Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μαρκόπουλος: «Νικήσαμε πολύ πιο εύκολα από όσα φανταζόμασταν»


Μαρκόπουλος: «Νικήσαμε πολύ πιο εύκολα από όσα φανταζόμασταν»

Στο άνετο της επικράτησης του ΠΑΟΚ επί της Λιμόζ στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Πυλαία.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» στάθηκε στο γεγονός πως το ρόστερ των «λιμουζό» δεν προδίκαζε τόσο άνετη επικράτηση. Στάθηκε στις πολλές ασίστ και στα ριμπάουντ και τη συγκέντρωση των παικτών και ζήτησε βελτίωση στην τεχνική. Θεωρεί πως τα ελεύθερα σουτ έκαναν τη διαφορά και έφεραν το +13, πως δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα για τους Γάλλους και πως μια ενδεχόμενη πρόκριση δε θα ρεφάρει την αποτυχία στο Κύπελλο.

Αναλυτικά: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη συγκέντρωση που είχαν. Πίστεψαν πάρα πολύ ότι μπορούν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και νικήσαμε πιο εύκολα από ό,τι πιστεύαμε, βλέποντας το ρόστερ της Λιμόζ. Οι 23 ασίστ με αυτό τον αντίπαλο και τα ριμπάουντ, δείχνουν ότι είχαμε συγκέντρωση.

Βγάλαμε καλές φάσεις στην επίθεση και, όταν βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ, "ανοίξαμε" τη διαφορά και, με την πάροδο του χρόνου, οι παίκτες πίστεψαν ακόμα περισσότερο στη νίκη. Υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να διορθώσουμε, κυρίως στο τεχνικό κομμάτι.

Ποτέ δεν είναι επιλογή το υψηλό σκορ. Τα παιχνίδια έρχονται και είναι ανάλογα με το ρυθμό. Υπάρχουν ορισμένες ιδιομορφίες στην ομάδα. Όταν είδαμε το στυλ που ήθελαν να εφαρμόζουμε, προσπαθήσαμε να βρούμε ελεύθερα σουτ και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά.

Στην πρώτη φάση κι εμείς θεωρηθήκαμε εκτός πρόκρισης. Αν δεν αποδειχθεί και μαθηματικά, δε μπορείς να το πεις. Αυτές οι ομάδες έχουν φτιάξει ρόστερ για την Ευρωλίγκα. Έχουν καλούς παίκτες που, στην καλή τους μέρα, μπορούν να "σκοτώσουν" οποιονδήποτε αντίπαλο.

Δεν έχει καμία σχέση καμία νίκη με το στόχο του Κυπέλλου. Αυτός ήταν ένας στόχος που χάθηκε. Τώρα, υπάρχουν άλλοι στόχοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: