Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ζήτησε αναβολή του Παναχαϊκή-ΑΕΚ η Αστυνομία!

Την αναβολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή αγώνα Παναχαϊκή-ΑΕΚ επιθυμεί η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Ζήτησε αναβολή του Παναχαϊκή-ΑΕΚ η Αστυνομία
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή αγώνας μεταξύ Παναχαϊκής και ΑΕΚ για τη Football League.

Στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παμπελοποννησιακό, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ζήτησε να μην γίνει το ματς καθώς οι δυνάμεις του σώματος θα είναι επί ποδός λόγω των εορτασμών και λοιπών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων τόνισαν πως δέχονται να υπάρξει αναβολή μόνο αν ληφθεί ανάλογη απόφαση και για τα άλλα ματς της Football League.

Μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η τύχη του αγώνα, τη στιγμή που η διοίκηση της ομάδας της Πάτρας είχε ζητήσει να τυπωθούν 15.000 εισιτήρια για την αναμέτρηση.

Η απόφαση αναμένεται άμεσα, ακόμη και μέσα στη μέρα. Αν γίνει κανονικά το ματς, τότε δεν θα πάρει επίσημα εισιτήρια η ΑΕΚ, αλλά θα της παραχωρηθεί η Θύρα 3. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Μείωσε τη διαφορά από Ρίβερ η Λανούς!!

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η Ρίβερ Πλέιτ στην έδρα της Βελέζ Σάρσφιλντ για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Αργεντινής, κάτι που σημαίνει ότι η δεύτερη στη βαθμολογία Λανούς πλησίασε στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο.
Από εκεί και πέρα, Μπόκα Τζούνιορς, Ρασίνγκ Κλουμπ και Εστουντιάντες πήραν «καθαρές» εντός έδρας νίκες επί των Τίγκρε, Μπάνφιλντ και Ροζάριο Σεντράλ, ενώ η Χιμνάσια Λα Πλάτα πέρασε από την έδρα της Ιντεπεντιέντε.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:
Σαβ 08/11/14
Λανούς 3 - 2 Αρσεναλ Σαραντί
Ατλέτικο Ραφαέλα 3 - 4 Γοδόι Κρουζ
Ολίμπο Μπλάνκα 2 - 1 Κίλμες
Μπελγράνο 3 - 0 Defensa y Justicia
Κυρ 09/11/14
Ιντεπεντιέντε 0 - 1 Χιμνάσια Λα Πλάτα
Εστουδιάντες 1 - 0 Ροζάριο Σεντράλ
Ρασίνγκ Κλουμπ 1 - 0 Μπάνφιλντ
Μπόκα Τζούνιορς 2 - 0 Τίγκρε
Δευ 10/11/14
Βελέζ Σάρσφιλντ 1 - 1 Ρίβερ Πλέιτ
Τρι 11/11/14
Νιούελς Ολντ Μπόις 01 : 30 Σαν Λορέντζο
Η βαθμολογία (αγώνες/βαθμοί)
1 Ρίβερ Πλέιτ 14 32
2 Λανούς 14 30
3 Ρασίνγκ Κλουμπ 15 29
4 Ιντεπεντιέντε 14 26
5 Μπόκα Τζούνιορς 15 26
6 Εστουδιάντες 14 23
*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Πρόκριση για Γκάλαξι και Νιου Ίνγκλαντ!! (videos)

Λος Άντζελες Γκάλαξι και Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον πέρασαν στο Πρωτάθλημα της Δυτικής και της Ανατολικής Περιφέρειας του MLS αντίστοιχα.
Στους επαναληπτικούς των ημιτελικών, οι πρώτοι επικράτησαν 5-0 εντός έδρας της Σολτ Λέικ με χατ - τρικ του Λάντον Ντόνοβαν, ενώ οι δεύτεροι 3-1 των Κολόμπους μέσα στο γήπεδό τους.
Με συνολικό σκορ 5-0 και 7-3, οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Την πρόκριση έχει ήδη πάρει η Νέα Υόρκη, με συνολικό σκορ 3-2 επί της Ουάσινγκτον, τη στιγμή που απομένει η αναμέτρηση - ρεβάνς μεταξύ του Σιάτλ και του Ντάλας (Τρίτη 11/11).
Δείτε τα βίντεο:





*Πηγή: onsports.gr*

Βραζιλία: Νίκησαν οι πρωτοπόροι!! (videos)

Με νίκες προχώρησαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Κρουζέιρο, Σάο Πάολο, Γκρέμιο και Κορίνθιανς συνέχισαν χωρίς απώλειες στους αγώνες τους στη λίγκα της Βραζιλίας.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του διημέρου:
Κυρ 09/11/14
Μποταφόγκο 0 - 2 Ατλέτικο Παραναένσε
Σπορτ Ρεσίφε 2 - 2 Φλαμένγκο
Βιτόρια Μπαΐα 1 - 2 Σάο Πάολο
Γκρέμιο 4 - 1 Ιντερνασιονάλ
Φιγκεϊρένσε 1 - 0 Τσαπεκοένσε
Κορίνθιανς 1 - 0 Σάντος
Κρουζέιρο 3 - 1 Κρισιούμα
Γκοϊάς 3 - 0 Μπαχία
Σαβ 08/11/14
Παλμέιρας 0 - 2 Ατλέτικο Μινέιρο
Κοριτίμπα 1 - 0 Φλουμινένσε
Η βαθμολογία
1 Κρουζέιρο 33 67
2 Σάο Πάολο 33 62
3 Γκρέμιο 33 57
4 Ατλέτικο Μινέιρο 33 57
5 Κορίνθιανς 33 57
6 Ιντερνασιονάλ 33 56
Δείτε τα βίντεο:










*Πηγή: onsports.gr*

Πρόβλημα και με Μανωλά;

Ένα ακόμη αγωνιστικό πρόβλημα πιθανώς να προκύψει για την Εθνική. Με ενοχλήσεις αποχώρησε από το ματς της Ρόμα με την Τορίνο ο Κώστας Μανωλάς. Έρχεται στην Αθήνα για να εξεταστεί.

Πρόβλημα και με Μανωλά;
Παπασταθόπουλος, Σαλπιγγίδης, Φορτούνης, Χολέμπας, Κυριάκος Παπαδόπουλος και τώρα… ίσως Κώστας Μανωλάς.

Ο στόπερ της Ρόμα ίσως είναι το επόμενο θύμα της απίστευτης κακοδαιμονίας της Εθνικής εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με τα Νησιά Φερόε στο «Καραϊσκάκη» για τα προκριματικά του Euro 2016, αλλά και του φιλικού που ακολουθεί με τη Σερβία στα Περιβόλια.

Ο 23χρονος άσος ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό στα τελευταία λεπτά του χθεσινού αγώνα των «τζιαλορόσι» με την Τορίνο (3-0) και αντικαταστάθηκε από τον Ναϊνγκολάν. Μένει να φανεί αν το πρόβλημα αυτό είναι ικανό να τον θέσει εκτός πλάνων του Κλαούντιο Ρανιέρι ή θα καταφέρει να τεθεί στη διάθεση του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ο Μανωλάς αναμένεται να έρθει κανονικά στην Αθήνα και θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπολογίζεται ή όχι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πεντάδα και… γόητρο!!

Ποιος είπε ότι το μοναδικό ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ήταν στην Τούμπα; Κι όμως, σήμερα στο Περιστέρι αναμετρώνται ο Ατρόμητος με τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς για… πεντάδα.

Πεντάδα και… γόητρο
Το δικό τους ντέρμπι δίνουν απόψε ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Περιστεριώτες και οι Αρκάδες ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα πλησιάσουν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, έχοντας ως στόχο βέβαια τη συμμετοχή στα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν.

Άλλωστε, και οι δύο σύλλογοι μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να συμμετέχουν στη διαδικασία κατάταξης και να καταλαμβάνουν τις προνομιούχες θέσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι γηπεδούχοι «καίγονται» περισσότερο για τη νίκη, καθώς προέρχονται από ένα αρνητικό σερί και ως εκ τούτου έχουν απομακρυνθεί από τον στόχο τους.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 8 Νοεμβρίου

Εργοτέλης-Βέροια 2-2

Εργοτέλης και Βέροια δεν κόλλησαν στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου, προσφέροντας θέαμα (2-2), ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Αυστηρό πέναλτι κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι.
Κέρκυρα-Παναιτωλικός 1-2

Ήταν να μην ξυπνήσει το «θηρίο»! Το καλό… τρίτωσε για τον Παναιτωλικό που πέρασε απ’ την Κέρκυρα (2-1) και κάνοντας σεφτέ μακριά απ’ το Αγρίνιο, έφτασε στο 3x3 στους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος.

Skoda Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1

Παίκτης για όλες τις… δουλειές! Με τον Σίλβα Κλέιτον να… σερβίρει αλλά και να σκοράρει, η SKODA Ξάνθη επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από το βαρύ 5-2 στο Αγρίνιο.

Κυριακή 09 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Πανθρακικός 5-1

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα απέναντι στον Πανθρακικό και προσέφερε γκολ (5-1) και θέαμα μπροστά στον κόσμο του στο «Καραϊσκάκη» έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ!

Λεβαδειακός-Πλατανιάς 0-0

Πιο σοφή επιλογή θα ήταν να πάς για τα φημισμένα σουβλάκια της περιοχής, παρά να παρακολουθούσες το Λεβαδειακός-Πλατανιάς. Μετά από πολύ κακό παιχνίδι, χωρίς φάσεις, οι δυο τους έμειναν στο άνοστο 0-0.

Πανιώνιος-Καλλονή 0-2

Ο Πανιώνιος ήταν… φωτιά, όμως «κάηκε». Ο Χογκ έπιανε τα πάντα και ο Κεϊτά μαζί με τον Χουάνμα «έκλεψαν» για την Καλλονή ένα μεγάλο τρίποντο στη Νέα Σμύρνη, 2-0. Έχασε πέναλτι ο Λεοζίνιο.

ΠΑΣ Γιάννινα-Νίκη Βόλου 4-0

Μυρίστηκε αίμα και... όρμησε! Με τη διαφορά ποιότητας να κάνει μπαμ, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί κι όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες, αλλά το έκανε με show κόντρα στη Νίκη Βόλου (4-0).

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2

Ένας σπουδαίος Παναθηναϊκός έριξε στο «καναβάτσο» τον ΠΑΟΚ και με γκολ από Ατζαγκούν και Καρέλη υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους ήττα (2-1) φωνάζοντας κι αυτός «παρών» στο πρωτάθλημα!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χασάν Κούλα (Ξάνθης).

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
Βέροια-Καλλονή
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός
ΟΦΗ-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα
Πανθρακικός-Ατρόμητος
Παλτανιάς-Πανιώνιος *Πηγή: sport-fm.gr*

Και στο βάθος… Μάντζιος!

Προβληματισμό έχει δημιουργήσει στον Πανιώνιο το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και ήδη έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για το μέλλον του Δημήτρη Τερεζόπουλου.

Και στο βάθος… Μάντζιος
Από τις 14 Σεπτεμβρίου έχει ο Πανιώνιος να πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 2-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό το πράγμα έχει δημιουργήσει προβληματισμό στη διοίκηση της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ και υπάρχει δίλημμα για το αν χρειάζεται να αντικατασταθεί ο Δημήτρης Τερεζόπουλος.

Οι Νεοσμυρνιώτες δεν βιάζονται να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές, καθώς ακολουθεί η νέα διακοπή του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσουν να ψάξουν τα αίτια για τα αρνητικά αποτελέσματα.

Πάντως, στον Δημήτρη Τερεζόπολου επιρρίπτεται μέρος ευθυνών για τις επιλογές του σε αρκετά παιχνίδια, αν και του αναγνωρίζεται πως η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες αλλά είναι παράλληλα αρκετά άτυχη.

Μάλιστα, έχει προκύψει έντονη φημολογία για τη διάδοχη κατάσταση με το όνομα του Άκη Μάντζιου να ακούγεται έντονα, αφού έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τον Πανθρακικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το παρασκήνιο ενός… διαζυγίου!

Το στόρι γύρω από την απόφαση του Τζενάρο Γκατούζο να τελειώσει τον Μίρνες Σίσιτς στον ΟΦΗ αποκαλύπτει σήμερα η Sportday.

Το παρασκήνιο ενός… διαζυγίου
Τελειωμένος θεωρείται για αρκετούς ο Μίρνες Σίσιτς στον ΟΦΗ, ύστερα από το επεισόδιο που είχε με τον Τζενάρο Γκατούζο στα αποδυτήρια της ομάδας μετά την ήττα από τη Skoda Ξάνθη.

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν έξαλλος με τον Σλοβένο άσο, θεωρώντας ότι εκείνος Σίσιτς ήταν ο... δωδέκατος παίκτης της Ξάνθης!

Σύμφωνα με τη SportDay, χάρη στην παρέμβαση δύο συνεργατών του, αλλά και στην ψυχραιμία του Σίσιτς, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, μια και ο «Ρίνο» ήταν έτοιμος να τον δείρει! Από τα «σκάγια» του Γκατούζο δεν γλίτωσε ούτε ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, προς γενική κατάπληξη, αφού δεν έπαιξε λεπτό στα Πηγάδια!

Ο Ιταλός άρχισε να φωνάζει και σε εκείνον, προφανώς επειδή είναι κολλητός με τον Σίσιτς, που σημειωτέον έπαιξε προχθές ως αλλαγή στο β' ημίχρονο. Ανθρωποι που είναι κοντά στον Γκατούζο, εκτιμούν ότι με αυτόν στο «τιμόνι», ακόμη και το μέλλον του Λαμπρόπουλου στον ΟΦΗ είναι αμφίβολο.

Τυπικά, βέβαια, ο Μίρνες Σίσιτς θα κληθεί σε απολογία, αλλά σύμφωνα με όσα έχει πει ο Τζενάρο Γκατούζο στον Μάνθο Πουλινάκη, ο Σλοβένος θα έχει την τύχη του Σήφη Δασκαλάκη και του Μιχάλη Φραγκουλάκη, που τέθηκαν εκτός ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όπως και να’ χει, θέλει Γαλλία!!

Μετά τις αλλαγές που σημειώθηκαν την τελευταία στιγμή στην Εθνική Ελλάδας, οι διεθνείς συγκεντρώνονται σήμερα με στόχο την αντεπίθεση στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Όπως και να’ χει, θέλει Γαλλία!
Ανακατατάξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016, και τη φιλική αναμέτρηση με τη Σερβία στα Χανιά.

Αρχικά ο Κλαούντο Ρανιέρι αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το Σάββατο τους Χολέμπας και Φορτούνη με τους Τασουλή και Ντίνα, αντίστοιχα.

Ωστόσο, η κακοδαιμονία συνεχίστηκε και την Κυριακή, αφού ο Σαλπιγγίδης και ο Παπασταθόπουλος είχαν κάποια προβλήματα τραυματισμού και στη θέση τους κλήθηκαν οι Κολοβός και Βύντρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της «γαλανόλευκης» δεν αλλάζει και δεν είναι άλλος από τη νίκη την προσεχή Παρασκευή στην αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκινήσει τώρα η αντεπίθεση για να μην χαθεί το τρένο που πάει στο Euro της Γαλλίας.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας συγκεντρώνεται σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (η μοναδική ανοιχτή για τον κόσμο και τα ΜΜΕ).

Την αποστολή αποτελούν πλέον οι: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Μανωλάς, Μόρας, Βύντρα, Τασουλής, Καράμπελας, Τοροσίδης, Μπακάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Σάμαρης, Μάνταλος, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Ντίνας, Κολοβός, Αθανασιάδης, Μαυρίας, Καρέλης και Γκέκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο κόλπο κι αυτός!

Ο Παναθηναϊκός βροντοφώναξε σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό «είμαι κι εγώ εδώ» μετά τη μεγάλη νίκη στην Τούμπα.Χαμόγελα για τη βελτίωση και το χαρακτήρα της ομάδας, αλλά και προβληματισμός για τους τραυματίες.

Στο κόλπο κι αυτός
Δυναμικά στη μάχη για τον τίτλο επέστρεψε ο Παναθηναϊκός μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» σε περίπτωση ήττας θα έπρεπε να αποχαιρετούσαν πρόωρα κάθε σκέψη, έστω και μακρινή, για το πρωτάθλημα, αφού θα βρίσκονταν στο -12. Όμως το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη είναι ικανό να τους βάλει ξανά στο κόλπο για τον τίτλο, που μέχρι πρότινος φάνταζε κούρσα για δύο άλογα. Πλέον η διαφορά είναι στους έξι και τους τέσσερις βαθμούς από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, τους οποίους μάλιστα το «τριφύλλι» θα έχει να υποδεχτεί στην έδρα του στο δεύτερο γύρο. Μάλιστα το πρόγραμμα που ακολουθεί, με δύο εντός έδρας ματς απέναντι σε Εργοτέλη και Βέροια, δίνει δικαίωμα για περαιτέρω αισιοδοξία και… προσέγγιση της κορυφής.

Πέραν της νίκης, στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πολλά χαμόγελα και για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Είναι εμφανής η αγωνιστική βελτίωση που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες και σε μια σειρά δύσκολων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αν και δεν συνδυάστηκε σε όλες τις περιπτώσεις με θετικό αποτέλεσμα όπως χθες. Οι «πράσινοι» δείχνουν… λυμένοι, καλύτερα οργανωμένοι και σαφώς περισσότερο δημιουργικοί από ό,τι μέχρι πριν 20-30 μέρες.

Κι ασφαλώς ξέχωρα από αυτό, όλοι χαμογελούν για το πάθος και το χαρακτήρα που βγάζει η ομάδα. Μετά τις «αναιμικές» εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν και τα παράπονα που εκφράστηκαν για το πάθος που δεν έβγαζε μέχρι τότε η ομάδα, πλέον αυτό ξεχειλίζει. Ενδεικτική είναι η αυταπάρνηση παικτών που αν και τραυματίες έσφιξαν τα δόντια και παρέμειναν στο γήπεδο για να βοηθήσουν όσο μπορούσαν, όπως έπραξαν στην Τούμπα Σίλντενφελντ και Ατζαγκούν, αλλά και ο Ζέκα την Πέμπτη κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Βάλσαμο η διακοπή

Η διακοπή του πρωταθλήματος σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός δείχνει ανεβασμένος υπό άλλες συνθήκες θα θεωρείτο… άκαιρη. Όμως στην προκειμένη περίπτωση αντιμετωπίζεται σαν βάλσαμο, λόγω των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων και της κόπωσης των παικτών από τα συνεχή ματς. Πέραν το Ζέκα, που θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες με θλάση, με μυϊκά προβλήματα στον τετρακέφαλο αποχώρησαν από το χθεσινό ματς Σίλντενφελντ και Ατζαγκούν και σήμερα θα φανεί η κατάστασή τους. Ο πρώτος θα χάσει τα ματς της Κροατίας με Αργεντινή (φιλικό) και Ιταλία. Στις εθνικές τους ομάδες ενσωματώνονται οι Καρέλης, Ντίνας, Μπεργκ και Πράνιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα τον ξαναδούν…!

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τσέκαρε χθες για λογαριασμό της ΑΕΚ τον Νεμάνια Νίκολιτς και θα υπάρξει εκ νέου «εξέτασή» του. Ποιους άλλους τσέκαρε. Οι σκέψεις εν όψει Παναχαϊκής και η εξέλιξη για το γήπεδο.

Θα τον ξαναδούν…
Η περίπτωση του Νεμάνια Νίκολιτς απασχολεί την ΑΕΚ έντονα. Ο γεννημένος στη Σερβία, αλλά πλέον… Ούγγρος, έχει στοιχεία που ενδιαφέρουν την «Ένωση» για τη θέση του σέντερ φορ. Χθες ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τον παρακολούθησε στον εκτός έδρας αγώνα της Κεκσκεμέτι-Βιντεότον (0-0), όπου δεν σκόραρε, αλλά ο 27χρονος άσος που φέτος έχει 13 γκολ σε 14 αγωνιστικές άφησε θετικές εντυπώσεις. Συν τοις άλλοις, στο τέλος της σεζόν ο Νίκολιτς μένει ελεύθερος. Πρόθεση των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να τον παρακολουθήσουν ξανά για να αποκτήσουν ολοκληρωμένη άποψη προτού αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, που προσεχώς θα ταξιδέψει και στη Βραζιλία για να δει παίκτες, φέρεται να παρακολούθησε άλλους τρεις παίκτες σε αγώνες του ουγγρικού πρωταθλήματος. Τον 26χρονο μεσοαμυντικό Γιόζεφ Βάργκα και τον 25χρονο αριστερό μπακ Μίχαλι Κόρχουτ της Ντέμπρετσεν, καθώς και τον 22χρονο μεσοεπιθετικό Άντρας Ράντο της Σομπατέλι. Και οι τρεις τους είναι διεθνείς, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Δείχνει τις σκέψεις του

Μετά το διήμερο ρεπό, οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν στις προπονήσεις και αρχίζουν την προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με την Παναχαϊκή (18:00) που θα γίνει πιθανότατα στο Παμπελοποννησιακό. Ο Τραϊανός Δέλλας θα δείξει τις σκέψεις του για το πώς θα καλυφθούν τα κενά των Μπακάκη και Μάνταλου, που σήμερα ενσωματώνονται στην Εθνική. Τη θέση του πρώτου στο δεξί άκρο άμυνας, δεδομένου ότι ο Γεωργέας είναι τραυματίας, πιθανότατα θα πάρει ο Λαμπρόπουλος με τον Σαρρή να τον αντικαθιστά στο κέντρο άμυνας. Ο Ζόριτς είναι φαβορί για αντι-Μάνταλος, ενώ υπάρχει σκέψη ο Αραβίδης να παίξει δεξιά και ο Ντ’ Ακόλ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

*Σήμερα κατατίθενται από την πλευρά της ΑΕΚ στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας συμπληρωματικά έγγραφα που ζητήθηκαν για την υψομετρική μελέτη και εκφράζεται η αισιοδοξία πως μέχρι το τέλος του μήνα θα εκδοθεί η άδεια οικοδομικών εργασιών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ήττα έφερε σύσκεψη!!

Έκτακτη σύσκεψη κορυφής συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης για να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν στον ΠΑΟΚ την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Η ήττα έφερε σύσκεψη
Με πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος βρέθηκε στα επίσημα της Τούμπας μετά από καιρό για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη κορυφής στον ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έκρινε ότι η ήττα (2-1) από το «τριφύλλι» ήταν η αφορμή για να συναντηθούν όλοι οι παράγοντες της ομάδας και να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Εκτός από τον ομογενή επιχειρηματία, στη σύσκεψη βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, ο τεχνικός διευθυντής, Ζήσης Βρύζας, και ο προπονητής, Άγγελος Αναστασιάδης.

Εκείνο που τόνισαν οι τέσσερις άνδρες ήταν να διατηρηθεί η ηρεμία στον «Δικέφαλο του Βορρά», ώστε να μην έχει άλλες απώλειες στη συνέχεια των υποχρεώσεών της, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη.

Άλλωστε, θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, ώστε να μπορέσει στο δεύτερο μισό της σεζόν να διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα συζήτησης στη χθεσινή σύσκεψη, αφού έγινε κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί η ομάδα και την προστασία της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα από όλους.

Ωστόσο, το σύνθημα για την επόμενη μέρα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος τόνισε: «Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Θα ερχόταν και η ήττα, το κακό είναι ότι ήρθε στην έδρα μας».

Ο διεθνής φορ δεν θα ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας, αφού αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο πόδι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκρινε ότι είναι καλύτερο να μην ρισκάρει με τη χρησιμοποίησή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει ο Βόκολος, φήμες για Μαυρία!

Πόστο στον Παναθηναϊκό λαμβάνει ο Λεωνίδας Βόκολος με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες μέρες. Φήμες για κρούση στη Σάντερλαντ για το Χάρη Μαυρία.

Επιστρέφει ο Βόκολος, φήμες για Μαυρία
Ένας ακόμη παίκτης που πρόσφερε σαν ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό θα το κάνει προσεχώς από άλλο πόστο. Σύμφωνα με τη SportDay, υπάρχει συμφωνία με τον Λεωνίδα Βόκολο και εκείνος θα αναλάβει οργανωτικό πόστο στην ομάδα έχοντας παράλληλα και ρόλο στις ακαδημίες της ομάδας.

Η πρόσληψη του 44χρονου πρώην κεντρικού αμυντικού, που φόρεσε το «τριφύλλι» από το 1998 μέχρι το 2003, έγινε με πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε επιχειρήσει να συνεργαστεί μαζί του και πριν ενάμιση χρόνο, αλλά τότε δεσμευόταν με συμβόλαιο από την ΕΠΟ και ήταν στο πλευρό του Σάντος, όπως και ο Τάκης Φύσσας Αμφότεροι αποχώρησαν από τη θέση τους με το τέλος της συνεργασίας με τον Πορτογάλο προπονητή και τώρα θα ξανασμίξουν στον Παναθηναϊκό.

Επιστροφή και για Μαυρία;

Την ίδια ώρα, η «Πράσινη» αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός καλοβλέπει το ενδεχόμενο απόκτησης του Χάρη Μαυρία από τη Σάντερλαντ. Ο 20χρονος εξτρέμ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016 και φέτος δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου παρά μόνο σε δύο ματς της ομάδας U21. Οι «πράσινοι» φέρονται να έχουν ήδη κάνει κρούση στον ποδοσφαιριστή, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκει στην ομάδα του. Ίσως ένας δανεισμός μέχρι το τέλος της σεζόν να είναι εφικτός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… Λέικερς!!

Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από πέντε σερί ήττες, πήραν οι Λέικερς. Πρώτη ήττα για Ουόριορς, «καθάρισε» το Μαϊάμι τους Μάβερικς.

Επιτέλους… Λέικερς
Ώρα ήταν… Οι Λέικερς επικράτησαν 107-92 των Χόρνετς και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά από πέντε σερί ήττες. Ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Τζέρεμι Λιν είχαν από 21 πόντους για τους «λιμνανθρώπους», που έβαλαν τέλος στο χειρότερο ξεκίνημά τους μετά το 0-7 της σεζόν 1957/58.

Πλέον μοναδική ομάδα χωρίς νίκη είναι οι Σίξερς, που διασύρθηκαν με 120-88 από τους Ράπτορς στο Τορόντο. Αντίθετα, έπεσε και το τελευταίο… απόρθητο «κάστρο», καθώς οι Ουόριορς έχασαν το πρώτο τους ματς, με 107-95 από τους Σανς παρά τους 28 πόντους του Στίβεν Κάρι.

Το Μαϊάμι πέρασε με 105-96 από το Ντάλας με τον Λουόλ Ντενγκ να έχει 30 πόντους και τους Κρις Μπος και Ντουέιν Ουέιντ να προσθέτουν από 20. Οι Μπλέιζερς με 28 πόντους του ΛαΜάρκους Όλντριτζ επιβλήθηκαν 116-100 των Νάγκετς, ενώ η Θάντερ παρά τις απουσίες Ντουράντ και Γουέστμπρουκ κατάφερε να σταματήσει τους φορμαρισμένους Κινγκς με 101-93.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Γιούτα Τζαζ 96-97 Τζένινγκς 23, Μονρό 19 (11 ριμπ.), Σμιθ 13, Ντράμοντ 11 (18 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 11-Χέιγουορντ 17, Φέιβορς 16 (12 ριμπ.), Καντέρ 14 (11 ριμπ.), Μπερκς 14, Ινγκλς 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Σακραμέντο Κινγκς 101-93 Τζάκσον 22, Λαμπ 17, Τέλφερ 14, Ιμπάκα 14, Κόλισον 10-Γκέι 23 (10 ριμπ.), Κάζινς 16, ΜάκΛεμορ 16, Κόλισον 12.

Τορόντο Ράπτορς-Φιλαδέλφεια 76ερς 120-88 ΝτεΡόζαν 24, Ρος 17, Ουίλιαμς 16, Λάουρι 14, Βάσκες 13, Βαλαντσιούνας 12-Ρότεν 18, Τζόνσον 16, Σβεντ 14, Σιμς 12, ΜακΝτάνιελς 11.

Ντάλας Μάβερικς-Μαϊάμι Χιτ 96-105 Έλις 23, Νοβίτσκι 17, Τσάντλερ 16 (15 ριμπ.), Κράουντερ 15, Νέλσον 11-Ντενγκ 30, Μπος 20 (10 ριμπ.), Ουέιντ 20 (10 ασίστ), Τσάλμερς 18, Ουίλιαμς 7.

Φίνιξ Σανς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 107-95 Τόμας 22, Ντράγκιτς 19, Γκριν 19, Μάρκους Μόρις 17, Μαρκίφ Μόρις 8-Κάρι 28 (10 ασίστ, 10 λάθη), Γκριν 22, Μπαρνς 12, Μπαρμπόσα 12.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ντένβερ Νάγκετς 116-100 Όλντριτζ 28, Μάθιους 21, Λόπεζ 12, Κέιμαν 12, Λίλαρντ 11, Μπατούμ 10-Φαρίντ 19, Αφλάλο 18, Λόσον 18, Μοζγκόφ 7 (16 ριμπ.), Χίκσον 8 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Σάρλοτ Χόρνετς 107-92 Μπράιαντ 21, Λιν 21, Μπούζερ 16, Χιλ 12, Ντέιβις 10-Τζέφερσον 23, Γουόκερ 17, Νιλ 14, Ουίλιαμς 11, Στίβενσον 6 (10 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η σιγουριά και το μήνυμα!

Σίγουροι για την ανατροπή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό μετά την «πεντάρα» επί του Πανθρακικού. Το μήνυμα που έστειλε σε όλους ο Μίτσελ.

Η σιγουριά και το μήνυμα
Δύο βαθμοί χωρίζουν πλέον τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ, ύστερα από τη νίκη (με σκορ 5-1) των Πειραιωτών επί του Πανθρακικού σε συνδυασμό με την ήττα (1-2) των Θεσσαλονικέων από τον Παναθηναϊκό μέσα στην Τούμπα.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο παρουσιάζονται σίγουροι ότι θα καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας και αργά ή γρήγορα θα περάσουν εκείνοι στην κορυφή.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας εκφράζουν την πίστη ότι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος η ομάδα θα καταφέρει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, έχοντας μάλιστα και στις αρχές Δεκεμβρίου το (εξ αναβολής) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό παρουσιάζονται ικανοποιημένοι και από την απόδοση που είχαν στη χθεσινή αναμέτρηση όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν, με καλύτερό όλων τον Μπουχαλάκη που είχε δύο ασίστ και από δική του προσπάθεια προήλθε το δεύτερο γκολ των «ερυθρολεύκων».

Ο νεαρός χαφ είναι ένα από τα στοιχήματα του Μίτσελ, καθώς από το Τουρνούα στην Αμερική έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στην ομάδα και να δώσει περισσότερες επιλογές στον Ισπανό κόουτς.

Ωστόσο, εκείνο που προκάλεσε την απορία όλων ήταν η απόφαση του 52χρονου τεχνικού να αφήσει στον πάγκο τον Παϊτίμ Κασάμι και αργότερα με την απάντηση που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου φάνηκε ότι έχει παράπονα από τον Ελβετό μέσο.

Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες άφησε εκτός 18άδας και τον Ντουρμάζ από τον οποίο φαίνεται να έχει επίσης παράπονα και περιμένει περισσότερα στο μέλλον. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Περιμένουμε πώς και πώς το παιχνίδι»

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το παιχνίδι του Άρη με τον Άρη Ακροποτάμου και τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Θα είμαι στο γήπεδο. Είναι πολυ σημαντικό για την περιοχή να φιλοξενούμε τον Άρη Θεσσαλονίκης. Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας για εμάς και τους φιλάθλους του Ακροποτάμου. Οι φίλαθλοι περιμένουν πως και πως το παιχνίδι. Άνθρωποι ποδοσφαιρόφιλοι θα παραστούν στο γήπεδο».

Για το πόσους φιλάθλους περιμένουν: «Νομίζω πως θα γεμίσει το γήπεδο. 500 οπαδοί του Άρη και περίπου 1.000 φίλαθλοι από την περιοχή και θα πρέπει να αναλογιστούμε πως αν είναι όρθιοι θα έχουμε περίπου 2.000 κόσμο. Είναι μια καλή ευκαιρία και για τις τοπικές επιχειρήσεις να ανέβουν. Έχουμε πολύ ωραία τσιπουράδικα και κρεατάδικα, για όλο τον κόσμο να περάσουν όμορφα. Σήμερα βοηθάει και ο καιρός, έχει μια εξαιρετική ημέρα».

Τέλος ανέφερε: «Τον Άρη θα τον υποστηρίξω σίγουρα, αλλά πρέπει να στηρίξουμε και την τοπική ομάδα»
*Πηγή: metrosport.gr*

Λάθος που το έκανε ρώσικη ρουλέτα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και τονίζει τι δεν πήγε καλά...
Ήρθε και η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που ξεκάθαρα δεν τον διαχειριστήκαμε σωστά. Υπάρχουν αυτά που μπορείς να τα παίξεις με σχετική αφέλεια και υπερβολικά ρίσκα, υπάρχουν και αυτά που δεν μπορείς να το παίξεις έτσι. Το σημερινό ανήκει στα δεύτερα.
Πρώτα απ όλα, θεωρώ πως ο Αναστασιάδης προσπαθεί να περάσει σοφά το επιθετικό πνεύμα στην ομάδα. Αν αυτή θέλει να φτάσει στο σημείο να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να μπαίνει με αυτή τη νοοτροπία στα παιχνίδια. Όμως θα πρέπει να υπάρχει και μία σχετική ρύθμιση της επιθετικότητας που θα συσχετίζεται με τον αντίπαλο.
Ο Αναστασίου έκανε το πολύ απλό. Έβαλε τρεις γρήγορους μεσοεπιθετικούς και περίμενε να πάρει ο ΠΑΟΚ τα ρίσκα για να τον σκοτώσει. Έγινε μία στο 51΄, έγινε δεύτερη στο 79΄. Ο ΠΑΟΚ σκοτώθηκε γιατί δεν είχε καμία σκοπιμότητα στο παιχνίδι του πλην της νίκης πάση θυσία.
Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πιέσει αλλά πιο ορθολογικά. Όμως δεν μπορεί να το κάνει αυτό όταν στην ενδεκάδα του η λέξη ποιότητα είναι στα επίπεδα..  Παντελίδη.
Σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης, ο Αναστασιάδης άλλαξε κάποιες σταθερές μέσα στην ομάδα που δεν χρειάζονταν, ενώ επιμένει στη χρησιμοποίηση Σαλπιγγίδη χωρίς κανέναν γήινο λόγο.
Στον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο υπάρχει ένας τραγικός Σαλπιγγίδης, υπάρχει ένας σκασμένος Τζανδάρης. Την περασμένη Πέμπτη, ο Γκολάσα ως εσωτερικός μέσος ήταν εξαιρετικός, ενώ η επιστροφή Κάτσε έδινα την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να παίξει με Τζιόλη, Γκολάσα, Κάτσε και να αποκτήσει καλύτερα στοιχεία στη δημιουργία. Επίσης, είχε την ευκαιρία να δώσει στον Μάρτενς ένα μεγάλο παιχνίδι, αναζητώντας την καλή του ψυχολογία μετά το γκολ που έβαλε στο Αρτέμιο Φράνκι.
Η μοναδική λύση ουσιαστικά που εμφανιζόταν στην ομάδα σήμερα, ήταν ένα 4-3-3 με Φακούντο και Μάρτενς στις πλευρές, το οποίο μέσα στο παιχνιδι θα γινόταν 4-4-2 με ρόμβο και τον Βέλγο δεκάρι.
Αντ αυτού, είδαμε τον Γκολάσα αριστερά, τον Σαλπιγγίδη πάλι στην ενδεκάδα, τον σκασμένο Τζανδάρη που δεν έχει ποιοτικούς χρόνους στην ανάπτυξή του πόσο μάλλον όταν είναι κουρασμένος και με αυτά ο ΠΑΟΚ ξεκινά το παιχνίδι λάθος.
Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος, πιέζει αφόρητα στη ζώνη άμυνας του Παναθηναϊκού, όμως στερείται ποιότητας, φαντασίας και είναι λογικό όσο περνάει η ώρα τα ρίσκα να μεγαλώνουν, οι καλύψεις να ελαχιστοποιούνται και ο παθητικός Παναθηναϊκος να βρίσκει χώρο να σου κάνει ζημιά.
Η ζημιά έγινε αρχικά και ο Αναστασιάδης βγάζει επιτέλους τον Σαλπιγγίδη για να βάλει τον Περέιρα, ενώ κάνει και αναγκαστική αλλαγή τον Κλάους που παίζει με πυρετό και στο ημίχρονο του είπε πως αισθάνεται αδύναμος. Ο Περέιρα φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, ο Παπαδόπουλος έχει την ευκαιρία να συμβάλει τα μέγιστα, όμως δεν σπάει τη μπάλα σε μία φάση που θα έπρεπε ξεκάθαρα να ψάξει την πάσα από την αρχή έστω και αν σε πρώτο χρόνο δεν την είχε.
Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο παιχνίδι όμως, χάνει άλλες δύο ευκαιρίες και κάπου εκεί ο Σπυρόπουλος συνεχίζει το ρεσιτάλ γκάφας. Η απουσία του Ρατς στοίχισε εν τέλει παραπάνω από αυτή του Ζέκα που είναι πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό.
Ο ΠΑΟΚ έκανε το παιχνίδι ρώσικη ρουλέτα, ενώ μπορούσε να το διαχειριστεί πολύ πιο σοβαρά. Το πλήρωσε και πάμε παρακάτω.
Ο Ολυμπιακός μείωσε, στον Πειραιά ο Ατζαγκούν έγινε αγαπητός για λίγο και εμείς προσγειωνόμαστε σε μία πραγματικότητα που θέλει πολύ ιδιαίτερη διαχείριση. Και αυτός που καλείται να λύσει τον γρίφο πρώτος, είναι ο ίδιος ο Αναστασιάδης, αυτός που έδωσε στην ομάδα αυτή την αύρα, αλλά όταν η σκέψη του πρέπει να απλουστευτεί, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Πανικό και απογοήτευση δεν θέλει. Είναι μία χρονιά άλλωστε που άπαντες είμαστε συνειδητοποιημένοι για το που βαδίζει η ομάδα. Και στο τέλος της, θα κριθούν όλοι από το αποτέλεσμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Απλά Παναθηναϊκός!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα, το... συνεταιράκι Ατζαγκούν και την ώθηση πρωταθλητισμού που παίρνει το «τριφύλλι».
Ήταν δεδομένο, έστω και αν δεν πήρε την έκταση που θα έπρεπε τόσο στο εσωτερικό όσο και στον περίγυρω της ομάδας. Για καλό ήταν, προφανώς. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε την μισή του και... βάλε χρονιά στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση ήττας έμενε 12 ολόκληρους πόντους πίσω από τον «δικέφαλο» και έχανε κάθε ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και όσο αντέξει. Μετά τον αποκλεισμό του στην Ευρώπη, το «τριφύλλι» βρέθηκε απέναντι στην πιθανότητα να χάσει κάθε επαφή από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Το πλάνο του Αναστασίου ήταν σχεδόν ίδιο με εκείνο στο Καραϊσκάκη. Συμπαγής ανασταλτική λειτουργία, 4-3-2-1, ενισχυμένος άξονας, πίεση πίσω από την σέντρα και κατά την ανάκτηση της μπάλας, ταχύτατη μεταφορά από φάση σε άμυνας σε αντεπίθεση. Αρχικά λειτούργησε άψογα το πρώτο σκέλος. Του έλειψε του Παναθηναϊκού η σωστή επιλογή δημιουργικά. Χώρους είχε, ενέργειες δεν είχε αν και θα μπορούσε να απειλήσει αν δεν έκοβε τον Καρέλη ο Αλεξέας με ανύπαρκτο οφ-σάιντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο δικαιώθηκε η τακτική επιλογή του «Ολλανδού» που έβλεπε σαν... στρατιωτάκια τους ποδοσφαιριστές του να εκτελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ιδανικά και στην κόντρα. Βασικός άξονας και πρωταγωνιστής ο Ατζαγκούν.
Έχουμε κατ' επανάληψη αναφέρει πως είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και εκείνος το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Είναι εκείνος που μέσα από την δουλειά έχει εξελιχθεί περισσότερο. Μετά από κάθετη κίνηση, αξιοποιεί την «μπούκα» του Κλωναρίδη για το 1-0. Στο 2-1, στην φάση της νίκης το... σερβίρει στον Καρέλη. Μετά από σπριντ 90 μέτρων, έχει το καθαρό μυαλό, την τεχνική και την ποιότητα να στείλει την μπάλα «συστημένη» στην κίνηση του Έλληνα στράικερ. Μπορεί κάποιοι να έψαχναν για... συνειτεράκια απόψε στην Τούμπα, αλλά το... συνεταιράκι ήταν ο Ατζαγκούν.
Φυσικά και ίσως πιο... πάνω από τον Αφρικανό σε απόδοση, ήταν ο Κουτρουμπής. Ο νεαρός στόπερ ήταν παντού. Καταπληκτική εμφάνιση. Ως αρχηγός μάλιστα, σε ένα παιχνίδι υψηλότατων απαιτήσεων και με μεγάλη πίεση, ήταν αλάνθαστος. Εξαιρετικές τοποθετήσεις, σημαντικές παρεμβάσεις, ηγετική παρουσία στο πλευρό του πάντα καλού Γκόρντον Σίλντενφελντ.
Πραγματοποιώντας, λοιπόν, μια εμφάνιση με πλάνο και μπόλικη ψυχή ο Παναθηναϊκός απέδειξε με το «διπλό» στην Τούμπα πως με την ιστορία του δεν έπαιξε, δεν παίζει και δεν θα παίξει ποτέ. Διέψευσε όλη αυτή την χαζή λογική του «θα δώσει το παιχνίδι για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ» και πρωτίστως βοήθησε τον εαυτό του, όντας ακόμη... ζωντανός! Η νίκη αυτή δίνει τεράστια ώθηση πρωταθλητισμού στο «τριφύλλι».
Προσοχή! Κανείς δεν λέει πως θα πάρει το πρωτάθλημα. Ούτε πως είναι εύκολη υπόθεση. Κάθε άλλο. Να σκεφτούμε, όμως, την προοπτική διεκδίκησης. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στον εαυτό του ότι μπορεί. Ότι στα δύσκολα δείχνει χαρακτήρα. Η διάρκεια του λείπει. Πλέον έχει τον Μπεργκ(μετά την διακοπή θα είναι πανέτοιμος και ενδεκαδάτος) έχει βγάλει το δύσκολο κομμάτι του προγράμματος και βρίσκεται στο -6 από τον ΠΑΟΚ και στο -4 από τον Ολυμπιακό, τους οποίους έχει στην έδρα του στον δεύτερο γύρο.
Αν καταφέρει να κρατηθεί κοντά μέχρι τον Ιανουάριο και με τις απαιτούμενες «ενέσεις» ποιότητας μεταγραφικα ανεβάσει επίπεδο το ρόστερ του, τότε θα είναι σε θέση να... τζογάρει με καλύτερες πιθανότητες για τον τίτλο. Αρκεί να το πιστέψει, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτή την στιγμή...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το πιο εύκολο ματς στη Βαρκελώνη!!

Ο Αρης Λαούδης εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις απαντήσεις στα πιθανά αποτελέσματα με την Μπαρτσελόνα, αναλύει γιατί δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα και εκφράζει ένα ερώτημα στον οπαδό της ΑΕΚ που τελευταία είναι έξαλλος με τα αποτελέσματα της ομάδας του...
Να 'σαι Πασκουάλ να έχεις δει σε dvd τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και να μαθαίνεις σήμερα πως ο Διαμαντίδης έκανε το καλύτερό φετινό παιχνίδι του, πέντε ημέρες πριν από το μεταξύ σας παιχνίδι.
Ακόμη κι αν είσαι φαβορί, ακόμη κι αν γνωρίζεις πως είσαι πιο «γεμάτη» ομάδα με εμπειρότερο και ποιοτικότερο ρόστερ, ένα άγχος θα σε κυριεύσει, όταν μάλιστα ο αντίπαλος που λέγεται Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να χάσει.
Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη είναι το πιο εύκολο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην α' φάση της Ευρωλίγκας. Και είναι εύκολο γιατί φρόντισε ο ίδιος να το κάνει άνετο, μετά τις 20άρες και τις 30άρες με τη Φενέρ και την Αρμάνι.
Αν νικήσει θα κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην α' φάση και θα βάλει πλώρη ακόμη και για την πρώτη θέση, αν χάσει δεν θα του πει κανείς τίποτα,  αν το παλέψει θα 'χει επιβεβαιώσει ότι σ' αυτή τη φάση το ταβάνι του είναι πιο ψηλά απ' ό,τι είχε υπολογίσει, κι αν χάσει με πολλά θα μπορεί να πει «μας χρειαζόταν για να προσγειωθούμε».
Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός πάει στη Βαρκελώνη περισσότερο για να επιβεβαιώσει τον εαυτό του και πολύ λιγότερο για να αγχωθεί από το αποτέλεσμα σ' ένα παιχνίδι που στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν στα «χαμένα» και τώρα είναι στα «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε». Κι αυτή η ψυχολογία είναι που ταιριάζει στον φετινό Παναθηναϊκό, όπως αποδεικνύεται από το ξεκίνημα της χρονιάς που έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη και σταδιακά τον ανεβάζει βάσει των αποτελεσμάτων.
Ο αγώνας με το Ρέθυμνο είναι απ' αυτά που λέμε «ξεκούραστο διάλειμμα» εν μέσω των... λυσασμένων ευρωπαϊκών εμφανίσεων. Ο μόνος που το πήρε πολύ ζεστά ήταν ο Διαμαντίδης που έμεινε 30 ολόκληρα λεπτά στο παρκέ και που θα μπορούσε να είχε τελειώσει με διπλάσιες ασίστ, αν οι ψηλοί τελειώναν τις πάσες του. «Είδηση» αποτελεί το γεγονός ότι ο Μπλουμς του 80% στην Ευρωλίγκα σούταρε με 1/6 από τα 6,75μ, το «double double» του Μπατίστα και η σταδιακή επιστροφή του Μαυροκεφαλίδη που έπαιξε οκτώ λεπτά.
Αν ο Λουκάς είναι σε καλή κατάσταση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμος με την Μπαρτσελόνα, καθώς το σουτάκι του από μέση απόσταση είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Παναθηναϊκός απέναντι στα «βαριά» πεντάρια των Ισπανών, με δεδομένο μάλιστα ότι οι σέντερ δεν περισσεύουν στον Ιβάνοβιτς, ειδικά απέναντι στη πληρέστατη φροντ λάιν της Μπάρτσα.
Υ.Γ.: Τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ είναι άλλη μια απόδειξη πως στην Ελλάδα έχει χαθεί κάθε ίχνος λογικής. Μια ομάδα που πριν από δύο μήνες δεν ήξερε αν θα παίζει στην Α1 κατηγορία, που μάζεψε 15 παίκτες σε μια εβδομάδα και που ο ρεαλιστικός στόχος για την πρώτη χρονιά είναι η παραμονή στην κατηγορία, έχει στηθεί στον τοίχο από τον κόσμο της για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Αντε, να δεχτώ πως ο οπαδός της ομάδας έχει απαιτήσεις, να καταλάβω πως θέλει να βλέπει την «βασίλισσα του» να κατακτά τρόπαια, αλλά βρε άνθρωπέ μου πριν από δύο μήνες ακριβώς παρακαλούσες τον Μελισσανίδη και τον κάθε Μελισσανίδη να σε βοηθήσει για να πάρεις την εγγυητική επιστολή και να συμμετάσχεις στο πρωτάθλημα.
Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις πως από την πρώτη κιόλας σεζόν η ομάδα σου, ακόμη κι αν λέγεται ΑΕΚ, πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να μην έχει πρώτα απ' όλα στόχο την παραμονή;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Τσέλσι προελαύνει, η Λίβερπουλ βυθίζεται...!!

Ο James Maw του FourFourTwo κάνει σύνοψη στην Premier League, με την Τσέλσι να ανοίγει τη διαφορά από την Σίτι, όχι όμως και από την Σαουθάμπτον.
Εχοντας ξεκουράσει αρκετούς παίκτες 'πρώτες επιλογές' στον αγώνα Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπρένταν Ρότζερς ήθελε όσο τίποτα ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους πρωτοπόρους της Premier League. Αυτό δεν συνέβη. Η Λίβερπουλ μπορεί να πήρε το προβάδισμα, όμως φάνηκε να μένει από ιδέες πολύ πιο γρήγορα από την αντίπαλό της και τελικά ηττήθηκε. Ο Ρότζερς έκανε 7 αλλαγές στην ομάδα που έχασε μεσοβδόμαδα στο «Μπερναμπέου», όμως μόλις μία από αυτήν που έχασε την προηγούμενη αγωνιστική στην Νιούκαστλ. Ο Εμρέ Τσαν μπήκε αντί του Τζο Αλεν και ο πρώην παίκτης της Λεβερκούζεν έβαλε μπροστά στο σκορ τους Reds στο 9' σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο «Ανφιλντ». Το σουτ του διεθνή με την Γερμανία under-21 κόντραρε στον Κέιχιλ, έστειλε σε λάθος κατεύθυνση τον Κουρτουά και η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Θα μπορούσε όμως αυτό να είναι το ματς που θα έδινε τέλος σε μία τραγική χρονιά για την Λίβερπουλ;

Οχι, όχι, επειδή εκείνο ήταν το σημείο στο οποίο σταμάτησε να παίζει. Ο Κέιχιλ ισοφάρισε αφού ο Μινιολέ απέκρουσε την κεφαλιά του Τέρι και το momentum ξαφνικά άλλαξε υπέρ της Τσέλσι. Η απόδοση του Κουτίνιο συμβολίζει εξαιρετικά αυτή των Reds, με τον Βραζιλιάνο να ξεκινά πολύ δυνατά και να δείχνει ότι θέλει να μεταφέρει το ματς στο μισό της Τσέλσι αλλά στη συνέχεια να περνά στο περιθώριο και να γίνεται αλλαγή στο 70'. Η απόφαση του Ρότζερς να αντικαταστήσει τον playmaker προκάλεσε αποδοκιμασίες από πολλούς στο «Ανφιλντ» όμως ήταν λογική. Ο Κουτίνιο ολοκλήρωσε 6 στις 7 ατομικές ενέργειες στα πρώτα 25 λεπτά και στα υπόλοιπα 45 που έμεινε στο τερέν είχε 0 στις 2

Μιλώντας μετά το ματς ο Ρότζερς υποστήριξε ότι το πλάνο του ήταν να σταματήσει τον Φάμπρεγας, με τον Χέντερσον να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Ισπανού και τον προπονητή του να λέει ότι «τα πήγε πολύ καλά». Πάντως, παρότι ο Σεσκ νικήθηκε σε μέτρια επίπεδα, το ίδιο ήταν και ο Αγγλος. Ο Ρότζερς κατάφερε να περιορίσει τον πρώην μέσο της Μπαρτσελόνα αλλά ουσιαστικά αχρήστευσε και έναν από τους δικούς του playmakers.

Ο Φάμπρεγας μπορεί να έμεινε σε ρηχά νερά, όμως ο πρώην άσος των Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα κατάφερε να παίξει τον ρόλο του στη νίκη της Τσέλσι. Ο Ντιέγο Κόστα πέτυχε το γκολ Νο10 στην Premier League μετά από τρομερή δουλειά του Θέσαρ Αθπιλικουέτα από αριστερά. Ο πλάγιος μπακ συνέκλινε, έκανε το γύρισμα με το εξωτερικό για να τιμωρήσει την άμυνα των Reds ο Ντιέγο Κόστα.


Η κακή αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ της κόστισε πέρυσι τον τίτλο. Τέσσερα λάθη οδήγησαν στις ευκαιρίες της Τσέλσι το Σάββατο (08/11) και έδειξαν ότι απέχει πολύ από το να διορθώσει το πρόβλημα.

Opta Stats
Η Τσέλσι έχει σκοράρει σε 12 σερί παιχνίδια στην Premier League και έχει πετύχει 5 γκολ στο πρώτο τέταρτο των αγώνων, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.
Μόνο Η Κρίσταλ Πάλας (8) έχει περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις από την Τσέλσι (7) φέτος στην Premier League.
Ο Γκάρι Κέιχιλ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην κατηγορία από το 2013 όταν είχε σκοράρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε βάρος της Σαουθάμπτον.
Η Λίβερπουλ έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη μόλις 2 φορές στα τελευταία 17 ματς στην Premier League.
Ο Ντιέγο Κόστα πέτυχε το 10ο γκολ του στην κατηγορία με την 9η συμμετοχή του στην κατηγορία (όλα μέσα από την περιοχή). Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά χρειάστηκε 23 αγώνες να βάλει διψήφιο αριθμό τερμάτων.
Υστερα από σερί 4 αγώνων με νίκες κόντρα στην Τσέλσι, η Λίβερπουλ είναι χωρίς νίκη στα 5 τελευταία μεταξύ τους ματς (2 ισοπαλίες, 3 ήττες).
Μόνο σε δύο χρονιές στην Premier League η Λίβερπουλ είχε λιγότερους από 14 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές. Το 1992-93 και το 2012-12 είχε 12.
*Πηγή: gazzetta.gr*

"Να βρεις να πληρώσεις!"

O Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την εξαιρετική παρουσία ως τώρα του μπασκετικού ΑΡΗ και την απόφαση για ένα παίκτη που μπορεί να κρίνει πολλά
Στον ΑΡΗ ανεξάρτητα από το...τμήμα οι τοποθετήσεις και ο δημόσιος λόγος εκφέρονται χωρίς να έχουν καταγραφεί όλες οι παράμετροι μίας κατάστασης. Ο υπέρμετρος λαικισμός λόγω της καταστροφής στην ομάδα, έχει πλέον κυριαρχήσει και η...λογική έχει πάει περίπατο σε πολλές περιπτώσεις.
Στο μοναδικό τμήμα που ακόμα την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας είναι το μπάσκετ. Γιατί; Μα πολύ απλά εκεί οι κινήσεις μίας διοίκησης χωρίς μάλιστα λεφτά δικά της, αλλά με διαχείριση, γλίτωσε από την μία από την καταστροφή και από την άλλη ξεκάθαρα έχει βάλει την ομάδα σε ένα σωστό δρόμο. Χρειάστηκε βέβαια δυο χρόνια το...αγωνιστικό να είναι απλά το αναγκαίο κακό. Ακόμα και οι στόχοι που προέκυψαν στην πορεία, απλά...προέκυψαν, όσο μπόρεσε η ομάδα τους κυνήγησε και...τέλος.
Με την  είσοδο στο άρθρο 99- τα έχουμε ξαναγράψει- ο ΑΡΗΣ στην ουσία φέτος και για τα επόμενα χρόνια θα πληρώνει 2-3 μπάτζετ. Ένα για το 99, ένα για την τρέχουσα ομάδα και ένα για τα χρέη που άφησαν οι προηγούμενοι.
Παρόλα αυτά στην περίπτωση του Μποχωρίδη και της πώλησης υπήρξαν φίλοι Αρειανοί που...ξεφώνιζαν με την γνωστή ατάκα: “Δεν με νοιάζει πώς, να βρει τα λεφτά να πληρώσει”. Αν μιλούσαμε για μία διοίκηση που ήταν δικά της τα χρέη ή υπήρχε κάποιος μεγαλομέτοχος θα συμφωνούσα 100%. Δεν είναι έτσι όμως και για αυτό τότε ξεκάθαρα είχα σημειώσει ότι η απόφαση είναι καθαρά της διοίκησης και θα πρέπει να ληφθεί με βάση τις ανάγκες της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και οικονομικά.
Σήμερα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι αγωνιστικά ο Μποχωρίδης δεν λείπει. Ίσα, ίσα που ο ΑΡΗΣ παρουσιάζεται πληρέστερος στον άσο, αλλά με μία...ιδιαιτερότητα. Την πληρότητα αυτή του την προσφέρει ένας παίκτης που αν δεν τραυματίζονταν ο Τόμας πιθανότατα ακόμα θα έψαχνε για ομάδα.
Ο Αντεκμπόγιε, όπως και οι υπόλοιπες επιλογές ξένων παικτών από τον κ. Πρίφτη φανερώνουν πώς εφαρμόζεται το value for money. Ο Τόμας, ο Ριντ, ο Νέιμικ και φυσικά ο Αντεκμπόγιε τα βγάζουν τα λεφτά τους. Για την ακρίβεια είναι πολύ καλοί για τα χρήματα που διέθεσε ο ΑΡΗΣ. Φυσικά υπάρχουν καλύτεροι παίκτες, περισσότερα χρήματα όμως δεν υπάρχουν.
Ο ΑΡΗΣ την μοναδική απώλεια βαθμών φέτος την έχει με την σκανδαλώδη απόφαση για να πάρει το ματς στα χαρτιά ο συμπολίτης, ενώ εκδικάστηκε η υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ και ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ Ή ΟΧΙ!!!
Αυτή την εβδομάδα λογικά θα έχουμε και την απόφαση για να μάθουμε τι ακριβώς θα συμβεί και αν θα μειωθεί η επίσης σκανδαλώδης ποινή των 17500 ευρώ και 3 αγωνιστικών που για να αντιληφθούν οι...μπαλαδόφατσες αναγνώστες της στήλης αντιστοιχεί σε ποδοσφαιρική τιμωρία 200.000 ευρώ και 7-8 αγωνιστικών κεκλεισμένων. Θα πει κάποιος ολόκληροι νεφελίμ πέταξαν αόρατα αντικείμενα, τι τιμωρία θες;
Τι σχέση έχει η τιμωρία με όσα γράφω παραπάνω; Θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε τιμωρία δεν θα υπήρχε και κανένα δίλημμα για την παραμονή του Αντεκμπόγιε. Μία ελάφρυνση της ποινής θα κάνει πιο εύκολη την απόφαση για τον Αρβανίτη, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρίφτης έχει πάρει την δική του. Σε αυτή την περίπτωση, όσο και να το σιχαίνομαι, θα συνταχθώ με το 'Πρόεδρε βρες τα χρήματα να τον πληρώσεις”. Όχι γιατί έτσι...γουστάρω ή επειδή πολύ απλά δεν είμαι αυτός που υπογράφει ή πληρώνει. Είναι δεδομένο ότι οι 99 στους 100 από όσους φωνάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις αν ήταν να βάλουν την δική τους υπογραφή θα την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Έξω από τον χορό, όλοι μας πολλά τραγούδια μπορούμε να πούμε.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, ο Αντεκμπόγιε τα λεφτά του θα τα βγάλει ή για να το γυρίσω και αλλιώς όση “χασούρα” θα έχει η ομάδα με την οικονομική επιβάρυνση της παραμονής, την ίδια ακριβώς θα έχει ως “χασούρα¨από τις παρενέργειες της απομάκρυνσής του σε αγωνιστικό (στόχοι, ενδιαφέρον του κόσμου, οικονομικό (εισιτήρια), παραδοχή για...ταβάνι και φέτος και φυσικά σε επικοινωνιακό επίπεδο.  Η παραμονή του μπορεί να πάει πιο γρήγορα τον ΑΡΗ σε πιο ψηλά σκαλοπάτια.
Μετά την απόφαση από το ΑΣΕΑΔ, θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, αν και περιμένω και μία κίνηση... επιφανών που μπορούν να δώσουν την λύση και στο θέμα και στον Πρίφτη, αλλά κυρίως στο Λευτέρη Αρβανίτη!
ΥΓ1 Στο ποδοσφαιρικό τμήμα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο προπονητή και φυσικά νίκες αρχικά ως τον Γενάρη. Μετά θα μπορούμε να μιλάμε και διαφορετικά. Ως τότε βέβαια δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλες απώλειες...
ΥΓ2 Έχω και μία άλλη σκέψη, αλλά θα την μοιραστώ μαζί σας μόνο αν η ΚΑΕ σημειώσει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τον Αντεκμπόγιε.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πολλαπλά τα κέρδη!!

O Hρακλής Αντύπας γράφει για τη «χορταστική» εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στον Πανθρακικό και τα πολλαπλά οφέλη της.
Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, δεν ήταν μόνο η κατάκτηση της νίκης. Ο Θρύλος έπρεπε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι «ερυθρόλευκοι» αν μη τι άλλο «χόρτασαν» τους φίλους τους.
Πέτυχαν πέντε γκολ, είχαν δύο δοκάρια και αμέτρητες ευκαιρίες. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Πασχαλάκης ήταν ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης των φιλοξενούμενων, καθώς πραγματοποίησε ουκ ολίγες επεμβάσεις (ασχέτως αν φέρει ευθύνη στο τρίτο γκολ).
Ο Μίτσελ φρέσκαρε την ενδεκάδα (πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Γιουβέντους), έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες και το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μας, είδε την ομάδα να παίζει από άκρα. Ντοσεβί και Αφελάι, αναστάτωσαν ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα και ο Ολυμπιακός από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα άρχισε να πιέζει.
Μπορεί σε κάποιους να φανεί υπερβολικό, αλλά το τελικό 5-1 είναι μικρό σκορ, αν αναλογιστεί κάποιος πόσες ήταν οι καλές στιγμές των πρωταθλητών.
Μέχρι να γίνει το 1-0 στο 36’ με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Τσόρι (δεν τίθεται καν θέμα για το αν είναι σωστή η απόφαση του ρέφερι, καθώς υπάρχει καθαρή ανατροπή του Αργεντινού), οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και μερικές συγκαταλέγονται σε αυτές που δεν χάνονται (όπως αυτή του Ντομίνγκεζ, σε άδειο τέρμα…).
Δικαιωματικά ο Μίτσελ μετά το τέλος του ματς, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας και απέδωσε τα εύσημα σε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει ρόστερ με 13-14 παίκτες, αλλά με πολλούς περισσότερους. Ο Διαμαντάκος, ο Μπουχαλάκης, ο Γιαννούλης και ο Ντοσεβί, άρπαξαν την ευκαιρία και λογικά θα τους δούμε και σε άλλα παιχνίδια. Κοινώς τα κέρδη από το παιχνίδι με την ομάδα της Θράκης, είναι πολλαπλά για τον Ολυμπιακό.
Υ.Γ. Επειδή δεν επικοινωνήσαμε μετά το παιχνίδι μπάσκετ στο Βελιγράδι, πρέπει φυσικά να σταθούμε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα και την εκπληκτική φιλοξενία που παρείχαν οι Σέρβοι. Είναι αδέρφια μας, χρόνια τώρα και όχι μόνο τελευταίο διάστημα…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μακριά από τους ηλίθιους…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζογλου εξηγεί μεταξύ άλλων πως ο ΠΑΟΚ έχασε για απλούς ποδοσφαιρικούς λόγους και προσθέτει το οτι και στο +10 να ήταν ο Δικέφαλος, πάλι ο Ολυμπιακός θα ήταν φαβορί για τον τίτλο... Σε τι χώρα ζούμε; Ποδοσφαιρικά και όχι μόνο…

Προσέξτε τι θα γίνονταν σήμερα μετά το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, στα καφενεία και όχι μόνο. Γενικώς στους χώρους που μαζεύονται όλοι οι «σκεπτόμενοι», οι και… καλά προχωρημένοι Έλληνες φίλαθλοι, αυτοί που τα ξέρουν όλα!

Αν κέρδιζε ο ΠΑΟΚ: «Κάθισαν οι πράσινοι και έχασαν για να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Αυτοί είστε όμως! Σας το χρωστούσαν από τότε με τον Ολιζαντέμπε που «στήσατε» το 1-2 στο 93 και 30. Τότε που όσο το σκορ ήταν στο 1-1 ο ΠΑΟΚ στήθηκε υπέρ του Ολυμπιακού και μετά στο 1-2 στήθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού…».

Αν κέρδιζε (που κέρδισε) ο Παναθηναϊκός: «Καλά να πάθεις ρε σε Σαββίδη που έχεις φιλίες με τον Αλαφούζο! Αυτός σου κάνει τον καλό από μπροστά και από πίσω σε… κερδίζει». Λες και αν ήταν εχθροί αποκλείονταν να κέρδιζε ο Παναθηναϊκός! Και σήμερα, και το κύπελλο και τα πλέι οφ που τα πήρε πέρυσι επειδή το σύστημα αφαίρεσε τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ! Λες και το να έχεις επαφές σημαίνει ότι πρέπει να «στήνεις» υπέρ σου ματς και να κάνεις αυτό για το οποίος κατηγορείς τον άλλον!

Αν το ματς έρχονταν ισόπαλο: «Το έστησαν τα συνεταιράκια και είναι όλοι ικανοποιημένοι».

Οι έχοντες την πρώτη αλλά και την τρίτη άποψη (κυρίως άρρωστοι Ολυμπιακοί) σιγά μην παραδεχθούν –τώρα- την ανοησία τους.

Οι έχοντες την δεύτερη άποψη (κυρίως ΠΑΟΚτσήδες) είναι τόσο απογοητευμένοι από την έλλειψη τίτλων, που συχνά-πυκνά βλέπουν φαντάσματα και χάνουν την λογική τους.

Για όλους αυτούς λοιπόν, ένα πράγμα από εμάς: Αυτό το blog και αυτός ο χώρος ΔΕΝ απευθύνεται σε εσάς! Για σενάρια, συνομωσιολογίες και… παπαρολογίες και κριτικές που έρχονται μόνο μέσα από το εκάστοτε αποτέλεσμα, να πάτε αλλού… Θα βρείτε εσείς…

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό για απλούς ποδοσφαιρικούς λόγους και όχι για οτιδήποτε αφορά την μεταφυσική, ή ότι άλλο ψάχνουν αυτοί που έχουν συνηθίσει να «ξέρουν» πάντα το αποτέλεσμα πριν γίνει το ματς.

Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί παρά το 62% στην κατοχή και τις 40 πλαγιοκοπήσεις ή τα εννιά κόρνερ, δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται λίγο έξω ή λίγο μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Την ποιότητα δηλαδή, γιατί αυτό έλειπε, ώστε να γίνει κάτι απροσδόκητο για να βγει μεγάλη φάση ή γκολ!
Χωρίς Μακ, Ρατ, με άρρωστο τον Κλάους και τον Σαλπιγγίδη να κάνει άλλη μία κακή εμφάνιση, από ποιον να πάρει αυτό το κάτι παραπάνω ο ΠΑΟΚ; Ο οποίος σαφώς και θα μπορούσε να κερδίσει με βάση κάποιες στιγμές, όπως το λάθος του Παπαδόπουλου στην επίθεση και το λάθος του Σπυρόπουλου στην άμυνα.
Εδώ επάνω βέβαια όλοι βλέπουν ότι πολλές φορές παίζει τόσο ψηλά ο ΠΑΟΚ, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε κάθε καλή ομάδα που έχει παίκτες να βγάλει σωστά την μπάλα από την άμυνα και το κέντρο προς την επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη απόψε να βγάλει τρεις καλές κόντρες, να βάλει δύο και να πάρει το παιχνίδι.

Όσοι στον ΠΑΟΚ ήταν σίγουροι ότι η ομάδα τους θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι τώρα απογοητευμένοι, τρελαμένοι και οδηγούνται σε άρρωστες σκέψεις. Οι πολλοί όμως που ξέρουν και νιώθουν, αυτοί που γνωρίζουν ότι σε αυτό το Ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή η ομάδα και στο συν δέκα να ήταν μήνα Νοέμβριο, φαβορί θα ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός, είναι και σήμερα ψύχραιμοι. Όπως δηλαδή η πλειοψηφία της Τούμπας.

Φυσικά και διαβάζω τα σχόλιά σας και χαίρομαι όταν υπάρχει επιχειρηματολογία, χωρίς χαρακτηρισμούς. Και βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο και αυξάνονται όσοι επιχειρηματολογούν, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν.
Σε πολλά από τα σχόλια περασμένων blog, έγινε αναφορά σε μία έρευνα εταιρίας για τα πονταρίσματα του αγώνα ΠΑΟΚ-Βέροια. Αυτό χρησιμοποιήθηκε από πολλούς που ψάχνουν… κάτι, για να εμπλέξουν τον ΠΑΟΚ σε βρωμιές, ώστε να μειωθεί η μέχρι τώρα πορεία του. Πέρα από την μεγάλη πλάκα μερικών Ολυμπιακών που μπλέκουν ΟΦΗ, Πλατανιά, Παναιτωλικό και Βέροια με τον ΠΑΟΚ!!! (ειδικά για τους Κρητικούς και την Βέροια γελάνε ο Ολαιτάν, ο Βρέντζος και δεκάδες άλλοι…) πέρα από τα αυτονόητα με τα γκολ του ΠΑΟΚ, με την επίθεση την άμυνα, τα σκορ και τις διαιτησίες που δεν τον σπρώχνουν ούτε κατά διάνοια (δύο αποβολές μέσα στην Τούμπα κατά του ΠΑΟΚ) θα γράψω κάτι με ΑΠΟΛΥΤΗ ειλικρίνεια:
Είμαι 99% βέβαιος ότι η έρευνα αυτή έχει βάση και όλα όσα αναφέρει είναι ακριβώς έτσι. Είμαι βέβαιος δηλαδή για το ότι παίχτηκαν πολλά λεφτά στα κάθε είδους over της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Βέροια. Αυτό που επίσης μπορώ να συμπληρώσω είναι ότι η εμφάνιση της Βέροιας εκείνη την μέρα, ήταν κωμικοτραγική! Ο ΠΑΟΚ τα ίδια έκανε όπως σε όλα τα ματς! Απλώς έχασε παραπάνω ευκαιρίες απ’ ότι συνήθως…
Προκαλώ όμως αυτή την εταιρία (η την οποιαδήποτε άλλη) να κάνει μία αναφορά στα χρήματα που παίχτηκαν στο over του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, όταν το ματς μέχρι και το 75΄-80΄ ήταν 1-0!!! (Το παραπάνω δεν περιλαμβάνει φυσικά καμία είδους αιχμή για τον Ολυμπιακό).
Αφού το γνωστοποιήσετε αυτό (εσείς που κάνατε αυτές τις έρευνες οι οποίες ΚΑΛΩΣ γίνονται, γιατί ο παράνομος και βρώμικος στοιχηματισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές ΚΑΙ του δικού μας ποδοσφαίρου) κάντε μας γνωστά και τα άλλα πονταρίσματα στα over των αγώνων της Βέροιας.
Η οποία είναι πράγματι καλή και επιθετικογενής ομάδα! Όπως πέρυσι η Καλλονή!
Για να ξέρετε πάντως: Όσο και να ψάξετε δύσκολα θα βγάλετε τον ΠΑΟΚ μπλεγμένο. Χαμπάρι δεν έχουν ούτε στην Θεσσαλονίκη, ούτε στο Ροστόφ από τέτοια!
Γι’ αυτό (ένας λόγος είναι αυτός) και ΔΕΝ πρόκειται να πάρουν και το πρωτάθλημα.
Μήπως όμως ξέρετε κανέναν να τους μάθει κανένα κόλπο;*Πηγή: sportdog.gr*

Η Παναγιά και η Θύρα 4 ήταν ...πράσινες!!

O Κώστας Γκόντζος αναλύει στον SportDog πώς κέρδισε ο Παναθηναϊκός και πώς έχασε ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι της Τούμπας. Οι αλλαγές Αναστασίου - Αναστασιάδη και το ...τάιμ άουτ! Τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Διπλό δίκαιο σύμφωνα με την ...πραγματική μορφή του αγώνα. Και λέω με την πραγματική μορφή του αγώνα, γιατί μπορεί φαινομενικά ο ΠΑΟΚ να κυριαρχούσε και να πίεζε, αλλά ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κουμάνταρε το παιχνίδι.
Σ΄ αυτό το γεγονός, μέτρησαν και δύο χαρακτηριστικά γεγονότα στη διάρκεια του αγώνα σε κρίσιμα σημεία του, που έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού που έφυγε με τη μεγάλη νίκη μέσα από την πιο δύσκολη ίσως έδρα του πρωταθλήματος.

Να τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.

Ο ΠΑΟΚ φαινόταν -και όντως το έκανε- να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Όμως ουσιαστικά αυτό που έλεγχε, ήταν απλά η κατοχή της μπάλας και τα καλά γι΄ αυτόν ...στατιστικά.

Από πλευράς ουσίας, πολύ στρίμωγμα και ιδιαίτερα στους χώρους που ο Παναθηναϊκός ήταν πυκνός, καμιά κατά μέτωπο επίθεση ή προσωπική ενέργεια που θα μπορούσε να πανικοβάλει ή να αποσυντονίσει την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και φυσικό επακόλουθο όλων αυτών, μηδενικές στην πραγματικότητα ευκαιρίες.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει να αφήσει το πολύ τρέξιμο και την κατοχή της μπάλας στον ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που όλη αυτή η ιστορία εξελισσόταν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για την εστία του Στιλ, να προσπαθεί όποτε μπορεί να απειλήσει την ασταθέστατη και εμφανώς επιρρεπή στα λάθη άμυνα του ΠΑΟΚ.

Έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει κατά κράτος τις εντυπώσεις, αλλά μόνο αυτές και τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει τον πρωταρχικό στόχο του, που ήταν να είναι συνέχεια μέσα στο παιχνίδι και να μη βρεθεί σε θέση να κυνηγάει από το πρώτο εικοσάλεπτο του ντέρμπι.

Κολακευτική ή όχι αυτή η τακτική για έναν Παναθηναϊκό, αυτή ήταν πάντως και ήταν μάλιστα και προσαρμοσμένη στη ρεαλιστικότητα της κατάστασης έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή και για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο ανέλπιστους συμμάχους. Την ...Παναγιά που θάλεγε -δεν ξέρω αν δεν τόχει πει κιόλας- και ο Αναστασιάδης και δυο στιγμές που τη στιγμή ακριβώς που είχε λυγίσει, τον κράτησαν όρθιο.

Ήρθε ένα γκολ δώρο λοιπόν ολόκληρου του ΠΑΟΚ από πλευράς αμυντικής λειτουργίας, αλλά ένα γκολ που με βάση την ...κρύα και πάλι υπεροχή του ΠΑΟΚ, ίσως και να ήταν θέμα στιγμής να έρθει κάποια στιγμή.

Από ΄κει και πέρα. Έγιναν ταυτόχρονα δύο λάθη από τους δύο πάγκους, από τα οποία το μεν ένα ο Αναστασίου είχε τη δυνατότητα να διορθώσει έστω και αν του κόστισε μια αλλαγή παραπάνω, ενώ από την άλλη του Αναστασιάδη ήταν ...μη αναστρέψιμο.

Συγκεκριμένα, ο Αναστασίου έβαλε τον Πέτριτς στη θέση του πιο επικίνδυνου -που εκτός των άλλων κράταγε και δυο-τρεις αμυντικούς του ΠΑΟΚ πίσω- Κλωναρίδη, αφήνοντας μέσα στο γήπεδο τον αόρατο έως ανύπαρκτο Πράνιτς. Κίνηση που πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να διορθώσει, βάζοντας τον Λαγό αντί του Πράνιτς, αλλά αυτό πιθανόν και να κόστιζε στον Παναθηναϊκό που δεδομένα θα έκανε μια αλλαγή κάποια στιγμή στον τραυματία Σίλντεφελντ, καθώς όταν βγήκε εκτός μάχης και ο Ατζαγκούν, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πια άλλη αλλαγή και έτσι έπαιξε τα τελευταία κρίσιμα λεπτά, ουσιαστικά με δέκα παίκτες.

Από την άλλη ο Αναστασιάδης, μάλλον θυμωμένος, έβγαλε μαζί με τον εμφανώς υστερήσαντα Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη. Που ναι μεν κι αυτός μέχρι τότε δεν είχε κάνει κάτι σπουδαίο, όμως σαν αίσθηση και παρουσία -αλλά και ρέντα- ήταν μια εν δυνάμει απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Του βγήκε λοιπόν του Άγγελου η αλλαγή του Σαλπιγγίδη, αλλά σίγουρα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, του έλειπε μετά, το ξεπέταγμα, η ρέντα και η ικανότητα της μιας φάσης του Κλάους, που πλέον όμως δεν γινόταν να ...ξαναμπεί. Έτσι έβλεπε από τον πάγκο πια την εναγώνια προσπάθεια των συμπαικτών του να επιστρέψουν στο παιχνίδι και απλά αρκέστηκε στο ...απονενοημένο διάβημα, να πάει πρώτος στον επόπτη να διαμαρτυρηθεί για το έγκυρο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, που ήταν και η τελευταία ...οπτική επαφή μαζί του από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.

Μαζί με όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός στο μοναδικό ίσως διάστημα του παιχνιδιού που έδειξε να καταρρέει πρόσκαιρα, να έχει αποσυντονιστεί και να κινδυνεύει σε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ, βρήκε ένα ανέλπιστο σύμμαχο.

Συγκεκριμένα το μοναδικό διάστημα που ο Παναθηναϊκός έδειξε όχι απλά να τα έχει χαμένα, αλλά να μην μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει μέσα στο γήπεδο, ήταν τα λεπτά που ακολούθησαν του γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ.

Κι εκεί έγινε το ...μαγικό. Ο ΠΑΟΚ που πίεζε κατά κύματα, που κέρδιζε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και απειλούσε ανά πάσα στιγμή ενώ οι παίχτες του Αναστασίου έδειχναν πανικοβλημένοι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ. Κι εκείνη τη στιγμή η ...Θ.4 άναψε όλα τα καπνογόνα που είχε στη διάθεσή της και το παιχνίδι σταμάτησε.

Σταμάτησε τόσο, όσο χρειαζόταν. Για να πάρει ανάσες ο Παναθηναϊκός. Για να ηρεμήσουν οι παίκτες του. Για να ξαναμιλήσουν μεταξύ τους και να βρουν τα κουράγια τους. Για να πάψουν να συνεχίσουν υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης σωματικά και ψυχολογικά το παιχνίδι. Και για να επανασυντονιστούν στην τελική ξανά.

Στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν ...ταιμ-άουτ για να μπορεί ο προπονητής και οι παίκτες μιας ομάδας, να σταματήσουν τον ρυθμό, να μιλήσουν και να επανέλθουν στο παιχνίδι σε τέτοιες πιεστικές καταστάσεις. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, αυτό το ...πολύτιμο τάιμ-άουτ, τους το πρόσφερε η Θ.4 με την ολιγόλεπτη διακοπή του ματς στο κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ.

Η επανέναρξη του παιχνιδιού, βρήκε και τις δύο ομάδες, στο τέμπο που είχε κυλήσει μέχρι τότε το παιχνίδι. Με τον ΠΑΟΚ δηλαδή να έχει και πάλι την κατοχή, αλλά πια όχι τόσο πιεστικά και έντονα, αφού ο Παναθηναϊκός στο μεταξύ είχε ξαναμοιράσει τους ρόλους του, είχε ηρεμήσει και είχε φύγει από πάνω του η κακιά ψυχολογία των λεπτών που ακολούθησαν την ισοφάριση του ΠΑΟΚ.

Κι έτσι το παιχνίδι... ξανάρχισε από την αρχή, με την κατάληξη να είναι η ίδια που ήταν και προηγουμένως, Ο ΠΑΟΚ δηλαδή να πιέζει ανούσια και ο Παναθηναϊκός σε μια αντεπίθεσή του, να έχει και πάλι την ικανότητα αλλά και τη βοήθεια της τύχης -ή της ...Παναγιάς όπως θα πει ίσως και ο Άγγελος- να προηγηθεί, να τελειώσει οριστικά τον ΠΑΟΚ και να πάρει έτσι σχετικά άνετα και χωρίς κίνδυνο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το μεγάλο διπλό, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
*Πηγή: sportdog.gr*

Ταρακουνήθηκε η "11άρα" με τον Φωστήρα!!

Eντυπωσιασμένος o Δημοσθένης Καρμοίρης από το non stop show του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Το ξεμπούκωμα και τα σημάδια τίτλου. Τι γράφει για Μπουχαλάκη - Γιαννούλη. Έμοιαζε με μελωδία ποδοσφαιρικής ευτυχίας! Πέντε τα γκολ, δύο τα δοκάρια, 13 τα κόρνερ, ένας Πασχαλάκης στην εστία του Πανθρακικού που έπιανε τα ...άντερα του (!) – ειδάλλως μπορεί και να ΄χε "πέσει" το ιστορικό ρεκόρ του 11-0 με τον Φωστήρα 40 χρόνια πίσω – με 29 τελικές (18 στο τέρμα) και ένα non stop show, που για να λέμε την πάσα αλήθεια, μπράβο τους και των Ακριτών, οι οποίοι έβαλαν το λιθαράκι τους στην απόλαυση των θεατών του Καραϊσκάκη.
Ο "Πάνθραξ" στη μεταβατική φάση του ύστερα από το βελούδινο διαζύγιο με τον Μάντζιο και με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του, δεν κλείστηκε στα σχοινιά. Παρουσιάστηκε στο Φάληρο χωρίς φόβο και πάθος, δεν επιδόθηκε στην παραμικρή σκοπιμότητα και σε ποδοσφαιρική καταστροφικότητα και ναι μεν το πλήρωσε στο τέλος, κέρδισε όμως συμπάθειες και ηθική εκτίμηση.

Αποτέλεσμα άλλωστε της ανοιχτής διάθεσης που είχαν οι Θρακιώτες ήταν ο -απίθανος για φιλοξενούμενο του Καραϊσκάκη αν δεν μιλάμε για ομάδες επιπέδου τουλάχιστον Ατλέτικο Μαδρίτης- απολογισμός των 10 τελικών απέναντι στον Ρομπέρτο, δύο κλασικών ευκαιριών (η μία στο 0-0 ακόμα), ενός γκολ "τιμής" και θετικών εντυπώσεων για το …θάρρος τους κόντρα στους πρωταθλητές.
Ο Ολυμπιακός ξεμπούκωσε. Αυτό είναι το πρωταρχικό συμπέρασμα από την ευρύτερη φετινή νίκη του, άσχετα αν και πάλι έχασε γκολ με το τσουβάλι, αξιοποιώντας μόλις το …1/6 των κινδύνων που προκάλεσε στον αντίπαλο του.

Ήταν μια φρέσκια ομάδα χάρη στην τροποποίηση του βασικού σχήματος κατά 5/11 (με Γιαννούλη, Αυλωνίτη, Μπουχαλάκη, Ντοσεβί και Διαμαντάκο διαφοροποιήσεις την 11άδα που παρατάχθηκε στο Τορίνο) από τον Μίτσελ – σε μια όχι πολύ συνηθισμένη πράξη του Ισπανού, είναι αλήθεια, για μεγάλο αριθμό αλλαγών ύστερα από την ολοκλήρωση μιας σειράς πολύ δύσκολων υποχρεώσεων (δύο ματς με Γιουβέντους, ντέρμπι με ΠΑΟ, Τρίπολη) - με το πόδι να μην ξεκολλάει από το γκάζι και το 2ο ημίχρονο να είναι πιο ορμητικό και από το πρώτο. Όπου οι Ερυθρόλευκοι είχαν ήδη καταγράψει 11 τελικές και προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς και ένα δοκάρι.
Σημάδια σοβαρότητας για τίτλο
Οι πρωταθλητές είχαν σε πολύ καλή διάθεση όλες τις βασικές μονάδες τους και αποφασισμένους να μη χάσουν την ευκαιρία επίσης όλους εκείνους που ο προπονητής εμπιστεύθηκε για να ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Οπότε μιλάμε για το σύνολο (και των αλλαγών) όσων αγωνίστηκαν σε εξαιρετικό απόγευμα και επομένως για ότι φυσιολογικό ακολούθησε, το οποίο ήταν ένα χορταστικό θέαμα. Τέτοιο που έκανε στα σίγουρα τον κόσμο του Ολυμπιακού, φεύγοντας από το γήπεδο, να ελπίζει ότι ίσως ήρθε η ώρα της σοβαρότητας.

Εννοώντας ότι κάπου επιβάλλεται πλέον η προσήλωση των παικτών και στα δύο μέτωπα (Ευρώπη και Ελλάδα) ώστε να ξαναβρεθεί κάποια στιγμή (όχι αργά πάντως) εκεί που ανήκει: Στην κορυφή της SuperLeague ως το τέλος. Ώστε να πανηγυρίσει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Το οποίο, άλλωστε, αξίζει με βάση το σύνολο των προδιαγραφών της (για να μην επαναλαμβανόμαστε περί ανώτερης ποιότητας, πληρότητας και τα σχετικά…) και της εικόνας της στο Champions League.
Ο Μίτσελ δεν…κρατήθηκε και έκανε δημόσια ειδική αναφορά σε Μπουχαλάκη και Γιαννούλη. Που όντως έπαιξαν εξαιρετικά και συνέβαλαν αποφασιστικά στο φουλ επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Ο πρώτος από τον άξονα και με τις εκτελέσεις των στημένων και ο δεύτερος ως full back στην αριστερή πλευρά, βγάζοντας μεταξύ άλλων τρεις συστημένες σέντρες για τον Διαμαντάκο, εκ των οποίων η μία αποκρούστηκε στη συνέχεια από το δοκάρι και η άλλη κατέληξε στα δίχτυα του Πανθρακικού.

Από έναν υπερκινητικό σέντερ φορ, ο οποίος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και δικαιούνταν τουλάχιστον να πανηγυρίσει ένα γκολ, όπως και έγινε στο τέλος.
Χάρη στον Γιαννούλη (μαζί με τον Αφελάι στο 1ο μέρος και με τον Φουστέρ αργότερα) από αριστερά και το Ντοσεβί από δεξιά (ο Γάλλος σημειώνω ξανά ότι αν αξιοποιεί καλύτερα τα τελειώματά του και για γκολ και σαν ασίστ, δείχνει πιο αξιόπιστη μεταγραφή για την πτέρυγα από τον Ντουρμάζ) οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) ανάπτυξη από τα επιθετικά τους άκρα.

Ο Μπουχαλάκης με τον Τσόρι (στα λεπτά που έπαιξε) οργίαζαν στον άξονα και ο πλουραλισμός, η ποικιλία, ήταν το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα του Ολυμπιακού συγκριτικά με άλλες εμφανίσεις του ύστερα από καιρό.
Υ.Γ. Πληροφορούμαι (εκνευριστική και μέσα στην ΕΠΟ πλέον) απάθεια Ρανιέρι σε προσκλήσεις παικτών στην Εθνική Ομάδα – με συνέπεια αποκλεισμό άλλων καταξιωμένων μονάδων – από πρόσωπο για το οποίο οι φήμες μιλούν ότι αρέσκεται σε παιχνίδια μάνατζερ! Χοντρό. Πολύ κιόλας! Θα επανέλθω…*Πηγή: sportdog.gr*

Gay ντέρμπυ στην Τούμπα!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει στον sportdog με τον δικό του μοναδικό τρόπο το ...αδελφίστικο ματς ανάμεσα στον απογοητευτικό Παναθηναϊκό και τον κακότεχνο ΠΑΟΚ.Δεν μπορούσε περισσότερα ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του τα έδωσαν όλα, κουρασμένοι από την Ιταλία, αλλά δεν ήταν τσακισμένοι μονάχα από την μυική κόπωση. Ήταν και η ψυχολογική πίεση, να κερδίσουν οπωσδήποτε.

Είναι πρώτοι στη βαθμολογία οι παοκτσήδες, δίνουν ένα αποφασιστικό ντέρμπυ με βαρύ όνομα, τον Παναθηναϊκό και έχουν την υποχρέωση να αποδείξουν ότι πράγματι βρίσκονται σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ε, δεν αντέξανε. Μετά το 1-2 κατέρρευσαν. Δεν ήξεραν που βρισκόντουσαν, δεν έβλεπαν μπροστά τους.

Ο μεν ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν μπορούσε, λύγισε από το βάρος της σημασίας του αγώνα. Ο δε Παναθηναϊκός δεν έκανε αυτά που μπορούσε. Είχε απέναντί του έναν αντίπαλο ταμάμ να τον εκμεταλλευθεί. Άδειο γήπεδο που τον καλούσε να ενεργοποιηθεί επιθετικά. Γιατί;

Οι γηπεδούχοι είχαν φέρει τη γραμμή άμυνας στη σέντρα. Ιδανικός αντίπαλος ο ΠΑΟΚ να τον κτυπήσει με αντεπιθέσεις. Να όμως, που ο φοβικός, ο δειλός Παναθηναϊκός πήρε αυτό το αδελφίστικο ντέρμπυ.

Κλεισμένος στην άμυνά του ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, επισκέψεις στα καρέ του Γλύκου. Και με αντεπιθέσεις όχι οργανωμένες. Ενώ ο ΠΑΟΚ "κρατούσε" αμυντικά πολύ μπροστά και ουσιαστικά μονάχα με δύο σέντερμπακ, Βίτορ, Κατσικά, που δεν είναι γρήγοροι. Οι πλαϊνοί αμυντικοί, ειδικά ο Κίτσιου έβγαινε συνεχώς μπροστά.

Μέτριος, σχεδόν απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός. Και ένας ΠΑΟΚ αργός, βαρύς, δυσκίνητος, χωρίς ρυθμό, κακότεχνος. Που έβλεπε ότι ο Παναθηναϊκός αμυντικά υπερείχε στην αεροπορία και προσπαθούσε να τον "διεμβολίσει" με σέντρες.

ΓΙΑΤΙ ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τη βοήθεια της Παναγιάς, γράφει ο apodytiriakias.gr 
Ποια είναι η αλήθεια του ΠΑΟΚ, του πρωτοπόρου ακόμα στη βαθμολογία; Μήπως αυτή που μας έδειξε στο χαμένο ντέρμπυ με 2-1 από τον Παναθηναϊκό. Ένας ΠΑΟΚ ανίκανος εντελώς για τις απαιτήσεις ενός κρίσιμου ντέρμπυ. Κατώτερος του αναμενόμενου. Νευρικός, σπασμωδικός. Χωρίς θετική σκέψη, μάλιστα απέναντι σ' έναν Παναθηναϊκό... ντροπαλό που “παρασεβάστηκε” το καμίνι της Τούμπας και τον αντίπαλό του.

Μήπως η αλήθεια του ΠΑΟΚ, που ήδη ακούει από πίσω του το ποδοβολητό του Ολυμπιακού, είναι η ψευδαίσθηση που έδωσε, ειδικά στον κόσμο του, ότι πράγματι είναι ανίκανος να αμφισβητήσει τον γκελαδόρο Ολυμπιακό; Κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Ούτε 10 αγώνες στο πρωτάθλημα. Άρα, αν η αλήθεια του ΠΑΟΚ είναι αυτή που μας έδειξε στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό, τότε εύκολα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αποσυρθεί από την κορυφή της βαθμολογίας.

Εκτός κι αν παρέμβει η Παναγιά. Για μία φορά ακόμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ ονόμασε την Μητέρα του Ιησού. Έτσι το ήθελε, είπε ο προπονητής. Έτσι το ήθελε η Παναγιά. Δύο ευκαιρίες από το πουθενά ο Παναθηναϊκός. Δύο γκολ.

Γιατί, ο ΠΑΟΚ έκανε ευκαιρίες που τις είδε ο Αναστασιάδης και η Παναγιά; Μη λησμονούμε το άλλο στο οποίο μειονεκτεί ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει περισσότερους από 15-16 παίκτες. Δεν φθάνουν αυτοί. Κι αυτοί που έχει στο ρόστερ του και ο μικρός αριθμός τους.

*Πηγή: sportdog.gr*

Τα λέει με όλους ο Ιβάν...!!

Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και το γεγονός ότι ήρθε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με γεμάτο το γήπεδο και σε συνδυασμό με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη μετά από καιρό στη Θεσσαλονίκη, έφεραν σύσκεψη κορυφαίων στελεχών στην Τούμπα αυτή την ώρα... Ο ΠΑΟΚ κάποτε θα έχανε βεβαίως στο πρωτάθλημα, αλλά από την στιγμή που η πρώτη απώλεια τριών βαθμών έγινε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (και αυτόματα μειώθηκε και η διαφορά από τον Ολυμπιακό στους δύο βαθμούς), έφερε την συνάντηση των επιτελών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος όμως έτσι κι αλλιώς είχε καιρό να βρεθεί με όλα τα στελέχη της ομάδας. Και η σημερινή συγκυρία ήταν καλή.
Με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συναντήθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιάκωβος Αγγελίδης και ο τεχνικός διευθυντής Ζήσης Βρύζας, αλλά και ο προπονητής της ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο και πιο σοβαρό τρόπο το σημερινό αποτέλεσμα, που σίγουρα προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε όλους... Η σύσκεψη είναι σε εξέλιξη...
Πηγή: paok24.com

Μπογκντάνοβιτς… ΝΒΑ!

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς αρχίζει να δείχνει την κλάση του και στο ΝΒΑ. Με 22 πόντους οδήγησε τους Νετς στη νίκη με 104-96 επί του Ορλάντο.

Μπογκντάνοβιτς… ΝΒΑ
Τη μέχρι τώρα καλύτερη εμφάνισή του στο ΝΒΑ έκανε ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Ο Κροάτης φόργουορντ με 22 πόντους (9/12 σουτ) οδήγησε τους Νετς σε δύσκολη νίκη με 104-96 επί του Ορλάντο στο Μπρούκλιν. Συμπαραστάτης του ήταν ο Ντερόν Ουίλιαμς με 18 πόντους.

Στον αντίποδα, ο Νίκολα Βούτσεβιτς με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν αυτός που ξεχώρισε αλλά οι «μαγικοί» δεν κατόρθωσαν να φτάσουν τις τρεις σερί νίκες.

Δωδεκάλεπτα: 24-23, 50-52, 81-77, 104-96.

Νετς: Μπογκντάνοβιτς 22, Ουίλιαμς 18, Τζόνσον 13, Λόπεζ 12, Πλάμλι 12 (10 ριμπ.), Γκαρνέτ 8, Τελέτοβιτς 7, Τζακ 6, Άντερσον 6.

Μάτζικ: Βούτσεβιτς 27 (12 ριμπ.), Φουρνιέ 17, Φράι 13, Χάρις 11, Ρίντναουρ 11, Γκριν 8, Χάρκλες 3, Πέιτον 2, Α. Γκόρντον 2, Μπ. Γκόρντον.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε παίκτη πριν τον Ολυμπιακό!!

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, τα Τρίκαλα προχώρησαν στην απόκτηση του Νεμάνια Μιλίκοβιτς, ο οποίος ενσωματώθηκε ήδη στην ομάδα και πιθανώς να παίξει!

Πήρε παίκτη πριν τον Ολυμπιακό
Μεταγραφική ενίσχυση για τα Τρίκαλα που ισχυροποιούνται στην front line τους. Οι Θεσσαλοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Νεμάνια Μιλίκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις 4-5 και έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία από αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο παίκτης είναι ήδη στην Ελλάδα, ο τιμ μάνατζερ του συλλόγου τον καλωσόρισε και μάλιστα ενσωματώθηκε με τη νέα του ομάδα ενόψει του αγώνα της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό για την Α1.


Η ανακοίνωση των Θεσσαλών:

«Η ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου Σέρβου Nemanja Miljkovic.

Ο ύψους 2.04 Miljkovic αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5 και αγωνιζόταν στην Σέρβικη Vrcac από την αρχή της φετινής σεζόν.

Ο Nemanja Miljkovic ξεκίνησε την καριέρα του από την Zemun (Σερβία) και στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Zepter Vienna (Αυστρία), Stelmet ZG (Πολωνία), Grosuplje (Σλοβενία) και Parnu (Εσθονία).

Ο Miljkovic έφτασε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Κυριακής όπου τον υποδέχτηκε ο team manager της ΚΑΕ Χρήστος Τσέκος και στην συνέχεια ενσωματώθηκε με την αποστολή των Τρικάλων BC Aries που βρίσκεται στην Αθήνα για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό».

Το «έσωσε» στο φινάλε η Πόρτο!!

Στo… τσακ γλίτωσε την πρώτη ήττα για φέτος η Πόρτο, η οποία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε (2-2) την Εστορίλ στην δέκατη αγωνιστική της Superliga και έπεσε στην τρίτη θέση.

Το «έσωσε» στο φινάλε η Πόρτο
Με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε τον βαθμό η Πόρτο που αναδείχτηκε ισόπαλη (2-2) με την Εστορίλ στην δέκατη αγωνιστική της Superliga.

Οι «δράκοι» προηγήθηκαν στο 20’ με τον Μπραίμ, όμως ο Κούτσα στο 27’ και ο Τοζέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 81’ έδωσαν τα ηνία του σκορ στους γηπεδούχους.

Το γκολ του 21χρονου επιθετικού –που αγωνίζεται ως δανεικός απ’ την Πόρτο στην Εστορίλ- λίγο έλειψε να αποβεί… μοιραίο για τους «δράκους» στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Ο Τόρες όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ που κράτησε την Πόρτο στην πρώτη τριάδα, αυξάνοντας όμως τη διαφορά απ’ την πρωτοπόρο Μπενφίκα στους τρεις.

Από την άλλη, η Εστορίλ συνέχισε την συγκέντρωση βαθμών που την ανέβασε στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της δέκατης αγωνιστικής :

Παρασκευή 7/11

Αρούκα-Γκιμαράες 1-2
(75’ Κεϊρούζ – 81’Τζόσουε, 89’ Ερνάνι)

Σάββατο 8/11

Μπράγκα-Ζιλ Βισέντε 2-0
(82’Πάρντο, 85’Σάντος)

Κυριακή 9/11

Μποαβίστα-Πεναφιέλ 1-0
(90+9’ Σάντος)

Μορεϊρένσε-Μπελενένσες 0-1
(88’ πεν. Σίλβα)

Νασιονάλ-Μπενφίκα 1-2
(1’ Άμπρεου – 7’ Σάλβιο, 19’ Γιόνας)

Σετούμπαλ-Μαρίτιμο 1-0
(31’ Τζιοβάνι)

Σπόρτινγκ-Πάσος Φερέιρα 1-1
(49’Μοντέρο – 30’ Ουρτάδο)

Εστορίλ-Πόρτο 2-2
(27’ Κούτσα, 80’ πεν. Τοζέ – 20’ Μπραχίμ, 90+4’ Τόρες)

Δευτέρα 10/11

Ρίο Αβε-Ακαντέμικα (22.00)

Η επόμενη (11η) αγωνιστική:

Παρασκευή 28/11
Γκιμαράες – Μορεϊρένσε (22.30)

Σάββατο 29/11
Πεναφιέλ – Μπράγκα (20.00)
Σπόρτινγκ – Σετούμπαλ (22.15)

Κυριακή 30/11
Ζιλ Βιθέντε – Νασιονάλ (18.00)
Μπελενένσες – Αρούκα
Μαρίτιμο – Μποαβίστα
Ακαντέμικα – Μπενφίκα (20.00)
Πόρτο – Ρίο Άβε (22.15)

Δευτέρα 1/12
Πάσος Φερέιρα – Εστορίλ (22.00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέες αλλαγές στην Εθνική!!

Και να θέλει να «αγιάσει», δεν του το επιτρέπουν τα προβλήματα! Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, λοιπόν, προχώρησε σε νέες αλλαγές στην Εθνική, με τους Κολοβό και Βύντρα να παίρνουν τις θέσεις των Σάλπι, Σωκράτη.

Νέες αλλαγές στην Εθνική!
Μετ’ εμποδίων (αρκετών) καταστρώνει τα πλάνα του ο Κλαούντιο Ρανιέρι ενόψει του αγώνα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro με τα Νησιά Φερόε (14/11) και του φιλικού με τη Σερβία (18/11) που ακολουθεί.

Ένα 24ώρο μετά τις προσθαφαιρέσεις των Τασουλή-Ντίνα αντί των Χολέμπας-Φορτούνη, ήρθαν ακόμα δύο αλλαγές απ’ τον Ιταλό τεχνικό.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χτύπησε στο ματς της Ντόρτμουντ με την Γκλάντμπαχ και θα μείνει εκτός 2,5 εβδομάδες, ενώ πρόβλημα αποκόμισε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ.

Έτσι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να καλύψει το κενό του πρώτου με τον Λουκά Βύντρα της Λεβάντε -που γνωρίζει τα… λημέρια όσο λίγοι- και του δεύτερου με τον Δημήτρη Κολοβό που «κέρδισε» την κλήση λόγω των εμφανίσεών του με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά η αποστολή όπως έχει πλέον διαμορφωθεί: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Μανωλάς, Μόρας, Βύντρα, Τασουλής, Καράμπελας, Τοροσίδης, Μπακάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Σάμαρης, Μάνταλος, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Ντίνας, Κολοβός, Αθανασιάδης, Μαυρίας, Καρέλης, Γκέκας*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ: Μικρό ρόστερ, απουσίες, κούραση και πρώτη ήττα!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τα αίτια που έφεραν την πρώτη ήττα στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

ΠΑΟΚ: Μικρό ρόστερ, απουσίες, κούραση και πρώτη ήττα
Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι με έναν από τους μεγάλους του αντιπάλους (έστω κι αν δεν φαίνεται το ίδιο ισχυρός όσο πέρσι) ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει χάσει την ενέργεια από το μαγικό φίλτρο και δικαίως υποχρεώθηκε σε ήττα.

Δικαίως όχι γιατί δέχθηκε περισσότερα γκολ από όσα σημείωσε, αλλά, επειδή δεν προετοιμάστηκε όσο χρειάστηκε για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τα πλεονεκτήματά του.

Ομάδα που μπορεί να ψάχνει τα πατήματά της, αλλά, με συγκεκριμένο προσανατολισμό και τακτική να κλέψει το παιχνίδι, όπως θα έκανε κάθε έξυπνος αντίπαλος μέσα στην Τούμπα. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός που στηρίχθηκε στην ποιότητα της επιθετικής του γραμμής της ταχύτητας και των συχνών λαθών στα οποία υποπίπτουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο.

Τι να τις κάνεις τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, τις λεγόμενες «προειδοποιητικές βολές», τις φάσεις που θα τρομοκρατούσαν τον Γλύκο.
Δυο-τρεις ευκαιρίες στην κόντρα και όλα τέλειωσαν χωρίς πολλά διαδικαστικά.

Από τον ΠΑΟΚ έλειψε η ωριμότητα. Δεν αποκλείεται να είναι απόρροια της κούρασης. Είναι, βέβαιο, ότι υπάρχει μικρό ρόστερ και μια απουσία σαν του Ρατς ή του Μακ κοστίζει ακριβά. Ο Αναστασιάδης είχε την εντύπωση ότι με τα. μαγικά του, με τον Περέιρα και τον Παπαδόπουλο (στη θέση των Κλάους και Σαλπιγγίδη) θα τα άλλαζε όλα.

Δεν ήταν αυτό το μυστικό της επιτυχία. Ο ενθουσιασμός του ΠΑΟΚ ήταν μικρής διάρκειας. Δεν κατάφερε να πιέσει παραπάνω. Δεν έφτασε στις ευκαιρίες που θα έκαναν τη ζωή δύσκολη στον ΠΑΟ, με τον ασταθή Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Περιορισμένες λύσεις, επιλογές που έμεναν μακριά από την αντίπαλη περιοχή και χωρίς έναν ποδοσφαιριστή που θα σηκώσει το βάρος σε μια δύσκολη στιγμή.

Θα μπορούσε να ήταν ο Μάρτενς ένας τέτοιος. Αλλά, τι να πεις. Ο Βέλγος δεν έχει δικαιώσει για την επιλογή του ούτε στην καλύτερη εμφάνισή του. Που να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μια τόσο δύσκολη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς, δεν φτάνει μόνο ο τσαμπουκάς για να κερδίσεις ένα παιχνίδι.

Έλειψε το καθαρό μυαλό και οι έξυπνες επιλογές. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με τη λογική της ομάδας που θα επιβληθεί απέναντι σε έναν καλοστημένο και κατάλληλα προετοιμασμένο αντίπαλο. Νόμιζε ότι τον φόβισε έτσι κι αλλιώς, πριν πατήσει το χόρτο, επειδή η Τούμπα θα τον καταπιεί.

Μπορεί να μην έχει κριθεί τίποτε απολύτως, αλλά, η ήττα από τον Παναθηναϊκό δημιουργεί πιο έντονη την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει τόσο σημαντικά κενά στο ρόστερ του που, αν τυχόν βρεθεί μακριά από την κορυφή, θα είναι μεγάλο άδικο για την προσπάθεια που καταβάλει χωρίς στήριξη από τη διοίκηση.
*Πηγή: sport-fm.gr*