γρήγορα χάθηκε και ο ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικός. Άλλον «δικέφαλο» υπολόγιζα να δω και άλλον είδα, αλλά αυτός που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που βλέπαμε πέρυσι στο ίδιο χρονικό σημείο.

Με ανυπομονησία ήθελα να παρακολουθήσω την ΑΕΚ να επιστρέφει δυναμικά, να παίζει ωραία μπάλα και να δώσει σε όλους να καταλάβουν πόσο πολύ έλειψε αυτά τα δύο χρόνια. Το τελευταίο το καταλάβαμε, όμως ακόμα δεν έχει μαγέψει με τις εμφανίσεις της, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κατώτερος του αναμενομένου είναι και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες περίμενα να είναι ένα… κλικ πιο πάνω από πέρυσι ή έστω στο ίδιο επίπεδο, με δεδομένο ότι άρχισαν τη σεζόν πιο αργά και όχι από τον Ιούλιο όπως τα περασμένη έτη. Όμως ούτε αυτοί κατάφεραν να ικανοποιήσουν το φιλοθεάμον κοινό!

Ένας από τους λόγους που πίστευα ότι το φετινό πρωτάθλημα θα ήταν το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών ήταν η μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ, υπολογίζοντας ότι ο Ατρόμητος θα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο. Η ομάδα του Περιστερίου, χωρίς σημαντικές αλλαγές στο δυναμικό τους, έχοντας ένα αξιόλογο ρόστερ και εξαιρετική οργάνωση, δεν θυμίζει σε τίποτα το ελκυστικό σύνολο των τελευταίων ετών και χωρίς αμφιβολία είναι η μεγάλη απογοήτευση της Λίγκας.

Απορίας άξιο είναι πως ο ΠΑΣ Γιάννινα που διατήρησε την ίδια ομάδα και τον ίδιο (ικανό) προπονητή, δεν διατήρησε την ίδια αγωνιστική εικόνα και πλέον δεν είναι το ίδιο δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος! Τη δυναμική του έχει χάσει και ο Παναιτωλικός που δείχνει να μην έχει την ίδια αποφασιστικότητα, ενώ και η Σκόντα Ξάνθη έπαψε να μας παρουσιάζει το θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο που βλέπαμε πέρυσι.

Λεβαδειακός και Βέροια, γύρισαν στα παλιότερα στάνταρ τους, και μας αποδεικνύουν ότι η περασμένη σεζόν ήταν μια (θετική) παρένθεση. Παράλληλα, για διαφορετικούς λόγους Πανθρακικός και Καλλονή δείχνουν να έχουν χάσει τη… σπίθα που είχαν στα περασμένα πρωταθλήματα και ο Πλατανιάς τώρα αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και να μας θυμίζει την περσινή αξιόμαχη ομάδα.

Εν κατακλείδι, αντί στο πρωτάθλημά μας να ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο το επίπεδο των ομάδων μας ή έστω να παραμένει ίδιο, παρατηρούμε ότι φέτος, το θέαμα που μας προσφέρουν, δεν το λες και… γοητευτικό. Απεναντίας, όχι μόνο στερούμαστε θεάματος, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο, πλέον οι ομάδες μας, δεν παρουσιάζουν το ίδιο πάθος, την ίδια δυναμική. Και μην ρίξουμε τις ευθύνες στην οικονομική κρίση, γιατί και τα περασμένα χρόνια λειτουργούσαμε με παρόμοια μπάτζετ, πάλι αρκετές ομάδες δεν είχαν τη δυνατότητα πολλών μεταγραφών και έπαιζαν με νεαρούς Έλληνες παίκτες, αλλά η εικόνα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν σαφώς καλύτερη!

Το «προϊόν» όσο πάει γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστικό και για το μειωμένο ενδιαφέρον του κοινού, ευθύνεται πέραν των άλλων και αυτός ο παράγοντας. Οπότε καλό θα είναι, πριν αρχίσουν την γκρίνια οι διοικήσεις για τη μειωμένη προσέλευση, να αναλογιστούν τι προσφέρουν και σε ποια τιμή!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαλτάκος: «Θα κάνει Triple Crown ο Παναθηναϊκός»!


Μπαλτάκος: «Θα κάνει Triple Crown ο Παναθηναϊκός»!

Άκρως αισιόδοξος ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος για το πώς θα καταλήξει η σεζόν του Παναθηναϊκού, καθώς «βλέπει» όλα τα τρόπαια... πράσινα! Τι είπε για την 10ετή συμφωνία με την Ευρωλίγκα.

Ψηλά ο πήχης από τον Τάκη Μπαλτάκο για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ εμφανίστηκε άκρως αισιόδοξος πως το τριφύλλι θα φτάσει στην κατάκτηση και των τριών τροπαίων που διεκδικεί φέτος, ενώ «καταλαβαίνει» πλήρως τα «σκαμπανεβάσματα» που παρατηρούνται τούτη τη χρονική περίοδο.

Όπως είναι φυσικό, αναφέρθηκε στην 10ετή συμφωνία των πρασίνων με την Ευρωλίγκα, στο γιατί ο Εξάστερος καθυστέρησε να υπογράψει –σε σχέση με τους άλλους δέκα συλλόγους, ενώ επιβεβαίωσε πως οι σχέσεις με την διοργανώτρια αρχή έχουν εξομαλυνθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Στόχος είναι το 3x3 στους φετινούς τίτλους κι αυτό θα πετύχουμε! Ο Τζόρτζεβιτς έχει τα φόντα και τη δυνατότητα να γίνει ένας… νέος Ομπράντοβιτς και να τον αντικαταστήσει επάξια. Θα χρειαστεί φυσικά χρόνο… Το ότι γίνονται κάποιες αγωνιστικές ατασθαλίες στην παρούσα φάση, δεν είναι κάτι που ξενίζει. Εγώ πιστεύω πως τον Μάιο θα έχουμε πάρει και τα τρία τρόπαια! Αυτό μετράει κι όχι τι κάνεις τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο! Έπρεπε η ομάδα να ξεκινήσει πολύ δυνατά, λόγω των δύο αγώνων με τον Ολυμπιακό στην εκκίνηση της χρονιάς. Δεν μπορεί μια ομάδα να πάει σε αυτό το ρυθμό επί εννιά μήνες, διότι τον Μάιο θα ‘ναι… τελειωμένοι».

Για τη συμφωνία με την Ευρωλίγκα: «Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπάρχει μόνο μια διοργάνωση. Δεν έχουμε δει δεύτερη, αν την είχαμε, ίσως να είχαμε και διαφορετική άποψη. Εμείς δεν υπογράψαμε από την αρχή, διότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον πολυνίκης σύλλογος σε Ελλάδα κι Ευρώπη και πάντα θέλουμε να σκεφτόμαστε καλύτερα το μέλλον την ομάδας. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο 10ετές και δεν ξέραμε αρχικά αν έχουμε το θάρρος να δεσμεύσουμε το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι ένας λόγος που έπρεπε να μας βάλει σε περισσότερη σκέψη. Δεν είδαμε να υπάρχει κάτι άλλο και μετά από περίπου 20 μέρες -και επειδή υπήρχε κίνδυνος η ομάδα μας να μην συμμετάσχει του χρόνου κάπου-, είπαμε πως ήρθε η ώρα να υπογράψουμε, όπως είχαν κάνει εξ’ αρχής οι άλλες 10 ομάδες. Δεν δεχθήκαμε πιέσεις ούτε από την Ευρωλίγκα, ούτε από την FIBA και αυτό γιατί ξέρουν πως ο Παναθηναϊκός… δεν πιέζεται. Και σωστά έκαναν, διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο προς αυτόν που θα μας πίεζε».

Για τις σχέσεις Παναθηναϊκού-Ευρωλίγκας: «Υπάρχει μια εξομάλυνση. Οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε κατευθύνονται προς αυτόν το σκοπό. Βέβαια για να υπάρξει μια τέτοια, θα πρέπει να είναι εξομάλυνση κι όχι υποταγή. Δεν θα κάναμε κινήσεις υποταγής ή μετάνοιας. Θέλαμε εξομάλυνση από θέση ισχύος κι αυτό πιστεύω το πετύχαμε».

Για το αν υπάρχει διάθεση… εκβιασμού απ’ τη FIBA: «Από αυτά που ακούω ως τώρα, όχι από επίσημα χείλη, είναι πως θα διεκδικήσουν το δίκιο τους με νομικό τρόπο... ένα μέτρο θα ήταν δηλαδή, η κάθε ομοσπονδία να αποκλείσει μια ομάδα από το πρωτάθλημά της. Αυτό αν θα το κάνουν δεν το ξέρω και υποθέτω πως δεν το έχουν πάρει ούτε αυτοί απόφαση. Δεδομένα πάντως έχουν τέτοια δύναμη. Απειλούνται λίγο τα εθνικά πρωταθλήματα, υπάρχει κίνδυνος. Μας ενδιαφέρει, εμάς σαν Παναθηναϊκό, το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενδιαφέρει τον κόσμο κι όχι μόνο τη διοίκηση. Δεν θέλουμε να θιγεί το δικό μας πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο να παίρνεις για παράδειγμα την Ευρωλίγκα, θες και το εγχώριο».

Για τη διαφορά των δύο προτάσεων: «Στην αρχή υπήρχε οικονομικό χάσμα μεταξύ αυτής της FIBA και της Ευρωλίγκας. Στη συνέχεια, όμως η Ευρωλίγκα –στο δεκαετές πλάνο που έδωσε- ανέβασε την προσφορά της και κατέληγε πιο ψηλά. Δεν είναι όμως θέμα μόνο το τι λεφτά θα πάρεις, είναι και με τι ομάδες θα παίξεις. Αν οι ομάδες δεν είναι ανταγωνιστικές, τότε χάνεις σε άλλους τομείς και οικονομικούς από χορηγίες, διαφημίσεις».

Μπαγκάτσκις: «Ήμουν αγενής προς τους παίκτες στο ημίχρονο»


Μπαγκάτσκις: «Ήμουν αγενής προς τους παίκτες στο ημίχρονο»

Ευεργετικά επέδρασε η «κατσάδα» που έριξε ο Άιναρς Μπαγκάτσκις στους παίκτες του, στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη νίκη της Νίζνι Νόβγκοροντ επί της ΑΕΚ.

Ό,τι ήθελε έκανε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Νίζνι και έτσι ο Άιναρς Μπαγκάτσκις τα «έψαλε» στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όπως δήλωσε ο Λετονός προπονητής μετά τη νίκη της ομάδας του Νόβγκοροντ.

«Πριν από το παιχνίδι είχα πει στους παίκτες μου πως δεν με ενδιέφερε τι είδους άμυνα θα παίζαμε, αλλά να ήμασταν επιθετικοί γιατί αυτό θα ήταν το κλειδί του ματς. Όμως, βγήκαμε στο παρκέ σαν… νυσταγμένοι και χαλαροί, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει ό,τι θέλει. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ήμουν πολύ αγενής και απότομος προς τους παίκτες μου, γιατί προφανώς πίστευα πως δεν είχε τελειώσει τίποτα. Και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε μία άλλη ομάδα. Αλλάξαμε τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, αλλά το σημαντικό ήταν πως αρχίσαμε να παίζουμε πιο επιθετικά, πιέζοντας πάνω στην μπάλα. Ήταν θέμα χρόνου να το γυρίσουμε και έτσι έγινε», δήλωσε ο Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Από την πλευρά του, ο Βίκτορ Ραντ είπε: «Στο δεύτερο ημίχρονο πλησιάσαμε στο να γίνουμε η ομάδα που θέλουμε. Πιέσαμε πολύ στην άμυνα, ενώ μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος να φτάσουμε στη νίκη».

Tεσσάρα στο ρελαντί ο Ηρακλής!!


Tεσσάρα στο ρελαντί ο Ηρακλής

O Ηρακλής συνέτριψε 4-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος και μοιράζεται την κορυφή με τον ΠΑΣ Γιάννενα με 4 πόντους.

Βήμα πρόκρισης για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο «Γηραιός» που επικράτησε 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου. Δύο γκολ από τον Περόνε, προς το φινάλε (85’ &87), ένα από τον Καρασαλίδη (24’) κι ένα από τον Χαντί στο 58’, με τον Νίκο Παπαδόπουλο, να ξεκουράζει αρκετούς παίκτες.

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο:

Ηρακλής 4 5-1
ΠΑΣ Γιάννενα 4 3-2
Αχαρναϊκός 3 2-2
Αναγέννηση Καρδ. 0 0-5

Η επόμενη αγωνιστική:

Αχαρναϊκός-Ηρακλής

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΣ

Χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα ο Ηρακλής, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση απέναντι στην θεσσαλική ομάδα και τώρα θέλει απλά ισοπαλία με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό, μετά από μία λάθος έξοδο του Τσάμη, σε σέντρα του Ιντζόγλου, ο Καρασαλίδης, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο «Γηραιός» είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του με τον Χαντί να χάνει τετ-α-τετ, ενώ είχε δίπλα τον Λουκίνα που ήταν ξεμαρκάριστος. Στο 41’ ο Χαντί είχε ξανά καλή στιγμή, με τον Τσάμη να εξουδετερώνει με υπερένταση δική του εκτέλεση φάουλ.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής μπήκε καλά και κατόρθωσε στο 58ο λεπτό να ευστοχήσει σε εκτέλεση φάουλ, για να διαμορφώσει το 2-0. Κάπου εκεί ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, αφού το ματς ουσιαστικά είχε «καθαρίσει». Στο 73’ ο Περόνε πέρασε στο παιχνίδι αντί του Λουκίνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, «χτύπησε» δύο φορές. Στο 85ο λεπτό, ο έμπειρος στράικερ έφυγε στην κόντρα για να διαμορφώσει το 3-0, ενώ από ασίστ του Χαντί ο Περόνε έκανε και το 4-0.

Ηρακλής: Περνίς, Καρλίτος, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Ζαμπάζης, Ιντζόγλου (67' Στάμου), Κυριακίδης (78' Πουρτουλίδης), Λουκίνας (73' Περόνε), Τσιλιανίδης, Χαντί

Αναγέννηση Καρδίτσας: Τσάμης, Τζάνης, Γκόλιας (70' Στάμος), Σάββας, Ρούσσης, Μοσχάκης, Ακασού, Κοντός (78' Μπιτέλης), Μαυριάς, Τσίτας, Σκαθαρούδης (85' Πιτταράς) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σάκοτα: «Παιδαριώδη λάθη και… Μαυροκεφαλίδης»


Σάκοτα: «Παιδαριώδη λάθη και… Μαυροκεφαλίδης»

Το σοκ της απώλειας του Μαυροκεφαλίδη την τελευταία στιγμή και τα λάθη του δεύτερου μέρους κόστισαν στην ΑΕΚ την ήττα από τη Νίζνι, σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Τα αίτια τα οποία έφεραν την ήττα της ΑΕΚ στη Ρωσία από τη Νίζνι ανέφερε ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Σέρβος κόουτς εστίασε στο σοκ της απώλειας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη λίγο πριν το τζάμπολ, αλλά και στα λάθη του δεύτερου μέρους που «πέταξαν» στα σκουπίδια το εντυπωσιακό πρώτο της Ένωσης.

«Πριν από τον αγώνα δεχθήκαμε ένα σοκ, αφού μάθαμε ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν μπορεί να παίξει. Η απουσία αυτή στοίχισε στο δεύτερο ημίχρονο. Μας έλειπε η δύναμη. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, αυτό που συνέβη. Δυστυχώς κάναμε παιδαριώδη λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, χάσαμε πολλές μπάλες, χάσαμε πολλά ανοιχτά σουτ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκοτα.

Πρόβλημα με Τσαϊρέλη!!


Πρόβλημα με Τσαϊρέλη

Χωρίς τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στην πηχιοκαρπική διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού ενόψει Αρμάνι Μιλάνο. Μέρος της προπόνησης έκανε ο Πρίντεζης.

Ένα ακόμα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησεις με την Αρμάνι Μιλάνο την προσεχή Πέμπτη στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», δεν είχαν στη διάθεσή τους στη σημερινή προπόνηση τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στην πηχιοκαρπική του χεριού, από ένα πέσιμο στο ματς της Κυριακής με την Καβάλα.

Ο νεαρός φόργουορντ ο οποίος έχει προσφέρει σημαντικές λύσεις το τελευταίο διάστημα, είναι αμφίβολος και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί τη τελευταία στιγμή. Σε ότι αφορά τον Γιώργο Πρίντεζη, ακολούθησε σήμερα όλο το μέρος της προπόνησης που δεν περιελάμβανε επαφές και αν αύριο καταφέρει και βγάλει το κανονικό πρόγραμμα, θα επιστρέψει στην δωδεκάδα, μετά από τις ενοχλήσεις που είχε νιώσει στη μέση στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Εκτός μάχης είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αναρώνει από το διάστρεμμα που απεκόμισε στο παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σάββατο, όπως λέμε… Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!!


Σάββατο, όπως λέμε… Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Μετά το ντέρμπι στο βόλεϊ γυναικών, και το ανδρικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ορίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο.

Η ΕΣΑΠ όρισε για τις 21:00 το ματς των «αιωνίων», τρεις ώρες αργότερα από τον ορισμό της ΕΟΠΕ για το γυναικείο, με τη διαφορά πως αυτό θα διεξαχθεί στου Ρέντη, ενώ θα μεταδοθεί και από τη NOVA.

Την Κυριακή, θα διεξαχθεί το δεύτερο σημαντικότερο ματς της ημέρας ανάμεσα στον Φοίνικα και τον ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015
Γυμναστήριο Μίκρας 18.00: Ηρακλής Πετ.2015 - ΑΣ Άρης
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Μαυρίδης, Δρανίτσας. Γραμματεία: Βάμβα

Γυμναστήριο Ορεστιάδας 18.00: ΑΟ Ορεστιάδας - ΓΣ Λαμίας
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτης: Βαγγέλογλου, Σταματόπουλος. Γραμματεία: Βενετίδης

Γυμναστήριο Αγυάς 18.00: Παναχαϊκή Πετ.2013 - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Ονόπας. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Λιναρδάτος, Γλωσσίδης. Γραμματεία: Δανιά

Γυμναστήριο Ζηρίνειο 18.00: ΑΟΠ Κηφισιάς - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ.
Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ε. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Τριανταφυλλόπουλος. Γραμματεία: Παπασηφάκη

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 21.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Ράντσιου, Χαμπιλού. Γραμματεία: Καραγεωργίου

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» 12.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Βρούτσης, Καλπακίδου. Γραμματεία: Παναγιωτίδης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «πρέπει» του Λεβαδειακού!!


Το «πρέπει» του Λεβαδειακού

Must win παιχνίδι δίνει την Τετάρτη για το Κύπελλο ο Λεβαδειακός, που με… φόρα απ’ το πρωτάθλημα, θα υποδεχθεί την Κυριακή με στόχο να κάνει «σεφτέ» στο θεσμό.

Απ' την Ξάνθη και τη Σούπερ Λίγκα, στο Κύπελλο και την Κέρκυρα...

Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε την μίνι προετοιμασία του για το παιχνίδι της Τρίτης, όπου θα υποδεχθεί τους Φαίακες με στόχο να πάρει την πρώτη του νίκη στο θεσμό (μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό) και να γίνει «αφεντικό» για πρόκριση.

Ο Άκης Μάντζιος έχει πολλά «βαριά χαρτιά» στην αποστολή, δείγμα της σοβαρότητας που περιμένει να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο.

Η αποστολή: Τσιντώτας, Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Μάγκας, Στάθης, Γουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Καψάσκης, Μάρκοβιτς, Χατζηλάμπρος, Νικολάου, Ναβάρο, Μάντζιος, Ντομοβίτσκι, Γιακουμάκης, Θέος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα δύο στην Καλλονή!!


Μέσα δύο στην Καλλονή

Με τη συμμετοχή των Γουερέ και Ελλακόπουλου διεξήχθη την Τρίτη η προπόνηση της Καλλονής στο Λάμπους Μύλοι.

Οι δυο παίκτες έδειξαν πως ξεπέρασαν τους σοβαρούς τραυματισμούς τους και τέθηκαν στη διάθεση του Θαλή Θεοδωρίδη για την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Πανσερραϊκό την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση της Δευτέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν ασκήσεις φυσικής κατάστασης με μπάλα και αγωνιστικά τετράγωνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*