Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

"Να βρεις να πληρώσεις!"

O Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την εξαιρετική παρουσία ως τώρα του μπασκετικού ΑΡΗ και την απόφαση για ένα παίκτη που μπορεί να κρίνει πολλά
Στον ΑΡΗ ανεξάρτητα από το...τμήμα οι τοποθετήσεις και ο δημόσιος λόγος εκφέρονται χωρίς να έχουν καταγραφεί όλες οι παράμετροι μίας κατάστασης. Ο υπέρμετρος λαικισμός λόγω της καταστροφής στην ομάδα, έχει πλέον κυριαρχήσει και η...λογική έχει πάει περίπατο σε πολλές περιπτώσεις.
Στο μοναδικό τμήμα που ακόμα την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας είναι το μπάσκετ. Γιατί; Μα πολύ απλά εκεί οι κινήσεις μίας διοίκησης χωρίς μάλιστα λεφτά δικά της, αλλά με διαχείριση, γλίτωσε από την μία από την καταστροφή και από την άλλη ξεκάθαρα έχει βάλει την ομάδα σε ένα σωστό δρόμο. Χρειάστηκε βέβαια δυο χρόνια το...αγωνιστικό να είναι απλά το αναγκαίο κακό. Ακόμα και οι στόχοι που προέκυψαν στην πορεία, απλά...προέκυψαν, όσο μπόρεσε η ομάδα τους κυνήγησε και...τέλος.
Με την  είσοδο στο άρθρο 99- τα έχουμε ξαναγράψει- ο ΑΡΗΣ στην ουσία φέτος και για τα επόμενα χρόνια θα πληρώνει 2-3 μπάτζετ. Ένα για το 99, ένα για την τρέχουσα ομάδα και ένα για τα χρέη που άφησαν οι προηγούμενοι.
Παρόλα αυτά στην περίπτωση του Μποχωρίδη και της πώλησης υπήρξαν φίλοι Αρειανοί που...ξεφώνιζαν με την γνωστή ατάκα: “Δεν με νοιάζει πώς, να βρει τα λεφτά να πληρώσει”. Αν μιλούσαμε για μία διοίκηση που ήταν δικά της τα χρέη ή υπήρχε κάποιος μεγαλομέτοχος θα συμφωνούσα 100%. Δεν είναι έτσι όμως και για αυτό τότε ξεκάθαρα είχα σημειώσει ότι η απόφαση είναι καθαρά της διοίκησης και θα πρέπει να ληφθεί με βάση τις ανάγκες της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και οικονομικά.
Σήμερα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι αγωνιστικά ο Μποχωρίδης δεν λείπει. Ίσα, ίσα που ο ΑΡΗΣ παρουσιάζεται πληρέστερος στον άσο, αλλά με μία...ιδιαιτερότητα. Την πληρότητα αυτή του την προσφέρει ένας παίκτης που αν δεν τραυματίζονταν ο Τόμας πιθανότατα ακόμα θα έψαχνε για ομάδα.
Ο Αντεκμπόγιε, όπως και οι υπόλοιπες επιλογές ξένων παικτών από τον κ. Πρίφτη φανερώνουν πώς εφαρμόζεται το value for money. Ο Τόμας, ο Ριντ, ο Νέιμικ και φυσικά ο Αντεκμπόγιε τα βγάζουν τα λεφτά τους. Για την ακρίβεια είναι πολύ καλοί για τα χρήματα που διέθεσε ο ΑΡΗΣ. Φυσικά υπάρχουν καλύτεροι παίκτες, περισσότερα χρήματα όμως δεν υπάρχουν.
Ο ΑΡΗΣ την μοναδική απώλεια βαθμών φέτος την έχει με την σκανδαλώδη απόφαση για να πάρει το ματς στα χαρτιά ο συμπολίτης, ενώ εκδικάστηκε η υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ και ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ Ή ΟΧΙ!!!
Αυτή την εβδομάδα λογικά θα έχουμε και την απόφαση για να μάθουμε τι ακριβώς θα συμβεί και αν θα μειωθεί η επίσης σκανδαλώδης ποινή των 17500 ευρώ και 3 αγωνιστικών που για να αντιληφθούν οι...μπαλαδόφατσες αναγνώστες της στήλης αντιστοιχεί σε ποδοσφαιρική τιμωρία 200.000 ευρώ και 7-8 αγωνιστικών κεκλεισμένων. Θα πει κάποιος ολόκληροι νεφελίμ πέταξαν αόρατα αντικείμενα, τι τιμωρία θες;
Τι σχέση έχει η τιμωρία με όσα γράφω παραπάνω; Θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε τιμωρία δεν θα υπήρχε και κανένα δίλημμα για την παραμονή του Αντεκμπόγιε. Μία ελάφρυνση της ποινής θα κάνει πιο εύκολη την απόφαση για τον Αρβανίτη, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρίφτης έχει πάρει την δική του. Σε αυτή την περίπτωση, όσο και να το σιχαίνομαι, θα συνταχθώ με το 'Πρόεδρε βρες τα χρήματα να τον πληρώσεις”. Όχι γιατί έτσι...γουστάρω ή επειδή πολύ απλά δεν είμαι αυτός που υπογράφει ή πληρώνει. Είναι δεδομένο ότι οι 99 στους 100 από όσους φωνάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις αν ήταν να βάλουν την δική τους υπογραφή θα την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Έξω από τον χορό, όλοι μας πολλά τραγούδια μπορούμε να πούμε.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, ο Αντεκμπόγιε τα λεφτά του θα τα βγάλει ή για να το γυρίσω και αλλιώς όση “χασούρα” θα έχει η ομάδα με την οικονομική επιβάρυνση της παραμονής, την ίδια ακριβώς θα έχει ως “χασούρα¨από τις παρενέργειες της απομάκρυνσής του σε αγωνιστικό (στόχοι, ενδιαφέρον του κόσμου, οικονομικό (εισιτήρια), παραδοχή για...ταβάνι και φέτος και φυσικά σε επικοινωνιακό επίπεδο.  Η παραμονή του μπορεί να πάει πιο γρήγορα τον ΑΡΗ σε πιο ψηλά σκαλοπάτια.
Μετά την απόφαση από το ΑΣΕΑΔ, θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, αν και περιμένω και μία κίνηση... επιφανών που μπορούν να δώσουν την λύση και στο θέμα και στον Πρίφτη, αλλά κυρίως στο Λευτέρη Αρβανίτη!
ΥΓ1 Στο ποδοσφαιρικό τμήμα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο προπονητή και φυσικά νίκες αρχικά ως τον Γενάρη. Μετά θα μπορούμε να μιλάμε και διαφορετικά. Ως τότε βέβαια δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλες απώλειες...
ΥΓ2 Έχω και μία άλλη σκέψη, αλλά θα την μοιραστώ μαζί σας μόνο αν η ΚΑΕ σημειώσει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τον Αντεκμπόγιε.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: