Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μία νίκη που τα αλλάζει όλα!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει δυναμικά μετά τη μεγάλη νίκη στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα. Ο εφικτός στόχος για πλεονέκτημα έδρας, τα παράπλευρα κέρδη και το πρόγραμμα που «στρώνει».

Μία νίκη που τα αλλάζει όλα
Η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο επιβλητικός τρόπος που ήρθε, είναι ικανός να αλλάξει άρδην την ψυχολογία της ομάδας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέκτησαν ένα μεγάλο κομμάτι της χαμένης τους αυτοπεποίθησης και έχουν πολλούς λόγους να αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Από τις αντιδράσεις των παικτών στον πάγκο, τους πανηγυρισμούς και τη συσπείρωση που έβγαζαν όλοι, ήταν πασιφανές πόσο πολλοί έψαχναν οι Πειραιώτες ένα ξέσπασμα σαν κι αυτό για να ξαναμπεί το τρένο στις ράγες μετά από έναν εφιαλτικό μήνα, που άρχισε στις 23 Δεκεμβρίου με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και συνεχίστηκε με άλλες τέσσερις οδυνηρές ήττες.

Βλέπει… αβαντάζ έδρας

Η άλωση της «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» όχι απλώς βάζει τον Ολυμπιακό ξανά σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά, αλλά καθιστά ξανά εφικτό το στόχο να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, προκειμένου να έχει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» πλέον ομαλοποιείται και έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλες δύο νίκες, την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα και δύο εβδομάδες μετά κόντρα στην Αναντολού Εφές και πάλι στο Φάληρο, πριν επισκεφτεί στις 20 Φεβρουαρίου για τρίτη (και στις τάξεις των Πειραιωτών ελπίζουν φαρμακερή) φορά φέτος το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Τα παράπλευρα κέρδη

Πέραν των προφανών βαθμολογικών κερδών από τη νίκη στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός είχε και κάποια παράπλευρα. Όπως την επιστροφή των Λοτζέσκι, Ντάνστον και Σλούκα στις καλές εμφανίσεις μετά από μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, την επάνοδο στη δράση του Πέτγουεϊ, το βελτιωμένο πρόσωπο του Κόλινς, αλλά και τη θετική παρουσία του Μπέγκιτς που σταμάτησε τον Πλάις.

Πλέον ο χρόνος είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού, αφού παίκτες όπως οι Πέτγουεϊ και Κόλινς που υπολείπονται σε φυσική κατάσταση των συμπαικτών τους θα βελτιώνονται μέρα τη μέρα και σε αυτό βοηθά και η διακοπή των υποχρεώσεων της ομάδας μετά τα εύκολα ματς με Ηλυσιακό και Ίκαρο για την Α1 κι ενδιάμεσα εκείνου με τη Μάλαγα στο ΣΕΦ, καθώς θα ακολουθήσει η διακοπή στο Top 16 και το πρωτάθλημα για τη διεξαγωγή των τελικών του Κυπέλλου στην Ευρώπη.

Για την ώρα, μετά τη σημερινή επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού από το μεγάλο ταξίδι στη Βιτόρια, το πρόγραμμα προβλέπει προπόνηση την Κυριακή και ματς με τον Ηλυσιακό τη Δευτέρα στο ΣΕΦ. Σε αυτό αναμένεται να κάνει με καθυστέρηση το ντεμπούτο του ο Τζαμάριο Μουν, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 (υπάρχει δυνατότητα δύο αλλαγών στο ρόστερ της ομάδας για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος). Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει σύντομα και τι θα συμβεί με τον Έισι Λο και τον τραυματισμό του, αν και όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί χειρουργείο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Κάποια σενάρια κάνουν λόγο για αναζήτηση γκαρντ από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η όποια προσθήκη θα πρέπει να γίνει μέχρι την έναρξη του δευτέρου γύρου της Ευρωλίγκας, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής ο παίκτης που αποκτάται στο υπόλοιπο της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: