Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Προτάσοφ: "Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη"

επιμέλεια-Tenorio

Ο Όλεγκ Προτάσοφ στην καθιερωμένη του Συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου παιχνιδιού μετά την διακοπή με τον Πανιώνιο το απόγευμα της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (18/10, 19:00) επισήμανε πως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να παίζουν με ψυχή και ότι κάποιος εξ αυτών θα πρέπει από μόνος του να πάρει την πρωτοβουλία να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.
"Μετά από τα δύο παιχνίδια με την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ χρειαζόμαστε οπωσδήποτε την νίκη στο σπίτι μας. Ήταν δύο περίεργα παιχνίδια και δεν το κρύβω ότι με ανησυχεί η εμφάνιση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Επίσης θα πρέπει κάποιο από τα παιδιά να βγει και να είναι ο ηγέτης μας. Να ξυπνήσει την ομάδα. Άλλο να φωνάζουμε εμείς από έξω και άλλο να το κάνει κάποιος από το γήπεδο
", ενώ για τους απόντες στο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Πανιώνιο τόνισε: "Εκτός από τους Μπόσνιακ και Μιλάνο θα τους έχουμε όλους στη διάθεσή μας για το επόμενο παιχνίδι ενώ και κάποια παιδιά θα τα προστατέψουμε για προληπτικούς λόγους".

Σε ερώτηση για τον Νικουλάε Ντίκα είπε: "Από τη θέση του εξαρτώνται πολλά και να κρατήσουμε την μπάλα και να δώσουμε και την πάσα. Θα προσπαθήσουμε ωστόσο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα που του λείπουν αν και από αυτόν εξαρτάται αν θα καταφέρει να τα κάνει", για να επισημάνει ότι: "Κάθε παίκτης σίγουρα θέλει την προσοχή και τη σωστή συμπεριφορά των προπονητών. Είναι εύκολο να του δείξεις τα λάθη και να τον βρίζεις αλλά θα τον χάσεις ψυχολογικά. Πρέπει να τους περιμένουμε όλους. Ένας λίγο νωρίτερα, ένας αργότερα, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν όλοι".

Για την φημολογία των τελευταίων ημερών περί της διοικητικής κατάστασης της ΠΑΕ ήταν κατηγορηματικός ότι: "Κανείς από τη διοίκηση δεν ήρθε στην ομάδα να μας πει ότι κάτι θα γίνει. Από τις εφημερίδες δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται κάτι τέτοιο. Και άλλες φορές γράφτηκε αλλά δεν έγινε τίποτα. Δεν μας ξαφνιάζει δηλαδή. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Αν μας πει κάποιος κάτι από τη διοίκηση τότε θα ανησυχούμε".

Σε ερώτηση για την έκφραση «σάκος του μποξ» που είχε πει πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σχολίασε: "Δεν έχει σημασία εγώ τι λέω. Αφήστε με εμένα. Δεν μπορώ να πω τα πάντα. Τι γίνεται και τι σκεφτόμαστε. Όταν λέω ότι ο αντίπαλος είναι το φαβορί δεν εννοώ ότι δεν πάμε να νικήσουμε.

Το θέμα δεν είναι τι λέμε, το θέμα είναι τι γίνεται μέσα στα αποδυτήρια. Με τον ΠΑΟΚ δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Προς Θεού όμως ο Ηρακλής ποτέ δεν πήγαινε να παίξει με τον ΠΑΟΚ και να παραδώσει τα όπλα. Ήμασταν φτιαγμένοι αλλά μείναμε στα λόγια. Ποτέ εγώ δεν εννοώ ότι η ομάδα που δουλεύω θα πάει να παίξει κάπου φοβισμένη
".

Κι όσο για το ότι η ομάδα του έχει δεχθεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια τόνισε: "Πρώτος μας στόχος δεν είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Παίζουμε επιθετικά και ρισκάρουμε παραπάνω. Άμυνα δεν είναι να κάνουν μόνο οι αμυντικοί αλλά όλοι. Εξάλλου κάποια γκολ τα δεχόμαστε από λάθη όπως για παράδειγμα ο Καφές με την ΑΕΚ ενώ ξέραμε την κίνηση που θα κάνει και υπήρχε και παίκτης που να τον μαρκάρει. Το γκολ είναι λάθος ομαδικό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε στις προπονήσεις. Δεν γίνεται μία ομάδα σε μία μέρα ή σε μία νύχτα. Σίγουρα βιαζόμαστε όλοι και εμείς το ίδιο".

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς είπε: "Για να πετύχει ο Ηρακλής τους στόχους που συζητάμε, πρέπει όλοι μας να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Όλοι, ο καθένας από την πλευρά του να δώσει τα πάντα", ενώ για την κατάσταση που βρίσκεται ο Νταλά Μπόνα τόνισε: "Ακόμη δεν είναι στο σημείο που να είμαι ευχαριστημένος. Το παιδί δουλεύει αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει βασικός. Αν έχει θέληση και όρεξη και θέλει να μας βοηθήσει, ας το κάνει".

Τέλος παραδέχθηκε πως στην πατρίδα του την Ουκρανία προτιμούν την Εθνική μας για αντίπαλο στα μπαράζ στον δρόμο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: