Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Πονάει «διπλά» η Μπαρτσελόνα *

επιμέλεια-Tenorio

Το διπλό πλήγμα από τον τραυματισμό των Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιερί Ανρί, οι οποίοι αποχώρησαν με προβλήματα από τα χθεσινά παιχνίδια του προκριματικού γύρου ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τις εθνικές ομάδες τους, καλείται να αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα. Οι διοικούντες του ισπανικού συλλόγου μετά από αυτήν την αρνητική εξέλιξη αναμένουν να διαπιστωθεί ο βαθμός που θα επηρεάσει το γεγονός αυτό την αγωνιστική παρουσία της ομάδας.

Αβέβαιο είναι το χρονικό διάστημα που θα αναγκαστεί να απέχει από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Σουηδός άσος των «μπλαουγκράνα», ο οποίος αγωνιζόμενος με το εθνόσημο της χώρας του κόντρα στην Αλβανία, αποχώρησε τραυματίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κάτι σοβαρό, γεγονός που διαψεύστηκε άμεσα. «Θα προτιμούσα να μην σχολιάσω», ήταν η φειδωλή δήλωση του τεχνικού διευθυντή της ισαπνικής ομάδας, Λαρς Ριτς. «Ο Ζλάταν κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο αμέσως. Είχε χτυπημένο γόνατο, αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το βαθμό της κρισιμότητας», συμπλήρωσε.

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Μπαρτσελόνα και για τον τραυματισμό του Ανρί, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο, στο χθεσινό παιχνίδι της Γαλλίας με αντίπαλο την Αυστρία, κρατώντας το γόνατό του. Σύμφωνα με τον Γάλλο επιθετικό το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, χειροτέρεψε μετά από μία προσπάθεια του ίδιου να κοντρολάρει την μπάλα την ώρα που σκόραρε.«Είχα πρόβλημα και πριν το παιχνίδι. Τώρα η κατάσταση του ποδιού μου χειροτέρεψε και πάλι με έχει πάρει από κάτω», ήταν τα λόγια του 32χρονου στράικερ. «Είναι σημαντικό να είσαι μέσα στο παιχνίδι και να δίνεις τη δική σου μάχη. Μερικές φορές, συμβαίνει και άλλες πάλι όχι» και κατέληξε: «Τίποτα δεν έσπασε, αλά δυστυχώς δεν μπορούσα να συνεχίσω. Θα γίνουν εξετάσεις και θα δούμε. Δεν είμαι γιατρός, οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει με το πόδι μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: