Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η Τσέλσι προελαύνει, η Λίβερπουλ βυθίζεται...!!

Ο James Maw του FourFourTwo κάνει σύνοψη στην Premier League, με την Τσέλσι να ανοίγει τη διαφορά από την Σίτι, όχι όμως και από την Σαουθάμπτον.
Εχοντας ξεκουράσει αρκετούς παίκτες 'πρώτες επιλογές' στον αγώνα Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπρένταν Ρότζερς ήθελε όσο τίποτα ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους πρωτοπόρους της Premier League. Αυτό δεν συνέβη. Η Λίβερπουλ μπορεί να πήρε το προβάδισμα, όμως φάνηκε να μένει από ιδέες πολύ πιο γρήγορα από την αντίπαλό της και τελικά ηττήθηκε. Ο Ρότζερς έκανε 7 αλλαγές στην ομάδα που έχασε μεσοβδόμαδα στο «Μπερναμπέου», όμως μόλις μία από αυτήν που έχασε την προηγούμενη αγωνιστική στην Νιούκαστλ. Ο Εμρέ Τσαν μπήκε αντί του Τζο Αλεν και ο πρώην παίκτης της Λεβερκούζεν έβαλε μπροστά στο σκορ τους Reds στο 9' σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο «Ανφιλντ». Το σουτ του διεθνή με την Γερμανία under-21 κόντραρε στον Κέιχιλ, έστειλε σε λάθος κατεύθυνση τον Κουρτουά και η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Θα μπορούσε όμως αυτό να είναι το ματς που θα έδινε τέλος σε μία τραγική χρονιά για την Λίβερπουλ;

Οχι, όχι, επειδή εκείνο ήταν το σημείο στο οποίο σταμάτησε να παίζει. Ο Κέιχιλ ισοφάρισε αφού ο Μινιολέ απέκρουσε την κεφαλιά του Τέρι και το momentum ξαφνικά άλλαξε υπέρ της Τσέλσι. Η απόδοση του Κουτίνιο συμβολίζει εξαιρετικά αυτή των Reds, με τον Βραζιλιάνο να ξεκινά πολύ δυνατά και να δείχνει ότι θέλει να μεταφέρει το ματς στο μισό της Τσέλσι αλλά στη συνέχεια να περνά στο περιθώριο και να γίνεται αλλαγή στο 70'. Η απόφαση του Ρότζερς να αντικαταστήσει τον playmaker προκάλεσε αποδοκιμασίες από πολλούς στο «Ανφιλντ» όμως ήταν λογική. Ο Κουτίνιο ολοκλήρωσε 6 στις 7 ατομικές ενέργειες στα πρώτα 25 λεπτά και στα υπόλοιπα 45 που έμεινε στο τερέν είχε 0 στις 2

Μιλώντας μετά το ματς ο Ρότζερς υποστήριξε ότι το πλάνο του ήταν να σταματήσει τον Φάμπρεγας, με τον Χέντερσον να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Ισπανού και τον προπονητή του να λέει ότι «τα πήγε πολύ καλά». Πάντως, παρότι ο Σεσκ νικήθηκε σε μέτρια επίπεδα, το ίδιο ήταν και ο Αγγλος. Ο Ρότζερς κατάφερε να περιορίσει τον πρώην μέσο της Μπαρτσελόνα αλλά ουσιαστικά αχρήστευσε και έναν από τους δικούς του playmakers.

Ο Φάμπρεγας μπορεί να έμεινε σε ρηχά νερά, όμως ο πρώην άσος των Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα κατάφερε να παίξει τον ρόλο του στη νίκη της Τσέλσι. Ο Ντιέγο Κόστα πέτυχε το γκολ Νο10 στην Premier League μετά από τρομερή δουλειά του Θέσαρ Αθπιλικουέτα από αριστερά. Ο πλάγιος μπακ συνέκλινε, έκανε το γύρισμα με το εξωτερικό για να τιμωρήσει την άμυνα των Reds ο Ντιέγο Κόστα.


Η κακή αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ της κόστισε πέρυσι τον τίτλο. Τέσσερα λάθη οδήγησαν στις ευκαιρίες της Τσέλσι το Σάββατο (08/11) και έδειξαν ότι απέχει πολύ από το να διορθώσει το πρόβλημα.

Opta Stats
Η Τσέλσι έχει σκοράρει σε 12 σερί παιχνίδια στην Premier League και έχει πετύχει 5 γκολ στο πρώτο τέταρτο των αγώνων, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.
Μόνο Η Κρίσταλ Πάλας (8) έχει περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις από την Τσέλσι (7) φέτος στην Premier League.
Ο Γκάρι Κέιχιλ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην κατηγορία από το 2013 όταν είχε σκοράρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε βάρος της Σαουθάμπτον.
Η Λίβερπουλ έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη μόλις 2 φορές στα τελευταία 17 ματς στην Premier League.
Ο Ντιέγο Κόστα πέτυχε το 10ο γκολ του στην κατηγορία με την 9η συμμετοχή του στην κατηγορία (όλα μέσα από την περιοχή). Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά χρειάστηκε 23 αγώνες να βάλει διψήφιο αριθμό τερμάτων.
Υστερα από σερί 4 αγώνων με νίκες κόντρα στην Τσέλσι, η Λίβερπουλ είναι χωρίς νίκη στα 5 τελευταία μεταξύ τους ματς (2 ισοπαλίες, 3 ήττες).
Μόνο σε δύο χρονιές στην Premier League η Λίβερπουλ είχε λιγότερους από 14 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές. Το 1992-93 και το 2012-12 είχε 12.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: