Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αυτοκτόνησε" η Κόστα Ρίκα, πέρασε η Ονδούρα



Γκουεβάρα και Παβόν πανηγυρίζουν Η Ονδούρα επικράτησε εκτός έδρας του Ελ Σαλβαδόρ με 1-0 και πέρασε την τελευταία στιγμή ως τρίτη από τη ζώνη της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής. Ετσι η Κόστα Ρίκα που έφερε ισοπαλία με τις ΗΠΑ θα κοντραριστεί με την Ουρουγουάη στα μπαράζ για μία θέση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κόστα Ρίκα "αυτοκτόνησε", αφού βρέθηκε κρατούσε την πρόκριση μέχρι τις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο με 2-0, χάρη στα τέρματα του Ρουίς Γκονζάλες στο 21' και στο 24', αλλά ισοφαρίστηκαν από τα γκολ των Μπράντλεϊ (72') και Μπορνστάιν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Στο τρίτο παιχνίδι μεταξύ του Τρινιντάντ&Τομπάγκο και του Μεξικού οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Μπαπτίστε, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τους Εσκουέντα, Σαλσίντο.

Η τελευταία αγωνιστική

Ελ Σαλβαδόρ-Ονδούρα 0-1
(64' Παβόν)

Τρίνινταντ & Τομπάγκο-Μεξικό 2-2
(32' πεν. 61'Μπαπτίστε - 58' Εσκουέντα, 66' Σαλσίντο)

ΗΠΑ-Κόστα Ρίκα 2-2
(72' Μπράντλεϊ, 90' Μπορνστάιν - 21', 24' Ρουίς Γκονζάλες)

Βαθμολογία
1. ΗΠΑ 20
2. Μεξικό 19
3. Ονδούρα 16
-----------------------------
4. Κόστα Ρίκα 16 (μπαράζ)
----------------------------
5. Ελ Σαλβαδόρ 8
6. Τρίν. & Τομπάγκο 6

Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η τέταρτη θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 5η στην βαθμολογία των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: