Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Με ανατροπή προχώρησε η ρωσική «ατμομηχανή»

Με ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο η Λοκομοτίβ Κουμπάν πήρε εντός έδρας νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας με 80-75, για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης του Top 16 της Euroleauge.

Με ανατροπή προχώρησε η ρωσική «ατμομηχανή»
Μέχρι το 35’ όλα έδειχναν ότι η Ζαλγκίρις θα έφευγε νικήτρια από το Κράσνονταρ, αλλά η Λοκομοτίβ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και γύρισε το ματς επικρατώντας τελικά με 80-75, στο μεταξύ τους ματς για την τέταρτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Με αυτήν την ανατροπή οι γηπεδούχοι πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στο... μηδέν, ενώ παράλληλα έπιασαν την Μπάγερν Μονάχου στην τέταρτη προνομιούχο θέση.

Το πρώτο μισό ανήκε ολοκληρωτικά στην Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ρώσους. Με πολύ καλές επιθετικές επιλογές και με πολύ καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα οι Λιθουανοί πήγαν στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα 12 πόντων (51-39).

Στο δεύτερο μέρος και ιδιαίτερα στην τέταρτη περίοδο η Ζαλγκίρις κατάφερε να... αυτοκτονήσει αφού μέχρι και πέντε λεπτά πριν το τέλος του μας ήταν μπροστά με 8 πόντους. Τελικά η Λοκομοτίβ γύρισε το ματς και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 78-75.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Σίμον με 21 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ ενώ για τους ηττημένους ο Ντέντμον έκανε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και 11 ασίστ.

Το ματς

Με τους Μπράουν, Καλνιέτις, Μπίκοφ, Μάριτς και Σίμον παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι ενώ από την άλλη πλευρά ο Στομπέργκας έριξε στη μάχη για το πρώτο τζάμπολ τους Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας, Γιαβτόκας, Ντίμσα Ντετμον. Χέρι – χέρι πήγαιναν οι δύο αντίπαλοι μέχρι το 5ο λεπτό. Κάπου εκεί ένα ξέσπασμα των φιλοξενούμενων τους έδωσε ένα προβάδισμά που η μέγιστη τιμή του έφτασε τους 13 πόντους (29-16) με σουτ το Ντέντμον στην λήξη της περιόδου

Με ένα τρίποντο του Σίμον ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο στο Κράσνονταρ, το οποίο και μείωσε τη διαφορά στους 10 πόντους (29-19). Ένα σερί 8-2 από πλευράς Ζαλγκίρις έφερε το ματς στο 37-21 για τους φιλοξενούμενους. Κάπου εκεί η Λοκομοτίβ έκανε μια αντεπίθεση μειώνοντας τη διαφορά στους 8 (39-31) τέσσερα λεπτά πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Το ημίχρονο βρήκε στο +12 51-39 τους Λιθουανούς.

Καμία ιδιαίτερη αλλαγή της εικόνας στα έξι πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου με τη διαφορά να βρίσκεται συνέχεια γύρω στους δέκα πόντους για τους φιλοξενούμενους. Παρόλες τις προσπάθειες της Λοκομοτίβ, η Ζαλγκίρις έβρισκε απαντήσεις και δεν δυσκολευόταν να κρατά τη διαφορά λίγο πάνω ή λίγο κάτω από διψήφιο νούμερο. Ένα σερί 4-0 από τους γηπεδούχους έριξε τη διαφορά στους 7 (51-64) ενάμιση λεπτό πριν την λήξη του δεκαλέπτου, αλλά 4 πόντοι από το Γιαβτόκας έδωσαν για άλλη μια φορά προβάδισμα 10 πόντων (65-55) στη Ζαλγκίρις. Μείωσε και πάλι στους 7 (65-58) με τρίποντο στην εκπνοή ο Καλνιέτις.

Ο Γιασάιτις με δίποντο μείωσε τη διαφορά στους πέντε (65-60) στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου. Ανάσα για τους Λιθουανούς, οι οποίοι πήραν δύο επιθετικά ριμπάουντ στην ίδια επίθεση, έδωσε ο Γιανκούνας με τρίποντο διαμορφώνοντας το 68-60. Με αμετάβλητη τη διαφορά μπήκαν οι δύο ομάδες στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με του φιλοξενούμενους να προηγούνται με 73-65. Ένα σερί 5-0 από τους γηπεδούχους έριξε τη διαφορά στους 3 (75-72) 2’46’’ πριν τον τέλος του αγώνα βάζοντας φωτιά στο ματς. Ένα κλέψιμό του, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Μπίκοφ, πετυχαίνοντας καλάθι και φάουλ, έφερε το ματς στα ίσια (75-75) δύο λεπτά πριν το τέλος. Ένα τρίποντο του Λίκχοντεϊ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (78-75) για πρώτη φορά μετά το 9-6 του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Αμερικάνος έγραψε τον επίλογο του ματς με δύο δικούς του πόντους σφραγίζοντας τη νίκη για τους Ρώσους.(80-75).

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ 1, Μπράουν 4, Γουίλιαμς, Καλνιέτις 9, Μπίκοφ 9, Λίκχοντεϊ 11, Γιασάιτις 11, Κολιούσκιν, Ζούμπκοφ 2, Ζουκανένκο 2, Μάριτς 10, Σίμον 21.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Στομπέργκας): Σιζάουσκας 5, Πόσιους 2, Λιπκεβίτσιους 10, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 8, Γιαβτόκας 16, Βέτσβαγκαρς, Μιλάκνις 2, Κούπσας 6, Ντίμσα 3, Λαβρίνοβιτς 8, Ντέντμον 15.

Διαιτητές: Γκονζάλεθ, Μπούλτο, Ζαμοσκι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: