Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 89-83


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μια εξαιρετική εμφάνιση του Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ο ΠΑΟΚ νίκησε τα Τρίκαλα με 89-83 για την τρίτη αγωνιστική της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Όσοι πήγαν στο Παλατάκι παρακολούθησαν ένα εκπληκτικό παιχνίδι με αγωνία και ανατροπές.

Τα Τρίκαλα δεν «μάσησαν» από το μεγάλο όνομα του αντιπάλου τους και αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αξιόμαχα. Ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά καλύτερος, όμως ποτέ δεν κατάφερε να ξεφύγει. Όποτε η διαφορά πλησίαζε τους 10, οι πάικτες του Βαγγέλη Αγγέλου έβρισκαν τις λύσεις και κρατιούνταν και πάλι στο ματς.

Σημειώνουμε πως στο «παλατάκι» βρέθηκε ο Ζήσης Βρύζας που παρακολούθησε τον αγώνα του μπασκετικού τμήματος. Ο κόσμος υποδέχτηκε θερμά τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του.

Το ματς, όπως το είδαμε

Νευρικά ξεκίνησε το ματς για τις δύο ομάδες που δεν είχαν ρυθμό. Στο πρώτο τρίλεπτο το σκορ ήταν 3-2! Από κει και πέρα οι ομάδες άρχισαν κάπως να «τσουλάνε» καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ επιθετικά στηρίχτηκε στον Μονρό που περνούσε πάντα τον προσωπικό του αντίπαλο (χωρίς σκριν) και δημιουργούσε καταστάσεις στη ρακέτα των Τρικάλων, αλλά και στον Ντρόμπνιακ που ευστοχούσε από παντού. Τα Τρίκαλα έμεναν κοντά, έχοντας καλές τοποθετήσεις στο επιθετικό ριμπάουντ.

Στη δεύτερη περίοδο τα Τρίκαλα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έβγαλαν περισσότερη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Μετά το πρώτο δίλεπτο πήγαν το παιχνίδι στα ίσα και λίγο μετά πέρασαν μπροστά (28-26 στο 14’). Ο ΠΑΟΚ απάντησε με Γκρέγκορι και Ντρόμπνιακ. Γενικώς, το επίπεδο του αγώνα ανέβηκε αισθητά, οι δύο ομάδες έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, ενώ παρακολουθήσαμε ωραίες μονομαχίες κάτω από τα καλάθια. Μετά το 18’, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 6-0 και πήραν μια μικρή διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε με γκολ-φάουλ του εξαιρετικού Ντρόμπνιακ (21 πόντους στο α΄ μισό) και μια εύστοχη βολή του Σίμτσακ (το ποσοστό των Τρικάλων στις βολές ήταν τραγικό!).

Μετά την ανάπαυλα, τα Τρίκαλα προσπάθησαν να μειώσουν και πήραν κάποιους πόντους από καλά σουτ του Μπιγκς. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Ντρόμπνιακ συνέχιζε το σόου του, αλλά η όλη ομάδα δεν έδειχνε ικανή να καθαρίσει το παιχνίδι. Τα Τρίκαλα έφτασαν στους 4 πόντους, αλλά ένα τρίποντο του Γκετσέφσκι από την κορυφή και, αμέσως μετά ένα κάρφωμα του Μονρόε στον αιφνιδιασμό έκαναν το 62-53 στο 28΄. Ωστόσο, τα Τρίκαλα άντεξαν στην αντεπίθεση με τον Σίμτσακ να κάνει πολλή δουλειά. Η περίοδος τελείωσε με εύστοχο κρεμασμένο τρίποντο του ΠΑΟΚ που έφερε τη διαφορά και πάλι στους εννιά.

Τα Τρίκαλα μπήκαν στο δ΄ δεκάλεπτο με ένα 4-0, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τη διαφορά να κλείσει πολύ. Ο Πάουελ ήταν πολύ αποτελεσματικός μέσα στη ρακέτα, όμως οι συμπαίκτες του έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες για εύκολα καλάθια σε ένα σημείο που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ευάλωτοι. Το τέταρτο φάουλ του Ντρόμπνιακ τους έφερε σε δύσκολη θέση, αλλά τα Τρίκαλα δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Το κρίσιμο σημείο πέρασε και ο «δικέφαλος» βρήκε περιθώριο για ένα 4-0 (ποστάρισμα Γκετσέφσκι και εκπληκτικό άλλεϊ-ουπ του Γκρέγκορι), κάνοντας το 79-70. Κι όμως τα Τρίκαλα απάντησαν και πάλι: 8-0 και 79-78 στο 37΄. Λίγο μετά, ο Σίμτσακ ισοφάρησε το παιχνίδι σε 80-80, με περιπετειώδη τρόπο (ταμπλό, 2 γκελ στη στεφάνη και μέσα). Όμως ο Ντρόμπνιακ είχε άλλη γνώμη και απάντησε με προσωπικό 5-0, φτάνοντας τους 34 πόντους! Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πια άλλη ενέργεια και το ματς δεν είχε άλλη ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-36, 69-60, 89-83.

Διαιτητές: Μουζάκης-Μητσόπουλος-Μαγκλογιάννης

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρόε 14, Καυκής 5 (1), Γκρέγκορι 10 (1), Ταπούτος 2, Τσιάρας 8, Έιβερι 2, Καλαϊτζίδης 2, Χέλιγουελ 2, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 34 (4), Γκετσέβσκι 10 (1).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Αγγέλου): Έϊμπραμς 10 (2), Μπιγκς 16 (1), Προδρόμου 3 (1), Νοέας 3 (1), Κατσαρές 5, Τσαϊρέλης 3, Αποστολίδης 8 (2), Πάουελ 9, Ζούπαν 7 (1), Σίμτσακ 18, Τσιντσάντζε 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: