Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Προτάσοφ: "Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη"

επιμέλεια-Tenorio

Ο Όλεγκ Προτάσοφ στην καθιερωμένη του Συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου παιχνιδιού μετά την διακοπή με τον Πανιώνιο το απόγευμα της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (18/10, 19:00) επισήμανε πως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να παίζουν με ψυχή και ότι κάποιος εξ αυτών θα πρέπει από μόνος του να πάρει την πρωτοβουλία να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.
"Μετά από τα δύο παιχνίδια με την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ χρειαζόμαστε οπωσδήποτε την νίκη στο σπίτι μας. Ήταν δύο περίεργα παιχνίδια και δεν το κρύβω ότι με ανησυχεί η εμφάνιση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Επίσης θα πρέπει κάποιο από τα παιδιά να βγει και να είναι ο ηγέτης μας. Να ξυπνήσει την ομάδα. Άλλο να φωνάζουμε εμείς από έξω και άλλο να το κάνει κάποιος από το γήπεδο
", ενώ για τους απόντες στο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Πανιώνιο τόνισε: "Εκτός από τους Μπόσνιακ και Μιλάνο θα τους έχουμε όλους στη διάθεσή μας για το επόμενο παιχνίδι ενώ και κάποια παιδιά θα τα προστατέψουμε για προληπτικούς λόγους".

Σε ερώτηση για τον Νικουλάε Ντίκα είπε: "Από τη θέση του εξαρτώνται πολλά και να κρατήσουμε την μπάλα και να δώσουμε και την πάσα. Θα προσπαθήσουμε ωστόσο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα που του λείπουν αν και από αυτόν εξαρτάται αν θα καταφέρει να τα κάνει", για να επισημάνει ότι: "Κάθε παίκτης σίγουρα θέλει την προσοχή και τη σωστή συμπεριφορά των προπονητών. Είναι εύκολο να του δείξεις τα λάθη και να τον βρίζεις αλλά θα τον χάσεις ψυχολογικά. Πρέπει να τους περιμένουμε όλους. Ένας λίγο νωρίτερα, ένας αργότερα, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν όλοι".

Για την φημολογία των τελευταίων ημερών περί της διοικητικής κατάστασης της ΠΑΕ ήταν κατηγορηματικός ότι: "Κανείς από τη διοίκηση δεν ήρθε στην ομάδα να μας πει ότι κάτι θα γίνει. Από τις εφημερίδες δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται κάτι τέτοιο. Και άλλες φορές γράφτηκε αλλά δεν έγινε τίποτα. Δεν μας ξαφνιάζει δηλαδή. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Αν μας πει κάποιος κάτι από τη διοίκηση τότε θα ανησυχούμε".

Σε ερώτηση για την έκφραση «σάκος του μποξ» που είχε πει πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σχολίασε: "Δεν έχει σημασία εγώ τι λέω. Αφήστε με εμένα. Δεν μπορώ να πω τα πάντα. Τι γίνεται και τι σκεφτόμαστε. Όταν λέω ότι ο αντίπαλος είναι το φαβορί δεν εννοώ ότι δεν πάμε να νικήσουμε.

Το θέμα δεν είναι τι λέμε, το θέμα είναι τι γίνεται μέσα στα αποδυτήρια. Με τον ΠΑΟΚ δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Προς Θεού όμως ο Ηρακλής ποτέ δεν πήγαινε να παίξει με τον ΠΑΟΚ και να παραδώσει τα όπλα. Ήμασταν φτιαγμένοι αλλά μείναμε στα λόγια. Ποτέ εγώ δεν εννοώ ότι η ομάδα που δουλεύω θα πάει να παίξει κάπου φοβισμένη
".

Κι όσο για το ότι η ομάδα του έχει δεχθεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια τόνισε: "Πρώτος μας στόχος δεν είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Παίζουμε επιθετικά και ρισκάρουμε παραπάνω. Άμυνα δεν είναι να κάνουν μόνο οι αμυντικοί αλλά όλοι. Εξάλλου κάποια γκολ τα δεχόμαστε από λάθη όπως για παράδειγμα ο Καφές με την ΑΕΚ ενώ ξέραμε την κίνηση που θα κάνει και υπήρχε και παίκτης που να τον μαρκάρει. Το γκολ είναι λάθος ομαδικό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε στις προπονήσεις. Δεν γίνεται μία ομάδα σε μία μέρα ή σε μία νύχτα. Σίγουρα βιαζόμαστε όλοι και εμείς το ίδιο".

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς είπε: "Για να πετύχει ο Ηρακλής τους στόχους που συζητάμε, πρέπει όλοι μας να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Όλοι, ο καθένας από την πλευρά του να δώσει τα πάντα", ενώ για την κατάσταση που βρίσκεται ο Νταλά Μπόνα τόνισε: "Ακόμη δεν είναι στο σημείο που να είμαι ευχαριστημένος. Το παιδί δουλεύει αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει βασικός. Αν έχει θέληση και όρεξη και θέλει να μας βοηθήσει, ας το κάνει".

Τέλος παραδέχθηκε πως στην πατρίδα του την Ουκρανία προτιμούν την Εθνική μας για αντίπαλο στα μπαράζ στον δρόμο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Άμερικανός και για την Άρσεναλ


Νέες αλλαγές αναμένονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Άρσεναλ μετά την αγορά νέων μετοχών από Αμερικανό επιχειρηματία. Ο Σταν Κρένκε, αύξησε το ποσοστό των μετοχών του στην ομάδα και προχωρά άλλο βήμα προς την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου. Στην παρούσα φάση κατέχει το 28,9 % των Λονδρέζων και χρειάζεται μόλις 1% για να καταθέσει επίσημη προσφορά για το υπόλοιπο μερίδιο των μετοχών.

Ο Κρένκε έχει διπλασιάσει τον αριθμό των μετοχών σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στις 17,957 μετοχές προς 8.500 τη μια. Στα αγωνιστικά, ευχάριστα είναι τα νέα σχετικά με τον Νασρί που επιστρέφει νωρίτερα και στον αγώνα με την Λίβερπουλ για το Λιγκ καπ αναμένεται να επανέλθει

Τζιλαρντίνο: «Μας δυσκόλεψαν» *

επιμέλεια-Tenorio

Ο Αλμπέρτο Τζιλαρτίνo ήταν αυτός που χθες βράδυ πλήγωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με το χατ τρικ που σημείωσε μέσα σε 15 λεπτά, που μετέτρεψε το 0-2 σε 3-2. Ο επιθετικός της Φιορεντίνα στις δηλώσεις του παραδέθχηκε πάντως πως το τρίτο γκολ ήταν ουσιαστικά του Φάμπιο Κουαλιαρέλα:

«Το τρίτο γκολ ανήκει μισό στον Φάμπιο και μισό σε μένα! Είναι πολύ σπάνιο περιστατικό αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ιταλία κέρδισε και εγώ με τον Φάμπιο είχαμε την συμβολή μας», ήταν τα λόγια του Τζιλαρντίνο αναφορικά με το γκολ της νίκης. Και αυτό γιατί ο επιθετικός της Νάπολι έκανε το σουτ, η μπάλα έφτασε ακριβώς στην γραμμή του τέρματος και ο Τζιλαρντίνο άπλωσε το πόδι του σπρώχνοντας την στο βάθος των διχτύων.

Στη συνέχεια, ο Τζιλαρντίνο αναφέρθηκε και στην δύσκολη επικράτηση επί της Κύπρου: «Μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά από την στιγμή που πήραμε τον έλεγχο του αγώνα, τους «χτυπήσαμε» και φάνηκε η ποιότητα μας».

Τέλος, ο επιθετικός της Φιορεντίνα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Γιουβέντους: «Το να σκοράρεις είναι κάτι που σου ανεβάζει το θετικό και σίγουρα πηγαίνω στο ματς με την Γιουβέντους με καλή ψυχολογία. Τώρα σκέφτομαι μόνο αυτό το ματς. Η Φλωρεντία ανυπομονεί για αυτή τη μονομαχία».

Χάνει Καβάλα ο Γιούρκας


Αυτό που φοβόντουσαν στον Παναθηναϊκό επιβεβαιώθηκε. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επιβάρυνε τον οργανισμό του με τη συμμετοχή στο παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου της Εθνικής κόντρα στη Λετονία και εγκατέλειψε λόγω ενοχλήσεων τη σημερινή προπόνηση!

Ο δεξιός μπακ του «τριφυλλιού» επιχείρησε ένα σουτ, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και ένιωσε τσίμπημα στον τετρακέφαλο. Την Παρασκευή θα εξεταστεί εκ νέου προκειμένου να διαπιστωθεί επ ακριβώς το μέγεθος του τραυματισμού. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές, μια και κρίνεται εξαιρετικά απίθανο να προλάβει τον αγώνα με την Καβάλα την Κυριακή!

Τραυματισμός Μπιζέρα


Πρόβλημα στα πλευρά αποκόμισε ο Μπιζέρα με την σύγκρουση που είχε με τον Ίβιτς στην προπόνηση της Πέμπτης, καθώς λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, Ο παίκτης μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Στο μεταξύ, ο Βιεϊρίνια προπονήθηκε ατομικά για προληπτικούς λόγους και από την Παρασκευή θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, ενώ ο Φερνάντο Σάντος θα τον υπολογίζει εκτός απροόπτου για το ματς με τον ΠΑΣ.

Αντίθετα δεν υπολογίζεται ο Μουσλίμοβιτς ο οποίος επέστρεψε από τη Βοσνία με ενοχλήσεις στον παλιό του τραυματισμό.

Στα της προπόνησης (πήραν μέρος και οι διεθνείς οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα), ο Σάντος, πραγματοποίησε δοκιμές στην μεσοεπιθετική γραμμή, με τους Γκαρσία, Σορλέν και Ίβιτς στο κέντρο και τους Κονσεϊσάο, Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου μπροστά.
Να σημειωθεί ότι απόντες ακόμη από το ματς με τα Γιάννενα, θα είναι ο Φιλόμενο και ο Αμπουμπακάρι οι οποίοι είναι τραυματίες.

Εξάλλου, πρόστιμο επιβλήθηκε στον Βερόν επειδή καθυστέρησε να επιστρέψει από την άδεια που του είχε χορηγηθεί, παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατσουράνης: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»!


Τον Ολυμπιακό θεωρεί ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κώστας Κατσουράνης. Στο περιθώριο της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 6ης αγωνιστικής, ο μέσος του Παναθηναϊκού στήριξε την παραπάνω δήλωση στο γεγονός ότι ο «αέρας» της περσινής επιτυχίας του νταμπλ, είναι λογικό να δίνει στους «ερυθρόλευκους» τον τίτλο του φαβορί από την αρχή της νέας περιόδου.

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί. Φαβορί είναι πάντα ο προηγούμενος πρωταθλητής, άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός. Όμως εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα, θα χτυπήσουμε τον τίτλο, είμαστε ικανοί γι` αυτό και μπορούμε. Σημασία έχει για το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες να το παίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα στο γήπεδο να παίζουν ποδόσφαιρο και μόνο εκεί. Να γίνει δίκαιο πρωτάθλημα για όλους και στο τέλος να χειροκροτήσουμε τον πρωταθλητή», τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος μέσος και συνέχισε αναφερόμενος στον άμεσο εγκλιματισμό του στο «τριφύλλι»:

«Το περίμενα οτι θα έχω εύκολη προσαρμογή, αλλά και γενικά όλοι οι νέοι παίκτες προσαρμόστηκαν γρήγορα. Παίζει ρόλο το καλό κλίμα, αλλά και ο προπονητής και οι καλές συνθήκες δουλειάς». Καλύτερη αρχή με το 6 στα 6 στη φετινή Σούπερ Λίγκα δεν μπορούσαν να φανταστούν οι «πράσινοι». Ποια είναι όμως η άποψη του διεθνούς χαφ; «Έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Ακολουθεί ένας δύσκολος αγώνας με την Καβάλα, που είναι καλή ομάδα, παίζει καλά και χάνει δύσκολα, ιδίως στην έδρα της. Εμείς πρέπει να νικήσουμε και βήμα - βήμα όλα θα έρθουν».

Το βραβείο ανέλαβε να παραδώσει στον «Κατσούρ», ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», Τάκης Λουκανίδης: «Τον Κώστα τον παρακολουθώ από τότε που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ. Τότε βέβαια δεν ήταν τόσο έμπειρος, όπως τώρα, αλλά είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Είναι κυρίως μεσοαμυντικός, αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για γκολ. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ και εύχομαι να φτάσει ακόμα πιο ψηλά», είπε χαρακτηριστικά.

O Bίντουκα για «Κυρία»;


Σύμφωνα με την «Σημερινή», ο Mαρκ Bίντουκα πολύ πιθανόν να συνεχίσει την καριέρα του στην Aνόρθωση από τον Γεννάρη. H εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από την Eλλάδα, όπου ο Aτρόμητος φαίνεται να είχε κάνει κρούση στον παίκτη, αλλά πήρε απάντηση από τον εκπρόσωπο του παίκτη ότι ο Aυστραλός σέντερ-φορ, με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ έχει καλύτερη πρόταση από την Aνόρθωση
Aν αυτά ευσταθούν, θα διαφανεί προσεχώς. Πάντως πιθανή απόκτηση του Bίντουκα, θα δώσει μεγάλη δύναμη στην επίθεση της «Kυρίας».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ετοιμασίες για το Gala Dinner που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Oκτωβρίου. Aπό τα 300 εισιτήρα εισόδου που πωκλούνται προς 500 ευρώ, έχουν απομείνει κλιγότερα από 100 και αναμένεται ότι θα εξαντληθούν.

Αποχώρησαν Κατσαβάκης Τόφας!

Δύσκολα τελειώνει μια προπόνηση της Ανόρθωσης χωρίς προβλήματα το τελευταίο διάστημα και αυτή της Πέμπτης δεν αποτέλεσε εξαίρεση! Προς το τέλος της προπόνησης αποχώρησαν οι Νίκος Κατσαβάκης και Γιώργος Τόφας με ενοχλήσεις στη μέση και στο πόδι αντίστοιχα. Αύριο θα επισκεφθούν τον ιατρό της ομάδας, ώστε να διαπιστωθεί η κατάστασή τους
Από κει και πέρα ο Κριστοβάο Ράμος άρχισε τρέξιμο και εφόσον όλα πάνε καλά, αναμένεται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (19/10) να μπει στο κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τους Λούκα Στυλιανού και Γιώργο Γεωργίου, οι οποίοι γυμνάστηκαν και σήμερα ατομικά.

Απ’ εκεί και πέρα, οι Γιάννης Σκοπελίτης και Αλέξης Γαρπόζης προπονήθηκαν κανονικά στη θετική εξέλιξη της ημέρας!

Πρόβλημα με Μαντούκα *


Πρόβλημα προέκυψε στη προπόνηση της ΑΕΚ με τον Γκουστάβο Μαντούκα που ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξιό προσαγωγό και η συμμετοχή του κόντρα στον Πανθρακικό κρίνεται στην παρούσα φάση αμφίβολη. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ δεν έβγαλε όλο το πρόγραμμα και μοιραία πρόσθεσε στον προπονητή του έναν επιπλέον «πονοκέφαλο», όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Ουσιαστικά σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που ο Σερβοέλληνας είχε την ευκαιρία να καταστρώσει εν μέρει τα πλάνα, λόγω της επιστροφής των διεθνών από τις υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Με το πρόβλημα, όμως, του Μαντούκα ενδεχομένως ο «Ντούσκο» να πρέπει να αλλάξει τις αρχικές του σκέψεις. Αύριο θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του και το τεχνικό τιμ θα γνωρίζει ακριβώς το διάστημα της απουσίας του. Μοναδικός απών ήταν ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις με την εθνική Ουγγαρίας κάτω των 20.

Πανέτοιμος ο Ρόμπεν


Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος αποθεραπεύτηκε και είναι έτοιμος να βοηθήσει τη Μπάγερν. Δυο μόλις εβδομάδες μετά την αρθροσκόπηση στο γόνατο, ο Ολλανδός προπονήθηκε κανονικά και μπορεί να τεθεί γρήγορα στη διάθεση του Φαν Γκάαλ.

«Ο Ρόμπεν επέστρεψε πολύ γρήγορα. Προπονήθηκε πολύ εντατικά και θα βρίσκεται τουλάχιστον στον πάγκο ως αναπληρωματικός στον αγώνα του Σαββάτου με την Φράιμπουργκ», τόνισε ο προπονητής της ομάδας του Μονάχου, Λουίς φαν Γκάαλ. Ο Ρόμπεν τραυματίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο από χθες μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο συμπατριώτης του, Μαρκ φαν Μπόμελ, αναμένεται να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα της Μπάγερν μετά από μεγάλο διάστημα, όπως και ο Λούκα Τόνι, ενώ τραυματίες εξακολουθούν να είναι οι Φρανκ Ριμπερί και Ίβιτσα Όλιτς.

Ταξίδι... αναψυχής για Χάμιλτον στη Βραζιλία

επιμέλεια-Tenorio

Βαθμολογικό κίνητρο πλέον δεν υπάρχει για τον Λούις Χάμιλτον και έτσι ετοιμάζεται χωρίς κανένα άγχος για να τρέξει στο γκραν πρι της Βραζιλίας. Μάλιστα σε δηλώσεις του, παραδέχθηκε πως η επίσκεψή του στην πίστα του Ιντερλάγκος θα έχει εκτός των άλλων και χαρακτήρα… αναψυχής.

Παρά το γεγονός πως ο Βρετανός πιλότος έχει στις τελευταίες έξι αγωνιστικές συγκομιδή βαθμών, μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον, το κακό ξεκίνημά του στο φετινό πρωτάθλημα του στοίχισε την διεκδίκηση του φετινού τίτλου της F1. Ο 24χρονος οδηγός της McLaren βλέπει ωστόσο την θετική πλευρά του πράγματος αφού το γεγονός αυτό του επιτρέπει να ταξιδέψει χωρίς κανένα άγχος, για το προσεχές γκραν πρι.

«Ειλικρινά, περιμένω πως και πως τον αγώνα της Βραζιλίας. Θα είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψω εκεί χωρίς να έχω σκοπό αποκλειστικά και μόνο τη νίκη. Θέλω να επισκεφτώ την πόλη (Σάο Πάολο) και να το απολαύσω, σε μία από τις πιο διάσημες κούρσες στον κόσμο», οι δηλώσεις του Χάμιλτον αναφορικά με τον ερχόμενο αγώνα.

Πονάει «διπλά» η Μπαρτσελόνα *

επιμέλεια-Tenorio

Το διπλό πλήγμα από τον τραυματισμό των Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιερί Ανρί, οι οποίοι αποχώρησαν με προβλήματα από τα χθεσινά παιχνίδια του προκριματικού γύρου ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τις εθνικές ομάδες τους, καλείται να αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα. Οι διοικούντες του ισπανικού συλλόγου μετά από αυτήν την αρνητική εξέλιξη αναμένουν να διαπιστωθεί ο βαθμός που θα επηρεάσει το γεγονός αυτό την αγωνιστική παρουσία της ομάδας.

Αβέβαιο είναι το χρονικό διάστημα που θα αναγκαστεί να απέχει από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Σουηδός άσος των «μπλαουγκράνα», ο οποίος αγωνιζόμενος με το εθνόσημο της χώρας του κόντρα στην Αλβανία, αποχώρησε τραυματίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κάτι σοβαρό, γεγονός που διαψεύστηκε άμεσα. «Θα προτιμούσα να μην σχολιάσω», ήταν η φειδωλή δήλωση του τεχνικού διευθυντή της ισαπνικής ομάδας, Λαρς Ριτς. «Ο Ζλάταν κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο αμέσως. Είχε χτυπημένο γόνατο, αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το βαθμό της κρισιμότητας», συμπλήρωσε.

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Μπαρτσελόνα και για τον τραυματισμό του Ανρί, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο, στο χθεσινό παιχνίδι της Γαλλίας με αντίπαλο την Αυστρία, κρατώντας το γόνατό του. Σύμφωνα με τον Γάλλο επιθετικό το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, χειροτέρεψε μετά από μία προσπάθεια του ίδιου να κοντρολάρει την μπάλα την ώρα που σκόραρε.«Είχα πρόβλημα και πριν το παιχνίδι. Τώρα η κατάσταση του ποδιού μου χειροτέρεψε και πάλι με έχει πάρει από κάτω», ήταν τα λόγια του 32χρονου στράικερ. «Είναι σημαντικό να είσαι μέσα στο παιχνίδι και να δίνεις τη δική σου μάχη. Μερικές φορές, συμβαίνει και άλλες πάλι όχι» και κατέληξε: «Τίποτα δεν έσπασε, αλά δυστυχώς δεν μπορούσα να συνεχίσω. Θα γίνουν εξετάσεις και θα δούμε. Δεν είμαι γιατρός, οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει με το πόδι μου».

Συμφωνία Σίτι- Μπαρτσελόνα για Ρομπίνιο


Δεδομένη θεωρούν στην Ισπανία την μετακόμιση του Βραζιλιάνου επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπίνιο, στην Μπαρτσελόνα τον προσεχή Ιανουάριο.

Ισπανικά δημοσιεύματα θέλουν τις δύο ομάδες να έχουν «δώσει τα χέρια» για εξάμηνο δανεισμό του διεθνούς φορ στους Καταλανούς με προοπτική αγοράς του, το επόμενο καλοκαίρι. Η ισπανική εφημερίδα «Sport», μάλιστα αναφέρει πως έχει επέλθει συμφωνία για τετραετές συμβόλαιο.

Ο τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Τσίκι Μπεγκιριστάιν, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα λέγοντας πως ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στους στόχους της ομάδας του για την χειμερινή περίοδο των μεταγραφών.

Παρ’ όλα αυτά αγγλικά δημοσιεύματα και πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα «Manchester Evening News», η οποία επικαλείται πηγές μέσα από τη διοίκηση των «μπλε», αναφέρουν πως δεν έχουν υπάρξει κι ούτε είναι προγραμματισμένα για το άμεσο μέλλον, ραντεβού για τον Ρομπίνιο ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Πόρτα» σε Ρεάλ και Μπάρτσα για Βίγια

«Πόρτα» σε Ρεάλ και Μπάρτσα για Βίγια



«Δεν ενδώσαμε στον πακτωλό χρημάτων που μας πρόσφεραν το καλοκαίρι,Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για τον Νταβίντ Βίγια», τόνισε ο πρόεδρος της Βαλένθια, Μανουέλ Γιορέντε στην “As”, σχετικά με τον Ισπανό επιθετικό.

«Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων 42 εκατ. ευρώ για τον Βίγια. Εμείς αντιπροτείναμε 30 εκατ. και τον Εστέμπαν Γκρανέρο. Εκείνος επέμενε στην αρχική προσφορά, έτσι δεν καταλήξαμε πουθενά…», υπογράμμισε, για την «κρούση» των Μαδριλένων.

«Στη συνέχεια έφτασε στα γραφεία μας, πρόταση ύψους 42 εκατ. ευρώ και από την Μπαρτσελόνα, την οποία επίσης απορρίψαμε», ανέφερε για την κίνηση που έκαναν οι “Μπλαουγκράνα”>/b>.

«Δεν το μετάνιωσα στιγμή. Πολλοί φίλοι της ομάδας με σταματάνε και με συγχαίρουν για την κίνηση αυτή», σχολίασε και πρόσθεσε, κλείνοντας: «Ο Βίγια είναι εντυπωσιακός. Απολαμβάνει κάθε στιγμή εδώ (σ.σ. Βαλένθια) και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις εμφανίσεις του».


Ξανά στην.. Μίλαν ο Μπέκαμ..;


Tις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στη Μίλαν επιβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά τη λήξη του αγώνα της Αγγλίας κόντρα στη Λευκορωσία (3-0) για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός τόνισε πως ήταν επιθυμία του να ξαναφορέσει τη φανέλα των «ροσονέρι» και αυτό θα γίνει από τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Πάντα έλεγα πως θέλω να γυρίσω στην Μίλαν, αν φυσικά με θέλουν πίσω. Φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη επιθυμία και από τις δυο πλευρές, έτσι μπορώ να πω πως κατά 95% θα παίζω ξανά στην Ιταλία από τον Ιανουάριο, τόνισε ο 34χρονος διεθνής».

Ραφίνια για Ιταλία

επιμέλεια-Tenorio

Την επιθυμία του να αγωνιστεί μελλοντικά στο Καμπιονάτο αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Σάλκε, Ραφίνια, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στους ιταλικούς συλλόγους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τόσο η Μίλαν όσο και η Γιουβέντους έχουν τον Ραφίνια στη μεταγραφική τους λίστα και σίγουρα πρέπει να άκουσαν με ικανοποίηση τον Βραζιλιάνο να δηλώνει ότι "η Ιταλία είναι μια πολύ όμορφη χώρα και μου θυμίζει τη πατρίδα μου. Πάντα ήθελα να ζήσω την εμπειρία του Καμπιονάτο, αλλά πρέπει να πω ότι είμαι πολύ καλά και στη Bundesliga".

Γράμμα Φέργκιουσον στον Ντεφούρ

επιμέλεια-Tenorio

Ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Στίβεν Ντεφούρ, της Σταντάρ Λιέγης (αντίπαλο του Ολυμπιακού στον όγδοο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ) αποκαλύπτει με σημερινό (15/10) της δημοσίευμα η Laatste Nieuws.

Ο 21χρονος μέσος αναρρώνει από τραυματισμό (σ.σ. κάταγμα στο μετατάρσιο) και προβλέπεται να επανέλθει στην αγωνιστική δράση το νέο έτος (2009). Σύμφωνα με πληροφορίες της νορβηγικής εφημερίδας, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του έστειλε μήνυμα συμπαράστασης. Μέσω αυτού τον προτρέπει να δουλέψει σκληρά για να επανέλθει το ίδιο «δυνατός», ενώ του τονίζει ότι τον παρακολουθεί στενά….

Η επιστολή του Σκωτσέζου τεχνικού:

"Αγαπητέ Στίβεν, ξέρω ότι αυτό το διάστημα περνάς μια δύσκολη φάση. Αν και είμαι σίγουρος ότι πνίγεσαι από διάφορα ερωτήματα, δεν χρειάζεται. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δουλεύεις σκληρά, με στόχο να επανέλθεις το ίδιο δυνατός, όπως πριν τραυματιστείς. Εγώ θα συνεχίσω να σε παρακολουθώ και θα προσπαθώ να μαθαίνω από τους ανθρώπους της Σταντάρ Λιέγης, σχετικά με την πορεία της αποθεραπείας σου".

Δύσκολες ώρες για τον Σκόκο


Ο Αργεντινός μέσος έμαθε τα δυσάρεστα νέα από το τηλέφωνο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Βασίλη Δημητριάδη.

Ο Σκόκο εξασφάλισε σχετική άδεια και δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση της Τετάρτης καθώς η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι πολύ καλή.

Ο ίδιος δεν έφυγε για την πατρίδα του και αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. Στο πλευρό του Αργεντινού βρίσκονται οι συμπαίκτες του αλλά και η ΠΑΕ, η οποία επικοινώνησε με τον Σκόκο.

Στους Θρακομακεδόνες η προπόνηση έγινε κανονικά με τον Αλεξόπουλο να ξεκινάει τρέξιμο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και να σκορπάει χαμόγελα στους συμπαίκτες του.

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν και ο Ζεράλντο Άλβες ενώ οι Παυλής και Ταχτσίδης που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελπίδων επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Ήρθε και φεύγει ο Τζεμπούρ

Η άδεια του Ράφικ Τζεμπούρ έληγε σήμερα (14/10) και ο Γαλλοαλεγρινός επιθετικός δεν υπέπεσε σε νέο παράπτωμα, δίνοντας κανονικά το παρών στο ραντεβού με τον Βασίλη Δημητριάδη. Ο επιθετικός της Ένωσης συναντήθηκε με τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας και συζήτησαν για πε΄ριπου μιάμιση ώρα.

Ο Τζεμπούρ πήρε τη νέα 20ημερη άδεια που του δίνει η ΠΑΕ, ενώ παρέλαβε και τον εσωτερικό κανονισμό αφού όταν υπογράφηκε από τους συμπαίκτες του ο ίδιος έλειπε. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον «τρομοκράτη» να ζητάει από τον Δημητριάδη να μεταφέρει στον Μπάγεβιτς, πως είναι διατεθειμένος να επιστρέψει και να αγωνιστεί αν το ζητήσει ο προπονητής του.

Η Μarca βλέπει στον Νέμεθ το νέο Πούσκας

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ισπανίας υποκλίθηκε στο ταλέντο του Κριστιάν Νέμεθ και αφιέρωσε στον επιθετικό της ΑΕΚ μία ολόκληρη σελίδα. Η Marca δεν άφησε ασχολίαστες τις πολύ καλές εμφανίσεις του Ούγγρου επιθετικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων παρομοιάζοντάς τον με τον μεγάλο Φέρενς Πούσκας!

"Η μεγάλη πρόκληση του νέου Πούσκας

Η Ουγγαρία παρακολουθεί με ενθουσιασμό την επιβεβαίωση της νέας, χρυσής, γενιάς του μαγυάρικου ποδοσφαίρου, που είναι ικανή να επαναλάβει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τα κατορθώματα εκείνης της αξέχαστης ομάδας, που με ηγέτη τον Φέρενς Πούσκας, άγγιξε με τις άκρες των δαχτύλων του τίτλο του Μουντιάλ του '54. Στην κεφαλή αυτών των θαρραλέων νεαρών λάμπει το άστρο του Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος είναι ένας ντελικάτος, γεμάτος κλάση επιθετικός που αυτή η εφημερίδα σας είχε επισημάνει πριν τρία χρόνια . Τότε είχαμε αναφέρει πως πρόκειται για τη μεγάλη ελπίδα μια χώρας που τον έβλεπε ως τον πολυπόθητο διάδοχο του μεγάλου γκολτζή της Ρεάλ".

Μένουν εκτός Στέλιος και Αμπουχατζίρα

Με πολλά προβλήματα θα παραταχθεί την Κυριακή στο ματς με την Ξάνθη στο Αλκαζάρ η Λάρισα|, καθώς ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Αμπουχατζίρα συνέχισαν να κάνουν ατομικό πρόγραμμα. Την Παρασκευή ωστόσο να φανεί αν θα αποκλειστούν σίγουρα από την αποστολή.

Από εκεί και πέρα η προπόνηση της Πέμπτης περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει περισσότερες λύσεις στο κέντρο μετά την επιστροφή των Ιγκλέσιας και Κυριακίδη, ενώ ο Στέλιος Βενετίδης είναι και αυτός έτοιμος.

Τέλος το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Ουζουνίδη που θα μιλήσει για την Κυριακάτικη αναμέτρηση.

Αρχή με… στραβοπάτημα


Το ταξίδι στις ΗΠΑ μάλλον επηρέασε την Παρτιζάν, η οποία ξεκίνησε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις της στην Αδριατική Λίγκα. Η πρωταθλήτρια γνώρισε εντός έδρας ήττα με 64-51 από την Τσιμπόνα, η οποία έκανε το 2 στα 2 και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με ακόμα τρεις ομάδες (Ζάγκρεμπ, Έλιος, Ραντνίτσκι).

Ο Μάρκο Τόμας με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Κροατίας, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Αντόνιο Γκρέιβς (15π.) και Τζαμόντ Γκόρντον (12π.). Από την άλλη, Βέσελι (12π.) και Ρακόσεβιτς (10π.) δεν ήταν αρκετοί.

Στο άλλο χθεσινό παιχνίδι, η Τσεντεβίτα του Λευτέρη Σούμποντιτς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, αφού έκαμψε την αντίσταση της Χέμοφαρμ με 91-87. Οι νεοφώτιστοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τους Τζερμέιν Άντερσον (24π.) και Άντρια Ζίζιτς (23π.).

Οι δύο αναμετρήσεις ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, αν και η Παρτιζάν έχει έναν αγώνα αφού δεν έπαιξε την πρώτη αγωνιστική λόγω του ταξιδιού της στις ΗΠΑ.

Μαζίνιο: «Θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς»

Μαζίνιο: «Θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς»

Ο Ιομάρ Μαζίνιο παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε κυρίως στο παιχνίδι που έρχεται με τον Εργοτέλη. «Για εμάς ήταν πολύ σημαντική εβδομάδα παρόλο που υπήρχε η διακοπλή. Μας δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια πράγματα που έπρεπε. Δύο εβδομάδες καλής δουλειάς και έντασης, κυρίως γιατί ξέραμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που έχει καλά αποτελέσματα και μάλιστα με πολλά γκολ. Ξέρουμε την κρισιμότητα του αγώνα. Εμείς πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος». Για τον τομέα που δούλεψε παραπάνω με τους παίκτες του αυτό το διάστημα είπε: «Δουλέψαμε πολύ πάνω στην αμυντική λειτουργία. Έπρεπε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα όταν η ομάδα έχανε την μπάλα». Ο κ. Μαζίνιο αναφέρθηκε και στον Τόνι Κάλβο τονίζοντας : «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο Τόνι Κάλβο ήταν επηρεασμένος από την γέννηση του παιδιού του τραβούσε κάποιες ενέργειες για να το αφιερώσει στο παιδί του. Το συζητήσαμε. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα και οι παίκτες έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους». Για το αν προσανατολίζεται σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα επισήμανε: «Κυρίως θα υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα. Επιστρέφει στην αποστολή ο Ναφτί όμως θα παίξουμε όπως στην Κομοτηνή. Ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα που παίζει πολύ στις γραμμές και κλείνουν στον άξονα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κλείσουμε τους χώρους και πρέπει να έχουμε αρκετά πρόσωπα στη μεσαία γραμμή». Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν έχει καταστρώσει κάποιο ειδικό σχέδιο για τους επιθετικούς του Εργοτέλη (σ.σ. Μπούντιμιρ – Βερπακόφσκις) «Δεν θα υπάρξει ειδική μέριμνα. Ξέρουμε ότι έχουν δύναμη στην επίθεση γιατί έχουν τον Βερπακόφσκις που είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και ο άλλος επιθετικός είναι καλός στον αέρα. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε όλη την ομάδα του Εργοτέλη και δεν θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές». Ο κ. Μαζίνιο εξήγησε και τον λόγο που ο Άρης χρειάζεται πολύ τη νίκη στο μεθαυριανό παιχνίδι: «Θέλουμε να περάσουμε μία νικηφόρα νοοτροπία και να κοιτάμε ψηλά. Είναι ξεκάθαρο ότι αν κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό θα μείνουμε στο γκρουπ των προωτοπόρων. Γι΄ αυτό θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Διαθέτουμε το ρόστερ και την ποιότητα οπότε μένει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο της κατάκτησης των τριών βαθμών». Ο τεχνικός του Άρη δεν θεωρεί ότι υπάρχει άγχος κυρίως στα εκτός έδραςε παιχνίδια: «Δεν υπάρχει θέμα άγχους. Πρέπει μόνο να μετατρέπουμε τις ευκαιρίες σε γκολ. Στην Κομοτηνή αλλά και με τον Παναθηναϊκό είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε απλώς εκτός έδρας ένα θετικό αποτέλεσμα για να αποκτήσουν περισσότερο εμπιστοσύνη οι ποδοσφαιριστές». Για τον Σεμπαστιάν Αμπρέου που θα έχει ένα ακόμη ταξίδι στην Ουρουγουάη λόγω του αγώνα μπαράζ, ο κ. Μαζίνιο είπε: «Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και στις δύο ομάδες. Πρώτα βέβαια πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στην ομάδα που τον πληρώνει. Πρώτα πρέπει να κοιτάει τα παιχνίδια της ομάδας. Φυσικά υπάρχουν και ο Κάμπορα και ο Λαμπριάκος που μπορούν να καλύψουν το κενό του Αμπρέου. Κι εμείς προσπαθούμε όμως να κατανοήσουμε την θέση του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα είναι λογικό να έχει την συγκέντρωση του και σε αυτούς τους αγώνες». Για την πρώτη παρουσία του Μιχάλη Σηφάκη στην εθνθική Ελλάδας, ο κ. Μαζίνιο επισήμανε: «Πρέπει να τον συγχαρώ. Έκανε πέρυσι ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα και είναι από τους κορυφαίους έλληνες γκολκίπερ. Χαίρομαι που αγωνίστηκε και εύχομαι να είναι αυτός ο βασικός τερματοφύλακας από εδώ και πέρα». Ο Ιομάρ Μαζίνιο ξεκαθάρισε ότι ο Αμπρέου δεν θα είναι σίγουρα στην ενδεκάδα και θα ξεκινήσει ο Κάμπορα: «Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να υπολογίζεται ως βασικός. Δεν δούλεψε με την ομάδα και θα έρχεται από ένα μεγάλο ταξίδι. Σίγουρα θα ξεκινήσει ο Κάμπορα και ίσως είναι στην αποστολή». «Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την δική μου ομάδα. Ότι οι οπαδοί θα κάνουν τόσα χιλιόμετρα. Οπότε και εμείς πρέπει να τους αφιερώσουμε τη νίκη».

Ελευθερούδης: «Έχουν ήδη φύγει 800 εισιτήρια»

Ο διευθυντής γραφείων της ΠΑΕ Άρης, Γιώργος Ελευθερούδης παρουσίασε μαζί με τον Γιάννη Κόντη το νέο υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ, Αντόνιο Κασάλδο. Ο κ. Ελευθερούδης αρχικά αναφέρθηκε στην ανανεώση συνεργασίας με δύο ακόμη χορηγούς και έπειτα μίλησε για το θέμα των εισιτηρίων.» Να ενημερώσουμε για τα εισιτήρια για το Ηράκλειο. Χθες παραλάβαμε τα 500 εισιτήρια που τελείωσαν σε 40 λεπτά. Έχουμε πάρει άλλα 300 εκ των οποίων έχουν πουληθεί τα 200. Συν ότι έχει κρατήσει 100 εισιτήρια η ΠΑΕ για φιλάθλους από την Αθήνα και την Ιεραπετρα. Σημαίνει ότι θα υπάρχουν και 200 στο «Παγκρήτιο» και στα εκδοτήρια. Επειδή στο «Παγκρήτιο» υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, πρέπει όσοι πάνε μεμονωμένα να βρεθούν νωρίτερα στο γήπεδο. Επίσης θα φύγουν τρία αεροπλάνα και δυστυχώς δεν μπορεσαμε να βρούμε ένα ακόμη γιατί δεν βόλευαν οι ώρες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Είναι τρομερή η συμπαράσταση του κόσμου. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε φέτος. Θα κατέβουμε με τόσο κόσμο στο Ηράκλειο μετά από μία ισοπαλία με τον Πανθρακικό. Φυσικά στους οπαδούς του Άρη θα παρέχουμε κάθε ασφάλεια».

Κόντης: «Γνωρίζουμε που κυμαίνονται οι απαιτήσεις μας»

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε ο Αντόνιο Κασάλδο που θα είναι ο νέος υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ Άρης. Ο Γιάννης Κόντης τον παρουσίασε τονίζοντας: «Υπάρχει μία συνεργασία τα δύο τελευταία χρόνια και επισημοποιούμε την συμφωνία. Στα πλαίσια της εκπροσώπησης του Άρη στο εξωτερικό, στα θέματα προσέλκυσης χορηγών ή ποδοσφαιριστών που εμείς παρακολουθούμε, πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα αποδώσει τα επόμενα χρόνια. Και οι δύο γνωρίζουμε που κυμαίνονται οι απαιτήσεις μας. Εύχομαι πολλά χρόνια συνεργασίας και επειδή έχει αγαπήσει την Ελλάδα ο Αντόνιο, εύχομαι να μείνει πολλά χρόνια κοντά μας». Ο κ. Κόντης υπενθύμισε στους οπαδούς του Άρη που θα βρεθούν στο «Παγκρήτιο» πως πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Κασάλδο: «Ο Άρης ανεβαίνει επίπεδο»

Ο κ. Κασάλδο είπε: «Πρέπει να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είναι η τρίτη χρονιά που συνεργαζόμαστε με τον Άρη. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επεκτείνουμε κι άλλο την συνεργασία μας. Να δουλέψουμε πιο σκληρά, να κάνουμε μία τίμια δουλειά και να συνεχίσουμε τουλάχιστον για δύο ακόμη χρόνια την συνεργασία μας. Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες όχι μόνο για τον Άρη αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κάνει άλματα όμως τα τελευταία χρόνια γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά η ομάδα. Το ρόστερ του Άρη γίνεται όλο και πιο δυνατό και αλλάζει χρόνο με το χρόνο επίπεδο». Πηγη Μετροσπορ

Σάντος: «Νίκη εύκολα ή δύσκολα»

Σάντος: «Νίκη εύκολα ή δύσκολα»

Την πεποίθησή του ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα τον ΠΑΣ, αρκεί να κάνει αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Δικεφάλου αναφέρθηκε επίσης και στην αλλαγή προεδρίας στην ΠΑΕ…

Ξεκινώντας τα λεγόμενά του, ο Σάντος δήλωσε: «Είναι ό,τι καλύτερο να δουλεύεις με όλους τους παίκτες, εμάς μας έλλειψαν αρκετοί τελευταία, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν εμπόδιο, για το σαββατιάτικο ματς. Έχουμε την πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε εύκολα ή δύσκολα, αρκεί να δείξουμε διάθεση, αποφασιστικότητα και θέληση, όπως κάναμε σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν συνείδηση του τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχουν εύκολα ματς, όλα είναι δύσκολα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για την ξαφνική αλλαγή του προέδρου, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Η πρώτη εντύπωση που έμεινε ήταν ότι ξαφνιαστήκαμε. Δεν το περίμεναν οι παίκτες, αλλά ξεπεράστηκε πολύ εύκολα και ανώδυνα, λόγω αλληλλουχίας φυσιολογικής. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος πρόεδρος ήταν κοντά στην ομάδα ουσιαστικά από την αρχή όταν ξεκίνησε αυτή η νέα προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ. Ήταν συνεχώς παρών στις προπονήσεις, οι παίκτες είχαν και έχουν αρκετά καλή σχέση μαζί του, και αυτό ήταν κάτι σημαντικό. Να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε πιο ομαλά την αλλαγή στην προεδρία. Δε θα βρούμε εκεί κάποια προβλήματα. Εννοείτε ότι όλοι οι παίκτες τρέφουν σεβασμό προς το Θόδωρο Ζαγοράκη, αλλά είναι επαγγελματίες και είναι εδώ για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, οπότε δεν τίθεται κάποιο ζήτημα».

Για τις επιστροφές τραυματιών και το αν θα παίξουν το Σάββατο, ο Ίβηρας κόουτς, τόνισε: «Όσοι είναι έτοιμοι 100% θα αγωνιστούν, ο Σνάουτσνερ φαίνεται πιο κοντά, έχει περισσότερο χρόνο από το Βιτόλο, που ίσως να τον χρησιμοποιήσουμε με τη β’ ομάδα για να πάρει χρόνο συμετοχής και να αποκτήσει ρυθμό αγωνιστικό και ανταγωνιστικό. Από εκεί και πέρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επάνοδο αυτών των παικτών, αποτελούν ρόστερ του ΠΑΟΚ και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

Ερωτηθείς εκ νέου για την αποχώρηση του Ζαγοράκη και τη δική του θέση, ο Σάντος απάντησε: «Είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία ήμουν έκπληκτος από την απόφαση αυτή. Όλοι ξέρετε ποια είναι η θέση μου, μας συνδέει μια δυνατή και στενή σχέση όχι μόνο επαγγελματική. Οπότε από τη στιγμή που έγινε αυτό που έγινε, η θέση μου ήταν να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση του νέου προέδρου, και αυτό όχι λόγω έλλειψης σεβασμού προς το σύλλογο, το ακριβώς αντίθετο. Αλλά γιατί θεώρησα πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσω το σύλλογο».

Αναφορικά με το Ζήση Βρύζα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: «Με το νέο πρόεδρο επίσης έχω μια πολύ καλή σχέση, μια σχέση που σφυρηλατήθηκε δύο χρόνια, πρώτα ως παίκτης και μετά ως τεχνικός διευθυντής. Ο ίδιος μου εξέθεσε την άποψη να συνεχίσουμε μαζί και αποδέχτηκα αυτήν την επιθυμία. Με την ίδια αποφασιστικότητα και διάθεση όπως είχα την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο, γιατί πάντα αυτός που καθοδηγεί το καράβι και καθορίζει τα πράγματα είναι ο πρόεδρος. Αυτός θα καθορίσει την τακτική και από εκεί και πέρα θα πάρουμε αποφάσεις κατάλληλες για την ομάδα».

Συνεχίζοντας, ο Σάντος υποστήριξε: «Δεν έχω πίεση ότι θα φύγω, έχω 30 χρόνια προπονητικής, δεν ασχολούμαι με τέτοια. Για τον πανηγυρισμό μου στο γκολ επί του Ηρακλή, σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που αντέδρασα με τέτοιο τρόπο σε γκολ, ούτε η τελευταία. Ήταν μια φυσιολογική αντίδραση κάποιου που βλέπει την ομάδα του και τους παίκτες του να έχουν διάθεση, θέληση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και δυστυχώς κάποιοι παράγοντες δεν έχουν μετατρέψει σε αποτέλεσμα αυτά που έχουν γίνει μέσα στα παιχνίδια. Όταν λοιπόν έρχεται το γκολ στο τέλος, δικαιώνει τέτοιες αντιδράσεις. Θεωρώ ότι ήταν μια αντίδραση που δείχνει καθαρά το πόσο πιστεύουμε σε αυτήν την ομάδα».Πηγη Μετροσπορ

Το αφεντικό…τρελάθηκε

επιμέλεια-Tenorio

Παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει στην ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος δεν δίστασε να «τάξει» στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μεγάλα πριμ. Σε περίπτωση που ο «γηραιός» συμμετάσχει στο προσεχές Γιουρόπα Λιγκ οι παίκτες του συλλόγου θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ. Ενώ αν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος μετά από 33 χρόνια (τελευταίο το 1976), οι επιπλέον απολαβές τους θα φτάσουν τις 400.000 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δήμος Πολύκαρπος και ο τεχνικός διευθυντής, Ηλίας Πουρσανίδης συναντήθηκαν χθες με τους αρχηγούς των «κυανολεύκων», Τάσο Κατσαμπή, Τσάβι Μάρτος και Μανόλη Παπαστεριανό και τους ανακοίνωσαν τα... «ευχάριστα».

Λύνονται τα προβλήματα για τον Προτάσοφ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Αντώνη Ρέμου θέλει να «αφήσει πίσω» τις εκτός έδρας ήττες από Καβάλα και ΠΑΟΚ και να συγκεντρωθεί στην κυριακάτικη αναμέτρησή του Καυταζογλείου, με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Οι τραυματίες επιστρέφουν και ο Όλεγκ Προτάσοφ έχει κάθε λόγο να χαμογελάει εν όψει του προσεχούς ματς. Ο Τούμα επανέρχεται σήμερα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όπως και οι Κατσαμπής, Κοβαλέφσκι. Από χθες έχει μπει και ο Βουτσιάς, όπως επίσης και οι διεθνείς Iωαννίδης και Γιάντσης.

Μοναδική σημαντική απουσία είναι ο Μάουρο Μιλάνο, ο οποίος γύρισε από την χώρα του και θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και ελαφριά προπόνηση για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Μονόδρομος η νίκη *

επιμέλεια-Tenorio

Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για τον Ηρακλή. Η ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά αυτή την αγωνιστική επιστρέφει στην έδρα του και αντιμετωπίζει το ματς με τον Πανιώνιο ως τελικό, προκειμένου να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο των «κυανόλευκων». Όπλο του «Γηραιού» η παράδοση του Ντένις Επστάιν, απόντες θα είναι οι Μπόσνιακ και Τουμά (πιθανότατα).

Το «συγκρότημα» του Όλεγκ Προτάσοφ λύγισε στην Καβάλα και στην Τούμπα, αλλά τώρα όλοι οι παίκτες βλέπουν το ερχόμενο ματς της Κυριακής ως ευκαιρία για να επιστρέψουν στις νίκες. Ο Ντένις Επστάιν μάλιστα, μίλησε στη «SportDay» τονίζοντας ότι θα ήθελε να συνεχίσει την παράδοση που έχει κόντρα στον Πανιώνιο. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη του χρονιά στον Ηρακλή, ο Γερμανός χάρισε έξι βαθμούς στην ομάδα του, πετυχαίνοντας τα νικητήρια τέρματα τόσο στην Νέα Σμύρνη (δύο γκολ), όσο και στο Καυτατζόγλειο στάδιο.

«Απ' ό,τι φαίνεται, μου ταιριάζει ο Πανιώνιος. Θα είναι πολύ ευχάριστο να πετύχω πάλι κάποιο γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, δεν έχει σημασία ποιος θα το πετύχει, αλλά οι τρεις βαθμοί που μας είναι απαραίτητοι» δήλωσε ο Επστάιν και πρόσθεσε: «Αυτό το παιχνίδι έχει αξία έξι βαθμών, τρεις για τη βαθμολογία και τρεις για την ψυχολογία, και θέλουμε κοντά τον κόσμος μας, για να μας υποστηρίξει».
Κάλεσμα στον κόσμο έκανε και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει οριστικά τον τραυματισμό του και ίσως μάλιστα τον δούμε να παίρνει χρόνο συμμετοχής με τους «κυανέρυθρους». «Θέλουμε πολύ αυτό το αποτέλεσμα για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Σημασία έχει ότι σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, μια και στο προηγούμενο με τη Λάρισα δεν υπήρχαν φίλαθλοι και αυτό προφανώς δεν είναι καλό για κανέναν μας» είπε ο Έλληνας μέσος.

Εκτός ο Μπόσνιακ, αμφίβολος ο Τουμά

Οριστικά εκτός από το ματς της Κυριακής τέθηκε ο Ιβάν Μπόσνιακ. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε o Κροάτης για να προλάβει τον αγώνα, τελικά δεν θα είναι έτοιμος και πλέον προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα με τον Λεβαδειακό. Από την άλλη, απρόοπτη εξέλιξη είχε η χθεσινή προπόνηση όσον αφορά τον Σαρμπέλ Τουμά. Ο παίκτης του «Γηραιού» εγκατέλειψε στα μέσα της χθεσινής προπόνησης με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και σήμερα θα φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Επίσης, σήμερα είναι προγραμματισμένη η επιστροφή του Μάουρο Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει τη θεραπεία στο δεξί του γόνατο. Ο Αργεντινός είχε ταξιδέψει στην πατρίδα του για να πάρει μια δεύτερη γνώμη από τον προσωπικό του χειρουργό και τον άκουσε να του λέει ότι: «ακόμα κι αν έχει πειραχθεί το μόσχευμα, μπορεί να αποκατασταθεί η ζημιά με θεραπεία και ελεγχόμενη εκγύμναση για την ενδυνάμωση του γόνατου και αυτός είναι ο λόγος που δεν καθιστά απαραίτητη την επέμβαση». Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, ο Μιλάνο υπολογίζεται να είναι έτοιμος σε περίπου είκοσι μέρες.

«Άκαρπη» και η δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Ταε Κβο Ντο


Χωρίς συγκομιδή» μεταλλίων έμεινε η Ελλάδα κατά τη δεύτερη ημέρα του δεύτερη ημέρα- των αγώνων στο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταε Κβο Ντο της Κοπεγχάγης. Δύο νέοι αποκλεισμοί, αυτοί των Μπάμπη Παναγιωτίδη (58 κιλά) και Φωτεινής Μπίρμπα (49 κιλά)στον πρώτο γύρο, ήρθαν να προστεθούν στον χθεσινό αποκλεισμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στον προημιτελικό από τον Κορεάτη Ναμ στην πρεμιέρα του θεσμού, όπου διαδραματίστηκε ένας συγκλονιστικός αγώνας (1-1, στην κανονική διάρκεια και δίχως να προκύψει νικητής στον ξαφνικό θάνατο, οι κριτές ανέδειξαν νικητή τον Κορεάτη).

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο αποκλεισμός των δύο αθλητών, που αγωνίστηκαν σήμερα, οι οποίοι αν και πραγματοποίησαν εξαιρετική παρουσία δεν εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Ο Παναγιωτίδης που αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Πετρούς ( Μαλαισία) αν και έχανε με 4-1 λίγο πριν το τέλος του τρίτου γύρου, έστειλε το ματς στον ξαφνικό θάνατο, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί . Εν τω μεταξύ, η Μπίρμπα αντιμετώπισε την Ντιαλό με τον αγώνα να λήγει στην κανονική διάρκεια με 0-0, ωστόσο στον ξαφνικό θάνατο οι κριτές έδωσαν τη νίκη στην Σενεγαλέζα αθλήτρια.

Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει αύριο (Παρασκευή, 16/10) κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρς των αγώνων, με τους Στέλιο Μεχτερίδη (63 κιλά), Στέλιο Σαμαρά (68 κιλά) και Αναστασία Μπιρόζη

Ματιές σε Σκούρτη ο Ζίκο

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζίκο, ζήτησε πληροφορίες από τον ομόσταυλό του στην Νέων, Αλέκο Αλεξανδρή, για τον 17χρονο φορ που τον εντυπωσίασε, Βασίλη Σκούρτη.Ο επιθετικός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού «έκλεψε» την παράσταση στο φιλικό αγώνα κόντρα στην Ανδρών και ο Βραζιλιάνος προπονητής θέλησε να μάθει περισσότερα.

Ωστόσο και να θέλει ο Ζίκο, ο «πιτσιρικάς» δεν μπορεί να προωθηθεί στους «μεγάλους», καθώς είναι αλβανικής καταγωγής και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η «ελληνοποίησή» του, κάτι που σημαίνει πως πιάνει θέση ξένου στην ομάδα.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε δεν προχώρησε και η μεταγραφή του στην μικρή ομάδα του Άγιαξ, αν και τον ήθελαν οι Ολλανδοί. Να τονιστεί πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε δοκιμαστεί παλιότερα και «άρεσε» και στην Φέγενορντ, η οποία είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

Πονάει «διπλά» η Μπαρτσελόνα


Το διπλό πλήγμα από τον τραυματισμό των Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιερί Ανρί, οι οποίοι αποχώρησαν με προβλήματα από τα χθεσινά παιχνίδια του προκριματικού γύρου ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τις εθνικές ομάδες τους, καλείται να αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα. Οι διοικούντες του ισπανικού συλλόγου μετά από αυτήν την αρνητική εξέλιξη αναμένουν να διαπιστωθεί ο βαθμός που θα επηρεάσει το γεγονός αυτό την αγωνιστική παρουσία της ομάδας.

Αβέβαιο είναι το χρονικό διάστημα που θα αναγκαστεί να απέχει από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Σουηδός άσος των «μπλαουγκράνα», ο οποίος αγωνιζόμενος με το εθνόσημο της χώρας του κόντρα στην Αλβανία, αποχώρησε τραυματίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κάτι σοβαρό, γεγονός που διαψεύστηκε άμεσα. «Θα προτιμούσα να μην σχολιάσω», ήταν η φειδωλή δήλωση του τεχνικού διευθυντή της ισαπνικής ομάδας, Λαρς Ριτς. «Ο Ζλάταν κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο αμέσως. Είχε χτυπημένο γόνατο, αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το βαθμό της κρισιμότητας», συμπλήρωσε.

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Μπαρτσελόνα και για τον τραυματισμό του Ανρί, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο, στο χθεσινό παιχνίδι της Γαλλίας με αντίπαλο την Αυστρία, κρατώντας το γόνατό του. Σύμφωνα με τον Γάλλο επιθετικό το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, χειροτέρεψε μετά από μία προσπάθεια του ίδιου να κοντρολάρει την μπάλα την ώρα που σκόραρε.«Είχα πρόβλημα και πριν το παιχνίδι. Τώρα η κατάσταση του ποδιού μου χειροτέρεψε και πάλι με έχει πάρει από κάτω», ήταν τα λόγια του 32χρονου στράικερ. «Είναι σημαντικό να είσαι μέσα στο παιχνίδι και να δίνεις τη δική σου μάχη. Μερικές φορές, συμβαίνει και άλλες πάλι όχι» και κατέληξε: «Τίποτα δεν έσπασε, αλά δυστυχώς δεν μπορούσα να συνεχίσω. Θα γίνουν εξετάσεις και θα δούμε. Δεν είμαι γιατρός, οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει με το πόδι μου».

Ευχάριστα τα νέα για Κυργιάκο


Λιγότερο σοβαρός από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί ήταν τελικά ο τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου. Η κατάσταση του Έλληνα αμυντικού επανεκτιμήθηκε το πρωί της Πέμπτης και η μαγνητική έδειξε πως έχει υποστεί κάκωση στον πρόσθιο χιαστό. Αυτό σημαίνει πως ο αμυντικός της Λίβερπουλ θα επιστρέψει σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο ίδιος πιστεύει πως μπορεί να επιστρέψει ακόμη νωρίτερα και να πάρει μέρος στους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Συμφωνία Σίτι- Μπαρτσελόνα για Ρομπίνιο


Δεδομένη θεωρούν στην Ισπανία την μετακόμιση του Βραζιλιάνου επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπίνιο, στην Μπαρτσελόνα τον προσεχή Ιανουάριο.

Ισπανικά δημοσιεύματα θέλουν τις δύο ομάδες να έχουν «δώσει τα χέρια» για εξάμηνο δανεισμό του διεθνούς φορ στους Καταλανούς με προοπτική αγοράς του, το επόμενο καλοκαίρι. Η ισπανική εφημερίδα «Sport», μάλιστα αναφέρει πως έχει επέλθει συμφωνία για τετραετές συμβόλαιο.

Ο τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Τσίκι Μπεγκιριστάιν, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα λέγοντας πως ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στους στόχους της ομάδας του για την χειμερινή περίοδο των μεταγραφών.

Παρ’ όλα αυτά αγγλικά δημοσιεύματα και πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα «Manchester Evening News», η οποία επικαλείται πηγές μέσα από τη διοίκηση των «μπλε», αναφέρουν πως δεν έχουν υπάρξει κι ούτε είναι προγραμματισμένα για το άμεσο μέλλον, ραντεβού για τον Ρομπίνιο ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Πόρτα» σε Ρεάλ και Μπάρτσα για Βίγια

επιμέλεια-Tenorio

«Δεν ενδώσαμε στον πακτωλό χρημάτων που μας πρόσφεραν το καλοκαίρι,Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για τον Νταβίντ Βίγια», τόνισε ο πρόεδρος της Βαλένθια, Μανουέλ Γιορέντε στην “As”, σχετικά με τον Ισπανό επιθετικό.

«Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων 42 εκατ. ευρώ για τον Βίγια. Εμείς αντιπροτείναμε 30 εκατ. και τον Εστέμπαν Γκρανέρο. Εκείνος επέμενε στην αρχική προσφορά, έτσι δεν καταλήξαμε πουθενά…», υπογράμμισε, για την «κρούση» των Μαδριλένων.

«Στη συνέχεια έφτασε στα γραφεία μας, πρόταση ύψους 42 εκατ. ευρώ και από την Μπαρτσελόνα, την οποία επίσης απορρίψαμε», ανέφερε για την κίνηση που έκαναν οι “Μπλαουγκράνα”>/b>.

«Δεν το μετάνιωσα στιγμή. Πολλοί φίλοι της ομάδας με σταματάνε και με συγχαίρουν για την κίνηση αυτή», σχολίασε και πρόσθεσε, κλείνοντας: «Ο Βίγια είναι εντυπωσιακός. Απολαμβάνει κάθε στιγμή εδώ (σ.σ. Βαλένθια) και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις εμφανίσεις του».

Φωτο Ημέρας

Τρία γκολ και... over στο ΟΑΚΑ

Αθλητικός Τύπος 15/10/2009

Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Ειπε...............

Στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λετονία είχα έντονο διάλογο με τον Γιούρκα και του είπα ότι στο επόμενο παιχνίδι δεν θα του ζητήσω ζελέ να βάλω στα μαλλιά"

Γιώργος Καραγκούνης

(...μετά το ματς της Εθνικής με το Λουξεμβούργο)

Ψιθυροι......................

  • "Δεν μετάνιωσες που είσαι ακόμα Παναθηναϊκός;" ρώτησε τον (βουλευτή πλέον της ΝΔ) Κώστα Καραμανλή ο Γιώργος Ανατολάκης. "Οχι", απάντησε εκείνος. "Μα σου δίνει πολλές πίκρες!" επέμεινε ο Ανατολάκης. "Μέχρι τα 45 μου έδινε χαρές..." εξήγησε ο Καραμανλής. " Μετά έπαιρνα χαρές απο την πολιτική. Τώρα, που δεν μου δίνει χαρά η πολιτική, ελπίζω στην ομάδα μου..." (protagon.gr)
  • Σε εκνευρισμό της στιγμής αποδίδουν οι ιθύνοντες της ελληνικής ομάδας τάε κβον ντο, η οποία βρίσκεται στην Κοπεγχάγη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού Κυριάκου Παρασίδη ο οποίος θεώρησε ότι οι κριτές ευθύνονται για τον αποκλεισμό του "ασημένιου" Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαϊδη, στα προημιτελικά των +87κ. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις από τις απόψεις του έλληνα προπονητή.
  • Θερμή χειραψία του Μπέου με τον Νίκο Σπυρόπουλο πριν το παιχνίδι της Εθνικής με το Λουξεμβούργο

«Κάρα»: «Πάντα τα έκανε ο Ρεχάγκελ»

kara.oto.topa.jpgΜε την γλώσσα της αλήθειας μίλησε μετά το ματς με το Λουξεμβούργο ο Γιώργος Καραγκούνης. Αναφέρθηκε στο... επεισόδιο στο ημίχρονο με την Λετονία, λέγοντας πως δεν θα ξαναδώσει ζελέ στον Σεϊταρίδη αλλά και στην κακή εικόνα που είχε η εθνική κόντρα στο Λουξεμβούργο, ενώ αναφέρθηκε και στην... δεύτερη ευκαιρία των μπαράζ. Παράλληλα τόνισε πως από την πρώτη ημέρα στην εθνική ο Ρεχάγκελ έκανε τα ίδια!

Όσο αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε μετά το ματς με την Λετονία τόνισε: «Στα αποδυτήρια στο ματς με την Λετονία το μόνο που έγινε ήταν ένας έντονος διάλογος δικός μου με τον Γιούρκα. Μόνο αυτό. Και του είπα μετά ότι δεν του ξαναδίνω ζελέ. Με τον Ρεχάγκελ στην εθνική δεν μπορεί κανείς να του κάνει υποδείξεις. Βγήκαν πράγματα που δεν δώσαμε ποτέ το δικαίωμα. Σας το λέω να το πιστέψετε γιατί έχω δώσει τόσα ματς με την εθνική».


Από κει και πέρα σχετικά με το ματς κόντρα στον Λουξεμβούργο ανέφερε:«Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βάζεις γκολ στην αρχή, να αγχωθείς και να μην μπορείς να βάλεις γκολ.Είδαμε μια ομάδα με 11 παίκτες πίσω, ούτε στην Ιταλία που έπαιζα δεν το είδα. Δεν είναι δικαιολογία το σκληρό παιχνίδι, αλλά επειδή σε ένα μήνα έχουμε πάλι παιχνίδι πολλοί συμπαίκτες μου κοίταξαν την σωματική τους ακεραιότητα. Πάντως σημασία έχει η νίκη».


Στην συνέχεια όταν ρωτήθηκε να... διαλέξει αντίπαλο ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας δήλωσε: «Σε ένα μηνα να είμαστε όλοι υγιείς. Αν συμβεί αυτό δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο. Δεν διαλέγουμε. Σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο το πάθος και η αποφασιστικότητα.Θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ. Έχουμε παίκτες με φιλοδοξίες και πάθος.

Δεν παίζει ρόλο ο αντίπαλος, αλλά η δική μας εμφάνιση. Θα είναι διαφορετικά ματς από αυτά που δώσαμε τώρα. Θέλαμε 6 βαθμούς και τους πήραμε. Τέτοιο ποδόσφαιρο και τόσες κλωτσιές όπως σήμερα δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Είμαστε ομάδα με συνέπεια. Δυο πρωτιές, τώρα δεύτεροι και μια φορά χάσαμε το Μουντιάλ για ένα βαθμό. Να βλέπουμε και τι συμβαίνει γύρω μας.

Εκπροσωπούμε ένα μέτριο πρωτάθλημα, αλλά η εθνική είναι πάντα εκεί. Το ότι είμαστε στις δέκα καλύτερες ομάδες του κόσμου τα λέει όλα. Τώρα έχουμε ευκαιρία να πάμε στο Μουντιάλ. Η πρώτη χάθηκε από δικιά μας βλακεία να πάμε απευθείας, αλλά και τώρα είναι μεγάλη ευκαιρία. Στην ζωή δεν έχεις πολλές ευκαιρίες».


«Αυτός είναι προπονητής, με αυτόν θα πάμε»

Αποκαλύψεις Μπλάθρα!

bl.jpgΠόσο... συμπτωματική ήταν η πυρκαγιά στη μηχανή του βοηθού διαιτητή Καρατζίκα; Τι σχέση έχει με προηγούμενα περιστατικά που σχετίζονται με διαιτητικές αποφάσεις; Ο πρώην διαιτητής Αντώνης Μπλάθρας (του οποίου το κατάστημα αθλητικών ειδών στον Πύργο έγινε παρανάλωμα πυρός πριν από 5 χρόνια εξαιτίας μίας υπόδειξης στο Ξάνθη-Ολυμπιακός) ειπε¨

Το περιστατικό…

«Ήμουν βοηθός στον αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού στα Πηγάδια (σ.σ.: 03/10/2004) και είχα δείξει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος μετά από κεφαλιά του Ζαπρόπουλου, όταν και δέχτηκα σφοδρή λεκτική επίθεση κατά κύριο λόγο από τον Γεωργάτο και κατά δεύτερον από τον Νικοπολίδη, ο οποίος πάντως διαμαρτυρήθηκε έντονα μεν, κόσμια δε… Ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει και για τουλάχιστον μία εβδομάδα η συγκεκριμένη απόφαση ήταν κεντρικό θέμα στις περισσότερες αθλητικές εφημερίδες… Ακολούθως, παρ’ότι ο παρατηρητής του αγώνα δεν με παρέπεμψε και μου έδωσε δίκιο, η επιτροπή ορισμού διαιτητών με έθεσε στο περιθώριο, χωρίς όμως να με τιμωρήσει… Μετά από περίπου 25 ημέρες ήρθε και το οριστικό τέλος μου από την διαιτησία, όταν ένα βράδυ μου τηλεφώνησε ο αδελφός μου και μου είπε ότι άγνωστοι έκαψαν το μαγαζί αθλητικών ειδών που διατηρούσε στον Πύργο», μας είπε αρχικά ο κ. Μπλάθρας και συνέχισε σχολιάζοντας το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στον διαιτητή Καρατζίκα…

«Δε γίνεται το λάθος να οδηγεί σε… έγκλημα!»

«Η δική μου άποψη είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει γίνονται τέτοια πράγματα… Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαιτητές κάνουν λάθη, πολλές φορές ακόμη και μοιραία που μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι, όμως είναι ανθρώπινα! Οι όποιες παραλείψεις παρατηρούνται δεν έχουν δόλο και είναι ανεπίτρεπτο να οδηγούμαστε σε καταστάσεις, όπου απειλείται η ζωή ή η περιουσία του εκάστοτε διαιτητή... Για μένα αυτά τα φαινόμενα είναι απαράδεκτα!», υπερθεμάτισε ο πρώην διαιτητής και περιέγραψε τα συναισθήματα που τον κυρίευσαν όταν πληροφορήθηκε τον εμπρησμό του καταστήματος που ανήκε στον αδελφό του…

«Κόντεψα να τρελαθώ!»

«Προσωπικά, τότε που είχα βιώσει μία παρόμοια κατάσταση, παρ’ ότι ήταν η πρώτη φορά, αισθάνθηκα τόση απογοήτευση και αηδία, που αποφάσισα αμέσως να εγκαταλείψω την ενεργό διαιτησία! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μία απόφαση που πήρα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, θα είχε τόσο αρνητικές επιπτώσεις για τη ζωή μου και την οικογένειά μου… Πριν γίνει το μοιραίο περιστατικό, είχα δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά παρ’ ότι αρχικά διαταράχθηκε η ηρεμία του σπιτιού μου, αποφάσισα να μην δώσω συνέχεια… Αλλά όταν μου τηλεφώνησε ο αδελφός μου και μου είπε ότι κάηκε το μαγαζί του, κόντεψε να μου στρίψει…», σχολίασε ο Αντώνης Μπλάθρας και συμπλήρωσε:

«Όλα έχουν ένα τέλος, όταν ξεπερνιούνται τα όρια!»

«Είναι δύσκολο για έναν λογικό νου να φανταστεί, ότι μπορεί κάποιος να υποστεί τόσο μεγάλη ψυχική, ηθική, υλική ακόμη και σωματική – σε κάποιες περιπτώσεις άλλων συναδέλφων – ζημιά, επειδή απλά εξασκεί το χόμπι του… Όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι φτάνουν στο σημείο να καίνε την περιουσία ενός ανθρώπου, επειδή κατά τη γνώμη τους έκανε ένα λάθος σφύριγμα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, τι να πει κανείς… Πιστεύω ότι για τους περισσότερους που ασχολούνται με το χώρο, η διαιτησία είναι πρώτον μεράκι και κατά δεύτερον συμπληρωματική επαγγελματική απασχόληση… Ωστόσο, όταν φτάνεις στο σημείο να απειλείται η ίδια σου η ζωή, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι… Γι’ αυτό, άλλωστε και την έκοψα μαχαίρι και περιορίστηκα στον ρόλο του παρατηρητή…», υπογράμμισε ο κ. Μπλάθρας που αναφέρθηκε και στους στόχους που έχουν όλες αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες…

«Μοναδικός στόχος ο εκφοβισμός!»

«Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί είναι μέσα από τις ομάδες ή αν ανήκουν στους συνδέσμους τους, είναι δεδομένο, πάντως, ότι προέρχονται από τον θεωρούμενο αθλητικό χώρο. Στόχος τους είναι να εκφοβίσουν τους διαιτητές, έτσι ώστε με αυτόν τρόπο να περάσουν το μήνυμα στους υπόλοιπους, επειδή θεωρούν ότι έτσι θα αποτρέψουν μελλοντικά λάθη σε βάρος της ομάδας τους…», κατέληξε πρώην διαιτητής του συνδέσμου Ηλείας και μόνιμος κάτοικος Πύργου.

Οι… αδύνατοι στο «μικροσκόπιο»!

bosnia.jpgΣτη Ζυρίχη στρέφονται τα βλέμματα της Εθνικής και τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε το «εμπόδιο» μας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ουκρανία, Βοσνία, Σλοβενία και Ιρλανδία βρίσκονται στον όμιλο των αδυνάτων, όμως και οι τέσσερις έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία στα προκριματικά και το έργο της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ μόνο εύκολο δεν θα είναι.

ΒΟΣΝΙΑ
Ταλέντο που ξεχειλίζει


Έδρα: «Μπίλινο Πόλιε», «Ασίμ Φεράτοβιτς»
Θέσεις: 25.000, 37.500
Προπονητής: Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς
Αστέρι: Έντιν Τζέκο
Σύστημα: 3-5-2

Μπορεί να μην βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις των προκριματικών. Ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό συγκρότημα που διαθέτει ταλέντο, αλλά και επιθετικές τάσεις. Τερμάτισε στη 2η θέση με 19 βαθμούς έχοντας ηττηθεί από την Τουρκία εκτός έδρας, αλλά και από την Ισπανία εντός και εκτός. Βέβαια, το 5-2 στο «Πόλιε» δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή της εικόνα, αφού προστατεύτηκαν λόγω «κίτρινου πυρετού» αρκετοί παίκτες. Διαθέτει εξαιρετικό υλικό με παίκτες που κάνουν εξαιρετική καριέρα στη Μπουντεσλίγκα, όπως οι Ντζέκο, Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Σαλίχοβιτς, αλλά και τον εξαιρετικό μέσο της Λυών, Πιάνιτς. Όσο για τον αρχηγό, αυτός είναι ο Εμίρ Σπάχιτς, ο οποίος και αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού. Τα πλέι φο είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία των Βόσνιων που δεν έχουν προκριθεί ποτέ σε τελικά διοργάνωσης.

slovenia.jpg

ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Άμυνα που σπάει κόκαλα


Έδρα: «Λιούντσκι»
Θέσεις: 12.500
Προπονητής: Ματίαζ Κεκ
Αστέρι: Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς
Σύστημα: 4-4-2

Στις… λεπτομέρειες έχασε την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αν και την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε μια παλικαρίσια νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο, Σλοβακία. Στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, αν και το «κανόνι» της είναι ο Νοβάκοβιτς. Ο Κεκ δημιούργησε ένα αξίομαχο σύνολο, αρκετά δυνατό, το οποίο μάλιστα διαθέτει την 2η καλύτερη άμυνα των προκριματικών με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό, αν και οι Ολλανδοί είχαν δυο ματς λιγότερα. Οι Σλοβένοι έχουν βρεθεί δυο φορές σε μεγάλες διοργάνωση, στο Ευρωπαϊκό του 2000, ενώ οι Ρουμάνοι το 2002 έπεσαν θύμα τους στα μπαράζ και έτσι βρέθηκαν αήττητοι (6νίκες, 6 ισοπαλίες) στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ukraine_panigiriki.jpg

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στον αστερισμό του «Σέβα»


Έδρα: «Ολιμπίνσκι», «Ντνίπρο Αρίνα»
Θέσεις: 83.450, 31.000
Προπονητής: Αλεξέι Μιχαιλιτσένκο
Αστέρι: Αντρέι Σεφτσένκο
Σύστημα: 4-4-2

Χώρα με μικρή ανεξάρτητη ιστορία αλλά με μεγάλη παράδοση όταν ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης, η Ουκρανία έχει να επιδείξει μόλις μία συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Αυτή του Μουντιάλ του 2006, όταν και είχε φτάσει ως τα προημιτελικά. Πλέον, θέλει μία ακόμα παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, προκειμένου να ετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για το Euro του 2012, το οποίο συνδιοργανώνει με την Πολωνία. Στα προκριματικά που μόλις ολοκληρώθηκαν, οι Ουκρανοί κατάφεραν να αφήσουν έξω την Κροατία, παρότι θεωρητικά ήταν το αουτσάιντερ για την δεύτερη θέση. Σκληροτράχηλη ομάδα, με παίκτες-εργαλεία και τον Αντρέι Σεφτσένκο να αποτελεί το αστέρι της ομάδας. Ο άσος της Ντιναμό Κιέβου έχει χάσει αρκετή από την λάμψη του, παραμένει όμως ένας επιθετικός που μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο. Πολύ δυνατή εντός έδρας, δυσκολεύει τον αντίπαλο εκτός χάρη στην πολύ καλή άμυνα που διαθέτει.

ireland_keane2.jpg

ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Με ιταλική σφραγίδα


Γήπεδο: «Κρόουκ Παρκ»
Θέσεις: 82.000
Προπονητής: Τζιοβάνι Τραπατόνι
Αστέρι: Ρόμπι Κιν
Σύστημα: 4-5-1

Από το 2002 έχει να βρεθεί σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης η Ιρλανδία και ευελπιστεί πως ένας Ιταλός θα την οδηγήσει και πάλι σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομοσπονδία εμπιστεύθηκε τις τύχες της ομάδας στον πολύπειρο Τζιοβάνι Τραπατόνι και τα αποτελέσματα της δουλειάς του έχουν ήδη φανεί. Οι Ιρλανδοί έχουν αποκτήσει ένα συμπαγές σύνολο, που βασίζεται κυρίως στην δύναμη και στην μαχητικότητα, ενώ έχουν μία πολύ δυνατή έδρα και ένα ενθουσιώδες κοινό. Στα προκριματικά, δεν έχασε καμία φορά, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την Ιταλία. Δυσκολεύεται επιθετικά, έχει όμως έναν επιθετικό που μπορεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, τον Ρόμπι Κιν.