Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ενίσχυση με Αλεξίεβιτς για Παναιτωλικό!!


Ενίσχυση με Αλεξίεβιτς για Παναιτωλικό

Την απόκτηση του διεθνούς Λευκορώσου μέσου Ίλια Αλεξίεβιτς ανακοίνωσε ο Παναιτωλικός. Ο 25χρονος άσος υπέγραψε μέχρι το 2017.

Παίκτης του Παναιτωλικού είναι κι επίσημα ο Ίλια Αλεξίεβιτς. Ο 25χρονος μέσος, που είναι δέκα φορές διεθνής με την εθνική Λευκορωσίας (έχοντας πετύχει κι ένα γκολ), υπέγραψε συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο με την ομάδα του Αγρινίου.

Το νέο απόκτημα της ομάδας προέρχεται από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με την οποία μάλιστα είχε πάρει μέρος και στο Champions League, καθώς φέτος αγωνίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν (ήττα με 4-1), ενώ έπαιξε και στα δύο ματς των play offs με την Παρτιζάν.

Η ανακοίνωση: «Ο Ίλια Αλεξίεβιτς είναι από σήμερα μέλος της ομάδας μας. Ο διεθνής Λευκορώσος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναιτωλικό, με χρονική διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2017. Ο Αλεξίεβιτς από αύριο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας. Ο αριθμός της φανέλας του είναι το 8».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με το «7» ο Καρέλης!!

Με τη φανέλα με το 7 θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Γκενκ ο Νίκος Καρέλης.

Με το «7» ο Καρέλης!Παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση της Γκενκ ο Νίκος Καρέλης.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο 7, ενώ στην προηγούμενη ομάδα του αγωνιζόταν με το 19.

Παράλληλα, γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες ενώ πραγματοποίησε και την παρθενική του προπόνηση επί βελγικού εδάφους.
Όσο για το ντεμπούτο του, αυτό δεν αποκλείεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή στο ματς κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Christos Gatsis (@christosgatsis) στις



Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Christos Gatsis (@christosgatsis) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο: Έφεση για την απόφαση που δικαίωνε την ΑΕΚ!!


Απίστευτο: Έφεση για την απόφαση που δικαίωνε την ΑΕΚ!

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία είχε απαλλάξει την ΑΕΚ για την ανακοίνωση που έκανε λόγο για αποστολή απέναντι στην ΕΠΟ.

Απίστευτο, αλλά συνέβη κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε αυτοβούλως έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία είχε απαλλάξει την ΑΕΚ για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου και έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ομοσπονδία και αποστροφή για τη σημερινή εικόνα της.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για διαμάχη τακτικών δικαστών, καθώς ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, στρέφεται κατά της συναδέλφου του, Γλυκερίας-Λουίζας Ιωαννίδου, προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας, για την απόφαση που είχε χαρακτηριστεί-σταθμός και είχε ανακοινωθεί στις 29 Δεκεμβρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κοντά στην αποχώρηση από τη Ντιναμό ο Ματέι»


«Κοντά στην αποχώρηση από τη Ντιναμό ο Ματέι»

Σχεδόν βέβαιη θεωρούν την αποχώρηση του Κοσμίν Ματέι από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου τα ρουμανικά ΜΜΕ. Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο εξτρέμ που ενδιαφέρει την ΑΕΚ έχει αποφασίσει να φύγει.

Εξελίξεις που μοιάζουν ευνοϊκές για την ΑΕΚ στην περίπτωση του Κοσμίν Ματέι προαναγγέλλουν ρουμανικά ΜΜΕ.

Σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «gsp.ro» παρουσιάζει ως «φευγάτο» τον εξτρέμ που ενδιαφέρει την «Ένωση» και τοποθετεί πολύ χαμηλά το ποσό που θα χρειαστεί κάποια ομάδα για να τον αποκτήσει.

Πιο συγκεκριμένα γράφει: «Ο Γκουστάβο Πογιέτ ψάχνει έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του, που να μην κοστίζει πολύ και ο Ματέι μοιάζει η ιδανική λύση. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι και η διοίκηση της ομάδας ελπίζει να τον πουλήσει έναντι ενός ποσού 100.000 ευρώ».

Αφού σημειώνεται λοιπόν ότι «ο Ματέι έχει ήδη πολλές προσφορές από ομάδες, με την τελευταία εξ αυτών να έρχεται από την Τουρκία και την Οσμάνλισπορ», αποκαλύπτεται πως «έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις ανανέωσης που του έχει κάνει ο σύλλογος μέχρι τώρα και είναι έτοιμος να αποχωρήσει».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κιβρακίδης: «O στόχος της πεντάδας παραμένει»


Κιβρακίδης: «O στόχος της πεντάδας παραμένει»

Για την πρόκριση του Ατρόμητου στο κύπελλο αλλά και για το γεγονός πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τα πλέι οφ μίλησε ο Κυριάκος Κιβρακιδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο 23χρονος δεξιός μπακ του Ατρόμητου μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 για την πρόκριση κόντρα στον Πλατανιά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, την φετινή πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και τους στόχους της ομάδας του Περιστερίου.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Κιβρακίδης στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-την δύσκολη πρόκριση του Ατρόμητου στα προημιτελικά του Κυπέλλου σε βάρος του Πλατανιά: «Δεν ήμασταν καλύτεροι αλλά ούτε χειρότεροι. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε για να πάρουμε τη πρόκριση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν σε κακή μέρα κάποιος. Όλοι παλέψανε για το καλό της ομάδας και έχουμε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δείξαμε ότι είχαμε θέληση να κερδίσουμε παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν πολύ καλοί. Η ομάδα είναι λίγο κουρασμένη. Βλέπουμε ότι με το ροτέισον που γίνεται, τα νέα παιδιά που μπαίνουν, βοηθάνε την ομάδα».

-την ένταση με τη λήξη της αναμέτρησης: «Έγινε μία σύρραξη, όμως εκείνη τη στιγμή ήμουν τόσο χαρούμενος για τη πρόκριση που δεν έδωσα σημασία στους καβγάδες».

-το αν παραμένει στόχος η είσοδος στην πεντάδα του πρωταθλήματος: «Ο στόχος της πεντάδας παραμένει. Δεν αλλάζει κάτι, κοιτάμε τα παιχνίδια σαν τελικούς. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από τα πόδια μας για να κερδίζουμε. Κάθε τρίποντο θα είναι πολύτιμο και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

-το ποιος ευθύνεται για την εικόνα του Ατρόμητου στον πρώτο γύρο: «Φαίνεται ότι υπάρχει κούραση. Δεν θα ρίξω το φταίξιμο σε κανέναν αλλά σε εμάς τους παίκτες κάνοντας αρχή από εμένα. Εμείς παίζουμε μέσα στο γήπεδο. Ο κάθε ένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, υπάρχουν διάφορες δικαιολογίες και προσωπικά δεν μπορώ να βρω κάποια ώστε να ρίξουμε την ευθύνη σε κάποιον. Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε την ευθύνη για ότι συμβαίνει στο γήπεδο».

Ηχηρό μήνυμα Τούντορ: Άφησε εκτός αποστολής τον Όλσεν!!!


Ηχηρό μήνυμα Τούντορ: Άφησε εκτός αποστολής τον Όλσεν!

Η υπομονή του Κροάτη τεχνικού φαίνεται πως εξαντλήθηκε, καθώς άφησε εκτός αποστολής για το ματς με την Καλλονή τον Όλσεν, τη στιγμή που ο Γλύκος είναι τραυματίας! Εκτός και ο Κάτσε.

Υπομονή, τέλος για τον Ιγκόρ Τούντορ.

Ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ άφησε εκτός αποστολής για τον επαναληπτικό Κυπέλλου με την Καλλονή (14/1, στις 17:15) τον Ρόμπιν Όλσεν, που δέχτηκε -άλλο- ένα αστείο γκολ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη στιγμή, δε, που ο Γλύκος είναι τραυματίας!

Σαφές το μήνυμα του Τούντορ στον Σουηδό τερματοφύλακα, που φαίνεται πως έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ο οποίος πήρε τους Μελισσά και Σιαμπάνη για το αυριανό ματς, με τον πρώτο να ξεκινάει βασικός κάτω από τα γκολπόστ.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις… προσομοίωσης, με τον Τούντορ να το διακόπτει αρκετές φορές και να δίνει οδηγίες, προκειμένου να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές του πώς θέλει να παίξουν ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1.

Γκάρι Ροντρίγκες και Ρικάρντο Κόστα ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης και επανένταξης, ενώ ο Παναγιώτης Γλύκος έκανε ασκήσεις με τον Σίλβιε Τσάβλινα,

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ίγκορ Τούντορ ανακοίνωσε τους 18 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για το ματς με την Καλλονή: Μελίσσας, Σιαμπάνης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Σκόνδρας, Κίτσιου, Τζιόλης, Χαρίσης, Γκολάσα, Τσίμιροτ, Πέλκας, Δημητριάδης, Μακ, Μυστακίδης, Ζάιρο, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αντετοκούνμπο: «Ήταν εκδίκηση»


Αντετοκούνμπο: «Ήταν εκδίκηση»

Εκδίκηση χαρακτήρισε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη νίκη των Μπακς επί των Μπουλς, μετά τον περσινό αποκλεισμό από το Σικάγο στα play offs.

Οι Μπακς είχαν… χρωστούμενα με τους Μπουλς και ξεπλήρωσαν το «γραμμάτιο» νικώντας τους με 106-101. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έκανε σπουδαία δουλειά με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ μίλησε για… payback!

«Ήταν εκδίκηση! Πήραμε μια μεγάλη για μας, παίξαμε πολύ δυνατά από την αρχή μέχρι το τέλος. Παίξαμε πολύ δυνατή άμυνα κι αρχίσαμε από εκεί. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ, η ατμόσφαιρα ήταν τρελή», δήλωσε ο 20χρονος άσος.

Όσο για τη δική του μεγάλη εμφάνιση, είπε: «Στο προηγούμενο παιχνίδι έκανα πολλά σουτ από μακριά, αυτή τη φορά προσπάθησα να είμαι πιο επιθετικός προς το αντίπαλο καλάθι. Οι συμπαίκτες μου και ο κόουτς περίμεναν από μένα κάτι τέτοιο, μου έδιναν την μπάλα και το έκανα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «ευχαριστώ» του Μαμούτε στα… ελληνικά!! (pic)


Το «ευχαριστώ» του Μαμούτε στα… ελληνικά! (pic)

Έτοιμος να προσαρμοστεί σε χρόνο-ρεκόρ στον Παναθηναϊκό δείχνει ο Μαμούτε. Αφού πρώτα παρομοίασε τον εαυτό του με τον Σισέ, ευχαρίστησε τον Θεό και τους «πράσινους» με μήνυμα στα… ελληνικά.


Ό,τι περνά από το χέρι του για να δείξει το ενθουσιασμό του που ήρθε στον Παναθηναϊκό, κάνει ο Μαμούτε.

Μετά τη φωτογράφιση με την πράσινη φανέλα κι αφού έδειξε πόσο ενημερωμένος είναι για το πού έρχεται -παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Σισέ- ο Βραζιλιάνος έκανε μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο instagram.

Γιατί δεν ευχαρίστησε απλώς τον Θεό και τη διοίκηση των «πράσινων» για τη μεταγραφή του, αλλά το έκανε και με μήνυμα στα ελληνικά!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με αξίωσε να γίνω μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα την Διοίκηση που με υποδεχθήκατε με πολλή αγάπη. Τώρα είμαι και εγώ #ΠΑΟ».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Μία… κραχτή διαφορά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!!


Μία… κραχτή διαφορά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταδεικνύει στο sport-fm.gr μία μεγάλη διαφορά των δύο αιώνιων αντιπάλων, όπως αποτυπώνεται μέσα από το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταδεικνύει στο sport-fm.gr μία μεγάλη διαφορά των δύο αιώνιων αντιπάλων, όπως αποτυπώνεται μέσα από το φετινό πρωτάθλημα.

• Λέμε ότι αντίπαλος ειδικά του φετινού Ολυμπιακού είναι κατά βάση ο…εαυτός του.

• Θέλετε την πιο μεγάλη απόδειξη; Δείτε πότε τρώει τα γκολ ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του!
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1. Το γκολ του Πλατανιά μετά το 70’, με το σκορ 3-0.
Ολυμπιακός-ΠΑΣ 5-1. Το γκολ του ΠΑΣ στο 86’ με το σκορ 5-0.
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2. Το γκολ του Ατρόμητου μετά το 75’, με το σκορ 0-2.
Ολυμπιακός-Αστέρας 3-1. Το γκολ του Αστέρα στις καθυστερήσεις, με το σκορ 3-0.
Πανθρακικός-Ολυμπιακός 3-4. Τα δύο τελευταία γκολ του Πανθρακικού μετά το 87’, με το σκορ 4-1.
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 3-1. Το γκολ του Λεβαδειακού στο 88’, με το σκορ 3-0.

• Κοινώς, ο Ολυμπιακός από το συνολικό παθητικό των 10 γκολ του μέχρι τώρα, τα εφτά γκολ τα έχει φάει μετά το 70-75. Και δη τα πέντε μετά το 87’!!! Από τα δε υπόλοιπα τρία, στο α΄ ημίχρονο μόλις ένα!

• Εύκολα ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δέχεται αυτά τα γκολ ο Ολυμπιακός κύρια από την έλλειψη συγκέντρωσης και τη χαλάρωση των τελευταίων λεπτών, από την στιγμή που προηγείται από δύο έως πέντε γκολ διαφορά.

• Για να καταλάβουμε τη διαφορά: ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, σχεδόν όλα του τα γκολ τα τρώει στα α΄ημίχρονα των αγώνων του και δη στο 0-0!
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-2. Το 1-0 στο 41’.
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0. Το γκολ στο 33’.
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1. Και τα τρία γκολ (1-0, 2-0, 3-0) από το 28’ ως το 42’.
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-0. Το γκολ στο 23’.
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0. Το γκολ στο 26’.
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-2. Το 0-1 στο 2’ και το 1-2 στο 16’.

• Άρα από το συνολικό παθητικό των 11 γκολ που έχει μέχρι τώρα, τα εννιά γκολ τα έχει δεχθεί στο α΄ημίχρονο!

• Κοινώς, οι δύο αιώνιοι έχουν φάει σχεδόν τα ίδια γκολ (11-10), αλλά ο Παναθηναϊκός τα τρώει στο α΄ημίχρονο, στο 0-0, ενώ ο Ολυμπιακός τα τρώει στα τελευταία λεπτά, με τελειωμένα τα παιχνίδια…

• Επιθετικά δεν γίνεται καν σύγκριση, αφού ο Ολυμπιακός κοντεύει να έχει τα υπερδιπλάσια γκολ…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η αποστολή του ΠΑΣ για Λεωφόρο!


Η αποστολή του ΠΑΣ για Λεωφόρο

Με νευρομυϊκό ξύπνημα ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Με νευρομυϊκό ξύπνημα ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής της ομάδας μας κ. Πετράκης ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία απαρτίζεται από τους: Βελλίδη, Τζημόπουλο, Κοζορώνη, Σκόνδρα, Τσουκαλά, Νικολιά, Μιχαήλ, Ακόστα, Μασούρα, Γιάκο, Μανιά, Μπέριο, Περιστερίδη, Φερφελή, Ίλιτς, Μαυροπάνο, Ηλιάδη, Καρανίκα.

Αρχηγός της αποστολής είναι ο Δ/ντης του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Δημήτρης Νιαρχάκος.

* Ο Αλέξανδρος Νικολιάς θα αγωνίζεται με τον αριθμό "88" στη φανέλα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καρακατσούνης στο ΠΑΟ-Άρης, Κορομηλάς στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!


Καρακατσούνης στο ΠΑΟ-Άρης, Κορομηλάς στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Οι Καρακατσούνης, Φούφης, Βαρδάλος θα διευθύνουν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Άρης και οι Κορομηλάς, Μάνος, Παφίλης το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για τη 14η αγωνιστική.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής της Basket League:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου
ΚΓ ΠΑΟΚ 16:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Κορομηλάς, Μάνος, Παφίλης.
ΔΚΓ Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Κόροιβος: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Μαλαμάς.
ΚΓ Απόλλων 17:00 Απόλλων Π.-Ρέθυμνο: Γκόντας, Τζαφλέρης, Ξενικάκης.
ΚΓ Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-Κηφισιά: Σχινάς, Τσούνας, Καλδίρης.
ΚΓ Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Καβάλα: Πηλοΐδης, Παναγιώτου, Μπίκας.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου
ΟΑΚΑ 16:30 Παναθηναϊκός-Άρης: Καρακατσούνης, Φούφης, Βαρδάλος.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου
Βενετόκλειο 16:00 Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός: Σώμος, Πουρσανίδης Κ., Σκούτας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε… νταμπλ στα βραβεία η ΑΕΚ!!


Έκανε… νταμπλ στα βραβεία η ΑΕΚ

Κιτρινόμαυρα βάφτηκαν και τα δυο βραβεία για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Γιάννης Ανέστης ψηφίστηκε ως MVP, ενώ το γκολ του Έλντερ Μπαρμπόσα αναδείχθηκε ως το ομορφότερο.

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού συνέχισε το σερί στο 2016. Πέραν όμως των τριών βαθμών έδωσε και δυο… βραβεία στην «Ένωση».

Στην καθιερωμένη ψηφοφορία λοιπόν της Σούπερ Λίγκας για τους κορυφαίους κάθε αγωνιστικής, οι συντελεστές της επικράτησης των «κιτρινόμαυρων» είχαν την τιμητική τους.

Διότι ο μεν Ανέστης αναδείχθηκε MVP, στον δε Μπαρμπόσα θα απονεμηθεί το έπαθλο για το ομορφότερο γκολ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα

-Για τον διαγωνισμό MVP

Γιάννης Ανέστης (ΑΕΚ) 25,29%
Αλεχάντρο Ντομίνγκες (Ολυμπιακός) 17,81%
Χάρης Χαρίσης (ΠΑΟΚ) 15,73%
Τάσος Παπάζογλου (Παναιτωλικός) 13,54%
Ολιβιέ Μπουμάλ (Παναθηναϊκός) 8,91%
Καρίμ Ανσαριφάντ (Πανιώνιος) 8,06%
Γιώργος Αθανασιάδης (Πανθρακικός) 6,80%
Δημήτρης Σωτηρίου (Πλατανιάς) 3,86%

-Για τον διαγωνισμό Best Goal

Έλντερ Μπαρμπόσα (ΑΕΚ) 19,55%
Χάρης Χαρίσης (ΠΑΟΚ) 18,07%
Νίκος Καλτσάς (Παναθηναϊκός) 14,38%
Αλεχάντρο Ντομίνγκες (Ολυμπιακός) 12,98%
Σεμπάστιαν Ρουσκουγιέδα (Παναιτωλικός) 10,13%
Καρίμ Σολτάνι (Skoda Ξάνθη) 7,36%
Χάιρο Ντα Σίλβα (ΠΑΟΚ) 6,83%
Καρίμ Ανσαριφάντ (Πανιώνιος) 6,21%
Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ) 4,48%
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μαμούτε στα «πράσινα»! (pics)


Ο Μαμούτε στα «πράσινα» (pics)

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Γιούρι Μαμούτε. Δείτε φωτογραφίες του πράσινου «Μαμούθ» από την ώρα των συμβολαίων και την επίσκεψη του στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο Γιούρι Μαμούτε βρέθηκε αργά το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να υπογράψει το συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα.

Τον παίκτη υποδέχθηκε ο πρόεδρος των «πρασίνων», Γιάννης Αλαφούζος, ενώ το «Μαμούθ» πόζαρε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπέγραψε για δυόμισι χρόνια στη Ζαλγκίρις ο Γιασικεβίτσιους!!


Υπέγραψε για δυόμισι χρόνια στη Ζαλγκίρις ο Γιασικεβίτσιους!

Όχι απλώς δεν είναι υπηρεσιακός, αλλά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έγινε... μόνιμος προπονητής στη Ζαλγκίρις υπογράφοντας συμβόλαιο δυόμισι ετών.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι οριστικά ο νέος προπονητής της Ζαλγκίρις. Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και του Παναθηναϊκού όχι απλώς δεν θα είναι υπηρεσιακός στη θέση του Γκιντάρας Κραπικας, αλλά μονιμοποιείται στον πάγκο υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών.

Ο Σάρας έκανε ήδη ντεμπούτο ως head coach, στη νίκη επί της Βιτάουτας για το λιθουανικό πρωτάθλημα, ενώ την Παρασκευή θα είναι για πρώτη φορά στον πάγκο σε αγώνα Ευρωλίγκας, απέναντι στη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

«Ο Σαρούνας ήταν ένας σπουδαίος παίκτης και με πολλές φιλοδοξίες. Ελπίζουμε να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και στο νέο του ρόλο», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαμούτε: «Θα έλεγα ότι μοιάζω με τον Σισέ»

Ψηλά έβαλε τον πήχη -από την πρώτη του κιόλας δήλωση ως παίκτης του Παναθηναϊκού- ο Μαμούτε. Αφού σημείωσε ότι επέλεξε το «τριφύλλι» γιατί έχει όλο το «πακέτο», παρομοίασε τον εαυτό του με τον Σισέ.

Μαμούτε: «Θα έλεγα ότι μοιάζω με τον Σισέ»Γεμάτος όρεξη και αυτοπεποίθηση παρουσιάστηκε ο Μαμούτε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας στο επίσημο site του συλλόγου λίγο μετά την ανακοίνωση του δανεισμού του, ο Βραζιλιάνος χαρακτήρισε όνειρο το να παίξει στην Ευρώπη.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι επέλεξε τους «πράσινους» επειδή έχουν όλο το πακέτο (θερμούς οπαδούς, όμορφη χώρα για να ζήσει και τον Ζέκα με τον οποίο γνωρίζεται), έδειξε ότι έρχεται… διαβασμένος.

Κι αυτό διότι ερωτώμενος για το πώς θα περιέγραφε αγωνιστικά τον εαυτό του, σημείωσε ότι βρίσκει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Τζιμπρίλ Σισέ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαμούτε

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού; Ποια στοιχεία μέτρησαν έναντι πιθανώς άλλων προτάσεων από ομάδες της χώρας σου;

«Κοίταξα στο διαδίκτυο και έμαθα την ιστορία της ομάδας, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό Σύλλογο, με μεγάλη παράδοση και πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο σας. Ένας άλλος λόγος ήταν και ότι μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι οπαδοί! Στα βίντεο που είδα, παρατήρησα ότι είναι πολύ “θερμοί” και με “κέρδισαν”… Γνωρίζω και τον Ζέκα, επίσης πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ ωραίο μέρος να ζήσεις, με καλό φαγητό και καιρό ίδιο με την Βραζιλία. Άρα είχε όλο το “πακέτο” η πρόταση».

-Θα κληθείς να παίξεις για πρώτη φορά στην καριέρα σου εκτός Βραζιλίας. Πως αντιμετωπίζει αυτή την προοπτική ένας άνθρωπος που δεν έχει καν συμπληρώσει τα 21 χρόνια ζωής;

«Είναι ένα όνειρο μου που θα γίνει πραγματικότητα, το να παίξω στην Ευρώπη! Από όταν ήμουν παιδί ήθελα να παίξω μακριά από την χώρα μου. Κοίταζα στην τηλεόραση τα μεγάλα παιχνίδια και ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου κι εγώ. Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα…».

-Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου ποδοσφαιρικά; Τι να περιμένει από εσένα ο κόσμος του Παναθηναϊκού;

«Θα έλεγα ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας παίκτης με τον οποίο βρίσκω πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά. Είμαι γρήγορος, δυνατός, μου αρέσει να σκοράρω και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Συνήθως δίνω και την ψυχή μου στο γήπεδο και να είναι σίγουροι οι φίλαθλοί μας ότι αυτό θα κάνω και τώρα! Άλλωστε, είναι μέρος του χαρακτήρα μου».

-Στην ομάδα που έρχεσαι, έχουν αγωνιστεί αρκετοί συμπατριώτες σου, μεταξύ άλλων και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον οποίο συνυπήρξατε στην Γκρέμιο. Αισθάνεσαι κάποια επιπλέον πίεση, λόγω αυτού;

«Καταρχήν, ήμουν μαζί και με τον Γκάμπριελ, όμως δεν έχω μιλήσει πρόσφατα μαζί του. Ωστόσο και οι δυο πάντα μου έλεγαν ότι η εμπειρία τους στην ομάδα και την χώρα σας ήταν φοβερή! Έπαιξε, λοιπόν, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου αυτό και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω την παράδοση που “έχτισαν” όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Βραζιλιάνοι… Είμαι νέος, άλλωστε, έχω χρόνια μπροστά μου κι ελπίζω να έχω την επιρροή του Ζιλμπέρτο στον Παναθηναϊκό». *Πηγή: sport-fm.gr*

Σπανός: «Οι λίγοι δεν μπορούν να διώξουν τους πολλούς»


Σπανός: «Οι λίγοι δεν μπορούν να διώξουν τους πολλούς»

Η περίοδος ανοχής τέλειωσε για τους οπαδούς που δημιουργούν πρόβλημα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σπανός στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου μετά το χθεσινό παιχνίδι με τον Πλατανιά για το Κύπελλο.

«Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτοί οι πέντε – δέκα ανεγκέφαλοι ότι η περίοδος ανοχής τελείωσε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σπανός σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου με αφορμή τα επανειλημμένα επεισόδιο που σημειώνονται στο γήπεδο της ομάδας από μερίδα οπαδών της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου

«Τον τελευταίο μήνα η ομάδα μας παρουσιάζει σταθερότητα και έχει θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Ελλάδας αλλά σίγουρα δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Ατρόμητο.

Έχουμε δρόμο να διανύσουμε αλλά με πολλή δουλειά από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, η βελτίωση θα συνεχιστεί και πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα του απολογισμού στο τέλος της χρονιάς το πρόσημο θα είναι θετικό.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους φιλάθλους που έρχονται στο γήπεδο και υποστηρίζουν με σωστό τρόπο την ομάδα σε μια περίοδο που δεν έχει την επιθυμητή απόδοση.

Όποιος αγαπάει τον Ατρόμητο, το δείχνει στις δύσκολες στιγμές και αυτή την συμπεριφορά που αποτελεί το πραγματικό νόημα της αφοσίωσης και στήριξης την είδαμε στο χθεσινό ματς του Κυπέλλου.

Όποιος αγαπάει όμως τον εαυτό του και όχι την ομάδα και θέλει να κάνει το «κομμάτι» του, δεν μας ενδιαφέρει άμα έρχεται στο γήπεδο! Οι λίγοι δεν μπορούν να διώξουν τους πολλούς!

Εμείς θέλουμε στο γήπεδο μας, φιλάθλους με αθλητική παιδεία που αφενός να μην ζημιώνουν την ομάδα με τις ενέργειες τους και αφετέρου να στερούν από τους υπόλοιπους τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Σαφώς και η ΠΑΕ Ατρόμητος έχει λάβει μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας από εκείνους τους πέντε –δέκα ανεγκέφαλους που στέρησαν με την παραβατική τους συμπεριφορά από την πλειοψηφία να δει το ματς πρωταθλήματος με τον Πλατανιά. Αλίμονο αν δεν το κάναμε, θα ήμασταν υπόλογοι απέναντι στην πλειοψηφία των Ατρομηταίων!

Ας πάνε σε κάποια άλλη ομάδα να κάνουν το «κομμάτι» τους γιατί στην πραγματικότητα αυτοί δεν είναι Ατρόμητοι.

Η ομάδα χρειάζεται όλους τους φιλάθλους δίπλα της με σωστή συμπεριφορά και δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν. Όποιος όμως έχει σκοπό να την βλάψει είναι ανεπιθύμητος.

Εκείνος που την αγαπάει είναι συμμέτοχος στην προσπάθεια, εκείνος που απέχει δεν έχει δικαίωμα στην κριτική!

Γι’ αυτό και όσο είμαι στο τιμόνι του Ατρόμητου θα κάνω ότι φρονώ καλύτερο για τον σύλλογο! Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτοί οι πέντε – δέκα ανεγκέφαλοι ότι η περίοδος ανοχής τελείωσε!

ΥΣΤ: Λυπούμαστε που κάποιοι που εκφράζουν τους λίγους και όχι τους πολλούς, στενοχωρήθηκαν που προκρίθηκε η ομάδα, όπως λένε στην ανακοίνωση τους, και δεν μπόρεσαν να κάνουν φασαρίες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πράσινος» ο Μαμούτε!!


«Πράσινος» ο Μαμούτε!

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι κι επίσημα ο Μαμούτε. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στα γραφεία του «τριφυλλιού» για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και κατόπιν ανακοινώθηκε ο δανεισμός του από την Γκρέμιο.

Τη βούλα στην απόκτηση του Μαμούτε έβαλε ο Παναθηναϊκός.

Μετά την οριστική συμφωνία με την Γκρέμιο για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου επιθετικού, εκείνος ολοκλήρωσε και το τυπικό σκέλος της μετακίνησής του στο «τριφύλλι».

Την Τετάρτη λοιπόν βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου, όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Γκρέμιο, για τον δανεισμό του Γιούρι Σόουζα Αλμέιδα.

Ο γεννημένος στις 7 Μαΐου 1995 επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στη βραζιλιάνικη ομάδα το 2011, έχοντας 24 συμμετοχές και τρία τέρματα, ενώ το 2014 δόθηκε δανεικός στη Μποταφόγκο, με τη φανέλα της οποίας έκανε 17 εμφανίσεις.

Ο Μαμούτε, όπως είναι το προσωνύμιο του, είναι διεθνής με την Κ20 της Βραζιλίας, μετρώντας 12 ματς και τρία γκολ με τη «σελεσάο»
.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτό είναι το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για το 2015!! (video)


Αυτό είναι το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για το 2015! (video)

Ο Δημήτρης Πέλκας στο ματς με τη Μπρόντμπι πέτυχε το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για το 2015, σύμφωνα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των φιλάθλων της ομάδας.

Ο Δημήτρης Πέλκας πήρε το τελευταίο ατομικό βραβείο στον ΠΑΟΚ για το 2015. Το γκολ που σημείωσε ο νεαρός μεσοεπιθετικός στο παιχνίδι με τη Μπρόντμπι για τα προκριματικά του Europa League τον Αύγουστο ψηφίστηκε με 43,8% από τους φιλάθλους του «δικεφάλου» ως το καλύτερο της περασμένης χρονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Υπάρχουν εύκολα, δύσκολα, όμορφα, ομαδικά, ατομικά, κρίσιμα γκολ. Όλα έχουν να κάνουν με την έμπνευση της στιγμής κι αυτή που κέρδισε το περισσότερο από την κερκίδα είναι του Δημήτρη Πέλκα. Απλά και συνάμα σπάνια. Όπως η ανεπιτήδευτη απλότητα. Το τέρμα που σημείωσε ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπρόντμπι αναδείχθηκε Regency Casino Best Goal για το 2015.

Το ματς με τους Δανούς γενικότερα έχει ειδική θέση στις ευρωπαϊκές βραδιές της χρονιάς που έφυγε, ως ένα ωραίο ποδοσφαιρικό πάρτι, όπου είδαμε τον Μακ να σημειώνει χατ τρικ, όμορφο ποδόσφαιρο και τον Πέλκα, αφού προηγουμένως είχε εκθέσει τον Ντάνιελ Άγγερ με ντρίπλα κάτω από τα πόδια, να σημειώνει ένα πραγματικά υπέροχο γκολ.

Ο Μακ πίεσε και κέρδισε την μπάλα, γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Πέλκα, ο οποίος σήκωσε το κεφάλι, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης και δε δίστασε στιγμή πριν αποφασίσει να τον κρεμάσει με μια τέλεια λόμπα. Ένα γκολ που νίκησε τον ανταγωνισμό με τους συμπαίκτες του και του έδωσε τον τελευταίο ατομικό τίτλο για το 2015.

Στην ψηφοφορία για το Regency Casino Best Goal 2015 που διοργάνωσε το paokfc.gr, ο Πέλκας συγκέντρωσε το 43,83% των δικών σας ψήφων.

Δεύτερος έμεινε ο Ρόμπερτ Μακ και το γκολ της ιστορικής νίκης επί της Ντόρτμουντ μέσα στο Signal Iduna Park, ενώ τρίτο στις προτιμήσεις σας ήταν το γκολ «σφραγίδα» του Στέφανου Αθανασιάδη κόντρα στον Πανθρακικό με απίθανο γυριστό σουτ».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις γκολάρες στα «καπάκια» (video)


Τρεις γκολάρες στα «καπάκια» (video)

Είπε κανείς ότι στην Αμερική δεν ξέρουν μπάλα; Δείτε το βίντεο με τις τρεις απανωτές γκολάρες της Κ-16 της LA Galaxy και ίσως αλλάξετε άποψη.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Η υπογραφή του Καρέλη στη Γκενκ!! (pics/video)


Η υπογραφή του Καρέλη στη Γκενκ (pics/video)

Παίκτης της Γκενκ είναι και επίσημα από σήμερα ο Νίκος Καρέλης, που υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 ετών με τη βελγική ομάδα. Δείτε τη φωτογραφία που «ανέβασε» ο μάνατζερ του την ώρα των υπογραφών.


Ο Νίκος Καρέλης θα φοράει από εδώ και στο εξής τη φανέλα της Γκενκ, αφού αποτελεί και επίσημα πλέον παίκτη του βελγικού συλλόγου.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 ετών με τους Βέλγους, με ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ.

Μάλιστα ο μάνατζερ του «Χουλκ» ανέβασε στο λογαριασμό του στο instagram σχετική φωτογραφία, τη στιγμή που έπεφταν οι υπογραφές.

Ο Έλληνας διεθνής, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ξεναγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της νέας του ομάδας, ενώ σήμερα θα κάνει και την πρώτη του προπόνηση επί βελγικού εδάφους.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Christos Gatsis (@christosgatsis) στις



Η πρώτη του Καρέλη στη Γκενκ

Nikos Karelis met zijn eerste baltoetsen in dienst van KRC Genk.
Posted by KRC Genk official on Wednesday, January 13, 2016












*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρινκιέρι: «Μεγάλο… βουνό ο Ολυμπιακός»


Τρινκιέρι: «Μεγάλο… βουνό ο Ολυμπιακός»

Καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και πραγματικό… βουνό εν όψει για την Μπάμπεργκ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Αντρέα Τρινκιέρι για τον αγώνα των δύο ομάδων την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

Πάρα πολύ δύσκολο θεωρεί ο Αντρέα Τρινκιέρι το έργο της Μπάμπεργκ την Παρασκευή (21:45) στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική του Top 16.

«Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με όσα λένε οι αριθμοί αλλά και όσα πιστεύω εγώ ο ίδιος. Αν προσθέσει κανείς στην καλύτερη άμυνα και τον Σπανούλη, τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: έχουμε ένα πολύ μεγάλο βουνό μπροστά μας», τόνισε ο Ιταλός προπονητής των πρωταθλητών Γερμανίας.

«Θα πρέπει να κάνουμε ακόμη καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με αυτή που πραγματοποιήσαμε απέναντι στη Ρεάλ. Θα πρέπει να δείξουμε πιο πολύ χαρακτήρα και να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Για μια ομάδα σαν κι εμάς, είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να πιάσουμε το τέλειο από πλευράς αυτοσυγκέντρωσης και σε επίπεδο απόδοσης σε άμυνα και επίθεση. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι λεπτομέρειες. Όταν αντιμετωπίζεις παίκτες που έχουν κερδίσει την Ευρωλίγκα χάρη στο ταλέντο τους, όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, πρέπει να ξεπεράσεις τα όριά σου», κατέληξε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Stand by ο Μουρίνιο αν αποτύχει ο Ζιντάν!!


Stand by ο Μουρίνιο αν αποτύχει ο Ζιντάν

Έτοιμος να επιστρατευτεί και πάλι είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο, που σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα είναι ο πρώτος στόχος για τον πάγκο της Ρεάλ, σε περίπτωση που αποτύχει ο Ζιντάν.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ανέλαβε με τα «Βαΐων και κλάδων» την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πάντα στο μυαλό των Ισπανών δημοσιογράφων υπάρχει το ενδεχόμενο να αποτύχει το «Ζιζού» στο δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε.

Σύμφωνα λοιπόν με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Ζοζέ Μουρίνιο παραμένει stand by και αποτελεί νούμερο ένα στόχο, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες, ο νέος τεχνικός της «βασίλισσας».

Μάλιστα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πάντα έχει στο μυαλό του την «επάνοδο» του Special One, με τον οποίο είχε επαφές μία βδομάδα πριν την απόλυση του από τον πάγκο της Τσέλσι.

Προσέγγιση έγινε στον Πορτογάλο τεχνικό και μετά την απόλυση Μπενίτεθ, αλλά η αρνητική του απάντηση οδήγησε τους «μερένχες» να στραφούν στην περίπτωση του πάντα αγαπητού στις τάξεις των οπαδών, Ζιζού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν θέλει οπαδούς της ΑΕΚ η Αστυνομία!!


Δεν θέλει οπαδούς της ΑΕΚ η Αστυνομία

Αρνητική εισήγηση για την παρουσία φίλων της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ έκανε η Αστυνομία. Οι αρχές επιμένουν -όχι μόνο να μην γίνει μετακίνηση, αλλά να μην ανοίξει καν θύρα στους «Ζωσιμάδες».

Κάθετα αντίθετη με το ενδεχόμενο να βρεθούν οπαδοί της ΑΕΚ στο ερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η Αστυνομία.

Η «Ένωση» δεν σκόπευε, ούτως ή άλλως, να ζητήσει εισιτήρια, ωστόσο είναι πάντα στην ευχέρεια της γηπεδούχου ομάδας να ανοίξει θύρα για φίλους των φιλοξενούμενων.

Ακόμα και σ’ αυτό το ενδεχόμενο, όμως, οι εκπρόσωποι των Αρχών εμφανίστηκαν αρνητικοί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας, επικαλούμενοι τα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί προ μηνών στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Όπως και να ‘χει, το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες και θα φανεί αν θα βρεθεί μια λύση ώστε να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση που ήδη υπάρχει από τους φίλους της ΑΕΚ στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τη Δευτέρα τα… 27,5’’ του Κηφισιά-Λαύριο!!


Τη Δευτέρα τα… 27,5’’ του Κηφισιά-Λαύριο

Την προσεχή Δευτέρα θα διεξαχθούν τα 27,5 τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα Κηφισιά-Λαύριο.

Επιτέλους… τελειώνει το παιχνίδι της Κηφισιάς με το Λαύριο. Τα τελευταία 27,5 δευτερόλεπτα του αγώνα που άρχισε στις 24 Οκτωβρίου θα παιχτούν την προσεχή Δευτέρα στο Ζηρίνειο (18:00).

Υπενθυμίζεται πως νικήτρια στο ματς της τρίτης αγωνιστικής ήταν η ομάδα του Λαυρίου, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν καταθέσει ένσταση για ένα καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή που δεν είχε κατακυρωθεί στα 27,5’’. Σε πρώτο βαθμό ο Αθλητικός Δικαστής δικαίωσε εν μέρει την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, αλλά αποφάσισε πως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ενάμιση μήνα αργότερα ήρθε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, στο οποίο είχε προσφύγει η Κηφισιά, να διατάξει τη διεξαγωγή των τελευταίων 27,5’’ του αγώνα με το καλάθι του Μαυροειδή να μετρά, το σκορ 81-78 υπέρ των γηπεδούχων και την κατοχή στο Λαύριο.

Το φινάλε του αγώνα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 1.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καυτά» συγχαρητήρια από τη Miss BumBum στον Μέσι!! (pics)


«Καυτά» συγχαρητήρια από τη Miss BumBum στον Μέσι (pics)

Ο Λιονέλ Μέσι δέχεται συνεχώς συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Πιο ξεχωριστά απ’ όλα όμως είναι τα εύσημα από τη Σούζι Κορτέζ, τη γυναίκα με τα καλύτερα οπίσθια στη Βραζιλία.



















*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενίσχυση με Γκόλια για την Καλλονή!!


Ενίσχυση με Γκόλια για την Καλλονή

Ο Βασίλης Γκόλιας αποτελεί το τέταρτο απόκτημα της Καλλονής την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η μεταγραφική ενίσχυση της Καλλονής στην προσπάθεια να παραμείνει στη Super League συνεχίζεται. Μετά την απόκτηση των Μπραούλιο Νομπρέγκα, Σόνι Κάρλσον και Νίκολα Μίκιτς, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την προσθήκη του Βασίλη Γκόλια.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βασίλη Γκόλια για τους επόμενους έξι μήνες. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ έχει φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Απόλλων Σμύρνης. Τον καλωσορίζουμε στην Καλλονή μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Ζήσης: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, δύσκολα αντιμετωπίζεται»


Ζήσης: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, δύσκολα αντιμετωπίζεται»

Το βαθμό δυσκολίας του αγώνα της Παρασκευής στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό υπογράμμισε ο Νίκος Ζήσης για την Μπάμπεργκ.

«Μέλι» έσταξε ο Νίκος Ζήσης για τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζοντάς τον πολύ δυνατή ομάδα εν όψει της… επίσκεψης της Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ την Πέμπτη (21:45).

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι φιναλίστ της Ευρωλίγκας, μια σπουδαία ομάδα, με πολλή εμπειρία. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις, ειδικά στην έδρα τους. Πρόκειται για ένα μεγάλο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του αγώνα», δήλωσε ο 32χρονος γκαρντ της γερμανικής ομάδας.

«Τελείωσε» ΚΑΙ τον Βάλκε η FIFA!!


«Τελείωσε» ΚΑΙ τον Βάλκε η FIFA

Την απαλλαγή του Ζερόμ Βάλκε από τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας της FIFA, τερματίζοντας και την συνεργασία μαζί του, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ήταν αναμενόμενο, αλλά πλέον είναι και επίσημο.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/01) η FIFA, απαλλάσσει τον Ζερόμ Βάλκε από τα καθήκοντα του ως Γενικός Γραμματέας της FIFA, ενώ παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τερματίζεται και η συνεργασία του με την Ομοσπονδία

Ο Γάλλος παράγοντας είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τα καθήκοντά του στις 17 Σεπτεμβρίου του 2015, ωστόσο, στις 7 Ιανουαρίου του 2016 ξεκίνησε νέα εκδίκαση, έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA.

Τα καθήκοντά του θα εκτελεί στο εξής ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μάρκους Κάτνερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι κερδίζεις με το να κλείσεις τη Θύρα 13;


Τι κερδίζεις με το να κλείσεις τη Θύρα 13;

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τις σκέψεις του Σταύρου Κοντονή για την επιπλέον τιμωρία του Παναθηναϊκού και την πιθανότητα «λουκέτου» στο ιστορικό πέταλο.

Του Διονύση Δεσύλλα (twitter@dionisis_d)

Εχει τονιστεί κατ’ επανάληψη απ’ αυτή εδώ τη διαδικτυακή γωνιά ότι ο Σταύρος Κοντονής προσπαθεί. Εξ’ αρχής έχει θέσει ένα πλάνο στο μυαλό του (σ.σ. σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στελέχη και Υπουργούς της Κυβέρνησης που έφεραν… αριστερά μνημόνια) και πορεύεται με βάση αυτό. Κάνει σωστά, κάνει και λάθη.

Για παράδειγμα, το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό είναι σε σωστή βάση, έχει, όμως, ΜΟΝΟ χαρακτήρα τιμωρητικό. Θα πρέπει, λοιπόν, να μπουν κι άλλα πράγματα ή εν πάση περιπτώσει, να δει η κυβέρνηση και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, τα οποία θα έρθουν με πρόληψη και «διδαχή». Είναι πολύπλευρο το θέμα, αλλά αξίζει και, αν θέλετε, επιβάλλεται να τεθεί για να «καθαρίσει» ο αθλητισμός.

Πάμε στα «φρέσκα» και συγκεκριμένα την εξτρά τιμωρία που σκέφτονται στην αθλητική ηγεσία για τον Παναθηναϊκό. Απόφαση οριστική δεν έχει παρθεί. Ο Κοντονής το σκέφτεται. Τα φέρνει από εδώ, τα φέρνει από εκεί και «βασανίζει» το μυαλό του. Το «βασανίζει» διότι από τη μία σκοπεύει να εφαρμόσει τον νόμο, από την άλλη δεν θέλει να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα της Πολιτείας σε μια ΠΑΕ, που όπως γνωρίζει κι ο ίδιος, κάνει μεγάλες προσπάθειες για καταπολέμηση της διαφθοράς και της βίας στα γήπεδα.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, υπάρχει μια σκέψη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού για «λουκέτο» στη Θύρα 13 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, πριν από την έναρξη των πλέι οφ, δηλαδή, αλλά και για επιβολή προστίμου από 80 έως 100.000 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και τα πάντα μπορεί να ανατραπούν.

Ας σταθούμε, όμως, σε αυτή τη σκέψη του Υφυπουργού. Οποιος βρει τι κέρδος μπορεί να υπάρξει από μια απόφαση κλεισίματος του πετάλου για κάποια παιχνίδια, να μας το πει! «ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ», είναι η απάντηση. Με το να βάλεις «λουκέτο» σε ένα χώρο, στον οποίο «εμπλέκονται» και 100-200 ανεγκέφαλοι, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα, ούτε συνετίζεις κανέναν. Ο όποιος μπαχαλάκιας, θα μπει στο γήπεδο, σε άλλη θύρα, θα κάνει ό, τι είναι να κάνει και μάλιστα θα είναι ακόμη περισσότερο οργισμένος, βλέποντας άδειο και ερημικό το τοπίο στη Θύρα 13. Μια τρύπα στο νερό, λοιπόν. Καμία λογική δεν θα έχει μια τέτοια απόφαση και απλώς θα παρθεί για να… παρθεί.

Ας δουν σοβαρά το πρόβλημα και την επίλυσή του στην Πολιτεία και τις ΠΑΕ και ας αφήσουν τις ενέργειες που δεν οδηγούν πουθενά και σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αλλοι είναι οι τρόποι καταπολέμησης της βίας και του χουλιγκανισμού και απαιτείται συνεργασία των δυο παραπάνω πλευρών. Ο πρώτος είναι και ο απλός: Πετάς έξω από τα γήπεδα αυτούς τους… «γνωστούς – αγνώστους», που αποτελούν τη μειοψηφία και δημιουργούν τα επεισόδια.

Οι παράγοντες τους γνωρίζουν και η διαδικασία είναι εύκολη. Ο δεύτερος και αυτός που θα έχει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου είναι η δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου, που θα δημιουργήσει φιλάθλους και όχι οπαδούς. Αυτός είναι και ο δύσκολος. Είναι αναγκαίοι, όμως, και οι δυο τρόποι για να πετύχεις σε αυτό που θες. Ποτέ κανένα «λουκέτο», σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής, δεν καλυτέρευσε μια κάποια κατάσταση. Το αντίθετο…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγή σελίδας στη Ρόμα, επιστρέφει ο Σπαλέτι!!


Αλλαγή σελίδας στη Ρόμα, επιστρέφει ο Σπαλέτι!

Είναι οριστικό: Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα είναι ο νέος προπονητής της Ρόμα! Ο Ιταλός συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση των Ρωμαίων και διαδεχόμενος τον Ρούντι Γκαρσιά, θα επιστρέψει μετά από 6,5 χρόνια.

Ξανασμίγουν οι δρόμοι της Ρόμα και του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Περίπου 6,5 χρόνια μετά, ο Ιταλός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τους «τζιαλορόσι» για να επανέλθει στον πάγκο της ομάδας.

Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα (μια μόλις νίκη σε 10 ματς πρωταθλήματος) οδήγησαν στην απόφαση να τερματιστεί η συνεργασία με τον Ρούντι Γκαρσιά.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν λοιπόν στο Μαϊάμι μεταξύ του προέδρου του συλλόγου, Τέιμς Παλότα και του Σπαλέτι επιτεύχθηκε συμφωνία για να τον διαδεχθεί.

Έτσι, ο πρώην τεχνικός της Ζενίτ θα υπογράψει συμβόλαιο 1,5 χρόνου (με οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμη) και την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση στην Τριγκόρια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα νέα παπούτσια του Μέσι με τις πέντε Χρυσές Μπάλες!! (pics)


Τα νέα παπούτσια του Μέσι με τις πέντε Χρυσές Μπάλες (pics)

Εμπνευσμένα από την κατάκτηση της πέμπτης Χρυσής Μπάλας, είναι τα νέα παπούτσια του Λιονέλ Μέσι. Δείτε τη συλλεκτική έκδοση που θα φοράει ο Αργεντινός άσος.

Ο Λιονέλ Μέσι εξελίσσεται σε «Μίδα» του ποδοσφαίρου μετά την πέμπτη Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε και έτσι ακριβώς τον αντιλαμβάνεται η εταιρία που του προμηθεύει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Τα νέα ποδοσφαιρικά του Μέσι είναι εμπνευσμένα από τη Χρυσή Μπάλα, αφού είναι ολόλευκα και στο πίσω μέρος φέρουν τέσσερις χρυσές και μια πλατινένια μπάλα, που συμβολίζουν το ανεπανάληπτο ρεκόρ του άσου της Μπαρτσελόνα.

Δείτε τα συλλεκτικά παπούτσια της adidas για τον Μέσι

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής: «Η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο»!


Κοντονής: «Η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο»

Βέβαιος ότι θα επέλθει κάθαρση στο ποδόσφαιρο δήλωσε ξανά ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε επίσης για την τιμωρία του Παναθηναϊκού, τη συνομιλία με Μαρινάκη και το γήπεδο της ΑΕΚ.

Νέες διαβεβαιώσεις για εφαρμογή των νόμων και κάθαρση στο ποδόσφαιρο έδωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο κανάλι «Kontra», ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι «η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο» και σημείωσε ότι για να υπάρξει ισονομία δεν αρκεί να αλλάξει χέρια η ΕΠΟ.

Κατά τ’ άλλα, απέφυγε και πάλι να προαναγγείλει την απόφασή του για την τιμωρία του Παναθηναϊκού, υπεραμύνθηκε εκ νέου της επιλογής του να μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ του ντέρμπι και εξέφρασε ξανά την άποψη ότι η ΑΕΚ έχει αδικηθεί στο θέμα του γηπέδου της.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κοντονής

Για την τιμωρία του Παναθηναϊκού: «Δεν περιμένω το διαιτητικό. Ποια θα είναι η απόφασή μου δεν θα σας πω. Έχω την απόφαση της ΔΕΑΒ στα χέρια μου και θα εφαρμοστεί ο νόμος».

Για τη Θύρα 13: «Θα κάνετε υπομονή μερικές μέρες μέχρι την απόφαση. Μελετάω την πρόταση της ΔΕΑΒ και υπάρχουν διαφοροποιήσεις μελών».

Γιατί φωνάζει ο Παναθηναϊκός: «Δεν ξέρω. Αν φωνάζουν για τις ποινές που επέβαλε το πειθαρχικό όργανο, εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Με το δικό μου νόμο μπήκαν οι τακτικοί δικαστές. Λάθη μπορούν να γίνουν γι' αυτό υπάρχει και η δευτεροβάθμια επιτροπή».

Για αυτά που είδε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του: «Διαπίστωσα τον πρώτο χρόνο ότι ενώ έχουν συγκροτήσει το δικό τους πρωτάθλημα όλοι ενδιαφερόντουσαν για την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ είχε στα χέρια της τη διαιτησία και την πειθαρχική διαδικασία. Με εμένα αυτό τελείωσε και τα όργανα έγιναν τακτικοί δικαστές. Υπάρχουν διαιτητές που εφαρμόζουν τον κώδικα με ορθό τρόπο και υπάρχουν άλλοι διαιτητές που για τα ίδια επεισόδια δεν τον εφαρμόζουν. Τους είπα προσέχετε γιατί αν δεν το λύσετε θα το λύσουμε εμείς».

Για τον Μελισσανίδη που λέει ότι θα πάρει την ΕΠΟ: «Αν πάμε σε τέτοια διαχείριση κάναμε μια τρύπα στο νερό. Το θέμα είναι η ΕΠΟ να μην αλλάξει έτσι χέρια. Εμένα με ενδιαφέρει η ΕΠΟ να είναι πραγματικά η ομοσπονδία για το καλό του ποδοσφαίρου, θα συγκροτεί τα όργανά της με αξιοπιστία και ισονομία. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή κάναμε επέμβαση στα πειθαρχικά όργανα.

Αν διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός για το αν οι ποινές είναι μεγάλες, αυτές οι ποινές αποφάσισαν με βάση τους νόμους της ΕΠΟ και αν διαμαρτύρονται κάνουν λάθος. Ήρθα εδώ για να επιβάλουμε ένα καθεστώς κάθαρσης. Δεχόμουνα επιθέσεις κατά κύριο λόγο από έναν Τύπο ο οποίος εμφανίζεται προσκείμενος στον Ολυμπιακό. Είχα πει ότι θα αντιληφθούν ότι ήρθαμε για να τραβήξουμε μία τομή να σταματήσει η σήψη και το καθεστώς πελατειακών σχέσεων.

Οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν γίνεται για να ευνοήσουμε μια ομάδα. Το κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για να τηρήσουμε το νόμο, δεν θα κάνουμε χατίρια ότι θα αδικήσουμε. Ο κόσμος δεν έχει να φοβάται τίποτα, η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο. Όταν μιλάω για τη βία μιλάω και για τη διαφθορά και αυτά θα λάβουν τέλος. Αυτά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι τομή για το ποδόσφαιρο. Όταν φέραμε το νομοσχέδιο βρήκαμε αντιδράσεις από τις διεθνείς ομοσπονδίες ήρθαμε σε ευθεία σύγκρουση μέχρι που συζητήσαμε με την UEFA τι θέλουμε να κάνουμε. Ψηφίσαμε το νόμο, εφαρμόσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο»
.

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και για το «φακέλωμα» που λένε οι οπαδοί: «Είναι στην αρχή, οι ομάδες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα εκδοτήρια. Ξέρει εκείνη την ώρα το κράτος ότι είστε στο γήπεδο, στη θέση που είστε, υπάρχουν οι κάμερες. Είναι δύσκολο να μη κάτσει κανείς στη θέση του. Για τη λειτουργία των λεσχών να εκμεταλλευτούν τη νομοθετική ρύθμιση και αντί να είναι μέρος του προβλήματος και να είναι μέρος της ομάδας. Εμείς θέλουμε οι φίλαθλοι να εμπλέκονται στα θέματα της ομάδας. Αν γίνει αυτό τότε οι φίλαθλοι θα καταλάβουν πως η υποστήριξη δεν γίνεται με αθλιότητες και επεισόδια».

Για την απόφαση για την παραίτηση του Μαρινάκη και για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι: «Δεν είμαι εδώ για να κάνω προπαγάνδα και να φαντάζονται οι διάφοροι. Εγώ μίλησα για τη διαιτησία και δεν θα μιλούσα για κάτι που συνέβη στην ΕΕΑ. Έχω πει ότι δεν θα επέμβω στο έργο ούτε της ΔΕΑΒ, ούτε στην ΕΕΑ και πουθενά. Δεν με πήρε ο Αλαφούζος και αν με έπαιρνε θα έκανε τις ίδιες συστάσεις όπως έκανα σε εκείνους του Ολυμπιακού. Να μην γίνουν δηλώσεις. Υπήρχε η ατμόσφαιρα ότι μίλησα με τον διαιτητή. Έχω πει με ποιους μίλησα. Όλα θέλω να είναι καθαρά, ούτε κρύβομαι, ούτε θα πάρω την άδεια για να μιλήσω με κάποιον».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Πρέπει να προχωρήσει το θέμα. Η ΑΕΚ αδικήθηκε με την υπόσχεση ότι θα ενταχθεί το γήπεδό της στο φάκελο για το 2004».

Για το θέμα με τα ύποπτα ματς της UEFA: «99,9% ισχύουν. Το αναλύουν σε δεκάδες σελίδες και έχουν την κάθε λεπτομέρεια. Πρόβλημα υπάρχει κυρίως στη Football League. Πρέπει να το αντιληφθούν οι παράγοντες πως στραβά αρμενίζουν».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ουρανοκατέβατο γκολ-φάουλ!! (που δεν μέτρησε)


Το ουρανοκατέβατο γκολ-φάουλ (που δεν μέτρησε)

Άμα θέλει να μπει... Ο Κέβιν Ντουράντ της Θάντερ έκανε φάουλ στον Ζακ ΛαΒίν στον αιφνιδιασμό και ο άσος των Τίμπεργουλβς έταξε την μπάλα που χτυπώντας σε σημείο πάνω από το ταμπλό κατέληξε στο καλάθι.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!


Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Φανέλα βασικού δίνει για πρώτη φορά στον Άλαν Πουλίδο ο Μάρκο Σίλβα, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τα Χανιά. Δείτε αναλυτικά την ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων».

Από τέσσερις παίκτες (Ελαμπντελαουί, Μποτία, Κασάμι, Σεμπά) που συνήθως είναι βασικοί και επτά που συνήθως αποτελούν εναλλακτική λύση ή βρίσκονται στον πάγκο, η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τα Χανιά στο Καραϊσκάκη.

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δύσκολο να ερμηνευτεί ο περιοριστικός όρος για Μαρινάκη»


«Δύσκολο να ερμηνευτεί ο περιοριστικός όρος για Μαρινάκη»

Στο θέμα της απόφασης της ΕΕΑ για τον Μαρινάκη -εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκε- αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Περράκης. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είπε ότι είναι δύσκολο να ερμηνευτεί ο περιοριστικός όρος.

Την άποψή του για το θέμα της απόφασης της ΕΕΑ σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξέφρασε (ως πρώην μέλος της πλέον) ο Παναγιώτης Περράκης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, το απερχόμενο στέλεχος της επιτροπής σημείωσε ότι η παραίτησή του οφείλεται κυρίως σε προσωπικούς λόγους. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τον ενόχλησε η εξαίρεσή του από την ψηφοφορία ενός θέματος, για το οποίο ήταν από τους πρώτους που είχαν ζητήσει να ελεγχθεί.

Αναφερόμενος, δε, στην ουσία του θέματος Μαρινάκη, σημείωσε ότι είναι δύσκολο να ερμηνευθεί ο όρος απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί, όταν ταυτόχρονα διατηρεί όλα τα δικαιώματά του ως μέτοχος.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Περάκης στην εκπομπή «Αντεπίθεση»

Για τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε: «Τους έχω ήδη αναφέρει στην επιστολή μου. Είναι προσωπικοί κυρίως λόγοι, επειδή είχα μεγάλο φόρτο εργασίας και είχα ζητήσει από τον Υπουργό να με απαλλάξει. Από τη στιγμή που το θέμα που είχε τεράστια σημασία λύθηκε, να μπει κάποιος με μεγαλύτερη άνεση χρόνου, αφού η Επιτροπή χρειάζεται αφοσίωση και για αυτό έφυγα. Είχα θέσει το θέμα με μία επιστολή μου προς συζήτηση. Δημιουργείτο μία εντύπωση που με αδικούσε και ήταν θέμα αξιοπρέπειας. Μου έκανε εντύπωση πως ο πρόεδρος έκρινε πως δεν μπορώ να συμμετάσχω στην ψηφοφορία. Εκείνο που με ενόχλησε ήταν πως ήταν ένα θέμα που ήμουν από τους πρώτους που έλεγε πως έπρεπε να το ελέγξουμε».

Για την υπόθεση Μαρινάκη: «Τώρα που δεν είμαι μέλος της επιτροπής. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα. Εδώ η Επιτροπή καλείται να ελέγξει τη νομιμότητα. Επειδή δεν πρόκειται για το αν η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι σύμφωνη με το νόμο, χρειάζεται να δούμε αν είναι σύμφωνη με τη διάταξη του Ανακριτή. Εάν ο ανακριτής είχε πει πως απαγορεύεται ρητά να είσαι πρόεδρος, και εμείς είμαστε μία Επιτροπή που μαθαίνουμε κάτι τέτοιο και αυτό παραβιάζεται, εμείς θα ξέραμε τι θα κάνουμε.

Του έχει απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, αλλά του επιτρέπει να έχει όλα τα δικαιώματα ως μέτοχος. Όταν μιλάμε για μία Εταιρεία, μία ΠΑΕ, που έχει ως στόχο την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και μπορείς να ενδιαφέρεσαι για την περιουσία σου. Είναι σημαντικό το οικονομικό ενδιαφέρον με το αθλητικό. Το να προσλάβεις ένα προπονητή με “χ” με ποσό, δεν είναι οικονομικό; Ο όρος που έβαλε είναι λίγο ατυχής. Αφού διάλεξε τη συγκεκριμένη ποινή, θα μπορούσε να το εξειδικεύσει. Η επιτροπή έπρεπε να ερμηνεύσει τη συγκεκριμένη διάταξη για να μπορεί να διαλέξει ένα πλαίσιο με το οποίο θα κινείται ο Μαρινάκης.

Ο καθένας μπορεί να εξηγήσει με βασιμότητα το συγκεκριμένο ζήτημα. Αποκαταστάθηκαν όμως τα πράγματα. Γίνεται μια φόρτιση σε πράγματα που δεν πρέπει να ξέρει ο κόσμος. Είναι προς τιμήν του Υπουργού που είπε για το τηλεφώνημα. Είναι ο κύριος μέτοχος νόμιμα. Δεν έχει απαγόρευση να είναι μέτοχος. Η διάταξη αυτή του Ανακριτή δημιουργεί πολλά προβλήματα. Πρέπει να εξηγήσουμε με έναν ευγενικό τρόπο τη διάταξη του ανακριτή. Εκείνο που λέει πως απαγορεύεται να ασχολείται με τα αθλητικά, αλλά όχι με τα οικονομικά. Αυτό είναι μία προσωρινή διαταγή. Υπάρχει κάποιος που πλήττει την ουσία της υπόθεσης και μένει να κριθεί αν είναι σωστή ή λάθος, για αυτό βγήκε αυτή η προσωρινή διαταγή. Να περιμένετε σύντομα να κριθεί η αναστολή, αφού το δικαστήριο που θα κρίνει την αναστολή θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο. Δεν αποκλείεται σε μερικούς μήνες να κριθεί οριστικά»
.

Για την προπαρασκευαστική επιτροπή: «Ναι, βεβαίως, θα ήθελα περισσότερο χρόνο. Έχουμε τελειώσει ακροάσεις από πάρα πολλούς φορείς. Είχαμε ακούσει πάρα πολλούς. Έχουμε καταλήξει σε έναν πρώτο γύρο συμπερασμάτων και μπαίνουμε στη σύνταξη συγκεκριμένων διατάξεων. Είχε έρθει και η ΕΠΟ με μία μεγάλη εκπροσώπηση. Είχαν έρθει δύο ή τρεις διοικητικοί παράγοντες και μαζί τους κάποιοι δικηγόροι».

Έβαλαν τέλος στην «κατρακύλα» οι Λέικερς!!


Έβαλαν τέλος στην «κατρακύλα» οι Λέικερς

Τέλος στο αρνητικό σερί των συνεχόμενων ηττών έβαλαν οι Λέικερς που επικράτησαν με 95-91 των Πέλικανς. Ασταμάτητοι οι Σαν Αντόνιο Σπερς κόντρα στους Πίστονς, με κορυφαίο τον Πάρκερ.

Τέλος στο σερί ηττών που είχαν έβαλαν οι Λέικερς που επικράτησαν των Πέλικανς με 95 – 91, εκμεταλλευόμενοι και την απουσία του Άντονι Ντέιβις που παρακολούθησε το ματς από τις εξέδρες. Μόλις 16 λεπτά αγωνίστηκε ο Κόμπε λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο, που πέτυχε 7 πόντους. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Λοθ Γουίλιαμς που σημείωσε 19 πόντους.

Σπουδαίο παιχνίδι στη Νέα Υόρκη, με τους Νικς να επικρατούν με 120 – 114 των Σέλτικς και πρωταγωνιστή για ακόμα ένα ματς τον Κρίσταπ Πορζίνγκις που πέτυχε 26 πόντους. Αυτή ήταν η έκτη νίκη στα οκτώ τελευταία ματς για την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Με πρωταγωνιστή τον Τόνι Πάρκερ που σταμάτησε στους 31 πόντους, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν με 109-99 των Ντιτρόιτ Πίστονς, σημειώνοντας την 9η σερί φετινή νίκη τους.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τους Χιούστον Ρόκετς, που επικράτησαν με 107 – 91 των Μέμφις Γκρίζλις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς

Πέισερς - Σανς 116-97

inner

Πίστονς - Σπερς 99-109

inner

Νικς - Σέλτικς 120-114

inner

Γκρίζλις - Ρόκετς 91-107

inner

Τίμπεργουλβς - Θάντερ 96-101

inner

Λέικερς - Πέλικανς 95-91

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*