Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΟΚ: Μικρό ρόστερ, απουσίες, κούραση και πρώτη ήττα!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τα αίτια που έφεραν την πρώτη ήττα στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

ΠΑΟΚ: Μικρό ρόστερ, απουσίες, κούραση και πρώτη ήττα
Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι με έναν από τους μεγάλους του αντιπάλους (έστω κι αν δεν φαίνεται το ίδιο ισχυρός όσο πέρσι) ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει χάσει την ενέργεια από το μαγικό φίλτρο και δικαίως υποχρεώθηκε σε ήττα.

Δικαίως όχι γιατί δέχθηκε περισσότερα γκολ από όσα σημείωσε, αλλά, επειδή δεν προετοιμάστηκε όσο χρειάστηκε για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τα πλεονεκτήματά του.

Ομάδα που μπορεί να ψάχνει τα πατήματά της, αλλά, με συγκεκριμένο προσανατολισμό και τακτική να κλέψει το παιχνίδι, όπως θα έκανε κάθε έξυπνος αντίπαλος μέσα στην Τούμπα. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός που στηρίχθηκε στην ποιότητα της επιθετικής του γραμμής της ταχύτητας και των συχνών λαθών στα οποία υποπίπτουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο.

Τι να τις κάνεις τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, τις λεγόμενες «προειδοποιητικές βολές», τις φάσεις που θα τρομοκρατούσαν τον Γλύκο.
Δυο-τρεις ευκαιρίες στην κόντρα και όλα τέλειωσαν χωρίς πολλά διαδικαστικά.

Από τον ΠΑΟΚ έλειψε η ωριμότητα. Δεν αποκλείεται να είναι απόρροια της κούρασης. Είναι, βέβαιο, ότι υπάρχει μικρό ρόστερ και μια απουσία σαν του Ρατς ή του Μακ κοστίζει ακριβά. Ο Αναστασιάδης είχε την εντύπωση ότι με τα. μαγικά του, με τον Περέιρα και τον Παπαδόπουλο (στη θέση των Κλάους και Σαλπιγγίδη) θα τα άλλαζε όλα.

Δεν ήταν αυτό το μυστικό της επιτυχία. Ο ενθουσιασμός του ΠΑΟΚ ήταν μικρής διάρκειας. Δεν κατάφερε να πιέσει παραπάνω. Δεν έφτασε στις ευκαιρίες που θα έκαναν τη ζωή δύσκολη στον ΠΑΟ, με τον ασταθή Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Περιορισμένες λύσεις, επιλογές που έμεναν μακριά από την αντίπαλη περιοχή και χωρίς έναν ποδοσφαιριστή που θα σηκώσει το βάρος σε μια δύσκολη στιγμή.

Θα μπορούσε να ήταν ο Μάρτενς ένας τέτοιος. Αλλά, τι να πεις. Ο Βέλγος δεν έχει δικαιώσει για την επιλογή του ούτε στην καλύτερη εμφάνισή του. Που να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μια τόσο δύσκολη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς, δεν φτάνει μόνο ο τσαμπουκάς για να κερδίσεις ένα παιχνίδι.

Έλειψε το καθαρό μυαλό και οι έξυπνες επιλογές. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με τη λογική της ομάδας που θα επιβληθεί απέναντι σε έναν καλοστημένο και κατάλληλα προετοιμασμένο αντίπαλο. Νόμιζε ότι τον φόβισε έτσι κι αλλιώς, πριν πατήσει το χόρτο, επειδή η Τούμπα θα τον καταπιεί.

Μπορεί να μην έχει κριθεί τίποτε απολύτως, αλλά, η ήττα από τον Παναθηναϊκό δημιουργεί πιο έντονη την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει τόσο σημαντικά κενά στο ρόστερ του που, αν τυχόν βρεθεί μακριά από την κορυφή, θα είναι μεγάλο άδικο για την προσπάθεια που καταβάλει χωρίς στήριξη από τη διοίκηση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: