Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Νοοτροπία, κλίμα, επίπεδο»

Στις αλλαγές του φετινού Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι στέκεται ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας στο match program του παιχνιδιού με τον Πλατανιά.

«Νοοτροπία, κλίμα, επίπεδο»
Αναλυτικά όσα είπε στο match program του αγώνα με τον Πλατανιά:
Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι από πολλές απόψεις. Οι πιο σημαντικές διαφορές είναι σε τρία σημεία: στη νοοτροπία της ομάδας, στο κλίμα μεταξύ μας και στο επίπεδο των ποδοσφαιριστών συνολικά. Κι όταν αναφέρομαι στο επίπεδο των ποδοσφαιριστών εννοώ τόσο το ποδοσφαιρικό κομμάτι όσο και τη συμπεριφορά τους και το χαρακτήρα τους. Από εκεί και πέρα είναι επίσης σημαντικό ότι το τεχνικό επιτελείο δουλεύει συνεχώς και κάνει το καλύτερο δυνατό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Η ομάδα δίνει μέσα στις επόμενες 23 μέρες επτά αγώνες. Μπορεί, πιστεύεις, το ρόστερ να ανταποκριθεί σε αυτό το πρόγραμμα;

Το σίγουρο είναι ότι όσοι είμαστε στην ομάδα θα χρειαστεί να βοηθήσουμε. Με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε συμμετοχές και να συμβάλουμε, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί. Πιστεύω όμως ότι είμαστε καλά γυμνασμένοι και θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε. Επιπλέον, θα είναι σημαντικό να πετύχουμε κάποια καλά αποτελέσματα ώστε να μπορεί να διευκολυνθεί το ροτέισον του προπονητή τόσο από παιχνίδι σε παιχνίδι όσο και μέσα στον ίδιο αγώνα.

Πως θα προσδιόριζες τους στόχους της ομάδας φέτος με δεδομένο ότι έχουν ήδη παιχτεί οι πρώτες 20 αγωνιστικές;

Ενα μέρος έχει να κάνει με το Κύπελλο. Ας μην κρυβόμαστε, η κλήρωση μας ανοίγει το δρόμο για τον τελικό. Αυτό ομως δεν έχει νόημα να το λέμε στη θεωρία. Αντικειμενικά, η κλήρωση είναι τέτοια που η συμμετοχή στον τελικό και η διεκδίκηση του τροπαίου είναι στόχοι εφικτοί. Στο Πρωτάθλημα είμαστε αυτή τη στιγμή στην πεντάδα και ο στόχος μας είναι να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα σ’ αυτή. Πρέπει να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή εν όψει playoffs. Εκεί πια είναι μια άλλη ιστορία. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγώνων, υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από το Πρωτάθλημα, παίζει ρόλο η ειδική βαθμολογία, η κατάσταση που φτάνει εκεί η κάθε ομάδα. Φτάνεις πρώτα εκεί κι έπειτα οι στόχοι αλλάζουν.

Φέτος σε έχουμε δει πέρα από το κέντρο της άμυνας και στη θέση του δεξιού μπακ. Πως σου φαίνεται αυτός ο καινούργιος ρόλος;

Σίγουρα χρειάζεται κάποια προσαρμογή, όπως κάθετι καινούργιο. Και πάλι βέβαια προτεραιότητά μου είναι το αμυντικό κομμάτι αυτής της θέσης κι εκεί πιστεύω πως δεν πηγαίνω άσχημα. Το επιθετικό κομμάτι της θέσης ωστόσο έχει κάποιες τακτικές απαιτήσεις καινούργιες. Επίσης, οι απαιτήσεις που υπάρχουν από τον κόσμο για το επιθετικό σκέλος της θέσης είναι κάτι που προσθέτει πίεση. Προσπαθώ όμως πάντα να βελτιώνομαι και να κάνω στο γήπεδο αυτό που μου ζητάει ο προπονητής μου. Μέχρι εδώ καλά, όσο περνάει ο καιρός ελπίζω να πηγαίνω καλύτερα.

Πως θα προσδιόριζες τους προσωπικούς σου στόχους γενικά;

Ο πρώτος γύρος δεν πήγε άσχημα, αλλά δεν ήταν και τέλειος αναφορικά με τη δική μου απόδοση. Θέλω να κάνω έναν πολύ καλύτερο δεύτε-ρο γύρο και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς κι από εκεί και πέρα, ό, τι θέλει ας γίνει….

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Σίγουρα είναι κάτι που το βλέπουν όλοι, αλλά η αλήθεια είναι πως οι οπαδοί μας κάνουν ό, τι μπορούν. Τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας στις χαρές και στις λύπες. Θέλω να τους πω να μας πιστεύουν και να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα και γι’ αυτούς μέσα στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: