Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ήττα της Αούστρια από τη Ριντ!

ΑΡΗΣ: Ήττα της Αούστρια από τη Ριντ!

Με εντός έδρας ήττα, η οποία ήταν η πρώτη εφετινή στη διοργάνωση, συνέχισε η Αούστρια Βιέννης τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Αυστρίας. Η αντίπαλος του Άρη στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ έχασε 1-0 από τη Ριντ στο «Φραντς Χορ Στάντιον», σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Το τέρμα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πέρασαν προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης με εννέα βαθμούς, αφήνοντας την Αούστρια στους επτά, σημείωσε ο Χακμάιρ στο 73΄.
Ο προπονητής της Αούστρια, Καρλ Νταξμπάχερ, χρησιμοποίησε στη σημερινή αναμέτρηση τους εξής ποδοσφαιριστές: Λίντνερ, Ντράγκοβιτς, Ορτλέχνερ, Σούτνερ, Κλάιν, Βόρισεκ (53΄ Χλίνκα), Γιουνούζοβιτς, Λιντλ, Μπαουμγκάρτλινγκερ (78΄ Σάλομον), Λιντς, Γιούν (72΄ Τίφνερ).

Ο πρώτος τίτλος στη Γιουνάιτεντ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία. Το σύνολο του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το Σούπερ Καπ Αγγλίας, καθώς επιβλήθηκε της πρωταθλήτριας Τσέλσι με 3-1. Πετυχημένο το ντεμπούτο του Ερνάντες που σκόραρε.

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο χάρη σε τέρμα του Βαλένσια, σε ένα πρώτο 45λεπτο όπου πραγματικά δικαιούταν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Φέργκιουσον διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 76΄ με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τον Μεξικανό, Ερνάντες. Επτά λεπτά αργότερα (83΄) η Τσέλσι μείωσε σε 2-1 με τον Καλού και πίεσε ασφυκτικά την Γιουνάιτεντ για την ισοφάριση, ωστόσο σε μια αντεπίθεση στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπερμπάτοφ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

«Αναμονή για Μαικόν»


Την επιθυμία του να συνεχίσει να βλέπει στο ρόστερ της Ίντερ τον Μαικόν, υπογράμμισε με τοποθέτηση του ο Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης επισήμανε για το θέμα:

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αναφορικά με τον Maicon. Είναι σαφώς ένας παίκτης που θέλουμε να κρατήσουμε, και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το ρόστερ μας».

Τέλος ο Μπουμπένκο!

Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή υπέβαλλε ο Γιόζεφ Μππουμπένκο. Ο Σλοβάκος τεχνικός αποτελεί οριστικά παρελθόν από τον πάγκο του Γηραιού. Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρει:

«Μετά από διεξοδική συζήτηση του Προέδρου της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Τάκη, με τον προπονητή, κ. Jozef Bubenko και τους συνεργάτες του, η Διοίκηση αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση, την οποία υπέβαλε ο προπονητής και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα, ενώ του εύχεται το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του».

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΕΝΩΣΗ 1924: Ωμή κτηνωδία

Εκκληση στον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της κόντρας των οπαδών της Ενωσης με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς απηύθυνε μέσω ανακοίνωσής της η ΕΝΩΣΗ 1924.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, ας επιδεχθούμε ότι όλοι είμαστε οι άβολοι υπεύθυνοι: επί 14 μήνες μάταια ικετεύουμε να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου για το πρόβλημα Μπάγεβιτς και τόσα άλλα. Εκεί θα συμφωνούσαμε σε έναν άξονα συμπόρευσης, αφού θα αναγνωρίζαμε λυτρωτικά τις ενοχές μας, ότι μέσα από άγονα «συγγνώμη», αλλά μέσα από μια ακριβή συναίσθηση της ζημιάς που προκαλούμε όλοι στην ΑΕΚ.

Αντιμετωπίσαμε τον άθλιο αυτισμό πολλών ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο και δεν χρειάζεται συζήτηση. Eτσι μοιραία φτάσαμε στην ωμή κτηνωδία, που πρέπει όλοι να καταδικάσουμε προστατεύοντας την αξιοπρέπεια της ομάδας.

Απευθύνουμε έκκληση στον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ευρύτατα αποδεκτό παράγοντας ενότητας, να συγκαλέσει το Σεπτέμβριο ένα πανενωσίτικο Συνέδριο Αρχών και θέσεων. Μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις θα αναζητήσουμε διεξόδους στα μεγάλα ανοιχτά θέματα, από το γηπεδικό (αδικαιολόγητη η υπεραισιοδοξία που διοχετεύεται) μέχρι το ομιχλώδες διοικητικό

Εάν πολιτισμός είναι αναζήτηση του καλύτερου εαυτού μας, τότε σε αυτή τη ζοφερή περίσταση είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον κατακτήσουμε".

Δύσκολα η Ρεάλ, 3-2 τους Γκάλαξι σε φιλικό στην Καλιφόρνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε να νικήσει με 3-2 σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας τους Λος Άντζελες Γκάλαξι του Ντέιβιντ Μπέκαμ!Η αναμέτρηση έγινε στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μεγάλα αστέρια της «βασίλισσας».

Τα τέρματα των «μερένχες» πέτυχαν οι Ιγκουαϊν (51’, 61’) και Τσάμπι Αλόνσο (72’), ενώ οι Αμερικανοί προηγήθηκαν με δύο γκολ των Ντάνιβαντ (40’) και Ντόνοβαν (45’ πέναλτι).

Τελεσίγραφο σε Ρουίς

Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δει ο Ρουίς Αλμπέρτο από τον Άρη λόγω της αργοπορίας που έχει συμβεί σχετικά με την εξασφάλιση της μπλε κάρτας του παίκτη.Οι ιθύνοντες των «κίτρινων» ξεκαθάρισαν στον 31χρονο επιθετικό ότι αν δεν λυθεί το θέμα του μέχρι τη Δευτέρα τότε θα αναγκαστούν να του λύσουν το συμβόλαιο αφού εξαιτίας αυτού του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την προηγούμενη ομάδα του (δεν απέστειλε κάποια απαραίτητα έγγραφα), ο Ρουίς δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανένα ματς των Θεσσαλονικέων για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό βέβαια που προβληματίζει ακόμα πιο πολλοί τους διοικούντες είναι το γεγονός ότι ο παίκτης από την Γουατεμάλα θα μπορούσε να βγάλει μια προσωρινή κάρτα μέσω της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ αλλά δεν το έκανε ποτέ…

Σοκ με Ριμκεβίτσιους: Υπέστη κάκωση μηνίσκου. Τρία ακόμα φιλικά

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Αρτούρας Ριμκεβίτσιους στο φιλικό με τον Πανιώνιο.Ο Λιθουανός επιθετικός υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο δεξί γόνατο η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση στο μηνίσκο. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να απουσιάσει από τα πρώτα επίσημα ματς των Αρκάδων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βαγγέλης Βλάχος αναμένεται να εισηγηθεί την απόκτησης ενός ακόμα φορ προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό που θα δημιουργήσει ο Ριμκεβίτσιους για όσο χρονικό διάστημα λείψει.

Φιλικά με Παναρκαδικό, Εθνικό Αστέρα και Εθνικό Πειραιώς

Τρία ακόμα φιλικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της προσεχούς εβδομάδας για τον Αστέρα Τρίπολης. Εξάλλου ο Βαγγέλης Βλάχος θέλει να τεστάρει συνεχώς τους παίκτες του προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 9/8 (18.30): Αστέρας-Παναρκαδικός
Τετάρτη 11/8 (18.30): Αστέρας-Εθνικός Αστέρας
Παρασκευή 13/8 (18.30): Αστέρας-Εθνικός Πειραιώς

Γιολ: «Η χειρότερη κλήρωση για τη Φενέρ ο ΠΑΟΚ»

Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ έπλεξε ο Μάρτιν Γιολ με δηλώσεις του σε τούρκικα ΜΜΕ.Ο προπονητής του Άγιαξ, ο οποίος αντιμετώπισε τον «Δικέφαλο» του Βορρά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πρέπει να προσέξει πάρα πολύ τον Βλάνταντ Ίβιτς και ότι αν οι Τούρκοι παίξουν όπως με τη Γιουνγκ Μπόις τότε θα τα βρούνε σίγουρα… σκούρα από την ελληνική ομάδα.

«Αν η Φενερμπαχτσέ παίξει στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, όπως στα παιχνίδια με την Γιουνκ Μπόις, τότε δεν έχει καμία ελπίδα να προκριθεί κατά του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ένθερμους φιλάθλους. Νομίζω ότι είναι μία από τις χειρότερες κληρώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν σε μία ομάδα όπως η "Φενέρ". Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να σταματήσει τον Ίβιτς», τόνισε ο τεχνικός του "Αίαντα".

Στην Πόρτο το Σούπερ Καπ


Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της στην Πορτογαλία η Πόρτο του Αντρέ Βίγιας Μπόας.Οι «δράκοι» κατέκτησαν το φετινό Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Μπενφίκα με 2-0, στο παραδοσιακό ντέρμπι της χώρας και δείχνοντας πως η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για αυτούς από την περσινή, στην οποία δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν με αξιώσεις τον τίτλο.

Ο Ρολάντο άνοιξε το σκορ για την Πόρτο στο 4’ και στο 62’ ο Φαλκάο «σφράγισε» την νίκη των περσινών Κυπελλούχων.

Εκτός Ευρωμπάσκετ η Ιταλία!

Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας, όπως όλα δείχνουν θα απουσιάσει (και) από το Ευρωμπάσκετ του 2011 καθώς στα προκριματικά έπειτα από την ήττα της από το Ισραήλ ακολούθησε μια δεύτερη από τη Λετονία, και πλέον είναι με το ένα πόδι εκτός τελικών!

Η κάτοχος 10 μεταλλίων σε Ευρωμπάσκετ, και μέχρι πρότινος πανίσχυρη Εθνική ομάδα της Ιταλίας βρίσκεται σε συνεχώς πτωτική πορεία τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια. Έπειτα από την αδυναμία της να συμμετέχει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2009, πλέον είναι πολύ κοντά στον αποκλεισμό της από εκείνα του 2011. Και αυτό γιατί στον προκριματικό όμιλο όπου συμμετέχουν Ισραήλ, Λετονία και Ιταλία, οι «Ατζούροι» δέχθηκαν την ήττα μες την έδρα τους από τους Ισραηλινούς και τώρα ηττήθηκαν και από Λετονούς!

Πλέον, οι Ισραηλινοί υποδέχονται στο Γιαντ Ελιάου τους Λετονούς και ο νικητής θα γίνει το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα τελικά του 2011.

«Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι η υπόθεση ''πρόκριση'' έχει τελειώσει για μας, όσο σκληρό κι αν ακούγεται. Όμως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση ως ευκαιρία για βελτίωση. Να κάνουμε προπόνηση και να παίζουμε χωρίς να σκεπτόμαστε τη βαθμολογία. Έχουμε ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια και θα πρέπει να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι» τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι κοιτώντας με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Όσο για τους Ιταλούς, πλέον έχουν μόνο σαν ανάμνηση τις ένδοξες στιγμές της μπασκετικής τους ιστορίας…

Δεν ρισκάρει ο Φέργκιουσον

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν πρόκειται να ρισκάρει σήμερα κόντρα στη Τσέλσι τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοιτάει μακροπρόθεσμα. Ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν θα παίξει με την υγεία των παικτών του στο Σούπερ Καπ της Αγγλίας: «Ο Ρούνι και ο Οουεν θα παίξουν σήμερα από 45 λεπτά. Το χρειάζονται. Ο κακός αγωνιστικός χώρος του Γουέμπλεϊ πέρσι έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον τραυματισμό μου. Πλέον όμως έχει φτιάξει και είναι όπως αρμόζει για ένα τόσο ιστορικό γήπεδο. Πάντα πρέπει να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα. Δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να πιέσουμε τους παίκτες που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και με το έτσι θέλω να βρεθούν να παίζουν 90λεπτα. Δεν γίνεται να ρισκάρουμε την υγεία των παικτών, γνωρίζοντας ότι δεν είναι 100% έτοιμοι».

«Δεν ήξεραν ποιον πήραν»

Συνέντευξη μέσω της οποίας γνωστοποίησε πως έχει τη συνείδηση του ήσυχη και καθαρή παρέθεσε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπερέτα. Τι είπε και για τους οπαδούς της ομάδας αλλά και τους Θεσσαλονικείς.

Οταν είχατε ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον Ζήση Βρύζα, πριν καταλήξετε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, ποιοι σας είχε πει ότι θα είναι οι στόχοι της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν;

«Ο βασικός στόχος ήταν να δουλέψουμε σκληρά για να πάμε καλά στην Ευρώπη. Ξέραμε ότι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα δύσκολα και απαιτητικά. Ωστόσο αυτό που θέλαμε ήταν στη χειρότερη περίπτωση να συνεχίσουμε στο Europa League. Για το πρωτάθλημα δεν κάναμε ιδιαίτερες αναλύσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει δεύτερος την προηγούμενη χρονιά και πιστεύω ότι το σημαντικότερο θα ήταν να επαναλάμβανε την ίδια πορεία και να ήταν στις πρώτες θέσεις. Το βάρος όμως έπεφτε στην Ευρώπη».

Γνωρίζατε ότι ο προκάτοχός σας, Φερνάντο Σάντος, είχε κάνει πολύ καλή δουλειά. Σας είχαν ζητήσει να συνεχίσετε πάνω στη βάση που είχε δημιουργήσει ή να αλλάξετε τη φιλοσοφία του
ΠΑΟΚ;

«Η αλήθεια είναι πως δεν μου ζήτησαν να αλλάξω τίποτα, ούτε να συνεχίσω τη δουλειά του Σάντος ούτε να την αλλάξω. Πιστεύω ότι εγώ με την πορεία που έχω στην Ιταλία και την εργασία μου σε αρκετές ομάδες έχω αποκτήσει τη δική μου εμπειρία. Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι το μόνο που μου ζήτησαν ήταν να αναλάβω τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ωστόσο ότι όταν παίρνεις την απόφαση να συνεργαστείς με έναν ξένο προπονητή, γνωρίζεις καλά και πώς δουλεύει αλλά και τι μπορεί να μεταδώσει στην ομάδα».

Μπορείτε να μας εξηγήσετε λοιπόν ποια ήταν η φιλοσοφία και ποια η ποδοσφαιρική νοοτροπία που θέλατε να περάσετε στην ομάδα;


«Προσπάθησα να δουλέψουν πολύ οι παίκτες με την μπάλα αλλά και στη φυσική κατάσταση. Είναι δύο παράγοντες που για εμένα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πιστεύω ότι έγινε καλή δουλειά. Γνώριζα ότι ο ΠΑΟΚ όταν αγωνιζόταν στην Τούμπα έπαιρνε θετικά αποτελέσματα. Το πρόβλημα ήταν στα εκτός έδρας ματς. Κι αυτό ήταν που με ενδιέφερε να αλλάξω. Να γίνει μια ομάδα πιο επιθετική, να αλλάξει φιλοσοφία. Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνος προσαρμογής».

Δεν ήταν όμως αρκετά περίεργο το γεγονός ότι δύο μέρες πριν από τη λύση της συνεργασίας ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε δηλώσει ότι στηρίζει τον προπονητή;

«Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως τα φιλικά είναι χρήσιμα για έναν προπονητή προκειμένου να μάθει τους παίκτες, να δει τα λάθη, να εντοπίσει τις αδυναμίες και όλα αυτά να αποφευχθούν στα επίσημα ματς. Αν δεν ξέρω τους ποδοσφαιριστές μου, πώς θα επιλέξω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα;».

Ο Βρύζας αποδέχτηκε ως δικός του λάθος την επιλογή Μπερέτα. Εσείς τι λέτε γι' αυτό;

«Λέω ότι πιθανότατα δεν ξέρουν καλά το ιταλικό ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζουν πώς δουλεύουν στην Ιταλία, όπου η τακτική και η φυσική κατάσταση είναι σημαντικοί παράγοντες. Με όλο τον σεβασμό, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ισως δεν ήθελαν αλλαγές, ίσως ήθελαν κάποιον που να συνεχίσει αυτό που γινόταν πριν. Ωστόσο, κανένας προπονητής δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλο. Από τη στιγμή λοιπόν που επέλεξαν εμένα, αυτό σημαίνει ότι γνώριζαν και πώς δουλεύω και πώς αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο και πώς λειτουργώ».

Είχατε την ελευθερία κινήσεων ή από τη διοίκηση προσπαθούσαν να σας καθοδηγήσουν ή να επηρεάσουν τις επιλογές σας;

«Οχι, ήμουν ελεύθερος, αυτό που λέτε άλλωστε είναι κάτι που δεν μου έχει συμβεί μέχρι τώρα. Αν ήμουν σε κάποια ομάδα όπου ένας διοικητικός παράγοντας προσπαθούσε να μου πει τι να κάνω και πώς να το κάνω, τότε δεν θα υπήρχε συνεργασία. Αν με επιλέγεις για προπονητή της ομάδας σου, πρέπει να με αφήσεις να κάνω και αυτό που ξέρω».

Στην αρχή πώς ήταν η συμπεριφορά των παικτών;


«Δεν μπορώ να πω ότι είχα παράπονο. Ισως γκρίνιαζαν λίγο περισσότερο επειδή δούλευαν πολύ. Αλλά να σας πω την αλήθεια σε όσες ομάδες έχω δουλέψει κανένας ποδοσφαιριστής δεν πέθανε από την πολλή δουλειά. Μιάμιση ώρα σκληρή δουλειά είναι απαιτητική και ζορίστηκαν. Θέλω όμως να γίνονται όλα όπως πρέπει και να μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Για ό,τι συνέβη με τον Πάμπλο Γκαρσία ακούστηκαν πολλά. Θα μας πείτε τι συνέβη τελικά στο φιλικό με τη Νυρεμβέργη;


«Του είχα πει ότι θα έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο. Εκείνος δεν το δέχτηκε και αντέδρασε όπως αντέδρασε. Δεν ξέρω αν στη συνέχεια μίλησε στη διοίκηση και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Εγώ γνωρίζω ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να αποδέχεται τις αποφάσεις και τις επιλογές του προπονητή του. Εχω μια αρχή και την εφαρμόζω σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει: είτε πρόκειται για τον πρώτο παίκτη είτε για τον τελευταίο, για εμένα είναι όλοι ίδιοι, δεν κάνω διακρίσεις και δεν τους ξεχωρίζω. Αν κάποιος είναι καλά, θα παίξει. Αν όχι, δεν θα παίξει. Επιπλέον, ο σωστός προπονητής δεν πρέπει να φωνάζει και να χάνει τον έλεγχο, αλλά να μπορεί να κουμαντάρει μια κατάσταση όταν είναι δύσκολη».

Εχετε μετανιώσει που αναλάβατε τον
ΠΑΟΚ ;

«Οχι, δεν μετάνιωσα και δεν άλλαξα γνώμη. Ηρθα με πολύ ενθουσιασμό και μπορώ να πω ότι ήταν μια εμπειρία. Ενδεχομένως θα έπρεπε να έχω ενημερωθεί καλύτερα για κάποια πράγματα».

Παρακολουθώντας το πρώτο ματς με τον Αγιαξ είδατε έν
αν ΠΑΟΚ προϊόν της δικής σας δουλειάς;

«Ναι, γιατί ο νέος προπονητής πρόλαβε να κάνει μόνο λίγες προπονήσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι το αποτέλεσμα στο Αμστερνταμ ήταν προϊόν όσων προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε εμείς και να περάσουμε στη φιλοσοφία των ποδοσφαιριστών».

Ποια είναι η εντύπωση που είχατε για το ρόστερ του ΠΑΟΚ; Ηταν επαρκές για να αγωνιστεί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για να είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα;

«Για εμένα ο ΠΑΟΚ διέθετε ένα ρόστερ πολύ καλό και ποδοσφαιριστές ποιοτικούς και ικανότατους. Κάποιες προσθήκες θα έπρεπε να γίνουν, δηλαδή χρειαζόταν ένας αριστερός χαφ. Θέλαμε και μια εναλλακτική λύση στην επίθεση, γιατί αν τραυματιζόταν ο Βιεϊρίνια ή ο Σαλπιγγίδης θα υπήρχε πρόβλημα».

Παρέμβαση εισαγγελέα!

Ολα όσα έγιναν μετά το τέλος του φιλικού της ΑΕΚ με την Καλλιθέα θα ερευνήσει ο Εισαγγελέας Αθηνών κάνοντας σχετική έρευνα, ζητώντας να δει βίντεο και φωτογραφίες των χθεσινών επεισοδίων. Από σήμερα τα επεισόδια παίρνουν άλλη τροπή καθώς θα διενεργήσει έρευνα ο Εισαγγελέας Αθηνών έχοντας στα χέρια του φωτογραφίες και βίντεο από το «Ελ Πάσο».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ρωτήθηκε από την αστυνομία αν γνωρίζει τον οπαδό που τον γρονθοκόπησε ώστε να του κάνει μήνυση αλλά ο προπονητής της Ενωσης ζήτησε και αυτός το βίντεο για να κινηθεί αυταπάγγελτα.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις αστυνομικές Αρχές που θα κινηθούν και αυτές αυτεπάγγελτα για να εντοπίσουν και να συλλάβουν όσους επιτέθηκαν στον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Tenorio-Στοίχημα ...Τετράδα επιλογών σε ζητούμενα ..

Επιμέλεια-Tenorio


Την καλησπέρα μου σε όλα τα φιλαράκια.


Δεν ασχολήθηκα με τα χθεσινά, δεν μού άρεσε ιδιαιτέρως το πρόγραμμα καί για αυτό δεν έγραψα κάτι.Πάντως βγήκαν καλά σημεία όσο αφορά τα δικά μας κυβικά.Δεν πέρασαν όμως κάποιες γκράντε φαβόρες, καί έτσι πολύς κόσμος πού τα παίζει αυτά τα σημεία πήγε 'απατος.Αν θέλετε να πάτε μιά ώρα αρχίτερα φυλακή, μπορείτε να ασχολήστε με κάτι κατάπτιστα 1,30 κ 1,40.Χίλιες φορές να χάσω ένα παχυλό σημείο πάνω από 2,00 απόδοση παρά αυτά τα χαζά, τουλάχιστον στο τέλος θα έχω καθαρή την συνειδησή μού ότι έπαιξα σωστά.

Να σας πληροφορήσω, ότι μαζί θα τα ξαναπούμε πρώτα ο Θεός γεροί να είμαστε, λιγάκι μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να χαλαρώσουμε καί μείς έτσι καμία μερούλα, γιά να επιστρέψουμε καί πάλι δριμύτεροι στα καθηκοντά μας.

Πάμε ευθύς αμέσως στα φρέσκα.


Nordsjaelland - Bronby (2)

Καί οί δύο ομάδες προέρχονται από Ευρωπαικά παιχνίδια.Η γηπεδούχος Nordsjaelland αποκλείστηκε από την Sporting Lisbon, καί η Brøndby προκρίθηκε επί της Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο.Σε καλή κατάσταση δείχνουν να βρίσκονται οί φιλοξενούμενοι, τόσο στα πρώτα παιχνίδια τού πρωταθλήματος, όσο καί στο θεσμό τού Europa League.

Ανώτερη σαν ομάδα η Bronby, η οποία βρίσκεται καί σε καλή κατάσταση, καί με σύμμαχο την παράδοση πού έχει σε παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας επί της Nordsjælland, της δείνουν ένα προβάδισμα γιά την νίκη.

Θα επιλέξω το διπλό της Bronby σε απόδοση (2.15)


NAC Breda - Aalkmar (2)

H γηπεδούχος Breda πραγματοποίησε μία μέτρια σε γενικές γραμμές χρονιά ,κάτι πού συνηθίζει τα τελευταία χρόνια , χωρίς να μπορέσει σε κανένα σημείο της σεζόν να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου κρατούσε γερά την 9η θέση, που οδηγούσε στα πλέι οφ, έχοντας διαφορά έξι βαθμών από τη Ρόντα, όμως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο δύσκολο πρόγραμμα και έχασε το δικαίωμα να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη, αφού η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου της επέβαλε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού. Δεν είχε την ευκαιρία να κινηθεί ιδιαίτερα στο φετεινό μεταγραφικό παζάρι.

Η αντικατάσταση του Λουίς φαν Χάαλ, που αποχώρησε για την Μπάγερν, με τον Ρόναλντ Κούμαν, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην Aalkmar.Στη συνέχεια η έλευση του έμπειρου Ντικ Άντβοκαατ έστρωσε κάπως τα πράγματα, καί η Άλκμααρ τερμάτισε τελικά στην 5η θέση και κέρδισε την απευθείας έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, στα πλαίσια του οποίου θα αντιμετωπίσει στη φάση των πλέι οφ την Ακτόμπε από το Καζακστάν.

Μεσοβδόμαδα έπαιξε στην Σουηδία με αντίπαλο την Geteborg , από την οποία καί έχασε με 1-0, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με σκόρ 2-0 στην Ολλανδία.

Ιδιαίτερα αμφίρροπη η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι όμως σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα και είναι το φαβορί.

Θα επιλέξω το διπλό της Aalkmar σε απόδοση (2.05)


Odense - Kobenhavn (2)

Τέλος καλό, όλα καλά, για την Odense, η οποία προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Ληγκ, με την εκτός έδρας ισοπαλία 0-0, με τη Ζρίνσκι στη Βοσνία, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει με 5-3. Η Odense έπαιξε όπως έπρεπε για να εξασφαλίσει την πρόκριση και το πέτυχε, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού ήταν φανερά καλύτερη, πιο έμπειρη και ουσιαστική.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με νίκη επί της Esbierg, αλλά στη συνέχεια δεν τα κατάφερε με αντιπάλους την Randers με την οποία έφερε ισοπαλία με 1-1, καθώς καί με την Horsens από την οποία καί ηττήθηκε με σκόρ 1-0.

Την περασμένη Τετάρτη, η Kobenhavn προκρίθηκε στον επόμενο γύρο των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Ληγκ, μετά την αγχώδη εντός έδρας νίκη, επί της Μπάτε Μπρίσοφ, με σκορ 3-2. Στις 19 και 26 Αυγούστου, η København θα αντιμετωπίσει τη Ρόζενμποργκ, πρωταθλήτρια Νορβηγίας, για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ.Γενικά οί φιλοξενούμενοι δείχνουν να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση καί παρουσιάζονται αρκετά σοβαρή, εκτός από το παιχνίδι με την AAlborg, με την οποία καί έμεινε στην ισοπαλία.

Θα ρισκάρω στο διπλό της πρωταθλήτριας Kobenhavn σε απόδοση (2.50)


Godoy Cruz - Boca Juniors (2)

H Godoy δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο στα μεταγραφικά, άλλωστε βασικός στόχος των ανθρώπων της ήταν κυρίως να μην αποδυναμωθεί. Έχασε μονάχα τον Federico Higuain, το συμβόλαιο του οποίου έληξε και προτίμησε την προσφορά της Κολόν.

Το πρόβλημα για τη Godoy όμως σήμερα είναι ότι καλείται να βρει λύσεις στη μεσαία γραμμή. Και αυτό γιατί τρεις βασικοί χαφ, οι Rojas, Olmedo και C. Sanchez εκτίουν την τιμωρία τους.

Νέα τάξη πραγμάτων στην Boca Juniors. Κανονικός προπονητής μετά από περίπου ένα χρόνο με περιστασιακές λύσεις, ενίσχυση στην άμυνα, ανανεώσεις συμβολαίων και φυσικά βλέψεις για τίτλο. Οτιδήποτε άλλο, για μια ομάδα με την ιστορία, τον κόσμο και το μπάτζετ της Boca θα ισούται με αποτυχία.

Θα επιλέξω το διπλό της τεράστιας Boca σε απόδοση (2.15)


Ανακεφαλαιώνοντας με τα σημερινά, σε σύστημα με ζητούμενα : Bronby - Aalkmar - Kobenhavn - Boca Juniors .


Kαλά να περνάτε , τα σέβη μου ...