Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Το πιο εύκολο ματς στη Βαρκελώνη!!

Ο Αρης Λαούδης εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις απαντήσεις στα πιθανά αποτελέσματα με την Μπαρτσελόνα, αναλύει γιατί δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα και εκφράζει ένα ερώτημα στον οπαδό της ΑΕΚ που τελευταία είναι έξαλλος με τα αποτελέσματα της ομάδας του...
Να 'σαι Πασκουάλ να έχεις δει σε dvd τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και να μαθαίνεις σήμερα πως ο Διαμαντίδης έκανε το καλύτερό φετινό παιχνίδι του, πέντε ημέρες πριν από το μεταξύ σας παιχνίδι.
Ακόμη κι αν είσαι φαβορί, ακόμη κι αν γνωρίζεις πως είσαι πιο «γεμάτη» ομάδα με εμπειρότερο και ποιοτικότερο ρόστερ, ένα άγχος θα σε κυριεύσει, όταν μάλιστα ο αντίπαλος που λέγεται Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να χάσει.
Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη είναι το πιο εύκολο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην α' φάση της Ευρωλίγκας. Και είναι εύκολο γιατί φρόντισε ο ίδιος να το κάνει άνετο, μετά τις 20άρες και τις 30άρες με τη Φενέρ και την Αρμάνι.
Αν νικήσει θα κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην α' φάση και θα βάλει πλώρη ακόμη και για την πρώτη θέση, αν χάσει δεν θα του πει κανείς τίποτα,  αν το παλέψει θα 'χει επιβεβαιώσει ότι σ' αυτή τη φάση το ταβάνι του είναι πιο ψηλά απ' ό,τι είχε υπολογίσει, κι αν χάσει με πολλά θα μπορεί να πει «μας χρειαζόταν για να προσγειωθούμε».
Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός πάει στη Βαρκελώνη περισσότερο για να επιβεβαιώσει τον εαυτό του και πολύ λιγότερο για να αγχωθεί από το αποτέλεσμα σ' ένα παιχνίδι που στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν στα «χαμένα» και τώρα είναι στα «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε». Κι αυτή η ψυχολογία είναι που ταιριάζει στον φετινό Παναθηναϊκό, όπως αποδεικνύεται από το ξεκίνημα της χρονιάς που έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη και σταδιακά τον ανεβάζει βάσει των αποτελεσμάτων.
Ο αγώνας με το Ρέθυμνο είναι απ' αυτά που λέμε «ξεκούραστο διάλειμμα» εν μέσω των... λυσασμένων ευρωπαϊκών εμφανίσεων. Ο μόνος που το πήρε πολύ ζεστά ήταν ο Διαμαντίδης που έμεινε 30 ολόκληρα λεπτά στο παρκέ και που θα μπορούσε να είχε τελειώσει με διπλάσιες ασίστ, αν οι ψηλοί τελειώναν τις πάσες του. «Είδηση» αποτελεί το γεγονός ότι ο Μπλουμς του 80% στην Ευρωλίγκα σούταρε με 1/6 από τα 6,75μ, το «double double» του Μπατίστα και η σταδιακή επιστροφή του Μαυροκεφαλίδη που έπαιξε οκτώ λεπτά.
Αν ο Λουκάς είναι σε καλή κατάσταση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμος με την Μπαρτσελόνα, καθώς το σουτάκι του από μέση απόσταση είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Παναθηναϊκός απέναντι στα «βαριά» πεντάρια των Ισπανών, με δεδομένο μάλιστα ότι οι σέντερ δεν περισσεύουν στον Ιβάνοβιτς, ειδικά απέναντι στη πληρέστατη φροντ λάιν της Μπάρτσα.
Υ.Γ.: Τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ είναι άλλη μια απόδειξη πως στην Ελλάδα έχει χαθεί κάθε ίχνος λογικής. Μια ομάδα που πριν από δύο μήνες δεν ήξερε αν θα παίζει στην Α1 κατηγορία, που μάζεψε 15 παίκτες σε μια εβδομάδα και που ο ρεαλιστικός στόχος για την πρώτη χρονιά είναι η παραμονή στην κατηγορία, έχει στηθεί στον τοίχο από τον κόσμο της για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Αντε, να δεχτώ πως ο οπαδός της ομάδας έχει απαιτήσεις, να καταλάβω πως θέλει να βλέπει την «βασίλισσα του» να κατακτά τρόπαια, αλλά βρε άνθρωπέ μου πριν από δύο μήνες ακριβώς παρακαλούσες τον Μελισσανίδη και τον κάθε Μελισσανίδη να σε βοηθήσει για να πάρεις την εγγυητική επιστολή και να συμμετάσχεις στο πρωτάθλημα.
Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις πως από την πρώτη κιόλας σεζόν η ομάδα σου, ακόμη κι αν λέγεται ΑΕΚ, πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να μην έχει πρώτα απ' όλα στόχο την παραμονή;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: