Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Μονόδρομος η νίκη *

επιμέλεια-Tenorio

Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για τον Ηρακλή. Η ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά αυτή την αγωνιστική επιστρέφει στην έδρα του και αντιμετωπίζει το ματς με τον Πανιώνιο ως τελικό, προκειμένου να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο των «κυανόλευκων». Όπλο του «Γηραιού» η παράδοση του Ντένις Επστάιν, απόντες θα είναι οι Μπόσνιακ και Τουμά (πιθανότατα).

Το «συγκρότημα» του Όλεγκ Προτάσοφ λύγισε στην Καβάλα και στην Τούμπα, αλλά τώρα όλοι οι παίκτες βλέπουν το ερχόμενο ματς της Κυριακής ως ευκαιρία για να επιστρέψουν στις νίκες. Ο Ντένις Επστάιν μάλιστα, μίλησε στη «SportDay» τονίζοντας ότι θα ήθελε να συνεχίσει την παράδοση που έχει κόντρα στον Πανιώνιο. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη του χρονιά στον Ηρακλή, ο Γερμανός χάρισε έξι βαθμούς στην ομάδα του, πετυχαίνοντας τα νικητήρια τέρματα τόσο στην Νέα Σμύρνη (δύο γκολ), όσο και στο Καυτατζόγλειο στάδιο.

«Απ' ό,τι φαίνεται, μου ταιριάζει ο Πανιώνιος. Θα είναι πολύ ευχάριστο να πετύχω πάλι κάποιο γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, δεν έχει σημασία ποιος θα το πετύχει, αλλά οι τρεις βαθμοί που μας είναι απαραίτητοι» δήλωσε ο Επστάιν και πρόσθεσε: «Αυτό το παιχνίδι έχει αξία έξι βαθμών, τρεις για τη βαθμολογία και τρεις για την ψυχολογία, και θέλουμε κοντά τον κόσμος μας, για να μας υποστηρίξει».
Κάλεσμα στον κόσμο έκανε και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει οριστικά τον τραυματισμό του και ίσως μάλιστα τον δούμε να παίρνει χρόνο συμμετοχής με τους «κυανέρυθρους». «Θέλουμε πολύ αυτό το αποτέλεσμα για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Σημασία έχει ότι σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, μια και στο προηγούμενο με τη Λάρισα δεν υπήρχαν φίλαθλοι και αυτό προφανώς δεν είναι καλό για κανέναν μας» είπε ο Έλληνας μέσος.

Εκτός ο Μπόσνιακ, αμφίβολος ο Τουμά

Οριστικά εκτός από το ματς της Κυριακής τέθηκε ο Ιβάν Μπόσνιακ. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε o Κροάτης για να προλάβει τον αγώνα, τελικά δεν θα είναι έτοιμος και πλέον προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα με τον Λεβαδειακό. Από την άλλη, απρόοπτη εξέλιξη είχε η χθεσινή προπόνηση όσον αφορά τον Σαρμπέλ Τουμά. Ο παίκτης του «Γηραιού» εγκατέλειψε στα μέσα της χθεσινής προπόνησης με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και σήμερα θα φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Επίσης, σήμερα είναι προγραμματισμένη η επιστροφή του Μάουρο Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει τη θεραπεία στο δεξί του γόνατο. Ο Αργεντινός είχε ταξιδέψει στην πατρίδα του για να πάρει μια δεύτερη γνώμη από τον προσωπικό του χειρουργό και τον άκουσε να του λέει ότι: «ακόμα κι αν έχει πειραχθεί το μόσχευμα, μπορεί να αποκατασταθεί η ζημιά με θεραπεία και ελεγχόμενη εκγύμναση για την ενδυνάμωση του γόνατου και αυτός είναι ο λόγος που δεν καθιστά απαραίτητη την επέμβαση». Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, ο Μιλάνο υπολογίζεται να είναι έτοιμος σε περίπου είκοσι μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: