Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε!

Γεμάτη ντέρμπι είναι η 15η αγωνιστική στην Α1. Δεσπόζει το ΠΑΟΚ-Άρης, αλλά υπάρχουν ακόμη το νησιώτικο μεταξύ Ρεθύμνου και Κολοσσού, αλλά και των εκπλήξεων της σεζόν, ΚΑΟΔ και Νέας Κηφισιάς.

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε
ΠΑΟΚ και Άρης αναμετρώνται σε ένα ιστορικό ντέρμπι, που επισκιάζει τα πάντα στη 15η αγωνιστική της Α1. Γιατί μπορεί οι δύο ομάδες να μη διεκδικούν όπως στο παρελθόν το πρωτάθλημα, αλλά οι αναμετρήσεις τους έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον και φέρνουν στη μνήμη πολλές εικόνες από το παρελθόν.

O «Δικέφαλος του Βορρά», που διέρχεται μία μινι-κρίση με τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι ματς, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και έχει σύμμαχο την παράδοση, καθώς μετρά 34 νίκες σε 58 ματς από το 1992 και μετά, ενώ μετρά έχει τέσσερις σερί νίκες στην Α1. Οι «κίτρινοι» με τη σειρά τους πέραν της απουσίας του Γκίκα θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τους Αθηναίου και Σαρικόπουλο.

Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ΚΑΟΔ και Νέα Κηφισιά, που συγκατοικούν στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 7-7 αναμετρώνται στη Δράμα. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει με 95-84 στον πρώτο γύρο και εφόσον επικρατήσουν αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των νεοφώτιστων.

Στο νησιώτικο ντέρμπι, το Ρέθυμνο φιλοξενεί τον Κολοσσό με τις δύο ομάδες να διάγουν αντίθετους βίους το τελευταίο διάστημα. Οι Κρητικοί έχουν έξι σερί ήττες που τους έχουν βάλει σε μπελάδες με μόλις μία νίκη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που οι Ροδίτες με τρία διαδοχικά ροζ φύλλα έχουν ανέβει στις έξι νίκες.

Τα Τρίκαλα αγνοούν μεν ακόμη τη νίκη εκτός έδρας μετά από επτά αγώνες, αλλά στο «σπίτι» τους έχουν πέντε συνεχείς επιτυχίες και θέλουν να τις κάνουν έξι απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος προέρχεται από μία ακόμη βαριά ήττα και θέλει να παραμείνει πάνω από τον Ολυμπιακό όσο μπορεί.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα του Πανελευσινιακού προερχόμενος από την ήττα στην Πόλη από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μετά από ένα σερί οκτώ νικών και πριν από το μεγάλο ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Ο Απόλλων Πατρών φιλοξενεί τον Ίκαρο Χαλκίδας με τις δύο ομάδες να προέρχονται από σημαντικές νίκες που τους έδωσαν σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Δευτέρα τον ουραγό Ηλυσιακό με πιθανό ντεμπούτο για τον Τζαμάριο Μουν (ο Λο παραμένει εκτός και ο Πέτγουεϊ είναι εκτός ρόστερ για την Α1) και την ψυχολογία ανεβασμένη μετά την επιβλητική νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Σάββατο 25/1

16:00 ΚΑΟΔ-ΑΕ Ν. Κηφισιάς
16:00 Τρίκαλα-Πανιώνιος
16:00 Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου
21:30 ΠΑΟΚ-Άρης (Novasports 1)

Κυριακή 26/1

16:00 Πανελευσινιακός-Παναθηναϊκός (Novasports 3)
18:00 Απόλλων Πατρών-Ίκαρος Χαλκίδας

Δευτέρα 27/1

19:15 Ολυμπιακός-Ηλυσιακός (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Σάββατο 1/2

16:00 Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πατρών
17:00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Άρης
17:00 Ηλυσιακός-Πανελευσινιακός (Novasports 3)
18:00 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο

Κυριακή 2/2

16:00 Πανιώνιος-ΚΑΟΔ
19:15 Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (Δημόσια Τηλεόραση)
19:30 Ίκαρος Χαλκίδας-Ολυμπιακός (Novasports 2)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: