Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Δεν γλίτωσε το «έμφραγμα»…!

Έφτασε μια ανάσα απ’ την ανατροπή. Όχι μόνο, όμως, δεν την κατάφερε, αλλά πληγώθηκε ανεπανόρθωτα η Φέγενορντ που «σκόνταψε» στο εμπόδιο της ουραγού Ντεν Χάαγκ και σταμάτησε το νικηφόρο σερί της.

Δεν γλίτωσε το «έμφραγμα»… (video)
Στην Ντεν Χάαγκ σταμάτησε το αήττητο σερί πέντε αγώνων που διατηρούσε η Φέγενορντ, μέχρι την 20η αγωνιστική της βαθμολογίας της Eredivisie.

Η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με γκολ των Μπεουγκέλσντικ (36’) και Μπάκερ (45 +3’).


Και παρότι η Φέγενορντ έφτασε πολύ κοντά στην παλικαρίσια ανατροπή. ισοφαρίζοντας με τους Κλασιέ στο 68’ και Πελέ στο 74’, η Ντεν Χάαγκ την «σκότωσε» στο 77' με τον Άλμπεργκ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Με αυτόν τον τρόπο η Φέγενορντ γνώρισε την ήττα μετά από πέντε αγωνιστικές νικηφόρων αποτελεσμάτων, όμως παραμένει στην τέταρτη θέση με απόσταση έξι βαθμών απ’ την Χέρενφειν που την ακολουθεί.

Όσον αφορά την Ντεν Χάαγκ ξεκόλλησε μετά από πολύ καιρό απ’ την επικίνδυνη ζώνη, ανεβαίνοντας στην 14η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής :

Παρασκευή, 24/1

Χέρακλες – Βάλβαϊκ 2-1
(41΄Λίνσεν, 54΄Ουθ-67΄Σετ)

Σάββατο, 25/1

Ντεν Χάαγκ – Φέγενορντ 3-2
(36’ Μπεουγκέλντικ, 45+3’ Μπέκερ, 77’ Άλμπεργκ – 68’ Κλασιέ, 74’ Πελέ)

Μπρέντα - Τσβόλε (20:45)
Ρόντα – Ουτρέχτη (20:45)
Αϊντχόφεν – Άλκμααρ (21:45)

Κυριακή, 26/1 (16:00)

Καμπούρ – Χέρενφεν (13:30)
Φίτεσε – Ναϊμέγκεν (13:30)
Γκρόνινγκεν – Τβέντε (15:30)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Άγιαξ (15:30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή, 31/1

Φέγενορντ – Φίτεσε (21:00)

Σάββατο, 1/2

Χέρενφεν – Άντο Ντεν Χάαγκ (19:45)
Τσβόλε – Ρόντα (20:45)
Χέρακλες – Μπρέντα (20:45)
Άλκμααρ – Γκρόνινγκεν (21:45)

Κυριακή, 2/2

Ουτρέχτη – Άγιαξ (13:30)
Τβέντε – Καμπούρ (15:30)
Ναϊμέγκεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς (15:30)
Βάλβαϊκ – Αϊντχόφεν (17:30) Πηγή: sport-fm.gr

«Δώρο» στον... Βαλβέρδε! (video)

Η Βαγιαδολίδ έριξε στο καναβάτσο τη Βιγιαρεάλ (1-0) και πέραν του ότι βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη έδωσε τη δυνατότητα στη Μπιλμπάο να μείνει μόνη τέταρτη και να μπορεί να διευρύνει τη διαφορά της.

«Δώρο» στον... Βαλβέρδε (video)
Ευχάριστα νέα έκρυβε για την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε η σημερινή αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Βαγιαδολίδ! Κι αυτό γιατί το «κίτρινο υποβρύχιο» ηττήθηκε 1-0, χάρη σε τέρμα του Ρουέντα από το 40’, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην πέμπτη θέση, την ώρα που οι νικητές –έστω κι οριακά- βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Κι όλο αυτό φυσικά ήταν ένα μίνι «δώρο» στους Βάσκους, που όχι μόνο διατηρήθηκαν στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αν τυχόν αύριο πάρουν το διπλό στην έδρα της Οσασούνα ξεφεύγουν με πέντε πόντους και τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα!



Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις 4-2

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα 2-0
(56' Ρονάλντο, 74' Μπενζεμά)

Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 1-0
(40' Ρουέντα)

Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Παρασκευή, 31/1

Γρανάδα-Θέλτα (22:00)

Σάββατο, 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (19:00)
Χετάφε-Βαγιαδολίδ (21:00)
Μάλαγα-Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 2/2

Έλτσε-Αλμερία (13:00)
Μπέτις-Εσπανιόλ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Μπορούσε και… χειρότερα η Νάπολι!!

Αν της έλεγαν πριν το παιχνίδι με την Κιέβο ότι θα φέρει ισοπαλία, θα ξενέρωνε. Σώζοντας όμως την παρτίδα στο 88’ (με τον Αλμπιόλ), η Νάπολι μάλλον ευχαριστημένη πρέπει να ‘ναι που δεν έχασε (1-1).

Μπορούσε και… χειρότερα η Νάπολι! (video)
Τα… νερά που κάνει το τελευταίο διάστημα στη Serie A συνέχισε και σήμερα η Νάπολι.

Μετά την αποτυχία να νικήσει στην Μπολόνια, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ τα βρήκε σκούρα και με την Κιέβο στην έδρα της. Σε τέτοιο σημείο, που μάλλον πρέπει να ‘ναι και ικανοποιημένη απ’ την ισοπαλία 1-1.

Διότι για να βρει απάντηση στο γκολ του Σάρντο απ’ το 18’ και τελικά να την αποσπάσει, χρειάστηκε να φτάσει μια ανάσα απ’ τη λήξη. Μέχρι να ‘ρθει ο Αλμπιόλ στο 88’ και ν’ αποτρέψει τη δεύτερη φετινή της ήττα στο «Σαν Πάολο».

Όχι όμως και να περιορίσει σημαντικά τη βαθμολογική ζημιά. Διότι η Ρόμα έχει πλέον την ευκαιρία ν’ αποσπαστεί έξι πόντους (αν περάσει αύριο απ’ τη Βερόνα) και η Φιορεντίνα να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (αν επικρατήσει της Τζένοα).

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/1

Νάπολι-Κιέβο 1-1
(88’ Αλμπιόλ - 18’ Σάρντο)

Λάτσιο-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 26/1 (16:00)

Βερόνα-Ρόμα (13:30)
Τορίνο-Αταλάντα
Σαμπντόρια-Μπολόνια
Ίντερ-Κατάνια
Κάλιαρι-Μίλαν
Λιβόρνο-Σασουόλο
Πάρμα-Ουντινέζε
Φιορεντίνα-Τζένοα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 1/2

Μπολόνια-Ουντινέζε (19:00)
Κάλιαρι-Φιορεντίνα (19:00)
Μίλαν-Τορίνο (21:45)

Κυριακή, 2/2 (16:00)

Τζένοα-Σαμπντόρια (13:30)
Αταλάντα-Νάπολι
Κατάνια-Λιβόρνο
Κιέβο-Λάτσιο
Ρόμα-Πάρμα
Σασουόλο-Βερόνα
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Η καρατιά του Καντονά! (BINTEO)

«Σκυλίσια Μέρα» με το κτύπημα Κουνγκ Φου του Καντονά που έμεινε στην ιστορία, σε αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας. Ήταν 25 Ιανουαρίου 1995 όταν ο κόσμος του ποδοσφαίρου είδε σοκαρισμένος τον Ερίκ Καντονά να επιτίθεται σε φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας.
Ο Καντονά αποβλήθηκε σε εκείνο το ματς αφήνοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δέκα παίκτες.
Κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο ήταν σε έξαλλη κατάσταση και κτύπησε με κίνηση καράτε τον οπαδό της αντίπαλης ομάδας, που του φώναζε διάφορα… γαλλικά. Ο παίκτης της Γιουνάιτεντ, που φορούσε ήδη την φανέλα της ομάδας από το 1992, τιμωρήθηκε πολλαπλά. Από πρόστιμο 20.000 λίρες, μέχρι ποινή φυλάκισης 2 εβδομάδων (για την οποία έκανε έφεση) κλπ.
Είναι από τα στιγμιότυπα που έχουν συζητηθεί περισσότερο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και σίγουρα σημάδεψε την καριέρα του Καντονά.
Ας ξαναθυμηθούμε τι συνέβη εκείνη την ημέρα…




Πηγή: sportdog.gr

«Φαβορί στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ»

6dd1c37444ac7ad2ef9e0bf5829b9a9c_XL
Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Δοξάκης, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4. Μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη και έχρισε τον “Δικέφαλο” φαβορί εξαιτίας της έδρας του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλούσιο ταλέντο του Αλέξανδρου Βενζέκοφ για τον οποίο τόνισε πως μπορεί τα επόμενα χρόνια να παίζει στην Ευρωλίγκα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δοξάκης:
Για την συμμετοχή του στα Άρης – ΠΑΟΚ:
“Ευτύχησα για μια δεκαετία να βρίσκομαι στα παιχνίδια Άρης-ΠΑΟΚ που είναι ιδιαίτερα για την πόλη μας”.
Για το επερχόμενο ΠΑΟΚ – Άρης:
“Όσο αναφορά το σημερινό ματς. ο  ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα εξαιτίας της έδρας του. Βέβαια ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ήττα κόντρα στον Κολοσσό, ενώ ο Άρης από νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ. Στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί όμως είναι στο χέρι των νέων παικτών Άρη να ανατρέψουν την κατάσταση καθώς έχασαν στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος και να ανεβούν στην βαθμολογία”.
Για την αλλαγή προπονητή που έκανε ο Άρης:
“Η αλλαγή συνήθως βοηθάει στις πρώτες αγωνιστικές. Ο προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα και στο τέλος της χρονιάς θα φανεί αν αξίζει η δουλειά του Μίνιτς”.
Για το γεγονός πως ο κόσμος στο γήπεδο είναι λιγότερος από ότι παλαιότερα και αν γι αυτό φταίει πως λείπουν τα μεγάλα ονόματα από τις δύο ομάδες:
“Τα ονόματα δημιουργούνται σε βάθος χρόνου και οι νεαροί παίκτες που αγωνίζονται τώρα φτιάχνουν ονόματα που μελλοντικά θα είναι πιο ελκυστικά. Βέβαια υπάρχει μια απαξίωση στο άθλημα επειδή δεν υπάρχουν μεγάλα ονόματα όπως παλιά. Αν οι ομάδες φτάσουν σε επίπεδο Ευρωλίγκα θα έρχεται πολύ παραπάνω κόσμος”.
Για το πώς ετοιμάζεται ένας παίκτης για ένα τέτοιο ντέρμπι:
“Προφανώς υπάρχει επιρροή από τους εξωτερικούς παράγοντες από όπως φίλοι, οικογένεια, κόσμος και συμπαίκτες. Ο παίκτης πρέπει να προσπαθήσει να συγκεντρωθεί. Φέτος όμως δεν υπάρχει η ίδια αίγλη  με παλαιότερα, καθώς θεωρείται ένα παιχνίδι προγράμματος. Τα παιδιά δεν είναι τόσο δεμένα με τους φιλάθλους με αποτέλεσμα μια νίκη ή ήττα να ξεπερνιέται εύκολα. Η προετοιμασία έχει να κάνει με την ψυχολογία ώστε ο παίκτης να είναι έτοιμος να δώσει χαρά στους οπαδούς και στην ομάδα του”.
Για το αν ένα γεμάτο γήπεδο δημιουργεί περισσότερη πίεση ή δίνει επιπλέον ώθηση στο γηπεδούχο σε τέτοια ντέρμπι:
“Εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και παίκτη ξεχωριστά. Η προσωπικότητα παίζει μεγάλο ρόλο και οι περισσότεροι παίκτες παίρνουν ώθηση όταν είναι γηπεδούχοι. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δείχνει μια αδυναμία μα μαζέψει κόσμο με αποτέλεσμα οι φίλαθλοί του να δώσουν σήμερα περισσότερη ώθηση. Από την άλλη πλευρά και οι αντίπαλοι παίκτες θα θέλουν ένα γεμάτο γήπεδο για να πάρουν μια ώθηση αντιπαλότητας”.
Για τους παίκτες κλειδιά της κάθε ομάδας:
“Νομίζω ότι είναι ευκαιρία για κάποιους παίκτες που δεν είναι τα πρώτα βιολιά στις ομάδες τους να αρπάξουν ευκαιρίες για να δείξουν πως αξίζουν κάτι περισσότερο. Από εκεί και πέρα οι άξονες του ΠΑΟΚ είναι ο Τσαιρέλης, ο Μπόγρης, ο Κούπερ ο Χαραλαμπίδης και ο Πέιν.  Στον Άρη ο Αθηναίου, ο Πελεκάνος, ο Βενζέκοφ και ο Μποχορίδης είναι οι παίκτες που κουβαλάνε όλο το σκοράρισμα. Αυτά είναι τα όπλα της κάθε ομάδας και θα δούμε πως θα τους αντιμετωπίσει ο κάθε προπονητής”.
Για το ταλέντο του Βεζένκοφ:
“Τον Άλεξ τον ξέρω αρκετά χρόνια επειδή τυχαίνει να βρισκόμαστε σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Βενζέκοφ έχει μια πολύ καλή εξέλιξη είχαμε μιλήσει και όντως είχε πρόταση να φύγει όμως η δική του επιλογή ήταν να μείνει στον Άρη για να πάρει παραπάνω εμπειρίες.Είναι ένα παιδί εξελίξιμο, έχει καθοριστική πορεία για την ομάδα του Άρη και οι εμπειρίες που πήρε φέτος θα του δώσουν την ευκαιρία για ένα σκαλί παραπάνω. Είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί τα επόμενα χρόνια να παίζει στην Ευρωλίγκα. Είναι κρίμα που η Ελλάδα έχασε ένα τέτοιο ταλέντο όμως ήταν η επιλογή του να παίξει στην Εθνική Βουλγαρίας. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Βγαίνουν πολλά ταλέντα και πρέπει να τα αξιοποιούμε”.
Για τον Αντετοκούμπο:
“Υπάρχει μια ελληνικότητα στο NBA που δεν υπήρχε άλλες χρονιές, με τους Αντετοκούνμπο, Κουφό και Καλάθη. Ο Αντεκούμπο κάνει μια φοβερή χρονιά, έχει στηθεί όλο του μάρκετινγκ των Μπακς πάνω στο πρόσωπο του και έχει ακούσει καλά λόγια από παίκτες όπως ο Κόμπι Μπράιαντ. Έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του και το μέλλον του ανήκει”.
Για την πιθανή συμμετοχή του Αντετοκούμπο σε ένα All Star Game στο μέλλον:
“Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να είμαστε παρορμητικοί. Ο Γιάννης θέλει ακόμα εμπειρίες και πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Πρέπει να βλέπει μπροστά και να προσπαθήσει πολύ για να παίξει σε ένα all star game. Πάντως ο Στογιάκοβιτς που έπαιξε στο All start game της Αμερικής είχε ένα στοιχείο Ελληνικότητας πάνω του”.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν υπάρχει φαβορί»

1006026_247879775
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος. Μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη και τόνισε πως σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου δεν χωράνε προβλέψεις.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κοπή της πίτας της Ένωσης, όπου υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στο κόσμο και όπου θα παραβρεθούν πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάββας Λόρτος:
Για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΚΑΣΘ:
“Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε την κοπή της πίτας της ένωσης που πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό γεγονός καθώς πάντα νέοι, μεγαλύτεροι και σπουδαίες προσωπικότητες βρίσκονται για να τιμήσουν το μπάσκετ της πόλης μας. Είναι όλοι προσκεκλημένοι, υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση και είναι μια ευκαιρία να βρεθούν οι βετεράνοι και οι “μεγάλοι” του αθλήματος ανταλλάσοντας ιδέες και αναμνήσεις.  Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας (Noesis) στις 11:30.  Καλούμε όλους του φίλους του αθλήματος σε μια μεγάλη γιορτή. Το βάρος πέφτει σε νέα παιδιά και τιμούμε και τους νέους μαθητές που είναι άριστοι στις επιδόσεις του.
Θα έχουμε καλά ονόματα και την παρουσίαση θα την  κάνει ο Γιώργος Τραπεζανίδης, ο οποίος θα λαμπρύνει την εκδήλωσε με την παρουσία του. Θα τιμηθούνε προσωπικότητες του χώρου όπως ο Κώστας Χαΐτογλου, παράγοντας του Ηρακλή, ένας από τους αφανής εργάτες του Γαλαξία ο κ. Κωνσταντινίδης, μεγάλοι παίκτες που πέρασαν από τις ομάδες της πόλης μας όπως ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Σωτήρης Σακελλαρίου. Φυσικά θα τιμηθούν και οι Πανελληνιονίκες πρωταθλήτριες ομάδες της πόλης μας όπως ο Άρης στους εφήβους, ο ΠΑΟΚ στους παίδες  και τις νεανίδες. Ήταν καλή χρονιά φέτος για την Θεσσαλονίκη γιατί τα ηλικιακά πρωταθλήματα πρωταγωνίστησαν Πανελληνίως.  Αυτός μας χαροποιεί και μας δίνει κουράγιο για να δώσουμε την προσοχή μας στις μικρές ηλικίες”.
Για το πόσο σπουδαίο είναι για έναν διαιτητή να σφυρίζει ένα ΠΑΟΚ – Άρης:
“Είναι μεγάλη τιμή για έναν διαιτητή και καθιερώνεται παίζοντας ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ΠΑΟΚ-Άρης έχει πάντα δυναμική ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκεται η κάθε ομάδα”.
Για την προετοιμασία που πρέπει να κάνει ένας διαιτητής για ένα τέτοιο παιχνίδι:
“Ο διαιτητής πρέπει να ετοιμάζεται το ίδιο σε όλα τα παιχνίδια. Τα μεγάλα ντέρμπι όπως αυτό είναι παιχνίδια ψυχολογίας και εμπειρίας για την διαιτητή. Το ΠΑΟΚ-Άρης πάντα ήταν ποιοτικό παιχνίδι, οι ομάδες έπαιζαν καλό μπάσκετ και αυτό κάνει πιο εύκολη την δουλειά του διαιτητή”.
Για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο ομάδες σήμερα:
“Οι δυο ομάδες προσπαθούν να συντηρήσουν την ιστορία τους και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν. Είναι προς τιμήν τους που καταφέρνουν κάτι τόσο δύσκολο σε μια τόσο δύσκολη εποχή”.
Η πρόβλεψή του για το ματς:
“Στα ΠΑΟΚ -Άρης επικρατούν άλλα ήθη  και άλλα έθιμα και φαβορί δεν υπάρχουν. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι ποτέ δεν χωράνε προβλέψεις. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο και καλό παιχνίδι, να παίξουν καλά οι ομάδες και φυσικά και οι διαιτητές να κάνουν ένα καλό και σωστό αγώνα”.
Πηγή: arenafm.gr

Νίκη με το... στανιό!

Με σουτ στη λήξη της παράτασης ο Πανιώνιος επικράτησε εκτός έδρας των Τρικάλων με 84-83 για την 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Νίκη με το... στανιό
Ο κουρασμένος από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις Πανιώνιος κατάφερε με σουτ στην εκπνοή της παράτασης να πάρει τη νίκη κόντρα στα Τρίκαλά, στο κλειστό της θεσσαλικής πόλης με 84-83 για τη 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, κι έτσι παρέμεινε στη δεύτερη θέση στερώντας την ίδια ώρα την ευκαιρία από τα Τρίκαλα να μπουν στην οκτάδα.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι ΜακΚόλουμ με 20 πόντους και Μπατής με 10 πόντους και 5 ασίστ, ενώ για την ομάδα των Τρικάλων εξαιρετική απόδοση είχαν οι Γιούιν με 18 πόντους και Έβανς με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το ματς

Κλειστά ξεκίνησε το ματς μεταξύ των Τρικάλων και του Πανιωνίου αφού οι δύο ομάδες μέχρι το 5ο λεπτό βρίσκονταν στο 9-8 για τους φιλοξενούμενους. Με ένα σερί 9-3 οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 17-12, για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 20-15. Νευρικές και άστοχες και οι δύο ομάδες καθώς τα ποσοστά τους στα εντός παιδειάς ήταν σχετικά χαμηλά, με το επιμέρους σκορ στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδους στο 7-7 (27-22). Με ένα μικρό ξέσπασμα ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (32-32). Ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 39-34 για τα Τρίκαλα.

Με ένα ξέσπασμα ο Πανιώνιος μέσα από το οποίο βελτίωσε αρκετά τα ποσοστά του και έχοντας επιμέρους σκορ για την περίοδο 28-19 οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (62-58). Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Πορίνι με τρίποντο μείωσε για τους γηπεδούχους στον πόντο (62-61). Ο «Ιστορικός» με αντεπίθεσή άνοιξε τη διαφορά στο +6 (73-67). Στα δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο Πανιώνιος ήταν μπροστά με +2 (75-73). Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, τα Τρίκαλα ισοφάρισαν (75-75) με λέι απ του Πορρίνι. Ένα άστοχο σουτ του Κυρίτση κι ένα άστοχο τρίποντο του Περούνιτσιτς έστειλαν το ματς στην παράταση.

Στα 4 πρώτα λεπτά τις παράτασης οι ομάδες ήταν ακόμα ισόπαλες στο 79-79. Με δύο βολές του Νικολόπουλου και δύο του Γιούιν τα Τρίκαλα πήραν 4 πόντους προβάδισμα, ενώ ο Λάνγκφορντ με τρίποντο μείωσε στον έναν πόντο. (83-82) και ο Κάρτερ με σουτ στην λήξη έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο (84-83).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-34, 62-58, 75-75 (κ.α.), 83-84

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 12 (14 ριμπ), Περούνισιτς 15, Γιούινγκ 18, Γιαννακίδης 6, Πέτροβιτς 1, Λεκάκης, Πορρίνι 18, Δελιγιάννης 3, Ματαλόν 8, Φούντας, Νικολόπουλος 2, Γεωργάκης.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μακ Κόλουμ 20, Ντούβνιακ 7, Κάρτερ 6, Μίλμπουρν 4, Αθανασούλας 6, Μπατής 10, Σκορδίλης, Λάνγκφορντ 13, Μίτσελ 4, Σίμτσακ 6, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος 2 Πηγή: sport-fm.gr

Τους άφησε… ξερούς!

.Με δύο τρίποντα σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, η ΑΕΝΚ αρχικά έστειλε το ματς με τον ΚΑΟΔ στην παράταση και τελικά το «έκλεψε» στο φινάλε με τον Τσαλδάρη (76-77), παίρνοντας σημαντικό «διπλό».

Τους άφησε… ξερούς
«Χτυπώντας» τη στιγμή που έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε, η Κηφισιά έφυγε με σπουδαία νίκη από τη Δράμα κόντρα στην τοπική ομάδα, 77-76, για τη 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, αφού έστειλαν το ματς στην παράταση με τρίποντο του Λιακόπουλου (71-71), κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση με τρίποντη βόμβα του Τσαλδάρη στην εκπνοή του αγώνα.

Οι νεοφώτιστοι έφτασαν έτσι στην 9η νίκη τους στο πρωτάθλημα και με 23 βαθμούς βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Τσαλδάρης και Κρόκερ ξεχώρισαν για τους νικητές. Ο Τζόουνς πρώτος σκόρερ για τον ΚΑΟΔ.

Το ματς



Οι δύο ομάδες πορεύοντας μαζί στο ξεκίνημα του αγώνα, με χαρακτηριστικό την αστοχία εκατέρωθεν (6-7). Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου όμως οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 9-4 κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα 6 πόντων (10-16). Μάλιστα έφτασαν και στο +9 (10-19) στην έναρξη της δεύτερης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι Δραμινοί ανασυντάχθηκαν και με ένα 15-6 ισοφάρισαν σε 25-25. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου πάντως δεν τους επέτρεψαν να προσπεράσουν διατηρώντας το –έστω και ισχνό- προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (32-33).

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς παρά τα πολλά της λάθη (6) κυριάρχησε στην μάχη των ριμπάουντ (13-6) και κατάφερε να προηγηθεί φτάνοντας και στο +6 (46-40). Στο δεύτερο μισό της περιόδου όμως δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική επιθετικά και πετυχαίνοντας μόλις δύο πόντους έδωσε την ευκαιρία στην Κηφισιά να μειώσει σε 48-45. Ο ΚΑΟΔ αντέδρασε άμεσα για το +8 (58-50) όμως και πάλι οι νεοφώτιστοι βρήκαν τον τρόπο να ξανακάνουν το παιχνίδι… ντέρμπι πλησιάζοντας στου 2 (66-64) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Μάλιστα ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 66-66, όπως το τρίποντο του Ζάρα (69-66) έδωσε μικρή -όπως αποδείχθηκε- ανάσα στους Δραμινούς. Κι αυτό γιατί 30’’ πριν τη λήξη και με το σκορ στο 71-68 ο Λιακόπουλος από το 6.75μ. έφερε το ματς στα ίσια (71-71). Ο Στίγκερς δεν ευστόχησε στο τελευταίο σουτ και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στα χαμηλά το σκορ στο έξτρα πεντάλεπτο με τον Στίγκερς να μην… λαθεύει αυτή τη φορά για το 74-74 με 45’’ να απομένουν. Ο Λιακόπουλος έκανε λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο Ζάρας έφερε μπροστά τον ΚΑΟΔ, 76-74. Ο Τσαδάρης όμως δεν είχε πει την τελευταία του... λέξη στο παρκέ. Με τρίποντο του στην εκπνοή διαμόρφωσε το τελικό 76-77 και χάρισε στην ομάδα του μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 32-33, 48-45, 71-71 (κ.α.), 76-77

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 13 (8 ριμπάουντ), Τζόουνς 19 (7 ριμπάουντ), Στίγκερς 8 (2), Μπράουν 9, Βον 7, Μάρκοβιτς 2, Σπυριδωνίδης 2, Μπάβτσιτς 5, Ζάρας 11 (2)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 11 (!), Κρόκερ 16 (6 ριμπάουντ), Κομποδιέτας 3 (1), Σιούτης, Γκάρετ 8, Γουντς 7, Τσαλδάρης 20 (5), Αντεγκμπόγιε 3 (1), Κακιούζης 2 (7 ριμπάουντ), Μπάρλος 5Πηγή: sport-fm.gr

Τρίτη και... φαρμακερή για Λι!!

Η Να Λι πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν και έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια, 31 ετών, που φτάνει σε αυτή τη διάκριση, επικρατώντας της Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Τρίτη και... φαρμακερή για Λι!
Τον πρώτο της τίτλο στον Αυστραλιανό Όπεν πανηγύρισε η Να Λι, επικρατώντα με 7-6(3), 6-0 της Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, σε έναν αγώνα που διήρκεσε μία ώρα και 37 λεπτά.

Η Λι, η οποία είχε φτάσει… στην πηγή δύο φορές στο παρελθόν (2011 και 2013) χωρίς να πιει νερό, δεν άφησε περιθώρια στην 24χρονη τενίστρια από τη Σλοβακία, την οποία ανάγκασε σε ήττα, την πέμπτη σε ισάριθμους αγώνες μεταξύ τους.

Αυτό είναι το δεύτερο Grand Slam στην καριέρα της Κινέζας, η οποία έγινε η μεγαλύτερη αθλήτρια που πανηγυρίζει το Αυστραλιανό Όπεν σε ηλικία 31 ετών, αφήνοντας πίσω της την Μάργκαρετ Κορτ (30 ετών).

Με τον τίτλο της η Λι Να ανεβαίνει στο No3 της Παγκόσμιας κατάταξης και απέχει μόλις 11 βαθμούς από την Αζαρένκα.

Συγκινημένη από την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου στο Αυστραλιανό Όπεν, αλλά και με αυξημένη την αίσθηση του χιούμορ η Λι ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τον σύζυγό της.

«Ευχαριστώ τον φυσιοθεραπευτή μου για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει, όπως και όλη την ομάδα για την υποστήριξη στον δύσκολο χειμώνα που είχαμε. Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς που με βοήθησαν στο έργο μου. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον σύζυγό μου που τα παράτησε όλα για να πετάμε μπάλες. Είσαι ωραίος τύπος. Σας ευχαριστώ όλους πολύ», δήλωσε η Λι.



Πηγή: sport-fm.gr

Κοινοτικοί οι Σέρβοι παίκτες στην Ελλάδα!!

Μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, αφού οι Σέρβοι ποδοσφαιριστές δεν θα λογίζονται πλέον ως ξένοι αλλά ως κοινοτικοί.

Κοινοτικοί οι Σέρβοι παίκτες στην Ελλάδα
Μετά από το σχετικό αίτημα το οποίο κατέθεσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός για τον Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ, η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ έλαβε την απόφαση ότι πλέον οι Σέρβοι, δεν θεωρούνται ξένοι, αλλά κοινοτικοί, αλλάζοντας τα δεδομένα στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών, μετά από αίτημα της ΠΑΕ Λεβαδειακός και του αλλοδαπού ποδοσφαιριστή Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ, αποφάσισε ομόφωνα (αρ. απόφασης 798/2014) ότι ο αιτών υπήκοος της Δημοκρατίας της Σερβίας, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αναγνωρίζεται εξομοιούμενος με «κοινοτικό» ποδοσφαιριστή, με κάθε κατά νόμο και κανονισμό συνεπαγόμενο δικαίωμα, αναγνωριζόμενο ομοίως στο πρόσωπό του.

Αυτό σημαίνει ότι εφεξής οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υπήκοοι και κάτοχοι των απαιτούμενων επισήμων εγγράφων της Δημοκρατίας της Σερβίας θα λογίζονται για όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους ως κοινοτικοί ποδοσφαιριστές».

«Έτσι θα συνεργαστούμε με την ΑΕΚ»

Στις επαφές που είχαν τις προηγούμενες μέρες με την ΑΕΚ και τη συνεργασία με τον «Δικέφαλο» μίλησαν οι κ.κ. Μπιρκς και Σιάνος, παράγοντες της Άουγκσμπουργκ, στη SportDay.

«Έτσι θα συνεργαστούμε με την ΑΕΚ»
Οι κ.κ. Σιάνος και Μπιρκς.
Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η συνεργασία της ΑΕΚ με την Άουγκσμπουργκ ανέλυσαν οι Πίτερ Μπιρκς και Βάλτερ Σταύρος Σιάνος, μιλώντας στη SportDay.

«Είμαστε ικανοποιημένοι κι έχουμε μεγάλη χρονική διάρκεια της συνεργασία μας», τόνισε ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, με τον Έλληνα αντιπρόεδρο να αναφέρεται στη συνεργασία που είχαν με την εταιρεία Sport Five:

«Μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ σε θέμα χορηγιών του γηπέδου».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσαν οι κ.κ. Μπιρκς και Σιάνος στη SportDay

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από το ταξίδι στην Αθήνα, το τριήμερο επαφών με την ΑΕΚ και πού μπορεί οδηγήσει;

Πίτερ Μπιρκς: «Αρχικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ωραία πόλη, ο καιρός είναι ωραίος, ο κόσμος πολύ ευγενικός και ζεστός. Στην Ελλάδα υπήρξαν προπονητές που πέρασαν από την Μπουντεσλίγκα και γενικά παρακολουθούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να έχουμε μια εικόνα για το τι γίνεται εδώ. Η συνεργασία με την ΑΕΚ άρχισε επειδή ο Βάλτερ είναι οπαδός της ΑΕΚ και μας έλεγε εδώ και καιρό ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία κι έχουμε περάσει τα ίδια».

Ποιο θα είναι το πλαίσιο της συνεργασίας με την ΑΕΚ και σε ποια επίπεδα;

Πίτερ Μπιρκς: «Αυτό που είναι σίγουρο αρχικά θα είναι σε επίπεδο προπονητών. Θα έρχονται στην Ελλάδα προπονητές από την Αουγκσμπουργκ και στη Γερμανία αντίστοιχα άνθρωποι από το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ, λογικά των ακαδημιών, θα κάθονται να να δουν πώς δουλεύει η κάθε ομάδα. Είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα και με τον κ. Μπάγεβιτς για πολλά θέματα στο δείπνο που είχαμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια κατάσταση που ήταν το γερμανικό πριν από μερικά χρόνια.

Η ΑΕΚ, όπως κι αρκετές ελληνικές ομάδες, πηγαίνει τώρα να βγάλει παίκτες από τις ακαδημίες της. Λογική κίνηση, μια κι οι αγορές έχουν ανέβει και τα κλαμπ πρέπει να δαπανήσουν πολλά χρήματα για μεταγραφές. Επομένως πρέπει να βγάζουν παίκτες από τις ακαδημίες».

Πώς θα αρχίσει αυτό το πλαίσιο συνεργασίας;

Βάλτερ Σταύρος Σιάνος: «Αυτό που λέμε αρχικά να γίνει θα είναι ταξίδι στην Αθήνα κάποιου εκ των προπονητών μας όσον αφορά τις ακαδημίες και κάτι αντίστοιχο και από την πλευρά της ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα έρθει ο Χάρης Κοπιτσής (φωτό) που είναι ο προπονητής της Κ-17 ή κάποιος άλλος. Καλέσαμε και την ομάδα της Κ-17 στο τουρνουά που διοργανώνουμε τον Ιούλιο και ελπίζω να έρθει. Είναι σε λίγο περίεργη χρονική συγκυρία, πάνω στις προετοιμασίες, αλλά ευελπιστούμε ότι θα έρθει. Εχουμε ήδη πάρει στις ακαδημίες μας δύο παιδιά από την ΑΕΚ. Οσον αφορά οικονομικά θέματα, αρμόδιος είναι ο κ. Μπιρκς. Αυτό που ελπίζω είναι να γίνει και ένα φιλικό ματς ανάμεσα στις πρώτες ομάδες κατά την περίοδο του καλοκαιριού».

Αν κάποιοι άνθρωποι της ΑΕΚ λοιπόν θελήσουν να έρθουν στο Αουγκσμπουργκ και να συζητήσετε και σε θέματα οργάνωσης λειτουργίας των ακαδημιών, να υποθέσω ότι είναι ευπρόσδεκτοι...

Πίτερ Μπιρκς: «Μα φυσικά. Εχουμε ανοικτή πρόσκληση στους ανθρώπους της ΑΕΚ να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να μη βρεθούμε αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ.: χαριτολογώντας)».

Η άποψή σας για τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

Πίτερ Μπιρκς: «Μιλήσαμε περίπου μία ώρα, σίγουρα δεν μπορώ να βγάλω πολλά συμπεράσματα, αλλά σαν πρώτη εικόνα είναι απόλυτα θετική. Είναι ανοικτός άνθρωπος, χωρίς τουπέ και δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο αυτό που είναι και αυτά που έχει πετύχει».

Μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασία με την ΑΕΚ;

Βάλτερ Σταύρος Σιάνος: «Πολλά μπορούμε να πάρουμε από αυτές τις επαφές. Φυσικά και θέλουμε να συνεργαστούμε με την ΑΕΚ. Για εμένα δύο είναι οι ομάδες της καρδιάς μου, το Αουγκσμπουργκ και η ΑΕΚ. Είναι όνειρο ζωής για εμένα αυτή η συνάντηση. Ηθελα 4-5 χρόνια να γίνει αυτό. Το πρώτο βήμα και η πρώτη εντύπωση ήταν εκπληκτική. Μιλήσαμε με όλους για συνεργασία στο δείπνο συζητήσαμε και διάφορα θέματα με τον κ. Μελισσανίδη. Ηταν πολύ φιλικό το κλίμα».

Εχετε για χρόνια συνεργασία με την Sport 5. Πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ;

Βάλτερ Σταύρος Σιάνος: «Εμείς υπογράψαμε το συμβόλαιο το 2007 μέχρι το 2019. Οταν δουλεύει με 9 ομάδες της Μπουντεσλίγκα μπορεί να το κάνει και με την ΑΕΚ. Ημασταν η πρώτη ομάδα που είχαμε συνεργασία από την εποχή που ήμασταν στη δεύτερη κατηγορία. Στο γήπεδο υπάρχει γραφείο με 7 άτομα προσωπικό που ασχολείται με χορηγίες ή ακόμα και με πακέτα εισιτήριων. Μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ σε θέμα χορηγιών του γηπέδου».

Διαβάστε ολόκληρη τη δισέλιδη συνέντευξη του Βάλτερ Σταύρου Σιάνου και του Πίτερ Μπιρκς στο σημερινό (25/01) φύλλο της SportDay…

Έπεται και συνέχεια…!!

Τις έξι μεταγραφές έχει φτάσει η ΑΕΚ εν όψει της επόμενης σεζόν, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου συνεχίζουν τις επαφές για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Έπεται και συνέχεια…
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι το τελευταίο απόκτημα της ΑΕΚ εν όψει της επόμενης σεζόν, στην οποία θα αγωνίζεται στη Football League.

Μαζί με τον αμυντικό του Πανιωνίου η «Ένωση» έχει αποκτήσει έξι παίκτες (Μάνταλο, Φαγέ, Κολοβέτσιο και Ανέστη, ενώ δεδομένη θεωρείται και η μεταγραφή του Αραβίδη).

Από εκεί και πέρα, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν και ένα δεξί μπακ (ψηλά στη λίστα είναι ο Κοντοές), έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό (αν και δεδομένη είναι η συμφωνία με τον Σαρρή του Εργοτέλη), έναν σέντερ φορ και ενός ακραίου μέσου.

Χθες, εν τω μεταξύ, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για την περίπτωση του Τάσου Λαγού, αν τελικά δεν τα βρει με τον Παναθηναϊκό. Η απόκτηση του νεαρού χαφ είναι πιθανή, λόγω και του κασέ του και του γεγονότους ότι η «Ένωση» δεν έχει παίκτες στη θέση του. Πηγή: sport-fm.gr

Η Παρί «μπλόκαρε»!!

Ο μεσοβδόμαδος αποκλεισμός από τη Μονπελιέ στο Κύπελλο ήταν η αρχή. Η Παρί, ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Γκινγκάμπ και πάνω που έδειχνε να καθαρίζει από νωρίς τον τίτλο δίνει ελπίδες στη Μονακό.

Η Παρί «μπλόκαρε»!
Νέα «γκέλα» για την Παρί σε διάστημα τριών ημερών. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Μονπελιέ, ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Γκινγκάμπ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι Παριζιάνοι παρά την κατοχή της μπάλας αδυνατούσαν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου μπροστά από την εστία των γηπεδούχων, που κρατούσαν με ιδιαίτερη άνεση το «μηδέν» στην άμυνα. Μάλιστα, η Γκινγκάμπ πήρε και το προβάδισμα στο σκορ χάρη σε κεφαλιά του Μουσταφά Γιαταμπαρέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 84’.

Το «σοκ» έδειξε να πιάνει τόπο για τους παίκτες του Μπλαν, που απάντησαν άμεσα με κεφαλιά του Άλεξ στο 87’ και στα τελευταία λεπτά πίεσαν για να κλέψουν το ματς. Τελικά, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με την Παρί να δίνει στη Μονακό το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον φετινό τίτλο.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική

Παρασκευή (24/1)

Λιλ – Ρεν 1-1
(34' Καλού - 41' Ντουκουρέ)

Σάββατο (25/1)

Γκινγκάμπ – Παρί Σ.Ζ. 1-1
(84' Γιαταμπαρέ - 87' Άλεξ)

Αζαξιό-Σοσό (21:00)
Μονπελιέ- Νις (21:00)
Ναντ- Ρεμς (21:00)
Τουλούζ- Μπαστιά (21:00)
Βαλενσιέν- Λοριάν (21:00)

Κυριακή (26/1)

Λιόν- Εβιάν (15:00)
Μπορντό- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό- Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική(23η)

Παρασκευή (31/1)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (21:30)

Σάββατο (1/2)
Λοριάν- Μονακό (17:30)
Μπαστιά-Γκινγκάμπ (21:00)
Εβιάν- Αζαξιό (21:00)
Ρεμς-Μονπελιέ (21:00)
Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν (21:00)
Σοσό-Ναντ (21:00)

Κυριακή (2/2)

Νις-Λιλ (15:00)
Ρεν-Λιόν (18:00)
Μαρσέιγ-Τουλούζ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Μας… δουλεύει η Σίτι!! (video)

Τα παιχνίδια πρωταθλήματος στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι δεν έχουν σασπένς. Γι’ αυτό είπε να το δώσει στο Κύπελλο. Μένοντας πίσω με δυο γκολ, πριν βάλει τέσσερα σ’ ένα ημίωρο στη Γουότφορντ (4-2)!

Μας… δουλεύει η Σίτι! (video)
Δεν εξηγείται αλλιώς, η Μάντσεστερ Σίτι κάνει πλάκα!

Έχοντας σαρώσει όποιον πέρασε απ’ την έδρα τους για την Premier League (11 στα 11) και δίνοντάς του μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις και γκολ… για το σπίτι, οι «πολίτες» έδειχναν να πηγαίνουν για μεγάλο «κάζο» στο Κύπελλο απ’ την ταπεινή Γουότφορντ!

Και οι… αθεόφοβοι -όχι απλά γύρισαν ένα ματς στο οποίο μέχρι το 60’ έχαναν 0-2, αλλά πέρασαν και με στιλ στους «16» της διοργάνωσης.!

Χάρη στον εκπληκτικό Κουν Αγουέρο: Που πρώτα έφερε την κατάσταση στα ίσα, σκοράροντς δις στο 60’ και το 79’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε και τη χαριστική βολή στην αντίπαλο της Σίτι (4-2), λίγο αφότου ο Κολάροφ την είχε λυτρώσει στο 87’.



Manchester City 4-2 Watford (FA Cup) Highlights από Goals-Arena

Κατά τ’ άλλα, το Κύπελλο Αγγλίας δεν δικαιολόγησε -σήμερα τουλάχιστον- τον τίτλο του θεσμού των εκπλήξεων. Κι αυτό διότι όλες οι ομάδες της Premier League, με εξαίρεση την Κρίσταλ Πάλας (που αποκλείστηκε με 2-1 απ’ τη Γουίγκαν), έπαιρναν την πρόκριση.

Εύκολα, όπως η Σαουθάμπτον (2-0 τη Γέοβιλ) και η Χαλ (2-0 στην έδρα της Σάουθεντ) ή δύσκολα -όπως η Σουόνσι, που χρειάστηκε δυο γκολ του Μπονί σε τρία λεπτά για να λυγίσει 2-1 την Μπέρμιγχαμ και η Σάντερλαντ που προστάτευσε μέχρι τέλους το γκολ του Χάρη Μαυρία για να επικρατήσει 1-0 της Κίντερμίνστερ.


Το πρόγραμμα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή, 24/1

Άρσεναλ-Κόβεντρι 4-0
(15', 27' Ποντόλσκι, 84' Ζιρού, 89' Καθόρλα)

Νότιγχαμ-Πρέστον 0-0

Σάββατο, 25/1

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 0-2
(26' Μόουσες, 60' Στάριτζ)

Μπέρμιγχαμ-Σουόνσι 1-2
(15' Νόβακ - 67’, 69’ Μπονί)

Μπόλτον-Κάρντιφ 0-1
(50’ Κάμπελ)

Χάντερσφιλντ-Τσάρλτον 0-1
(54’ Τσερτς)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ 4-2
(60’, 79’, 90’+3’ Αγουέρο, 87’ Κολάροφ - 21' Φορεστιέρι, 30' Ντίνι)

Πορτ Βέιλ-Μπράιτον 1-3
(36’ Ρόμπερτσον - 27' Ινς, 43’ Μαρτς, 78’ Ομπίκα)

Ρότσντειλ-Σέφιλντ Γουένστεϊ 1-2
(60’ Ρόουζ - 51’ Μάτοκ, 57’ Ονιέβου)

Σαουθάμπτον-Γέοβιλ 2-0
(23' Ντο Πράντο, 70’ Γκάλαχερ)

Σάουθεντ-Χαλ 0-2
(63’, 90’+2’ Φράιατ)

Σάντερλαντ-Κιντερμίνστερ 1-0
(5' Μαυρίας)

Γουίγκαν-Κρίσταλ Πάλας 2-1
(36’ Γουότσον, 78’ ΜακΚλιν - 69’ Γουίλμπρεϊαμ)

Στίβενεϊτζ-Έβερτον (19:30)

Κυριακή, 26/1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (15:00)
Τσέλσι-Στόουκ (17:00)

Τρίτη, 4/2

Πρέστον-Νότιγχαμ (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Στην κορυφή η Ρεάλ!!

Πριν τρεις εβδομάδες και στο -5 κανείς δεν θα περίμενε αυτή την εξέλιξη! Κι όμως, έστω με ματς περισσότερο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Γρανάδα και ανέβηκε στην κορυφή της Πριμέρα!

Στην κορυφή η Ρεάλ! (video)
Πρώτη μετά από πολύ καιρό η Ρεάλ Μαδρίτης! Οι Μαδριλένοι έκαναν το χρέος του στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και παίρνοντας τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Γρανάδα (2-0) προσπέρασαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, όντας στο +2, με ματς περισσότερο βέβαια!

Το παιχνίδι... ξεκίνησε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παρουσιάζει την «Χρυσή Μπάλα» στον κόσμο της ομάδας, τα φλας να παίρνουν «φωτιά» και να επικρατεί «γλέντι» στο γήπεδο της «βασίλισσας».

Ένα... γλέντι όμως που δεν συνεχίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είτε τα σουτ των παικτών του Αντσελότι κατέληγαν άουτ, είτε ο Ρομπέρτο έβγαζε εντυπωσιακά τις όποιες τους προσπάθειες (όπως το απίστευτο ψαλιδάκι του Κριστιάνο).

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα με μοναδικό στόχο να πάρουν το τρίποντο και να μην πέσουν «θύμα» έκπληξης. Κάπως έτσι, στο 56’ ο «CR7» έλυσε το γόρδιο δεσμό κι έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, διώχνοντας το όποιο άγχος υπήρχε, ενώ στο 74’ ο Μπενζεμά διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις 4-2

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα 2-0
(56' Ρονάλντο, 74' Μπενζεμά)

Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (19:00)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Παρασκευή, 31/1

Γρανάδα-Θέλτα (22:00)

Σάββατο, 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (19:00)
Χετάφε-Βαγιαδολίδ (21:00)
Μάλαγα-Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 2/2

Έλτσε-Αλμερία (13:00)
Μπέτις-Εσπανιόλ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Όνομα και... πράγμα!!

Πραγματικός...Ατρόμητος για ένα ημίχρονο! Νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ στο Περιστέρι, χάρη σε τέρμα του... σούπερ Παπαδόπουλου (33’), επέστρεψε και πάλι στα «τρίποντα» και συνεχίζει να ελπίζει για τη 2η θέση

Όνομα και... πράγμα
Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο, που επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Παράσχου ο εξαιρετικός Δημήτρης Παπαδόπουλος (33’), που έφτασε τα εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα. Παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε η ομάδα των Ιωαννίνων, που είχε στον πάγκο της τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο.

Eξαιρετικοί ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, με απολογισμό 13 τελικές, 1 γκολ και 1 δοκάρι, έναντι μόλις τριών σουτ των παικτών του ΠΑΣ. Στις κερκίδες του γηπέδου του Περιστερίου βρέθηκε ο Γιάννης Πετράκης, που είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας των Ιωαννίνων.

Τους 40 βαθμούς έφτασε ο Ατρόμητος, που πλησίασε την δεύτερη θέση και τον ΠΑΟΚ (παίζει την Κυριακή με την Βέροια στην Τούμπα) στους 5. «Μπλέκει» στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας ο ΠΑΣ, που έχει κολλήσει στους 23.


Το ματς:




Από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου ο Ατρόμητος θέλησε να δείξει τις διαθέσεις του. Η χρησιμοποίηση του Ναπολεόνι σε δημιουργικό ρόλο, πίσω από τους Παπαδόπουλο και Καραμάνο, μπέρδεψε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά να πιέζονται ασφυκτικά από τους παίκτες του Παράσχου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ κατάφερε να βγει από την άμυνά του και να απειλήσει χάρη στις ατομικές ενέργειες του Ίλιτς.

Ο Ατρόμητος πήρε και πάλι τα ηνία ανέβασε ψηλά την άμυνά του και έφτασε μια... ανάσα από το γκολ, όταν ο Παπαδόπουλος στο 22’ σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Βελλίδη. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να «ζορίσουν» την αντίπαλη άμυνα και τελικά δικαιώθηκαν στο 33’, με τον «Παπ» να εκμεταλλεύεται ιδανικά το υπέροχο τακουνάκι του Καραμάνου και να γράφει το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και μετά το γκολ, όμως ο ΠΑΣ πήρε ανάσες ανεβάζοντας τις γραμμές του και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ίδιο σκηνικό με αυτό του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου. Η ομάδα του Παράσχου συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στον χώρο του κέντρου, όμως της έλειψε η φρεσκάδα και η άνεση στην τελική πάσα. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι –λόγω και της απουσίας του Λίλα- υστερούσαν στο χώρο του κέντρου και δεν μπορούσαν να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή του Τσενάμο.

Ο καλός ρυθμός που είχε το ματς στη μεγαλύτερή του διάρκεια χάθηκε με το πέρασμα των λεπτών. Ο Ατρόμητος βλέποντας πως δεν μπορεί να φτάσει στο τέρμα που θα «σφράγιζε» την επιστροφή του στις νίκες, κατέβασε στροφές και έδωσε χώρους στους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΣ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να πιέσει, όμως οι σέντρες από τα άκρα εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Τσενάμο και τους αμυντικούς του, με αποτέλεσμα το 1-0 να είναι και το τελικό σκορ του ματς.





Οι συνθέσεις:




Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος (63’ Μπρίτο), Ουμπίντες, Δημούτσος (89' Φυτανίδης), Ναπολεόνι (75' Πίτου Γκαρσία), Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Σηφάκης, Μπάλλας, Φάμπιο, Γεωργίου

ΠΑΣ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Βελλίδης, Μπέριος (79' Γιάκος), Ντάσιος (54’ Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Αυγενικού (69’ Κρητικός), Ίλιτς, Στρούνα, Ακόστα

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κυβελίδης, Σκόνδρας, Χαρίσης

Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Καμία σχέση Στοϊκοβιτς με Ολυμπιακό!

Στη Σερβία υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται… πίσω από την μεταγραφή του Στοϊκοβιτς στον Εργοτέλη. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Καμία σχέση Στοϊκοβιτς με Ολυμπιακό
Στη Σερβία υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται… πίσω από την μεταγραφή του Στοϊκοβιτς στον Εργοτέλη. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Από τους ερυθρόλευκους ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την μεταγραφική κίνηση της κρητικής ομάδας και πως δεν ευσταθούν στα όσα γράφονται πως οι Πειραιώτες θα τεστάρουν τις ικανότητες του για να προχωρήσουν στην απόκτηση του, το καλοκαίρι όταν και να «υπάρχει θέση ξένου στο ρόστερ της ομάδας».

Μάλιστα, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι οι σέρβοι δεν λαμβάνουν θέση ξένου (κοινοτικοί Β ζώνης), κάτι που σημαίνει ότι για τον Ολυμπιακό όπως και για κάθε άλλη ελληνική ομάδα δεν υπάρχει περιορισμός τέτοιος.

Τέλος όπως αναφέρουν στον Πειραιά εάν είχαν κρίνει ότι ο παίκτης αυτός αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας τότε όντως θα είχαν κινηθεί για την απόκτηση του και κάθε άλλου παίκτη που θα ανέβαζε το επίπεδο του ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

«Μάτια» στη Λεωφόρο!

Σκάουτερ αρκετών ξένων ομάδων θα βρεθούν στη Λεωφόρο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά.

«Μάτια» στη Λεωφόρο
Εκπρόσωποι αρκετών ξένων συλλόγων θα βρεθούν το απόγευμα του Σαββάτου (25/1) στη Λεωφόρο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκάουτερ της ολλανδικής Τσβόλε (στην οποία αγωνίζεται πλέον ο Θανάσης Καραγκούνης), της Γκενκ και της Σαμπντόρια θα κάθονται στις κερκίδες του «Απ. Νικολαϊδης».

Ενημέρωση για το ποίον/ποιους παίκτες θα παρακολουθήσουν δεν υπάρχει, ωστόσο ο Ρισβάνης απασχολεί τελευταία ξένους συλλόγους, ενώ δεν αποκλείεται τα μάτια να «πέσουν» πάνω και στον Λαγό, ο οποίος δεν έχει ανανεώσει ακόμα με το «τριφύλλι».Πηγή: sport-fm.gr

Όρθιος!!

Αν και έπαιζε με δέκα παίκτες για.... ολόκληρο το παιχνίδι, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και με το 0-0 κόντρα στην Καλλονή να πάρει ένα σημαντικό πόντο.

Όρθιος!
Ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα από το 13’, λόγω αποβολής του Δεληζήση, ο Απόλλων Σμύρνης δεν «μάσησε» και πήρε «παλικαρίσιο» βαθμό στο ΟΑΚΑ με το τελικό 0-0 κόντρα στην Καλλονή!

Μέτριο το θέαμα, δίχως τις μεγάλες φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να έχει μάλιστα την πιο κλασική σε δοκάρι του Φαρινόλα στο 47’.

Στους 21 βαθμούς ανέβηκε η ομάδα του Λόρι Σάντεζ που «τσίμπησε» σημαντικό πόντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Στους 26 οι νησιώτες που ανέβηκαν προσωρινά στην όγδοη θέση.

Το ματς:


Κόσμος στις εξέδρες (δυστυχώς ξανά) δεν υπήρχε. Και στο ΟΑΚΑ γενικά κάνει κρύο. Ωστόσο, νωρίς-νωρίς το παιχνίδι «ζεστάθηκε» για τα καλά. Όχι γιατί είχαμε κάποια φάση, αλλά γιατί μόλις στο 13’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Δεληζήσης χτύπησε εκτός φάσης τον Κεϊτά και ο διαιτητής δίκαια τον απέβαλλε, με τον Απόλλωνα να υποχρεούται πλέον να ανέβει ένα «βουνό» για το υπόλοιπο του αγώνα. Ακόμα κι έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν και συνέχισαν το παιχνίδι τους χωρίς φόβο, αλλά με πάθος! Πάντως, το θέαμα (;) ήταν κακό και ακόμα... ψάχναμε κάποια φάση.

Μετά το 25’ η Καλλονή θέλησε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, παίζοντας φυσικά και με παίκτη περισσότερο. Πήρε την κατοχή υπέρ της, είχε 2-3 σουτ, αλλά μέχρι εκεί. Διότι παρά το γεγονός πως ο Σάντσεζ δεν έκανε κάποια αλλαγή για να «δέσει» την άμυνά του, μετά την αποβολή, οι παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας» ήταν εξαιρετικοί τακτικά, δεν άφηναν χώρους, ενώ ο Τζόρβας επενέβη σε δύο σουτ από Μαρσέλο και Λεοζίνιο, που φυσικά δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα. Φαρινόλα και Ντάλμπεργκ προσπαθούσαν απ’ την πλευρά τους να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία των νησιωτών, δίχως όμως αντίκρισμα.

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να είχε μπει «φωτιά». Γιατί ο Απόλλωνας στην πιο κλασική του ευκαιρία μέχρι τότε (47’) είδε το σουτ του Φαρινόλα να σταματά στο δοκάρι του Χογκ και να μην μπορεί να «παγώσει» το ήδη... παγωμένο ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, το παιχνίδι κέντρου συνεχίστηκε και τα λεπτά περνούσαν με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως συμβιβάζονται στο 0-0 και τον ένα βαθμό. Μετά το 75’ κι αφού ο Μαντζουράκης έκανε κάποιες αλλαγές, η πίεση αυξήθηκε, αλλά μία ο Τζόρβας, μία η κακή εκτέλεση του Νιαμπούγιου δεν «επέτρεψαν» κάποια αλλαγή στο σκορ, με τη «λευκή» ισοπαλία να μένει ως το φινάλε!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος (83’ Καλτσάς), Μαρσέλο (71’ Γιορέντε), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου, Περόνε (66’ Καζάκης)

Στον πάγκο: Μάππας, Καζάκης, Φουρλάνος, Φαρία, Βάλιος

Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Παντελιάδης, Μίνγκας, Φαρινόλα (72’ Πετρόπουλος), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο (79’ Τσιλιγκίρης), Παπαζαχαρίας

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Μπάρκογλου, Άμπροουζ Πηγή: sport-fm.gr

«Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ»

Έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση και να αγωνιστεί για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια του Άρη εμφανίζεται ο Στέφανος Γουναρίδης για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

«Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ»
Ο Άρης δοκιμάζεται την Κυριακή (26/1) στην Λιβαδειά με την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και ο Στέφανος Γουναρίδης μιλώντας στην κάμερα της Nova δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι έχουν δύσκολο έργο, πιστεύει ότι θα καταφέρουν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος είναι στην... αναμονή για τρεις εβδομάδες τόνισε ότι είναι 100% έτοιμος να υπερασπιστεί τα δοκάρια του Άρη. Ακόμη, επισήμανε πως όλοι στην ομάδα θέλουν να κάνουν τον κόσμο τους χαρούμενο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Στέφανε, πως προετοιμάζεσαι για την πρώτη σου συμμετοχή με τη φανέλα του Άρη;
«Έχω μιλήσει με τον προπονητή και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα».

-Η αναμονή, φάνηκε «αιώνας»;
«Από τα παιδιά που ήρθαμε τον Ιανουάριο, εγώ ήρθα πρώτος και δυστυχώς τρεις εβδομάδες είμαι στην αναμονή».

-Η συγκυρία το φέρνει έτσι, ώστε με το που αποκτάς δικαίωμα συμμετοχής, να παίρνεις θέση βασικού...
«Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου».

-Πως περιμένεις, λοιπόν, το ματς της Λιβαδειάς;
«Ο Λεβαδειακός είναι ανέκαθεν μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική, έχοντας τον ίδιο στόχο με εμάς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω να πάρουμε κάτι θετικό».

-Οι 20 βαθμοί του Λεβαδειακού σε συνδυασμό με τους 12 δικούς σας, ανεβάζει τη σημασία μιας πιθανής νίκης, καθώς θα κρατήσετε τον αντίπαλο χαμηλά και κοντά σε εσάς;
«Εννοείται! Το σημαντικό είναι να μη χάσουμε αυτό το παιχνίδι και μακάρι να μας δώσει δύναμη ο Θεός να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

-Σε μια αποστολή χωρίς την υποστήριξη των φιλάθλων σας...
«Ο κόσμος του Άρη, είτε πάρει εισιτήρια, είτε δεν πάρει, θα είναι πάντα δίπλα μας. Θέλουμε, λοιπόν, να τον κάνουμε χαρούμενο μ‘ ένα θετικό αποτέλεσμα».

Επιμένουν οι Σέρβοι για Στοΐκοβιτς!

Νέο δημοσίευμα στη Σερβία αναφέρει πως ο Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό από το βράδυ της Παρασκευής και θα παραχωρηθεί ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στον Εργοτέλη.

Επιμένουν οι Σέρβοι για Στοΐκοβιτς
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς, όπως αναφέρει νέο δημοσίευμα στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «telegraf.rs» υποστηρίζει πως ο πρώην τερματοφύλακας της Παρτίζαν υπέγραψε χθες το βράδυ συμβόλαιο 2,5 ετών με τους νταμπλούχους Ελλάδας, όμως θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στον Εργοτέλη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του εν λόγω σάιτ αναφέρει πως ο λόγος για τον οποίο παραχωρείται στους Κρητικούς ο Σέρβος γκολκίπερ είναι οι πολλοί μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές που έχουν οι Πειραιώτες στο υπάρχον ρόστερ τους.

Ο Στοΐκοβιτς φέρεται να είχε δεχθεί πολλά προτάσεις από την Αγγλία, την Τουρκία, την Ιταλία (τη Φιορεντίνα) και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, λόγω του Champions League και να μπορέσει να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Αστέρας για Καρανίκα!!

Στο στόχαστρο του Αστέρα Τρίπολης φαίνεται πως έχει μπει ο Νίκος Καρανίκας.

Και ο Αστέρας για Καρανίκα!
Να ενισχυθεί με έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή φαίνεται πως ψάχνει ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βάλει στο μάτι τον Νίκο Καρανίκα. Πρόκειται για τον δεξιό οπισθοφύλακα της ΑΕΛ, για τον οποίο πρόσφατα γράφτηκε ότι ενδιαφέρεται και η ΑΕΚ.

Ο 21χρονος άσος, ο οποίος αν και σε μικρή ηλικία έχει παραστάσεις από πρώτη και δεύτερη κατηγορίας και προέρχεται από μια πάρα πολύ καλή χρονιά αρέσει και σε ομάδα του εξωτερικού και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα μείνει στη θεσσαλική ομάδα.
Αλλωστε, από τη στιγμή που μιλάμε για ερασιτεχνικό σωματείο οι διαπραγματεύσεις για τους ενδιαφερόμενους είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκές. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος…Πηγή: sport-fm.gr

Ολλανδικές «σειρήνες» για Βασιλείου!!

Ομάδα από την πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας ενδιαφέρεται για τον Στέλιο Βασιλείου και σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, οι δυο πλευρές είναι σε επαφές!

Ολλανδικές «σειρήνες» για Βασιλείου
Ο 22χρονος επιθετικός του Λεβαδειακού δεν παίζει το τελευταίο διάστημα με την ομάδα της Βοιωτίας και πρόσφατα αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του (σ.σ. λήγει τον Δεκέμβριο του 2014).

Η ολλανδική ομάδα που τον θέλει, σκοπεύει να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, με σκοπό να τον κάνει δικό της μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, αλλά αν δεν τα καταφέρει, θα επανέλθει το καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι ο Βασιλείου έκανε μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι με 11 γκολ στο πρωτάθλημα.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή είναι η νέα Ferrari!!

Αυτή είναι η νέα Ferrari! Το νέο της μονοθέσιο F14T παρουσίασε η Ferrari στις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Τρεις ημέρες πριν την έναρξη της πρώτης περιόδου των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ η Ferrari έγινε η πέμπτη ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιο της.

Στην F14T, όνομα που ο κόσμος έδωσε στο μονοθέσιο έπειτα από ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα με την μπροστινή αεροτομή να έχει προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς της FIA.

Ωστόσο, συγκριτικά με αυτή της McLaren η μπροστινή αεροτομή διαφέρει αρκετά, αφού είναι πιο φαρδιά.

inner

Τη σεζόν που έρχεται η σκουντερία θα έχει στο ρόστερ της τους Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν με τον Φινλανδό να επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στην ιταλική ομάδα που θέλει με την F14T να σπάσει την κατάρα και να πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο μετά από έξι σεζόν.

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις… πάτησαν πίστα!!

Τα πρώτα τους χιλιόμετρα με αφορμή την ημέρα βιντεοσκόπησης για διαφημιστικούς λόγους έκαναν οι Mercedes, Toro Rosso και Force India.

Τρεις… πάτησαν πίστα
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των ομάδων της Formula 1 ενόψει της πρώτης περιόδου των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, ωστόσο τρεις ομάδες… πάτησαν πίστα, κάνοντας τα πρώτα τους χιλιόμετρα,

Οι Mercedes, Toro Rosso και Force India με αφορμή την ημέρα βιντεοσκόπησης δοκίμασαν τα μονοθέσια τους. Πίσω από το τιμόνι της Mercedes, η οποία ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί, βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ για λογαριασμό της Force India έτρεξε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Όσον αφορά την Toro Rosso, τα πρώτα χιλιόμετρα έγιναν στο Μισάνο και πήραν μέρος και οι δύο πιλότοι της ομάδας, Ζαν Ερίκ Βερνιέ και Ντανίλ Κβιάτ.
Πηγή: sport-fm.gr

Έμεινε στη διακοπή η Ντόρντμουντ, «ξεμπούκωσε» η Νυρεμβέργη!

Στην χειμερινή διακοπή της Bundesliga έμεινε η Ντόρτμουντ, η οποία έμεινε στο 2-2 με την Άουγκσμπουργκ και έχασε πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία. Πρώτη νίκη μετά από 18 αγωνιστικές για τη Νυρεμβέργη.
Κι άλλο πολύτιμο έδαφος για τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας έχασε η Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Κλοπ, έμεινε την χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος και «κόλλησε» στο 2-2 με την Άουγκσμπουργκ.

Ο Μπέντερ με γκολ μόλις στο 6’, άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο ίδιος παίκτες σκόραρε και στο τέρμα της ομάδας του. Ο Σαχίν με τέρμα στο 66’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους για να έρθει ο Τζι στο 72’ και να ισοφαρίσει και πάλι. Εκτός από την νίκη, την οποία δεν πήρε, η Μπορούσια είδε και τον Γιακούμπ Μπλαστσικόφσκι να φεύγει από το γήπεδο για το νοσοκομείο και με φόβους για ρήξη χιαστού.

Ακόμα, μετά από 18 αγωνιστικές, η Νυρεμβέργη πήρε την πρώτη της νίκη, επικρατώντας 4-0 της Χόφενχαϊμ. Ο Σάντλερ άνοιξε το σκορ, ο Ντρμιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ο Γκίντσεκ έκανε το 3-0, για να έρθει και πάλι ο Ντρμιτς να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ήττα, με 3-2, είχε το μενού και για τη Λεβερκούζε, στην έδρα της Φράιμπουργκ. Ένα γκολ στο 90’ από τον Κλάους, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, το οποίο έφτασε ως εκεί με τέρματα από τους Μεχμεντί και Σχμιντ από τους γηπεδούχους, αλλά και του Μπέντερ και Ρόλφες για την ομάδα του Χίπια.

Μεγάλη νίκη και για την Μάιντζ, η οποία επικράτησε 2-1, εκτός έδρας, της Στουτγκάρδης. Ο Αμπντουλαγέ άνοιξε το σκορ στο 11' για τους γηπεδούχους, αλλά ήρθε ο Οκαζάκι για να ισοφαρίσει στο 39'. Και ενώ, όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελείωνε στο 1-1, ήρθε ο Σάλερ με ένα τέρμα στο 87' να χαρίσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 24/1

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(7’ Γκέτσε, 53’ πεν. Μίλερ)

Σάββατο, 25/1 (16:30)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 2-2
(6’, 56’ αυτογκολ Μπέντερ, 66’ Σαχίν – 72’ Τζι)

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 3-2
(27’ Μεχμεντί, 53’ Σχμιντ, 90’ Κλάους – 5’ Μπέντερ, 36’ Ρόλφες)

Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 4-0
(23’ Σάντλερ, 42’, 70’ Ντρμιτς, 49’ Γκίντσεκ)

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 1-3
(36’ Όλιτς – 29’ Ρούντβενς, 50’, 72’ Μπιτενκούρτ)

Στουτγκάρδη-Μάιντς 1-2
(11’ Αμπντουλαγέ – 39’ Οκαζάκι, 87’ Σάλερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή, 26/1

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (16:30)
Αμβούργο-Σάλκε (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 31/1

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο, 1/2 (16:30)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Μάιντς-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Ανόβερο-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 2/2

Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη για Θανάση στο NBDL!

Με θετική παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο, οι Ντέλαγουερ 87ερς επικράτησαν σε αγώνα του NBDL.

Νίκη για Θανάση στο NBDL
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε καλή παρουσία στη νίκη των Ντέλαγουερ 87ερς, μόλις πέμπτη σε 25 ματς, στην έδρα της Κάντον Τσαρτς με 109-99 για τοNBDL.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη που αγωνίζεται στους Μπακς είχε 7 πόντους (2/4 δίποντα, 3/9 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 21:29.Πηγή: sport-fm.gr

Απίστευτος «Μέλο», καλός Γιάννης!!

Με 62 πόντους του Καρμέλο Άντονι και μια σειρά από ρεκόρ, οι Νικς σάρωσαν 125-96 τους Μπόμπκατς. Καλή εμφάνιση από Αντετοκούνμπο στην ήττα των Μπακς από τους Καβαλίερς.

Απίστευτος «Μέλο», καλός Γιάννης
Ο Καρμέλο Άντονι έκανε ρεκόρ καριέρας με 62 πόντους (10/10 βολές, 17/24 δίποντα, 6/11 τρίποντα) στη νίκη με 125-96 επί των Μπόμπκατς. Παράλληλα η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας μετά τους 60 του Μπέρναρντ Κινγκ το 1984, αλλά και στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» μετά τους 61 του Κόμπι Μπράιαντ πριν πέντε χρόνια. Ο «Μέλο», που σκόραρε ακόμη και από το κέντρο στο τέλος του ημιχρόνου, θα έβαζε περισσότερους, αλλά αποσύρθηκε νωρίς στο τέταρτο δωδεκάλεπτο έχοντας παίξει 38:39.

Οι Μπακς έχασαν με 93-78 στο Κλίβελαντ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους ελάχιστους διασωθέντες να έχει 10 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες σε 26:23.

Οι Γκρίζλις πέρασαν με 88-87 από το Χιούστον με τον Νικ Καλάθη να έχει 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 14:43 και τον Κώστα Κουφό σε 4:26 να μένει άποντος (0/2 δίποντα) με 2 ριμπάουντ.

Χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ, που πήρε ανάσες, αλλά και τον τραυματία Ράσελ Γουέστμπρουκ η Θάντερ επικράτησε των Σέλτικς στη Βοστώνη με 101-83, ενώ οι Σπερς με 17 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 τάπες του Τιμ Ντάνκαν επιβλήθηκαν άνετα των Χοκς στην Ατλάντα με 105-79.

Οι Πέισερς χρειάστηκαν την παράταση για να φτάσουν στο 116-111 επί των Κινγκς στο Σακραμέντο ανατρέποντας διαφορά 17 πόντων στην τέταρτη περίοδο και με τον Πολ Τζορτζ να έχει 8 από τους 36 πόντους του στο έξτρα πεντάλεπτο. Οι Λέικερς έχασαν και στο Ορλάντο, με 114-105, συνεχίζοντας την απογοητευτική τους πορεία.

Ο Μίρζα Τελέτοβιτς είχε 34 πόντους με 7/11 τρίποντα και οι Νετς σταμάτησαν με 107-106 τους Μάβερικς, την ώρα που οι Κλίπερς με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ του Μπλέικ Γκρίφιν έβαζαν φρένο στις καλές εμφανίσεις των Μπουλς, με 112-95 στο Σικάγο. Τέλος, οι Τίμπεργουλβς με καλάθι του Κέβιν Μάρτιν στα 8,4’’ πριν το φινάλε έκαναν την έκπληξη με 121-120 απέναντι στους Ουόριορς στο Όκλαντ.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Λος Άντζελες Λέικερς 114-105 Χάρις 28 (20 ριμπ.), Αφλάλο 23, Νέλσον 22, Ολαντίπο 15 (12 ριμπ.)-Γκασόλ 21 (11 ριμπ.), Μάρσαλ 19 (14 ασίστ), Μικς 17, Γιανγκ 16, Κέλι 15, Χιλ 6 (10 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Τορόντο Ράπτορς 95-104 Κάρτερ-Ουίλιαμς 20, Γιανγκ 16, Τόμπσον 15, Χόους 14 (12 ριμπ.), Τέρνερ 13-ΝτεΡόζαν 34, Λάουρι 18 (13 ασίστ), Σάλμονς 12, Πάτερσον 11, Ρος 10.

Ατλάντα Χοκς-Σαν Αντόνιο Σπερς 79-105 Μίλσαπ 15, Ουίλιαμς 12, Σκοτ 10-Ντιαό 21, Μιλς 18, Ντάνκαν 17 (16 ριμπ.), Πάρκερ 11.

Μπόστον Σέλτικς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 83-101 Γκριν 16, Ουάλας 13, Πρέσεϊ 11-Ιμπάκα 21, Λαμπ 19, Τζάκσον 14, Σεφολόσα 13, Τζόουνς 10.

Μπρούκλιν Νετς-Ντάλας Μάβερικς 107-106 Τελέτοβιτς 34, Ουίλιαμς 18 (11 ασίστ), Πιρς 12, Γκαρνέτ 10 (12 ριμπ.)-Κάρτερ 19, Νοβίτσκι 18, Έλις 16, Καλντερόν 15, Χάρις 14, Μάριον 9 (11 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μιλγουόκι Μπακς 93-78 Βαρεζάο 16, Τόμπσον 14 (10 ριμπ.), Γουέιτερς 13, Ίρβινγκ 10 (10 ασίστ), Τζακ 10-Μίντλετον 13, Αντετοκούνμπο 10, Μέιο 9, Χένσον 8.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 101-103 Τζένινγκς 28, Ντράμοντ 21 (20 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 14, Σμιθ 13, Μονρό 8 (11 ριμπ.)-Μόροου 21, Ρίβερς 15, Γκόρντον 15, Ντέιβις 14, Ρόμπερτς 13, Αμίνου 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 125-96 Άντονι 62 (13 ριμπ.), Σμιθ 14, Φέλτον 11, Χάρνταγουεϊ 10-Τζέφερσον 25, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 14, Σέσιονς 12, Πάργκο 11.

Σικάγο Μπουλς-Λος Άντζελες Κλίπερς 95-112 Μπούζερ 22, Γκίμπσον 18, Ντανλίβι 17, Νοά 12 (13 ριμπ.)-Γκρίφιν 26 (13 ριμπ.), Κρόφορντ 19, Ρέντικ 18, Κόλισον 17, Μπαρνς 13, Τζόρνταν 10 (12 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Μέμφις Γκρίζλις 87-88 Πάρσονς 34, Χάουαρντ 11 (12 ριμπ.), Χάρντεν 10 (13 ασίστ), Τζόουνς 9-Λι 19, Ράντολφ 15, Κόνλεϊ 14, Τζόνσον 10, Ντέιβις 10.

Φίνιξ Σανς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 95-101 Ντράγκιτς 19 (11 ασίστ), Φράι 16, Πλάμλι 14, Μαρκίφ Μόρις 13, Μπαρμπόσα 10-Αρίζα 23, Νενέ 18, Γουόλ 18 (12 ασίστ), Μπιλ 17, Γκορτάτ 14.

Σακραμέντο Κινγκς-Ιντιάνα Πέισερς 111-116 (κ.α. 103-103) Θόρντον 42, Τόμας 38, Ουίλιαμς 7 (11 ριμπ.), Τόμπσον 1 (10 ριμπ.)-Τζορτζ 36, Στίβενσον 24 (10 ριμπ.), Γουέστ 22, Χίμπερτ 10 (11 ριμπ.), Χιλ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 120-121 Κάρι 33 (15 ασίστ), Λι 23, Τόμπσον 18, Ιγκουοντάλα 15, Σπέιτς 10, Μπόγκουτ 8 (11 ριμπ.)-Λοβ 26 (14 ριμπ.), Μάρτιν 26, Πέκοβιτς 22 (14 ριμπ.), Μπρούερ 15, Ρούμπιο 9 (12 ασίστ).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Μία νίκη που τα αλλάζει όλα!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει δυναμικά μετά τη μεγάλη νίκη στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα. Ο εφικτός στόχος για πλεονέκτημα έδρας, τα παράπλευρα κέρδη και το πρόγραμμα που «στρώνει».

Μία νίκη που τα αλλάζει όλα
Η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο επιβλητικός τρόπος που ήρθε, είναι ικανός να αλλάξει άρδην την ψυχολογία της ομάδας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέκτησαν ένα μεγάλο κομμάτι της χαμένης τους αυτοπεποίθησης και έχουν πολλούς λόγους να αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Από τις αντιδράσεις των παικτών στον πάγκο, τους πανηγυρισμούς και τη συσπείρωση που έβγαζαν όλοι, ήταν πασιφανές πόσο πολλοί έψαχναν οι Πειραιώτες ένα ξέσπασμα σαν κι αυτό για να ξαναμπεί το τρένο στις ράγες μετά από έναν εφιαλτικό μήνα, που άρχισε στις 23 Δεκεμβρίου με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και συνεχίστηκε με άλλες τέσσερις οδυνηρές ήττες.

Βλέπει… αβαντάζ έδρας

Η άλωση της «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» όχι απλώς βάζει τον Ολυμπιακό ξανά σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά, αλλά καθιστά ξανά εφικτό το στόχο να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, προκειμένου να έχει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» πλέον ομαλοποιείται και έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλες δύο νίκες, την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα και δύο εβδομάδες μετά κόντρα στην Αναντολού Εφές και πάλι στο Φάληρο, πριν επισκεφτεί στις 20 Φεβρουαρίου για τρίτη (και στις τάξεις των Πειραιωτών ελπίζουν φαρμακερή) φορά φέτος το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Τα παράπλευρα κέρδη

Πέραν των προφανών βαθμολογικών κερδών από τη νίκη στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός είχε και κάποια παράπλευρα. Όπως την επιστροφή των Λοτζέσκι, Ντάνστον και Σλούκα στις καλές εμφανίσεις μετά από μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, την επάνοδο στη δράση του Πέτγουεϊ, το βελτιωμένο πρόσωπο του Κόλινς, αλλά και τη θετική παρουσία του Μπέγκιτς που σταμάτησε τον Πλάις.

Πλέον ο χρόνος είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού, αφού παίκτες όπως οι Πέτγουεϊ και Κόλινς που υπολείπονται σε φυσική κατάσταση των συμπαικτών τους θα βελτιώνονται μέρα τη μέρα και σε αυτό βοηθά και η διακοπή των υποχρεώσεων της ομάδας μετά τα εύκολα ματς με Ηλυσιακό και Ίκαρο για την Α1 κι ενδιάμεσα εκείνου με τη Μάλαγα στο ΣΕΦ, καθώς θα ακολουθήσει η διακοπή στο Top 16 και το πρωτάθλημα για τη διεξαγωγή των τελικών του Κυπέλλου στην Ευρώπη.

Για την ώρα, μετά τη σημερινή επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού από το μεγάλο ταξίδι στη Βιτόρια, το πρόγραμμα προβλέπει προπόνηση την Κυριακή και ματς με τον Ηλυσιακό τη Δευτέρα στο ΣΕΦ. Σε αυτό αναμένεται να κάνει με καθυστέρηση το ντεμπούτο του ο Τζαμάριο Μουν, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 (υπάρχει δυνατότητα δύο αλλαγών στο ρόστερ της ομάδας για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος). Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει σύντομα και τι θα συμβεί με τον Έισι Λο και τον τραυματισμό του, αν και όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί χειρουργείο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Κάποια σενάρια κάνουν λόγο για αναζήτηση γκαρντ από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η όποια προσθήκη θα πρέπει να γίνει μέχρι την έναρξη του δευτέρου γύρου της Ευρωλίγκας, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής ο παίκτης που αποκτάται στο υπόλοιπο της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Το κίνητρο του «πληγωμένου» θηρίου!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr για την επανεκκίνηση του Ολυμπιακού στη Βιτόρια, που θα πρέπει να έχει όμως συνέχεια, αλλά και τα, εκτός της νίκης, θετικά που θα πάρει μαζί στις αποσκευές.

Το κίνητρο του «πληγωμένου» θηρίου
Στην ζωή είναι πολλές φορές φρόνιμο να ακολουθείς τα… σημάδια. Σε οδηγούν –πλην εξαιρέσεων- στα σωστά μονοπάτια και στην λήψη των σωστών αποφάσεων. Τα σημάδια του ταξιδιού στη Βιτόρια, ή αλλιώς οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και ο τρόπος που ο Ολυμπιακός τις αντιμετώπισε στο εσωτερικό του, έδειχναν ανάκαμψη. «Αντεπίθεση», ήταν η λέξη που κοσμούσε τα χείλη των περισσότερων «ερυθρόλευκων», το μάτι των οποίων «γυάλιζε» για πρώτη φορά μετά τη πρεμιέρα του Top 16 με την Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.


Πολλές φορές όταν «χτυπάς» ένα πληγωμένο θηρίο με χλεύη και ισοπέδωση του καθετί καλού έχει καταφέρει, του δίνεις νέο κίνητρο να σηκωθεί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, πήραν φυσικά ώθηση λόγω της μεγάλης κρισιμότητας του αγώνα στη «Φερνάντο Μπουέσα», αλλά και γιατί πολλοί που πριν λίγο καιρό τους αποθέωναν, άρχισαν να αμφισβητούν και το παραμικρό. Λες και θα υπάρξει ομάδα μέσα σε μία τόσο μακροσκελή σεζόν που δεν θα έχει άσχημα αποτελέσματα, ατυχίες και αναποδιές. Λες και ο Σπανούλης και η παρέα του ξέχασαν το μπάσκετ. Λες και οι υπόλοιποι δεν παίζουν και δεν έχουν δικαίωμα στη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι», φεύγουν από την Ισπανία με ένα πολύ σημαντικό «διπλό», γνωρίζοντας πολύ καλά πως ακόμα έχουν «βουνό» να διανύσουν και ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, μία βροχερή νύχτα στη Βιτόρια. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα όμως, συνοδεύτηκε και από άλλες καλές ειδήσεις, εντός και εκτός (άλλα αποτελέσματα) ομάδας, όμως προέχει η απεικόνιση της παράστασης που έδωσε για 30 λεπτά στο παρκέ ο Ολυμπιακός, διαλύοντας κάθε όνειρο της Λαμποράλ, να είναι η πρώτη ομάδα που θα τον αναγκάσει μετά από τέσσερα χρόνια σε τρίτη σερί ήττα στην Ευρωλίγκα.

Ο πεισμωμένος απ’ όσα προηγήθηκαν και γράφτηκαν Σπανούλης, έδωσε στο πρώτο δεκάλεπτο το έναυσμα εκτελεστικά και δημιουργικά, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ρυθμό και έστησαν ένα όμορφο πάρτι. Οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονταν λεπτό με το λεπτό (Λοτζέσκι, Ντάνστον, Περπέρογλου), ο Πρίντεζης έβγαλε εκτός εξίσωσης τον Νοτσιόνι, η άμυνα εμπόδιζε κάθε σχέδιο του Σκαριόλο και η επίθεση πετούσε «φωτιές», αφού οι βάσκοι δεν μπορούσαν και δεν βρήκαν ποτέ τον τρόπο να σταματήσουν την …ομοβροντία που τους χτυπούσε ακατάπαυστα. Ο Ολυμπιακός ήλεγξε απόλυτα το ματς, «έτρεξε» στους αγαπημένους του φρενήρης ρυθμούς και κυριάρχησε σχεδόν σε όλους τους στατιστικούς τομείς. Ανάγκασε τους δώδεκα χιλιάδες φίλους της «Σάσκι», να χειροκροτήσουν το απολαυστικό μπάσκετ που τους προσέφερε, αλλά και πολλούς εξ’ αυτών να αποχωρήσουν στο 23΄ (!) με το σκορ 40-70.

Οι παίκτες έβγαλαν πάθος και θέληση, έμπαιναν με δύναμη στις φάσεις και εφήρμοσαν κατά γράμμα του πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έρθει στο ισορροπημένο 2-2 και τα χαμόγελα να επανέλθουν. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια (Μάλαγα και Εφές), στα οποία αν δεν λαθέψει, επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση και μένει «ζωντανός» στο κυνήγι των δύο πρώτων θέσεων. Αν πιστέψει ότι έκανε κάτι τρομερό και φοβερό κόντρα στην Λαμποράλ, θα έχει χύσει την… καρδάρα με το γάλα που φαίνεται πως αρχίζει να γεμίζει ξανά. Ήταν νομοτελειακό πως η αγωνιστική «κοιλιά» θα… αδυνατίσει, αλλά για να πέσει εντελώς, χρειάζονται και άλλες… απαντήσεις.

Αν υπάρχει μία ομάδα στην Ευρώπη, ειδική στο να δίνει τέτοιες τα τελευταία δυόμισι χρόνια είναι ο Ολυμπιακός, που στην Ισπανία κέρδισε ξανά την χαμένη του αυτοπεποίθηση, αλλά και πολλά άλλα. Πρώτο και σημαντικότερό, την επιστροφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ που αλλάζει εντελώς την αμυντική συμπεριφορά –και κυρίως του Ντάνστον-, δίνει ενέργεια, ομαλοποιεί το rotation και την… υγεία του μόνου κλασσικού «4αριου», Πρίντεζη. Δεύτερον τον Μάρντι Κόλινς, που δεν είναι αντί-Λο ούτε πρόκειται να γίνει στα τριάντα, όμως με αυτή τη διάθεση στην άμυνα και την οικονομία στην επίθεση, μπορεί να απελευθερώσει τον Σλούκα, που δεν ήταν τυχαία μετά από καιρό καλός στη Βιτόρια.

Ακόμα-ακόμα και ο Μπέγκιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βγει εκτός παιχνιδιού ο Πλάις και έδειξε πως καλό θα είναι όσοι τον έχουν «ξεγραμμένο», να περιμένουν λίγο ακόμα. Όλα τα παραπάνω, φυσικά και δεν φτάνουν κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους που θα παίξουν πιο σκληρά (ή πιο έξυπνα) πάνω στον Σπανούλη ή θα πετύχουν τον Ολυμπιακό σε κακή βραδιά εκτελεστικά. Όμως είναι μικρές λεπτομέρειες και πόντοι στο… σακούλι, που όταν θα έχει επιτευχθεί ολοκληρωτικά το φορμάρισμα της ομάδας να κάνουν τη διαφορά και να βάλουν εξ’ ολοκλήρου στην σωστή κατεύθυνση τους πρωταθλητές. Πηγή: sport-fm.gr

«Ταύρος» ο Τζεμπούρ!!

Έτοιμος να σφραγίσει τη μεταγραφή του στη Νότιγχαμ είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Όπως ενημέρωσε μέσω twitter, πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει.

«Ταύρος» ο Τζεμπούρ!
Μόνο το τυπικό μέρος απομένει πλέον ώστε ο Ραφίκ Τζεμπούρ να γίνει και επίσημα παίκτης της Νότιγχαμ.

Ο Αλγερινός έφτασε το Σάββατο στην Αγγλία και βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Αφού ανακοίνωσε ο ίδιος λοιπόν -μέσω του twitter- ότι όλα πήγαν καλά, στη συνέχεια ανέβασε και φωτογραφία στο λογαριασμό του απ’ την ώρα που περνούσε τα τεστ.




Πηγή: sport-fm.gr

Το «κόλλησε» ο Μαυρίας! (video)

Το πρώτο του γκολ στην Αγγλία πανηγυρίζει ο Χάρης Μαυρίας που ξεκίνησε βασικός στον αγώνα Κυπέλλου της Σάντερλαντ με την Κιντεμνίστερ!

Το «κόλλησε» ο Μαυρίας! (video)
Άρπαξε απ' τα μαλλιά την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός και ο Χάρης Μαυρίας... κόλλησε το πρώτο του τέρμα στην Αγγλία και μάλιστα με στυλ!

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα μέσα στην περιοχή της Κίντεμνίστερ και με εξαιρετικό τελείωμα, το "έγραψε", ανοίγοντας το σκορ για τη Σάντερλαντ που σίγουρα δίνει στον ίδιο μεγάλη ώθηση για να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει στο Νησί και να καθιερωθεί στις "μαυρόγατες".




Πηγή: sport-fm.gr

Λίβερπουλ… σοβαρή!!

Τη σοβαρότητα που ήταν το μίνιμουμ που χρειαζόταν για να προκριθεί στο Κύπελλο Αγγλίας έδειξε η Λίβερπουλ. Με άνεση -και σκόρερ τους Μόουσες και Στάριτζ- οι «κόκκινοι» καθάρισαν 2-0 την Μπόρνμουθ.

Λίβερπουλ… σοβαρή (video)
Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Λίβερπουλ για να συνεχίσει στο Κύπελλο Αγγλίας.

Βγάζοντας τη σοβαρότητα που… δεν είχαν την περασμένη Κυριακή με την Άστον Βίλα (υποπίπτοντας σε γκέλα 2-2 στο «Άνφιλντ») οι «κόκκινοι» πέρασαν με άνεση απ’ το Μπόρνμουθ για το Κύπελλο Αγγλίας.

Και τα όποια προβλήματα αντιμετώπισαν, τελείωσαν απ’ το 26’ κιόλας όταν ο Μόουσες (με ωραίο συρτό σουτ) τους έδωσε το προβάδισμα. Κατόπιν, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δε χρειαζόταν να κάνει τίποτα παραπάνω απ’ το να διαχειριστεί σωστά το ματς και με γκολ του Στάριτζ στο 60’ να σφραγίσει τη νίκη (2-0) που την έστειλε στους «16» του θεσμού.


Το πρόγραμμα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή, 24/1

Άρσεναλ-Κόβεντρι 4-0
(15', 27' Ποντόλσκι, 84' Ζιρού, 89' Καθόρλα)

Νότιγχαμ-Πρέστον 0-0

Σάββατο, 25/1

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 0-2
(26' Μόουσες, 60' Στάριτζ)

Μπέρμιγχαμ-Σουόνσι
Μπόλτον-Κάρντιφ
Χάντερσφιλντ-Τσάρλτον
Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ
Πορτ Βέιλ-Μπράιτον
Ρότσντειλ-Σέφιλντ Γουένστεϊ
Σαουθάμπτον-Γέοβιλ
Σάουθεντ-Χαλ
Σάντερλαντ-Κιντερμίνστερ
Γουίγκαν-Κρίσταλ Πάλας
Στίβενεϊτζ-Έβερτον (19:30)

Κυριακή, 26/1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (15:00)
Τσέλσι-Στόουκ (17:00)

Τρίτη, 4/2

Πρέστον-Νότιγχαμ (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Σιγή ιχθύος για Μποζίνοφ!!

Δεδομένη θεωρούν στη Βουλγαρία τη μεταγραφή του Βαλερί Μποζίνοφ στον ΠΑΟΚ, όμως η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν παίρνει θέση επί του θέματος.

Σιγή ιχθύος για Μποζίνοφ
Ούτε διαψεύδουν, ούτε επιβεβαιώνουν στον ΠΑΟΚ τα δημοσιεύματα στη Βουλγαρία που θέλουν τον Βαλερί Μποζίνοφ να είναι κοντά σε συμφωνία με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Meridian Match» υποστηρίζει πως οι Θεσσαλονικείς είναι κοντά σε συμφωνία με τον Βούλγαρο στράικερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αν και ο 27χρονος παίκτης είχε πρόταση και από τη Λέφσκι Σόφιας, φέρεται να έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, υπογράφοντας μάλιστα συμβόλαιο 1,5 έτους με την προοπτική ότι θα παίξει στο Europa League.

Ο Μποζίνοφ είναι 39 φορές διεθνής και έχει πετύχει 7 γκολ, ενώ το τελευταίο παιχνίδι του με το εθνόσημο στο στήθος ήταν στις 4 Ιουνίου με το Καζακαστάν.
Πηγή: sport-fm.gr

«Νοοτροπία, κλίμα, επίπεδο»

Στις αλλαγές του φετινού Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι στέκεται ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας στο match program του παιχνιδιού με τον Πλατανιά.

«Νοοτροπία, κλίμα, επίπεδο»
Αναλυτικά όσα είπε στο match program του αγώνα με τον Πλατανιά:
Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι από πολλές απόψεις. Οι πιο σημαντικές διαφορές είναι σε τρία σημεία: στη νοοτροπία της ομάδας, στο κλίμα μεταξύ μας και στο επίπεδο των ποδοσφαιριστών συνολικά. Κι όταν αναφέρομαι στο επίπεδο των ποδοσφαιριστών εννοώ τόσο το ποδοσφαιρικό κομμάτι όσο και τη συμπεριφορά τους και το χαρακτήρα τους. Από εκεί και πέρα είναι επίσης σημαντικό ότι το τεχνικό επιτελείο δουλεύει συνεχώς και κάνει το καλύτερο δυνατό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Η ομάδα δίνει μέσα στις επόμενες 23 μέρες επτά αγώνες. Μπορεί, πιστεύεις, το ρόστερ να ανταποκριθεί σε αυτό το πρόγραμμα;

Το σίγουρο είναι ότι όσοι είμαστε στην ομάδα θα χρειαστεί να βοηθήσουμε. Με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε συμμετοχές και να συμβάλουμε, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί. Πιστεύω όμως ότι είμαστε καλά γυμνασμένοι και θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε. Επιπλέον, θα είναι σημαντικό να πετύχουμε κάποια καλά αποτελέσματα ώστε να μπορεί να διευκολυνθεί το ροτέισον του προπονητή τόσο από παιχνίδι σε παιχνίδι όσο και μέσα στον ίδιο αγώνα.

Πως θα προσδιόριζες τους στόχους της ομάδας φέτος με δεδομένο ότι έχουν ήδη παιχτεί οι πρώτες 20 αγωνιστικές;

Ενα μέρος έχει να κάνει με το Κύπελλο. Ας μην κρυβόμαστε, η κλήρωση μας ανοίγει το δρόμο για τον τελικό. Αυτό ομως δεν έχει νόημα να το λέμε στη θεωρία. Αντικειμενικά, η κλήρωση είναι τέτοια που η συμμετοχή στον τελικό και η διεκδίκηση του τροπαίου είναι στόχοι εφικτοί. Στο Πρωτάθλημα είμαστε αυτή τη στιγμή στην πεντάδα και ο στόχος μας είναι να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα σ’ αυτή. Πρέπει να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή εν όψει playoffs. Εκεί πια είναι μια άλλη ιστορία. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγώνων, υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από το Πρωτάθλημα, παίζει ρόλο η ειδική βαθμολογία, η κατάσταση που φτάνει εκεί η κάθε ομάδα. Φτάνεις πρώτα εκεί κι έπειτα οι στόχοι αλλάζουν.

Φέτος σε έχουμε δει πέρα από το κέντρο της άμυνας και στη θέση του δεξιού μπακ. Πως σου φαίνεται αυτός ο καινούργιος ρόλος;

Σίγουρα χρειάζεται κάποια προσαρμογή, όπως κάθετι καινούργιο. Και πάλι βέβαια προτεραιότητά μου είναι το αμυντικό κομμάτι αυτής της θέσης κι εκεί πιστεύω πως δεν πηγαίνω άσχημα. Το επιθετικό κομμάτι της θέσης ωστόσο έχει κάποιες τακτικές απαιτήσεις καινούργιες. Επίσης, οι απαιτήσεις που υπάρχουν από τον κόσμο για το επιθετικό σκέλος της θέσης είναι κάτι που προσθέτει πίεση. Προσπαθώ όμως πάντα να βελτιώνομαι και να κάνω στο γήπεδο αυτό που μου ζητάει ο προπονητής μου. Μέχρι εδώ καλά, όσο περνάει ο καιρός ελπίζω να πηγαίνω καλύτερα.

Πως θα προσδιόριζες τους προσωπικούς σου στόχους γενικά;

Ο πρώτος γύρος δεν πήγε άσχημα, αλλά δεν ήταν και τέλειος αναφορικά με τη δική μου απόδοση. Θέλω να κάνω έναν πολύ καλύτερο δεύτε-ρο γύρο και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς κι από εκεί και πέρα, ό, τι θέλει ας γίνει….

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Σίγουρα είναι κάτι που το βλέπουν όλοι, αλλά η αλήθεια είναι πως οι οπαδοί μας κάνουν ό, τι μπορούν. Τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας στις χαρές και στις λύπες. Θέλω να τους πω να μας πιστεύουν και να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα και γι’ αυτούς μέσα στο γήπεδο.

Στην Αθήνα ο Μαρκάνο!

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (25/01) ο Ιβάν Μαρκάνο, ώστε να συζητήσει τις λεπτομέρειές του δανεισμού του στον Ολυμπιακό.

Στην Αθήνα ο Μαρκάνο
Στην τελική ευθεία έχει μπει ο δανεισμός του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός αμυντικό έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου (25/01) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί θα πάει στα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του εξάμηνου δανεισμού του στους Πειραιώτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με την Ρούμπιν Καζάν για τον δανεισμό του 26χρονου παίκτη, ενώ υπάρχει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ.

Στη Ρωσία, την ίδια ώρα, έκαναν λόγο για 5 εκατ. ευρώ, όμως το ποσό θεωρείται υπερβολικό.

Με τον δανεισμό του Μαρκάνο οι «ερυθρόλευκοι» καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο το κενό που άφησε με τον τραυματισμό του ο Δημήτρης Σιόβας.

Μάλιστα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας φέρονται να έχουν προβλέψει στη συμφωνία τους με τον Ισπανό και το δικό του συμβόλαιο, αν τελικά αποκτηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, θα πάρει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, αν παραμείνει στην ομάδα και μετά το τέλος της σεζόν, με τριετές συμβόλαιο, που θα τον «δένει» μέχρι το καλοκαίρι του 2017.
Πηγή: sport-fm.gr