Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στο κόλπο κι αυτός!

Ο Παναθηναϊκός βροντοφώναξε σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό «είμαι κι εγώ εδώ» μετά τη μεγάλη νίκη στην Τούμπα.Χαμόγελα για τη βελτίωση και το χαρακτήρα της ομάδας, αλλά και προβληματισμός για τους τραυματίες.

Στο κόλπο κι αυτός
Δυναμικά στη μάχη για τον τίτλο επέστρεψε ο Παναθηναϊκός μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» σε περίπτωση ήττας θα έπρεπε να αποχαιρετούσαν πρόωρα κάθε σκέψη, έστω και μακρινή, για το πρωτάθλημα, αφού θα βρίσκονταν στο -12. Όμως το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη είναι ικανό να τους βάλει ξανά στο κόλπο για τον τίτλο, που μέχρι πρότινος φάνταζε κούρσα για δύο άλογα. Πλέον η διαφορά είναι στους έξι και τους τέσσερις βαθμούς από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, τους οποίους μάλιστα το «τριφύλλι» θα έχει να υποδεχτεί στην έδρα του στο δεύτερο γύρο. Μάλιστα το πρόγραμμα που ακολουθεί, με δύο εντός έδρας ματς απέναντι σε Εργοτέλη και Βέροια, δίνει δικαίωμα για περαιτέρω αισιοδοξία και… προσέγγιση της κορυφής.

Πέραν της νίκης, στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πολλά χαμόγελα και για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Είναι εμφανής η αγωνιστική βελτίωση που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες και σε μια σειρά δύσκολων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αν και δεν συνδυάστηκε σε όλες τις περιπτώσεις με θετικό αποτέλεσμα όπως χθες. Οι «πράσινοι» δείχνουν… λυμένοι, καλύτερα οργανωμένοι και σαφώς περισσότερο δημιουργικοί από ό,τι μέχρι πριν 20-30 μέρες.

Κι ασφαλώς ξέχωρα από αυτό, όλοι χαμογελούν για το πάθος και το χαρακτήρα που βγάζει η ομάδα. Μετά τις «αναιμικές» εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν και τα παράπονα που εκφράστηκαν για το πάθος που δεν έβγαζε μέχρι τότε η ομάδα, πλέον αυτό ξεχειλίζει. Ενδεικτική είναι η αυταπάρνηση παικτών που αν και τραυματίες έσφιξαν τα δόντια και παρέμειναν στο γήπεδο για να βοηθήσουν όσο μπορούσαν, όπως έπραξαν στην Τούμπα Σίλντενφελντ και Ατζαγκούν, αλλά και ο Ζέκα την Πέμπτη κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Βάλσαμο η διακοπή

Η διακοπή του πρωταθλήματος σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός δείχνει ανεβασμένος υπό άλλες συνθήκες θα θεωρείτο… άκαιρη. Όμως στην προκειμένη περίπτωση αντιμετωπίζεται σαν βάλσαμο, λόγω των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων και της κόπωσης των παικτών από τα συνεχή ματς. Πέραν το Ζέκα, που θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες με θλάση, με μυϊκά προβλήματα στον τετρακέφαλο αποχώρησαν από το χθεσινό ματς Σίλντενφελντ και Ατζαγκούν και σήμερα θα φανεί η κατάστασή τους. Ο πρώτος θα χάσει τα ματς της Κροατίας με Αργεντινή (φιλικό) και Ιταλία. Στις εθνικές τους ομάδες ενσωματώνονται οι Καρέλης, Ντίνας, Μπεργκ και Πράνιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: